Gość: oum Brutalne sporty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.06, 17:56 "Badania pokazały np., że 20 proc. kobiet interesuje się brutalnymi sportami walki typu K1, ale to efekt oglądania sportu przez męskie ramię." ------------- Tak, bo kobiety bez meskiego ramienia to ni hu hu, nawet telewizora włączyć nie potrafią. Tak wogóle to nawet nie wiedzą co to sport. Tymbardziej brutalny. Co za bullshit. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr_Nickk Re: Kibic sponsora nie widzi IP: *.ds.amg.gda.pl 11.01.06, 18:20 dobrze ujete: "akcje promocyjne jak np. Orange w wypadku Otyli Jędrzejczak" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Kibic sponsora nie widzi IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 11.01.06, 18:23 Już od starożytności wiadomo, że sport to rozrywka dla plebsu, nie oszukujmy się... Sportowcy tytanami intelektu nie są, wystarczy posłuchać ich wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc A żużel to gdzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:14 Na drugim miejscu jako inna dyspyplina ?? Napewno tylko czem,u reporterzy o nim zapominają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look ŻUŻEL!!!!!!!!!! IP: 82.146.246.* 11.01.06, 20:27 Żużel jest najlepszy! Dlaczego zawsze go pomijacie? Sądze, że jest na 2 miejscu jako inne dyscypliny - tak zaglosowalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baron kutas Re: ŻUŻEL!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 11.01.06, 21:18 tylko żużel nic innego się nie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
kristoff26 Re: ŻUŻEL!!!!!!!!!! 12.01.06, 08:24 To jest norma, że żużel jest pomijany. Wynika to zapewne stąd że nie we wszystkich miastach znajdują się ośrodki, w których uprawia się ten sport. A już na pewno dlatego że nie uprawia się go w "jedynym słysznym" mieście w tym kraju, czyli Warszawie :/ A jeśli czegoś nie ma w Warszawie to się nie liczy. Dla mnie żużel to sport numer 1, na drugim miejscu postawiłbym siatkówkę. I prawdą jest że na zawody żużlowe w niższej lidze, chodzi tylu kibicó ilu na mecze piłkarskiej w Ekstraklasie, tylko że mnożąc to przez liczbę klubów, oraz uwzględniając współczynnik zainteresowania telewizji tym sportem to mamy taką sytuację jaką mamy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiks Re: ŻUŻEL!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 12.01.06, 09:13 Przestań z tą Warszawą. Skoków też nie ma w Warszawie, a mimo to w mediach jest o nich znacznie więcej informacji niż o żużlu. Speedway to ciekawy sport, ale jednak strasznie zaściankowy. Tylko w Polsce ten sport jest jakoś szerzej popularny. Żużel praktycznie nie istnieje w Niemczech, Hiszpanii, Francji, Włoszech, Holandii, Rosji czy Anglii. To oznacza, że jest sportem bardzo mało atrakcyjnym dla środków masowego przekazu. A w nich rządzi jak wiadomo piłka, która medialnością bije inne dyscypliny conajmniej o dwie głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kristoff26 Re: ŻUŻEL!!!!!!!!!! 12.01.06, 11:22 No coż. Nie mogę się z Tobą zgodzić. Piszesz że żużel jest mało popularny w innych krajach. Prawda jest że nie wszędzie jest popularny, nie mniej temat jest o sportach w Polsce, a tutaj bez wątpienia speedwya zasługuje na to żeby umieścić go przynajmniej na liście w ankiecie. Czy to że bejsbol np jest nie wszędzie popularny przeszkadza Amerykanom? Nie. Jest to dla nich ważny sport i nie oglądają się na resztę świata. Żużel jest sportem bardzo widowiskowym i w większości miast popularnym. Na mecze zjeżdżają pielgrzymki z okolicznych miejscowości całymi rodzinami. Nie wydaje mi się żeby to był tak bardzo zaściankowy sport żeby był w Polsce niezauważalny. Nie mówię że jest najpopularniejszy, ale na pewno nie można go pominąć. Choćby z racji sukcesów naszych żużlowców (mistrzostwo świata w drużynie 2005). Mnie np. piłka nożna wogóle nie interesuje, a ponieważ jest to główna część sportu w TV więc nie ma dla mnie sportu w TV. Dobrze że na TVP3 jest siatkówka, choć tyle. Chodzi mi tylko o to że nie rozumiem dlaczego żużel jest traktowany tak bardzo po masoszemu w TV, prasie, itp :/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiks Re: ŻUŻEL!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 12.01.06, 12:32 Zgadzam się z tym, że żużel jest na tyle popularny, że powinien być w tej ankiecie. Ale dlaczego żużel nie może przebić się w mediach? Moje przypuszczenia są takie: 1.Nie jest sportem olimpijskim. Dla Polaków Igrzyska to ważna impreza. Brak w niej żużla na pewno nie pomaga temu sportowi przebić się w mediach. 2.Jest mało popularny na świecie. Dla Polaków ważna jest rywalizacja międzynarodowa. W żużlu jest ona bardzo ograniczona z tego powodu, że jest mało liczących się krajów, które mogłyby powalczyć o sukcesy. Dla mediów taki sport jest mało atrakcyjny. 3.Jest praktycznie nieobecny w kilku ważnych polskich miastach takich jak: Warszawa, Łódź, Poznań, Katowice czy Kraków. W tych miastach jest najwięcej mediów i brak w nich żużla spycha ten sport na margines. 4.Jest ogromna rzesza ludzi, którzy nigdy nie widzieli żużlowców w akcji. Siatkówka czy koszykówka to sporty ogólnopolskie. Żużel w dalszym ciągu to jednak tylko sport regionalny i jest to kolejny minus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipett Re: ŻUŻEL!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:24 w Anglii? lepiej sobie o tym poczytaj a nie wypisuj bzdury! zobacz ile osob bylo na ostatnim GP w Cardiff! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiks Re: ŻUŻEL!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 12.01.06, 11:54 news.bbc.co.uk/sport Powyżej masz stronę sportową BBC. O żużlu znalazłem tam jedną wiadomość. To świadczy o randze tego sportu w Anglii. Ilu kibiców chodzi w Anglii na mecze? Mało. Czy w wielkich miastach angielskich są drużyny żużlowe? Raczej nie za bardzo. Wnioski nasuwają się same. Odpowiedz Link Zgłoś
kristoff26 Re: ŻUŻEL!!!!!!!!!! 12.01.06, 12:06 Ale ja w dalszym ciągu będę się upierał że tematem artykułu i dyskusji jest sport w POLSCE. A na pewno w naszym kraju żużel znajduje się powiedzmy w pierwszj dziesiątce (żeby być skromnym) jeśli chodzi o popularność. I dlatego nie rozumiem dlaczego go zabrakło w ankiecie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manhu Re: ŻUŻEL!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:02 Zabrakło, bo autor nie pomyślał, tak jak dał rajdy samochodowe, zamiast F1. A nie lepiej było dać sporty motorowe? Myślę, że realnie w Polsce: 1.piłka nożna 2.lekkoatletyka 3. koszykówka 4.sporty motorowe 5.siatkówka 6.pływanie 7.skoki narciarskie. Póki co ten porządek jest zakłócany przez Małysza, ale odejdzie i znowu skoki będą oglądał tylko ja:) tak jak do 2000 roku, ponadto silna jest nasza ekipa pływacka więc kto wie czy po Olimpiadzie 2008 nie będzie numerem 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drewnopulos a gdzie badania na temat rozpoznawalności Rasiaka? IP: *.net.autocom.pl 11.01.06, 20:41 wynik byłby zbliżony do 99,9%. Sponsorzy parkiety Kronopol, podlogi Barlinek i Dębowe Mocne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guść a kobitek wogóle nie pytano? IP: *.chello.pl 11.01.06, 20:41 przecież one nie mogą być w 70% zainteresowane piłką albo boksem, raczej mężem, dzieckiem i obiadem Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar ok. 40% ma w poważaniu sport w tv.. 11.01.06, 21:23 ... ale maniacy kopanej nieustannie pieją jaka to tragedia, że Korzeniowski to czy tamto... tymczasem, o dziwo, niewielka jest różnica między kopana, a siatkówką czy lekkoatletyką (że o pominiętym żużlu nie wspomnę). ale masy w szalikach i tak wiedzą swoje (czytaj: nic poza czubkiem własnego nosa i bramą stadionu) .. jak widać LM 2x 2 tyg. w najlepszym czasie antenowym to mało, mało, wciąż mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akka Skabnekaise Re: Kibic sponsora nie widzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:06 Rasiak tytanem? Przesadziłeś, ja postrzegam go jako blaszke bynajmniej nie tytanową, raczej miętkie aluminium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Czołówka ze Ślaska IP: 62.233.185.* 11.01.06, 22:10 Trzech pierwszych sportowców pochodzi ze Śląska. zaiste ciekawe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksander A ja nie widzę obiektów sportowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:48 dziś nikt nie pójdzie na stadiony minionej epoki Gomułki i Gierka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Freddy Durkee heh, ten sondaż po prawej troche przeczy temu co IP: *.wh.Uni-Dortmund.DE 12.01.06, 02:38 właśnie przeczytałem w artykule ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sek Re: Kibic sponsora nie widzi IP: 212.160.103.* 12.01.06, 08:24 gdzie w sondażu jest żużel? Odpowiedz Link Zgłoś
viator moje 0,03 pln nt żużla... 12.01.06, 09:06 nie jestem kibicem tego sportu ale jestem pod wrażeniem ilości kibiców na stadionach. z ciekawości powiedzcie mi ile kosztuje bilet na mecz żużla? czy nie jest czasem tańszy niż na naszą (s)kopaną? bo to tez może być przyczyna. macie więcej ludzi na trybunach bo macie więcej normalnych kibiców. na stadionie piłkarskim na 90% można po ryju dostać, więc mało tam chodzi ludzi cywilizowanych. niestety. poza tym w telewizji, moim zdaniem, piłka kopana prezentuje się lepiej niż żużel. więc więcej ludzi będzie oglądało transmisję z nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
kristoff26 Re: moje 0,03 pln nt żużla... 12.01.06, 12:12 Liczba kibiców na stadionach jest naprawdę niezła, choć niestety muszę przyznać że tendencja jest spadkowa. Niemniej 1-2 tys kibiców na meczach 3 (nazywa się 2) ligi to nic dziwnego. W Ekstraklasie 10-20 tys to norma. Bilety na mecze żużla sa rózne, ale takie standardowe na zwykłe miejsca to jakieś 15zł (w ekstralidze). Oczywiście na trybune czy na 1 łuk są droższe. We Wrocławiu (Ekstraliga) zwykły, pełny bilet kosztował 15-20zł. Racją jest też to że na mecz żużlowy (nawet na wyjazd z szalikiem) nie boję się jechać, a na mecz kopanej bym się bał pójść a już na pewno nie w barwach drużyny przyjezdnej. Co do TV to pewnie kwestia gustu :) Ja nie lubię kopanej (tzn lubię grać, ale nie oglądać) więc dla mnie żużel czy siatkówka sa zdecydowanie ciekawsze. Natomiast telewizyjnym bólem żużla jest to że jest strasznie zależny od pogody (spadnie deszcze i TV ma problem bo meczu nie ma) oraz od zmiennych długości. Jeden mecz trwa 1,5 godziny a inny 2,5 godziny. Normalny mecz piłkarski to zawsze 2 razy 45 minut więc łatwiej zaplanować go w programie telewizyjnym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mścisław Pięść Małysz Srałysz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 09:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: screen Re: Kibic sponsora nie widzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:02 malysza kojarza z poczta w zwiazku z dowcipem, ktory ludzie zapamietali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kołczka ja tez! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:25 choc facetem nie jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Kibic sponsora nie widzi IP: *.spray.net.pl 12.01.06, 10:27 a Ty dla odmiany jesteś żałosny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Drewniak Rasiak nas kręci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.06, 10:35 Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer co kreci Polakow w sporcie? 12.01.06, 12:26 Fakt, ze osoby zdobywajace medale sa Polakami lub polskiego pochodzenia. POnadto Polacy cierpia ostatnio na wyjatkowy glod sukcesu dlatego kazda wzmianka (tu w sporcie) jest dla nich osobistym sukcesem, dzieki ktoremu moga poprawic wlasne mniemanie. M.S. Odpowiedz Link Zgłoś