Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

List kibiców

09.05.06, 19:36
    BIAŁO-CZERWONA POLONIA BIAŁO CZERWONA!!!
    Obserwuj wątek
      • pingwin34 Nie wyrzucać niebieskiego koloru 09.05.06, 19:52
        Nie oddawajmy niebieskich barw!
        Wielu milicjantów i policjantów budowało potęge tego klubu, czemu od nich się
        odcinać? Bo co chce tego grupka kibiców?
        • polonista_1920 Re: Nie wyrzucać niebieskiego koloru 09.05.06, 20:43
          Chyba w szkole na lekcjach nie uwazales skoro nie wiesz nic o dzialaniach
          milicji. A policja nic z tym klubem wspolnego nie miala nigdy.

Zapewne teraz czerwoni na forum beda, przekonywac do pozostawienia koloru
          niebieskiego, tyle ze oni nie maja kompletnie zadnych argumentow ich wpisy to
          zwykly belkot.

BIAŁO-CZERWONI
          POLONIA BYDGOSZCZ
          • jagrys_bdg Re: Nie wyrzucać niebieskiego koloru 09.05.06, 22:23
            za tych milicjantów nie było nieudolnych prób dymów
            • polonista_1920 Re: Nie wyrzucać niebieskiego koloru 09.05.06, 22:48
              jagrys_bdg napisał:

> za tych milicjantów nie było nieudolnych prób dymów

Za to bylo strzelanie do walczacych Polakow. Widze, ze tobie sie to podobalo,
              pewnie w rodzince miales jakiegos czerwonego.
              • pingwin34 Re: Nie wyrzucać niebieskiego koloru 09.05.06, 23:01
                Niebieski zostawic.To tak samo jak flaga Bydgoszczy.
                • stawm Polonia nie znaczy Luksemburg tylko POLSKA!!!!! 10.05.06, 02:21
                  Pingwin POLONIA ZNACZY POLSKA!!!
                  A nie Luksemburg,Francja,Rosja itp.
                  Precz z komuną na Polonii.Zmienic barwy na prawdziwe , oryginalne, przedwojenne.
      • Gość: Polonista Polonia Biało-Czerwona! IP: *.man.bydgoszcz.pl 10.05.06, 10:48
        Barwy Polonii Bydgoszcz powinny być takie jak od początku a nie takie jakie
        nadała jej milicja za czasów komuny!
        • loramo Re: Polonia Biało-Czerwona! 10.05.06, 11:54
          w 2003 roku powstało BTŻ i nadało sobie takie barwy jakie chciało. niebieski to
          w bydgoszczy żużlowa tradycja. żużel w bydgoszczy od zawsze był czerwono-bialo-
          niebieski a jak sie nie podoba to reaktywujcie sobie przedwojenna polonie:
          zbudujcie stadion, kupcie zawodnikow i dupy nie zawracajcie bo tylko szukacie
          pretekstu do zadymiania. wiem wiem to trudne wziąc sie do roboty i zrobic coś
          pozytecznego łatwiej przeciez skopac ochroniarza i zrzucic wine na zarząd
          klubu. nawet kiedys bylem prawie przekonany do tych białoczerwonych barw ale
          teraz to tylko beda mi sie kojarzyły a bezmózgimi dresiarzami. spieprzyliscie
          sprawe chlopaki;]
          • Gość: Ciekawski Re: Polonia Biało-Czerwona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 12:17
            Co ty człowieku opowiadasz za bzdury , nie wiesz czemu ten koleś z ochrony
            wyłapał a sie wypowiadasz jak wszechwiedzacy.
            • loramo Re: Polonia Biało-Czerwona! 10.05.06, 12:23
              no na pewno nie z winy zarządu.
              • Gość: Piknik Re: Polonia Biało-Czerwona! IP: 212.122.214.* 10.05.06, 15:03
                Gdzie wasz partyiotyzm Polonia znaczy Polska czyli powinna miec takie same
                barwy jak flaga Polski czyli Biało-Czerwone nie zadne inne...!!
      • Gość: ZAMKNAC RYJE!!!! [...] IP: 212.122.214.* 10.05.06, 16:15
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: WzgW Od zawsze na zawsze b i a ł o(P) c z e r w o n a IP: *.telsten.com / *.telsten.com 10.05.06, 16:42
          Sprawa jest prosta i te osoby ktore twierdza ze zmiany barw chca tylko i
          wylacznie szalikowcy to nie znaja tematu! Jest wiele osob ktore znaja historie
          Polonii i wiedza w jakich okolicznosciach zostal dodany do barw niebieski kolor
          oraz herb gwardyjski. Kazdy ktory jest na nie mowi, ze to sa koszty , nie
          wzrosnie dzieki temu poziom sportowy... Mi brak slow na takie podejscie bo nie
          wiem z kim ww sumie rozmawiam.Albo z imbecylem ,albo z czerwonym,moze z
          milicjantem ??? HISTORIA PRZEDEWSZYSTKIM ! To nasza tradycja byc BIAŁO
          CZERWONYM KIBICEM POLONII ! Az mi sie wierzyc nie chce jak czytam te bzdury co
          nie ktorych osob ;( NO NIE WIERZE I TYLE! Zero szacunku dla osob ktore z
          przyzwyczajenia chca zostawic niebieski kolor! Gdzie Wasz patriotyzm?!
          Biało Czerwone szaliki mozna juz zobaczyc na calym stadionie i na pewno nie
          wszyscy sa szalikowcami, a normalnymi kibicami,ktorzy choc troszke orientuja sie
          w hisorii i ja rozumieja. Az zal mi tych osob ktore kiedys walczyly o nasza
          wspolna Polonie... CIESZMY SIE ZE JESZCZE SA LUDZIE KTORZY PAMIETAJA I PIELEGNUJA
          POLONIA NA ZAWSZE B I A Ł O C Z E R W O N A
      • Gość: ona Re: List kibiców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:28
        Pozwolę sobie wyrazić moje zdanie w tej sprawie po raz kolejny, pisałam już w
        tej sprawie w podobnym wątku :))). Zacznę tak nie typowo:),no więc nie drę ryja
        i nie tłukę nikogo po mordzie, jestem normalna dziewczyną i uznaję barwy biało-
        czerwone. A to dla tego ,że znam historię Polonii, jestem tradycjonlistką i
        uważam ,że powinna mieć takie barwy, jakie miała kiedy powstała, nie bez
        znaczenia jest też to ,że nazwa Polonia oznacza Polskę, więc powinna nosić
        barwy narodowe. Chciałam jeszcze nadmienić ,że kiedy pan Edmund Szyc, zakładał
        Polonię w roku 1920 było tuż po I wojnie światowej i po to nadał takie barwy i
        taką nazwę , aby ukazać okupantom naszą polskość, która mimo usilnych starań
        wroga nie dała się wyplenićw polskim narodzie. Tak więc i te barwy i ta nazwa
        nie jest sobie takim poprostu wymysłem zalożyciela, ale to wszytsko ma
        charakter patriotyczny. Tak poza tym ważne jest, aby pielęgnować historię , a
        nie niszczyć ją i deptać , należy o niej pamiętać. A niebieskiego nie lubię,jak
        już wspominałam w innym wątku ,łączy się z niechlubnym milicyjnym okresem, żle
        się przez to kojarzy i wywołuje niesmak bynajmiej u mnie. Chciałam też
        zaznaczyć ,że ja nie chcę wywoływać żadnej kłótni, chcę tylko przedstawić moje
        stanowisko w tej sprawie i pobudki jakimi się kieruję, oraz udowodnić co
        niektórym , że nie tylko chuligani mają takie poglądy lecz także normalni
        ludzie. Ja na przykład jak juz pisałam wcześniej,nie latami i nie tłukę ludzi,
        moje poglądy wyrażam jedynie szaliczkiem w tych barwach, więc jak widać jestem
        nieszkoliwa :)) Po wiem wam tak, nie warto , abyśmy się żarli, w końcu mimo
        pewnych różnic , jedno nas łączy wszyscy kochamy Polonię i chcemy dla niej
        dobrze. Ta sprawa może nas tylko poróżnić. Tak, więc może trochę przystopujmy i
        nie "skaczmy sobie tak do gardeł" jak nie , którzy tutaj :)), bo po co, to nic
        i tak nie da, zachowajmy trochę zdrowego rozsądku. Ja bym np. chciała zmiany
        barw, ale nawet jeżeli to nie nastapi, trudno, jak i tak będę uznawać te barwy.
        A jak naprawdę ta sprawa się zakończy zobaczymy , czy coś w tej kwestii ruszy
        czy też nie...
      • Gość: Starszy Kibic Re: List kibiców IP: *.brda.net 10.05.06, 23:39
        Troche histrii znajdziecie panstwo na stronie www.poloniabks.za.pl/
        • Gość: Coolek Re: List kibiców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 00:35
          Coz, zadymiarzem z pewnoscia nie jestem, ultrasi pewnie by mnie do piknikow
          przypisali, a mimo to mam ten swoj bialo-czerwony szalik i uwazam, ze barwy
          powinny zostac przywrocone. Jedno ale...

Piszecie kibice, ze Polonia zostala przejeta sila, a zastanowcie sie przez
          chwile, co Wy w tej chwili robicie? Wprowadzacie terror, zabraniacie wieszac
          flag z kolorem niebieskim, wszczynacie burdy, niektorzy z Was wyskakuja do
          "piknikow" z checia nastukania im, gdy ci prosza o obnizenie powieszonych na
          plocie flag.

Absolutnie nie tedy droga. Opamietajcie sie, bo jesli barwy maja zostac
          przywrocone w ten sposob, to bede pierwszym do protestowania. Wyzywacie od
          komunistow, a sami chcecie wszystko sila i niczym sie od komunistow nie roznicie:/

Tym sposobem za kilkadziesiat lat Wam podobni beda chcieli powrotu do barw
          trojkolorowych tlumaczac swoje zdanie tym, ze w 2005 klub nie oparl sie
          terrorowi kilkudziesieciu osob.

Polonia jest bialo-czerwon, ale nie w taki sposob...

Coolek
          • czawez Re: List kibiców 11.05.06, 00:54
            Gość portalu: Coolek napisał(a):
            > trojkolorowych tlumaczac swoje zdanie tym, ze w 2005 klub nie oparl sie
            > terrorowi kilkudziesieciu osob.

Coolek, dawno Cię tu nie było! Mamy już rok 2006:-)))
          • wzgw Re: List kibiców 11.05.06, 11:45
            nikt nie chce wprowadzic terroru.
            Ale sam pewnie sledzisz temat i widzisz jakie argumenty wpisuja osoby ktore sa
            przeciw zmianą.
            Jednemu nie podoba sie BIEL I CZERWIEN,drugi mowi ze sie przyzwyczail,trzecie ze
            nastepna zmiana bedzie odjecie koloru niebieskiego z flagi miasta Bydgoszcz.
            P A R A N O J A gdzie Ci ludzie mieli lekcje historii(bo chyba rozmawiam z
            osobami ktore juz szkole ukonczyly?? ) Nie wiem sam! Przy nicku moze powinien
            byc wiek w taki marzie zeby bylo jasne czy rozmawiam z osoba powazna czy tylko
            dzieckiem ktore tupie noga bo ma szalik BTŻ i mama na drugi BIAŁO CZERWONY juz
            mu nie da,dlatego jest przeciwny :/
            BARWY POWINNY BYC PRZYWROCONE DO BIAŁO CZERWONYch I TYLE
        • Gość: Antykomunista Re: List kibiców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 12:34
          Popieram dążenia kibiców do usunięcia komunistycznego herbu Polonii i
          przywrócenia barw zmienionych przez czerwonych w latach 40 -tych
          • pelnepoparcie Re: List kibiców 11.05.06, 12:57
            Ja również popieram te dążenia . Niech powróci to co chlubne dla tego klubu i
            niech ludzie przestaną utożsamiać ten klub z milicją czy też policją. TO NIE
            BYŁ NIE JEST I NIE BĘDZIE KLUB Z MILICYJNYM RODOWODEM
          • Gość: zadamy zmiany barw Re: List kibiców IP: 212.122.214.* 11.05.06, 20:45
            POPIERAM:) Polonia jest tylko jedna : Bialo-Czerwona.Zmiana barw to koniecznosc!
            • loramo Re: List kibiców 11.05.06, 20:58
              korzenie BTŻ wyrastają niestety z Gwardii BYdgoszcz a nie z polonii, którą
              wspomniani tu "bohaterzy" sami rozwiązali i niech nikt nie zaslania sie
              sytuacją polityczną bo nikt nikogo nie zmuszał do likwidacji polonii. bardzo
              słaba determinacją moga sie pochwalic włodarze tamtejszej polonii i nie jest to
              bynajmniej powód do dumy. tyle przedwojennych polskich klubów przetrwalo(wiele
              mialo w nazwie polonie) i jakos wlodarzom wystarczylo siły i odwagi w walce o
              klub. tylko nie w bydgoszczy. co wiecej nawet jakby polonia jednak przetrwala
              to żużel i tak byłby w gwardii a nie na polonii. póxniej przejeta zostala tylko
              nazwa polonia. i nikt mi nie wmówi ze żużlowa bydgoska tradycja ma kolor bialo-
              czerwony bo juz mi sie smiac chce z tu niektorych.
              • polonista_1920 Re: List kibiców 11.05.06, 21:17
                Opadam z fotela jak czytam takie wpisy.

Zrozum w koncu, ze paczatki zuzla w Polonii to zuzel w bialo-czerwonej Polonii.
                Na poczatku zuzlowcy jezdzili w bialo-czerwonych barwach. Sa na to zdjecia i
                wystarczy umiejetnosc czytania ze zrozumieniem zeby sie o tym dowiedziec.
                Korzenie dzisiejszej sekcji zuzlowej to Polonia biało-czerwona to biało-
                czerwoni dzialacze zalozyli w klubie ta sekcje. Korzenie zuzlowcow nie maja nic
                wspolnego z milicyjnymi dzialaczami ani z Gwardia. I niech mi tu nikt nie
                pisze, ze narzucam komus swoje poglady, bo to nie poglady tylko FAKTY! Takze
                drogi loramo proponuje nauczyc sie czytac ze zrozumieniem, a potem wypisywac
                swoje zlote mysli.
              • Gość: stryj A Bonin jakie w jakich barwach zaczynał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 21:24
                A Bonin jakie w jakich barwach zaczynał??
                • loramo Re: A Bonin jakie w jakich barwach zaczynał?? 11.05.06, 21:34
                  a w jakiej lidze jeżdzila bialo-czerwona polonia bydgoszcz?
                  • polonista_1920 Re: A Bonin jakie w jakich barwach zaczynał?? 11.05.06, 21:45
                    img406.imageshack.us/img406/8424/p3au.jpg
                    Bonin jezdzil w bialo-czerwonej Polonii, jest na tym zdjeciu.

Zawodnicy bialo-czerwonej Polonii reprezentowali klub w 1947 w turniejach
                    indywidualnych, oraz w 1948 druzyna startowala w 2 lidze gdzie zajela 3
                    miejsce.
                    • loramo Re: A Bonin jakie w jakich barwach zaczynał?? 11.05.06, 21:53
                      jeżeli nie uznajesz gwardii no to po zmianie barw spodziewaj sie toruńskiego
                      bilboardu

bialoczerwona polonia 0 złotych medali DMP
                      apator 3 złote medale DMP
                      Nigdy nam nie dorównacie...
                    • loramo Re: A Bonin jakie w jakich barwach zaczynał?? 11.05.06, 22:33
                      i co zero odzewu? jak Ci sie nie podoba niebieski kolor to odp..dol sie od
                      milicyjnych medali. taka jest prawda. a w toruniu tylko na to czekają zeby
                      zrobić z was głupków. wtedy to dopiero bedzie sieka a może tylko o to chodzi...
                      • Gość: kibicPolonii Re: A Bonin jakie w jakich barwach zaczynał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 23:16
                        W Toruniu to sie z was smieja z "fanow" BTŻ. Tam mimo, ze juz nie ma Apatora
                        kibice krzycza Apator, a u nas nie ma BKSu i "kibice" pokupowali sobie
                        szaliczki z napisaem btż.
                        • loramo Re: A Bonin jakie w jakich barwach zaczynał?? 12.05.06, 09:50
                          no śmiać to sie chyba można tylko z ultrasów co kopią jednego ochroniarza w
                          dziesięciu i uciekają jak tchórzliwe szczury. czemu nie zostaliscie i
                          nawalaliscie sie z policją? wstyd by był mniejszy. a tak od teraz wszystkim
                          kibicom bedziecie sie kojarzyć z ultra tchórzami ktorzy jak zobaczą grupke 3
                          lub 4 osób juz ją omijają z daleka.
                          • Gość: patriota A Bonin jakie w jakich barwach zaczynał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 09:55
                            Loramo ty jesteś kibicem BtŻ-u czy Polonii z 1920,która miała najpierw barwy
                            biało-czerwone ,a potem trójkolorowe?odpowiesz??
                          • Gość: fanatyk Re: A Bonin jakie w jakich barwach zaczynał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:09
                            Daj ultrasom takie uzbrojenie jak ma policja (tarcze, palki, kaski,
                            kombinezony) to moze powalcza. A ochroniarzy bylo conajmniej kilku, chyba nie
                            powiesz ze jeden ochroniarz byl na calej prostej:)
                            • Gość: Patriota O czy wy piszecie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:12
                              Tu chodzi o ważną sprawe o zmiane barw a nie o potyczki chuliganów.Dajcie sobie
                              spokój.Nie prowokujcie sie na wzajem.Jedna Polonia jeden klub.
                              • Gość: Polonista na maxa Re: O czy wy piszecie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 22:22
                                Wszyscy kibice Biało Czerwonej Polonii - informujcie kogo się da o naszej akcji
                                i rozmawiajcie o prawdziwych barwach naszego klubu. Niech ludzie poznają
                                prawdziwą historię klubu Polonia Bydgoszcz. To napewno zaprocentuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka