Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kryzys formy Bartosza Bosackiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 07:45
    Bosy zapewne jest w słabszej formie, ale widziałem wszystkie mecze Lecha w
    Poznaniu i niektóre na wyjeździe i uważam, że Lech źle gra w obronie całą
    drużyną. W meczu z Widzewem fauli o połowę mniej od rywala, nikt nie ma
    odwagi zdecydowanie wejść w środku pola. Przez Wasilewskiego też przechodzą
    jak przez ser (szwajcarski), o Wojtkowiaku szkoda mówić. Ponadto atmosfera
    meczy jest taka, że wszyscy chcą strzelać bramki i jest fajnie, ale punktów
    brak. Przecież w tym roku nie ma konkretnych zadań i niech tak pozostanie.
    Obserwuj wątek
      • despi Re: Kryzys formy Bartosza Bosackiego 24.10.06, 10:01
        Obserwując wszystkie mecze Kolejorza i stracone przez niego bramki, chciałbym
        zwrócić uwagę na kilku innych obrońców Kolejorza. Co Bosacki i Drzymont mogą
        zrobić, gdy np. Kucharski podaje głową na 16 metr do zaskoczonego stopera, gdy
        Wojtkowiak, wątły jak patyczak, przewracany jest podmuchem wiatru wywołanym
        przez wchodzących pomocników, gdy Wasilewski, który jako jedyny lubi wbiegać
        blisko pola karnego rywali, często nie nadąża wracać na swoją pozycję, a jeżeli
        już wróci, to nie ma już czasu na przemyślaną interwencję? Wiem, że to nie
        usprawiedliwia słabej gry stoperów, ale prosiłbym o obiektywną ocenę całej linii
        obrony, a nie tylko stoperów. Przyznać jednak muszę, że w Łodzi popełnili oni
        indywidualne błędy, ale... przy drugiej bramce kto pilnował Napoleoniego?. A jak
        zachował się "Meksykański Krzyś" przy trzeciej bramce? Bał się Sokalskiego? Sam
        osobiście grywałem bardzo amatorsko w piłkę stojąc zawsze na bramce, często
        miałem "narobione w pory" jak się zbliżał napastnik i składał się do strzału,
        ale jak już był w moim polu, to robiłem wszystko, aby mu zabrać piłkę (niestety
        w moim przypadku zakończyło się to wielokrotnym połamaniem lub wybiciem palcy :)
        ). Mam nadzieję tylko, ze gra Lecha w obronie się poprawi, i że dzisiaj pokona
        wysoko szczecińską Pogoń. :)
      • Gość: Piciu Kryzys formy Bartosza Bosackiego IP: *.tarnowo.sdi.tpnet.pl 24.10.06, 10:02
        Bartek trzymaj sie i tak jestes najlepszy.
      • Gość: dffd Kryzys formy Bartosza Bosackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 11:52
        Emeryt Bosacki na ławkę!!!
      • Gość: wit Słaby środek i pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 10:26
        Skandlaem jest to, że obrona nie ma wspomagania od skrzydowych pomocników.
        Jeden Wilk co się skutecznie czasami cofnie. A Murawski czy Quinteros oraz Bąk
        nie odbierają w ogóle piłek - to o czym gadać. Najlepiej to widac w
        reprezentacji - Lewandowski walczy o piłkę i rozgrywa, cofa się i przerywa
        akcje. U na na środku nie ma zapory. Smuda musi tutaj popracować z zawodnikami -
        szukanie stoperów to bzdura. Indywiduaklne błędy są i będa, ale trzeba akcje
        rywali eliminowac w zarodku a nie dopiero po bramką.
        • Gość: Pole Re: Słaby środek i pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.06, 13:16
          Dokładnie tak!
          Gramy niby trójką środkowych pomocników, ale tak na dobrą sprawę to jest w
          środku wieeeelka dziura, a każda akcja przeciwików śmierdzi bramką. Może więc w
          środku powinien zagrać choć jeden prawdziwy defensywny pomocnik?
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka