Gość: rafal IP: *.61.227.166.host.de.colt.net 27.03.03, 10:43 Janas juz chyba sam nie wie co zrobic z Szymkowiakiem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lolo Re: Janas dla Gazety: Sparing rozwiał kilka moich IP: 217.153.60.* 27.03.03, 10:58 Z artykułu: "Szymkowiak zagrał z prawej strony, a miał być rozgrywającym... - Miał trochę inne zadania niż prawy obrońca. Był takim obrońco-pomocnikiem. Graliśmy w ustawieniu 3-5-2, płynnie przechodząc do 4-4-2." Janas potrzebuje ofensywnie grajacego obrońcy. W obecnej sytuacji wybrał prawą stronę i Szymkowiaka. Sądzę że nie ma zbyt wiele innych opcji. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEVEN Re: Janas dla Gazety: Sparing rozwiał kilka moich IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 10:59 odpowiedz na drugie pytanie to taki belkot, ze nie zrozumialem po trzykrotnym przeczytaniu !! szymkowiak bedzie pewnie zawodnikiem, ktorym zalata sie dziury... ciekawe kogo wystawi po lewej - kosowskiego, czy krzynowka? a moze jak w sparingu - po jednej polowei zagra kazdy z nich?! nawet bym sie nie zdziwil ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: Janas dla Gazety: Sparing rozwiał kilka moich IP: 217.153.60.* 27.03.03, 11:09 z artykułu: "A Krzynówek? Jego gra od pierwszej minuty na lewym skrzydle była zaskoczeniem... Wydawało się, że pewniakiem jest Kosowski. - Niech Węgrzy też mają o czym myśleć. Jacek pokazał, że ma jeszcze zaległości piłkarskie. Ale fizycznie spisywał się bez zarzutów. Zagrał ambitnie, dla zespołu. To potrzebny gracz dla tej drużyny." Sądzę, że jednak zacznie Kosowskim i tylko wtedy kiedy mecz nie będzie mu się układał po jego myśli (tzn. Kosowski bezproduktywny w ataku) lub gdy zdobędziemy znaczną przewagę bramkową (np. 2:0, Węgrzy cisną, 20 min do końca meczu a Kosa jest do niczego w destrukcji)wprowadzi Krzynówka (temu nie brakuje ambicji i biega od lini bramowej do linii bramkowej). Po kontuzji Krzynówkowi prawdopodobnie brakuje jeszcze czucia piłki i ogrania. Ale to tylko gdybania. Trzeba wiedzieć to co Janas wie o dyspozycji poszczególnych zawodników i co chce osiągnąć, żeby móc odpowiedzieć na to pytanie. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: Janas dla Gazety: Sparing rozwiał kilka moich IP: *.centrum.pl 27.03.03, 10:59 Wszystko niby fajnie - ale znowu cholera mnie bierze gdy słyszę czy czytam: "W końcu to tylko piłka...". Engel, Boniek, kilku przed nimi a teraz Janas, przy tym, często w tych samych wywiadach mówią "Piłka to moje życie..." - o co chodzi???? Czy w końcu zaczną gadać jak profesjonaliści??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acz Brawo Hajto ! IP: 213.76.135.* 27.03.03, 11:37 Bedę na meczu z Węgrami bardzo obawiałem się o naszą obronę. Uważam, że zachowałeś się wspaniale i szlachetnie. Nie zostawiłeś dawnych kolegów z kadry w potrzebie i nas kibiców. W końcu to nasza wspólna Drużyna Narodowa. Teraz Tomek nie pozostaje nic tylko strzelić zwycięskiego gola w sobote. Pozdrawiam i będę trzymał siedząc na trybunach kciuki za Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
satyr_i_kon Re: Brawo Hajto ! 27.03.03, 14:32 Gość portalu: acz napisał(a): > Teraz Tomek nie > pozostaje nic tylko strzelić zwycięskiego gola w sobote. Tomku, tylko postaraj się nie pomylić bramek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasek Re: Janas dla Gazety: Sparing rozwiał kilka moich IP: *.kom / 10.105.24.* 27.03.03, 12:10 Tylko mi nie mówcie, że Janas wystawi Świerczewskiego, którego powołał na wszelki wypadek do uzupełnienia rezerw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitrix Re: Janas dla Gazety: Sparing rozwiał kilka moich IP: *.infonet.gze.pl 27.03.03, 12:20 Świerczewski niech gra. Mam tylko nadzieje że nie wystawi Janas swojego pupila z Amiki niejakiego Bieniuka!!(bo wtedy raczej starcimy bramki). Też mnie wnewrwia tekst typu "to tylko piłka".Przecież taki pan Janas, Boniek czy Engel z tej "tylko piłki" nieźle sobie żyją!! A tak po za tym POLSKA DO BOJU!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
satyr_i_kon Re: Janas dla Gazety: Sparing rozwiał kilka moich 27.03.03, 14:18 Gość portalu: piasek napisał(a): > Tylko mi nie mówcie, że Janas wystawi Świerczewskiego, którego > powołał na wszelki wypadek do uzupełnienia rezerw Jana wystawi Świerczewskiego, którego powołał na wszelki wypadek do uzupełniania rezerw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at0m Re: Janas dla Gazety: Sparing rozwiał kilka moich IP: *.gdynia.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 12:18 Zamiast Hajty wolalbym Wałdocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Janas dla Gazety: Sparing rozwiał kilka moich IP: *.61.227.166.host.de.colt.net 27.03.03, 12:24 Gość portalu: at0m napisał(a): > Zamiast Hajty wolalbym Wałdocha Tez wolalbym Waldocha ale on nie jest taki tepy jak Hajto i nie zmienia decyzji z dnia na dzien. Mam nadzieje jednak ze Hajto sie postara i bedzie chociaz deptal po zawodnikach... choc w sumie cenie jego walecznosc i nieustepliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
tezzi Re: Janas dla Gazety: Sparing rozwiał kilka moich 27.03.03, 13:44 Nie masz racji kolego! Waldoch został w domu bo woli ciepłe kluchy niz obrone ojczyzny przed psóbratam madziarami! Mam tylko nadzieje że reszta kadry ma jakaś koncepcje na pokonanie Wegrzyków! Janas żyjesz z piłki i nie pierdziel że to tylko piłka! Jak tak myslisz to jedź nad Wisłe i na plaży z dmuchana piłką sie pobaw ( albo lala)!Do boju ORŁY!!!1 Do boju pokażcie psóbratom !!! Pomścijcie Bońka!!!!!! Engela wójcika Piechniczka Strejlaua no i Górskiego! Do przodu POLSKO! Na pochybel węgierskim parobkom !!! HAjtpo na Ministra Edukacji i Sportu!Brawo Hajto!!!! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
satyr_i_kon Re: Janas dla Gazety: Sparing rozwiał kilka moich 27.03.03, 14:11 Gość portalu: rafal napisał(a): > Mam nadzieje jednak ze Hajto > sie postara i bedzie chociaz deptal po zawodnikach... A w przerwach między deptaniem poszczególnych zawodników mógłby się zająć np. grą w piłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George H. Re: Janas dla Gazety: Sparing rozwiał kilka moich IP: *.nsw.bigpond.net.au 27.03.03, 12:28 Nawet sparing ze slabiutkim zespolem pomogl Panu Janasowi rozwiazac kilka watpliwosci. A gdyby pilkarze kandydujacy do gry w reprezentacji Polski mieli w okresie przygotowawczym chociaz 2 gry kontrolne z silnym przeciwnikiem to dzisiaj na kilka dni przed meczem z Wegrami nasz Selekcjoner nie mialby zadnych watpliwosci co do obsady kazdej pozycji. Ale mowi sie trudno, kontuzje, braki terminow do rozgrywania dodatkowych sparingow itp. uniemozliwily wczesniejsze wyjasnienie "who is who"na jakiej pozycji + jacy dublerzy. Tak czy owak Pan Janas stara sie logicznie do optimum wykorzystac zdolnosci i gotowosc do gry powolanych pilkarzy. Jedno jest pewne, ze atmosfera w zespole bardzo sie poprawila, co jest zasluga Pana Janasa. A to jest pierwszy krok do sukcesu. Zyczymy szczesliwych i trafnych decyzji aby zespol mogl dobrze grac i funkcjonowac w ataku jak i w obronie. A przede wszystkim aby zmniejszyc obawy o brak zgrania pilkarzy co w dzisiejszym futbolu powaznie redukuje skutecznosc gry zespolu. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Przypuszczalny skład IP: *.toya.net.pl 27.03.03, 13:15 Dudek - Szymkowiak, Bąk, Hajto, Stolarczyk - Dawidowski, Kałużny, Świerczewski, Kosowski - Olisadebe, Kuźba/Żurawski (zagra ten, który lepiej wypadł w sparingu). Zgadzacie się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lato G. Nie zgadza się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.03, 13:42 nie sądzę, że Hajto zagra wśrodku, i w ogóle nic się zgadza, bo to wie tylko Janas, liczę na lepszy pomysł, ten skład jest za bardzo DEFENSYWNY, tak grał Boniek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebraca Re: Przypuszczalny skład IP: prosiak:* / 192.168.9.* 27.03.03, 13:44 Też mi się tak wydaje, ale jabym widział Zająca w środku zamiast Świerczewskiego Bo jesli z Zająca - napastnika z Widzewa, zrobili Zająca - pomocnika w Groclinie to może i dobrze by grał w srodku, lub mogłby wymieniać sie pozycją z Kosowskim ktory w Wisle tez schodzi nieraz do środka Odpowiedz Link Zgłoś
satyr_i_kon Re: Przypuszczalny skład 27.03.03, 14:20 Gość portalu: Kuba napisał(a): > Dudek - Szymkowiak, Bąk, Hajto, Stolarczyk - Dawidowski, > Kałużny, Świerczewski, Kosowski - Olisadebe, Kuźba/Żurawski > Zgadzacie się? Myślę, że wszyscy oni się zgadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szarmach Janas bardzo dobrze wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.03, 13:38 Może Ty nie wiesz, ale Janas bardzo dobrze wie, podba mi si.ę jego twórcze podejście do składu, szukanie optymalnej koncepcji, czyli TAKTYKA, anie gazetowe schematy, składy z nazwisk i nic więcej, czyli STEREOTYPY, trzeba trochę pomyśleć, pokombinować, i widać, że Janas to lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
pitrix Re: Janas dla Gazety: Sparing rozwiał kilka moich 27.03.03, 16:16 Skład raczej bym widział taki: Dudek Hajto Bąk Stolarczyk Kałużny Szymkowiak Dawidowski Zając Kosowski Olisadebe Kuźba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teacher GH Re: Janas dla Gazety: Sparing rozwiał kilka moich IP: *.nsw.bigpond.net.au 28.03.03, 13:52 Sparing rozwial kilka moich watpliwosci - tak powiedzial Janas. To doskonale, ale dlaczego na 2-3 dni przed meczem pozostaly Panu Selekcjonerowi dalsze nie rozwiazane jeszcze watpliwosci co do skladu zespolu na mecz z Wegrami? To powinno budzic niepokoj nie tylko Selekcjonerowi ale rowniez wszystkim sympatykom futbolu. "Cieniutki" trzecio ligowy obecnie zespol Piasta Gliwice uwidocznil jakies tam braki naszych kadrowiczow i niektore watpliwosci zostaly rozwiazane. Dobry zart, albo powazna obawa o wynik z Wegrami. Bardzo cenie Pana Janasa, ale w przyszlosci polecam aby wszelkie watpliwosci personalne co do skladu kadry byly rozwiazywane po grze kontrolnej z silnym przeciwnikiem. A wowczas jak napewno Pan Janas wie z praktyki, wszelkie watpliwosci sa wyjasnione jak na "talerzu". Brak zgrania pilkarzy bedzie najwiekszym minusem naszego zespolu. Dwie wczesniej rozegrane gry kontrolne, 5-6 dniowe zgrupowanie w Swierklancu plus maly sparing ze slabiutkim zespolem 2x35min. nie zalatwiaja sprawy zgrania poszczegolnych formacji i zespolu. Osobiscie serce prosi o zwyciestwo i 3 pkt w meczu z Wegrami, natomiast rozum podpowiada, ze bedzie bardzo ciezko w tym meczu. Jako optymista stawiam na zwyciestwo Polski 3-1; a jako realista na przegrana 1-2. Oby tylko potwierdzil sie pierwszy typ. Zycze powodzenia i szczescia. Odpowiedz Link Zgłoś