malin71 20.01.07, 22:38 Współczuję Czechowi i jego rodzinie. Sam miałem ostatnio wypadek, który teoretycznie nie powinien się zdarzyć. Ale Panie Redaktorze z całym szacunkiem Pana tekst to Dyziowe rozważania. Niepotrzebny tekst. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeroy Chcę wierzyć Małyszowi 20.01.07, 22:38 gloria victis.... są rzeczy ważniejsze niż ciułanie punkcików przez podstarzałego sfrustrowanego gwiazdora.... gloria victis Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: Chcę wierzyć Małyszowi 21.01.07, 05:58 w którym momencie Małysz zachowywał się jak gawiazdor? Odpowiedz Link Zgłoś
radiradi1 To chyba trochę przesadne dramatyzowanie 21.01.07, 11:24 Załóżmy roboczo, że było tak jak mówi Małysz i co wtedy. Wszyscy będą teraz wieszać psy na sędziach, a prawda może być taka, że Czech, będący niedoświadczonym skoczkiem, mógł popełnić błąd - nie znam się aż tak więc czekam, aż się wypowiedzą eksperci. Zawody były przerwane prawdopodobnie głównie z powodu wypadku, fakt, że sędziom można zarzucić niekonsekwencję, bo mogli przerwać od razu po tej tragedii i niepotrzebnie puścili jeszcze kilka skoków. Żeby było jasne - bardzo współczuję Mazochowi i jego rodzinie - upadek wyglądał makabrycznie, jak to zobaczyłem, nie byłem pewien, czy w ogóle go przeżył, ale to nie jest powód, żeby teraz szukać wszędzie kozłów ofiarnych (sędziowie, Małysz i kogo tam jeszcze chcesz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś spuśćmy zasłone milczenia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.01.07, 22:41 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: spuśćmy zasłone milczenia IP: *.168.wmc.com.pl 20.01.07, 22:45 straszne, pani Izie na waciki chyba brakuje skoro Małysz takie pierdoły oowiada a człowiek miał ciężki wypadek. wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
jeroy Re: spuśćmy zasłone milczenia 20.01.07, 22:51 pzrcież iza łyka walerin..., i wtedy juha mieto Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Komentarz po komentarzu Małysza nie ma sensu 20.01.07, 23:42 Małysz się zna chyba dość dobrze na skakaniu. Może komentator z niego nie jest wybitnie lotny polonistycznie ani rozmowny, ale trochę skoków oddał. A obiektywnie mówiąc wiatr kręcił, ale jego szybkość nie była jakaś porażająca. Ale chyba po Mazochu nikt psychicznie nie miał ochoty skakać, nawet Małysz bardzo wyraziście przekazał znak rąk złożonych w X, który niewyraźnie uczynił Hoffer - oznaczający koniec zawodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Re: Komentarz po komentarzu Małysza nie ma sensu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:16 zaraz jakiś głupek z tej Gazety Dla Ćwierćinteligentów napisze, że to wina Małysza! Przecież Małysz też miał upadki, on i wszyscy inni - taki sport! Dakaru nie przerwano, mimo, że już 2 ofiary śmiertelne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: spuśćmy zasłone milczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 15:54 Przecież Mazocha nikt palancie nie zmuszał do skakania - więc o co biega . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big daddy Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:41 Błyskotliwy tytuł, szalenie frapujący tekst, wspina się pan po raz kolejny na szczyty dziennikarstwa sportowego panie Wołowski. Tak trzymać, cała Polska jest z panem :( Odpowiedz Link Zgłoś
jeroy Re: Chcę wierzyć Małyszowi 20.01.07, 22:48 najbardziej poraziły mnie powtórki tragedii tego zawodnika jakie dawała tvp. Mogli sobie dać spokój, przez szacunek dla skoczka, jego rodziny w tym Jirziego Raszki... Pamiętam jak bardzo dziennikarze tvp ujadali gdy wprost publikowała zdjęcia zabitego milewicza- że nieetyczne, i inne tego typu. Tutaj już etyka nie wchodziła w rachubę, można było puścić. Może to ta k... słynna działalność misyjna- tylko czemu w zakresie medycyny sądowej ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:19 a ja mimo wszystko bardzo gratuluję realizatorowi i operatorom TVP - wykazali się niezwykłym taktem! Pomoc dla skoczka pokazywana była z dużej odległości, żaden operator nie podszedł,gdy jest wypadek na drodze stu gapiów podbiega ogladać, tutaj tak nie było, brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
inga_iga Re: Chcę wierzyć Małyszowi 21.01.07, 01:23 Gratuluje tytułu artykułu i jego treści.Poziom "Faktu" jak dla mnie. I czy w tym momencie istotne są słowa Małysza wyrwane z kontekstu wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:25 czubek z tej żenującej gazetki chce się krwią pożywić - tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.kalisz.mm.pl 20.01.07, 22:44 Tu chodzi tylko o kasę. O niebezpieczeństwach mówi się dopiero po fakcie. Trenerzy Czecha mogli nie puszczać zawodnika na start, skoro uważali , że warunki są niebezpieczne. Ale łatwiej jest obwiniać organizatorów, jak już doszło do tragedii. Niech ten chłopak wraca do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VeB Winni są wszyscy-chłopakowi też nikt nie kazał ska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:47 kac... Odpowiedz Link Zgłoś
malin71 Re: Chcę wierzyć Małyszowi 20.01.07, 22:57 Pamiętajcie proszę, że dziennikarzom płacą za tzw news. Często zawartość artukułu nie ma nic wspólnego z wypowiedzią, ale szefowie naciskają by było mocne, przyciągające uwagę itp. Wiele gazet ma ludzi od wymyślania tytułów. Dlatego nie oceniałbym z góry Małysza na podstawie notki dziennikarza. On ma rzucać ludziom na stronie "mięso", więc coś zacytuje, coś pomiksuje a my tu od razu mamy temat do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aero Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.generacja.pl 21.01.07, 01:11 to tak jak ostatni artykul Steca pt "Odpowiedzialnosc zbiorowa", ktora jakis glupi ciulacz kasy i rekordow ogladalnosci na glownej stronie sportu zatytulowal "Gwalciciele polskiej pilki" - albo jakos tak. To jest tak prymitywne i nachalne.. dziennikarz na poziomie powinien sie wstydzic takich praktyk z jego tekstami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwren TVP gorsza niż Fakt w ilościach powtórek z upadku IP: *.toya.net.pl 20.01.07, 22:51 Po prostu sensacja musi gonic sensacje. Tfu komercja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szokk Wstyd! IP: *.chello.pl 20.01.07, 22:59 Mistrza poznaje się w takich sytuacjach. Napiszę tak - daliśmy plamę jako gospodarze tej imprezy. Począwszy od kibiców, przez prezesa związku, II trenera i na Małyszu kończąc! Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 eeeeeee 20.01.07, 23:45 Daj spokój, chyba widzieliśmy inne zawody. Z resztą pamiętaj, że za puszczanie zawodnikó nie odpowiadają Polacy, tylko pan Hoffer. I sądzę, że Małysz mówiąc o skokach, zna się na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Re: eeeeeee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:27 nikt nikomu skakać nie każe. Nawet organizatorzy (ten głupek 2 posty wyżej pewnie tego nie kapuje) nie nakazują nikomu skakać, nie ma łapanki, ani lufy przy skroni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobek Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:00 ja mimo wszystko wierze Małyszowi... gdy zobaczyłem ten upadek miałem łzy w oczach:/ bardzo mi go żal i mam nadzieje, ze wyjdzie z tego..., natomiast irytuje mnie ten artykuł i pretensje ludzi do Małysza... skoro zapytali go jaki był powód tego upadku odpowiedział, że był to jego błąd bo widocznie tak było :( wątpię, żeby był On takim egoistą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :(( Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.chello.pl 20.01.07, 23:17 Każdy ze skoczków bierze na siebie takie samo ryzyko. Każdemu mógł się zdarzyć podobny błąd. Trzymajmy kciuki za Czecha, żeby z tego wyszedł. I za pozostałych, żeby im się nic takiego nigdy nie przydarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik uważny Młodość i brak doświadczenia vide Morgenstern IP: *.toya.net.pl 20.01.07, 23:20 Kóry po upadku kilka lat temu stracił przytomność i miał wstrząs mózgu. Bądzmy dobrej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:29 jest groźny wypadek,gdzie są granice bezpieczeństwa w sporcie...o tym trzeba mówić...trzeba się pochylić nad tragedią jaka ma miejsce ; ale: ciułanie pkt przez podstarzałego gwiazdora...chcę wierzyć Małyszowi ....to już krok do lustracji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:31 Najbardziej podoba mi się zdanie: "Jeśli polski skoczek ma rację, to znaczy, że ryzyko, jakie podjęli sędziowie pozwalając Czechowi na oddanie skoku, nie wykraczało poza granice dopuszczalne w tej dyscyplinie." Warunki na skoczniach są przecież tak zmienne, że skąd niby Małysz ma wiedzieć jaki podmuch wiatru dostał Mazoch?? A co do dokończenia drugiej serii... Może pan Adam liczył na to że w ten sposób pozbędzie się czołowych rywali do końca sezonu jak jeszcze któryś miałby wypadek w tych warunkach???? Odpowiedz Link Zgłoś
wicker.man73 Małysz to wieśniak bez klasy 20.01.07, 23:36 taki wyrachowany typowy górol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Małysz to wieśniak bez klasy IP: *.it-net.pl 20.01.07, 23:43 Jesteście niektórzy żałośni w swych opiniach. Pozekajcie na opinie fachowców i zamilczcie hieny w obliczu tej tragedii, Jan Mazocha walczy o życie. Czemu narty się Mu nie wypięły? Pytań wiele, sparaliżował nas wszystkich ten upadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Re: Małysz to wieśniak bez klasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:30 zaraz jakiś czub, może nawet sam wołowski, napisze, że małysz zepchnął tego czecha z rozbiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Małysz to wieśniak bez klasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:33 czytam to jeszcze raz i mam nadzieje, ze do rana ten debilny komentarz zniknie z portalu. tak zenujacego tekstu dawno tu nie bylo. ale widocznie pan redaktor sadzi innych wedle wlasnej miary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: Małysz to wieśniak bez klasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 15:54 jesteś zwykłym, sku..synem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dx Re: Małysz to wieśniak bez klasy IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.07, 18:11 Niestety! Dziennikarzy jakich mamy, każdy może przeczytać. "Wyborcza" tu nie odstaje, tylko wytycza standardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dx Re: Małysz to wieśniak bez klasy IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.07, 18:09 Nie "wrachowany góral", tylko WYRACHOWANY DZIENNIKARZ, który byle co napisze, aby tylko wierszówka była. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista Dajcie spokój Małyszowi! 20.01.07, 23:49 Jest tylko człowiekiem. Gdy go pytano o zawody, odpowiedział "na gorąco", było bardzo nerwowo. Zawodnicy nie widzieli wyraźnie wypadku, w dodatku wtedy nie wiadomo było jaki jest stan czeskiego skoczka. Na pewno nie jest tak, że Małyszowi wisi, czy chłopak zginie - byle tylko on wskoczył na podium. Małysz już wszystko w tym sporcie osiągnął. Jeśli już zależało mu na podium, to ze względu na kibiców którym chciał zrobić przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Dajcie spokój Małyszowi! 21.01.07, 00:02 Owszem. Wątpie też, Małysz - człowiek już prawie 30 letni, z rodziną na głowie - miał ochotę narażać życie w imię być-może-miejsca-na-podium. Nie ferujmy za szybko wyroków "kto zawinił". Nie znamy się - w większości - na skokach narciarskich. Równie dobrze mógł to być błąd samego Mazocha, równie dobrze efekt pechowego podmuchu - a być może i jedno i drugie. Zresztą nie to jest teraz najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozOff Należy wyjaśnić jedną bardzo istotną rzecz. IP: *.fdk.airbites.pl 20.01.07, 23:49 Upadek Mazocha wynika z jego błędu. Ale nie zupełnie. To nie jest tak że zrobił błąd podczas lotu i dlatego upadł. Upadł bo dostał powiew wiatru i nie potrafił się przed nim obronić. W tym miejscu zrobił błąd- - nazwałbym to "błąd w obronie" w krytycznej sytuacji. Tu Małysz ma rację- że bardziej doświadczonemu zawodnikowi powinno się udać wybronić przed upadkiem, albo doprowadzić do tego żeby upaść w sposób mniej katastrofalny... To wszystko nie zmniejsza jednak odpowiedzialności sędziów. Bo główną przyczyną upadku jak się zdaje był jednak wiatr. Warunki były złe. Druga seria nie powinna się odbyć. Bo już po pierwszej, pomijając nawet bezpieczeństwo, było widać że wyniki są dosyć przypadkowe... Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: Pierwsza ofiara Małyszomani. 21.01.07, 00:13 gdyby nie presja debilów których podnieca ten niszowy sport, grupa kilkudziesięciu obyłaby się tylko smakiem odwołanych zawodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Re: Pierwsza ofiara Małyszomani. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:23 gdyby "grupy debilów nie podniecał ten niszowy sport" mniej osób by go upraiwało byc moze, ale co zatem, czubku, zrobić ze spadochroniarste lub alpinizmem na przykład? Nie ma kibiców, nie ma "grupy debili", czyli kibiców, a mimo to ciagle to jest uprawiane i ciągle ktoś ginie? Co zrobić, prosty człowieku? (prostaku - lepsze określenie)? Powiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Należy wyjaśnić jedną bardzo istotną rzecz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:17 A kto ma prawo komentowac te tragedie jak nie najlepszy polski skoczek Malysz?On jest doswiadczony i wie co mowi! Nie piepsszcie farmazonow.Latwo tylko krytykowac jak ktos skoczy krocej i jest np.na 30miejscu.Teraz widzicie ze skoki to ogromne ryzyko a jednoczesnie najpiekniesza choc najkrocej trwajaca (kilka sekund) dyscyplina sportu.Kasy to im zazdroscicie a nie zdajecie sobie sprawy ze to nie tak latwo zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirosław Jędrusik Re: Należy wyjaśnić jedną bardzo istotną rzecz. IP: *.chello.pl 21.01.07, 00:39 Nie powinna się odbyć pierwsza seria bo wiadomo było, że wyniki będą przypadkowe. Ale jeżeli już zdecydowano się na rozegranie zawodów powinny byc rozegrane do końca bo warunki się nie zmieniły w trakcie ich trwania. Wypadek jest wypadkiem i jets wkalkulowany w większość sportów. Na wysokim poziomie o wypadek trudniej bo zawodnik jest lepiej przygotowany, wytrenowany ma lepszy sprzęt i tak dalej. Niestety w sporcie trzeba mieć trochę szczęścia. Gdyby po upadku Mazoch wstał otrzepując się jak np. Morgenstern to nie byłoby tej dyskusji. Życzę z całego serca jak najszybszego powrotu na skocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Należy wyjaśnić jedną bardzo istotną rzecz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:48 co za debilne dywagacje pana redaktora.. ma watpliwosci co do szczerych intencji malysza.. rzygac sie chce.. powinien sie wstydzic za taki tekst, brr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dx Re: Należy wyjaśnić jedną bardzo istotną rzecz. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.07, 18:14 Msz rację, popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_KooBa Re: Należy wyjaśnić jedną bardzo istotną rzecz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 19:33 Przede wszystkim Małysz powiedział, że błąd zawodnika polegał na tym, że "nie potrafił upadać", tzn. że trenerzy nie przećwiczyli z nim technik upadków. Nie wiem jak jest w skokach, ale np. w judo to jest podstawa, najpierw zawodnik uczy się jak nie odgryźć sobie języka przy upadku, a dopiero potem, jak rzucić rywala. Co do bardziej doświadczonych zawodników, to Ahonenowi podobnie powiało, ale ten się z tego wybronił i 117 metrów skoczył, a wybicie miał dobre i szansę na dłuższy lot. Żeby było jasne, to bardzo współczuję Mazochowi, uważam też, że zawody należało zakończyć po pierwszej serii, ale uważam, że Małysz, który też nie raz i nie dwa upadał na skoczni nie powiedział nic zdrożnego, tyle, że jego wypowiedź została subiektywnie spreparowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucho polskie piekiełko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:18 dlaczego w naszym kraju jest tak wiele osob, ktore tylko czekaja by dopieprzyc komus kto odniosl sukces (w tym wypadku Małyszowi) ? Identycznej wypowiedzi udzielil Kojonkowski, mowiac ze bardziej doswiadczony zawodnik prawdopodobnie uniknal by updaku, ale zawistne polaczki musza wyladowac sie na czlowieku, ktory wiele razy dostarczyl nam powodow do dumy i radosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grad Re: polskie piekiełko IP: *.satfilm.net.pl 21.01.07, 01:03 Zgadzam się z Tobą. porostu ludzie u nas sa malo ogarnięci nie pamietaja jak zachwycali sie jescze 2-3 lata temu skokami. jaka to pasjonujaca dyscyplina (a to tylko ze wlasnie Małysz osiagal sukcesy)[taki pisal ktorys przedmowca wlasnie tak jest, tam gdzie nasi wygrywaja tam jestesmy ;/] taka nasza mentalnosc jest <wrr> ale coz na to poradzic :O nic trzeba sie trzymac swego :D POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksawery Małysz prostak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:58 Idol tłumów Małysz pokazał jaką ma klasę - wku...iony, że nie było drugiej serii, kiedy mógłby wylecieć lepszy wynik. A jego kolega Czech miał wypadek i może umrzeć. MAŁYSZOMANIA HAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Małysz prostak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:00 co sie czepiasz matole malysza? czep sie sedziow. to jest sport, ryzyko. skad mial wiedziec, ze tamten walczy o zycie? normalna chec rywalizacji i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksawery Re: Małysz prostak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 02:01 Co mają sędziowie do wypowiedzi Małysza!? NIC! Pan Adam okazał się gnojem, który nie potrafi zachować się jak honorowy sportowiec. No ale jak ma takich kibiców jak mój rozmówca to plecie trzy po trzy, myśląc, że wszystko przejdzie. Tutaj okazał się zerem, szkoda, mało mamy sportowców, którzy są wzorem dla młodzieży, kolejny mit legł w gruzach... Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Małysz prostak 21.01.07, 02:31 Rozumiem ciebie - oglądałeś sobie skoki w TV, jadłeś czispy, piłeś kawkę - a tu .. bąka ktoś puścił! nieprzyjemne obrazki, krew, tragedia, zemdliło cie - szukasz winnych złego samopoczucia i oczywiście winny jest Małysz - miał cie zabawić, miał być małysz-show.... ktoś winny być musi. Za chwilę zażądasz zapewne zwrotu kasy za czipsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szoszana Żenująca wypowiedź Małysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 02:29 Powiedział, że to wina niedoświadczenia i błędu czeskiego skoczka. Mógłby sobie darować to pouczanie, gdy facet walczy o życie w szpitalu. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Żenująca wypowiedź Małysza 21.01.07, 02:36 a nie pomyslałeś, że to może być po prostu prawda? Nie chcemy prawdy, chcemy bredni w stylu JP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtl Re: Żenująca wypowiedź Małysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 04:04 Proszę nie obrażać rozmówców. Oczywiście, że myślą, a czy to ich wina, że zbiorowo ? A jak się myśli zbiorowo, to trzeba krzyczeć w niebogłosy, żeby sąsiedni myśliciele mogli wyłapać. A ty tu co, indywidualista, zakłócasz im sieć sygnałową ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dx Re: Żenująca wypowiedź Małysza IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.07, 18:16 To nie "pouczanie" tylko analiza, nie jedynego Małysza zresztą. Jeśli znasz się na tym i tam byłeś(-aś), to daj lepszą analizę przyczyn wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirosław Jędrusik Re: Małysz prostak IP: *.chello.pl 21.01.07, 08:23 Witam Co ma Małyszomania wspólnego z wypowiedziami Małysza w tej i innych sprawach? Jak widzę Szanowny interlokutor nie lubi Pana Adama - ma do tego prawo tak jak Małysz jako zawodowiec i specjalista ma prawo do oceny sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:01 co wy chcecie, bydlaki, z małysza robić kozła ofiarnego??? Warunki były w miarę normalne, gdyby takie warunki miały decydować, debile z wołowskim na czele, o odwoływaniu konkursów to w tym roku odbył by sie jeden! Naromiast pretensje można mieć do trenera czeskiego i czeskiej ekipy o to, zer ni wycofali młodych niedoświadczonych skoczków! Skoro było tak żle na skocvzni dlaczego pozwolili im skakać? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Chcę wierzyć Małyszowi 21.01.07, 01:14 A sami narzekali, że "jak można pozwolić skakać w tych warunkach"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.proxy.aol.com 21.01.07, 01:14 to jest sport dla facetow a nie dla bab jak by niechcial to by nie skakal upadki to tez czesc skokow ,ludzie lamia rence nogi na prostej drodze , aty sie bidaku rozczulasz takie jest zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aero Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.generacja.pl 21.01.07, 01:20 Ten artykul jest bez sensu. Tak jakby autorem byl 14-letni adept sztuki pisania i nie byl zdecydowany co napisac, co osiagnac.. mial kilka informacji i niezgrabnie je ulozyl, a co najgorsze okrasil swoimi niestosownymi i rowniez bez znaczenia dla czytelnika dywagacjami. kiepski tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dx Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.07, 18:20 Takich dziennikarzy wykształciły na polskie szkoły. Uczą jak składać zdania i nie robić ortografów, a nie uczą myślenia. A myślenia to można nauczyć się przede wszystkim na matematyce niestety. A najlepsze w tym wszystkim, że naczelni daja się takim dziennikarzynom nabierać, co dowodzi, że są tacy sami. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Małysz, wez sie za naprawe dachow po wichurze..... 21.01.07, 01:35 .....a poza tym te zawody w Zakopanem byly wymuszone na przekor pogodzie...... ...hanba organizatorom...macie krew na rekach........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Małysz, wez sie za naprawe dachow po wichurze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:38 tylko jeden miał pecha - przedskoczkowie (nawet oni) problemów nie mieli -taki sport. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hepik Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 02:03 Upadek był tragiczny...fakt. Tv nie przed każdym skokiem pokazywała strzałki ilustrujące siłę i kierunek wiatru ale w większości tych pokazanych normy nie były przekroczone.Przerwy były raczej wymuszone zmiennością warunków ale w ramach zieloności strzałek. Zamiast wieszać psy na Małyszu za wypowiedź może lepiej sprawdzić,ile skoków oddal w tym sezonie Czech i czy to nie był tragiczny ale jednak błąd samego sawodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksawery Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 02:14 panie znawco, co ma piernik do wiatraka!?. Nawet jeśli Czech popełnił błąd to wypowiedź Małysza jest kompromitująca. Np.jak taksówkarz zostaje zamordowany w czasie /być może!/nierozważnego kursu, jego koledzy po fachu myślą jak pomóc rodzinie, wspólczują, nie zachowują się jak hienaMałysz, ekspert krytykujący nieprzytomengo młodszego kolegę. Kiedy Małysz skupiał się na krytyce braku II tury skoków, Czech WALCZYŁ O ŻYCIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Chcę wierzyć Małyszowi 21.01.07, 02:24 Małyusz wypowiadał się zaraz po upadku i nie wiedział jaki stan jest tego czecha, i nie jest hieną. (Żeby używać tego typu porównań trzeba wiedzieć co one oznaczają). Wypadek jakich wiele, skierowałbym raczej [pretensje do Czechów, że przysyłają niedoświadczonych zawodników i każą im skakać w trudnych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Chcę wierzyć Małyszowi 21.01.07, 02:31 > Małyusz wypowiadał się zaraz po upadku i nie wiedział jaki stan jest tego > Czecha Wypowiedź Małysza jest chyba wyrwana z kontekstu. Poza tym nie zacytowano pytania na które Małysz odpowiadał. Zapewne brzmiało ono "Co Pana zdaniem było przyczyną?". > Wypadek jakich wiele, Niestety nie taki jakich wiele, tylko prawdopodobnie najgorszy w ciągu ostatnich co najmniej 10-15 lat. > skierowałbym raczej [pretensje do Czechów, że przysyłają > niedoświadczonych zawodników i każą im skakać w trudnych warunkach. A potem mają pretensje do organizatorów że nie wstrzymali konkursu. Trener czeskiej kadry stwierdził: "Jak w takich warunkach można skakać?!". Jak widać można - jego skoczkowie oddali w konkursie łącznie 8 skoków (po 4 w każdej serii). Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Chcę wierzyć Małyszowi 21.01.07, 02:20 czesi faktycznie chyba partyznatkę uprawiają w tej dyscyplinie. Już choćby sam fakt, że mieli przez jakis czas dwie kadry - obrażone na siebie, albo to, że często sie słyszy o trenujących wspólnie z Polakami Czechach na Wielkiej Krokwi (korzystają z okazji?), a nigdy na odwrót, ze "łapią się" na wszelkie mozliwe zawody na Krokwi i wreszcie na PŚ na Krekwi osiągają zawsze najlepsze wyniki (u siebie "w domu" są) o czymś to moze (nie musi) świadczyć. Chyba niedofinansowana ta syscyplina tam jest i niewytrenowani zawodnicy jadą na najbliższe ich kraju zawody ryzykując życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksawery Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 02:15 Co ma piernik do wiatraka!?. Nawet jeśli Czech popełnił błąd to wypowiedź Małysza jest kompromitująca. Np.jak taksówkarz zostaje zamordowany w czasie /być może!/nierozważnego kursu, jego koledzy po fachu myślą jak pomóc rodzinie, wspólczują, nie zachowują się jak hienaMałysz, ekspert krytykujący nieprzytomengo młodszego kolegę. Kiedy Małysz skupiał się na krytyce braku II tury skoków, Czech WALCZYŁ O ŻYCIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Chcę wierzyć Małyszowi 21.01.07, 02:47 a co ma morderstwo taksówkarza do wypadku na skoczni? Sport ekstremalny - co ciekawe wiele sportów zimowych jest ekstremalnych - sam pamiętam do dziś śmierć "na żywo" w trakcie zjazdu w narciarstwie alpejskim, były też wypadki śmiertelne w bobslejach czy sameczkarstwie, nawet w łyżwiarstwie szybkim - jest szybkość, wysokość - jest ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Chcę wierzyć Małyszowi 21.01.07, 02:55 ta "śmierć na żywo" to była z 10 lat temu, kiedy narciarz przewrócił się przy ogromnej prędkości, uderzył w bandę, a potem pojechał ze 100 metrów na brzuchu i "pomalował" te 100 metrów na czerwono, zmarł własciwie od razu z wykrwawienia. Bywa i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk42 Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 10:26 i co, ktos zalowal, ze nie dokonczono zawodow ? ktorys z jego rywali byl wsciekly i rozazalony ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skoczek Anorektyk Małysz Nie wie kiedy mordę zamknąć... IP: *.rezist.com 21.01.07, 03:15 Nie dość że oburzył się na odwołanie 2 tury to jeszcze komentuje nieszczęście Czecha, co za tempy cham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Anorektyk Małysz Nie wie kiedy mordę zamknąć. IP: *.168.wmc.com.pl 21.01.07, 10:46 wszystko przez to, że jego żona makochanka w każdym mieście. na mózg mu się rzuciło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtl Brawo Małysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 03:55 W chwili kiedy uniesiony emocjami tłum obrzuca błotem znawcę za jego fachową analizę, ktoś musi go bronić. Brawo Małysz, że miast odwalać cierpiętniczą dulszczyznę (tak ukochaną ostatnimi laty przez Polaków) zachowałeś racjonalizm (tak nielubiany, zwłaszcza przez umysły przyciężkawe). Twoje emocje, Twoja wrażliwość, Twoja reakcja na tragedię to TWOJA sprawa. A rozsądek rozsądkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk42 Re: Brawo Małysz - zostales burakowym championem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 10:24 ze swoja wrazliwoscia i ze swoja fachowoscia.. jezeli ten chlopak jakims cudem sie jeszcze obudzi mozesz isc i nawrzucac mu, ze przez jego blad straciles swoje iluzoryczne zasrane miejsce na podium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Brawo Małysz - zostales burakowym championem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 10:41 Małysz to twardziel, a nie cham, cham to ty jesteś, i to tępy cham, pewnie wychowany na telenowelach, a o życiu wiesz tyle co zjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; Re: Brawo Małysz - zostales burakowym championem IP: *.168.wmc.com.pl 21.01.07, 10:48 małysz to zwykły gnjek nie twardziel, cienias Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio-s Re: Brawo Małysz - zostales burakowym championem IP: 62.233.185.* 21.01.07, 11:31 za to ty jestes czempion! Palan...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d do Ksawerego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 14:01 malysz okazal sie gnojem?! okazal sie sportowcem, ktory jest dalej glodny sukcesu i wkurza go, ze nie dostal szansy na poprawe wyniku. i to jest swietne. a co ma do tego nieszczesliwy wypadek?! ogladales walke walujewa? tam tez kontuzja przeciwnika. i co? walujew ma przepraszac, ze zyje? wygral - taki jest sport. to tez wypadki i kontuzje. i nie obrazaj malysza, bo sam jestes pewnie zakompleksionym ktorego jedynym sportem jest cwieczenie kciuka przed telewizorem i wpierdzielanie czipsow na czas. matole.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcusdavidus Re: Brawo Małysz - zostales burakowym championem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 17:56 Przepraszam bardzo .. ja osobiscie bardzo zadko wypowiadam sie na tym forum z kwesti takiej ze i przedstawiciele prawici jak i lewicy tutaj sa ponizej poziomu na ktory bym dopuscil swoich potencjalnych rozmowcow wiec .. ale wracajac do tematu musze stwierdzic ze Malysz mial racje zachowujac fachowosc nawet w obliczu takiej tragedi , a nie umiejetnosc czytania ze zrozumieniem ze strony polowy moich szanownych przedmowcow nie jest powodem do obrzucania przez niech jednego z naszych sportowcow blotem . Czy ktorys z was jest skoczkiem ????/ czy ktorys z was jest bylym mistrzem swiata??? c zy ktorys z was wie czyja to byla win ze ten mlody i NIEDOSWIADCZONY skoczek mial wypadek ?? nie ?? tak mysallem .. osobiscie uwazam ze jesli ktyos tutaj mam prawo mowic co mysli o tym wypadku TO WALSNIE MALYSZ pozatym wielu innych skoczkow/trenerow mialo podobne wypowiedzi. juz nie wspomijac o fakcie ze gdyby w kazdej dyscyplinie sportu przerywac zawody jesli ktos ma wypadek to ZADEN MECZ ZADNA INNA IMPREZA SPORTOWA by nie miala miejsca .. pytanie czy np kiedy cisse zlamal noge na meczu i to tak katastrofalnie ktos zadal przerwania meczu a jego koledzy z zeespolu odmowili dalszej gry ?? SHOW MUST GO ON do diabla ... podstawowe prawo sportu to walczy sie poki nie zabrzmi ostatni gwizdek a jesli myslisz inaczej NIGDY BYS NICZEGO NIE WYGRAl i wlasnie daltego polska pilka klubowa jest na takim zalosnym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi-jaki Re: Brawo Małysz - zostales burakowym championem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 19:55 Jestem za MAŁYSZEM mysle że wie co mówi.On skacze i zna ryzyko związane z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
celifan Re: Brawo Małysz 22.01.07, 13:23 "fachową analiza" przeżarta egoizmem,głupotą i brakiem taktu! małysz gada bzdury i tyle! wstyd mi za jego żałosną wypowiedź,a dla tych wszystkich ,którzy powtarzają jak papugi jego żałosne bzdury o tym,że mazoch popełnił błąd i wynika to z jego niedoświadczenia,informuję,że ten skoczek skacze juz 7 lat,w tym w zawodach pucharowych 4 lata!! jak małysz śmie mówić o niedoświadczeniu? Żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic krajowy A odczepcie się od Małysza!!! IP: *.crowley.pl 21.01.07, 14:24 Adaś Małysz jest fenomenem polskiego sportu, dorównującym gwiazdom takim jak Szewińska w lekkiej atletyce - od 6 lat niezmiennie w światowej czołówce swojej dyscypliny - w czołówce bo nie wypada poza najlepszą 15! I kiedy słyszę krytyczne wypowiedzi pseudoznawców i teoretyków, albo zawiedzionych niedzielnych, to robi się mi niedobrze. Na świecie takich bohaterów się po prostu szanuje. Adaś JEST najwybitniejszym naszym narciarzem i to jest fakt. I tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIMOTA Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 15:54 Ja tu widze inny problem. Co oni maja na glowach ? To kask, czy jakas atrapa ? Gdyby mial prwdziwy, integralny kask, pewnie nic by mu nie bylo... No ale liczy sie niska masa, aerodynamika... Odpowiedz Link Zgłoś