Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chcę wierzyć Małyszowi

20.01.07, 22:38
    Współczuję Czechowi i jego rodzinie. Sam miałem ostatnio wypadek, który
    teoretycznie nie powinien się zdarzyć. Ale Panie Redaktorze z całym
    szacunkiem Pana tekst to Dyziowe rozważania. Niepotrzebny tekst.
    Obserwuj wątek
      • jeroy Chcę wierzyć Małyszowi 20.01.07, 22:38
        gloria victis.... są rzeczy ważniejsze niż ciułanie punkcików przez
        podstarzałego sfrustrowanego gwiazdora.... gloria victis
        • kszynka Re: Chcę wierzyć Małyszowi 21.01.07, 05:58
          w którym momencie Małysz zachowywał się jak gawiazdor?
        • radiradi1 To chyba trochę przesadne dramatyzowanie 21.01.07, 11:24
          Załóżmy roboczo, że było tak jak mówi Małysz i co wtedy.

Wszyscy będą teraz wieszać psy na sędziach, a prawda może być taka, że Czech,
          będący niedoświadczonym skoczkiem, mógł popełnić błąd - nie znam się aż tak więc
          czekam, aż się wypowiedzą eksperci.

Zawody były przerwane prawdopodobnie głównie z powodu wypadku, fakt, że sędziom
          można zarzucić niekonsekwencję, bo mogli przerwać od razu po tej tragedii i
          niepotrzebnie puścili jeszcze kilka skoków.

Żeby było jasne - bardzo współczuję Mazochowi i jego rodzinie - upadek wyglądał
          makabrycznie, jak to zobaczyłem, nie byłem pewien, czy w ogóle go przeżył, ale
          to nie jest powód, żeby teraz szukać wszędzie kozłów ofiarnych (sędziowie,
          Małysz i kogo tam jeszcze chcesz)
      • Gość: miś spuśćmy zasłone milczenia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.01.07, 22:41
        j.w.
        • Gość: gosc Re: spuśćmy zasłone milczenia IP: *.168.wmc.com.pl 20.01.07, 22:45
          straszne, pani Izie na waciki chyba brakuje skoro Małysz takie pierdoły oowiada
          a człowiek miał ciężki wypadek. wstyd
          • jeroy Re: spuśćmy zasłone milczenia 20.01.07, 22:51
            pzrcież iza łyka walerin..., i wtedy juha mieto
            • swistak336 Komentarz po komentarzu Małysza nie ma sensu 20.01.07, 23:42
              Małysz się zna chyba dość dobrze na skakaniu. Może komentator z niego nie jest wybitnie lotny polonistycznie ani rozmowny, ale trochę skoków oddał. A obiektywnie mówiąc wiatr kręcił, ale jego szybkość nie była jakaś porażająca.
              Ale chyba po Mazochu nikt psychicznie nie miał ochoty skakać, nawet Małysz bardzo wyraziście przekazał znak rąk złożonych w X, który niewyraźnie uczynił Hoffer - oznaczający koniec zawodów.
              • Gość: normal Re: Komentarz po komentarzu Małysza nie ma sensu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:16
                zaraz jakiś głupek z tej Gazety Dla Ćwierćinteligentów napisze, że to wina
                Małysza!
                Przecież Małysz też miał upadki, on i wszyscy inni - taki sport!
                Dakaru nie przerwano, mimo, że już 2 ofiary śmiertelne!
          • Gość: ted Re: spuśćmy zasłone milczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 15:54
            Przecież Mazocha nikt palancie nie zmuszał do skakania - więc o co biega .
      • Gość: big daddy Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:41
        Błyskotliwy tytuł, szalenie frapujący tekst, wspina się pan po raz kolejny na
        szczyty dziennikarstwa sportowego panie Wołowski. Tak trzymać, cała Polska
        jest z panem :(
        • jeroy Re: Chcę wierzyć Małyszowi 20.01.07, 22:48
          najbardziej poraziły mnie powtórki tragedii tego zawodnika jakie dawała tvp.
          Mogli sobie dać spokój, przez szacunek dla skoczka, jego rodziny w tym Jirziego
          Raszki... Pamiętam jak bardzo dziennikarze tvp ujadali gdy wprost publikowała
          zdjęcia zabitego milewicza- że nieetyczne, i inne tego typu. Tutaj już etyka nie
          wchodziła w rachubę, można było puścić. Może to ta k... słynna działalność
          misyjna- tylko czemu w zakresie medycyny sądowej ?!
          • Gość: normal Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:19
            a ja mimo wszystko bardzo gratuluję realizatorowi i operatorom TVP - wykazali
            się niezwykłym taktem!
            Pomoc dla skoczka pokazywana była z dużej odległości, żaden operator nie
            podszedł,gdy jest wypadek na drodze stu gapiów podbiega ogladać, tutaj tak nie
            było, brawo!
            • inga_iga Re: Chcę wierzyć Małyszowi 21.01.07, 01:23
              Gratuluje tytułu artykułu i jego treści.Poziom "Faktu" jak dla mnie. I czy w tym
              momencie istotne są słowa Małysza wyrwane z kontekstu wypowiedzi?
              • Gość: normal Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:25
                czubek z tej żenującej gazetki chce się krwią pożywić - tyle.
      • Gość: j23 Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.kalisz.mm.pl 20.01.07, 22:44
        Tu chodzi tylko o kasę. O niebezpieczeństwach mówi się dopiero po fakcie.
        Trenerzy Czecha mogli nie puszczać zawodnika na start, skoro uważali , że
        warunki są niebezpieczne. Ale łatwiej jest obwiniać organizatorów, jak już
        doszło do tragedii. Niech ten chłopak wraca do zdrowia.
        • Gość: VeB Winni są wszyscy-chłopakowi też nikt nie kazał ska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:47
          kac...
        • malin71 Re: Chcę wierzyć Małyszowi 20.01.07, 22:57
          Pamiętajcie proszę, że dziennikarzom płacą za tzw news. Często zawartość
          artukułu nie ma nic wspólnego z wypowiedzią, ale szefowie naciskają by było
          mocne, przyciągające uwagę itp. Wiele gazet ma ludzi od wymyślania tytułów.
          Dlatego nie oceniałbym z góry Małysza na podstawie notki dziennikarza. On ma
          rzucać ludziom na stronie "mięso", więc coś zacytuje, coś pomiksuje a my tu od
          razu mamy temat do dyskusji.
          • Gość: aero Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.generacja.pl 21.01.07, 01:11
            to tak jak ostatni artykul Steca pt "Odpowiedzialnosc zbiorowa", ktora jakis
            glupi ciulacz kasy i rekordow ogladalnosci na glownej stronie sportu
            zatytulowal "Gwalciciele polskiej pilki" - albo jakos tak.

To jest tak prymitywne i nachalne.. dziennikarz na poziomie powinien sie
            wstydzic takich praktyk z jego tekstami.
      • Gość: suwren TVP gorsza niż Fakt w ilościach powtórek z upadku IP: *.toya.net.pl 20.01.07, 22:51
        Po prostu sensacja musi gonic sensacje. Tfu komercja
      • Gość: szokk Wstyd! IP: *.chello.pl 20.01.07, 22:59
        Mistrza poznaje się w takich sytuacjach.
        Napiszę tak - daliśmy plamę jako gospodarze tej imprezy. Począwszy od kibiców,
        przez prezesa związku, II trenera i na Małyszu kończąc!
        • swistak336 eeeeeee 20.01.07, 23:45
          Daj spokój, chyba widzieliśmy inne zawody. Z resztą pamiętaj, że za puszczanie zawodnikó nie odpowiadają Polacy, tylko pan Hoffer.
          I sądzę, że Małysz mówiąc o skokach, zna się na rzeczy.
          • Gość: normal Re: eeeeeee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:27
            nikt nikomu skakać nie każe.
            Nawet organizatorzy (ten głupek 2 posty wyżej pewnie tego nie kapuje) nie
            nakazują nikomu skakać, nie ma łapanki, ani lufy przy skroni.
      • Gość: Bobek Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:00
        ja mimo wszystko wierze Małyszowi... gdy zobaczyłem ten upadek miałem łzy w
        oczach:/ bardzo mi go żal i mam nadzieje, ze wyjdzie z tego..., natomiast
        irytuje mnie ten artykuł i pretensje ludzi do Małysza... skoro zapytali go jaki
        był powód tego upadku odpowiedział, że był to jego błąd bo widocznie tak było :(
        wątpię, żeby był On takim egoistą
        • Gość: :(( Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.chello.pl 20.01.07, 23:17
          Każdy ze skoczków bierze na siebie takie samo ryzyko. Każdemu mógł się zdarzyć
          podobny błąd.
          Trzymajmy kciuki za Czecha, żeby z tego wyszedł. I za pozostałych, żeby im się
          nic takiego nigdy nie przydarzyło.
      • Gość: Czytelnik uważny Młodość i brak doświadczenia vide Morgenstern IP: *.toya.net.pl 20.01.07, 23:20
        Kóry po upadku kilka lat temu stracił przytomność i miał wstrząs mózgu. Bądzmy dobrej myśli
      • Gość: gościu Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:29
        jest groźny wypadek,gdzie są granice bezpieczeństwa w sporcie...o tym trzeba
        mówić...trzeba się pochylić nad tragedią jaka ma miejsce ; ale: ciułanie pkt
        przez podstarzałego gwiazdora...chcę wierzyć Małyszowi ....to już krok do
        lustracji...
      • Gość: MK Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:31
        Najbardziej podoba mi się zdanie: "Jeśli polski skoczek ma rację, to znaczy, że
        ryzyko, jakie podjęli sędziowie pozwalając Czechowi na oddanie skoku, nie
        wykraczało poza granice dopuszczalne w tej dyscyplinie." Warunki na skoczniach
        są przecież tak zmienne, że skąd niby Małysz ma wiedzieć jaki podmuch wiatru
        dostał Mazoch?? A co do dokończenia drugiej serii... Może pan Adam liczył na to
        że w ten sposób pozbędzie się czołowych rywali do końca sezonu jak jeszcze
        któryś miałby wypadek w tych warunkach????
        • wicker.man73 Małysz to wieśniak bez klasy 20.01.07, 23:36
          taki wyrachowany typowy górol
          • Gość: Ciupazka Re: Małysz to wieśniak bez klasy IP: *.it-net.pl 20.01.07, 23:43
            Jesteście niektórzy żałośni w swych opiniach. Pozekajcie na opinie
            fachowców i zamilczcie hieny w obliczu tej tragedii, Jan Mazocha walczy o
            życie. Czemu narty się Mu nie wypięły? Pytań wiele, sparaliżował nas
            wszystkich ten upadek.
            • Gość: normal Re: Małysz to wieśniak bez klasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:30
              zaraz jakiś czub, może nawet sam wołowski, napisze, że małysz zepchnął tego
              czecha z rozbiegu.
              • Gość: d Re: Małysz to wieśniak bez klasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:33
                czytam to jeszcze raz i mam nadzieje, ze do rana ten debilny komentarz zniknie
                z portalu. tak zenujacego tekstu dawno tu nie bylo. ale widocznie pan redaktor
                sadzi innych wedle wlasnej miary
              • Gość: ted Re: Małysz to wieśniak bez klasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 15:54
                jesteś zwykłym, sku..synem
              • Gość: dx Re: Małysz to wieśniak bez klasy IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.07, 18:11
                Niestety! Dziennikarzy jakich mamy, każdy może przeczytać. "Wyborcza" tu nie
                odstaje, tylko wytycza standardy.
          • Gość: dx Re: Małysz to wieśniak bez klasy IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.07, 18:09
            Nie "wrachowany góral", tylko WYRACHOWANY DZIENNIKARZ, który byle co napisze,
            aby tylko wierszówka była.
      • flamengista Dajcie spokój Małyszowi! 20.01.07, 23:49
        Jest tylko człowiekiem.

Gdy go pytano o zawody, odpowiedział "na gorąco", było bardzo nerwowo. Zawodnicy
        nie widzieli wyraźnie wypadku, w dodatku wtedy nie wiadomo było jaki jest stan
        czeskiego skoczka.

Na pewno nie jest tak, że Małyszowi wisi, czy chłopak zginie - byle tylko on
        wskoczył na podium. Małysz już wszystko w tym sporcie osiągnął.

Jeśli już zależało mu na podium, to ze względu na kibiców którym chciał zrobić
        przyjemność.
        • adas313 Re: Dajcie spokój Małyszowi! 21.01.07, 00:02
          Owszem.

Wątpie też, Małysz - człowiek już prawie 30 letni, z rodziną na głowie - miał
          ochotę narażać życie w imię być-może-miejsca-na-podium.

Nie ferujmy za szybko wyroków "kto zawinił". Nie znamy się - w większości - na
          skokach narciarskich. Równie dobrze mógł to być błąd samego Mazocha, równie
          dobrze efekt pechowego podmuchu - a być może i jedno i drugie.

Zresztą nie to jest teraz najważniejsze.
      • Gość: filozOff Należy wyjaśnić jedną bardzo istotną rzecz. IP: *.fdk.airbites.pl 20.01.07, 23:49
        Upadek Mazocha wynika z jego błędu. Ale nie zupełnie. To nie jest tak że zrobił
        błąd podczas lotu i dlatego upadł. Upadł bo dostał powiew wiatru i nie
        potrafił się przed nim obronić. W tym miejscu zrobił błąd- - nazwałbym to "błąd
        w obronie" w krytycznej sytuacji. Tu Małysz ma rację- że bardziej
        doświadczonemu zawodnikowi powinno się udać wybronić przed upadkiem, albo
        doprowadzić do tego żeby upaść w sposób mniej katastrofalny...
        To wszystko nie zmniejsza jednak odpowiedzialności sędziów. Bo główną przyczyną
        upadku jak się zdaje był jednak wiatr. Warunki były złe. Druga seria nie
        powinna się odbyć. Bo już po pierwszej, pomijając nawet bezpieczeństwo, było
        widać że wyniki są dosyć przypadkowe...
        • red.ken Re: Pierwsza ofiara Małyszomani. 21.01.07, 00:13

gdyby nie presja debilów których podnieca ten niszowy sport, grupa
          kilkudziesięciu obyłaby się tylko smakiem odwołanych zawodów.
          • Gość: normal Re: Pierwsza ofiara Małyszomani. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:23
            gdyby "grupy debilów nie podniecał ten niszowy sport" mniej osób by go
            upraiwało byc moze, ale co zatem, czubku, zrobić ze spadochroniarste lub
            alpinizmem na przykład?
            Nie ma kibiców, nie ma "grupy debili", czyli kibiców, a mimo to ciagle to jest
            uprawiane i ciągle ktoś ginie?
            Co zrobić, prosty człowieku? (prostaku - lepsze określenie)? Powiedz!
        • Gość: maniek Re: Należy wyjaśnić jedną bardzo istotną rzecz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:17
          A kto ma prawo komentowac te tragedie jak nie najlepszy polski skoczek Malysz?On
          jest doswiadczony i wie co mowi! Nie piepsszcie farmazonow.Latwo tylko
          krytykowac jak ktos skoczy krocej i jest np.na 30miejscu.Teraz widzicie ze skoki
          to ogromne ryzyko a jednoczesnie najpiekniesza choc najkrocej trwajaca (kilka
          sekund) dyscyplina sportu.Kasy to im zazdroscicie a nie zdajecie sobie sprawy ze
          to nie tak latwo zarobic.
        • Gość: Mirosław Jędrusik Re: Należy wyjaśnić jedną bardzo istotną rzecz. IP: *.chello.pl 21.01.07, 00:39
          Nie powinna się odbyć pierwsza seria bo wiadomo było, że wyniki będą
          przypadkowe. Ale jeżeli już zdecydowano się na rozegranie zawodów powinny byc
          rozegrane do końca bo warunki się nie zmieniły w trakcie ich trwania. Wypadek
          jest wypadkiem i jets wkalkulowany w większość sportów. Na wysokim poziomie o
          wypadek trudniej bo zawodnik jest lepiej przygotowany, wytrenowany ma lepszy
          sprzęt i tak dalej.
          Niestety w sporcie trzeba mieć trochę szczęścia. Gdyby po upadku Mazoch wstał
          otrzepując się jak np. Morgenstern to nie byłoby tej dyskusji.
          Życzę z całego serca jak najszybszego powrotu na skocznie.
          • Gość: d Re: Należy wyjaśnić jedną bardzo istotną rzecz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:48
            co za debilne dywagacje pana redaktora.. ma watpliwosci co do szczerych
            intencji malysza.. rzygac sie chce.. powinien sie wstydzic za taki tekst, brr...
            • Gość: dx Re: Należy wyjaśnić jedną bardzo istotną rzecz. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.07, 18:14
              Msz rację, popieram.
        • Gość: el_KooBa Re: Należy wyjaśnić jedną bardzo istotną rzecz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 19:33
          Przede wszystkim Małysz powiedział, że błąd zawodnika polegał na tym, że "nie
          potrafił upadać", tzn. że trenerzy nie przećwiczyli z nim technik upadków. Nie
          wiem jak jest w skokach, ale np. w judo to jest podstawa, najpierw zawodnik uczy
          się jak nie odgryźć sobie języka przy upadku, a dopiero potem, jak rzucić rywala.
          Co do bardziej doświadczonych zawodników, to Ahonenowi podobnie powiało, ale ten
          się z tego wybronił i 117 metrów skoczył, a wybicie miał dobre i szansę na
          dłuższy lot.
          Żeby było jasne, to bardzo współczuję Mazochowi, uważam też, że zawody należało
          zakończyć po pierwszej serii, ale uważam, że Małysz, który też nie raz i nie dwa
          upadał na skoczni nie powiedział nic zdrożnego, tyle, że jego wypowiedź została
          subiektywnie spreparowana.
      • Gość: ucho polskie piekiełko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:18
        dlaczego w naszym kraju jest tak wiele osob, ktore tylko czekaja by dopieprzyc
        komus kto odniosl sukces (w tym wypadku Małyszowi) ? Identycznej wypowiedzi
        udzielil Kojonkowski, mowiac ze bardziej doswiadczony zawodnik prawdopodobnie
        uniknal by updaku, ale zawistne polaczki musza wyladowac sie na czlowieku,
        ktory wiele razy dostarczyl nam powodow do dumy i radosci.

• red.ken Re: polskie piekiełko 21.01.07, 00:34

przynosil wstyd swoimi wachalami
        • Gość: grad Re: polskie piekiełko IP: *.satfilm.net.pl 21.01.07, 01:03
          Zgadzam się z Tobą. porostu ludzie u nas sa malo ogarnięci nie pamietaja jak
          zachwycali sie jescze 2-3 lata temu skokami. jaka to pasjonujaca dyscyplina (a
          to tylko ze wlasnie Małysz osiagal sukcesy)[taki pisal ktorys przedmowca wlasnie
          tak jest, tam gdzie nasi wygrywaja tam jestesmy ;/] taka nasza mentalnosc jest
          <wrr> ale coz na to poradzic :O nic trzeba sie trzymac swego :D POZDRO
      • Gość: Ksawery Małysz prostak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:58
        Idol tłumów Małysz pokazał jaką ma klasę - wku...iony, że nie było drugiej
        serii, kiedy mógłby wylecieć lepszy wynik. A jego kolega Czech miał wypadek i
        może umrzeć. MAŁYSZOMANIA HAHAHA
        • Gość: d Re: Małysz prostak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:00
          co sie czepiasz matole malysza? czep sie sedziow. to jest sport, ryzyko. skad
          mial wiedziec, ze tamten walczy o zycie? normalna chec rywalizacji i tyle
          • Gość: Ksawery Re: Małysz prostak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 02:01
            Co mają sędziowie do wypowiedzi Małysza!? NIC! Pan Adam okazał się gnojem,
            który nie potrafi zachować się jak honorowy sportowiec. No ale jak ma takich
            kibiców jak mój rozmówca to plecie trzy po trzy, myśląc, że wszystko przejdzie.
            Tutaj okazał się zerem, szkoda, mało mamy sportowców, którzy są wzorem dla
            młodzieży, kolejny mit legł w gruzach...
            • gagapapa Re: Małysz prostak 21.01.07, 02:31
              Rozumiem ciebie - oglądałeś sobie skoki w TV, jadłeś czispy, piłeś kawkę - a
              tu .. bąka ktoś puścił! nieprzyjemne obrazki, krew, tragedia, zemdliło cie -
              szukasz winnych złego samopoczucia i oczywiście winny jest Małysz - miał cie
              zabawić, miał być małysz-show.... ktoś winny być musi.
              Za chwilę zażądasz zapewne zwrotu kasy za czipsy.
        • Gość: szoszana Żenująca wypowiedź Małysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 02:29
          Powiedział, że to wina niedoświadczenia i błędu czeskiego skoczka. Mógłby sobie
          darować to pouczanie, gdy facet walczy o życie w szpitalu. Wstyd.
          • gagapapa Re: Żenująca wypowiedź Małysza 21.01.07, 02:36
            a nie pomyslałeś, że to może być po prostu prawda?
            Nie chcemy prawdy, chcemy bredni w stylu JP?
            • Gość: turtl Re: Żenująca wypowiedź Małysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 04:04
              Proszę nie obrażać rozmówców. Oczywiście, że myślą, a czy to ich wina, że zbiorowo ? A jak się myśli zbiorowo, to trzeba krzyczeć w niebogłosy, żeby sąsiedni myśliciele mogli wyłapać. A ty tu co, indywidualista, zakłócasz im sieć sygnałową !
          • Gość: dx Re: Żenująca wypowiedź Małysza IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.07, 18:16
            To nie "pouczanie" tylko analiza, nie jedynego Małysza zresztą. Jeśli znasz się
            na tym i tam byłeś(-aś), to daj lepszą analizę przyczyn wypadku.
        • Gość: Mirosław Jędrusik Re: Małysz prostak IP: *.chello.pl 21.01.07, 08:23
          Witam
          Co ma Małyszomania wspólnego z wypowiedziami Małysza w tej i innych sprawach?
          Jak widzę Szanowny interlokutor nie lubi Pana Adama - ma do tego prawo tak jak
          Małysz jako zawodowiec i specjalista ma prawo do oceny sytuacja.
      • Gość: normalny Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:01
        co wy chcecie, bydlaki, z małysza robić kozła ofiarnego???
        Warunki były w miarę normalne, gdyby takie warunki miały decydować, debile z
        wołowskim na czele, o odwoływaniu konkursów to w tym roku odbył by sie jeden!
        Naromiast pretensje można mieć do trenera czeskiego i czeskiej ekipy o to, zer
        ni wycofali młodych niedoświadczonych skoczków! Skoro było tak żle na skocvzni
        dlaczego pozwolili im skakać?
        • adas313 Re: Chcę wierzyć Małyszowi 21.01.07, 01:14
          A sami narzekali, że "jak można pozwolić skakać w tych warunkach"...
      • Gość: damian Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.proxy.aol.com 21.01.07, 01:14
        to jest sport dla facetow a nie dla bab jak by niechcial to by nie skakal
        upadki to tez czesc skokow ,ludzie lamia rence nogi na prostej drodze , aty sie
        bidaku rozczulasz takie jest zycie.
      • Gość: aero Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.generacja.pl 21.01.07, 01:20
        Ten artykul jest bez sensu.
        Tak jakby autorem byl 14-letni adept sztuki pisania i nie byl zdecydowany co
        napisac, co osiagnac.. mial kilka informacji i niezgrabnie je ulozyl, a co
        najgorsze okrasil swoimi niestosownymi i rowniez bez znaczenia dla czytelnika
        dywagacjami.

kiepski tekst.
        • Gość: dx Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.07, 18:20
          Takich dziennikarzy wykształciły na polskie szkoły. Uczą jak składać zdania i
          nie robić ortografów, a nie uczą myślenia. A myślenia to można nauczyć się
          przede wszystkim na matematyce niestety. A najlepsze w tym wszystkim, że
          naczelni daja się takim dziennikarzynom nabierać, co dowodzi, że są tacy sami.
      • heraldek Małysz, wez sie za naprawe dachow po wichurze..... 21.01.07, 01:35
        .....a poza tym te zawody w Zakopanem byly wymuszone
        na przekor pogodzie......
        ...hanba organizatorom...macie krew na rekach........
        • Gość: n Re: Małysz, wez sie za naprawe dachow po wichurze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:38
          tylko jeden miał pecha - przedskoczkowie (nawet oni) problemów nie mieli -taki
          sport.
      • Gość: hepik Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 02:03
        Upadek był tragiczny...fakt.
        Tv nie przed każdym skokiem pokazywała strzałki ilustrujące siłę i kierunek wiatru ale w większości tych pokazanych normy nie były przekroczone.Przerwy były raczej wymuszone zmiennością warunków ale w ramach zieloności strzałek.
        Zamiast wieszać psy na Małyszu za wypowiedź może lepiej sprawdzić,ile skoków oddal w tym sezonie Czech i czy to nie był tragiczny ale jednak błąd samego sawodnika.
        • Gość: Ksawery Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 02:14
          panie znawco, co ma piernik do wiatraka!?. Nawet jeśli Czech popełnił błąd to
          wypowiedź Małysza jest kompromitująca. Np.jak taksówkarz zostaje zamordowany w
          czasie /być może!/nierozważnego kursu, jego koledzy po fachu myślą jak pomóc
          rodzinie, wspólczują, nie zachowują się jak hienaMałysz, ekspert krytykujący
          nieprzytomengo młodszego kolegę. Kiedy Małysz skupiał się na krytyce braku II
          tury skoków, Czech WALCZYŁ O ŻYCIE!!!!!!
          • gagapapa Re: Chcę wierzyć Małyszowi 21.01.07, 02:24
            Małyusz wypowiadał się zaraz po upadku i nie wiedział jaki stan jest tego
            czecha, i nie jest hieną. (Żeby używać tego typu porównań trzeba wiedzieć co
            one oznaczają).
            Wypadek jakich wiele, skierowałbym raczej [pretensje do Czechów, że przysyłają
            niedoświadczonych zawodników i każą im skakać w trudnych warunkach.
            • adas313 Re: Chcę wierzyć Małyszowi 21.01.07, 02:31
              > Małyusz wypowiadał się zaraz po upadku i nie wiedział jaki stan jest tego
              > Czecha

Wypowiedź Małysza jest chyba wyrwana z kontekstu. Poza tym nie zacytowano
              pytania na które Małysz odpowiadał. Zapewne brzmiało ono "Co Pana zdaniem było
              przyczyną?".

> Wypadek jakich wiele,

Niestety nie taki jakich wiele, tylko prawdopodobnie najgorszy w ciągu ostatnich
              co najmniej 10-15 lat.

> skierowałbym raczej [pretensje do Czechów, że przysyłają
              > niedoświadczonych zawodników i każą im skakać w trudnych warunkach.

A potem mają pretensje do organizatorów że nie wstrzymali konkursu.
              Trener czeskiej kadry stwierdził: "Jak w takich warunkach można skakać?!". Jak
              widać można - jego skoczkowie oddali w konkursie łącznie 8 skoków (po 4
              w każdej serii).
        • gagapapa Re: Chcę wierzyć Małyszowi 21.01.07, 02:20
          czesi faktycznie chyba partyznatkę uprawiają w tej dyscyplinie.
          Już choćby sam fakt, że mieli przez jakis czas dwie kadry - obrażone na siebie,
          albo to, że często sie słyszy o trenujących wspólnie z Polakami Czechach na
          Wielkiej Krokwi (korzystają z okazji?), a nigdy na odwrót, ze "łapią się" na
          wszelkie mozliwe zawody na Krokwi i wreszcie na PŚ na Krekwi osiągają zawsze
          najlepsze wyniki (u siebie "w domu" są) o czymś to moze (nie musi) świadczyć.
          Chyba niedofinansowana ta syscyplina tam jest i niewytrenowani zawodnicy jadą
          na najbliższe ich kraju zawody ryzykując życiem.
      • Gość: Ksawery Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 02:15
        Co ma piernik do wiatraka!?. Nawet jeśli Czech popełnił błąd to wypowiedź
        Małysza jest kompromitująca. Np.jak taksówkarz zostaje zamordowany w
        czasie /być może!/nierozważnego kursu, jego koledzy po fachu myślą jak pomóc
        rodzinie, wspólczują, nie zachowują się jak hienaMałysz, ekspert krytykujący
        nieprzytomengo młodszego kolegę. Kiedy Małysz skupiał się na krytyce braku II
        tury skoków, Czech WALCZYŁ O ŻYCIE!!!!!!
        • gagapapa Re: Chcę wierzyć Małyszowi 21.01.07, 02:47
          a co ma morderstwo taksówkarza do wypadku na skoczni?
          Sport ekstremalny - co ciekawe wiele sportów zimowych jest ekstremalnych - sam
          pamiętam do dziś śmierć "na żywo" w trakcie zjazdu w narciarstwie alpejskim,
          były też wypadki śmiertelne w bobslejach czy sameczkarstwie, nawet w
          łyżwiarstwie szybkim - jest szybkość, wysokość - jest ryzyko.
          • gagapapa Re: Chcę wierzyć Małyszowi 21.01.07, 02:55
            ta "śmierć na żywo" to była z 10 lat temu, kiedy narciarz przewrócił się przy
            ogromnej prędkości, uderzył w bandę, a potem pojechał ze 100 metrów na brzuchu
            i "pomalował" te 100 metrów na czerwono, zmarł własciwie od razu z
            wykrwawienia.
            Bywa i tak.
            • Gość: mk42 Re: Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 10:26
              i co, ktos zalowal, ze nie dokonczono zawodow ? ktorys z jego rywali byl
              wsciekly i rozazalony ?
      • Gość: Skoczek Anorektyk Małysz Nie wie kiedy mordę zamknąć... IP: *.rezist.com 21.01.07, 03:15
        Nie dość że oburzył się na odwołanie 2 tury to jeszcze komentuje nieszczęście
        Czecha, co za tempy cham.
        • Gość: jacek Re: Anorektyk Małysz Nie wie kiedy mordę zamknąć. IP: *.168.wmc.com.pl 21.01.07, 10:46
          wszystko przez to, że jego żona makochanka w każdym mieście. na mózg mu się
          rzuciło
      • Gość: turtl Brawo Małysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 03:55
        W chwili kiedy uniesiony emocjami tłum obrzuca błotem znawcę za jego fachową analizę, ktoś musi go bronić. Brawo Małysz, że miast odwalać cierpiętniczą dulszczyznę (tak ukochaną ostatnimi laty przez Polaków) zachowałeś racjonalizm (tak nielubiany, zwłaszcza przez umysły przyciężkawe). Twoje emocje, Twoja wrażliwość, Twoja reakcja na tragedię to TWOJA sprawa. A rozsądek rozsądkiem.
        • Gość: mk42 Re: Brawo Małysz - zostales burakowym championem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 10:24
          ze swoja wrazliwoscia i ze swoja fachowoscia.. jezeli ten chlopak jakims cudem
          sie jeszcze obudzi mozesz isc i nawrzucac mu, ze przez jego blad straciles
          swoje iluzoryczne zasrane miejsce na podium
          • Gość: n Re: Brawo Małysz - zostales burakowym championem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 10:41
            Małysz to twardziel, a nie cham, cham to ty jesteś, i to tępy cham, pewnie
            wychowany na telenowelach, a o życiu wiesz tyle co zjesz.
            • Gość: ; Re: Brawo Małysz - zostales burakowym championem IP: *.168.wmc.com.pl 21.01.07, 10:48
              małysz to zwykły gnjek nie twardziel, cienias
              • Gość: gucio-s Re: Brawo Małysz - zostales burakowym championem IP: 62.233.185.* 21.01.07, 11:31
                za to ty jestes czempion! Palan...!
                • Gość: d do Ksawerego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 14:01
                  malysz okazal sie gnojem?! okazal sie sportowcem, ktory jest dalej glodny
                  sukcesu i wkurza go, ze nie dostal szansy na poprawe wyniku. i to jest swietne.
                  a co ma do tego nieszczesliwy wypadek?! ogladales walke walujewa? tam tez
                  kontuzja przeciwnika. i co? walujew ma przepraszac, ze zyje? wygral - taki jest
                  sport. to tez wypadki i kontuzje. i nie obrazaj malysza, bo sam jestes pewnie
                  zakompleksionym ktorego jedynym sportem jest cwieczenie kciuka przed telewizorem
                  i wpierdzielanie czipsow na czas. matole..
          • Gość: Marcusdavidus Re: Brawo Małysz - zostales burakowym championem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 17:56
            Przepraszam bardzo .. ja osobiscie bardzo zadko wypowiadam sie na tym forum z
            kwesti takiej ze i przedstawiciele prawici jak i lewicy tutaj sa ponizej
            poziomu na ktory bym dopuscil swoich potencjalnych rozmowcow wiec .. ale
            wracajac do tematu musze stwierdzic ze Malysz mial racje zachowujac fachowosc
            nawet w obliczu takiej tragedi , a nie umiejetnosc czytania ze zrozumieniem ze
            strony polowy moich szanownych przedmowcow nie jest powodem do obrzucania przez
            niech jednego z naszych sportowcow blotem . Czy ktorys z was jest skoczkiem
            ????/ czy ktorys z was jest bylym mistrzem swiata??? c zy ktorys z was wie czyja
            to byla win ze ten mlody i NIEDOSWIADCZONY skoczek mial wypadek ?? nie ?? tak
            mysallem .. osobiscie uwazam ze jesli ktyos tutaj mam prawo mowic co mysli o tym
            wypadku TO WALSNIE MALYSZ pozatym wielu innych skoczkow/trenerow mialo podobne
            wypowiedzi. juz nie wspomijac o fakcie ze gdyby w kazdej dyscyplinie sportu
            przerywac zawody jesli ktos ma wypadek to ZADEN MECZ ZADNA INNA IMPREZA SPORTOWA
            by nie miala miejsca .. pytanie czy np kiedy cisse zlamal noge na meczu i to
            tak katastrofalnie ktos zadal przerwania meczu a jego koledzy z zeespolu
            odmowili dalszej gry ?? SHOW MUST GO ON do diabla ... podstawowe prawo sportu
            to walczy sie poki nie zabrzmi ostatni gwizdek a jesli myslisz inaczej NIGDY BYS
            NICZEGO NIE WYGRAl i wlasnie daltego polska pilka klubowa jest na takim zalosnym
            poziomie
            • Gość: bobi-jaki Re: Brawo Małysz - zostales burakowym championem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 19:55
              Jestem za MAŁYSZEM mysle że wie co mówi.On skacze i zna ryzyko związane z tym.
        • celifan Re: Brawo Małysz 22.01.07, 13:23
          "fachową analiza" przeżarta egoizmem,głupotą i brakiem taktu! małysz gada bzdury
          i tyle! wstyd mi za jego żałosną wypowiedź,a dla tych wszystkich ,którzy
          powtarzają jak papugi jego żałosne bzdury o tym,że mazoch popełnił błąd i wynika
          to z jego niedoświadczenia,informuję,że ten skoczek skacze juz 7 lat,w tym w
          zawodach pucharowych 4 lata!! jak małysz śmie mówić o niedoświadczeniu? Żenada!
      • Gość: kibic krajowy A odczepcie się od Małysza!!! IP: *.crowley.pl 21.01.07, 14:24
        Adaś Małysz jest fenomenem polskiego sportu, dorównującym gwiazdom takim jak
        Szewińska w lekkiej atletyce - od 6 lat niezmiennie w światowej czołówce swojej
        dyscypliny - w czołówce bo nie wypada poza najlepszą 15! I kiedy słyszę
        krytyczne wypowiedzi pseudoznawców i teoretyków, albo zawiedzionych
        niedzielnych, to robi się mi niedobrze. Na świecie takich bohaterów się po
        prostu szanuje. Adaś JEST najwybitniejszym naszym narciarzem i to jest fakt. I
        tyle!
      • Gość: BIMOTA Chcę wierzyć Małyszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 15:54
        Ja tu widze inny problem. Co oni maja na glowach ? To kask, czy jakas atrapa ?
        Gdyby mial prwdziwy, integralny kask, pewnie nic by mu nie bylo... No ale liczy
        sie niska masa, aerodynamika...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka