cover_wielki 01.04.07, 23:14 Jedno pytanie Kto wygra :) ? i drugie komu kibicujecie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hopp-schwiiz Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 02.04.07, 13:38 kibicuje standardowo :P Szwedom i Szwajcarom :P Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 02.04.07, 15:27 Podobnie jak hopp :) ale ta Kanada... eh a co robią pozostali panowie ze stare drużyny Peji? Odpowiedz Link Zgłoś
hopp-schwiiz Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 02.04.07, 19:56 Magnus Swartling jest w Edmonton na rezerwie :P a resza to nie wiem :P Odpowiedz Link Zgłoś
curling_girl Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 02.04.07, 17:15 oczywiście, że Szwedom (biedny Peja, mam nadzieję, że się podniesie po tych porażkach), Szwajcarom, no i Norwegom^ :D Odpowiedz Link Zgłoś
damian.kkc.krakow Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 02.04.07, 19:24 Nie kibicuję ale myślę że wygra Kanada! Odpowiedz Link Zgłoś
skip_yeti Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 02.04.07, 19:24 Wygra pewnie Kanada.. A ja tak niestandardowo - może Khangoory :) coś osiągną Odpowiedz Link Zgłoś
takeouter Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 02.04.07, 19:27 no pewnie! :) przeciez dzisiaj wygraja z Niemcami :P Odpowiedz Link Zgłoś
karolajna-cocktail Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 02.04.07, 20:03 Żartujesz chyba? Khangoory miałyby coś osiągnąć??? Nigdy w życiu! ;) Ja jak zwykle kibicuję Szwedom. Heya Peja!!! Heya Sverige!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cover_curling Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 02.04.07, 23:51 No brawo takeouter, skąd wiedziałeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
karolajna-cocktail Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 02.04.07, 23:54 Ach, te Khangoory - cały czas mnie zaskakują ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
curling_girl Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 03.04.07, 00:02 4 okazała sie gwozdziem do trumny ^ :D Odpowiedz Link Zgłoś
ccckhangoor Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 03.04.07, 08:07 dzisiaj świętuję więc!! :DD Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 03.04.07, 08:26 meczyk DEU - AUS był wspaniały :) a tu jescze Francja wygrała z Duńczykami... dziwi mnie to że wczoraj planowa curling miał być do 19:30 a zamiast jakt to robili w latach wcześniejszych pokazać inny mecz to pokazali ost. kamienie i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
takeouter Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 03.04.07, 16:06 a ja żałuje tego kursu wczorajszego na australie 3.2 :) ech.. miałem przeczucie a nie zagrałem :P Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 04.04.07, 20:31 Ostatnio mam nastrój do narzekania, tak więc zacznijmy od innej strony :) Francja to jak mi się wydaje największe zaskoczenie mistrzostw, i ciesze się z tego ;p Gdyby niedługo wygrała ze Szwecją to by było zaskoczenie. Monotonność drużyn emitowanych na eurosporcie jest zniewalająca czy były jakieś transmisje bez udziały szwedów lub niemców? Jeśli tak to bardzo, bardzo mało a ja o tym nie pamiętam (skleroza). Dziwnie brzmi naziwsko skipa Francji, tak nie po francusku z tą wymawianą końcówką -fur, może tak się powinno mówić, a ja się czepiam byle czego. Ehhh... Odpowiedz Link Zgłoś
pntb1 Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 05.04.07, 10:31 > Dziwnie brzmi nazwisko skipa Francji, tak nie po francusku z tą wymawianą > końcówką -fur, może tak się powinno mówić, a ja się czepiam byle czego. Ehhh... Czepiaj się! Mówić trzeba prawidłowo. Usprawiedliwię się tylko tym, że Dufour wymawiając swoje nazwisko mówił na końcu gasnące "r". Stąd pojawiło się ono u mnie w odmianie. Jeśli drażni osoby znające francuski - zrobię z tego nazwisko nieodmienne. A transmisje wyglądają tak, a nie inaczej, bo płacą za nie i najchętniej oglądają Niemcy, Szwajcarzy i Szwedzi... I tak bracia Kapp lepiej wyglądają niż Andrea ;-) Paweł B. Odpowiedz Link Zgłoś
takeouter Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 05.04.07, 10:37 nom wole braci Kapp niż siostre Olivera Khana :P Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 05.04.07, 11:27 Pawle w relacjach które prowadzisz (dwie oglądałem :)) brakuje mi kontaktu z widzami w trakcie relacji, może za pomoca forum, albo poczty mailowej, jesli tak to jakiej, chyba że eurosport ma jakiś inny sposób ? Odpowiedz Link Zgłoś
curling_girl Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 05.04.07, 11:36 hehe xD mi tam nie przeszkadzaja transmisje w Eurosporcie, lubię oglądać Szwedów. Fajnie, że tak dużo mówicie o curlingu w Polsce i chwalicie niektóre ośrodki, to na plus :) myślę, że dużo ludzi ogląda Was i zechcą się przyłaczyć. A na minus to w sumie nic, mi się bardzo podoba. P.S. Hahaha, z tą Andreą to było dobre :):) Odpowiedz Link Zgłoś
hopp-schwiiz Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 05.04.07, 13:32 a ja mam do pana Pawła inne zastrzeżenia, być może dlatego, że analizuję jego komentarz na maturze :P ale i tak muszę pochwalić, koemntarz z curlingu wybrałam jako przykład komentarza poprawnego :D do Szaranowicza jeszcze panu Burlewiczowi daaaaaleeeeeko i tak trzymać :D aha i jeszcze jedna rzecz, skoto pan Burlewicz już tu zajrzał :P rzecz, która mnie razi najbardziej :P Per Carlsen jest wujkiem Nilsa Carlsena, są ze sobą spokrewnieni :P tak samo Eric Carlsen, Eric jest starszym bratem Nilsa :P to jedna i ta sama rodzina Carlsenów :P nie, że się czepiam, ale po prostu jestem wielką fanką Nilsa i troszeczkę mnie to już drażni :P Odpowiedz Link Zgłoś
ccckb Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 05.04.07, 14:00 o proszę Was!!! Tak szkalować Andreę Schopp!!! To dzieki niej uprawiam ten piekny sport (i dzieki komantarzom Pawła rzecz jasna). Więc choć nie odważę sie powiedzieć, że wygląda ona lepiej niż Kappowie, ba nawet nie da się powiedzieć, że jest bardziej imprezowa niż Kappowie (niestety wręcz przeciwnie), ale co tam staję na barykadach w jej obronie!!! ;-)))) A co do relacji, to szkoda, ze nie pokazują więcej meczów Kanadyjczyków... Odpowiedz Link Zgłoś
ccckhangoor Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 05.04.07, 15:04 > A co do relacji, to szkoda, ze nie pokazują więcej meczów Kanadyjczyków... spoko, spoko - pokazywać będą finał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ccckb Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 05.04.07, 18:53 Tyz prawda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lpiworowicz Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 06.04.07, 22:05 Jak już jesteśmy przy transmisjach, to i ja dwa grosze. Już parę razy Pawłowi podrzucałem temat - bezskutecznie, więc piszę na forum - może większa liczba głosów przekona Go do pomysłu lub odwiedzie mnie od jego lansowania. Chodzi o to, że mecze w godzinach mniejszej oglądalności Paweł komentuje w samotności. Aż się prosi, aby zaprosić do studia kogoś z polskiego światka curlingowego! Nie chodzi mi o transmisje wieczorem, bo wtedy odbieralibyśmy chleb red. Rudzińskiemu, ale o te przed- czy wczesno popołudniowe. Tak czynią i komentatorzy od snookera i od sportów ektremalnych i jeszcze wielu innych dyscyplin. To byłoby bardzo fajne uzupełnienie - wreszcie Polacy oglądający Eurosport na własne uszy usłyszeliby, że istnieje coś takiego jak Polski Curling i że ludzie, którzy się tym zajmują mają o temacie pojęcie! Właściwie nie wiem co mogłoby być przeszkodą w zastosowaniu tej popularnej techniki (zapraszania gości na co dzień zajmujący się dyscypliną w kraju). Z pewnością doskonałych kandydatów i chętnych nie brakuje. Myślę, że warto spróbować. __________________________________ Polska Strona Entuzjastów Curlingu Odpowiedz Link Zgłoś
kiuru Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 07.04.07, 19:50 Nie kazdy nadaje sie do komentowania nawet jesli jest najwybitniejszym curlerem. Wystarczy wspomniec proste rzeczy typu glos, skladnosc wypowiedzi,doswiadczenie i zwyczajna trema. Chyba nikt z nas nie chcialby sluchac ciaglych "eee" i "yyy". Co pomysleliby "Polacy oglądający Eurosport (gdyby) na własne uszy usłyszeli" taki niesprawny komentarz. Ja sama pamietam co myslalm gdy na antenie Eurosportu uslyszec moznabylo Alicje Peczak! Az uszy wiedly! Nie mowie, ze nie ma w Polsce osoby, ktora dalaby sobie rade ze wspolkomentowaniem, ale z pewnoscia nie ma osoby co do ktorej moglibysmy miec pewnosc, ze podola temu wyzwaniu. Ja nie chcialbym sluchac jak ktos sie na antenie uczy komentarzu. Wystarczy, ze musimy sluchac dwoch doswiadczonych dziennikarzy Eurosportu jak "na naszych uszach" ucza sie co to curling. Poza tym mysle, ze Pawel jest traktowany w Eurosporcie jak przedstawiciel Polskiego Curlingu. Nie jest przeciez etatowym dziennikarzem Eurosportu i to on jest tym "gosciem, ktorego zaproszano niegdys do studia". Poza tym nie przypominam sobie aby na Eurosporcie nagminne bylo zapraszanie zawodnikow uprawiajacych komentowana dyscypline. Jesli jacys sie pojawiaja ta na takiej samej zasadzie jak Pawel (przywolany przez Ciebie snooker) Nalogowo ogladam sporty zimowe, lekkoatletykę, pływanie i jeszcze pare innych sportow i nie zauwazylam zeby gdzies goscil w studio zawodnik.Ale moze jestem malo uwazna... Odpowiedz Link Zgłoś
curling_girl Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 07.04.07, 20:01 hmm... w łyżwiarstwie figurowym często w studniu goszczą ludzie uprawiający tą dyscyplinę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiuru Re: Mistrzostwa Świata Mężczyzn Edmonto 2007 07.04.07, 22:50 Tylko w parach tanecznych.Wolalabym jednak zeby nikt nie wzbogacal transmisji curlingowych tak jak to robi w lyzwiarstwie Sylwia Nowak i Aleksandra Kauc. Z całym szacunkiem dla naszych BYŁYCH (lub prawie byłych - nie wiem czy Michał Zych wrocil z UK) łyzwiarek, wole sluchac Marka Szewczyka i Jacka Taschera. Odpowiedz Link Zgłoś
curling_girl Pierwsza 4 07.04.07, 01:10 No to mamy pierwszą 4 :) Kanada, USA, Szwajcaria i Niemcy :) Na kogo stawiacie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: Pierwsza 4 07.04.07, 09:00 No nie :) Nie chciałem się dowiadywać czy weszła Szwecja czy Niemcy, ale jak już to wiemy to myślę, że Szwajcaria będzie 4, później USA Niemcy i oczywiście Kanada... Co do pomysłu na zapraszanie curlerów do studia to dobry pomysł, tylko chyba wyszedł za późno, 2 dni od zakończenia. I przerwa do grudnia, ehh... Odpowiedz Link Zgłoś
skip_yeti Re: Pierwsza 4 07.04.07, 10:48 Jak bracia Kapp utrzymają formę z wczoraj to może coś ugrają... mam jednak dziwne wrażenie, że finał skonczy sie po 7-8 endach :/ niezależnie od tego z kim zagra Kanada Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: Pierwsza 4 07.04.07, 14:02 Kiedyś świewali też "juesej juesej goł ałej" :D Mój angielski jest wspaniały:o Odpowiedz Link Zgłoś
damian.kkc.krakow Re: Pierwsza 4 07.04.07, 14:29 Od poczatku na nich stawiałem i nadal stawiam - KANADA!!! Nie zebym kibicowal poprostu uwazam ze są najlepsi i ze wygrają... Odpowiedz Link Zgłoś
hopp-schwiiz Re: Pierwsza 4 07.04.07, 19:03 Ralph jest 4 wiec juz mi te mistrzostwa wisza i powiewaja.... ale niech wygra Kanada... zasluguja najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
curling_girl finał :) 08.04.07, 11:40 a ja fantazyjnie postawię na Niemców!!! Do boju! :) Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: finał :) 08.04.07, 12:35 Taak, niech nasi sąsiedzi wygrają :) Tylko, że może się zdawac, że Kanada ma monopol na złote medale :D A co do meczu o 3. miejsce to USA dała się wciągnąć w grę ofensywną i widzimy efekty. Ale i tak przed MŚ nie była wysoko rozstawiana. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszsit Re: finał :) 08.04.07, 22:23 KANADA !! Moi drodzy, to jednak była fantazja, ja tam za Niemcami to i dziś też nie byłem i się sprawdziło. Złoto jest w Kanadzie. A za cały turniej Glenowi Howardowi i jego teamowi to się po prostu należało. To fantasyczny curling !! Jakby to tak jeszcze na żywo można było popatrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: finał :) 08.04.07, 22:44 Gratulacje Kanadyjczykom się należą, że pokonali wszystkich w swoim kraju i na dodatek mś. Grają dobry curling, ale jest on jednostronny wręcz nudny. Kanadyjczycy grają jak "maszyny", praktycznie zero pomyłek, zagrania idealne, statystyki po 90% z hakiem i oddali rywalom 5 endów za 2 kamienie i 1 USA za 3. Odpowiedz Link Zgłoś
hopp-schwiiz Re: finał :) 09.04.07, 13:21 widziałam już w życiu kilka nudnych finałów, ale ten pobił rekordy.... Odpowiedz Link Zgłoś
lpiworowicz Re: finał :) 10.04.07, 22:12 Oj, bez przesady - kilka smaczków to tam było :) __________________________________ Polska Strona Entuzjastów Curlingu Odpowiedz Link Zgłoś