Gość: korsage IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 17:27 Gratulacje Panie Karolu za wejście do półfinału LVC i walkę z teamem dużo bardziej doświadczonym no i bogatszym, a to niestety tu jest bardzo istotne:) Cóż - czekamy za 4 lata... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adasd Re: Louis Vuitton Cup: Jabłoński odpadł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 18:10 Ja też bardzo gratuluję panu Jabłońskiemu i żałuję że to tym olbrzymim sukcesie polskiego sportowca tak mało się w Polsce mówi. A co do budżetów teamów to przykład Oracle BMW pokazuje że nie tylko one się liczą. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubek Re: Louis Vuitton Cup: Jabłoński odpadł 23.05.07, 18:53 Podpisuję się pod wypowiedzią mojego poprzednika ręcami i nogami :) Szkoda, że wogóle się o Jabłońskim u nas nie słyszy, a co dopiero mówić o relacjach z regat. Cóż, może kiedyś Polacy wystawią swój jacht to relacja będzie i wszyscy pokochają żeglarstwo tak jak i skoki narciarskie albo F1 :D Wszak tradycję w żeglarstwie mamy większe. Jeszcze raz gratulacje dla kpt. Jabłońskiego! BRAVO! Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Louis Vuitton Cup: Jabłoński odpadł 23.05.07, 22:33 Bez Jabłońskiego, ale za to z Gruszkowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flaszek Re: Louis Vuitton Cup: Jabłoński odpadł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 17:49 akubek napisał: > Cóż, może kiedyś Polacy wystawią swój jacht... Aha, jak świnie zaczną latać... > i wszyscy pokochają żeglarstwo tak jak i skoki narciarskie albo F1... F1? O! Czyżby Polska wystawiła swój bolid...???? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob-e Louis Vuitton Cup: Jabłoński odpadł IP: *.nwrknj.east.verizon.net 23.05.07, 19:07 Gratulacje. To jest wspanialy wynik... no i kiedy bedzie pierwsza polska zaloga? Odpowiedz Link Zgłoś
karolek Re: Louis Vuitton Cup: Jabłoński odpadł 23.05.07, 19:36 Wielkie gratulacje za walkę i wspaniały wynik :) Faktycznie szkoda trochę że tak bez echa to u nas przeszło, ale Ci którzy mieli śledzić te rozgrywki i tak to robili. Team Polska to byłoby to, mamy na prawdę wielu utalentowanych żeglarzy, no i sternika z doświadczeniem w LVT :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Karol Wielki! IP: *.eranet.pl 23.05.07, 21:08 Gdy dowiedziałem się, że Karol Jabłoński będzie sternikiem w regatach LVT poczułem się dumnie, że w końcu Polak poprowadzi jacht w eliminacjach do Americas Cup. Potem gdy team Jablońskiego awansował do półfinału... popłakałem się. Dwie wygrane w półfinale nad TNZ to fenomenalny wynik debiutanta. Karol Jabłoński to najwybitniejszy polski żeglarz regatowy. Chwała mu za wszystkie dotychczasowe osiągnięcia. Startu w eliminacjach do pucharu ameryki polskiego syndykatu raczej nie będzie. Chyba, że znajdzie się drugi Dochnal (o wiele bogatszy), który lubi żeglarstwo zamiast polo. Kto wie... Nie zapominajmy o Polakach na innych jachtach w LVT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aero Re: Louis Vuitton Cup: Jabłoński odpadł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 11:15 ja marzę o udziale polskiego jachtu w regatach o Puchar Ameryki, tak w samym finale, co tam Luis Vuitton Cup ;-))) No to Jabłoński nabrał doświadczenia, kilku innych członków załogi potencjalnego polskiego jachtu też miało okazję pływać w tegorocznym Luis Vuitton Cup, tak że ekipa by się zebrała. Zresztą Jbłoński już nie raz w innych regatach wygrywał a Nowozelandczykami, Amerykanami czy Australijczykami i nie czuje kompleksów. Brakuje tylko polskiego miliardera z jajami co by wyłożył te marne 100 mln euro na przygotowanie syndykatu. U nas miliarderzy ładują peiniądze w skorumpowaną I ligę piłkarską albo inne równie durne rzeczy, zupełnie nie mają pojęcia co to znaczy prestiżowa impreza i sława. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flaszek Proponuję razem z Ukrainą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 17:54 Oni miliarderów mają trochę i duże doświadczenie w żeglowaniu czajkami po Dnieprze. Puchar Ameryki mielibyśmy w kieszeni. :))))) Gość portalu: aero napisał(a): > Brakuje tylko polskiego miliardera z jajami co by wyłożył te marne 100 mln euro > na przygotowanie syndykatu. Odpowiedz Link Zgłoś