Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Louis Vuitton Cup: Jabłoński odpadł

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 17:27
    Gratulacje Panie Karolu za wejście do półfinału LVC i walkę z teamem dużo
    bardziej doświadczonym no i bogatszym, a to niestety tu jest bardzo istotne:)
    Cóż - czekamy za 4 lata...
    Obserwuj wątek
      • Gość: adasd Re: Louis Vuitton Cup: Jabłoński odpadł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 18:10
        Ja też bardzo gratuluję panu Jabłońskiemu i żałuję że to tym olbrzymim sukcesie
        polskiego sportowca tak mało się w Polsce mówi. A co do budżetów teamów to
        przykład Oracle BMW pokazuje że nie tylko one się liczą.
        • jakubek Re: Louis Vuitton Cup: Jabłoński odpadł 23.05.07, 18:53
          Podpisuję się pod wypowiedzią mojego poprzednika ręcami i nogami :) Szkoda, że
          wogóle się o Jabłońskim u nas nie słyszy, a co dopiero mówić o relacjach z
          regat. Cóż, może kiedyś Polacy wystawią swój jacht to relacja będzie i wszyscy
          pokochają żeglarstwo tak jak i skoki narciarskie albo F1 :D Wszak tradycję w
          żeglarstwie mamy większe.

Jeszcze raz gratulacje dla kpt. Jabłońskiego! BRAVO!
          • tetlian Re: Louis Vuitton Cup: Jabłoński odpadł 23.05.07, 22:33
            Bez Jabłońskiego, ale za to z Gruszkowskim.
          • Gość: flaszek Re: Louis Vuitton Cup: Jabłoński odpadł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 17:49
            akubek napisał:

> Cóż, może kiedyś Polacy wystawią swój jacht...

Aha, jak świnie zaczną latać...

> i wszyscy pokochają żeglarstwo tak jak i skoki narciarskie albo F1...

F1? O! Czyżby Polska wystawiła swój bolid...???? :)))))
      • Gość: rob-e Louis Vuitton Cup: Jabłoński odpadł IP: *.nwrknj.east.verizon.net 23.05.07, 19:07
        Gratulacje. To jest wspanialy wynik... no i kiedy bedzie pierwsza polska zaloga?
        • karolek Re: Louis Vuitton Cup: Jabłoński odpadł 23.05.07, 19:36
          Wielkie gratulacje za walkę i wspaniały wynik :)

Faktycznie szkoda trochę że tak bez echa to u nas przeszło, ale Ci którzy mieli
          śledzić te rozgrywki i tak to robili.

Team Polska to byłoby to, mamy na prawdę wielu utalentowanych żeglarzy, no i
          sternika z doświadczeniem w LVT :)
          • Gość: krzys Karol Wielki! IP: *.eranet.pl 23.05.07, 21:08
            Gdy dowiedziałem się, że Karol Jabłoński będzie sternikiem w regatach LVT
            poczułem się dumnie, że w końcu Polak poprowadzi jacht w eliminacjach do
            Americas Cup.

Potem gdy team Jablońskiego awansował do półfinału... popłakałem się.

Dwie wygrane w półfinale nad TNZ to fenomenalny wynik debiutanta.

Karol Jabłoński to najwybitniejszy polski żeglarz regatowy. Chwała mu za
            wszystkie dotychczasowe osiągnięcia.

Startu w eliminacjach do pucharu ameryki polskiego syndykatu raczej nie będzie.
            Chyba, że znajdzie się drugi Dochnal (o wiele bogatszy), który lubi żeglarstwo
            zamiast polo. Kto wie...

Nie zapominajmy o Polakach na innych jachtach w LVT.
      • Gość: aero Re: Louis Vuitton Cup: Jabłoński odpadł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 11:15
        ja marzę o udziale polskiego jachtu w regatach o Puchar Ameryki, tak w samym
        finale, co tam Luis Vuitton Cup ;-)))
        No to Jabłoński nabrał doświadczenia, kilku innych członków załogi
        potencjalnego polskiego jachtu też miało okazję pływać w tegorocznym Luis
        Vuitton Cup, tak że ekipa by się zebrała. Zresztą Jbłoński już nie raz w innych
        regatach wygrywał a Nowozelandczykami, Amerykanami czy Australijczykami i nie
        czuje kompleksów.
        Brakuje tylko polskiego miliardera z jajami co by wyłożył te marne 100 mln euro
        na przygotowanie syndykatu.
        U nas miliarderzy ładują peiniądze w skorumpowaną I ligę piłkarską albo inne
        równie durne rzeczy, zupełnie nie mają pojęcia co to znaczy prestiżowa impreza
        i sława.
        • Gość: flaszek Proponuję razem z Ukrainą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 17:54
          Oni miliarderów mają trochę i duże doświadczenie w żeglowaniu czajkami po
          Dnieprze. Puchar Ameryki mielibyśmy w kieszeni. :)))))

Gość portalu: aero napisał(a):

> Brakuje tylko polskiego miliardera z jajami co by wyłożył te marne 100 mln euro
          > na przygotowanie syndykatu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka