Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ratujmy Piłkarzyki_2

19.07.07, 11:18
    Powtarzam apel do organizatora o przywrócenie strategicznego charakteru gry w
    Piłkarzyki i sensu rywalizacji w klasyfikacji generalnej poprzez powrót do
    poprzednich zasad punktowania transferów.
    Po tej zmianie Piłkarzyki stały się już tylko grą losową a strategia gry nie
    ma już nic wspólnego z prowadzeniem "prawdziwej" drużyny piłkarkiej.
    Jednym posunięciem miłosnicy tej gry pozbawieni zostali właśnie tego co mogło
    sprawić im największą satysfakję - planowania składów na podstawie
    znajomości ligi, piłkarzy i terminarza.

Nie rozumiem, dlaczego moja prośba została usunięta z forum.
    Nie będę więc powtarzał argumentów. Myślę, że dla wszystkich znających
    Piłkarzyki są one oczywiste.
    Powtórze tylko, ze trudno zrozumieć powody takiej zmiany. Przeciez wszyscy
    walczący o miejsce w klasyfikacji ogólnej i tak będą "zmuszeni" wysyłac SMS-y
    przed każdą kolejką, chcby dla zmiany kapitana.
    Proszę o poparcie tego apelu.

Usunięcie poprzedniego, dłuższego postu tłumaczę sobie nieporozumieniem.
    Obserwuj wątek
      • kowall Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 19.07.07, 11:40
        Panie Prezesie
        Przy tworzeniu nowej gry braliśmy pod uwagę postulaty graczy i jeśli uznaliśmy
        je za słuszne to wprowadziliśmy. Chyba już Prezes zapomniał jaki był lament, że
        minus trzy punkty to za dużo.
        Gracze chcieli pięć drużyn na jednym loginie. Proszę bardzo, są.
        Punktujących piłkarzy rezerwowych, gdy nie grają podstawowi. Wprowadzono.
        Większej kasy na nagrody. Jest. Co prawda, w tym przypadku spowodowało to, że
        gra nie jest darmowa, ale ile było takich postów: wprowadzić odpłatność -
        znikną hurtownicy.
        Błagania o punkt za liderowanie został spełniony. Doszło tyle nowych elementów,
        w tym Loteria, że chyba warto grać? Wiem, znam głosy krytyczne. Szanuje je, ale
        taka jest koncepcja gry i w tej chwili zmieniać jej nie będziemy. Skończy się
        edycja, będziemy się zastanawiać - co zrobić lepiej, z czego zrezygnować, co
        nowego wprowadzić.
        • shattaner Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 19.07.07, 12:04
          Co wprowadzić? Możliwość darmowej gry dla tych, którzy grają dla przyjemności.
          Dać wybór: chcesz grać o nagrody to płacisz, nie interesują cię nagrody to nie
          płacisz. I wilk syty i owca cała.
          • geno17 Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 19.07.07, 18:59
            Moim zdaniem opłaty za transfery to dobry kierunek,dodałbym do tego więcej minusowych punktów za transfer.Wprowadziłbym okienka transferowe w ramach których można by było dokonywać tranzakcji np;w danej rundzie były by 2 takie możliwości między 5 a 6 kolejką oraz 10 a 11.Dobrym krokiem było by też wprowadzenie limitu zmian w danej kolejce w drużynie np;4.
        • tomek_mz Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 19.07.07, 12:09
          Szanowny Kowallu, mimo waszych usilnych starań hurtownicy nie znikną
          przynajmniej przez 2-3 pierwsze kolejki. Bardzo dobrze, że zrobiliście
          ogranicznie 5 drużyn na jednym loginie ale to nic nie da bo znajdą się tacy co
          założa 100 kont i na kazdym z nich darmową drużyne. Kowall, ale i tak
          podziekowanie bo jednak te sms-y w znacznym stopniu ograniczą hurtowników bo
          nie będzie ich stać na prowadzenie 100 drużyn przez całą jesienna edycję.
        • uczestnikgry Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 19.07.07, 12:26
          Dziękuję za odpowiedż.
          Pozostaje przy swoim apelu - gdyż sprawa jest wyjątkowa. Dotyczy
          samej "istoty", charakteru gry.
          Prowadzenie drużyny piłkarskiej nie polega jednak na tym, ze w kazdym meczu
          wystawia sie do gry zupełnie innych piłkarzy.

Pamiętam oczywiście te wszystkie głosy na forum. Proszę jednak pamiętać, ze za
          klawiaturę chwytają przede wszystkim ci, ktorzy chca krytykować, protestowac,
          dołozyć.
          (oczywiście widać to także na moim przykladzie - na pewno z wyjątkiem chęci
          dołozenia ;-)
          Myślę, ze bardziej wiarygodną ocenę Piłkarzykom wystawiali ci wszyscy, którzy
          co sezon zgladali na stronę gazety i zakładali swoje drużyny i rywalizowali
          A weracając do meritum to jednak 2+2=4 ;-)). Proszę o ponowne zastanowienie się
          nad konsekwencami tej zmiany w regulaminie gry.
        • ceyvol Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 19.07.07, 13:13
          Przy tworzeniu nowej gry braliście pod uwagę własny zysk, zasłaniając się faktem próśb o większy budżet na nagrody. A poza tym NIKT nie twierdził, że -3 punkty to za dużo. Nie prosiliśmy o 5 drużyn na jednym loginie tylko o pięć drużyn na jedno nazwisko! Według was hurtowników już nie będzie? Przecież nadal mogą stworzyć 100 drużyn na 20 loginach, potem wybrać najlepsze 5 teamów, a potem ciągnąć grę dwoma najlepszymi. Co do punktu za lidera to było dużo przeciwników, ale też zwolenników było niemało.
          Jak chcecie z czegoś zrezygnować to z opłat za zmiany w składzie, kosztem mniejszych nagród (jakoś rok temu 10 000 się znalazło bez mrugnięcia okiem).
          NA nagrody przeznaczyliście 40 tys., a zrobicie 10x tyle!
          WSZYSTKO w tej grze jest podporządkowane zyskowi organizatora: zmiany w składzie, transfery, ustawienie loga (!), sponsor (tak sponsor! powiększacie szybko budżet prezesom, żeby robili transfery, a wy z tego bulicie kasę!). A gra sms? Przecież z tego już zarobicie krocie! -1pkt za transfery także ma zachęcać prezesów do większej ilości transferów, a co za tym idzie? Wasz zysk! Dobiły mnie też stałe ceny. Jedyne co zrobiliście to piłkarze rezerwowi wchodzący, też płatni, bo gdy ktoś chce zmienić kolejność wchodzenia graczy albo w ogóle rezerwowego, to co musi zrobić poza transferami? Wysłać smsa! Po prostu brak mi słów po tym co przeczytałem kowallu. Nie wiem czy masz polecenia z góry, czy jesteś w swoich wypowiedziach niezależny. Bo jak jestes niezależny to poprostu cię nie rozumiem. Na 80% pytań dotyczących błędow, nie udzielasz jasnych odpowiedzi! na 10% nie odpowiadasz wcale! 5% wyjaśniasz w trzecim poście, a 5% wyjaśniasz szybko. Marna średnia. To co przed chwilą napisałeś to czysta ignorancja. Gdy to przeczytałem, to wręcz z krzesła spadłem. Jak można wypisywać takie bzdety! Według ciebie redakcja zrobiła te zmiany z myślą o nas? Powiem tyle: gó.. prawda. Gdy rok temu apelowaliśmy o zmiany w grze, kto raczył nam odpowiedzieć! Pewnie już wtedy opracowywaliście system "kasowania kasy". Po zakończeniu rozpoczeliście tworzenie gry (o ile można nazwać to tworzeniem, bo ten wizerunek gry mało różni się od poprzedniego), która nawet nie jest porządnie popracowana! Przy każdym zalogowaniu się do drużyny (mam jedną) widzę inny budżet (jeszcze nikogo nie kupiłem). Raz jest 26 mln, raz 0 mln, raz 42 mln, a raz -12 mln!! Na forum widzę mnóśtwo postów z problemami natury technicznej! Np. ktoś zrobił drużyne mieszcząc się w budżecie po czym zgłosil druzynę do gry, a po dwóch godzinach gdy się zalogował miał -7,7 mln i niezgłoszoną druzynę! Inny mając budżet 40 mln, jak to sie zdarza, zrobił drużynę za 36 mln i napisał że została przyjeta do gry! Absurd, nonsens i paradoks w jednym panie kowallu! NIKT jeszcze nie zachwalił ani jednej rzeczy na tym forum, a wiecie czemu? Bo NIE MAJĄ czego! Najlepiej wprowadzcie opłaty za założenie i wpis do ligi prywatnej, zmianę nazwy drużyny i prezesa, wzięcie sponsora i każde zalogowanie się z osobna! Wasza chciwość nie zna granic panowie. Wasze zainteresowanie prezesami było duże przed 16 lipca, czyli w trakcie reklamy. A znikło co ciekawe, wtedy gdy prezesi zaczęli zgłaszać problemy! Zamiast tych naprawdę natury technicznej, odpowiadacie na bzdety w sensie "czy mogę kupić za wszystko 13 zawodników" czy "Dlaczego po wylogowaniu i zalogowaniu kasuje mi się drużyna" mimo że te kwestie już wyjaśniłeś i powinieneś odsyłać takich panów do tych wątków! Ale nie! Lepiej robić sztuczne wrażenie bardzo zainteresowanego problemami graczy. "Doszło tyle nowych elementów". A ja się pytam gdzie? Rezerwowi to raz... i koniec! No chyba że liczyć opłaty za wszystko z osobna! Wtedy rzeczywiście nowych elementów jest sporo! Tyle, że żaden z nich nie jest mile widziany!
          Wiem, że i tak was ta wypowiedź nie poruszy. Poprostu szkoda na was czasu. Poza tym zaczynam sie powtarzac więc wystarczy. Mimo wszystko wierzę w cuda i mam nadzieję, że pukniecie się w łeb i za pół roku zobaczę darmową, dobrze dopracowaną grę. Bo już wolałem tamtą z absuradlną punktacja za kartki i punktem za lidera, niż tą, bo za takie rzeczy nie warto płacić stówy. Dziękuję.

Bez poważania.
          ceyvol
          • bobut Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 19.07.07, 13:47
            Szanowny Kovallu

Rozumiem że idąć z postępem gra została w pewnym sensie płatna bo skoro jeśli
            chce sie mieć 5 drużyn to za każdą nastepną płaci sie 1.22 zł, tylko mozna to
            ominąc i jak ktoś juz napisał założyc 5 kont na gazeta.pl, tylko czemu za każdą
            sprzedaż zawodnika trzeba płacić 1.22 zł. przecież nie każda osoba posiada
            komórke a jak już ma i chce zrobić jedną czy dwie zmiany x 13 kolejek to robi
            sie już spora kwota dla takiej osoby, a może byc to dla nie jednej osoby troche
            duzy wydatek.I nie chce mi sie wierzyć żeby ludzie byli za taką zmianą żeby
            płacic za każda zmiane piłkarza. Przecież chyba nie każda osoba co sobie
            chciałaby zagrać w piłkarzyki to hurtownik :)
            cyt. " Chyba już Prezes zapomniał jaki był lament, że minus trzy punkty to za
            dużo. ", lament czy nie lament to - 3 pkt. to chyba jednak duzo i nie ma co sie
            dziwić bo skoro w chwili obecnej za każdy transfer zawodnika były by - 3 pkt. i
            jeszcze trzeba płacić 1.22 zł. za sprzedaż zawodnika to już by było za wiele i
            taka zamiana 3 pkt. za 1.22 zł to prawie na jedno wychodzi bo mało osób będzie
            sprzedawać zawodników bo może nie mieć na to kasy albo wogóle nie mieć kasy. I
            jak już pobierać za to kase czy nie lepiej odrazu przy zakładaniu drużyny
            pobrać kwote np. 5 zł. + vat. niż się rozdrobniać na kwota za kolejną druzyne,
            kwota za sprzedaż zawodnika itp. czy tego nie za dużo, w nastepnej edycji jakie
            będą jeszcze zmiany ?
            • bobut Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 19.07.07, 14:00
              Co do kwoty budżetu zespołu to chyba ona jest troche zaskromna bo 26 mln
              wirtualnych oczywiście na 18 chłopa to troche za mało, biorąc pod uwage kupno
              kilku drogich i jeszcze trzeba się zmieścić w tej kwocie która została i kupic
              w miare dobrych pozostałych piłkarzy.
          • uczestnikgry Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 19.07.07, 14:15
            Bez względu na to ile masz racji prosiłbym, aby w tym wątku skupić się tylko na
            jednej sprawie - punktów za transfery.
            Nietrudno przewidzieć, że po wprowadzeniu tej zmiany cała strategia będzie
            polegała na "wepchnieciu" do składu na kazda kolejkę maksymalnej liczby
            piłkarzy z drużyny faworyta grającej ze słabeuszem (uda się, nie uda). Czy o to
            rzeczywiście musi chodzic w Piłkarzykach, gdzie miejsce na satysfakcje ze
            strategicznego planowania składu,co ma to wspólnego z prowadzeniem "prawdziwej
            drużyny"?

Co do ostatniego zdania - szczypta "poważania" jednak nie zawadzi ;-)

• wichura Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 19.07.07, 14:40
          Bawię się w Piłkarzyki od bardzo dawna i śledzę Forum - jak sobie przypomnę
          wypowiedzi odnośnie transferów to raczej dominowały głosy o ich ograniczeniu
          (na jeden z trzech sposobów: więcej punktów ujemnych, limit ilościowy na
          kolejkę lub okienka transferowe np. co 3,4,5 kolejek). Właśnie ograniczenie
          transferów zwiększa atrakcyjność gry - wymaga starannego planowania składu,
          budowy "prawdziwej" drużyny a nie silnej "11" i 7 piłkarzyków po 0,3 mln, po
          prostu myślenia strategicznego. A tak co kolejkę (przy braku limitu piłkarzy z
          jednego klubu) można zmienić cały skład na pewniaków grających akurat na
          własnym boisku z ostatnimi drużynami w tabeli, bo -11 pkt odrobią spokojnie
          jeden-dwaj piłkarze.
        • skarp52 Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 19.07.07, 14:43
          kowall napisał:
          Chyba już Prezes zapomniał jaki był lament, że minus trzy punkty to za dużo.

Systematycznie zaglądam na Forum i w żaden sposób nie mogę sobie przypomnieć,
          żeby w tej kwestii był jakiś lament.
          Jeden punkt burzy natomiast całkowicie sens gry (za dziesięć punktów można co
          kolejkę zmienić całą drużynę - paranoja). Jedynym uzasadnieniem jest
          zainspirowanie graczy do słania SMS-ów (kasa Misiu, kasa...).
          Nie znaczy to, że nie dostrzegam żadnych pozytywów w nowej edycji WL.
          Najważniejszy to to, że jest i już jakoś chodzi. Ale trzy rzeczy są na
          skandalicznym poziomie:
          - to ten jeden punkt za transfery;
          - opłaty wogóle, a już za zmiany wewnątrz składu (bez transferów to kolejna
          paranoja;
          - brak możliwości elastycznego kształtowania składu na mecz (jak rezerwowego nr
          3 uczynić pierwszym wchodzącym?
          Pisałem w innym miejscu, że nie pora teraz polemizować z regulaminem ale po
          Twoim tekscie poprostu się nie da...
        • gosciu555 Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 19.07.07, 18:57
          mysle ze prezes robi pankike z niczego. 1 zamimast 3, i co niby koniec gry? to
          bzdura, zreszta jak nie chcesz wysylac sms'ow to graj na necie (duh) 1 zamiast 3
          zmieni to ze beda duzo czestrze roszady skladow, i bedziej latwiej slabszy
          graczom skopiowac czolowke. ale to tez otwiera pole manewru do czestych zmian
          skladu z zwiastkiu z tym jak graja zawodnicy. wiec dobry gracz to wykorzysta
        • serwer2 Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 20.07.07, 15:17
          Spokojnie. Wylewając wszystkie swoje żale i wydzierając się na Kowalla oraz
          redakcję, nic nie osiągniemy.

Co nie zmienia faktu, że decyzję o zaledwie -1pkt za transfer uważam za
          skandaliczną. I nie zamierzam dochodzić, czy chodziło o uatrakcyjnienie gry
          (jeżeli tak, to pomysł zupełnie chybiony), czy o zbicie dużej kasy.

Te opłaty za każdą, najmniejszą nawet zmianę można jeszcze przeboleć (choć
          uważam, podobnie jak wielu graczy, że można to było rozwiązać o wiele prościej -
          np. jeden sms za 9zł + vat za sam udział w grze, i byłoby po sprawie). Tego
          już zresztą nie zmienimy, rozpoczęła się bowiem gra i mnóstwo drużyn zostało
          zarejestrowanych.

Ale dziwi mnie upór Kowalla i redakcji, by zostawić ten nieszczęsny -1pkt za
          transfer. Przecież liga startuje za tydzień, a ja przypuszczam (trochę się na
          tym znam), zmiana tej prowizji na -3pkt to zaledwie zmiana jednej linijki, może
          kilku linijek w kodzie programu, i zajęłoby to najwyżej 2-3 minuty, nie więcej!
          Przecież, dopóki nie ruszy 1. kolejka, można to bez problemu zmienić, bo do
          tego czasu nikt nie będzie dokonywał płatnych transferów.

Kowall, piszesz o "lamencie z powodu -3pkt za prowizję". Ja jakoś żadnego
          lamentu sobie nie przypominam. Owszem, były pojedyncze głosy krytyczne - ale
          głównie ze strony takich graczy, którzy nie znali się na piłce, nie potrafili
          myśleć perspektywicznie i zwykle w trakcie rundy mieli zwyczaj dokonywać
          mnóstwa bezsensownych transferów. Czy to dla takich prezesów tworzona jest ta
          gra? Czemu mają być oni uprzywilejowani kosztem tych, którzy naprawdę potrafią
          grać, dokonywać udanych transferów i w dodatku dokonywać ich z rozwagą?

Proponuję zapytać T-clapka, Ciastka, Rejmistrza i innych czołowych,
          doświadczonych prezesów, czy również oni byliby za zmianą -3pkt za transfer na -
          1pkt za transfer. Oczywiście, że - podobnie jak ja i wielu innych - byliby
          przeciwni takiemu pomysłowi! Teraz z gry zrobi się show, w którym wygrywa nie
          najlepszy strateg, tylko ten prezes, który ma odwagę dokonać 5-8 transferów
          przed każdą kolejką, by ściągnąć do siebie akurat tych zawodników, którzy mają
          szansę wysoko zapunktować. W poprzednich edycjach wysoka prowizja za transfer
          sprawiała, że taki ruch zawsze był nieopłacalny. Teraz, niestety, obniżony
          koszt transferu sprawi, iż wszyscy będą kupować i sprzedawać na potęgę. Gdzie
          tu sens?

Dodam na koniec, że to moim zdaniem największa wada nowej edycji. Bo nie jest
          tak, że dostrzegam tylko wady. Widzę też zalety: ładniejszy interfejs,
          zniesienie punktu za lidera (osobiście byłem za jego pozostawieniem, ale skoro
          zdecydowana większość graczy chciała go znieść, to tak właśnie powinno być).
          Ale ta jedna regulaminowa wpadka - tylko -1pkt za transfer - zamazuje cały
          obraz gry, która podobno miała być lepsza niż poprzednio. I byłaby, gdybyście
          ulegli i przywrócili -3pkt za transfer...

Do redakcji należy teraz decyzja. Jeżeli tak głośny sprzeciw tylu graczy
          zostanie wysłuchany i prowizja zostanie zmieniona na -3pkt, to będzie znaczyło,
          że faktycznie zależy Wam na nas, biorących udział w grze. Jeśli natomiast
          pozostaniecie głusi na nasze postulaty, to zostanie to odczytane jako dowód, że
          zależy Wam tylko i wyłącznie na zbiciu jak największej kasy z powodu wysokiej
          liczby transferów. Ale to jest myślenie krótkofalowe. Bo gra stanie się mało
          atrakcyjna i jej uczestników będzie ubywać o wiele szybciej, niż Wam się wydaje.

Do Was, redakcjo, należy decyzja.
      • dwyane Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 19.07.07, 18:48
        popieram...niech juz zostana te smsy i inne rzeczy ale ten jeden minusowy punkt
        mozna jeszcze zmienic na 3. A co na to redaktor Gregor? Nie mial do tego zadnych
        zastrzeżeń ze tylko -1????? :)
        • skarp52 Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 19.07.07, 19:01
          Propozycja dwyane pozwoliłaby uratować ducha WL, opłaty można przeboleć - w
          poprzedniej edycji też były kartki i SMS, ale ten jeden punkt trzeba koniecznie
          zmienić:
          minus 3 punkty za każdy transfer!!!
      • walec22222 Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 19.07.07, 20:51
        Tak samo jak poprzednicy uważam że gra nie została stworzona dla graczy , tylko i wyłącznie dla zbicia jak największej kasy. Wprowadzenie opłat za zmiany po każdej kolejce, nie wyeliminuje hurtowników - dziecinna wymówka redakcji, aby ukryć prawdziwy cel tego posunięcia, który jest tylko i wyłącznie marketingowy. To posuniecia zaważy tylko na tym, że osoby z większą ilością kasy będą miały o wiele większe szanse na osiągniecie dobrego wyniku od gracza, którego z przyczyn finansowych niestać na założenie większej ilości drużyn.Wcześniej wszyscy startowali z równej pozycji - liczył sie tylko czas poświecony przez nas - wszyscy mieli równe szanse. Wprowadzenie sponsora już po 50 pkt to kolejny cel aby zbić jak największą kase. Dodatkowa kasa na transfery po 1 kolejce dla ponad połowy graczy a dla reszty po 2 kolejce - to posuniecie ma tylko 1 wytłumaczenie - wtedy większość pewnie jeszcze wyśle smsa bo gdyby było to po 120 pkt tak jak było to w innych edycjach - po 3-4 kolejkach większość drużyn z odległych miejsc by tego niezrobiła olewając waszą gierke. Minus 1 pkt za transfery to też niezłe posuniecie. Przy minus 3 pkt każdy zanim zrobił jakiś transfer mocno to rozważał zanim go zrobił bo przy 2 wiązało sie to z poważnym spadkiemw klasyfikacji. Minus 1 pkt?? marna strata w klasyfikacji - wystarczy wysłać smsa hehe dodatkowa kasa na koncie redakcji. Wasze niby wielkie nagrody, są niczym w porównaniu do tego jakie pieniądze zgarniecie za smsy. Jedna drużyna - około 20 zł razy około 40 tys drużyn??wynik jest prosty . Poraz kolejny wiec okazało sie że chciwość ludzka nie zna granic - zamiast fajnej zabawy wyjdzie wyszło wielkie g...o. Mam nadzieje, że wiekszość z nas potraktuje to jako fajną zabawe i niezgłosi wiecej niż 1 drużyne - niedając tym samym redakcji zbić kasy na nas
        • ceyvol Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 19.07.07, 21:21
          istna kopia mojego posta...
          • bursa4 Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 20.07.07, 00:04
            Ho ho widze moj post został usunięty.Widocznie uznano go za krzywdzący dla
            organizatora.
            pozwole sobie jeszcze raz napisac moje przemyslenia:
            - organizator przeliczy się jeśli chodzi o spodziewane zyski z smsów a straty
            marketingowe bedą katastrofalne
            - wielu prezesów nie czyta regulaminu i forum i dopiero po pierwszej kolejce
            sie bardzo zdziwi jak sie pokaże "wpisz kod" wielu z nich zrezygnuje z dalszej
            gry.
            -na hurtownikach tez nie zarobicie za duzo, po paru kolejkach zostawią sobie
            tylko najlepsze zespoły

nie zamierzam grac w tym sezonie ale mam nadzieje ze moze od wiosny
            wrócą "stare " piłkarzyki tzn gra strategiczna a nie komercyjna.

pozdrowienia dla prezesa Taga!!!!!

prezes(były)lynx

• matiz02 Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 20.07.07, 11:08
              Zrobilo sie widze polowanie na moje posty i usuwanie je z forum heheh

Widze prawda w oczy kole !

Zrypac taka gre to tylko Polak potrafi bo tylko Polak zawsze liczy wyski
              Nadawalibyscie sie wszyscy do rzadu tam byscie sie nachapali jak swinie (bez
              obrazy) i moze toby wam wystarczylo
              No ale moze w tym sezonie sie nachapiecie i w przyszlym gra bedzie rozsadniejsza
              TEGO WAM ZYCZE :)

Skladam ponownie propozycje ktora was powinna bardzo interesowac

Zrobcie oplate za oplaty a wtedy tyle kasy zarobicie ze hhhoohhohhoho
      • disgorge_us Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 20.07.07, 14:11
        kovalu, skasowałeś moją krytyczną wypowiedź, ale mniejsza z tym. CHODZI MI
        TYLKO O JEDNO: DOKONAJ ZMIANY W REGULAMINIE - TAK, ABY BYŁO "JEDEN TRANSFER TO
        STRATA TRZECH PUNKTÓW".
        Tylko tyle. PRZECIEŻ SMSY I TAK BĘDĄ WYSYŁANE PRZY -3 PKT ZA TRANSFER. Dlaczego
        upierasz się przy -1 pkt.
      • tobislu Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 20.07.07, 14:17
        popieram disgorge -3 punkty starczy a nie płacić za sms i jeszcze -1 punkt
        • ygbd3 Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 20.07.07, 18:54
          dajcie sobie spokój z lamentami, wszystkie wcześniejsze jaki i obecne propozycje tak jak zawsze mają głęboko w d***

A co do usuwania postów, to chyba nie sądzicie, że ktoś bez żadnych zasad, bez honoru, przyzna się do tego, że jest głupkiem :/. Po prostu tak jak za komuny, łatwiej jest ocenzurować, niż przyznać się, że jest się idiotą i zrobiło się coś co się kupy nie trzyma.

A już najbardziej rozbawiły mnie brednie, że w grze uwzględnione zostały nasze propozycje. Z tego co pamiętam jednym z głównych postulatów była jasna i spójna punktacja, no i jak widzę geniusze to zrobili. Jest między innymi bardzo precyzyjnie opisane ile punktów ujemnych dostaje gracz w przypadku otrzymania dwóch żółtych kartek, co prawda ja nie widzę tego, ale to na pewno tylko dlatego, że po prostu jesteś ślepy, bo przecież skoro redakcja mówi, że zmiany są, to tak musi być.
          No i oczywiście regulaminowa perełka, obrońca wchodzi w 90 minucie meczu za co jakiś geniusz nagrodził go jednym punktem, a że wcześniej drużyna straciła parę goli i temu obrońcy trzeba będzie odjąć kilka punktów, to już taki fenomenalny przebłysk logicznego myślenia, którego nie pojmie zwykły śmiertelnik.
          Niezwykły śmiertelnik dojdzie do wniosku, że to bardzo dobrze, bo po co gamoń się pcha na boisko, niech poniesie za to karę, szkoda tylko, że nie poszli jeszcze dalej, po prostu trzeba by ukarać też tych co siedzą na ławce, bo przecież jak odpowidzialność zbiorowa to pełną gębą, a nie tylko tak po macoszemu.
          Nie przejmujcie się, dopóki za tą grę będą odpowiedzialni tacy ignoranci, dla których logiczne myślenie najwyraźniej jest czymś abstrakcyjnym, z tej gry nic nie będzie, jedynie słychać będzie dumne głosy, że są setki tysięcy drużyn.
          A że większość będzie tego samego gracza, a reszta to drużyny nieaktywne, to już drobny szczegół, najważniejsza jest propaganda sukcesu, no i oczywiście kasa.
          ŻENADA

P.S. ciekawe jak długo utrzyma się mój wpis ;>
      • simpson85 Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 20.07.07, 19:38
        A ja tam cieszę się że P wróciły. Co prawda te opłaty troszkę lipne są no ale
        przecie na świecie nic nie ma za darmo...
        A dogodzić wszystkim i tak nie ma szans. Komu coś się nie podoba nie nie gra.
        Jakiś problem??
      • disgorge_us Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 20.07.07, 19:59
        Ja w tej szopce nie wezmę udziału. Znalazłem za to stronę, gdzie gra jest
        zrobiona z głową i nie dla pieniędzy. Tam sie przenoszę.
        • tobislu Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 20.07.07, 20:01
          jaka stronke??
      • disgorge_us Re: Ratujmy Piłkarzyki_2 20.07.07, 20:03
        pilka.sportmanager.pl/
      • lk-b-01 przynajmniej -3 pkt za transfery 20.07.07, 20:22
        inaczej gra traci sens
        • pitrix Re: przynajmniej -3 pkt za transfery 22.07.07, 06:30
          Do kitu z tymi opłatami. Przebolał bym jeszcze jednorazową opłatę , coś w
          rodzaju startowego ale późniejsze zatwierdzanie poprzez sms składu na kolejne
          kolejki to śmiech.... większość ludzi zrezygnuje, w tym i ja.
          • ygbd3 Re: przynajmniej -3 pkt za transfery 24.07.07, 21:30
            kasa przede wszystkim, a reszta się nie liczy, niestety niepojęta w tym przypadku pazerność jest w stanie zniszczyć wszystko.
            Na pewno dużo zarobią, szczególnie jak sami będą sms'y wysyłać ;>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka