Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

STOWARZYSZENIE POWSTAJE

IP: *.icpnet.pl 08.01.02, 12:34
    Decyzje wstępne zapadły...Projekt znajdzie oficjalne poparcie władz klubu i
    mediów. W jego szerokiej działalności przewidujemy
    - promowanie Lecha i samego Stowarzyszenia
    - org. i promocję wyjazdów (to na pierwszym miejscu)
    - organizację oprawy meczów
    - zdobywanie środków na statutową działalność

To tylko nieliczne zadania i cele. Do tego dojdzie realizacja mulltum
    projektów, które świtają i zaświtają nam w głowach.

Niebawem opracowany zostanie Statut Zrzeszenia, Niezbędne jest jednak zebranie
    15. członków założycieli owego Stowarzyszenia w celu jego ukonstytuowania.
    Apeluję zatem o wysyłanie swoich dklaracji z imieniem i nazwiskiem na moj mail
    ew. tel (sms)
    guerra@idea.net.pl
    501 574-234

Rozpoczynam też dyskusję na temat składek członkowskich...
    Moja propozycja 100 PLN na rok (tyle kosztowałaby specjalna plastikowa karta
    członkowska.W założeniu upoważniająca do pewnych zniżek.
    Sposobów finansowania całego przedsięwzięcia jest wiele. Padły pewne konkretne
    propozycje, zatem istnieje naprawdę spora szansa, by projekt wszedł w fazę
    realizacji

STWORZONO NAM MOŻLIWOŚCI JAKICH NIKT W POLSCE JESZCZE NIE MIAŁ....
    GRZECHEM BYŁOBY ZMARNOWANIE TEJ SZANSY

Czekam na komentarze i Wasze propozycje...A najbardziej na wspomniane deklaracje
    Acha...co do składek...deklaracja nie oznacza, iż od razu trzeba wpłacać
    ustalone pieniądze...ta kwestia może trochę poczekać...przynajmniej do
    zawiązania oficjalnych władz Stowarzyszenia i ustalenai osób odp. za Finanse

Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: pajko Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE IP: 10.10.4.* 08.01.02, 14:13
        Super! Oby wypaliło! Takiego czegoś brakowało. Oby się szybko rozrastało nasze
        stowarzyszenie. Ciekawe kiedy pęknie pierwsza 100, potem 1000 członków...
        Zaraz przesyłam swoje dane...
        • Gość: Daras Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 14:44
          Wreszcie cos sie ruszylo wchodze to na 100% zaraz Ci przesle moje dane.
          Z pozdrowieniami dla e-Lechitow
          • Gość: Arena77 Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE IP: 192.168.10.* 08.01.02, 15:24
            Ja już dane wysłałem. Zresztą już 10-12-01 poruszałem temat zorganizowanej
            działalności na forum "Jak mogą działać kibice".
      • sierzpek Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE 08.01.02, 19:55
        Zaczynamy teraz od zera, ale może nasze wnuki dożyją takich chwil, gdzie Lech
        stworzy coś na wzór hiszpańskich socioss. To by było coś 100 tys członków,
        którzy biorą udział w demokratycznych wyborach na prezesa i mają rzeczywisty
        wpływ na klub, jak w Barcelonie (tylko z wyborem Gasparta dali ciała).
        Wyobrażcie sobie z jednej strony Majchrzak kusi nas Overmarsem i Vieirą, a z
        drugiej np Dolata :) Zidanem albo Rivaldo! Ale się rozmarzyłem.
        • Gość: plastic Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE IP: *.icpnet.pl 08.01.02, 20:59
          jestem za!
          • Gość: Sergio Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE IP: *.echostar.pl 08.01.02, 23:47
            mały sygnał tego był już wcześniej, już mówiliśmy coś o stowarzyszeniu i
            statucie, potem sprawa ucichła ale teraz dojrzała zupełnie; bez wsparcia i
            akceptacji klubu nie miałoby to sensu a tak, wszystko jest ok, możemy
            zaczynać... i zaczniemy!
            • Gość: grzeda Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE IP: *.wsb.poznan.pl 09.01.02, 08:55
              Super guerra!!!

W watku pt: "marketing wyjazdowy" poruszales juz ten temat, ale nie
              spodziewalem sie, ze to tak szybko ruszy. Ja jak najbardziej to popieram i
              zaraz wysle Ci moje zgloszenie.

Co do statutu to mysle, ze Ty to opracujesz, ale mozna to by tez przedyskutowac-
              wszyscy musielibysmy sie spotkac ( tylko nie w knajpie bo to sie zle skonczyc
              moze... hahaha).Skladki po 100 zl na poczatek sa chyba dobre, mozna by np.
              podzielic ja na pol -po 50 zl na runde. Jesli o mnie chodzi to nie stanowi to
              problemu, aczkolwiek dla niektorych co sa na utrzymaniu starych i nie pracuja
              to moze byc malutki problem, no ale zobaczymy.

Wiem ,ze to stowarzyszenie nie moze prowadzic zadnej dzialalnosci gospodarczej,
              bo wtedy musialoby miec osobowosc prawna, no ale na to to jeszcze troche za
              wczesnie, potrzebny bedzie tez rachunek bankowy, no ale Ty-guerra to na pewno
              wiesz, tak sobie tylko pisze.

Wydaje mi sie, ze cos takiego jak to stowarzyszenie probowali juz zalozyc
              prezesi zaraz po rozpoczeciu ubieglego sezonu, ale sprawa jakos ucichla. Teraz
              Lech jest na fali, o Lechu sie mowi itd. dlatego mamy niepowtarzalna szanse i
              to trzeba wykorzystac, bo powiedzmy sobie szczerze-po wejsciu do 1. ligi nie
              bedziemy wygrywac wszystkich meczow tak jak teraz i popularnosc Lecha moze
              spasc (odpukac).

W GORE SERCA NIECH ZWYCIEZA LECH KOLEJORZ!!!!!!!!!

Pozdr
              • Gość: grzeda Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE IP: *.wsb.poznan.pl 09.01.02, 09:31
                Jeszcze jedno mi sie nasunelo-jesli pomysl ma poparcie zarzadu, to moze
                informacje o stowarzyszeniu (jak juz bedzie cos wiadomo konkretnie) mogli by
                wyslac mailem do wszystkich co sa w bazie kibicow? Nas tu jest kilkunastu a w
                bazie ponad 2 tysiace.Mysle guerra, ze moglbys to zalawiic.

Pozdr
                • stanks Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE 09.01.02, 10:45
                  Oczywiście mnie też nie może zabraknąc , więc swoje dane już dostarczyłem ...
                  Pozdrawiam wszystkich .
                  • Gość: Radost Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 12:40
                    rozmyslajcie , rozmyslajcie nad pomyslami w sprawie stowarzyszenia:) A pomysly
                    jak wg was ma ono wygladac , na jakich plaszczyznach dzialac itd. pomysly
                    przedstawimy sobie na spotkaniu:) statut juz rodzi sie w glowach :) a co do
                    dzialanosci gospodarczej to istnieje taka mozliwosc( drozszy jest sam wpis)
                    ale uwazam ze warto gdyz pomyslow jest 1000 a jedna ideą jest dobro Lecha.
                    Ludzi potrzeba duzo - bo jesli bedziemy chcieli robic to co padlo tylko na
                    ostatnim spotkaniu to...:)a beda zapewne kolejne pomysly.
                  • Gość: guerra Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE IP: *.icpnet.pl 09.01.02, 12:42
                    Stowarzyszenie ma jaknajbardziej osobowość prawną
                    Rejestracja kosztuje 1000 zł (opcja z możliwością prowadzenia działalności
                    gosp.- co jest niezbędne do generowania zysków by wypełniać ststutuowe
                    obowiązki)
                • Gość: guerra Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE IP: *.icpnet.pl 09.01.02, 15:18
                  promocja będzie potężna
                  • Gość: Radost Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 19:51
                    Gość portalu: guerra napisał(a):

> promocja będzie potężna

promocje i "inwestycje" to nasza specjalnosc:)
                    • Gość: vaico Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE IP: 200.33.196.* 09.01.02, 23:14
                      100 zl na sezon, zgadzam sie.
                      chyba bedzie trzeba zalozyc jakies konto bankowe

co bedziecie robic z tym sianem, nowe flagi?
                      • Gość: szafir Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 00:12
                        pomysł ze stowarzyszeniem jak najbardziej popieram. Patrząc chociażby na siebie
                        zdaje sobie jednak sprawę, ze wydatek chociażby 100 zł w skali roku może
                        stanowić pewien problem. Może by więc jakoś to podzielić, choćby tak jak to już
                        proponowano: 2 razy po 50 zł. A może przeszłoby coś takiego, aby w jakiś sposób
                        zróżnicować składki w miarę możliwości finansowych każdego z nas ?

• Gość: xxx Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 09:59
                          Na razie wypowiadajcie się na temat samego stowarzyszenia, a nie składki, która
                          została podana przykładowo. Na początku prawdopodobnie stowarzyszenie nie
                          będzie zbierać składek i skoncentruje się na trochę innych działaniach.
      • Gość: młynek Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE IP: *.turek.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 10:10
        Popieram taką inicjatywę.
        Trzeba zarejestrować takie stowarzyszenie. Najpierw trzeba chyba opracowa
        statut, wybrać zarząd (prezesa i vice),komisje rewizyjną ale to chyba glsuje
        się na walnym. Tym sie musi zająć ktoś kto się zna chociaż trochę na
        prawie.Składka 100zł. rocznie nie jest chyba wygórowana ale to też sie głosuje
        na walnym.
        Będę bacznie przyglądał się waszym poczynaniom w necie gdyż o czynnym udziale
        trochę dla mnie trudno (zbyt daleko do Poznania-kasa!). wysyłam dane
        pzdr.
        • Gość: guerra Re: STOWARZYSZENIE POWSTAJE IP: *.icpnet.pl 11.01.02, 10:24
          rzecz jasna w momencie uchwalenia pobierania składek- byłoby słuszne- stworzyc
          gradację. Nonsensem byłoby, by uczniak płacił tyle samo co ustawiony PICK-NICK
          z Piątki:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka