Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Smolarek lepszy...

IP: *.pl 02.08.01, 22:56
    Smolarek coraz lepszy. Niedługo będzie wkręcał w ziemię najlepszych prawych
    obrońców świata, a Engel powinien go już wystawiać w składzie. Koźmiński na
    lewą obronę, a Żewłakow na ławkę.
    Obserwuj wątek
      • Gość: miki Re: Smolarek lepszy... IP: 10.10.120.* / *.stoen.waw.pl 03.08.01, 08:13
        bardzo zaluje ze nie mialem jeszcze okazji widziec chlopaka w akcji. mam
        nadzieje, ze wkrotce Jengel stworzy mi taka mozliwosc.
        • pc Re: Smolarek lepszy... 03.08.01, 09:51
          przyjdzie na to czas. Eliminacji młodzieżówek (chociaż szanse jeszcze są)
          raczej zakończą się niepowodzeniem i przed MŚ (tzn. jak wywalczymy awans -
          możliwe że już po meczu z Norwegią) można będzie spokojnie dokonać korekt w
          składzie. Jednak chyba gwałtowne zmiany w składzie przed awansem niczemu nie
          służa.
      • pc Re: Smolarek lepszy... - do Crotalusa 03.08.01, 09:52
        czyżbyś oglądał sparing Feyenord-Benfica? :)
        • Gość: Crotalus Re: Smolarek lepszy... - do Crotalusa IP: 157.25.121.* 03.08.01, 11:15
          pc napisał(a):

> czyżbyś oglądał sparing Feyenord-Benfica? :)

Oczywiście.

• pc Re: Smolarek lepszy... - do Crotalusa 03.08.01, 11:20
            no, bo ja po tym meczu mam podobne zdanie. Tylko że z tym wejściem do reprezy
            powinien jednak trochę poczekać. Swoją drogą ciekawe czy młodzieżówka jest w
            stanie podnieść się po klęsce z Armenią (!) i wygrać (m.in. ze Smolarkiem) 3
            ostatnie mecze. To chyba pozwoliłoby im awansować.
            • Gość: fatality Jaki był wynik tego sparingu i jak bronił Dudek???? IP: *.pkp.wroc.pl 03.08.01, 11:45
              pozdr.
              • lhp Re: Jaki był wynik tego sparingu i jak bronił Dudek???? 03.08.01, 11:50
                2:1 dla Benfiki

Pzdr
            • Gość: Crotalus Re: Smolarek lepszy... - do PC IP: 157.25.121.* 03.08.01, 13:51
              pc napisał(a):

> no, bo ja po tym meczu mam podobne zdanie. Tylko że z tym wejściem do reprezy
              > powinien jednak trochę poczekać. Swoją drogą ciekawe czy młodzieżówka jest w
              > stanie podnieść się po klęsce z Armenią (!) i wygrać (m.in. ze Smolarkiem) 3
              > ostatnie mecze. To chyba pozwoliłoby im awansować.

Myślę, że nie ma na co czekać. W innych reprezentacjach puszcza się 18, 19
              letnich zawodników. Engel powinien zaryzykować, ale on nie jest skłonny ryzykować
              co się w końcu zemści.
      • Gość: zibi Re: Dudek bronił nieźle IP: *.ltl.pl 03.08.01, 13:13
        Feyenord przegrał z Benficą 1:2. W Benfice niesamowicie grał strzelec 2 bramek,
        nie powtórzę nazwiska, w każdym razie z Angoli. Super szybki, niesamowicie
        sprawny i skuteczny, piłka mu się kleiła do nogi. Pierwszą bramkę strzelił
        Dudkowi w sytuacjii sam na sam, raczej Dudek nie miał szans, chociaż chciał
        sprytnie obronić blokując krótki róg nogami. Potem w sumie nie miał dużo
        roboty, aż do momentu, gdy znowu na czystą pozycję wyszedł zawodnik Benfiki.
        Niestety Dudek zaspał troszkę i nie zdążył do piłki, faulując w polu karnym.
        Jednak rzut karny obronił wspaniale. Rzucił się po balansie ciałem w prawy róg,
        a Zahovic strzelił prawie w środek bramki, trochę podkręcając piłkę w lewą
        stronę. Obrona wyciągniętą nogą mogła się podobać.
        Przy drugiej bramce w sumie wydaje się, że Dudek powinien strzał obronić.
        Strzał z pierwszej piłki w krótki róg. Dudek lekko zdążył ruszyć piłkę, ale ta
        i tak wpadła do bramki.
        Poza tym zawodnicy Feyenordu zamęczali Dudka podaniami, mnóstwo razy włączał
        się do gry i celnymi wykopami uruchamiał Van Hoydonka. Wielki plus Dudek ma
        niesamowitą celnośc zagrań 20-30, a nawet 40 metrowych. Bardzo pewnie
        zachowywał się po otrzymaniu piłki od zawodników Feyenordu.
        Wg mnie Dudek zagrał dobrze, niestety obrona Feyenordu była dziurawa.
        Moim zdaniem super zagrał Smolarek , wiele razy wkręcają zawodników Benfiki.
        Jest bardzo pożyteczny w ofensywie. Rząsa trochę słabiej, jak cała obrona
        Feyenordu.

Podsumowując wg mnie Dudek jest już w niezłej formie, może troche więcej
        powinien wychodzić do dośrodkowań, ale praca nóg i sposób bronienia bez zarzutu.
        Zresztą trudno to ocenić po sparingu. Benfica miała więcej sytuacji, a tak
        naprawdę Dudek mógł się wykazać może w 4-5 razy.
        Jednak myślę, że transfer do Liverpoolu nie dojdzie do skutku.

Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka