Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NO TO ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE

IP: *.icpnet.pl 16.01.02, 14:43
    Wczorajsze rozmowy doprowadziły do podjęcia kolegialnej decyzji, iż nie
    będziemy ustalali konkretnej kwoty jednostkowej. Każdy wpłaci po prostu tyle
    ile będzie mógł...Czy będzie to 10 zł czy 100 to zależy wyłącznie od niego.
    Zbieramy kwotę 1500 PLN, która powinna starczyć na pokrycie kjosztów
    rejestracji...

Co do formy wpłacenia... również podejmijcie suwerenną decyzję czy konto Wam
    odpowiada???

Jeśli tak to do dzieła (zgodnie z procedurą bluzową)...jeśli nie to też do
    dzieła bo odwrotu już nie ma!!!!!!

Kości zostały rzucone w mętne wody Rubikonu

pozdrawiam

guerra
    Obserwuj wątek
      • Gość: xxx Re: NO TO ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 15:03
        50 zł do ręki przy pierwszym spotkaniu
        • Gość: arena77 Re: NO TO ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE IP: 192.168.10.* 16.01.02, 15:18
          Nieobecni głosu nie mają ale lepiej byłoby z konkretną stawką. Może chociaż do
          wyboru 100 lub 50 pln. Ja sam deklaruję 100 PLN. Zrzutka "kto co ma" to
          amatorstwo.
          • Gość: patryk Re: NO TO ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 15:25
            mnie rowniez nie było, a chetnie dorzuce.zgadzam sie z tym ze z konkretna
            stawka jest latwiej, ale coz, trzeba bylo wpasc:-)))
            pzdr
            • Gość: grzeda Re: NO TO ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE IP: *.wsb.poznan.pl 16.01.02, 15:32
              Ja optuje za wplatami na konto ile kto moze ale powiedzmy co 10 zl a nie np.
              27, 33 zl.

Jutro wplacam najdalej

Pozdr

Aha ile kto moze ale pierwotna propozycja byla 30-40 zl -to dla inf. tych co
              nie byli
              • Gość: guerra Re: NO TO ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE IP: *.icpnet.pl 16.01.02, 15:55
                trzeba było się pojawić...ustaliliśmy co ustaliliśmy...myślę, żeproblemu nie
                będzie...ewentualne nadwyżki przeznaczymy na konkretne cele...

by uniknąć licytacji i zarzutów możemy utajnić kto ile dał lecz wówczas
                musielibyści emi trochę zaufać-
                • Gość: kolej Re: NO TO ZACZYNAMY - AMATORSZCZYZNĘ IP: *.stacje.agora.pl 16.01.02, 17:15
                  Chłopaki - przepraszam - czegoś tu nie rozumiem...
                  Czy ta dobrowolna ofiara to tylko na początek czy w ogóle stowarzyszenie ma w ten sposób funkcjonować????
                  To wygląda na zupełne nieporozumienie.
                  Jeśli ma to być normalne, poważne stowarzyszenie, to:
                  - musi być jasne, jakie są obowiązki i przywileje członków - tzn., głównym obowiązkiem jest oczywiście płacenie
                  składek. One mogą być zróżnicowane (zniżki dla uczniów, studentów, bezrobotnych) ale muszą być stałe i
                  egzekwowane.
                  Inaczej będziemy wciąż luźną grupką, w której każdy robi co chce, jak nie ma bejmów to nie płaci, jak chce to daje
                  5 zł, wszystko na gębę...
                  Przepraszam raz jeszcze za silne słowa - wygląda na to, że zaczynamy po amatorsku
                  kolej
                  kasę naturalnie przekażę
                  • Gość: xxx Re: NO TO ZACZYNAMY - AMATORSZCZYZNĘ IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 17:21
                    Zrzuta jest tylko na wpisowe. Tych kosztów nie powinni ponosić jedynie
                    czlonkowie-założyciele. Składki oczywiście będą,kiedy stowarzyszenie będzie
                    zarejestrowane, będzie mialo statów i w zamian za składki bedzie można coś
                    zaoferować.
                    • Gość: kolej Re: NO TO ZACZYNAMY - AMATORSZCZYZNĘ IP: *.stacje.agora.pl 16.01.02, 19:12
                      dzięki za wyjaśnienie, byłbym jeszcze bardziej spokojny gdyby Guerra odpowiedział albo jaśniej pisał swe
                      wcześniejsze listy. Bo nadal nie rozumiem: jako członek założyciel - chyba, Guerra? - mam jakąś stawkę do
                      wpłaty czy też - co łaska?
                      pozdro
          • Gość: canemuto Re: NO TO ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE IP: *.icpnet.pl 16.01.02, 16:38
            wczoraj na spotkaniu ustalilismy, ze nie kazdy moze 100 czy nawet 50 zyla wiec
            kazdy da ile ma (ladny rym...). amatorstwo? raczej realizm.
            • Gość: canemuto sorr, ze nie na teamt IP: *.icpnet.pl 16.01.02, 16:42
              guerra - powaznie zamowiles juz dla mnie ta bluze??? wczoraj tylko pytalem...
              shit, jesli tak to bede mial problem zeby dzisiaj dac ci siano. pozdro:)
      • Gość: Maciek Re: NO TO ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE IP: 10.60.1.* 17.01.02, 09:26
        Siemka!

Kurde to ja juz nie wiem, bylem ale nic nie slyszalem o tych ustaleniach :)),
        wydaje mi sie jednak, aby zalozyc stowarzyszenie, trzeba miec wczesniej
        przygotowany statut, tak aby kazdy mogl zapoznac sie czy mu odpowiada ta forma
        dzialalnosci, okreslic cele i przywileje (tak jak w jednym z postow bylo o tym
        pisane), bo jak na razie to kazdy da forse a potem bedzie, ze on dal i teraz
        chce aby bylo tak czy siak.
        Takie jest moje zdanie, aby wiedziec na co wplacac. Sama nazwa raczej niewiele
        mowi.
        • Gość: grzeda Re: NO TO ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE IP: *.wsb.poznan.pl 17.01.02, 11:44
          Ustalenia byly takie: guerra zaproponowal, zeby kazdy dal po30-40 zl. Na to ja
          wtracilem ze ja moge dac wiecej i stanelo na tym ze kazdy da tyle ile moze
          tzn,. jedni 100zl inni 20, lub 30. To jest typowa zrzuta panowie, a konkretne
          stawki beda jak powastnie stow. wiec nie panikujcie ;))) tylko wplacajcie.

Pozdr
          • misza01 Re: NO TO ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE 17.01.02, 13:46
            Nie wiem czy mogę, ale...
            Po pierwsze kolej ma chyba trochę racji- albo sie deklaruje i akceptuje
            warunki, albo nie. Dlatego na razie nie zglosiłem swojego akcesu do
            stowarzyszenia, bo nie wiem, a raczej wiem, że nie mogę sprostać obowiązkom (bo
            rozumiem,że jakieś są poza zrzutkami na fany i bluzy). Chociaż nie przeczę,że
            chętnie bym wspomógł stowarzyszenie finansowo lub w inny sposób, w miarę
            możliwości ( mam nadzieję,że znajdę wreszcie trochę czasu, aby o tym
            porozmawiać.)
            Natomiast, jeśli to nie ma byś amatorka to trzeba pewne sprawy jasno ustalić np:
            1) Osoby deklarujące b. aktywny udział w pracach stowarzyszenia mogą być
            zwolnieni z częśći (może nawet całości składek). W zamian za to odpracowują
            pewne sprawy.
            2) Ci, którzy z różnych przyczyn nie mogą uczestniczyć aktywnie w pracach
            stowarzyszenia (no chyba,że mają tam być sami fanatycy, ale wtedy skończy się
            nawąskiej grupie) będą płacili wyższe składki czy coś w tym stylu.
            3) Jesli nie ma być amatorki, jak słusznie zauważył kolej, to nie może być tak,
            że każdy orze jak może. Tak to można zbierać pieniądze dla Owsiaka, a nie na
            tego typu sprawy. Jesli ma być jakiś budżet, to muszą być przynajmniej w miarę
            od tego są zalożyciele,żeby pewne rzeczy ustalić. jeśli to ma byc poważna
            sprawa.
            4) Tyle w kwestii finansów. Poza tym jasno zdeklarowane czym KONKRETNIE ma się
            zajmować stowarzyszeniwe (bierzcie pod uwagę to,że sa osoby, takie jak np. ja,
            które z różnych przyczyn mniej lub bardziej poważnych, nie mogą bywać na
            spotkaniach, jeździc na wyjazdy, pomagać przy organizacji, Ale chętnie wspomoga
            w inny sposób, nie tylko finansowy). Czy dla nich też jest miejsce? Moim
            skromnym zdaniem powinno być, ale nie ja decyduję. Czego w związku z tym
            oczekuje się, jakie są formy współpracy mniej lub bardziej luźnej?
            Być może odpowiedzi juz padły, a ja z wiadomych przyczyn ich nie znam, w takim
            razie wycofuję się...
            Natomiast w kwestii zasadniczej- popieram koleja- jasno i precyzyjnie należy
            pewne rzeczy ustalić, bez tego sie nie da. Tak myślę. Mam nadzieję,że uda mi
            się wlecieć wreszcie 25 i pogadac o tym. Pozdrawiam.
        • Gość: szach Re:ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE - IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.02, 13:01
          Cześć!
          guerra mam kilka pytań:
          1. Czy jest już min. 15 członków-założycieli? (sorry za takie głupie pytanie,
          jest na pewno więcej).
          2. Czy planujesz zwołać oficjalne Zebranie Członków Założycieli, na którym
          zatwierdzony zostanie projekt statutu, wybrany zostanie Komitet Założycielski
          (czyt. guerra + co.) i na którym zrzucimy się na koszty sądowe, wymagane przy
          rejestracji stowarzyszenia.
          3. Czy jest już projekt statutu, czy jeszcze nie?
          4. Czy obecna zrzutka jest na w/w koszty rejestracji, czy też np. na napisanie
          przez kogoś statutu?
          5. Czy pieniądze mam wpłacić na konto podane przez Ciebie w sprawie bluz, czy
          też może inne? (nie znam tego innego :))) )

Sorry, że się tak rozpisałem (rozpytuję :))), nie wynika to zbraku zaufania
          zaufania do e-Lechitów, czy też kogokolwiek innego, ale stowarzyszenie to
          poważna sprawa (zarzady, sądy, prezesi, składki!!, itp.) i chciałbym mieć
          pełniejszy obraz sytuacji, tak mnie nauczono i wychowano.
          Pozdrawiam
          • Gość: arena77 Re:ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE - IP: 192.168.10.* 17.01.02, 14:13
            misza poruszył kwestie, które bardzo mnie interesują (szczególnie punkt 4).
            Przydało by się słowo wyjaśnienia.
          • Gość: guerra Re:ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE - IP: *.icpnet.pl 17.01.02, 14:18
            przepraszam czuję się tak fatalnie, ze nie jestem w stanie nawet przeczytać
            uważnie waszych wypowiedzi o konkretnej odpowiedzi nawet nie wspomnę...postaram
            się wieczorem
            • Gość: guerra Re:ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE - IP: *.icpnet.pl 18.01.02, 10:18
              witam...przepraszam za moją niedyspozycję,ale wczoraj wegetowałem niczym
              roślina:))

1. statut opracowuję
              2.powielony w odp. ilości kopii stanie się obiektem dyskusji, po czym wniesione
              zostaną odp. poprawki
              3.15. członków założycieli jest wstępnie wyłonionych
              4.Pieniążki...póki co zmuszeni jesteśmy nieco improwizować...nie ustaliliśmy
              jeszcze strategii składkowej, gdyż samo STOWARZYSZENIE jeszcze nie
              istnieje...zrzuta na rejestrację ma owszem nieco spontaniczny chatakter, ale
              przypominam: W podobny sposób sfinansowaliśmy flagę i się udało. Pomysł z
              indywidualną kwota wpłat był mój i być może nie jest najlepszy, ale nie wymusza
              na nikim konkretnej kwoty...poza tym...z "bułgarską" się udało...

pozdrawiam
              • Gość: Maciek Re:ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE - IP: 10.60.1.* 18.01.02, 13:13
                Rozumiem ze ten kto da kase niekoniecznie jest zalozycielem Stowarzyszenia, bo
                tak napisales, ze wstepnie juz sa wylonieni...?
                • Gość: guerra Re:ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE - IP: *.icpnet.pl 18.01.02, 14:09
                  no fakt. Pieniądze nie są żadnym kryterium bycia założycielem formalnym. W owej
                  15-ce z założenia będąosoby najdłużej się udzielające tak by wykorzystać jakąś
                  aurę zaufania jaka się wokół nich wytworzyła. Aczkolwiek realnie rzecz biorąc
                  nie znaczy to absolutnie, iz owa 15-ka będzie miała jakieś powody by
                  sięczymkolwiek wywyższać i szczycić...Byłoby to ździebko chore:)))
                  pozdrawiam
                  • Gość: Maciek Re:ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE - IP: 10.60.1.* 18.01.02, 14:22
                    czyli nie bedzie tak, ze po zarejestrowaniu okaze sie ze wszyscy juz maja swoje
                    stoleczki, a inni to tylko moga skladki placic? Interesuje mnie czy beda jakies
                    wybory na stanowiska, czy po postu wszystko juz bedzie "z gory" obsadzone?
                    • Gość: guerra Re:ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE - IP: *.torgal.poznan.pl 18.01.02, 21:10
                      to jeszcze trzeba z klubem ustalić
                      • Gość: Sergio Re:ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ e-BEJMÓW NA STOWARZYSZENIE - IP: *.echostar.pl 18.01.02, 21:31
                        Stołeczki? Eee, to raczej robota nas czeka a nie wysiadywanie foteli. Prezes to
                        w dzisiejszych czasach bardzo niebezpieczna fucha - prezesów krytykują,
                        zawieszają, rozliczają... To ja już wolę baloniki rozkładać :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka