Gość: Teodor Re: Adam Małysz dla Gazety: Słabsza forma musiała IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.04, 11:29 Stojący na czele polskiego narciarstwa, prezes PZN pan Włodarczyk, w tym sezonie zrezygnował z współpracy z doktorami Adama Małysza. Nie potrafię powiedzieć, czy ich obecność w sztabie szkoleniowym miała wpływ na sukcesy Adasia w 3%, czy może w 90%, ale był to mechanizm dobrze funkcjonujący. Moim zdaniem nie powinno się zmieniać czegoś co dobrze działa, przynosi efekty i się sprawdziło, a tak było z naszym skoczkiem. W tej chwili mamy trzech w porywach do czterech sportowców, którzy są znani na świecie i za wszelką cenę powinno się im pomagać w podtrzymywaniu formy, a możliwe jest, że efektem decyzji pana Włodarczyka jest obecnie słaba forma Adama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richard Re: Adam Małysz dla Gazety: Słabsza forma musiała IP: *.proxy.aol.com 02.01.04, 11:34 Adam Slaba forma to nie twoja wina Ale Tajnera. Raus z trenerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad54 Re: Adam Małysz dla Gazety: Słabsza forma musiała IP: *.nitka.net.pl 02.01.04, 12:12 A może byśmy wszyscy podziękowali p.Włodarczykowi za zniszczenie"firmy pt. Małysz?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 121 Wątek poboczny, ale dla mnie ważny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 12:16 Otóż należę do grona tych szaleńców,którzy regularnie opłacają abonament radiowo-telewizyjny. Z tej racji uważam się za utrzymującego ( czyt.pracodawcę ) TVP. Ale jaki pracodawca widząc skrajną niekompetencję pracownika nie wyrzucił by go, przepraszam za dosadność, na zbity pysk ? Piszę oczywiście o polityce personalnej TVP, a jeszcze konkretniej - o doborze komentatorów skoków narciarskich ( inne dyscypliny nomen omen wcale lepiej obsadzane nie są ). Jakim prawem płacąc niemałe pieniądze mam wysłuchiwać kogoś takiego jak Szaranowicz czy - bogowie- nowej gwiazdy polskiego bełkotu p.Siderka . Na krótką metę quasi-filozoficzne wykłady Szaranowicza mogą śmieszyć i śmieszą swoją niekompetencją i zadufaniem we własne mądrości przypominające całodzienne mądrości ludowe wykrzykiwane przez winopijów spod barów piwnych. Ale po pewnym czasie, zwłaszcza z uwagi na porę rozgrywania zawodów ( pora obiadowa) staje się to niesmaczne. I myślę, że nie tylko ja to tak odbieram. Odejdź Szaranowicz, wstydu oszczędź...Szpakowskiemu już podziękowano, czas na Włodzimierza. Plus Siderek, Basałaj, Jasina ( bogowie ! ) i Kurzajewski. Nie ma litości dla s....synów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: Adam Małysz dla Gazety: Słabsza forma musiała IP: *.phils.uj.edu.pl 02.01.04, 12:49 ADAM - JESTEŚMY Z TOBĄ Ten facet zrobił już tyle, że nawet cały sezon mógłby zawalić i tak jest wielki. On po prostu ma prawo do słabszej formy. On dobrze wie o tym i wie też, że dobre skakanie wróci. Trzeba tylko czekać cierpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Adam Małysz dla Gazety: Słabsza forma musiała IP: 195.117.68.* 02.01.04, 13:33 adam jestem twym wiernym kibicem dlatego jest mi smutno kiedy widzę cię na tak niskim poziomie sportowym,jest to szczyt mozliwosci twego trenera,musisz przyznać mi rację /oprócz ciebie i talentu jaki posiadasz twój trener nic nie osiągnoł/nie jest sztuką zbierać laury jak się ma doczynienia z tobą .dlatego powiedz dośc tajnerowi on cię dołuje sam już napewno o tym już wiesz /zmień otoczenie a napewno znajdziesz siebie pozdrawiam twój wierny kibol jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Odpuścić resztę TCS! IP: *.tkb.net.pl 02.01.04, 14:05 Uważam że należy odpuścic start w dalszych konkursach TCS przez Adama. A starac sie wystąpic juz w Libercu. Przecież tutaj Adam sie bedzie męczył przez dwa konkursy i nic nie osiągnie zarówno teraz ale i także straci dwa konkursy w Czechach do którch by mogl juz sie spokojenie przygotowywac. Przeciez wiekszosc faworytow w Czechach juz moze miec słabszą formę była by szansa odrobić troche strat. A żeby nasze limity miejsc nie przepadły, ja osobiście na resztę TSC wysłał kadrę Heintza Kuttina oczywiście pod kierownictwem Heintza a nie Pola. Co do odpuszczenia reszty sezonu... to troche ryzykowne. Kiedys podobnie zrobił z jednym sezonem Funaki, wcześniej Peterka i inni, i juz jakos nie potrafią wrocic do klasy sprzed odpuszczenia. co do obecnego sezonu - przyklady wzrostu formy przez HAnnawalda sprzed roku i dwóch sezonow na przełomie roków nie pozwalaja mi stracic nadziei, że i Adam jeszcze w tym roku bedzie wielki, albo chocby HAutamaekki rok temu, czy ktos w listopadzie by powiedzial ze na koniec roku bedzie skakal jak skakal? inna sprawa ze nie ma co porownywac sztabow szkoleniowych Adama i innych. Niedawno na forum toczyła sie dyskusja, jaki skoczek był janwiekszy w historii, ja uważam że Weissflog, większość ze Nykanen, ale czy najwiekszy nie jest jednak Adam? przeciez przez nieudaczników ze sztabu szkoleniowego (polskiej i czeskiej mysli szkoleniowej) stracil oa praktycznie 4 najlepsze swoje lata. Zeby miał trenera pokroju Miki Kojonkoskiego, nie wiem jakie moglby mieć obecnie osiągniecia, Aha, na koniec, darujmy sobie odpowiadanie na różne odzywki różnych pedziow i innych frustratów rzucających teksty na Adama, takie głąby nie są warte zauważenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rastaman Re: Odpuścić resztę TCS! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.04, 10:30 Dyskusja to się może toczyć jedynie jeśli chodzi o to, którego skoczka w historii najbardziej lubicie. Największym był Birger Ruud, po nim Nykaenen. Weissflog jest sporo za nimi, a Małysz jeszcze "pracuje" i wciąż ma szanse na osiągnięcia większe niż Niemiec, Fin i Norweg. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia W koncu!!! IP: *.dyn.optonline.net 02.01.04, 14:10 Moze wiecej juz nie bedziemy zmuszeni do ogladania tych prostackich wasikow. Brakuje mu tylko peta w gebie, kufajki i kapelusza na glowie. Brrrr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ski Gosiu-kup w końcu ten wibrator,a zaraz zauważysz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.04, 14:25 poprawę swojego intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maras Re: Adam Małysz dla Gazety: Słabsza forma musiała IP: *.ds.pg.gda.pl 02.01.04, 14:27 Całkowicie popieram Kojonkowskiego - cierpliwość, wyrozumiałość i zaufanie powinny cechować media oraz nas-kibiców w stosunku do obecnej sytuacji Adama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Adam Małysz dla Gazety: Słabsza forma musiała IP: *.chello.pl 02.01.04, 14:48 Trzymaj się Adam. Ci, których "denerwuje" twoje "prostactwo" mają pewnie niezłe kłopoty ze swoim prostactwem i kompleksami. Oczywiście niektórymi "wypowiedziami" powinien zająć się Admin. Natomiast problem decyzji (kolegialnych???) pana Włodarczyka pozostaje. Ciekawe co teraz powie ten geniusz - nam, nie fachowcom, normalnym ludziom oglądajacym transmisje sportowe TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: istvan Re: KŁANIA SIĘ POLSKIE MYŚLENIE IP: 213.17.142.* 02.01.04, 15:36 Jeszcze niedawno był najlepszy, wszyscy klepali go po plecach, wręcz nosili na rękach. Dziś ci sami wyzywają go od czci i wiary. Od kibica, do dziennikarza włącznie. Dobrze, że jeszcze każde ugrupowanie polityczne nie wydaje stosownego oświadczenia w tej sprawie. A może to tylko kwestia czasu ? I tak w kółko - Z JEDNEJ SKRAJNOŚCI W DRUGĄ. I te ciągłe poszczekiwania: a to Małysz się skończył, a to zmienić trenera. Tak, tak CÓDOWTÓRCA pilnie potrzebny !!!!! DZIWNY NARÓD TA POLSKA, OJ DZIWNY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryga Re: Adam Małysz dla Gazety: Słabsza forma musiała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 16:12 Małysz będzie skakał jak będzie miał trenera - a nie Tajnera . Tajner to nie trener .Jedzie na Małyszu już tyle lat. Pozostali skoczkowie to klasa Chin ( z Bułgarami i Kazachami już przegrywamy).W tym roku przeszkadzał mu wiatr,poprzednio ( w roku 2001 mówił że za 2-3 lata pozstali skoczkowie będą skakać dobrze). Teraz Tonio synek po super występach pojedzie z dziadkiem Mateją do Japonii na nasz koszt na wycieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkieta8 Re: Adam Małysz dla Gazety: Słabsza forma musiała IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.04, 16:22 Tajner chyba przeczytał książkę "Jak dobrze skakać" i to cała jego wiedza. Przez 3 lata kompletna klapa. Małysz to rodzynek, żadna zasługa Tajnera. Chyba. Chociaż po Predazzo miałem chwilę zwątpienia w to co teraz piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cube Re: Adam Małysz dla Gazety: Słabsza forma musiała IP: *.pl / 212.244.43.* 02.01.04, 17:07 Taka klapa, ze gdyby nie Tajner to do dzis bys nie wiedzial, ze jest taka dyscyplina sportu jak skoki narciarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatality Re: DO ZNAWCY IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.01.04, 17:09 A Ty kretynie już od kilku lat wkurwiasz ludzi na tym forum swoimi idiotyzmami. Takie matoły jak ty ,nigdy się nie zmieniają. Zawsze byłeś tylko smiesznym prowokatorem.Teraz jesteś zerem ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatality Re: ADAMIE JESTEŚ WIELKI IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.01.04, 17:13 Jesteś i zawsze będziesz.... ŻYCZĘ CI ZDROWIA , SZCZĘŚCIA i RADOŚCI ZE SKAKANIA ... RESPECT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Dziękuję IP: *.chello.pl 02.01.04, 18:10 PANIE ADAMIE, DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKO, ZROBIŁEŚ TAK WIELE DLA NAS. POKAZAŁES WOLĘ WALKI, KULTURĘ I SZACUNEK DLA RYWALI. JA NIE UWAZAM, ŻE JEST ŻLE. JESTEŚ NA 4 MIEJSCU. JESZCZE PARĘ LAT TEMU TAKI WYNIK BYŁBY UZNANY ZA MEGA SUKCES. WSZYSTKIM NIEZADOWOLONYM RADZĘ - DO PRACY LUB TRENINGÓW. JAK OSIĄGNIĘCIE 1% TEGO CO MAŁYSZ, TO MOŻECIE SIĘ WYPOWAIADAĆ O MAŁYSZU. PÓKI CO TO CZAPKI Z GŁÓW. ADAM DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKO. ŻEBYŚ TY WIEDZIAŁ JAK DUMNA BYŁA Z CIEBIE MOJA sp. MAMA. ZAWSZE TRZYMALA KCIUKI I DOPINGOWALA CIEBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama EWY Re: Dziękuję IP: 168.208.215.* 02.01.04, 18:55 panie Adamie i ja dziekuje panu, odkad zaczal pan skakac z gorki to w ewe jakby nowy duch wstapil, przestala wloczyc sie po nocach, pic tanie wino w bramie z chlopakami i kurzyc popularne na strychu, wrocila do podstawowki by powtorzyc 3klase i juz nie wola za mna na ulicy "..ty stara ku..!", dziekuje wiec jeszcze raz panie adamie za to, widze ze Ewa zrobila juz ten 1% tego co pan!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Adam Małysz dla Gazety: Słabsza forma musiała IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 20:45 Jestem zaniepokojony wypowiedzią A.Małysza: Nie wiem co robić, w którym kierunku odbić się na progu. Podobnie bezradny jest jego trener Tajner.Czas najwyższy wrócić do współpracy z panami Żołądziem i Blecharzem a zmniejszyć liczbę trenerów o p. Tajnera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanai Re: Adam Małysz dla Gazety: Słabsza forma musiała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 22:16 Adam Małysz przez te cztery lata pokazał, że jest nie tylko jednym z najlepszych skoczków na świecie, ale do tego mądrym, skromnym i dobrym człowiekiem (i z pewnością taki zostanie do końca życia, bo jeśli nie zmienił się do teraz...).A słabsza forma musiała przyjść- on nie jest robotem. Może należy winić za to prezesa Włodarczyka, który postanowił zwolnić część ekipy (psychologa i fizjologa), choć tego nikt nie wie. A co do pana Tajnera, to nie tyle, że się na niczym nie zna(przecież 3 lata temu sprawił,że Małysz zaistniał w skokach), ale po prostu jego metody szkoleniowe już nie wystarczają- do przodu poszedł i Adam Małysz i inni skoczkowie. Trenera pewnie i trzeba zmienić, ale moze nie w środku sezonu? Małyszowi należy się odpoczynek, spokój, a przede wszystkim szacunek i wiara, że będzie jeszcze skakał jak kiedyś. Niech dokończy Turniej Czterech Skoczni (czy ktoś potrafi sobie wyobrazić burzę, jaka rozpętałaby się, gdyby teraz wrócił?), a potem trenuje tak długo, aż sam poczuje, że jest na siłach skakać, tak jakby chciał-ale niech to ON decyduje. Panie Adamie życzę sił, spokoju, pięknych skoków i radości z nich, wyrozumiałych kibiców, szacunku od Polaków i dziennikarzy, którzy nie będą wszędzie szukać sensacji (no i wielu SUKCESÓW) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpion Re: Adam Małysz dla Gazety: Słabsza forma musiała IP: *.dip.t-dialin.net 03.01.04, 09:46 Adam osiagnal wszystko co mogl , do dawnej formy juz nie wroci . Pozostala grupa skoczkow nie rokuje i tak zadnych szans , moze jak w pilkarstwie sciagnac kogos z Afryki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr Re: Adam Małysz dla Gazety: Słabsza forma musiała IP: *.f1sys.net 13.01.04, 14:39 Pozbądź się p.Tajmera, a będzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś