Dodaj do ulubionych

Problem z podglądem zdjęć i pracą w Lightroom

22.05.07, 09:55
Witam.
Ogólnie nie ma problemów z kolorami. Sterowniki wgrane. Wszystko na pozór ok.
Jednak kiedy jakąś fotografię czy inny plik graficzny oglądam za pomocą
funkcji "podgląd" to jest ona w odcieniach różowego koloru. Natomiast
włączenie pokazu slajdów lub oglądanie dużych miniaturek nie sprawia takiego
kłopotu i kolory są naturalne. Również załadowanie zdjęć do biblioteki w
Lightroom prowadzi do oglądania ich w różowych kolorach, różowy jest też
histogram.
Takie atrakcje serwuje mi Vista.
Jak temu zaradzić?
Będę wdzięczny za pomoc.
Obserwuj wątek
    • hrabia.mileyski Re: Problem z podglądem zdjęć i pracą w Lightroom 22.05.07, 10:48
      Trochę źle wybrałes forum. Tutaj porusza się sprawy z zakresu grafiki
      komputerowej, mowa o obrazkach, efektach i tym podobnych rzeczach. Twój problem
      dotyczy raczej sprzętu, lub softu.
      Zapytaj raczej na forum komputery.
      Nie mam doświadczeń z Vistą, więc nawet gdybym chciał, to...sam rozumiesz.
      I nie rzecz w tym, bym odstręczał cię od tego forum, ale większe szanse na
      rozwiązanie swego problemu masz tam.
    • daydreamer1983 Re: Problem z podglądem zdjęć i pracą w Lightroom 27.05.07, 11:31
      Witajcie,

Udało mi się to zwalczyć.
      Pewnie każdy ma swój sposób, ja opiszę mój, bo może komuś oszczędzi to nerwów.
      Na pulpicie kliknięcie prawym > personalizacja > ustawienia ekranu > ustawienia
      zaawansowane > zakładka zarządzanie kolorami > przycisk zarządzanie kolorami >
      zakładka zaawansowane > Opcje renderowania ICC... > Postrzegane fotografie
      zmienić na "Fotografia" z rozwijanej listy.
      Tak oto wszystko u mnie wróciło do normy.

Pozdrowienia.
      Daydreamer.
    • sherryrose Re: Problem z podglądem zdjęć i pracą w Lightroom 14.05.21, 09:31
      Nie jestem zbyt dobry z Lightroomem na PC, używam go tylko na moim urządzeniu z Androidem
      • sherryrose Re: Problem z podglądem zdjęć i pracą w Lightroom 15.05.21, 06:58
        Podobny problem z aplikacją Lightroom, możesz zobaczyć, jak to naprawić tutaj techbigs.com/adobe-lightroom.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka