pablo733 16.05.07, 23:19 mam zainstalowany program photoshop 7.0 i myslałem ze troszke go rozumiem ale byłem w błedzie .Powiedzcie jak mozecie jak moge zrobic wizualizacje kolorow w moim mieszkaniu majac zdjecie i jak naniesc kolory na sciany Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graphdesign Re: photoshop pomocy 16.05.07, 23:47 Hej, napisz trochę dokładniej w czym problem, chętnie pomogę. Chodzi mi o to w jaki sposób chcesz zrobić tę wizualiacje i czym dysponujesz? Zdjęciami mieszkania? Rysunkiem? I co rozumiesz przez "nanoszenie kolorów na ściany"?. Ewentualnie, jeżeli tak będzie Ci prościej, polecam instrukcję obsługi Photoshopa po polsku; jest co prawda do CS2 ale wiele się nie zmieniło:) instrukcja: rapidshare.com/files/22690605/eBooks.PL.Adobe.Photoshop.CS2.Oficjalny.Podrecznik.rar pozdrawiam: Paweł www.graphdesign.xt.pl studio@graphdesign.xtp.pl Odpowiedz Link
hrabia.mileyski Re: photoshop pomocy 17.05.07, 02:14 Jak można pojąć intencje autora postu, to raczej potrzebny jest tu slajd, rzutnik i wałek, lub pędzel do farb. Gdzie tu photoshop? Odpowiedz Link
podinspector Re: photoshop pomocy 18.05.07, 09:47 hej, na poczatek postaraj sie powycinac sciany tzn. zaznacz je w miare dokladnie np lassem magnetycznym albo w inny sposob (pomijajac meble, okna itd - zaznacz tylko gole sciany). nastepnie utworz warstwe przez kopiowanie. teraz najlepiej usunac z tej nowej warstwy kolory dostosuj obraz >mieszanie kanałów >monochromatyczny. nastepnie poprzez dostosuj obraz >balans kolorów mozesz nadac scianom kolor jaki bedziesz chcial... pisze z pamieci, wiec moglem popelnic jakis blad... pozdrawiam Odpowiedz Link