Dodaj do ulubionych

Odwolania - terminy

29.06.06, 13:24
Lista przyjec ma byc najpozniej 1 sierpnia. Jesli okaze sie, ze mnie nie ma (odpukac) to skladam odwolanie. I kiedy bedzie wiadomo, czy sie dostalem z odwolania?

I jeszcze pytanie dotyczace stypendium socjalnego. Trzeba zlozyc zaswiadczenie o tym, ze rodzenstwo sie uczy. Papiery trzeba zlozyc do konca wrzesnia. W takim razie jesli mam rodzenstwo na studiach moga oni wybrac to zaswiadczenie juz teraz? Nie musi to byc dopiero w kolejnym roku akademickim?
Obserwuj wątek
    • coolowa87 Re: Odwolania - terminy 29.06.06, 14:29
      jak sie bedziesz odwolywal w nieskończoność to moga Cie przyjac nawet dopiero
      pod koniec wrzesnia...
      • palulina18 Re: Odwolania - terminy 29.06.06, 17:54
        Właśnie....jeśli w tamtym roku wyniki były w pierwszej połowie lipca, a
        przyjmowali jeszcze we wrześniu, to strach pomyśleć co sie teraz będzie
        działo :P:P:P:P:p

a słyszałam, że teraz można się odwolywać tylko i wylącznie z powodu błędów
        formalnych przy rekrutacji, a nie tak jak poprzednio ubiegac sie o zwalniające
        się miejsca, tylko nie wiem czy na kul to tez obowiązuje- daje wam kolejny
        temat do zmartwień, ale o to tez trzeba sie dowiedzieć:/
        • c00l Re: Odwolania - terminy 29.06.06, 21:44
          To ciekawe jak beda uzupelniac braki, bo na pewno ktos zrezygnuje z kulu, wiec bez odwolan skad beda wiedziec kto chce studiowac na kulu. Mam nadzieje, ze sie jednak obejdzie bez odwolania :)
    • palulina18 Re: Odwolania - terminy 29.06.06, 17:56
      z tego co wiem to rok akademicki kończy sie ostatniego dnia września wiec twoje
      rodzeństwo pobiera zaświadczenie, ze w tym roku akademickim sie uczy:P
      • marad11 Re: Odwolania - terminy 29.06.06, 22:25
        Ej, wiecie co? Paulina może miec racje z tymi odwołaniami. Bo podobno w zeszłym
        roku (nawet nie podobno tylko na 100%!) zwolnione miejsca nie były przyznawane
        kolejnym osobom z listy wg. ilosci punktow tylko zależało to od odwołań no i
        wiadomo - były osoby mocno pokrzywdzone i na pewno wynikały z tego jakies
        afery - no i w koncu przyjeli ponadregulaminową liczbe osob - pewnie wlasnie z
        tego powodu... Ja uważam, że powinny byc przyjmowane osoby po kolei "spod
        kreski" a nie wg. jakiegos "widzi-mi-się". Dlatego też w tym roku moze tak
        faktycznie byc - miejsce sie zwalnia, na nie automatycznie wchodzi kolejna
        osoba z listy, az do skutku. A pytac moga np. telefonicznie - zeby bylo
        szybciej - czy osoba sie decyduje czy nie i czy jest w ogole zainteresowana
        dalszym ubieganiem się o miejsce. A poza tym np. na UMCSie wyniki rekrutacji
        podobna są juz 21-go lipca wiec duzo rzeczy wyjasni sie szybciej... A na KULu
        ogłoszenie listy przyjętych ma byc dokładnie ostatniego możliwego dnia - czyli
        1-go sierpnia... :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka