clarisse Polka Dot! zielona 42bb/bbb vs 44bb/bbb 14.07.11, 21:36 Sama sukienka - jasnozielona, bardzo letnia. Jak skomentował mój Mąż "super wygląda w słońcu ten kolor!" Faktycznie, pamiętam że zimą, kiedy wisiała w Bra Dreams na wieszaku, pani Dorota twierdziła, że klientki biorą ją za... koszulę nocną. Lato + słońce absolutnie niwelują ten efekt. Wieje od niej optymizmem, tak bym to ujęła. Niestety w przypadku tego materiału i mojej figury, porównanie tych dwóch rozmiarów to klasyczne coś za coś. Mój obecny rozmiar BiuBiu to 42bb/bbb, choć w dzianinowe 40bb/bbb kupione rok-półtora temu też się mieszczę bez problemu. Niestety, kiedy zobaczyłam się kiedyś w Bra Dreams w Polce Dot! 40bb/bbb (czarnej akurat) - była najzwyczajniej za mała. Za mało miejsca na biust, plecy (fałdkowane) i brzuch (wystający, niestety) oklejone do bólu, brrr. Porównanie wówczas z 44bb/bbb - bo 42 nie było - wypadło na korzyść 44. Na tamtą czarną ostatecznie się nie zdecydowałam. Latem postanowiłam wypróbować zieloną. 42bb/bbb ma wystarczająco dla mnie miejsca w biuście i ładnie układa się bezpośrednio pod biustem. Dekolt - w sam raz. Rękawki układają się dobrze. Mankamentem jest to, że przez sukienka przylega mi do pleców i brzucha - nie tak, jak 40, ale wystarczająco, by było widać, do czego można mieć estetyczne zastrzeżenia ;) 44bb/bbb domówiłam sądząc, że będzie lepsza. Owszem, pod pewnymi względami jest. Jest szersza. Pleców w zasadzie nie dotyka - wciągniętego brzucha też nie, więc na niczym się nie opina. Tyle że w tym przypadku - nie opina się, znaczy zwisa bez sensu ;) Na plecach jest jej za dużo. Pod biustem niestety też za luźno - gdyby była ciaśniejsza pod biustem, biust wyglądałby fajnie, ale tak jak jest widać, że materiału jakby za dużo. Profil biustu robi się przez to mniej ciekawy, materiału na styku rękawek-dekolt jakby za dużo. No i najgorsze - jak przestaję wciągać brzuch, to i tak się na nim zdradliwie układa, grr... Po przyjrzeniu się obu wariantom odsyłam 44bb/bbb i zostawiam 42bb/bbb. Nie jest idealne, ale ostatecznie brzuch widać i tu, i tu, a biust lepiej wygląda w mniejszej. A kolor naprawdę w słońcu jest przesłodki i taki radosny :) -- Clarisse Odpowiedz Link
cynamonek77 :( 15.07.11, 06:39 A mnie bardzo martwi że w sklepie coraz mniej rozmiaru 46. Zaczynam się obawiać, że jak pokażą się żakiety to ja i tak dalej nie będę miała w czym chodzić bo nie mój rozmiar:(( Teoretycznie powinnam mieścić się w 44 ale w praktyce okazało się, że za małe. Chyba mam za bardzo rozbudowaną klatę bo dół malutki w porównaniu do góry:) Odpowiedz Link
nomina @Kinga - Portland różyczki i Fuego fioletowe 16.07.11, 16:34 Kinga, czy przewidujesz jeszcze z Fuego fioletowego 38B/BB, a z Portlanda różyczkowego - 38B/BB lub 40B/BB? Bo widzę tylko BB/BBB - w OnlyHer przymierzałam różyczki 40BBB i wydawało mi się mocno szerokie w biuście (ostatnio noszę 75FF/G), ale z przyczyn wahania wagi, i to znacznego :(, chciałabym mieć tym razem luźniejsze rozmiary, więc tak się zastanawiam między 38 a 40. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: @Kinga - Portland różyczki i Fuego fioletowe 18.07.11, 12:17 Niestety, nic nie będzie doszywane. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: @Kinga - Portland różyczki i Fuego fioletowe 18.07.11, 12:20 BTW- miałaś rację co do postępowania z beznadziejną szwalnią, nie wiem w ogóle co mnie zaćmiło, że oddałam im sukienki i jeszcze pomogłam im. Sprawa trafiła tam, gdzie powinna była iść od razu. Odpowiedz Link
nomina Re: @Kinga - Portland różyczki i Fuego fioletowe 18.07.11, 20:54 Kinguś, cieszę się, że to piszesz :). Gdybyś potrzebowała - ostatnio dość skutecznie robię wykładnie językowe przepisów, wygrałam 2 sprawy z ZUS i mam za sobą skuteczny bój z pfron-em, więc jakby co - jestem do Twojej dyspozycji! A w kwestii ciuszków - szkoda, spróbuję z BBB, może nie będzie tak źle. Odpowiedz Link
butters77 W sprawie beznadziejnej szwalni 19.07.11, 08:30 Kingo, to trzymam kciuki, żeby sprawa się szybko zakończyła - i nie kosztowała Cię wiele nerwów :-) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: :( 18.07.11, 12:15 Cynamonku - prawo popytu jest okrutne. SylwiaOsama - niestety, nie potrafię podać dokładnej daty. Odpowiedz Link
sprezzaturka Re: :( 18.07.11, 20:40 Co do popytu... Ja też chcę więcej rozmiaru 46. :) Odpowiedz Link
kasica_k Koszula City fioletowa 44BB 17.07.11, 23:24 Kupiłam fioletową 44BB razem z błękitną 42BB. Wiedziałam, że wypada mniejsza, ale trochę mnie zaskoczyło, że jest bardziej opięta nawet od 42BB. Mimo to zdecydowałam się kupić. Materiał jest jakby bardziej elastyczny od błękitnego, jest w nim trochę stretchu. Leży bardzo ładnie. Odpowiedz Link
rudaa26 Koszula City biała 38BBB 19.07.11, 07:43 Przyszła wczoraj z waikiki. Materiał jest super i pod wzgledem przeźroczystości może być . Niestety będę ją musiała wymienic bo w i w biuście i w pasie powiewa. Teraz tylko mam dylemat czy brać 36 BBB czy 36BB. Biustonosz brytyjski mam 30 J No i pięknie teraz zagladam na stronę a tam nowe cudeńko FARO. Chyba zbankrutuję. Odpowiedz Link
cielecinka Faro Granatowe 19.07.11, 09:19 Czy jest szansa na rozmiar 46 BBB? Ponawiam apel jednej z lobbystek, o więcej ubrań w większych rozmiarach. Kingo please. A bluzka na zdjęciach wygląda super! Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Faro Granatowe 46 i 34 19.07.11, 21:39 Tak cielęcinko, nie zdążyłam na czas z wszystkimi rozmiarami, jest już skrojone i będzie, to samo dotyczy rozmiaru 34. Wszystko szyję od 34-46, czasami do 48. Odpowiedz Link
schistosoma Re: Faro Granatowe 46 i 34 22.07.11, 13:51 A kiedy orientacyjnie pojawią się w sklepie? ;) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Faro Granatowe 46 i 34 som ;) 28.07.11, 00:34 Faro granatowe- uzupełniona rozmiarówka jest w sklepie. Odpowiedz Link
anna-pia Czy Vanity Size wróci? 21.07.11, 10:02 Mam dwie w "moich" kolorach, zanim się okazało, że najlepiej pasuje o dziwo 42BB zamiast zwyczajowego 44BB, to znikły, została tylko niebieska - kolor piękny, ale zdecydowanie nie "mój". Miałam okazję porównać z Vanity Fair i niestety, na mojej beztaliowej figurze, z biodrami właściwie tego samego obwodu co biust, VS leży zdecydowanie lepiej niż VF. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Czy Vanity Size wróci? 22.07.11, 20:05 Vanity size nie wróci, doszywane będą vanity fair. Na jesień pojawią się nowe koszule, klasyczne, nie będą tak mocno taliowane jak fair, właśnie z myślą o kobietach, które nie mogą/nie chcą bardzo eksponować talii. Odpowiedz Link
sharteel koszula Vanity Fair fioletowa - jaki odcień ? 22.07.11, 15:16 Zamierzam kupić koszulę Vanity Fair i waham się między fioletową a granatową. W granatowym kolorze wyglądam zawsze dobrze, a w fioletowym zależnie od odcienia - albo wyjątkowo dobrze, albo bardzo źle. I w związku z tym mam pytanie do posiadaczek VF fioletowej: jaki to właściwie jest odcień ? Z czym można by go porównać? Wydaje mi się nieprawdopodobne, żeby był tak jaskrawy jak na zdjęciu sklepowym. Zdaję sobie sprawę, że pisanie o kolorach jest zawsze niejednoznaczne, ale będę wdzięczna za wszelkie opisy :-) Z góry dziękuję :-) Odpowiedz Link
kryklu Re: koszula Vanity Fair fioletowa - jaki odcień ? 22.07.11, 15:44 > I w związku z tym mam pytanie do posiadaczek VF fioletowej: jaki to właściwie j > est odcień ? Z czym można by go porównać? Wydaje mi się nieprawdopodobne, żeby > był tak jaskrawy jak na zdjęciu sklepowym. Wyciągnęłam swoją fioletową VF z szafy i przyłożyłam do monitora. Nie jest taka jaskrawa. Kolor jest zdecydowanie bliższy fioletowi tła sklepu BiuBiu. Spokojny średni fiolet, ani jasny, ani ciemny. A materiał jest miękki. Granatowa jest z nieco sztywniejszego materiału, wyglądającego nieco szlachetniej. Ale różnica jest subtelna. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: koszula Vanity Fair fioletowa - jaki odcień ? 22.07.11, 15:54 kryklu napisała: > Wyciągnęłam swoją fioletową VF z szafy i przyłożyłam do monitora. He, he, zrobiłam tak samo:) Odpowiedz Link
sharteel Re: koszula Vanity Fair fioletowa - jaki odcień ? 22.07.11, 15:56 Dzięki, Kryklu, za odpowiedź! Chyba w takim razie zaryzykuję fiolet. Najwyżej będę wymieniać na granatową ;-) Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: koszula Vanity Fair fioletowa - jaki odcień ? 22.07.11, 15:52 Jak dla mnie fioletowa koszula ma odcień taki, jak jagodowy Cabernet na tym zdjęciu: biubiu.pl/bluzki/krotki_rekaw/cabernet_jagodowy.html Nie wiem, jak w realu, bo go nie posiadam:) Jest to piękny, głęboki kolor, zupełnie nie krzykliwy. (Taki adwentowy, tak mi się kojarzy, ale nie wiem, czy jesteś wierząca:) Dodam, że koszula fioletowa jest uszyta z najprzyjemniejszej tkaniny ze wszystkich, jakie posiadam, jest gładka, trochę śliska, prawie się nie gniecie. Nie wiem, jak granatowa, na zdjęciach wygląda podobnie (granatową planuję dopiero na jesień:). Odpowiedz Link
sharteel Re: koszula Vanity Fair fioletowa - jaki odcień ? 22.07.11, 15:58 Kasiadj07, dzięki za odpowiedź - coraz bardziej przekonuję się do fioletowej :-) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: koszula Vanity Fair fioletowa - jaki odcień ? 22.07.11, 20:31 Sharteel, to zależy czy pasuje Ci odcień chłodny czy ciepły? Większość fioletowych koszul ma chłodny odcień. Piszę większość, ponieważ część była doszywana później w trochę cieplejszym odcieniu. Odpowiedz Link
sharteel Re: koszula Vanity Fair fioletowa - jaki odcień ? 22.07.11, 23:37 La_Parisienne.biubiu napisała: > Sharteel, to zależy czy pasuje Ci odcień chłodny czy ciepły? Im chłodniejszy, tym lepiej pasuje :-) Ale ogólnie od średniego do zimnego fioletu pasuje. Tylko te najcieplejsze i najjaskrawsze fiolety jakoś nie zgrywają się ze mną. Jest spora szansa, że będzie dobrze :-) Odpowiedz Link
schistosoma Vanity Fair a Vanity Size 23.07.11, 10:06 Widziałam tu na forum kilka postów nt. VF i VS - że podobno inaczej leżą. W związku z tym mam pytanie - jaka jest między nimi różnica? Mnie osobiście zależy na mocnym podkreśleniu talii - mam silne wcięcie i szerokie biodra, gdy bluzka jej nie podkreśla, to wyglądam na 5kg więcej niż mam w rzeczywistości. Który krój byłby więc bardziej odpowiedni dla mnie? A z kolei który lepszy dla kobiety, chcącej ukryć pociążowy brzuszek? Odpowiedz Link
kryklu Re: Vanity Fair a Vanity Size 23.07.11, 11:47 VF jest mocno wytaliowana i solidnie rozszerzająca się w biodrach - idealna dla Ciebie. VS jest luźniejsza w talii i węższa w biodrach. Uwaga, VS są dosyć duże, na ogół warto je brać w rozmiarze o 1 oczko mniejszym niż inne ubrania biubiowe. Odpowiedz Link
ja_joanna Porównanie ze zdjęciami 23.07.11, 16:05 Ponieważ ostatnio na BF też była na ten temat dyskusja, a ja akurat mam w sklepie obie koszule, zrobiłam zdjęcia dla porównania, jak leżą: busenfreundinnen.net/viewtopic.php?f=122&t=19904 Vanity Size mam w jednym B-rozmiarze większą niż Fair, ale widać, że leży o wiele lepiej. Vanity Fair jest na mnie za krótka i podwiewa mi nerki. Brzuszek mam, choć nie pociążowy. Odpowiedz Link
schistosoma Re: Porównanie ze zdjęciami 25.07.11, 05:42 Hm, to jest szansa, że jak mam 7cm mniej, to nie będzie mi nerek podwiewać. Dzięki ;) Odpowiedz Link
monika_dopasowana Faro beż, granat, Waikiki, Portland, Porto :)))) 22.07.11, 17:08 Ostatnio dość regularnie robię zakupy u Pani Kingi i bardzo je sobie chwalę! Wszystko dostaję szybciutko i pięknie zapakowane! Wszystko w tym samym rozmiarze 42BB/BBB i tylko Porto mogłoby być ciut luźniejsze na moim brzuchu :D ale generalnie jestem bardzo zadowolona. Dzisiaj przyszło Faro i jestem zachwycona z niego chyba najbardziej! Odpowiedz Link
rudaa26 Sukienka na wesele 23.07.11, 11:46 Kiedyś p. Kinga wspomniała o tym ze zamierza uszyć sukienkę z tafty ( a moze z innego materiału) w każdym bądź razie taką pasujacą na wesele lub sylwestra. Czy jest szansa na takie cudo?? Poza tym mam pytanie o bluzeczkę bialą z kwatamiz przodu która miała ukryć pizzę. Co sie z nią zadziało????? Odpowiedz Link
akna Indygo, chwalę się ;-) 26.07.11, 13:03 Byłam w sobotę na weselu w Indygo. Tylu komplementów dawno nie słyszałam :-), aż normalnie obrastam w piórka. Niestety zdjęcia przekłamały kolor butów, a torebka miała być ostro fioletowa, ale nie udało mi się takowej zanabyć :( Dla niefejsbukowych daję linka. www.facebook.com/BiuBiu.eu#!/photo.php?fbid=262279293785850&set=o.279220768462&type=1&theater Kingo dziękuję! Uszczęśliwiasz przez ubieranie. Odpowiedz Link
maith Re: Indygo, chwalę się ;-) 26.07.11, 14:10 Wyglądałaś przecudnie :) I te korale też super dopasowane. W ogóle Indygo ma naprawdę piękny, niebanalny kolor. Odpowiedz Link