Dodaj do ulubionych

Panache Jasmine vs ENVY , Clara i Colette ?

17.11.14, 14:56
Kto może ocenić jak wypadają rozmiarowo: tj, jak ciasno i pojemnościowo w miskach
Mam Jasmine w rozmiarze 34HH, czy w Envy i Clarę podobnie celować?
czy to bliźniacze kroje do Jasmine
Zwłaszcza ten Colette nic mi nie mówi
Ktoś zna, może porównać i dać opinię
Obserwuj wątek
    • yaga7 Re: Panache Jasmine vs ENVY , Clara i Colette ? 17.11.14, 15:06
      Colette nie mierzyłam, mam pozostałe trzy.
      Jak miałam parę centymetrów więcej, wszystkie trzy (Jasmine w trzech wersjach kolorystycznych, czarna Envy i niebieska Clara) pasowały w 36FF i wg mnie wypadały tak samo, może Jasmine była minimalnie większa.
      Teraz Jasmine (biała) w 34FF jest ok, czarna Envy i fuksjowa Clara w 34FF są obie za ciasne, noszę z przedłużką, powinnam pewnie celować w 36F.

Wszystkie trzy podobnie leżą, ale w moim przypadku Jasmine najgorzej podnosi i najgorzej zbiera z boków, Envy leży najlepiej, nie mam żadnych zastrzeżeń, w Clarze trochę się wbija w pierś ten side support, pod ciuchami nie widać, ale bez ciuchów jest to zauważalne. Aha, Jasmine trochę wbija mi się w mostek, pozostałe dwa się nie wbijają.
      • kasienka.body Re: Panache Jasmine vs ENVY , Clara i Colette ? 17.11.14, 17:14
        > Wszystkie trzy podobnie leżą, ale w moim przypadku Jasmine najgorzej podnosi i

Yaga, to chyba jesteś wyjątkiem ;)

Wg moich obserwacji - Jasmine zdecydowanie najlepiej zbiera, Envy jest klonem konstrukcyjnym, ale ze względu na inny materiał (Jasmine jest laminowana, Envy nie) trochę słabiej zazwyczaj zbiera i ciut mniej unosi. Nie są to duże różnice. Clara jest klonem Andorry, ale jest inna niż dwie powyższe, aczkolwiek leży zazwyczaj bardzo dobrze. Możliwe, że będziesz potrzebować miskę o rozmiar większą niż Jasmine i Envy (obie mają tendencje do bycia dużomiskowymi). Clara jest normalna, czasmi w kierunku małomiskowości.

...........................................
        Zapraszamy na nowe kolekcje w sklepie BODY.
        www.body.sklep.pl
        kontakt@body.sklep.pl
        • yaga7 Re: Panache Jasmine vs ENVY , Clara i Colette ? 17.11.14, 17:19

> Yaga, to chyba jesteś wyjątkiem ;)

Nie żeby mnie to jakoś zdziwiło ;) Nie raz czytałam ochy i achy na temat jakiegoś stanika, mierzę sama i kompletnie co innego.
          Chyba do tej pory nie znalazłam żadnej "bliźniaczki biustowej", na mnie wszystko jakoś inaczej leży, ciuchy probiu też inaczej leżą niż na wszystkich, unikat, nie ma co ;)
        • yo_anka Clara i Colette ? 18.11.14, 01:17
          a dziękować, dziękować :*

Clara mi się szalenie podoba a Envy wzięłabym ze względu na to że klon Jasmine właśnie.
          W sumie aż taką fanką Andorry nie jestem i zaiste mam ją większą niż Jasmine - 34J.
          Clara jest równie siana jak JAsmine?
          Ale te kolory :)
          I Moonlight i Turkish Delight, mhmmm......
          I dobrze to full cup, bo tego mi trzeba.
          Czyli koronka w Clarze jest też elastyczna jak w Andorze?

A Colette?
          Doczytałam że to na bazie bestselleru Floris, ale Floris też nie znam, nie mierzyłam.
          Doczytałam w stanikomania:
          " Colette to prosty balkonik o kroju miski z rodziny nietangowatej (miła odmiana), który zaczęłam ostatnio nazywać „ramiączko ciągnie dół” (bo łączy się ono z częścią obejmującą również dół miseczki), w rozmiarach 30-38 D-J."
          Jeśli nie do Tango to to czego porównać krój Colette?
          • yaga7 Re: Clara i Colette ? 18.11.14, 06:16
            Jeżeli Colette to klon Floris, to polecam. Floris mam, teraz w 34FF i bardzo lubię. Dobrze podnosi i zbiera. Tylko Floris nie ma elastycznej koronki, tamte mają. Jedyna wada to trochę wbija mi się w mostek.
          • kasienka.body Re: Clara i Colette ? 19.11.14, 16:15
            wg mnie Colette to zupełnie co innego niż Floris, mimo iż producent tak uważa. Colette najbardziej przypomina mi Siennę tylko fiszbiny nie luzem a wbudowane. Nie jest zła, potrafi całkiem nieźle leżeć, ale często miski mają tendencje do takiego dziwnego marszczenia - jakby ramiączko ciągnęło za mocno w górę. Myślę, że to może być kwestia tego haftu na miskach - jest jakby za sztywny, nie elastyczny i może się trochę wcinać w pierś.

...........................................
            Zapraszamy na nowe kolekcje w sklepie BODY.
            www.body.sklep.pl
            kontakt@body.sklep.pl
            • yo_anka Re: Clara i Colette ? 20.11.14, 11:04
              Sienne lubiłam, ale wymieniłam na węższe i niższe fiszbiny ale obwody miała straszenie rozciągliwe, przez brak podszycia.
              " często miski mają tendencje do takiego dziwnego marszczenia - jakby ramiączko ciągnęło za mocno w górę. Myślę, że to może być kwestia tego haftu na miskach - jest jakby za sztywny, nie elastyczny i może się trochę wcinać w pierś. "
              ale za tą informację dzięki, chyba sobie odpuszczę Colette.
              A na razie zamówiłam Clarę i się nie mogę doczekać
              Myślałam o niej od wakacji.... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka