alexah Warszawa 28.03.07, 23:28 Dziewczyny, przechodziłam dzisiaj przez KDT. I szczerze pisząc zaskoczył mnie mile asortyment jednego ze stoisk. O ile dobrze pamietam to w aleji J zaraz na samym początku, jest stoisko, a w nim dostępne biustonosze do G. Nie pamiętam nazwy producenta, ale to jakaś rodzima firma. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Warszawa 28.03.07, 23:36 Samanta? Zaraz przy wejściu od strony al. Świętokrzyskich jest stoisko z Samantą. Odpowiedz Link
alexah Re: Warszawa 29.03.07, 01:59 To nie z tej strony. To stoisko jest od strony al. Jerozolimskich. Odpowiedz Link
maith Re: Warszawa 29.03.07, 02:09 One mają numery. Jak następnym razem znajdziesz coś ciekawego, to zanotuj numer stoiska. Inaczej można go już więcej nie znaleźć. Odpowiedz Link
effka454 Warszawa-EDEN CH Bemowo Ip. :( 11.04.07, 19:38 Weszłam wczoraj na pewniaka do chwalonego przez dziewczyny Edenu w CH Bemowo i spytałam o 80H. Panienka obrzuciła mnie lustrującym wzrokiem (ciekawe czy dużo zobaczyła w luźnym płaszczu i powiewającym szaliku)i wydymając ust korale stwierdziła "Nieee, nie mamy". Nawet nie ruszyła się z miejsca obok jednego z regłów. To zrobiłam w tył zwrot i wyszłam :( Odpowiedz Link
maith Warszawa-EDEN - ok, ale nic nie kupiłam -czemu 25.04.07, 23:53 Też byłam i powiem tak - to nie jest zły sklep. Jak na polskie warunki. Ja pytałam o 75FF-G. Dostałam 7 staników do wyboru. Byli nawet na tyle zorientowani, że Felinę podali mi w wersji G i H. Co sugeruje, że mogli słyszeć o jej płytszych miseczkach. Samanty w H nie produkują, także tu przepadła w przedbiegach. Było jeszcze Panache i Freya. Ale - niczego tam nie kupiłam. Czemu? Ponieważ dostałam do wyboru wyłącznie wersję kolorystyczną biały-czarny-beż. I niemal wszystko bardzo mocno zabudowane. Szokujące było, kiedy dostałam do rąk Freyę w wiadomej wersji kolorystycznej i do tego full cup. Freyę! Którą w tej samej cenie mogliby sprowadzić kolorową i plunge. Ten sklep nie ma szans przebić się do biuściastych jeśli będzie proponować w naszych rozmiarach wyłącznie modę a la babcia Józefa. Reasumując: to naprawdę dobry sklep, bo mają wybór w większych rozmiarach. Ale jeśli nie zacznie nam oferować tego, co mniejbiuściastym, to kariery nie zrobi. Weszłam tam z zamiarem kupienia sobie fajnego staniczka, bez pośrednictwa Internetu. Przymierzenia, wybrania i kupienia na miejscu modelu, który przymierzę. Niestety nie byłam w stanie. Tego dnia zatem zrobiłam kolejne zakupy w Internecie, w UK. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Warszawa-EDEN - ok, ale nic nie kupiłam -czem 26.04.07, 11:17 A ja myślę, że fajnie byłoby, gdyby tak zaopatrzony sklep (Freya, Fantasie, miski H) był przynajmniej jeden na województwo. Naprawdę jest wiele kobiet o dużych biustach, które dobrze czują się w bezpiecznych, klasycznych kolorach. To te, które jeszcze nie trafiły lub nigdy nie trafią na bloga Kasicy. Wydaje mi się też, że większość kobiet nie kupuje sobie staników przez internet w sklepach zagranicznych, m.in. dlatego, że nie mają zaufania do takiej formy zakupów lub bariera językowa jest za dużą przeszkodą. Są nawet takie, które nie mają kart kredytowych. Mam nadzieję, że EDEN będzie miał się coraz lepiej i coraz więcej biuciastych będzie nosiło staniki w dobrym rozmiarze i dobrej jakości, pomimo że internet daje lepszy wybór jeśli chodzi o ceny i kolory. Nadal niestety tak jest, że to nie sklepy stacjonarne się przebijają ze swoją ofertą do biuściastych, ale odwrotnie. To biuściaste ciągle polują na sklepy, które mają cos więcej niż D. Odpowiedz Link
koalaa Re: Warszawa-EDEN - ok, ale nic nie kupiłam -czem 17.05.07, 08:32 byłam w Edenie, panie owszem sympatyczne, ale gdy poprosiłam o staniki 75 G, to chciały mi dać 75F bo na ich oko, to ja taki powinnam mieć. Ja taki miałam własnie na sobie i miseczki były za ciasne. Poprosiłam więc konsekwentnie o 75 G. dostalam cos z łaski - Freyę, fason mi nie pasował, to powiedziała, że to dlatego, że powinnam miec większy obwód a mniejsze miseczki. Freya ma po prostu inaczej ułożone fiszbiny, więc nawet przy dobrym obwodzie wcale nie musi mi pasować. Zapytała mnie nieco oburzona - pani dobierała sobie stanik na Grochowskiej ?? Na takie dictum grzecznie zrezygnowałam, poszlam do Hanny na Smolną, kupiłam piekny stanik 75 G Feliny i jakos nie są ani miseczki za duże, ani obwód za ciasny. Odpowiedz Link
koalaa Re: Warszawa-EDEN - ok, ale nic nie kupiłam -czem 17.05.07, 08:47 jeszcze uzupełnię - panie dały mi do przymierzenia Feline 75F - miseczki były za małe Odpowiedz Link
nie-wiem-sama Re: Warszawa-EDEN 19.06.07, 11:54 mnie też sprzedawczyni - po nieudanych przymiarkach - zapytała, czy miałam dobierany rozmiar na Grochowskiej. Pewnie nie wie biedna,że teraz zagraża jej także sklep na Smolnej ;) Odpowiedz Link
maith Re: Warszawa-EDEN 22.06.07, 14:01 No i pewnie jeszcze o lobby nie słyszała. A początkowo lobby zaczęło je promować, że tam w ogóle są większe miski... --- Większość Polek nosi źle dobrane staniki Odpowiedz Link
malwes O w-wskim Edenie jeszcze raz.... 02.07.07, 09:46 Ja mieszkam zaraz obok i dość często tam bywam. Zwłaszcza, że ostatnio mają tam też Fantasie i Freya! Moje obserwacje są takie, że wszystko zależy od tego na jaki zestaw obsługi się trafi. Jest tam kilka naprawdę super dziewczyn a i kilka takich, które mocno działają mi na nerwy. Wydaje mi się, że "właścicielką/szefową" jest tam taka bardzo miła blondynka z kręconymi włosami, troszkę tęższa niż pozostałe dziewczyny (to tak w celu opisania wyglądu). Ona sprawia na mnie bardzo dobre wrażenie. Ostatnio rozmawiałam z nią o tym, że jest duże zapotrzebowanie na Fantesie, Freya itp z obwodami 65 i niżej. Babeczka coś wspominała o internecie i o tym, ze będzie próbowała coś zamówić z tych mniejszych obwodów. Jak myślicie - może warto im dać znac jak dokładnie rozmiary i fasony itp, żeby im to zeszło. Nie wiem jak to będzie z cenami, bo dopiero czekam na mój pierwszy zakup z tych "niedostępnych firm" (dokładnie to na Panache) ale może warto się zorientować. No i może warto jej dac jakiś link do forum bo ona być może nie wie, że nie wszystkie dziewczyny tam pracujące "zachęcają do kupna" :). Może ich chociaż poinstruuje odpowiednio.... Odpowiedz Link
lawrence3 Sosnowiec 29.04.07, 20:36 Polecam sklep La Vantil w CH Plaza w Sosnowcu. Dzisiaj dokonałam tam zakupu Elizy z Samanty (90F). Dostałam do przymierzenia tylko trzy staniki, ale to dlatego że w grę wchodził tylko czarny kolor i co pani zastrzegła już na początku - większe rozmiary rozchwytywane są jak bułeczki i nie ma w chwili obecnej zbyt dużego wyboru. Sklep jest dość duży i ma spory repertuar firm: Ewa Bień, Felina, Samanta, Krisline, Konrad, Dalia i jeszcze z pięć, sześć innych. Obsługa bardzo miła. Dostałam numer telefonu i będę dzwonić czy są jakieś dostawy w moim rozmiarze. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Sosnowiec 30.04.07, 09:53 Lawrence, mam nadzieję że nie dałaś sobie wmówć tej pani, że 90F to prawie to samo co 80F i też będzie na Ciebie pasować :) Odpowiedz Link
lawrence3 Do limonki_01 30.04.07, 17:36 Nie. Wyboru dokonałam sama. Nie jestem szczupła - mam z 15 kg nadwagi. Do tej pory kupowałam tylko Triumphy. Ostatnio do kolekcji doszedło po staniku z Feliny i Anity. Rozmiarówka jest różna: Triumph 80F minimizer (powinno być G ale takiego nie znalazłam, w obwodzie przyciasny ale chudnę chociaż baaardzo wolno )Felina 85F, Anita Rosa Faia (chyba) 90E ( ten kupiłam 8 kg temu i teraz powinno być 85, E chyba by wystarczyło, ale może się mylę.) Nie dam sobie wmówić co mam kupić - ja muszę się w tym dobrze czuć. A Samante kupiłam, bo ładna. Wiem że nie ponoszę jej długo bo kiepski materiał ale postaram się o nią dbać i zakładać na wyjatkowe okazje. No i mam nadzieję że schudnę. Pozdrawiam Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Do limonki_01 30.04.07, 18:22 Rzeczywiście przy wahaniach wagi tak może być z obwodami. Odpowiedz Link
zielone.pojecie WROCŁAW 01.05.07, 23:47 prosze o pomoc jesli chodzi o wrocław. Szukam dobrego sklepu, gdzie mi doradza, prosze tez o podanie dokladnej lokalizacji! Pozdrawiam Odpowiedz Link
kasica_k Re: WROCŁAW 02.05.07, 00:00 Przejrzyj ten watek, o Wrocku juz cos jest. Ogolnie nie nastawiaj sie na duzy wybor sklepow, gdzie Ci doradza cokolwiek powyzej D-E. 99% sklepow wciska klientkom potezne obwody i male miski, bo nic innego nie maja. To Ty musisz wiedziec, co Ci pasuje. Odpowiedz Link
balbina11 Re: Rybnik 02.05.07, 11:05 La Vantil jest też w Plaza w Rybniku. Kupiłam tam śliczną Dalię 70F, a były też G, jeden w kolorze ciemnej wiśni też Dalia za 24,90. Odpowiedz Link
limonka_01 a w TESCO ... 12.05.07, 22:56 A w Tesco na wieszaku ze stanikami wisiały sobie FLORENCE + FRED, a najwiekszy wśród nich miał rozmiar 32F. Biały, gładki, cena dość atrakcyjna. Co to sie porobiło, że w byle supermarkecie duże staniki można dostać? ;) Odpowiedz Link
zielone.pojecie WROCŁAW 14.05.07, 18:40 Factory na granicznej tzn outlet - maja tam rozmiary bielizny do G w tym takze male obwody np 70G. Polecam Odpowiedz Link
veev Re: WROCŁAW - Factory 05.06.07, 14:54 > Factory na granicznej tzn outlet - maja tam rozmiary bielizny do G w tym takze > male obwody np 70G. Polecam To prawda, weszlam tam ostatnio tylko testowo, a bardzo mila pani w odpowiedzi na pytanie o 75G nie wybaluszyla na mnie oczu, tylko powiedziala, ze nie jest pewna, czy cos poza bialymi zostalo, ale poszla razem ze mna poszukac na wieszaczkach. Nic szczegolnego akurat nie bylo (zreszta przeciez nie chcialam nic kupowac), ale powiedziala, ze takie rozmiary jak najbardziej maja i zeby zagladac. No i zapytala jeszcze, czy 80F tez wchodzi w gre, czy jednak bedzie za luzny (a ja mam ponad 80 cm pod biustem i to raczej widac). Nie jest to moze ideal sklepu i raj stanikowy (wybor w G maly, ale mniejszych (E,F) miseczek widzialam co najmniej kilka interesujacych sztuk), ale za podejscie do biusciastej klientki i za sama swiadomosc rozmiarowa nalezy im sie duzy plus. v. Odpowiedz Link
pomyslowa Re: WROCŁAW - Factory 29.08.07, 00:04 Też swego czasu odkryłam La Vantil w Factory Outlet :) Od początku mi się spodobał podział na rozmiary na wieszaczkach :) Osobiście jestem na etapie poszukiwań czegoś idealnego. Ostatnimi czasy nosiłam 75F ale wg tabelek i po uważnym śledzeniu wątków na forum wychodzą mi trochę ciekawsze rozmiary, których jużtam raczej nie znajdę :) Do tej pory kupiłam tam dwie sztuki staników Dalii (biały oraz zielono-niebieski). Ceny super - koło 30zł nawet!!! Inne firmy też przystępne cenowo. Średnio ok 60zł. Z marek pamiętam na pewno Gaię ale nie była tam marką dominującą :) Miseczki dochodzą do G przy 75 w obwodzie, chociaż sporadycznie niestety. Podobno co kilka tygodni mają dostawy większych rozmiarów :) Pozdrawiam z Wrocławia! AGA Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: WROCŁAW - Factory 12.03.08, 22:08 Ja tego La Vantil raczej nie polecam. Nie chodzi o to, że potrzebuję teraz 28H, bo tego nie znajdę we Wrocku chyba nigdzie. Byłam tam kiedys, gdy szukałam 70F - mieli dosłownie kilka sztuk, wszystkie białe. Nie opłaca sie jechac tak daleko, żeby zmierzyc 3 staniki Gai. Ceny standardowe dla Gai (wcale nie tańsze, choć to outlet, za to udaja tańsze;) ) Odpowiedz Link
bea41 Berlin? 18.05.07, 14:44 Wybieram sie w lato na zwiedzanie Berlina:) Czy możecie mi polecić jakies dobre, sparwdzone sklepy z bielizną? Szukałam na stronie Freyi i Panache, bo to mnie głównie interesuje, jednak nic nie znalazłam. Czyżby w Niemczech był sprzedawany tylko Trymuph?:) Będę wdzięczna za wszelkie informacje! Odpowiedz Link
poziomka62 Re: Przyjazne sklepy :) 02.06.07, 17:38 odwiedziłam wczoraj z koleżanką sklep z bielizną w Promenadzie w Warszawie nawet fajny wybór Samanta w pełnej rozmiarówce,ale ja zwróciłam uwagę na Dalię model ambrozja semi soft - ekspedientka powiedziała,ze fajnie podnosi biust i spróbowałam superrrrr. Mówiła,że niedługo będą mieć Angielską firmę na bardzo duże biusty ale nie chciała zdradzić jaką? sklep mieści się na piętrze "chate"czy "chatte" chyba dobrze napisałam nie pamiętam.... Odpowiedz Link
poziomka62 Warszawa Promenada 02.06.07, 18:02 >chyba w tytule powinnam napisać Warszawa poniżej< Odpowiedz Link
sliwka30 Katowice 06.06.07, 10:15 odkryłam malutki sklep bikini na pl. miarki z bielizna i kostiumami kapielowymi, rozmiary do G, dwie sympatyczne panie i duzo staników m.in. samanta, krislane i nie pamiętam Odpowiedz Link
kasiamat00 Stalowa Wola :) 17.06.07, 23:40 BDBielizna, City Park na górze obok Triumpha. Mają chyba całą kolekcję Samanty w chyba całej rozmiarówce (dużo 70E, 75E/F, trafiło się i 70F), KrisLine (obrzydlistwo, na żywo wygląda fatalnie) i jakieś polskie firmy, których nazw nie pamiętam, ale których 70E wyglądało rzeczywiście na 70E (polskie, oczywiście) i nie było równie badziewne jak KrisLine. Ogólnie, byłam miło zaskoczona. Oczywiście nic na mnie nie było, ale jak na sklep w bądź co bądź nie za dużym mieście jest nieźle. Sklep samoobsługowy, ale sprzedawczynie wyglądają na miłe (kompetencji nie sprawdzałam :). Odpowiedz Link
malma11 EDEN nie dla mnie 18.06.07, 19:24 Byłam w edenie ok 2 tygodni temu, okzało się, ze tam obwody zaczynają się od 70, a ja mam 65FF. Arabella czarna kosztuje 185 zł, nawet ją przymierzałam ;), ale był ewidentnie za luźny obwód. Pierwszy raz widziałam to cudo na żywo!!! Pani z loczkami jest bardzo kompetentna, powiedziała, że nie zamówią mniejszych obwodów, bo jak im się nie sprzedają to nie mogą zwrócic, więc lepiej, żebym sobie zamówiła przez internet. No a inne ekspedientki z biustem A poradziły mi, żebym wzięła 70 i zwęziła. O NIE!!!! zwęzic to ja mogę stanik z ciucholandu, a nie Arabellę za 185 zł!!!!. Mają też Venus strapless 70F Odpowiedz Link
iw1978 złote tarasy - triumph 19.06.07, 13:09 Szczerze polecam nieco mniej biuściastym i wielbicielkom triumpha. Miseczki e i f w rzadko spotykanej ilości, z g niestety tylko jeden model (taki milutki i miękki, nazwy nie pamiętam), ale obiecują, że będzie lepiej. Plus za obsługę, która na moich oczach dwie panie skłoniła do zmiany rozmiaru, w obu przypadkach było to zwiększenie miski i zmniejszenie obwodu, jak najbardziej uzasadnione zresztą. Do tego panie są naprawdę cierpliwe - wychodząc z pustymi rękoma po przymierzniu duuużej liczby kostiumów kąpielowych nadal byłam traktowana sympatycznie i zachęcana do kolejnej wizyty. Aż mi się żal zrobiło, że się w f nie mieszcz. Odpowiedz Link
koalaa Warszawa - sklep Duet 03.07.07, 13:15 muszę pochwalić sklep Duet - Warszawa ul Puławska 36. marudziłam im dzisiaj mocno. Przymierzylam i zapłaciłam za ładna Dalię 75G. miałam już wyjść, ale tak od niechcenia zapytałam o Felinę - dostałam 3 fasony. Znowu poszłam do mierzenia - bez problemu panie zamienily mi Dalie na Felinę, zapisały numery fasonów, które sobie w przyszłości kupię, cały czas bylam cierpliwie obslugiwana :) Odpowiedz Link
annnullla KIELCE 11.07.07, 23:43 Sienkiewicza w bramie koło sklepu z piernikami toruńskimi. Obwody od 70 w górę i miseczki do J,ale niektóre modele mają zdecydowanie większą miskę niż na to wskazuje oznaczenie. Pani przemiła i doskonale sobie zdaje sprawę z faktu, że 75G to nie to samo co 80F ;). Po podaniu rozmiaru (75G) pani przyniosła mamie 12 modeli w bieli lub ecru. I ceny też dość przystępne bo od 70 do 100 zł. Oprócz tego uczciwie informuje, które modele się rozciągają pod biustem i z których można zaryzykować mniejszą lub większą miskę. No niestety jeden minus to brak obwodów 60,65. Ale na moja sugestię, ze warto by było coś wprowadzić z tego rozmiaru powiedział, że przejrzy ofertę firm. Także ja polecam. Odpowiedz Link
edytaf5 Re: KIELCE 19.08.07, 20:03 Annnullla kiedys tam chodzilam. Nie wiesz czy przypadkiem sa tam jakiekolwiek 65? Chodzi mi o 65b, moze cos ta pani wspominala? Odpowiedz Link
annnullla Re: KIELCE 19.10.07, 19:04 Niestety Pani ma tylko obwody od 70:( Nic nie wspominała o mniejszy Odpowiedz Link
gattita17 Re: KIELCE 25.03.08, 15:53 Też polecam sklep. W sklepie dostępne są tylko polskie marki w związku z tym o 60 i 65 można zapomnieć, ale dla obwodów 70+ spory wybór. Ceny od 50zł (raz kupiłam tam staniczek za 100zł i to raczej jest górna granica cen w tym sklepie). Jak tylko jakiś polski producent zacznie szyć 65 to mają wprowadzić do sprzedaży. Odpowiedz Link
joasiex Warszawa - SUPER SKLEP 13.07.07, 08:31 Witajcie kochane Biuściaste! Serdecznie dziękuję Wam za info o sklepach. Pomysł założenia takiego forum jest naprawdę fantastyczny.Wczoraj wybrałam się do sklepu przy ul. Puławskiej 24B i ... jestem zachwycona.Przemiła i sympatyczna Pani donosiła coraz to nowe rozmiary biustonoszy w rozmiarze 75 E, 75 F, 75G, gdyż testowałyśmy jaki rozmiar jest dla mnie właściwy. Gorąco polecam ten sklep.Ogromny wybór biustonoszy w dużych rozmiarach i przemiła, uprzejma i bardzo pomocna Pani sprzedająca. Pozdrawiam Was cieplutko! Odpowiedz Link
piescik Re: Warszawa - SUPER SKLEP 14.07.07, 10:11 Ja też jestem bardzo zadowolona z tego sklepu. Wczoraj byłam tam pierwszy raz, pani ekspedientka jest rzeczywiście sympatyczna, młoda kobitka, przyniosła mi chyba z kilkanaście staników (75E / 80E lub F, bo w różnych fasonach piersi inaczej leżały więc trzeba było przymierzać różne wielkości). Kupiłam biustonosz firmy CORIN, cenowo trochę tańszy niż Felina, bardzo ładnie uszyty, zobaczymy jak się będzie nosić. Jest możliwość zmniejszenia obwodu dla potrzebujących za 10zł (trzeba czekać kilka dni), a do tego zniżka 5% (zawsze coś). POLECAM!!! Odpowiedz Link
poziomka62 Re: Warszawa - SUPER SKLEP 14.07.07, 11:38 odnośnie przerabiania biustonoszy widziałam jak został przerobiony mojej znajomej coś strasznego!!! wmówiono jej że ma rozmiar 75f gdy naprawdę nosi 75c (to jest pranie mózgu) juz nie mówiąc jak ten biustonosz teraz wygląda góra przerobiony tył też i jeszcze za to płacić 150zł że komuś się nie chce sprowadzić rozmiarówki a w innym sklepie bez łaski bez koszmarnego przerobienia widziałyśmy za 98zł. Nie dajmy się zwariować . Odpowiedz Link
rudapaskuda Re: Warszawa - SUPER SKLEP 14.07.07, 11:49 "wmówiono jej że ma rozmiar 75f gdy naprawdę nosi 75c" Ja kiedyś myślałam, że mój rozmiar to 75D i że to są straaaasznie wielkie piersi :P Potem "wmówiono" mi, że noszę angielskie 65F (czyli polskie 65G) i to "pranie mózgu" wyszło mi tylko na dobre ;) I już nie uważam że mój biust jest duży - wprost przeciwnie - jak dla mnie jest teraz stosunkowo niewielki. Odpowiedz Link
estrella78 Re: Warszawa - Satine, Puławska 24b 30.08.07, 15:44 Dziewczyny, byłam dzisiaj w sklepie Satine na Puławskiej 24b. Sprzedawczyni jest bardzo kompetentna i ma spory wybór w 70-tkach. Ja nadal nie mogę uwierzyć w to, że noszę 70E i proszę o ten rozmiar dosyć nieśmiało. Od razu uspawiedliwiłam się, że od niedawna jestem "dobrze dopasowana", więc nie jestem pewna rozmiaru. Na to ona zapytała czy jestem "z Gazety". Okazało się, że w ciągu ostatnich dni już kilka osób do niej przyszło po przeczytaniu informacji na tym forum. Powiedziała, że sama regularnie czyta Stanikomanię! ;-) Nawet chce zrobić u siebie taką tablicę informacyjną jak poprawnie dobierać i zakładać stanik. Edukacja idzie pełną parą! Dostałam do zmierzenia kilkanaście modeli miękkich staników w rozmiarach 70DD i 70E. Głównie firmy Kris i Corin. Powiedziała, że większe miseczki też u niej można dostać. Pomaga też w odpowiednim założeniu stanika i ułożeniu biustu. Poza tym ma zaprzyjaźnioną gorseciarkę i za 10 zł może zwęzić obwód. Dostałam w prezencie mydełko i kartę rabatową (5%) na kolejne zakupy. Naprawdę polecam! Odpowiedz Link
kasica_k Re: Warszawa - Satine, Puławska 24b 31.08.07, 16:21 estrella78 napisała: > Na to > ona zapytała czy jestem "z Gazety". Okazało się, że w ciągu > ostatnich dni już kilka osób do niej przyszło po przeczytaniu > informacji na tym forum. Powiedziała, że sama regularnie czyta > Stanikomanię! ;-) Nawet chce zrobić u siebie taką tablicę > informacyjną jak poprawnie dobierać i zakładać stanik. Edukacja > idzie pełną parą! Balsam na moją duszę :) Dobrze, że interesują się nami osoby, które mają jakiś realny wpływ na rynek. Odpowiedz Link
estrella78 Re: Warszawa - Satine, Puławska 24b 19.09.07, 15:48 kasica_k napisała: > Balsam na moją duszę :) Dobrze, że interesują się nami osoby, które mają jakiś > realny wpływ na rynek. Teraz wisi tam w przymierzalni także instrukcja "w obrazkach" jak właściwie dobierać staniki! Rewelacja. Dla mnie największe wrażenie zrobiło to, że byłam tam dopiero drugi raz, a Pani pamiętała jaki mam rozmiar i jaki model najlepiej na mnie wygląda. Jest sporo nowości (Kostar, Kris, Corin), a w moim rozmiarze 70E jest bardzo duży wybór. Odpowiedz Link
amagda1 Re: Warszawa - Satine, Puławska 24b 30.10.07, 09:46 Wczoraj poszłam do tego sklepu i z radością kupiłam nowe biustonosze :) Pani była bardzo miła i pomocna. podpowiedziała jaki rodzaj biustonosza jest dla mnie najlepszy. tak więc jestem dumną właścicielką nowych biustonoszy :) Odpowiedz Link
the_mariska Re: Warszawa - Satine, Puławska 24b 08.01.08, 15:37 Wiecie może czy mają tam obwody poniżej 70? Bo jak tak to z wielką chęcią się tam przejdę... ;) Odpowiedz Link
monisiog Re: Warszawa - Satine, Puławska 24b 23.02.08, 20:31 Ja byłam w satine na mazowieckiej i nie mieli poniżej 70, oferowali tylko zwężanie :( Odpowiedz Link
restless Bytom 22.12.07, 21:20 deptak, główna boczna ulica od rynku,na przeciw KCF,widnieje szyld "bielzna,wróżby" oraz "rozmiary E,F,G,H" i znak by udac się w na wewnętrzny dziedziniec kamienicy wróżb nie uświadczyłam,za to szeroki wybór staników w rozmiarach E,F-głównie gaia,alles,dama kier jednak,dlatego rozmiarów powyzej juz nieco mniej,jakkolwiek jak twierdzi MIŁA i KONKRETNA sprzedawczyni bywają i ma zamiar rozszerzyc ofertę bo schodza na pniu i jescze jedno nie mniej wazne - ceny allegrowe,bez kilkunastu złotowych marży Odpowiedz Link
lukrecjabo Re: Bytom 21.03.08, 13:19 Właśnie się wybieram dzisiaj do tego sklepu, to dam znać, co i jak:) Odpowiedz Link
lukrecjabo Re: Bytom 21.03.08, 16:20 Niestety, zakupy mi się dzisiaj nie udały, pewnikiem przez jedną z nas:)Wczoraj bowiem do sklepu w Bytomiu wparowała biuściasta i kupiła 6 staników na raz w rozmiarze, którego akurat pilnie potrzebuję (80G/H). No i Pani ekspedientka bardzo mnie przepraszała, bo zostały jej tylko dwa, które akurat nieszczególnie mi się podobały. Wzięłam sobie nr telefonu, zadowolona, że w ogóle ma takie rozmiary, także na pewno ten sklep odwiedzę. Jeśli chodzi o pytania z zestawu, są u niej obwody od 65 i miski do I czy tam J (bo to chyba tylko jedna literka w to wchodzi), bo nawet przy mnie zamawiała- była akurat w sklepie przedstawicielka handlowa. No i jeszcze dowiedziałam się, że Gaia ma zamiar poszerzyć rozmiarówkę do właśnie misek J. Jeśli o tym trzeba napisać w innym poście, to z chęcią napiszę, tylko nie wiem gdzie, bo jeszcze porządek na forum stanowi dla mnie czarną magię. Pozdrawiam Odpowiedz Link
restless Re: Bytom 21.03.08, 20:11 to ja się podpinam tutaj w sprawie tych 65-tek mogłabys napisać na ten temat cos wiecej ? bo jak byłam tam w grudniu to było tylko 65 A i B :) Odpowiedz Link
lukrecjabo Re: Bytom 22.03.08, 11:44 Tak dokładnie to się nie wypytywałam o 65, bo akurat interesował mnie inny rozmiar i o inny się wypytywałam. Ale mogę Ci podać nr telefonu do tego sklepu, to sobie zadzwoń: (032) 281 01 42 i drugi: (032) 726 16 49. Udanych zakupów:) Odpowiedz Link
restless Re: Bytom 22.03.08, 13:40 Dzieki wielkie !!! po świętach koniecznie przedzwonię i dam wszytkim na forum znać co i jak :) Odpowiedz Link
to.wlasnie.ja86 Re: Bytom 03.04.08, 22:59 I co dzwoniłaś tam?i czego się dowiedziałaś? Odpowiedz Link
to.wlasnie.ja86 Re: Bytom 04.04.08, 11:45 dziś tam zadzwoniłam i Pani mnie poinformowała, że 65 nikt nie robi... Odpowiedz Link
doris.bytom Re: Bytom 07.04.08, 15:14 Cześć dziewczyny. Byłam dzisiaj w opisywanym sklepie z bielizną (szyld z Wróżbami jest ale sam sklep nie jest wcale na przeciw KFC tylko dalej w stronę dworca, nawet McDonald się mija; bardziej można powiedzieć, że jest naprzeciwko "wyprzedażowego" CCC). Moje świeże spostrzeżenia: - miłe dwie panie, cierpliwie podające kolejne staniki, nie zdziwiły się, gdy poprosiłam o rozmiar "coś koło 70H"; na minus jest to, że wytrwale podawały mi 70G, chociaż już po 2 dwóch stanikach mogły dać spokój, bo wszystkie G były za małe (a poza tym mówiłam im wcześniej, że mierzyłam ostatnio 75G i był przymały, więc jak niby G mniejsze w obwodzie mogło być dobre?) - przypadkowo podane (niestety jedyne w całym sklepie) 70J okazało się strzałem w dziesiątkę; piękny staniczek za coś koło 90 zł, pani mi go odłożyła do jutra, bo dzisiaj nie miałam przy sobie tej sumy - przymierzalnia obleci, mogłoby być więcej miejsca ale ogólnie przynajmniej porządne, stykające się, ciemne zasłony, więc nie czułam się na widoku; fajnie jakby był dodatkowy wieszak albo stołeczek na torebkę, ubranie - panie, widząc, że 70J jest dobre zaczęły nieco biedować nade mną, że ja nigdzie właściwie takiego stanika nie uświadczę (uspokoiłam je, że i owszem i oczywiście poprosiłam, aby same miały baczenie na ten rozmiar) - ogólnie sklep raczej dla pań w obwodach 75-80 pod biustem (duży wybór ładnych, nie szokujących cenowo staniczków), mam nadzieję, że molestowane przeze mnie panie zaczną sprowadzać rozmiary typu 70-65 - trochę mnie rozbawiło stwierdzenie pań, że w UK to nie mają porządnych staników i z Anglii to do nas po staniki przyjeżdżają; well, każdy sprzedawca bez pełnego asortymentu ma prawo do takich kwiatków :) Ogólnie: polecam, warto zacząć robić lobbing dla mniejszych obwodów. Odpowiedz Link
to.wlasnie.ja86 Re: Bytom 08.04.08, 13:11 A ja mam zupełnie inne odczucia co do tego sklepu Gdy tam byłam to obsługiwała mnie tylko jedna Pani, gdy zapytałam się o 65 to powiedziała z dziwną miną, że takich nie robią... a w 70C miała bardzo mały wybór i dodatkowo zachowywała się tak jakby robiła mi łaskę, że mnie obsługuje, a gdy moja Mama zapytała się o 90 D to najpierw stwierdziła, że takich nie mają, a potem kilka wyciągneła. Ogólnie rzecz biorąc to licho, a obsługa jeszcze gorsza... Odpowiedz Link
doris.bytom Re: Bytom 17.04.08, 12:03 Zaobserwowałam to samo, jeśli chodzi o obsługę, gdy "na sklepie" jest tylko jedna pani - gdy byłam za drugim razem (odebrać stanik), to była właśnie tylko jedna i była już mniej miła (jakby ją niecierpliwiło obsługiwanie). Może gdy są dwie, to bardziej się stara przy koleżance? Zdenerwowało mnie to, że obruszyła się, gdy stwierdziłam, że przed zapłaceniem sprawdzę, czy to na pewno ten stanik odłożony (no sorry, nie dam prawie 100 zł bez otwierania pudełka, jeśli wokół 20 takich samych pudełek i łatwo o pomyłkę). Raczej za często tam nie będę zaglądać bo 70J nie trafię tam zbyt prędko (jeśli w ogóle). Odpowiedz Link
panda67 Re: Bytom 07.03.10, 22:00 zapraszam na Dworcową 11 w Bytomiu.Polecam stroje kąpielowe naszych renomowanych firm-Feba,She,Lorin,Dalia,Self-w sprzedaży już najnowsze kolekcje LATO 2010 na małe i duże biusty(Dalia do misek I) Odpowiedz Link
zonajoanna Re: Warszawa - Puławska 31.08.07, 15:51 Witam. Szczerze polecam sklep przy ul.Puławska 24b. Duży wybór modeli, bardzo miła Pani cały czas donosząca różne modele. No i oczywiście POMOC w doborze rozmiaru i modelu! Slep właśnie zyskał stałą klientkę. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Warszawa - Puławska , Mazowiecka 3/5 16.12.07, 02:15 wiec oto ja- istne kuriozum- czyli jedyna osoba niezadowolona z satine na pulawskiej. opisywalam juz moje doswiadczenia w watku o sprzedawczyniach, ale zrobie to jeszcze raz gwoli ostrzezenia moze na inna pania trafilam? bo az mi sie nie chce wierzyc, ze to ta ktora opisujecie. wrazenie ogolne- pani strasznie nadgorliwa, wchodzi non stop do przymierzalni i stara sie pouczac gdy pani zapytala o rozmiar powiedzialam jej, ze bylam na smolnej i, ze tam dopasowano mi biustonosz 70E, na co uslyszalam " E? pani C-D nosi <pierwsze zle przeczucie>. bylo juz u mnie kilka kobiet , ktorym na smolnej dopasowali zly rozmiar. wszystkie wyszly zadowolone ze stanikami C lub D <kontynuacja pierwszego zlego przeczucia>, tak pani dobiore stanik, ze na pewno bedzie pani zadowolona <drugie i ostateczne zle przeczucie> !" po czym zaczela znosic mi staniki- wszystkie usztywniane i wszystkie C-D, do tego wchodzila mi do przymierzalni co 3 minuty (oczywiscie nie bez pytania, ale ja jestem malo asertywna) i wyglaszala swoje opinie. ulozenie prawidlowo biustu w staniku i obejrzenie go ze wszystkich stron zajmuje mi troche czasu, a decyzje wolalabym podejmowac jednak sama....ech nie lubie takiego latania dookola mnie, choc jestem w stanie zrozumiec, ze pani probowala byc mila i profesjonalna. oto czego jeszcze dowiedzialam sie od pani: - te waleczki pod pachami to nie piers. beda w kazdym staniku - 75 pod biustem jest idealne jak mam tam 74 - powinnam nosic tylko usztywniane staniki, bo jeden mierzony miekki mi nie pasowal do tego miedzy donoszeniem mi stanikow zdarzalo jej sie wzdychac mowiac cos w stylu "no to jak ja pani mam dogodzic...". co do asortymentu to bylo duzo krisline, corin i konradow. te puszapy, ktore pani mi donosila do przymierzalni szczerze mowiac nie za bardzo mi sie podobaly, wiec nawet jakby byly na mnie dobre to bym nie kupila. 70E podala mi chyba tylko dwa- miekkie i tez niezbyt ladne. jak z innymi rozmiarami nie wiem. bylam tez w innym satine- na mazowieckiej. sprzedawczyni byla znacznie sympatyczniejsza. wybor byl chyba troche mniejszy, ale widzialam pare stanikow w duzych rozmiarach, a i na moje 70E znalazl sie pasujacy miekki stanik :) Odpowiedz Link
mutak Re: Warszawa - SUPER SKLEP 20.03.08, 19:58 POTWIERDZAM W 100%. Młoda dziewczyna tak doradzi, że naprawdę człowiek wychodzi zadowolony. Byłam dzisiaj i dostałam do przymierzenia z 10 staników, od 100 do 215 zł. Za każdym razem, Pani przyszła poprawiła stanik i stwierdziła czy jest za mały, za duży. I z mojego tradycyjnego 80c, mam w tej chwili stanik na 75FF. Potwierdzam również otrzymanie karty rabatowej na 5% na następne zakupy. Ten sklep zacznie być moim ulubionym, a do tego napwet jak schudnę można przyjść i pani przerobi biustonosz za 10 zł. GORĄCO POLECAM!!! Odpowiedz Link
inkaka CZELADŹ - M1 16.07.07, 10:19 Sklep GORSETERIA w M1 w Czeladzi ma w sprzedaży trochę egzemplarzy Freyi i Fantasie. Byłam tam przejazdem w ubiegłym tygodniu i mają np. całe pudło Arabelek w cenie 149 zł za szukę! Nie ma wprawdzie niczego w rozmiarze 70 pod biustem, a 75 jet tylko C, ale z większych obwodów chyba jest dosyć sporo. Na wieszaku wisiała np. śliczna czarna Arabelka w rozmiarze 80 E (tydzień temu). A w ogóle fajny sklep, myslę , że warto zajrzeć. Ja się tam zakochałam w kostiumie Vodka Martini, ale oczywiście w moim rozmiarze nie było. W całym internecie już nie ma:-( Odpowiedz Link
poziomka62 Warszawa Tango Plunge 18.07.07, 17:28 kupiłam tango plunge biały w Promenadzie na 1pietro superrr!!!! panie ekspedientki powiedziały,że będą przychodzić wszystkie nowości z Panache Bardzo się cieszę.... Odpowiedz Link
kasica_k Warszawa - Chatte (Promenada) 18.07.07, 22:51 Uzupelniam tylko - sklep w Promenadzie nazywa sie Chatte. W sierpniu-wrzesniu ma sie pojawic nowy model Panache do miseczki K. Odpowiedz Link
dominika.r23 Re: Warszawa - Chatte (Promenada) 06.09.07, 15:21 pani ekspedientka powiedziała ze własnie czekaja na dostawe z freyi. Co ciekawe maja pojawic sie staniczki w obwodach 60 i 65. Zostawilam nr tel wiec jak tylko beda to sie odedzwa. Odpowiedz Link
ganbaja Re: Warszawa - Chatte (Promenada) 24.09.07, 10:01 W jakich godzinach jest czynny ten sklep? Odpowiedz Link
ganbaja Re: Warszawa - Chatte (Promenada) 24.09.07, 10:04 A, i czy to jest na Ostrobramskiej? Odpowiedz Link
zo-bi Re: Warszawa - Chatte (Promenada) 24.09.07, 21:22 Na Ostrobramskiej C.H Promenada tam chyba jest otwarte od 10:00 cały dzień sklep na 1.p Odpowiedz Link
i.petrus Re: Warszawa - Chatte (Promenada) 31.10.07, 13:34 dominika.r23 napisała: > pani ekspedientka powiedziała ze własnie czekaja na dostawe z freyi. > Co ciekawe maja pojawic sie staniczki w obwodach 60 i 65. Zostawilam nr tel > wiec jak tylko beda to sie odedzwa. No ja się niestety zawiodłam, bo czekałam na telefon, miała być dostawa Panache Atlantis obwód 60, 65, ale się nie doczekałam. :( Gdzie w Warszawie można kupić coś w rozmiarze 60D/65C?? W któryms wątku jedna z forumowiczek pisała o sklepie chyba na Marymoncie, ale nie mogę odnaleźć tematu. Bardzo proszę o pomoc! Odpowiedz Link
zo-bi Re: Warszawa - Chatte (Promenada) 31.10.07, 19:48 Z Atlantis obwód-zaczyna się od 70!!! może dlatego nie dostałaś Ekspedientka w tym sklepie pokazała mi katalog i nie stety brak 60,65 chciałam kupić dla mojej córki i kupiłam ale 70C. Odpowiedz Link
i.petrus Re: Warszawa - Chatte (Promenada) 01.11.07, 18:41 Właśnie się dowiedziałam, że w tej kolekcji zaczynają się od 70, ale wcześniej były też dostępne 60 i 65. Na stronie Bellissima można 1 model w tym rozmiarze kupić. Odpowiedz Link
green_kumak Re: Warszawa - Chatte (Promenada) 01.11.07, 23:48 zo-bi napisała: > Z Atlantis obwód-zaczyna się od 70!!! A wcale że nie :) Moja córka jest posiadaczką czarnego Atlantisa w rozmiarze 65C ( swoją drogą robi się już na nią trochę przymały . Idzie w ślady mamusi hi hi hi ) Poniżej link do 65-tek z linii Atlantis www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1319&kategoria= www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1322&kategoria= Odpowiedz Link
green-avocado Re: Warszawa - Chatte (Promenada) 18.01.08, 17:04 Wrażenia mam pozytywne. Dziś odbyłam moją pierwszą wyprawę po uświadomieniu ;-) i bałam się, że się zniechęcę - niepotrzebnie. Zapytałam o obwody 60., zaproponowano mi Freyę retro choco (60DD). Okazała się za mała, druga z ekspedientek (starsza) powiedziała, że sama ma ten model i uważa, że lepiej wziąć przy nim większą miseczkę, dała mi więc 60E. Było też sporo Arabelek, jednak dla mnie są za cienkie. Co ważne - ceny są dość korzystne, wisiało tam trochę Frey przecenionych (-20% albo 30, nie pamiętam), za moją Retro choco zapłaciłam 90 zł. (-50%). Młodsza ekspedientka wywarła na mnie wrażenie nieco zagubionej, być może pracuje tam od niedawna, natomiast starsza była bardzo pomocna, nie pchała mi się do przymierzali (patrz:Ruda Małpa), ale cały czas była w pobliżu i doradzała jak ułożyć stanik gdy ją poprosiłam. Była tez nieco speszona, gdy musiała układać mi miski czy dotknąć do piersi, za co ma u mnie duży plus, nie znoszę kiedy ktoś bez pardonu wsadza mi macki do stanika (patrz:Ruda Małpa). Mam sporą asymetrię piersi, dostałam gratis poduszeczkę by to zatuszować. Usłyszałam także, że nie ma co się przejmować, bo prawie każda kobieta ma nierówne piersi. Teraz już o tym wiem, ta wiadomość mnie nie zaskoczyła. Żałuję tylko, że pani Hania z Duetu nie raczyła mi o tym powiedzieć gdy trafiłam do niej w wieku 13 lat. Odpowiedz Link
sybilla777 Re: Warszawa - Chatte (Promenada) 30.01.08, 10:02 A czy w Promenadzie występują staniki w rozmiarze 30H/HH? Czy są 65- tki z dużymi miskami? Odpowiedz Link
bathilda Re: Warszawa - Chatte (Promenada) 30.01.08, 10:09 We wrześniu było Harmony i Tango Plunge w 65H i 65HH. Odpowiedz Link
zo-bi Re: Warszawa - Chatte (Promenada) 02.02.08, 21:50 Byłam dzisiaj w chatte koleżanka mało biuściasta naprawdę mało... i do tego jeszcze karmiąca przyszła kupić swój pierwszy sexy biustonosz jak sama przyznaje "koniec z barchanami czas na koronki" podobało jej się wiele modeli-na początek zaczęła wybierać sobie sama chyba z 10 szt- pani ekspedientka dorzuciła 2 modele od siebie i "wcelowała" pasowały te które podała.Jeszcze dodam,że koleżanka przez karmienie ma dużą różnice piersi- pani wsadziła jej jakiś specjalni push-up który podniósł jej tą pierś wyrównując różnicę. Widać było,że kobieta (ekspedientka)lubi to co robi i zna się. Odpowiedz Link
anna-pia Re: Warszawa - Chatte (Promenada) - jest WYPRZEDAŻ 02.02.08, 23:10 Byłam tam dzisiaj - jest Freya (wyprzedaż), Panache, ma być też Fantasie, poza tym Samanta, Kris Line. Pani wie, że miseczki się przelicza, umie doradzić, znaleźć rozmiar. Polecam :) Odpowiedz Link
ziutka23 Re: Warszawa - Chatte (Promenada) 08.06.08, 15:32 polecam pod warunkiem, że trafi się na odpowiednią ekspedientkę. Miałam do czynienia z dwoma, jednak super (blondynka w okularach wiek ok 35-40lat): donosi coraz to nowe modele, biorąc pod uwagę kształt piersi i ich rozstaw, doradza, poprawia, naciąga ramiączka. Inna natomiast (młodsza, też blondynka, z rzadka się uśmiecha, mało kontaktowa), gdy prosiłam o radę, popatrzyła i jedyne jej stwierdzenie z oddali, to: "Dobrze leży". Mam zamiar wysłać do galerii nabytą Polly, bo jakoś nie zupełnie idealnie się na mnie prezentuje (gdyby była ta pierwsza Pani zapewne rozwiałaby jakoś moje wątploiwości, pokazała jak mam tą Polly zakładać) Co do drugiej - chyba przeliczać nie umie. Brałam Polly 30F, ale w zw. z tym, że robię się coraz węższa pod, chciałam też zobaczyć 28G. Pani stwierdziła, że schodząc rozmiar w dół pod biustem, w misce też tylko jeden w górę, czyli "odpowiednikiem" 30F wg niej powinno być 28FF. Może to ja się mylę... powiedzcie! ps. na upatrzony stanik czekałam ok 2 tyg, zadzwonili jak dotarła. Pozdr., Monika Odpowiedz Link
slim.fast Re: Warszawa - Chatte (Promenada) 07.03.08, 20:57 pani jest pomocna, niemniej asortyment niewielki, jesli chodzi o większe miseczki - powyżej H nic nie widziałam... Odpowiedz Link
lalcia.1 Re: Warszawa - Chatte (Promenada) 09.03.08, 12:58 Jestem mile zaskoczona ilością Angielskich biustonoszy i bardzo miłą obsługą (pomocną)kupiłam dwa biustonosze freye i feline naprawdę polecam!!! Odpowiedz Link
kammik Re: Warszawa - Chatte (Promenada) 28.04.08, 19:55 To i ja się dołaczę. Wyszlam z Chatte nie tylko z dwoma stanikami (czarna Polyanna i cieliste Harmony), ale i z nowym rozmiarem :) Przemila Pani donosi do przymierzalni coraz to nowe modele i bystrym okiem wypatrzy najmniejsza nawet buleczke. Odpowiedz Link
zarin Re: CZELADŹ - M1 09.09.07, 12:17 Ja natomiast mam mieszane uczucia co do tego sklepu. Nie widziałam Freyi ani Fantasie (aczkolwiek nie pytałam), widziałam Konrada, Lupoline, Kingę, czyli generalnie to-co-wszędzie i z reguły w B75. Obwodu poniżej 75 nie uświadczysz, miseczek większych niż D też nie było na wieszakach. Sprzedawczyni jest dość miła, ale klasycznie wciska większy obwód i mniejszą miseczkę, "bo to to samo". Nie wiem, czy warto. Odpowiedz Link
lukrecjabo Re: CZELADŹ - M1 14.03.08, 21:37 Właśnie wróciłam z M1 i jestem zniesmaczona. Na cały ten moloch, tylko dwa sklepy z bielizną - jeden, w którym największa miseczka to D (to było w H&M), a drugi, a i owszem: zapytałam o miseczki G, był taki stanik z obwodem 80 (taki potrzebuję), tylko kosztował jedyne 420zł...... Kogo na to stać? Odpowiedz Link
kasandra_q Re: CZELADŹ - M1 25.04.08, 14:47 Witam, wreszcie się zalogowałam do Was :) dzieki za wszystkie rady które znalazłam w postach ...niektóre się przydały. Co do M1 to też nie znalazłam tam nic na siebie ...szkoda, ale za to podjechałam do Katowic i zrobiłam fajne zakupy :) pozdrawiam Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Warszawa - Avocado 27.10.07, 23:28 Byłam w piątek w Avocado na Brackiej i moje wrażenia są rozbieżne 1. WYSTRÓJ I OBSŁUGA Absolutny ideał. Sklep położony w świetnym miejscu, naprawdę luksusowo urządzony. Towary elegancko wyeksponowane. Spory zakres rozmiarów. Przymierzalnie tak urządzone, że klientki nie widzą się nawzajem, a mogą mieć kontakt ekspedientką. Szczególny plus za kanapkę dla oczekujących mężów. Naprawdę ekstra była pani ekspedientka - profesjonalna, pomocna, nie narzucająca się. 2. STANIKI Bardzo mnie rozczarowały :-( W sklepie były biustonosze: - własne Avocado (między 100 a 200 zł) - marki Empreinette (320 - 340 zł) - Freya Arabella Nutmeg i Sorbet (175 zł) - coś z Chantelle (ok. 200 zł) I zdecydowanie Arabelka była najładniejsza. Odcinała się in plus nawet od Empreinette. Niestety nie było jej w wersji czarnej (tej z plebiscytu kasicy). Czyżby wychodziły już z produkcji ? A same Avocado były takie hmm... przeciętne. Wszystkie dość zabudowane, z fiszbinami sięgającymi bardzo wysoko. Pytałam się o plunge, które da mi „efekt okrągłych jabłuszek”, ale pani przynosiła w zasadzie same fullcupy :-( Moja koleżanka (świeżo po zmianie rozmiaru) szukała czegoś białego i gładkiego pod bluzki -też wyszła z pustymi rękami. Jednocześnie takie staniki są dostępne w sklepie internetowym avocado, tylko, że nie było ich w realu. Odpowiedz Link
anna-pia Re: Warszawa - Avocado 02.02.08, 23:21 Byłam dzisiaj. Panie miłe, doradzają, przynoszą, dobierają. Nie przeszły jednakże testu na supersprzedawcę - byłam z niemowlakiem, chciałam przewinąć - rozumiem, że to nie miejsce na to, ale u licha, jeśli klientka właśnie kupiła stanik to można by jej zaproponować przymierzalnię, tym bardziej, że nie było nikogo w kolejce. I tak przewinęłam - luty to nie lipiec, w samochodzie nie przewinę. I tak tam wrócę, choćby po Royal Velvet :) I inne... Odpowiedz Link
len-kaa Re: Warszawa - Avocado 18.02.08, 19:55 Byłam w zeszłym tygodniu i jestem bardzo zadowolona :) Pani bardzo miła i pomocna a przy tym fachowa. Poza tym nareszcie znalazłam super wygodny i ładnie układający się biustonosz na czas ciąży. Kupiłam super fajny biustonosz za 209 zł, mimo że w sklepach z bielizną tzw. ciążową wszystko było za małe i już powoli traciłam nadzieję. Poza tym maja biustonosze do karmienia - też świetnej jakości i do tego w rozmiarze do J! Na pewno tam wrócę :D Odpowiedz Link
slim.fast Re: Warszawa - Avocado 07.03.08, 21:02 ja akurat trafiłam na jakąś niekompetentną panią, która pojęcia nie miała, że miseczki produkują do K. wyraziła zdziwienie, podniosła brew i zmierzyła mnie wcale nie przyjaznym okiem w stylu: oj, biedna kobieta... :/// a ta ich rozmiarówka - avocadowska jest bardzo zaniżona i nic na mnie nie pasowało. jak nie mogłam zmieścić się w 65J z Freyi, pani podała mi bodajże 70J, bez przeliczania miseczek, oczywiście łopotał mi ten obwód w każdą stronę :( także wrażenie nieciekawe :( Odpowiedz Link
freexy Re: Warszawa - Avocado 23.06.08, 13:27 Hmmm, byłam w sklepie Avocado kilka razy i niestety ani razu nie udało mi się dostać niczego odpowiedniego z obwodem 65 :( Może trafiałam w zły moment, ale zawsze były maksymalnie 4 staniki z takim obwodem, a wybór miseczek też średni... Powiem szczerze, że obsługa również nie należy do powalających profesjonalizmem... Odpowiedz Link
agakul16 Re: Warszawa - Avocado 27.10.08, 10:34 Witam, Trafiłam na to forum będąc w 28 tyg ciąży i gorączkowo poszukując sklepów z biustonoszami w dużych rozmiarach na terenie Warszawy. Po przeczytaniu tego forum postanowiłam sprawdzić trzy adresy: 1. sklep Avocado - ul. Bracka 1, 2. Satine Bielizna - ul. Mazowiecka 3/5, 3. sklepik, którego nazwy nie pamiętam, ale który znajduje się naprzeciwko kina Atlantic na Chmielnej. Oto moje spostrzeżenia: Najbardziej podobał mi się pierwszy sklep - AVOCADO. Bardzo duży wybór biustonoszy (tych do karmienia tak wiele nie przymierzałam, ponieważ bardziej zależało mi na zakupie na teraz), Pani przynosiła i przynosiła różne fasony i kolory (mój rozmiar to 90F). Jeszcze nigdy nie zdarzyło się, abym w sklepie przymierzyła tak wiele różnych biustonoszy. Nawet zdarzył się piękny czerwony :). Sklepik usytuowany w bardzo spokojnym miejscu, Pani, która mnie obsługiwała bardzo miła, pokazała mi jak układać piersi w staniku. No i pierwszy raz zdarzyło się, że to ja powiedziałam :"to może już Pani więcej nie przynosi mi tych biustonoszy, bo ja coś z tego już wybiorę.":) Inne sklepy w porządku. Obsługa miła, choć w Satine, jak na mój gust trochę za "wszechwiedząca" - jeśli wiecie, co mam na myśli. Choć w Satine kupiłam jeden stanik do karmienia. Ale w AVOCADO nie potrafiłam się zdecydować i kupiłam dwa na teraz :). Dodam jeszcze, że gratuluję pomysłodawcy powstania takiego forum. Jest to bardzo pomocne, dlatego postanowiłam również napisać o swoich spostrzeżeniach. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link
xseniaw Sosnowiec 24.07.07, 09:05 Sklep znajduje się w Plaza w samym centrum. Jest na pierwszym piętrze (i nie chodzi mi o Triumpha, bo w Triumphie ekspedientka nie wie po co tam stoi). Wybór ogromny dla pań do D, ale staników dla E i F też kilka się znajdzie. Ja znalazłam nawet 75 G Allesa. Marki które spotkałam to: Gaia, Alles, Gorsenia i wiele innych, których nawet nie zapamiętałam. I jeden WIELKI plus, za coś czego w innych sklepach stacjonarnych nie widziałam, za TABLICZKĘ ROZMIAROWĄ W PRZYMIERZALNI każdej nawiasem mówiąc :) Odpowiedz Link
mahda_88 Re: Sosnowiec 15.11.07, 22:05 Niedawno kupiłam tam mój pierwszy odpowiedni rozmiarowo stanik (adres znalazłam właśnie tutaj) i zdecydowanie mogę go polecić wszystkim innym. Bardzo miła ekspedientka, której przy okazji powiedziałam, że sklep jest polecany jako przyjazny, pokazała mi chyba wszystkie staniki w interesującym mnie rozmiarze i nie przeszkadzało jej grymaszenie :) Odpowiedz Link
l-u-l-u Re: Sosnowiec 02.04.08, 23:06 To ja jeszcze polecam poza La Vantil sklep na ul. Kościelnej, właścicielka naprawdę bardzo pomocna, sprowadza z hurtowni co tylko może - do wyboru Alles, Gaia, Samanta, Dalia. Oraz dwa sklepy na al. Zwycięstwa koło sklepu z kawą - można czasami wyłowić coś głównie z Dali, oraz tego samego właściciela/cielki sklep na Modrzejowskiej za kinem Helios Odpowiedz Link
kasica_k Warszawa BUDUAR a w nim Lola :) 27.07.07, 23:02 Prawdziwą Freyę Lolę 34G mierzyłam dziś w Buduarze w warszawskich Tarasach. Pani sprzedawczyni była miła i chętnie słuchała moich uwag, przymierzalnia przyjemna, a stanik pasował, ale jego krój mi nie odpowiadał jednak, więc nie kupiłam. Dostalam katalog Freyi, a wlasciwie taki składany plakacik. Proponowano mi też biustonosze Anity z kolekcji Rosa Faia (widziałam białe, czarne, czerwone), ale były niefajnie skrojone jak dla mnie i do tego strasznie drogie - jakość materiałów jednak świetna. G spokojnie do dostania, o większe nie pytałam. Ciekawostka: ścisłe w obwodzie, ciaśniejsze od Freyi. Z Freyi będzie podobno coraz więcej rzeczy. Odpowiedz Link
dominika.r23 Re: Warszawa BUDUAR a w nim Lola :) 06.09.07, 15:17 bylam, pytałam o obwód 65 niestety NIE MAJA Odpowiedz Link
mauzonka Buduar? Tragedia... 07.10.07, 01:05 Byłam dzisiaj w Buduarze w Taraskach. Tragedia... Dziewczynki, które tam pracują to taki typ gąsek - same w słabiutkich stanikach, nie za bardzo zorientowane w rozmiarach, markach i modelach. Taki przykład: pytam o 32GG freyi. One na to: czyli 70G, tak? Nie, nie, miseczka GG. Dwa G! A panie na to, że podwójnych literek miseczek nie ma. Na co ja: że owszem są. Na co dziewczątka: no może, ale szefowa nie sprowadziła... No dobra, dostałam literkę G, oczywiście za mała, prosiłam z przymierzalni o inny model - dziewczynki usłyszały za drugim razem, zajęte swoim laptopem, ledwo się podniosły ze stołków i były łaskawe mnie obsłużyć - byłam JEDYNĄ klientką a ich były 2! Potem zaoferowały mi, że jak chcę jakiś rozmiar nietypowy (bo szefowa takich bardzo nietypowych, jak 65-tki, nie sporwadza za dużo, bo słabo schodzą (wtf???)), to mogą mi zamówić. Odrzekłam, że mogę sobie sama:) Generalnie nie polecam sklepu - ceny freyi wyższe niż w avocado, jakieś 180 zł za arabellę, słabo zorientowana obsługa, i w ogóle, zero profesjonalizmu. Ale można przyjść pomierzyć żeby wiedzieć co zamówić z brastopu:) Pewno i tak dziewczynki nie zauważą klientki:) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Buduar? Tragedia... 08.10.07, 01:26 Któraś z dziewczyn pisała, że rozmawiała z szefostwem Buduaru. Może niech pogada jeszcze? :) Jak ja nie cierpię marnej obsługi... Odpowiedz Link
iw1978 Buduar? Tragedia... - niekoniecznie 31.01.08, 13:07 Wybór modeli całkiem przyzwoity. Obsługa taka sobie - trochę jakby zastraszona. Nie rozumiem tylko, dlaczego uparcie nie sprowadzają misek z podwójnymi literkami. Ktoś ma chyba dobre chę ci tylko wiedzy brak. Już tyle razy pytałam, że mi się znudziło. Dobrze, że się przesiadam na G :). Ae swoja drogą warto byłoby na nich wpłynąć. Ma ktoś pomysł. Może zmasowany atak ;)? Odpowiedz Link
egrunia Re: Buduar? Tragedia... 26.08.08, 02:12 Zaczne od tego,że pojechaliśmy(ja+mój Mąż+nasza Córcia) do W- wy,pokazać naszemu skarbkowi STOLICĘ itd.Na miejscu stwierdziłam,że właściwie to mogłabym tu zrobić jakieś stanikowe zakupy,i tu zaczyna sie poczatek naszej przygody...Stwierdziłam,że Złote Tarasy to bedzie własciwa opcja.Dotarlismy do Buduaru...wchodzimy...patrze na półki Frei(potencjalny raj dla świeżo uświadomionej).Prosze Pania o- 70 FF/G ewentualnie 65GG/H,a Pani na to:"A moze byc 80D?" A ja NIE! Interesuje mnie tylko obwód 65 lub 70 w zależności od rozciągliwości danego modelu...( Świadomość własnego rozmiaru z lobby). Po czym dostałam 2 czarne Arabelki 65 G i 65 H. Wziełam pasujące,czyli 65H+stringi do kompletu(OSTATNI RAZ). Mam nadzieje,że jak pierszwy "WŁAŚCIWY"sklep otworzy sie we Wrocławiu to bede mogła tam kupic cos"NA Mnie". Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Warszawa BUDUAR Złote T. BRAK 60tek! 24.01.08, 11:41 Jak w temacie.. 65tki są, ale 60tek pani sprzedawczyni nigdy na oczy nie widziała :( Odpowiedz Link
bathilda Re: Warszawa BUDUAR Złote T. BRAK 60tek! 05.02.08, 14:45 A czy te 65-tki co to są to tylko do G czy jakieś 65H też się znajdzie? Bo się umówiłam z psiapsiółą w ZT i zastanawiam się czy zajrzeć czy szkoda moich nerwów... Odpowiedz Link
bathilda Re: Warszawa BUDUAR Złote T. BRAK 60tek! 10.02.08, 13:05 Stan na wczoraj - 60-tek nadal brak, o 65H Pani nigdy nie słyszała. Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Warszawa BUDUAR Złote T. BRAK 60tek! 11.06.08, 09:31 Wczoraj byłam w Buduarze. Była dostawa obiecywana od pół roku. Jest Freya. Z nowości są: Antoinette czerwona i Matisse...tyle tylko, że rozmiary sprowadzili od 70-tek!!!! Mniejsze obwody sa chyba tylko w różowym Darcey. Spytałam, czy dojdzie coś jeszcze zwłaszcza w 60- tkach panie powiewdziały, że nie wiedzą czyli w języku dyplomacji pewnie nie...A żeby ich spaliło! ;P Odpowiedz Link
342ms Re: Warszawa BUDUAR Złote T. BRAK 60tek! 25.07.08, 18:49 Nie za często zaglądam na to forum ale jeśli szukasz 60 to wiem że są w sklepie DUET na Puławskiej 36 bo ostatnio nabyłam tam panache chyba tak to się pisze jeśli inaczej to sorry,ale z tej firmy na pewno dostaniesz.Pozdrawiam Odpowiedz Link
342ms Re: Warszawa BUDUAR Złote T. BRAK 60tek! 25.07.08, 18:52 Zapraszam do sklepu DUET na Puławską 36 wiem że tam są bo ostatnio tam byłam i sobie nabyłam takowy.Pozdrawiam Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: Warszawa BUDUAR Złote T. BRAK 60tek! 12.09.08, 22:55 Osoba pisząca pod nickiem 342ms ma w swoim dorobku wyłacznie posty zachwalające sklep na Puławskiej 36, na LMB też się wpisała z kryptoreklamą. Odpowiedz Link
anahgirn Wałbrzych, Tuwima 3 02.08.07, 10:52 W ofercie m.in Panache, otwarty w zeszłym tygodniu, ale niestety żadnych szczegółów więcej nie mam :((((( ____________________ soyelle Odpowiedz Link
nchyb Wałbrzych 03.04.08, 09:16 na Tuwima głównie w ofercie Panache: Tango i Harmony. Jakieś pojedyncze Frejki też się trafią. Nie na temat tego forum, ale przy okazji - ładne wolbarowe majteczki, ale tego pełno wszędzie. Ale przy kazji biustonosza, stringi też można kupić :-) To chyba jedyny sklep w Wałbrzychu, gdzie można trafić na staniki z obwodami miejszmi i dużymi miseczkami. Z rozmiarów pojedyncze egzemplarze, kolorowo tylko w dwóch odcieniach, czyli biel i czerń. Hm, okoliczna ludność do najbogatszych się nie zalicza i staniki powyżej stówy to już wydziwianie, na Piaskowej lub Podzamczu byoby chyba łatwiej. Pani w skleie miła, szuka p internecie dodatkowych rozmiarów, stara się je zamawiać. Odpowiedz Link
klara_78 Re: Wałbrzych 25.04.08, 21:28 W Wałbrzychu polecam Salon 202 na Wrocławskiej. Mają tam duży wybór Feliny, Playtexu i Wonderbry. Ja tam kupiłam ostatnio 70E ale większe też bywają. Ekspedientka bardzo miła, dała mi do przymierzenia chyba z 10 szt i szukała dalej ale miałam zbyt mało czasu na mierzenie takiej ilości. Odpowiedz Link
nchyb Re: Wałbrzych 03.11.09, 21:24 melduję, że w Wałbrzychu na Tuwima sklepu już nie ma... Odpowiedz Link
nchyb Wałbrzych, Auchan 03.04.08, 19:21 w Wałbrzychu istieje jeszcze jeden sklepik, gdzie trafiają sę większe miseczki. W pasażu w Auchan jest stoisko z bielizną. Większość staniczków z mniejszymi miseczkami, sąjednak też biustonosze marki KrisLine. Wybórmay, ale kilka modeli 75 w obwodzie, do miseczki G. Jednak 70-tek i mniej z dużą miseczką brak. Obsługa to dwie miłe młodziutkie panie, służące pomocą. Może nie tyle merytoryczną co do rozmiaru, ile starające się znaleźć podany rozmiar, nie robiące głupich min - gdy usłyszały o H. Wyjęły katalog, pokazały kolekcję Delii i Kris Line, obiecały coś zamówić. Sympatycznie, pewnie jeszcze je odwiedzę. Wspomniany wyżej sklep na Tuwima prowadzi pani mająca sama zbliżony rozmiar do mojego, więc problem rozumie - rówież polecam, stara się zamówić. Ogólnie - Wałbrzychu rozmiarowka 70 i mniej z dużą miseczką to prawdziwa nędza. Zazdroszę mieszkankom innych miast. Jedynie dwa wspomniane miejsca zasługują na uwagę. Gdzie indziej teksty pań sprzedających świadczą o olbrzymiej ignorancji. Nadawałyby się głównie do wątku o głupich tekstach... I to przekonanie wieu sprzedawczyń, że nie mogę mieć więcej niż D. D jak najbardziej, pewnie przy obwodzie powyżej setki :-) Odpowiedz Link
carmelli DUBLIN 08.08.07, 21:21 Wpisalam w innym watku, dodam i tutaj: Na pierwszy ogien: dom handlowy Clerys - O'Connell Street, tuz kolo Szpili, stoisko z bielizna jest na pierwszym pietrze po lewej stronie, warto przeszukac wieszaczki wyprzedazowe, chociaz sama nic nie znalazlam, mozesz spokojnie popytac obsluge, wydaje mi sie (ale nie na 100%), ze jedna dziewczyna jest Polka i ma na imie Karolina Na drugi ogien: Na Henry Street (odbija od O'Connell street tuz przy Szpili) po prawej stronie jest spory dom handlowy i tu zonk, bo chyba sie nazywa Roches Stores ale glowy nie dam, punt charakterystyczny - wielka Zara na parterze i na pietrze, staniki sa na I lub II pietrze po prawej stronie, Freya, Fantasie i pare marek osobiscie mi nieznanych ale w sporych rozmiarach, w ogole tam stanikow jest zatrzesienie, ale blizej lewej strony tylko La Senza, po prawej zas wspomniane Freye, Wonderbra i widzialam rowniez Shock Absorbery w duzym wyborze rozmiarowym I na trzy - rowniez na Henry Street po lewej, jest duzy Marks Spencer i na ktoryms pietrze maja takie pole z bielizna, stoiskiem tego nie nazwe, bo to faktycznie bardziej pole jest;)) to tyle, tzn, ja o tylu wiem, reszty nie odkrylam... JESZCZE!!:) Pozdrawiam i zycze udanych zakupow! Odpowiedz Link
b-eata Czeladź- rynek 27.08.07, 17:09 Szukałam kilka dni i znalazłam. Mam wymiary 76/99 noszę 70E, pani dała mi ok 15 biustonoszy w moim rozmiarze, pomimo,że sklep był w remoncie i ponoć braki w asortymencie. Obsługa fachowa, zna sie na tym co robi, rozumie małe obwody i duże miseczki:-)) Kupiłam śliczne 2 biustonosze Gai- Gaia intimo-Rafaela (ecru i bordo) każdy za 39 zł:-)))) takie:www.lulu.pl/strona.php? site=wyswietlanie&what=szybkie_szukanie&enter=tak&nazwa=rafaela - tylko modelka ma chyba zbyt mały rozmiar. Jest tam Eaw Bień,Gorsenia,Gaia i jeszce kilka których nie zapamietałam bo początkująca jestem i w ekstazie byłam A jeszcze- rozmarzyłam sie nt 65F a pani"proszę zapytac po remoncie, postaram sie o coś" w listopadzie popytam Odpowiedz Link
b-eata Re: Czeladź- rynek 30.08.07, 18:06 Nie znam adresu ale jadąc od M1 i wchodząc na rynek od strony postoju taksówek i rozgrzebanego, układanego chodnika, sklep jest po lewej stronie, jest tam też duże stoisko z kosmetykami. Slkep ma takie niepozorne wejście chyba po kilku schodkach. Wydaje mi sie że tam prawie naprzeciwko jest sklap "żabka" Mam nadzieję,że trafisz:-) po tych moich bełkotliwych tłumaczeniach Odpowiedz Link
emcete Re: DUBLIN 03.02.08, 22:01 carmelli napisała: > Na Henry Street (odbija od O'Connell street tuz przy Szpili) po > prawej stronie jest spory dom handlowy i tu zonk, bo chyba sie > nazywa Roches Stores ale glowy nie dam, punt charakterystyczny - > wielka Zara na parterze i na pietrze, staniki sa na I lub II pietrze. To w Debenhams. Całość chyba należy do Ilac Shopping Centre. Na Henry St. Jest jeszcze naprawdę duże stoisko z bielizną w domu towarowym Arnotts (naprzeciwko tego powyżej). Znajdziecie tam oprócz Freyi, Panache, Fantasie i Anity także Chantelle, Ellle McPherson, Calvina Kleina, Simone Perele, Aubade i inne, których w tej chwili sobie nie przypominam. Ogólnie całkiem spory wybór zarówno dla dużych jak i małych biustów. Poza tym z tych w centrum - na Grafton St. - La Senza i M&S. Aha, i okazje (w śmiesznych cenach)się trafiają w T-K Maxx (1-sze piętro Steeven's Green Shopping Centre). Tylko potrzeba cierpliwości, bo tam są końcówki serii i ogólny bałagan.Pare dni temu znalazłam nawet jakieś staniki KrissLine, z wielką metką głoszącą dumnie "MADE IN POLAND" :> A największy podobno w Dublinie sklep z bielizną jest w Dundrum Shopp. Centre, ale to wiem tylko z opowieści. Jak sprawdzę, podzielę się. Owocnych łowów:) Odpowiedz Link
ricemice Re: DUBLIN 21.02.08, 12:05 witam dublinianki:) nie bede oryginalna M&S na grafton street duzy wybor miseczek, do tego mininazery, staniki sportowe, ale z 30 w obwodzie to juz krucho... La senza na grafton niby taki butik z ekskluzyna bielizna, fikusne fasony (troche jak dla tancerek gogo ale to moze dlatego ze bylam tam przed walentykami) fajne przymierzalnie w kazdej wisi satynowy szlafroczek do narzucenia, gdyby klientka chciala wyjsc na sklep i cos jeszcze poszukac, ale niestety widzialam glownie modele do DD i E jesli maja wieksze to chyba na zapleczu ale spieszylo mi sie i nie zapytalam. Dun Laoghaire, to tez dublin :) maly butik tuz kolo polskiego sklepu bardzo mila mloda ekspedientka, poszuka i doradzi nienachalna, poprosilam o dopasowanie - nie ma probelmu pomogla. Miala tez troche rzeczy na promocji. Ogolnie modele Freja i Fantasie Triumph i kilka innych, widzialam rozmiary do miseczek FF G. Kupilam tam przeceniona o 50% fantasie brigitte :O bardzo ladna i wygodna do tego upatrzylam i zachorowalam na zielono rozowa freje myrtle (nie wiem czy tak sie to pisze) ale cena 54e - poczekam ----------------------------------------------------- "moje zycie seksualne? nie narzekam. nie mam na co..." najlepsze z bash.org.pl Odpowiedz Link
womaninblue Re: DUBLIN 28.04.08, 15:17 carmelli napisała: > Wpisalam w innym watku, dodam i tutaj: > > Na pierwszy ogien: > dom handlowy Clerys - O'Connell Street, tuz kolo Szpili, stoisko z > bielizna jest na pierwszym pietrze po lewej stronie, warto > przeszukac wieszaczki wyprzedazowe, chociaz sama nic nie znalazlam, > mozesz spokojnie popytac obsluge, wydaje mi sie (ale nie na 100%), > ze jedna dziewczyna jest Polka i ma na imie Karolina > > Na drugi ogien: > Na Henry Street (odbija od O'Connell street tuz przy Szpili) po > prawej stronie jest spory dom handlowy i tu zonk, bo chyba sie > nazywa Roches Stores ale glowy nie dam, punt charakterystyczny - > wielka Zara na parterze i na pietrze, staniki sa na I lub II pietrze > po prawej stronie, Freya, Fantasie i pare marek osobiscie mi > nieznanych ale w sporych rozmiarach, w ogole tam stanikow jest > zatrzesienie, ale blizej lewej strony tylko La Senza, po prawej zas > wspomniane Freye, Wonderbra i widzialam rowniez Shock Absorbery w > duzym wyborze rozmiarowym > > I na trzy - rowniez na Henry Street po lewej, jest duzy Marks > Spencer i na ktoryms pietrze maja takie pole z bielizna, stoiskiem > tego nie nazwe, bo to faktycznie bardziej pole jest;)) > > to tyle, tzn, ja o tylu wiem, reszty nie odkrylam... JESZCZE!!:) > > Pozdrawiam i zycze udanych zakupow! Przy Henry Street jest Arnotts z wielkim stoiskiem bieliznianym na I pietrze. Biustonoszy bardzo duzy wybor: jest Freya i Panache i inne (i spore przeceny). Ceny nizsze niz w Clerysie, a wybor moim zdaniem wiekszy i wieksza roznorodnosc rozmiarowa. Obsluga mila i fachowa. Jak idzie sie od O'Connel Bridge na pn, to kolo szpili trzeba skrecic w lewo i na Henry Street tez po lewej stronie przed Jervisem. Szkoda, bo Arnottsa wkrotce maja zamknac, i wybudowac nowe centrum handlowe. Moze stoisko gdzies przeniosa?? Odpowiedz Link
inez69 Re: DUBLIN 23.05.08, 17:03 Byłam w Arnotts'ie kilka dni temu i rzeczywiście sklep świetny-duży wybór, 2 duuuże wieszaki z przecenioną bielizną w bardzo niskich cenach i ładny wystrój. Obsługi nie przetestowałam, bo z językiem kiepsko, ale grunt że pozwolili mi grzebać w tych wieszakach chyba ze 40 min. i dowolnie przymierzać;) womaninblue dzięki za dokładne wskazówki, mimo że w Dublinie byłam pierwszy raz to bez problemu trafiłam:) Odpowiedz Link
inez69 Re: DUBLIN 23.05.08, 17:05 Przy Henry Street w M&S na 1 p. widziałam pełną rozmiarówkę w bardzo dużym wyborze kolorów i fasonów. Odpowiedz Link
julija_primic Re: DUBLIN 28.05.08, 13:53 Dundrum Shopping Centre (jestem szczesciara i mieszkam tuz obok) w House of Frasier jest cale stoisko bielizny (wchodzac z drugiego pietra stojac w drzwiach nalezy sie kierowac na godzine 11 wglab sklepu). Maja Freye, Fantasie, Wonderbra, nie pamietam co ale rozmiarowka zaczyna sie tam od 32DD, Lejaby, CK (jasne, akurat sie w cos zmieszcze), Elle MCPherson, Triumpha :) i jeszcze pare innych ktorych zapomnialam. Nawet dosc dobry wybor rozmiarow, ale ceny troche wysokie (ja i tak kupuje potem na necie). Jakby sie ktoras wybierala na przymierzanie do DD to prosze pisac, bo nie mam z kim o stanikach pogadac a kolezanki sie nie daja nawracac ;p Odpowiedz Link
drzazga1 Re: DUBLIN 10.07.08, 21:12 Bramora.com - czy ktoras byla moze w ich sklepie stacjonarnym na Earlsfort Terrace, Dublin 2? Odpowiedz Link
secka KOSZALIN 21.09.07, 18:06 Muszę koniecznie zarekomendować sklep z bielizną w EMCE, na górze (chyba salon firmowy Triumph'a, ale mają też inne marki), na przeciwko Reserved. Mam sentyment do tego sklepu, bo to właśnie tam kupiłam swój pierwszy stanik w 'dziwnym rozmiarze' ;) Taka tęższa pani wręcz nakrzyczała na mnie jak ją poprosiłam o 80C i podbiegła do mnie z centymetrem mówiąc 'dziecko, przecież Ty powinnaś obwód 70 nosić!!', po czym zarzuciła mnie stanikami w rozmiarze 70E :D Długo nie mogłam wyjść z szoku, 'jak to, ja mam taki wielki biust? :/', na szczęście znalazłam to forum ;) Gorąco polecam ten sklep, maja tam Triumph'a i Samantę w rozmiarach powyżej D :) (nawet widziałam stroje kąpielowe w takich rozmiarach). Odpowiedz Link
aga.609 Re: KOSZALIN 08.06.09, 19:58 ja już uświadomiona zostałam w Warszawie, chciałam zabrać mamę na zakupy w rodzinnym mieści lub w okolicy. czy w Koszalinie jest jakiś sklep gdzie będę mogła znaleźć 65??? Odpowiedz Link
aga.609 Re: KOSZALIN 27.06.09, 11:53 sama sobie na pytanie odpowiem. w emce w sklepie firmy na T. mają ze cztery modele Freyi, ale niestety nie mają pełnych rozmiarówek. Mają za to Samantę w obwodach od 65. Nie byłam jeszcze w Forum, ale na to przyjdzie jeszcze czas. Poza tym to jedna wielka klapa :( Odpowiedz Link
lel-ka Re: KOSZALIN 10.09.09, 09:36 aga.609 napisała: > ja już uświadomiona zostałam w Warszawie, chciałam zabrać mamę na zakupy w > rodzinnym mieści lub w okolicy. czy w Koszalinie jest jakiś sklep gdzie będę > mogła znaleźć 65??? Obawiam się, że na dobry salon z bielizną w Koszalinie jeszcze trzeba będzie poczekać... Sama marzę o szerokiej rozmiarówce w tym mieście. Mieszkam w Poznaniu, więc nie mam tu problemu z moim 32F (tudzież 70 G-H), ale moja mama mieszka w Koszalinie. Chciałam ją kiedyś zabrać na zakup stanika (stara szkoła, nie kupi przez internet, bo się boi, że nie będzie pasował), ale... nie ma gdzie... W związku z tym, że kiedyś też zamieszkam w Koszalinie, marzę o chociaż JEDNYM dobrym sklepie z bielizną, ale - na razie - posucha... Odpowiedz Link
alex8101 Re: KOSZALIN 22.12.12, 23:34 W związku z wciąż rosnącym zainteresowaniem tematem Brafittingu, mam przyjemność poinformować, że w Koszalinie powstał pierwszy sklep z bielizną oferujący tego typu usługę. W ofercie pełna gama rozmiarów biustonoszy, a właściwego wyboru pomoże dokonać wykształcona brafiterka. BRAFERIA pasaż MILLENIUM ul. Domina 5/2, poziom -1 75-065 Koszalin chcesz być na bieżąco? Kliknij "Lubie" na Facebooku: www.facebook.com/BRAFERIA Zapraszam :) Odpowiedz Link
kiniusia30 POZNAŃ SKLEP DONNA CH AUCHAN SWADZIM I KOMORNIKI 11.10.07, 11:59 Witam wszystkie kobietki :)Szczególnie polecam sklep Donna w Poznaniu (Auchan Swadzim i Komorniki)Mają bardzo duży wybór biustonoszy.Począwszy od obwodu w rozmiarze 70 do 95,miseczki od A do F.Rózne fasony,bogata kolorystyka....od różu po śliwki itp.Przekonałam się,że biustonosz na duży biust wcale nie musi mieć szerokich ramiączek,żeby podtrzymywał i ładnie zbierał.Sukcesywnie przez cały rok wprowadzają nowości,według najnowszych trendów pod względem kolorystyki.Cena to od 50 do 70 zł.W przecenie można wyrwać nawet biustonosz za 19,00 zł.Obsługa kompetentna,miła i usmiechnieta.Aaaa,zapomniałabym pakują na życzenie w opakowanie prezentowe i to Gratis!Także nie trzeba sie niczym martwić po wyjściu ze sklepu.Polecam gorąco!!!Odwiedźcie bo warto. Odpowiedz Link
olusimama Re: POZNAŃ SKLEP DONNA CH AUCHAN SWADZIM I KOMOR 20.10.07, 10:27 kiniusia30 napisała: > Witam wszystkie kobietki :)Szczególnie polecam sklep Donna w Poznaniu > (Auchan Swadzim i Komorniki)Mają bardzo duży wybór > biustonoszy.Począwszy od obwodu w rozmiarze 70 do 95,miseczki od A > do F. Nie rozśmieszaj nas, co? Odpowiedz Link
agewli Warszawa Land Felina 25.10.07, 20:37 wprawdzie poczatkowo pani stwierdzila, ze sklep specjalizuje sie w duzych rozmiarach, a ja zeznałam, ze mam 75C, ale ostatecznie okazalo sie, że mam 65E, wzglednie 70D, i wowczas wybor byl znacznie wiekszy ostatecznie kupilam 2 sztuki, pani pomogla ulozyc piersi w miseczkach, dyskretnie podrzucala kolejne modele, byla bardzo cierpliwa i...hmmm.. miło skomplementowala moj biust najbardziej zachwycona jestem faktem, ze mam taki imponujacy rozmiar, ale moje 2 nowe nabytki tez sa niezle generalnie polecam Feline w Landzie Odpowiedz Link
auvi Re: Warszawa Land Felina 18.12.07, 13:59 ja równiez polecam jak najbardziej Felinę w Landzie. Jakieś pół roku temu zaciągnęla mnie tam znajoma nosiłam wówczas 75 E weszłyśmy do sklepu, ona coś wybiera, ja zagajam do pani sprzedawczyni czy dla mnie coś znajdzie, ona pyta - jaki roizmiar ja - 75 e, ona - chyba pani sobie żartuje!!!! na gołe oko wyglada że G i nie wiem czy 75 nie za duże, bo pani szcupła pod biustem!!!! byłam w szoku, broniłam się, ale uległam, dała mi do przymierzenia 75 G i leży idealnie, ale o dziwo zmierzyłam inny model 70 H i równiez był dobry. Byłam w szoku kupiłam obydwa! wyszłam biedniejsza o jakieś 500 zł:) Ale polecam bardzo fajna pani Odpowiedz Link
tricomi Gliwice- Forum 30.10.07, 14:30 Sklep Anna- moda intima -Corin na poziomie 0, na przeciwko Deichmanna duży wybór Feliny (i nie tylko) w większych rozmiarach (także w obwodzie) obsługa na prawdę bardzo miła, Pani bez mrugnięcia okiem wyciągała i wyciągała coraz to inne fasony w moim rozmiarze, choć standardowo przy braku 75E proponowała mi 80D/E ehh bardzo duży minus, to brak konkretnego terminu dostaw, szefowa podobno dowozi towar kiedy ma na to ochotę :/ na pewno warto zajrzeć :) Odpowiedz Link
charm CHORZÓW 12.11.07, 17:45 W Chorzowie na Wolności 54 jest sklep Anna - malutki, ale nieźle wyposażony ;-) To sklep partnerski Corina, do tego Felina, i kilka innych firm, 70F można kupić bez problemu, inne modele nie wiem, ale tel: (032) 241 00 95 ;-) Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna Re: CHORZÓW 20.06.08, 18:44 z wielką nadzieją wybrałam się tam dzisiaj, ale niestety, wrażenia nienajlepsze... słabo z asortymentem, poniżej 70 nie trafi się nic, a i z 70 słabo. literkowo też bardzo okrojone: do F- oczywiście przy większych obwodach. sklep raczej dla małobiuściastych, i zdecydowanych, bo panie z gatunku niedowierzających i wciskających c75 Odpowiedz Link
charm Re: CHORZÓW 20.06.08, 20:36 Byłam ostatnio w tym sklepie (po majtki...), z głupoty zapytałam o 60-ki, a kobieta wyciągnęła miarkę, zmierzyła mnie (niemal na siłę) na bluzkę, biustonosz, i powiedziała, że 70E będzie dobre :| Gdzie się podziały te dwie miłe młode ekspedientki, które kiedyś, w czasach przedlobbowych wyszukiwały mi 70F (np corina -brązowy ze złotym haftem), i nie próbowały wciskać nic większego, poza jednym 75F "obwód będzie za luźny, ale proszę zmierzyć czy miska dobra, jeśli tak, to sprawdzimy, czy z tego modelu produkują 70G...) Zgroza... a kiedyś sama ten sklep polecalam :/ Odpowiedz Link
saphira-1 Re: CHORZÓW 20.06.08, 20:47 zgadzam sie. na moje 72 pod biustem probowaly mi wcisna 75D...fakt faktem stanik byl naprawde uroczy..ale ja zainfekowana nieco wiedza poprosilam o przynajmniej70(65 nie chcialam szokowac) ale niestety niebylo...i dobrze bo moze bym go wziela.. a tak dzieki forum trafilam do pasazu monopl w katowicach i..to bylo zbawienie;) Odpowiedz Link
krysiulka Re: Gliwice- Forum 07.01.08, 14:04 > Sklep Anna- moda intima -Corin na poziomie 0 Nie mają NIC w rozmiarze 65. I nie wygląda na to, by chcieli coś zamówić. Obeszłam wszystkie sklepy w gliwickim Forum i nie ma ani jednego stanika o tak małym obwodzie. Odpowiedz Link
kropa75 Re: Gliwice- Forum 11.04.08, 10:23 Ano właśnie, 70tki też nie uświadczyłam i zaproponowano mi 75. Panie się nie znają, a towaru mało. Im mniej pod biustem tym gorzej, to samo z dużymi miskami. Ja sklepu nie polecam. Opcja dla cierpliwych. :) Odpowiedz Link
fiabei Re: Gliwice- Forum 11.06.08, 09:14 Byłam tam kiedyś, zamówiłam stanik za prawie 200zł (nie pamietam co to było... chyba felina), kobieta obiecała zadzwonić jak przywioza i cisza juz prawie rok... :D Odpowiedz Link
fiabei Anna Moda Intima - CH Forum 20.03.13, 20:07 Póki co Felina, ale jak już pisałam tu: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,143182991,143182991,Anna_Moda_Intima_pozytywne_zaskoczenie.html od czerwca będą Shock Absorbery! Obsługa bardzo miła, sprowadzono mi jedną sztukę Shocka na zamówienie. :) Odpowiedz Link
julka085 Gorseteria Białystok 22.11.07, 20:57 hej,byłam ostatnio w sklepie GORSETERIA w WARSZAWIE,teraz otworzyli też Gorseteię w Białymstoku w Galerii Zielone Wzgórze.Obsługa doinformowana,fachowa.Sklep ma rozmiary od A do G,mozna zamowić wieksze,ale trzeba się liczyć z tym,ze to trwa. Maja feline, empreinte, chantelle,kris line,rozmiarów dużo,jak nie ma biorą numer i dzwonią jak przyjeżdża dostawa,jestem zadowolona i obkupiona na pół roku :-) Odpowiedz Link
egra53 Re: Gorseteria Białystok 29.04.08, 20:06 też byłam 75 G jedynie felinę mieli a i to okazała się za mała powyżej nic czekam na H mogłabym w necie kupić, ale przedtem trzeba jednak pomierzyć w realu Odpowiedz Link
moonika_w Re: Gorseteria Białystok 30.04.08, 14:15 A nie wiecie przypadkiem czy mają obwody 65? W Białej to i ja nic nie znalazłam, są chyba trzy sklepy z bielizną,ale rozmiarówka typu 75B,80C itd. Wczoraj przy okazji obeszłam sklepy z bielizną w central parku i też klapa. Zostało wybrać się do Gorseterii ... Bo w centrum nie ma chyba żadnego sklepu, który by miał takie rozmiary? Wypatrzyłam sobie trzy modele z netu,w miarę przystępnych cenach i już sama nie wiem czy nie zaryzykować i zamówić, a w razie czego odesłać? Bo tu u nas to 65G ze świecą szukać ... Odpowiedz Link
egra53 Re: sklepy w central parku Białystok 01.06.08, 17:18 do CP poszłam dla jaj, bo wiedziałam, że nic z tego nie będzie obsługa sklepów wzięta z księżyca pani spojrzawszy na mnie o mało trupem nie padła na moje pytanie o 70H "przecież to na panią za małe" obeszłam chyba wszystkie możliwe sklepy w naszej wsi mój rozmiar nawet na zamówienie praktycznie niedostępny Odpowiedz Link