annamariagr arabella czy phoebe 29.01.08, 19:17 jestem początkująca:) i stoję przed dylematem, czy lepiej wybrać arabelkę czy może phoebe, chodzi mi o biustonosz, który dobrze będzie podtrzymywał biust i sprawi, że będzie on wyglądał zgrabnie i okrągło. ale cóż, która z nas tego nie chce? :) Odpowiedz Link
jaagna Re: arabella czy phoebe 29.01.08, 19:36 Moze raczej Phoebe? Podobno nie rozciaga się tak straszliwie - Arabelkę trzeba brac w innej niz zazwyczaj rozmiarówce, bo nie dosyć, że się rozciaga, to jeszcze ma wieksze miski (noszę zazwyczaj 32GG, a Arabelka w tym rozmiarze jest na mnie stanowczo za szeroka i ma zbyt wielkie michy - 32GG wyglada jak co najmniej 34G albo i trochę więcej). Zależy też, jaki masz rozmair miski; Arabelka powyzej miski G jest średnio ładna: dolna część miseczki podszyta jest podwójną warstwą materiału i nie ma już takiego wrażenia lekkości. Jeśli masz miseczkę poniżej GG i potrafisz przeliczyć swój rozmiar na Arabelkowy, to bierz właśnie ją. Jest piękna! Ale bardziej solidna wydaje mi się Phoebe. Odpowiedz Link
annamariagr Re: arabella czy phoebe 29.01.08, 21:40 niestety mam miseczkę większą niż G i wiem, że Arabella nie jest tak ładna w takim rozmiarze, szczerze mówiąc to przerażają mnie ramiączka - szelki, żeby chociaż były zdobione, to ich szerokość jakoś tak by nie raziła. Przymierzałam się do 70J, bo moje wymiary to 83/113. Co do Phoebe - bardzo mi się podoba, ale tyle naczytałam się o Arabelce, że aż mi się chce ją mieć, zresztą co do phoebe to w sumie nie czytałam na forum żadnej krytycznej opinii, a obecnie oba są w Intimo4u w promocji, jednak na oba nie mogę sobie pozwolić. Chyba jednak tym razem Phoebe, a jak już zakupię to podzielę się wrażeniami. Odpowiedz Link
secka Arabella i obwód 28 29.01.08, 21:49 Marzy mi się Arabella w wersji oyster i stąd pytanie o miski. Wiem, że to rozciągliwiec i musiałabym mieć 28, ale czy zmieszcze się z 94cm w biuscie (ale 65FF podobno juz za male na mnie..) w Arabelle 28G? Podobno to dużomiseczkowiec, ale czy na tyle dużo? Tak mi się marzy, bo to jedyny stanik nude, ktory jest naprawde ładny, a żadnego jeszcze nie mam.. Odpowiedz Link
beakarp arabella a rio/millie? 30.01.08, 13:14 mam chęć na sorbetową arabelkę w Intimo 65G. I tu pytanie: jeśli millie i rio są idealne w rozmiarze 65FF, to ta arabelka będzie dobra? Kiedyś mierzyłam oyster 65FF i zle leżała:/ Odpowiedz Link
nanafaza Arabella sorbet i nutmeg 30.01.08, 13:50 Zamówiłam 2 biustonosze Frei troszkę tak na chybił trafił ponieważ dopiero zaczynam się "przerozmiarowywać". Wzięłam obwód 65 mimo że sugerowano mi obwód 60. I wyszło następująco: Sorbet 65E - lekko przyciasny, powinno być F a może nawet FF Nutmag 65FF z kolei miseczki dużo za duże, lepszy byłby F a może nawet E. Czy to możliwe żeby w tym samym modelu były różnice w rozmiarach miseczek pomiędzy stanikami w różnych kolorach? A jak to wygląda z pozostałymi kolorami czarnym, oyster... Teraz będę raczej celować w 60 bo rzeczywiście są rozciągliwe. Tylko nie mam pojęcia jaki rozmiar miseczki. Potraktuję to trochę jak wróżenie z fusów.. ;) Poza tym chyba nie powinno się zaczynać poszukiwania rozmiaru od Arabelki bo ona ma chyba trochę rozjechane miary.. Aaaa... Zapomniałam napisać, że teraz to przynajmniej już wiem nad czym te zachwyty :))) Jestem dopiero początkująca w tym temacie ale biustonosz jest naprawdę odjazdowy. Do tego fiszbiny fajnie przylegają do mostka, pięknie podnosi i zaokrągla biust. Tak więc nie odpuszczę. Będę szukać właściwego rozmiaru aż znajdę (oby). Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Arabella sorbet i nutmeg 30.01.08, 22:05 Mam 2 Arabelle - czarną i sorbet 60F (wymiary 68/88, inne Freye są na mnie dobre w rozmiarze 60FF). I oba są takie same, jeśli chodzi o wielkość miseczki. Ale - jesienią, kiedy jeszcze szukałam swojego rozmiaru, kupiłam Arabellę sorbetową 60E i miseczki były dobre (ale wtedy i biust miałam mniejszy), za to odległość między fiszbinami na mostku była spora i jedna z końcówek fiszbin nie mieściła się między piersiami i tak kłuła, że następnego dnia musiałam stanik oddać. Parę dni później przyszła Arabella czarna, też 60E, zamówiona wcześniej - i myślałam, że znowu fiszbiny będą kłuć i i tak będę musiała odesłać. Ku mojemu zaskoczeniu w tym egzemplarzu końcówki fiszbin były bliżej i już się mieściły między piersiami. Potem i tak z tej Arabelli wyrosłam i musiałam zamówić 60F, ale w tych nowych Arabellach fiszbiny są już ok. Także nie ma chyba reguły - co egzemplarz, to inny. Ale to mój ulubiony stanik, więc i tak polecam, trzeba szukać:) Odpowiedz Link
gryczana arabella czy co innego? i co? 01.02.08, 20:49 Byłam dzisiaj w avocado, zmierzyłam wszystko, co sie dało. Avocado odpada ogólnie, za wąskie fiszbiny, obcinają pół piersi pod pachą, a ramiączka za szeroko rozstawione. Ale zmierzyłam też arabellę... Stałam tam z nią chyba ze 20 minut i tak: 32HH - obwód luźnawy, miski się marszczą na szwach, z boków trochę jakby spłaszczone te piersi, ale to tylko jak patrzę z góry, w lustrze już wyglądało ok. 32H - obwód jw., miska zdecydowanie za mała 30J - obwód jak na moje oko ok (chociaż avocado 32 wszystkie były ciaśniejsze), miska lekko marszczyła się lewa, prawą pierś mam większą i było dobrze. Ale kolor mi nie pasował, tylko sorbet był w tym rozmiarze. No i teraz nie wiem. Fiszbiny mi w tej arabelli pasowały idealnie, a naczytałam się, że podobno typy biustów są dwa, na freyę i na panache. Ale ta arabella taka trochę nietypowa rozmiarowo jest, więc nie wiem, czy można ją jako jakiś wyznacznik fiszbinowy traktować. I jak inne freye to w jaki rozmiar celować? 70HH? W avocado wchodziłam tylko w 70J, ale tam chyba nie ma HH. Coś innego chciałabym spróbować niż arabella, może nie będzie się marszczyć nigdzie (chociaż ona śliczna jest...) Pytam tyle, bo nie mam za co zamówić 5 różnych staników, nawet żebym potem 4 miała odesłać, więc chciałabym możliwie sprecyzować zakup w oparciu o błędy innych ;) Odpowiedz Link
szarsz Re: arabella czy co innego? i co? 03.02.08, 23:06 gryczana napisała: > No i teraz nie wiem. Fiszbiny mi w tej arabelli pasowały idealnie, > a naczytałam się, że podobno typy biustów są dwa, na freyę i na > panache. W miseczce J to już nie ma takich różnic, Freye się robią szerokie, choć wciąż węższe niż fiszbiny Panache w takiej samej miseczce. Ja mam jedno stare freyowe 70G i tam fiszbiny są wąziutkie, miodzio :) A teraz noszę 65H i już fiszbiny są duuużo szersze, mimo iż miseczka większa tylko nieznacznie. > I jak inne freye to w jaki rozmiar celować? 70HH? > W avocado wchodziłam tylko w 70J Avocado niestety nie trzyma rozmiarówki, więc J w jednym staniku może być inne niż J w drugim. Ja mam jedno avocadowskie J - 65J Glamour, ale ono ma wyjątkowo duże miseczki, jak na avocado, inne J-ty jakie przymierzałam, były jednak za małe. We Frei noszę przeważnie 65H. Reasumując, na mój nos i biust ;), przy tym samym obwodzie - avocadowskie J równe jest z grubsza brytyjskiemu GG lub H. Mam jeszcze jakieś stare 70G z avocado i one są na mnie stanowczo za małe w misce, w 70H pewnie miseczki byłyby z grubsza ok (całkowicie pomijam tu kwestie obwodu). Nie rozumiem, jakim cudem Ty wchodzisz w 70J, skoro ja mam 98cm w biuście... > W avocado wchodziłam tylko w 70J, ale tam chyba nie ma HH. Avocado ma swoją własną, tajemną rozmiarówkę i w ogóle trudno ją porównywać z jakąkolwiek inną. Odpowiedz Link
agamara1 Re: FREYA 03.02.08, 09:49 dziewczyny do jakiej literki arabelka jest przeroczysta?? nosze sie zamiarem kupna sorbetowej lub peony 32GG :) i zalezy mi zeby byla transparentna ;) Odpowiedz Link
agamara1 Re: FREYA 03.02.08, 15:49 czyli G jest transparentna a GG juz nie? no to uzadzam polowanie na 34FF najwyzej obwod przerobi krawcowa ;) Odpowiedz Link
mam-i-ja Re: FREYA 03.02.08, 16:34 Dokładnie: G jest jeszcze transparentna, GG ma nieprzezroczystą dolną część miseczek. I jeśli dobrze zrozumiałam również ramiączka są troszkę inne,chyba do G są jakoś zdobione, ale nie dam głowy. Ja mam w miseczce H i są takie całkiem zwyczajne. No i powyżej G nie ma mowy o plunge. Za to obwód jest diabelnie rozciągliwy, po trzech miesiącach muszę go jakoś zwęzić, bo kompletnie przestał trzymać, więc nie wiem czy nie warto by było wziąć obwód jeszcze niższy niż standardowy. Jeśli weźmiesz większy to na bank czeka Cię zwężanie, ale fakt, że urody takiej transparentnej arabelki chyba nic nie przebije :) Odpowiedz Link
agamara1 Re: FREYA 03.02.08, 19:05 teraz mam arabelke 30H i jest ok pod biustem mam 81cm tylko ze ja "waska" jestem a 10-15cm mam tluszczyku w obwodzie ;) zaryzykuje najwyzej bede przerabiac ;) transparentna arabelka jest warta takich poswiecen ;) Odpowiedz Link
mam-i-ja Re: FREYA 03.02.08, 20:34 Warta, warta :) Ja też mam rozmiar 30H, ale pod biustem 69cm i ta moja arabelka ma w stanie spoczynku dokładnie tyle samo, więc nijak trzymać nie może. Ale może trafiła mi się wyjątkowa sztuka rozciągająca się w przyspieszonym tempie :) A skoro już jedną masz to chyba jesteś w stanie w miarę rozsądnie ocenić czy będzie się trzymać. Zresztą jak nie będzie pasować to zawsze można przecież odesłać :) Odpowiedz Link
bianna Tinkerbell 03.02.08, 12:41 Dotarł komplet majtki i stanik w rozmiarze 65e dla siostry i zakochałam się... Śliczny różowo-czarny. Od razu wyszukałam rozmiar większy dla mnie. Niestety 65f jest dużo za mały. Boję się, ze nawet FF by mi bułkował. Pierwsza tak małomiseczkowa Freya. A majtki w rozmiarze S - to raczej nasze polskie M. też cudne. Myślałam, że zrobię szał na walentynki :( Na stronie Frei widziałam ten model w kolorze białym, ale nawet w 1/10 nie robi takiego wrażenia jak ten czarny. Ciekawe czy uda mi się go jeszcze złowić w rozmiarze FF, bo w tym F nawet nie mogę stwierdzić czy dobrze leży. Gdy spotkam się z siostrą to poprzymierza i zostawei sobie pasujący, a drugi staik trzeba będzie sprzedać. Taka szkoda ;((( Odpowiedz Link
qqleczka78 Arabelka plunge miski GHJ - czy któraś z Was zna? 03.02.08, 20:09 www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FRA-5731&mci=&size=32j&colour=&image=r387646-p439546-style Jak wrażenia? czy ktoś testował? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Arabelka plunge miski GHJ - czy któraś z Was 03.02.08, 23:25 Owszem, napisane jest plunge, ale chyba przez pomyłkę. Arabelka od GG to krój balcony, czyli na mostku jest wyższy niż w rozmiarach do G. Odpowiedz Link
abrakadabra_82 Re: Arabelka plunge miski GHJ - czy któraś z Was 04.02.08, 14:23 Ja niby cos takiego kupilam na ebayu w rozmiarze 30h i szczerze mowiac nie wiem czy przyjdzie do mnie wersja balkonikowa czy plunge...kod pasuje do plunge...i modle sie w duszy zeby taki przyszedl:) Jak dojdzie to dam znac.. Odpowiedz Link
ganbaja Antoinette czy Pollyanna? 04.02.08, 15:03 Robię przymiarki do zakupu któryś z tych dwóch staników. Wyczytałam, że Antoinette ma małe miski i nie na każdym biuście ładnie się układa. Za to Pollyanne chwalą chyba wszyscy. Miałam tylko Arabelkę z Frey więc nie wiem na co się zdecydować. Moje wymiary 82/107, Arabelkę mam już drugą, pierwsza była czarna 32FF, teraz jest ostrygowa 32G. I mam obawy, że mogłaby być ociupinkę większa... tylko że GG już nie takie cudne jak do G. W jaki rozmiar powinnam celować z tymi dwoma wyżej wymienionymi stanikami? Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: Antoinette czy Pollyanna? 20.04.08, 14:44 Pollyanna ma modelowe rozmiary, znaczy jaki Ci nasze Guru doradziły w wątku rozmiarowym, albo jaki Ci wyszedł w kalkulatorze czy tabeli rozmiarów brytyjskich - taki będzie dobry, szczególnie w karmelowej i czarnej. Biała jest ponoć rozciągliwsza, więc obwód trzeba zaniżyć i przeliczyć miseczki. I potwierdzam, prawie wszystkim pasuje :) Z Antośką nie poradzę, nie mam jej. Odpowiedz Link
jaagna Re: ARABELLA pomocy:) 72/94, 28GG?30FF HELP 08.04.08, 16:08 Arabelka jest rozciagliwcem i ma nieco wieksze miski. Próbowałabym więc 28G, bo 28GG będzie miała za duże miseczki, a 30 dla ciebie będzie zdecydowanie za szeroka. Odpowiedz Link
franca1 ARABELLA pomocy jaki rozmiar 20.04.08, 12:46 Dziewczyny zachorowałam na Arabelle - niby karmię, ale tak mi się podoba, że chyba zaryzykuję i kupię. Tylko co brać 28G czy 28F? Moje wymiary 71/92 Odpowiedz Link
rudolfina24 Re: ARABELLA pomocy jaki rozmiar 20.04.08, 12:56 Ja ostatnio schudlam i teraz nosze 28FF przy wymiarach 68/88. Ale wczesniej mialam takie wymiary jak ty i spokojnie wchodzilam w 28G. Odpowiedz Link
rybescu Re: ARABELLA pomocy jaki rozmiar 20.04.08, 13:22 Mam takie same wymiary, zamówiłam 28G, za parę dni mogę ci napisać, jak leży. Odpowiedz Link
franca1 Re: ARABELLA pomocy jaki rozmiar 20.04.08, 13:51 To czekam z niecierpliwością, i siłą woli powstrzymuje się od zakupu. A gdzie zamawiałaś? Ja chyba kupię na ebuy. Odpowiedz Link
emalia1231 ogolnie miski 15.06.08, 19:15 bardzo mnie ciekawi i potrzebuje informacji jak to jest z wielkoscia miseczek tzn o ile cm roznia sie wielkosci miseczek o tym samym obwodzie? szczegolnie interesuje mnie eva jezeli ktos wie sporo wyroslam z ff i sie zastanawiam czy g bylaby dobra.. Odpowiedz Link
martulka_s DZIEWCZYNY mamy wątek Freya2 W tym NIE piszemy!!! 20.04.08, 19:57 Link tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=75254815 Odpowiedz Link
usmiechniete.dziewcze Arabella 92/116 20.04.08, 19:47 Poproszę o pomoc :-) Mam już jedną Arabellkę - dokladnie to 85G (nutmeg) - była dobierana do innych wymiarów 95/120, jest super, ładnie kształtuje moje piersi ... no ale rozciągliwiec z niej straszny. Zwężyłam ją i teraz ładnie trzyma w obwodzie. Nie robią się bułki :) Chciałabym sobie kupić teraz nową ale już sama nie wiem w jaki rozmiar celować. Wg bra-fittera dla rozciągliwców powinnam nosić 75J, dla normalnych 80 H. Zakładam, że jeszcze schudnę bo na diecie jestem ... Będę wdzięczna za pomoc :-) Odpowiedz Link
m.arta.m Polly biała a czarna- proszę o radę 15.05.08, 21:43 Mierzyłam białą 32G i była dobra, była idealna. Czy czarna jest rozmiarowo porównywalna? Mogę śmiało wierzyć w to, że czarna też będzie dobra? Odpowiedz Link
m.arta.m Re: Polly biała a czarna- proszę o radę 15.05.08, 21:55 zdziwiło mnie to, że ten wątek ma już ponad 500 postów, a nadal jest na górze, ale tu napisałam. Idę się przekleić do nowego. Odpowiedz Link
agusja Re: FREYA 14.06.08, 18:42 witam ja od kiedy znalazlam strone www.bravissimo.com (niestety niedawno) wkoncu moge nosic wygodne staniki,dobrze dobrane.Szkoda tylko ze maja troche rozmiarowke utrudniona.Jeden stanik mam DD a inny F.Pewnie co model to inny rozmiar.Ale poza tym jestem w stanikowym niebie:] Odpowiedz Link
metokard Arabella 70G 27.06.08, 10:38 dziewczyny, na tej aukcji jest napisane, ze arabella nutmeg 70G pasuje raczej na pania z obwodem 104 niz 101,5, jak wynika z tabeli. czy to rzeczywiscie specyfika tego modelu? czy w takim razie przy 78/100 powinnam wybrac raczej arabelle 70FF? czy moze to tylko ten kolor lub ten egzemplarz? allegro.pl/item388566783_freya_arabella_nutmeg_nowy_32g_70g_.html Odpowiedz Link
jaagna Arabella 70G przenosze pytanie do aktualnego wątku 27.06.08, 10:52 Przenoszę twoje pytanie do akualnego wątku Freya (Freya 4). forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=81098124&s=1 Ten ma ponad 500 postów i są problemy z jego użytkowaniem. W nowym miejscu odpowiadam na Twoje pytanie. Odpowiedz Link
gaga87 Re: FREYA - jaki to model? 06.08.08, 09:45 jaki to model, orientujecie sie moze? allegro.pl/item412819834_freya_przesliczny_staniczek_jak_nowy_65d_jedyny_.html niestety sprzedawczyni sama nie wie... a ja chcialabym wiedziec, zeby posprawdzac jak z miseczkami i rozciagliwoscia. Ktos pomoze? :) Odpowiedz Link
eliza-beta2 Re: FREYA - jaki to model? 30.12.08, 16:05 mam podobny problem-mam fotke freyi a nie wiem jaki to model-pomózcie Odpowiedz Link
paola_preziosa FREYA ARABELLA I ELEANOR jaki rozmiar? 22.11.08, 09:46 czesc dziewczyny... pisalam juz w watku ratunkowym a teraz pisze tutaj.. moje wymiary to 71/89 kupilam arabelle NOIR 30E no i jest troszke za duza... tzn obwod nawet ok, chociaz pewnie wcisnelabym sie i w 28, ale miski marszcza sie u gory... wiec jaki powinnam kupowac rozmiar tych rozciagliwych duzomiseczkowcow..? czaje sie na ELEANOR wyczytalam ze jest praktycznie identyczna... 28 F bylby mniejszy obwod ale miski wciaz te same... czy to wystarczy zeby zniwelowac marszczenie sie od gory...? a moze 28 E - obwod mniejszy i miski tez..? doradzcie jakie sa te staniki... dzieki! Odpowiedz Link
face1978 CASSIE I INNE 13.01.09, 12:41 witam, wczoraj zostałam właścicielką pierwszego w moim życiu biustonosza FREYA, mianowicie CASSIE 32GG i od razu proszę o pomoc, chcę kupić jeszcze jeden, inny model, ale boję się bez mierzenia ryzykować nie małe przecież pieniądze, czy jest wśród Was babeczka, która może ma taki model jak ja i może mi polecić inny, porównując? Odpowiedz Link