carmelli PANACHE Porcelain 01.05.07, 04:50 Mowa o wersji z ramiaczkami a takiej w spisie nie znalazlam. Kupilam w koncu i jak na razie jestem zachwycona. Polowalam na 75E ale nie bylo. Nauczona doswiadczeniem z Samba, ktora jest luzna w obwodzie postanowilam sprobowac 70F, nie bylo... Ale wisial sobie 70FF, wzielam i to byl dobry wybor. Przy pierwszym normalnym ubraniu (poza przymierzalnia) wpadlam w panike i wyrwalam sie z imprezy w polowie, bo sie balam, ze sie udusze, ale okazalo sie, ze wcale nie. Tak jak podejrzewalam, obwod sie rozciagnal (ok... przyznaje sie, pomoglam mu troche na krzesle..;))) i pasuje idealnie. Mam niewielka asymetrie i prawa piers lezy w miseczce idealnie, lewej odrobinke brakuje, ale planuje to ewentualnie poprawic poduszeczka. To w sumie tylko w ostatecznosci, bo praktycznie tego nie widac, a nie chce przekombinowac. Ramiaczka mam skrocone maksymalnie i niewykluczone, ze jeszcze sama je troche skroce, ale to moj odwieczny problem z wiekszoscia stanikow. W dole miski jest jakby minimalna wolna przestrzen, sama nie wiem dlaczego, ale to raczej nie znaczy, ze jest zbyt duza, chyba takie profilowanie po prostu. Fiszbiny dlugosci dla mnie optymalnej (wole dluzsze) celuje w sam srodek pachy i gladko przylegaja do mostka. Bajka po prostu:)) Co mi sie bardzo w Porcelain podoba, to przyjemna gladkosc, bardzo fajne zebranie biustu do srodka bez efektu przesady i ksztalt misek! Pasuje idealnie do dosc wydekoltowanej (trudny dekolt - linia prosta nisko umieszczona, wiec musi byc cos niezabudowane po bokach) obcislej sukienki i wyglada to baaardzo ladnie:). Ksztalt piersi tez jest fajny, przy podskokach nie robia sie buleczki, nic nie wybiega na wolnosc. Podejrzewam, ze rozmar 70F tez bylby dobry, ale tutaj juz moglabym po podskoku miec buleczki na prawej piersi. (Z profilu w Porcelain i tej obcislej sukience wygladam jak mniejsza wersja Ewy Sonnet, ale nawet mnie to nie razi;))) Reasumujac, potwierdza sie moja teoria, ze pasuja do mojego biustu staniki usztywniane a Panache Porcelain jest dla mnie super. Kolejnym jaki chce wyprobowac jest Panache Inferno, tylko musze znow sprawdzic pare rozmiarow. K. Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: PANACHE Porcelain 01.05.07, 14:19 > Mam niewielka asymetrie i prawa piers lezy w miseczce idealnie, lewej > odrobinke brakuje, ale planuje to ewentualnie poprawic poduszeczka. To w sumie > tylko w ostatecznosci, bo praktycznie tego nie widac, a nie chce > przekombinowac. Niewielką asymetrię reguluje się mocniejszym podciągnięciem ramiączka przy mniejszej piersi. Na moją nie_tak_znowu_niewielką pomaga :) > Ramiaczka mam skrocone maksymalnie i niewykluczone, ze jeszcze sama je troche > skroce, ale to moj odwieczny problem z wiekszoscia stanikow. Kolejny stanik z bardzo długimi ramiączkami? Jeśli masz jakieś wątpliwości, to skracaj od razu. To naprawdę pomaga. Odpowiedz Link
carmelli Re: PANACHE Porcelain 01.05.07, 17:33 kasiamat00 napisała: > Niewielką asymetrię reguluje się mocniejszym podciągnięciem ramiączka przy > mniejszej piersi. Na moją nie_tak_znowu_niewielką pomaga :) > no wiem:) ale one juz skrocone, ze tak powiem na maxa:)) > Kolejny stanik z bardzo długimi ramiączkami? Jeśli masz jakieś wątpliwości, to > skracaj od razu. To naprawdę pomaga. i tak zrobie:) dzieki! Odpowiedz Link
annasi23 Heaven, Venus i Specjalne Okazje 02.05.07, 21:24 Proszę o radę. Chcę kupić w super cenie Panache Heaven i jakiś bezramiączkowiec. Pytałam już o to, ale nie było odzewu, może teraz ktoś mi pomoże. Czym się różni Heaven od Heaven Sparkle? Nie wiem który wybrać. I drugie pytanie - który bezramiączkowiec jest lepszy? Venus czy Special Occasions? Venus jest droższy, a to sugerowałoby, że lepszy. Chociaż nie koniecznie, bo jest bardziej zdobiony, co nie znaczy, że lepiej trzyma. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi modelami, to niech da znać! Odpowiedz Link
suziliu Tango II 05.05.07, 10:19 Dotarły do mnie dwa staniki modelu Tango II z Lawtons w kolorze red i azure. Rozmiar 32 GG. I stwierdzam źe to jest jednak mój właściwy rozmiar.Ten czerwony to chyba jest bardziej malinowy. Oba świetne - obwód nigdzie mi nie podjeżdza. Stanik super trzyma i ładnie leży. Trochę tylko szkoda ze mam jednak GG, bo wiele modeli z tych np. slicznych Freyi jest tylko do G. Mogę porównać ten rozmiar z Freya Eva 32 G. Mimo wszystko Freya sie trochę bułkuje, a i obwód ma dość rozciągliwy w tym modelu - więc pewnie powinnam mieć 30 H/HH. Odpowiedz Link
bea41 Help - Panache Tango II Chocolate 13.05.07, 09:20 Chcę zamówić ten stanik w Brastop. Naczytałam się o zaletach tych staników i też chcę, taki mieć. Powstał jednak problem, bo normalnie nosze 75F (77cm pod biustem, 100cm w biuście), jednak przeczytałam, ze ten model ma dosć duże miski, więc powinnam zamówić miseczkę E. Niestety tej nie ma w brastop i nie wiem, czy zamówić 32F, czy 36D i przerabiać, czy 34DD? Pomózcie!!! Odpowiedz Link
suziliu Re: Help - Panache Tango II Chocolate 13.05.07, 10:04 oto dowod że rozmiary rozmiarom nierówne - ja mam wymairy bardzo podobne do ciebie - obecnie 75/101 i noszę miskę 32 GG. Cięzko mi zatem radzić, ale może mimo wszystko spróbuj 32 G. Moje Tango II w rozmiarze 32 GG jest ok, może tylko minimalnie w jednym miejscu się marszczy - nie na tyle żeby G bylo dobre Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Help - Panache Tango II Chocolate 13.05.07, 14:45 Tango czekoladowe nie ma dużych miseczek. Moim zdaniem ma nawet małe. Na pewno najmniejsze ze wszystkich moich staników w rozmiarze 65F. Z nieznanych przyczyn są mniejsze niż w pozostałych wersjach kolorystycznych Tango II. I to nie tylko ja trafiłam na taki felerny egzemplarz, bo w galerii jest jeszcze jeden i występuje ten sam problem. Jeśli się zastanawiasz - bierz większy. Odpowiedz Link
aska01 Re: Help - Panache Tango II Chocolate 24.05.07, 21:40 To pewnie o mnie z tym drugim egzemplarzem ;) Brać większy i może nawet z mniejszym obwodem? Mnie ten model tak się podoba, że poważnie zastanawiam się nad dokupieniem go we właściwszym rozmiarze (powstrzymuje mnie tylko obawa przed wielokrotną wymianą, bo mam 32E obecnie i nie do końca wiem, czy chcę zmniejszać obwód). Pozdrawiam. Odpowiedz Link
masaiimara Jak wypadają obwody Panache? 22.05.07, 09:27 Np. modelu Verity, Flamenco?? Pytam, bo na gwałt potrzebuję jakiegoś stanika, a na Allegro 65-tek z miską GG jak na lekarstwo:/ Dumam więc - wiem, wiem, grzeszę- czy jednak nie kupić czegoś w rozmiarze 70G, ale musiałoby mieć ścisły obwód, bo zwężać nie chcę. Moj cudny Avocado Glamour po zwężeniu stracił nie tylko na urodzie ale i funkcjonalności:( Chyba sama sobie odpowiedziałam na pytanie.... Bo jedyny Panache jaki mam to Tango Pure 65GG. Trzyma na mur, przepinam na środkową haftkę, a jest ponoć z tych najciaśniejszych tak?? Wieć obawiać się zaczynam, że zamiast myśleć o zgrzeszeniu powrotem do 70-tek, powinnam zacząć szukać 60-tek.... Zgroza... Odpowiedz Link
kasica_k Re: Jak wypadają obwody Panache? 22.05.07, 11:29 masaiimara napisała: > .. Bo jedyny Panache jaki mam to Tango Pure 65GG. Trzyma na mur Jedyna uczciwa odpowiedz na pytanie, jakie saobwody Panache brzmi "rozne" :) Nie mialam do czynienia z tymi modelami, o ktore pytasz, ale Tango Pure w moim odczuciu jest bardzo ciasne, najciasniejsze ze wszystkich, jakie mam (mam jeszcze Heaven, Salse, Romany, Inferno - obwody od szerokich do srednio waskich). Tak czy owak, jesli 65 Pure jest na Ciebie dobre, nie bierz wiekszych obwodow. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Jak wypadają obwody Panache? 22.05.07, 11:42 Większość moich Panache (m.in. Verity) to 34 i jest OK. Miałam jeden 36 (Tango II), ale był za luźny, mam jeden 32 (Inferno) i jest trochę za ciasny. Tango pure nie mam, więc trudno mi z kolei z tym poradzić. Ale zgadzam się z Kasicą i raczej nie brałabym większych obwodów na Twoim miejscu. Odpowiedz Link
bea41 Mój pierwszy Panache -Savannah:) 22.05.07, 11:53 Właśnie dostałam stanik, zakupiony na aukcji allegro. Jest to pierwszy stanik, którego fiżbiny dotykają mojego mostka:) Normalnie nie mogę wyjść z podziwu!!!! Kolor piękny, wykonanie też. Jednak jestem przyzwyczajona do staników, które bardziej zbierają piersi, ten je oddziela. Mam nadzieję, że się przyzwyczaję. Zakupiłam rozmiar 70FF, zapiełam sie na ostatnią haftkę i odczuwam lekki ucisk, mam nadzieję, ze trochę sie rozciągnie:) Odpowiedz Link
maheda Re: Mój pierwszy Panache -Savannah:) 22.05.07, 12:41 Gratulacje :) No to jeszcze fotki do galerii poproszę :) Niech mi wyleci w końcu sprzed oczu ta za mała Malinez ;) Odpowiedz Link
zuza16 Re: Mój pierwszy Panache -Savannah:) 24.05.07, 20:52 oo to mamy ten sam stanik i pewnie z tej samej aukcji :) też jestem pod wrażeniem tego, że dotyka mi mostka! A czujesz w tym miejscu ucisk? Mialam go na sobie juz chyba 4 razy i teraz już mnie tak nie uciska, ale pierwszego dnia dość mocno to czułam. Pozdrawiam i niech się dobrze nosi (czego i sobie życzę) Odpowiedz Link
ananke666 Heaven - znowu 24.05.07, 14:11 30F, bordeaux, odkupiony od Suziliu za szaloną sumę 11,5 funta. Dzięki :) Śliczny kolor, obwód doskonały - to 65 jest sprężyste, zapięłam się na pierwszą haftkę i jest mi doskonale, trzyma, ale ani nie za ciasno, ani nie jeździ. Ramiączka dobrej szerokości, takie jak lubię, nie za szerokie i nie za wąskie. Fajna koronka. I w ogóle jest bardzo ładny, mimo strasznie grubego szwu na misce. Odznacza się jak diabli, ale po namyśle doszłam do wniosku, że w sumie to chromolę. Pierwsze wrażenie - czarna rozpacz. Za mały, wielkie bułki i dzikie szpice. Po czym przypomniałam sobie, jak w pierwszej chwili układał się na mnie Crystal. Mam wrażenie, że niektóre modele po prostu muszą spędzić trochę czasu na piersiach, rozłożyć się, że tak powiem. Bo wyglądają właśnie jak taki... daszek, który musi się rozłożyć i zmiękczyć. No i to właśnie teraz Heaven robi. Po godzinie czy ciut więcej bułeczki znikają, coś tam jeszcze jest, ale coraz mniejsze. Znika też zeszpicowanie, staniczek się dopasowuje. Mam nadzieję, że bułeczki znikną całkiem, bo chyba jestem na granicy rozmiarów, moim zdaniem jednak FF byłoby za duże, a już na pewno miski byłyby za szerokie, bo ja mam więcej jednak piersi z przodu niż z boków. Chiba trza będzie czegoś szukać wśród wąskofiszbinowców... Żeby było śmieszniej, większą bułkę miałam na mniejszej piersi. Od dołu podtrzymuje dobrze, od góry raczej słabo. Troszkę drapie w obwodzie, ale nie na tyle, żeby mi to bardzo przeszkadzało i niestety ramiączka i boczne krawędzi misek trochę piją mnie w pachy, mam tam nieduże wałeczki, to insza rzecz, ale i powinnam mieć jednak nieco wykrojone bardziej staniki, bo kiedy ustawię zgięte ręce tak, jakbym chciała sobie coś trzymać przed twarzą i napnę mięśnie, to pije mnie w ścięgna czy tam mięśnie przy pachach. Ścięgna do miseczek na pewno nie wrócą w charakterze zbłąkanych piersi :) Ogólnie - pierwsze wrażenie złe, a potem już coraz lepiej. Na samych piersiach ledwo go czuję, wygląd ogromnie się poprawia, oczywiście zostaje. Odpowiedz Link
yaga7 Heaven - Sparkle 28.05.07, 14:59 Podłączam się tutaj :) Niedawno zakupiłam na Lawtonsie wersję czarną. Jedyna wada jest taka, że trochę mnie gniecie pod prawą pachą, ale mam nadzieję, że się ułoży, bo stanik jest przewygodny. Obwód super, miseczki super (mam 34F), szew owszem, odznacza się, ale co tam, mi to nie przeszkadza. Świetny kształt biustu. Jestem bardzo zadowolona z zakupu i Panache jest stanowczo moją ulubioną marką :) Odpowiedz Link
inkaka Tropical a Zeta Freya 25.05.07, 23:05 Kupiłam pierwsze brytyjskie biustonosze- podobne do siebie Panache Tropical i Zeta Freya. Jeszcze jestemlaikiem w ocenie biustonoszy, ale moze komuś się przyda to porównanie: -obwód : oba mam w rozmiarze 70 E. ZETA w obwodzie jest akurat - nieco ciasna, ale dość podatna i już czuję, że się rozciągnie. Natomiast TROPICAL jest baaardzo ciasny, ledwie sie dopięłam. Z tyłu pod pachami robią mi się buły jak u Schwarzeneggera. Porównałam oba bez rozciągania - Tropical jest o jakieś 4 cm węższy. - Tropical zmiejsza optycznie biust. Pod bluzką wygląda bardzo fajnie, piersi sa zdecydowanie mniejsze. Bez bluzki wydają sie nieco spłaszczone i przesunięte na boki, zwłaszcza w porównaniu z ZETĄ, która zdecydowanie wypycha biust do przodu - Fiszbiny TROPICALA tworzą szersze U niż fiszbiny ZETY. Są też zdecydowanie wyższe - miseczki TROPICALA sa płytsze - stąd pewnie efekt zmniejszania piersi Odpowiedz Link
masaiimara Verity - jak wypada rozmiar miseczek? 29.05.07, 18:45 Czy miski w tym staniku są wyjątkowo małe albo duże?? Czy standard? Z Panache mam tylko Tango Pure 65GG i leży świetnie. Może z nim któraś z Was ma porównanie?? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Verity - jak wypada rozmiar miseczek? 29.05.07, 19:43 Z Tango Pure porównania nie mam, mam porównanie z innymi Panache. Verity mam dwa rozmiary 34E i 34F (bo jednak doszłam do wniosku, że przy E mam bułeczki ;) ). No i jak dla mnie to F to jest standardowe F Panache. Odpowiedz Link
masaiimara Re: Verity - jak wypada rozmiar miseczek? 29.05.07, 20:20 mhm... czyli jednak pewnie również w 65GG muszę celować, albo nawet w 60H, skoro w Tango Pure dopinam się na środkową haftkę a on taki wybitnie ścisły ponoć. Podsumowując - znów nie upoluję go na Allegro, bo 65 mało a 60 to już wcale brak:( E-Bay wzywa;) Odpowiedz Link
chocochoco Re: Verity - jak wypada rozmiar miseczek? 02.06.07, 20:23 A mi się wydaje, że właśnie duże miseczki ma Verity. kupiłam na Allegro 65G i miseczki były dużo za duże na mnie, a dobre mi jest Tango II 65FF i Freya Retro Plunge 65G, Verity ma też mniej ścisły obwód. Może to nie mój fason??;-) Odpowiedz Link
bea41 Salsa - kolor fuschia 30.05.07, 18:58 No po prostu cudo! Zamówiłam w Brastop, zapłaciłam razem z przesyłką 83zł, rozmiar 34F. Kolor przepiękny, lezy cudownie, piersi wyglądają jak dwa jabłuszka. Nie moge sie nadziwić, ze moje piersi, mogą wyglądac tak "młodo"! Odpowiedz Link
annasi23 Venus Strapless i Heaven Sparkle 01.06.07, 21:41 Zamówiłam w Lawtons Venus Strapless i Heaven Sparkle. Wysłałam do galerii, więc niedługo powinny być. Proszę Was o diagnozę. Venus Strapless - porażka. Chodzi głównie o to, że nie trzyma biustu. Nie spodziewałam się niewiadomo czego, ale że piersi będą chociaż trochę podtrzymane. A to wygląda, jakby to był biustonosz do jędrnych sterczących piersi w rozmiarze 70FF, które potrzebują jedynie zmysłowego opakowania. A tu klapa, dosłownie. Z ramiączkami jeszcze jakoś to wygląda, ale bez jest kiepsko. Szkoda, bo kupiłam go właśnie po to, żeby nosić bez ramiączek. Rozmiar wydaje mi się prawidłowy, nic się nie bułkuje, nie wystaje, fiszbina dobrze obejmuje pierś. Zaskakuje mnie natomiast za mała miska w Heaven Sparkle (również 70FF)! I strasznie mi przykro, bo bardzo się cieszyłam, że będę miała osławiony Heaven. Faktycznie, jest świetnie zrobiony, nadaje biustowi ładny kształt. Szkoda że nie dla mnie. I tu pytanie: czy Wy również macie podobne wrażenie - że Heaven ma stosunkowo małą miskę? Czy to Venus ma sporą? Jak to ma się do innych biustonoszy, np. Tango II? Chciałabym ten Heaven wymienić na coś, najlepiej na większą miskę, ale niestety nie ma już w Lawton's. Rozważam wobec tego właśnie Tango II, ale boję się, że znowu nie trafię z rozmiarem, nie wiem czy zamawiać 32FF czy G? Wybacznie zawiłe tłumaczenie i doradźcie! Odpowiedz Link
yaga7 Re: Venus Strapless i Heaven Sparkle 02.06.07, 09:56 Moje Heaven Sparkle w rozmiarze 34F jest jak inne 34F i większa niż 34E - mówię o Panache. Na pewno miska w Heaven 34F jest większa niż w moim tango II 34E. Ja osobiście nie widzę różnicy między tym modelem a innymi. Ale może niech dziewczyny jeszcze coś napiszą. Odpowiedz Link
monyaa HELP!!! Specjalne okazje 01.06.07, 23:10 Pisałam już w wątku o dobieraniu rozmiarów, ale piszę też tu, b tak mi poradzono. Poszukuję stanika do sukni ślubnej, ale nie wiem, jaki rozmiar zamówić chodzi konkretnie o te modele: 5210 www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1275&kategoria=ac www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1330&kategoria= Mierzyłam się dziś i pod biustem bardzo ciasno wyszło mi 68cm wbiuście ok 86, ale to ma się nijak do bielizny, jak noszę, bo zawsze kupowałam 70E i miska była dobra, a w Panache wg tabelki wychodzi 65 DD i teraz pytanie, w jakie rozmiary powinnam celować?? Chcę zamówić po dwa lub trzy z każdego modelu, by móc spokojnie przymierzyć i porównać rozmiary, nie mam żadnego panache, nie mam nawet żadnego sztywnego stanika dalię mam 70e - miska chyba ciut przymała ostatnio, i rozciągnęły się pod biustem samanta A021 - też 70e, ale miska dobra, tyle że pod biustem ciut za luźo Pomocy, bo za dwa miesiące ślub, a suknia bez ramiączek, nie spodziewałam się takich trudności Odpowiedz Link
kasica_k Re: HELP!!! Specjalne okazje 02.06.07, 15:10 Porcelain nie mialam nigdy w reku, ale Special Occasions mam i polecam wziac tyle, ile wychodzi Ci z tabeli. Na pewno nie bierz wiekszego obwodu, bo nie bedzie sie trzymal - stanik bez ramiaczek trzyma sie tylko na obwodzie. Mala uwaga: poniewaz SO jest wysoko zabudowany posrodku, nie nadaje sie do glebszych dekoltow. Porcelain wyglada na duzo bardziej "dekoltoprzyjazny". Odpowiedz Link
monyaa Re: HELP!!! Specjalne okazje 02.06.07, 15:40 dzięki za odpowiedź :) ale ... z tabeli wychodzi mi 65DD - bo głównie o głębokość miski teraz mi chodzi - co do obwodu to już zdecydowałam się na 65 z dalii np mam staniki 70e i już jest ciut przymała miska, z ich tabeli wychodzi mi (jak się mierzę luźno w biuście - 86cm) - czyli wg ich tabeli powinno być 70c, dlatego nie mogę zamówić miski jak wychodzi z tabelki bellissimy- chyba będę musiała wziąć z 8siem staników naraz do poprzymierzania a czy panache ma miskę taką samą jak dalia, samanta czy triumph? bo czytam to forum i już się gubię.... Odpowiedz Link
kasica_k Re: HELP!!! Specjalne okazje 02.06.07, 16:55 Nie mialam nigdy zadnej Dalii ani Samanty, ale generalnie polskie staniki roznia sie rozmiarowka od angielskich (polskie sa mniejsze). Bellissimowa tabelka u wiekszosci osob sie sprawdza, wiec jest dobrym punktem wyjscia, jesli chodzi o staniki angielskie. Mozesz jeszcze napisac do Bellissimy z prosba o porade rozmiarowa, udzielaja chetnie i kompetentnie. > z dalii np mam staniki 70e i już jest ciut przymała miska, z ich tabeli > wychodzi mi (jak się mierzę luźno w biuście - 86cm) - czyli wg ich tabeli > powinno być 70c, Czegos tu nie rozumiem :) Jakim cudem wychodzi Ci C? :) To jakas dziwna tabela musi byc. Odpowiedz Link
konwalia-82 Panache ophelia i co dalej? 02.06.07, 18:09 Wreszcie mam pierwsze Panache. Mam 65E i jest ok,ale tango plunge było za małe. Myślę, że gdybym skróciła ramiączka mogłoby być nawet 65F. Ale to mój najlepszy stanik :) I teraz mam pytanie: jaki rozmiar zamawiac z panache, a jaki np z frei czy fantasie? A z avocado jak już wprowadzi 65? Ps. dotychczas nosiłam polskie 70d/e, mam 92 w biuście luźno i 72 pod ściśle. Help!!! Odpowiedz Link
kasica_k Re: Panache ophelia i co dalej? 02.06.07, 19:15 konwalia-82 napisała: > Wreszcie mam pierwsze Panache. Mam 65E i jest ok,ale tango plunge było za > małe. > Myślę, że gdybym skróciła ramiączka mogłoby być nawet 65F. No i mysle, ze spokojnie mozesz taki rozmiar zamawiac :) > Ale to mój najlepszy stanik :) > I teraz mam pytanie: jaki rozmiar zamawiac z panache, a jaki np z frei czy > fantasie? Ten sam - sa co prawda roznice miedzy modelami, ale to juz trzeba rozstrzygac indywidualnie. Jednak rozmiarowka wszystkich tych marek jest w zasadzie identyczna. > A z avocado jak już wprowadzi 65? To juz trudniejsze pytanie. Z moich doswiadczen wynika, ze Avocado ma mniejsze miski niz staniki angielskie, ale podobno to bardzo zalezy od modelu. > Ps. dotychczas nosiłam polskie 70d/e, mam 92 w biuście luźno i 72 pod ściśle. > Help!!! Angielskie 65F - od tego bym zaczela na Twoim miejscu. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Panache ophelia i co dalej? 02.06.07, 19:24 > To juz trudniejsze pytanie. Z moich doswiadczen wynika, ze Avocado ma mniejsze > miski niz staniki angielskie, ale podobno to bardzo zalezy od modelu. a moich ma takie same albo większe ;) Rose d'Orient z Avocado rozmiar 75F wymieniałam na E, bo była za duża ;) Odpowiedz Link
chocochoco Panache INFERNO, troszke inne pytanie:-) 02.06.07, 20:34 Mam zamiar zamówic sobie sławne Panache Inferno w kolorze czarnym, chociaż kolor to akurat mało istotny:P. Zastanawiam się nad rozmiarem, bo czytam wasze komentarze i jedne Pani piszą, że ma małe miseczki, inne, że standardowe, jeszcze inne, że ścisły obwód. Zastanawiam się miedzy rozmiarem 65FF, a 65G. Mam Panache Tango II 65FF i jest mi dobre, ale za to Freyę Retro Plunge 65G i jest ok. Stosowac się do rozmirówki Panache, czy może modeli Plunge??:-) Nie chce zamawiac dwóch rozmiarów, bo nie za bardzo mogę zamrozic teraz na 2-3 tygodnie 140 zł. Z góry dzięki za podpowiedzi!!:-) Odpowiedz Link
chocochoco A może TANGO II PLUNGE 02.06.07, 21:40 Ma ktoś, jest lepsze od Inferno?? Mam niezły dylemat co wziąśc, co jest mniej zabudowane?? Odpowiedz Link
kasica_k Re: A może TANGO II PLUNGE 02.06.07, 23:38 Z tego, co widzialam na dziewczynach w Galerii, to Tango Plunge niestety nie umywa sie do Inferno, jesli chodzi o ksztaltowanie biustu. Poza tym Inferno jest mniej zabudowane, zwlaszcza posrodku - tam prawie nic nie ma :) Poza tym to sa calkiem rozne staniki. Inferno jest usztywniane dosyc gruba gabka i bardziej w stylu push-up, zbiera piersi do przodu i wypycha do dekoltu. Tango Plunge jest dosc zwyczajne, biust raczej sie rozchodzi niz jest zbierany. Zalezy, jaki efekt chcesz uzyskac. Ja jestem fanka Inferno, ale Tango Plunge w reku nie mialam. Odpowiedz Link
chocochoco Re: A może TANGO II PLUNGE 03.06.07, 10:47 Wsumie to przydałyby mi sie oba:-). Jeden do dekoltów, a jeden normalny:-). Jestem zagubiona, tyle chciałabym kupic, a nie mam na to pieniędzy, chyba pójdę w totolotka zagrac, albo w jakąś inną grę, gdzie można wygrac trochę gotówki:- P. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Panache INFERNO, troszke inne pytanie:-) 03.06.07, 11:43 ja bym radzila 65g. Odpowiedz Link
catsumi PANACHE FIESTA AQUA 04.06.07, 14:34 Kupowała któraś z was ten stanik? Bo bardzo mi sie spodobał :) Nie jest tylko napisane nic jaki to typ... Czy podnosi ładnie piesi? Moze ktoras z was wie? Ja nie miałam jeszcze stanika Panache (narazie tylko Freya) więc nie wiem do końca jak tam jest z rozmiarami? Biustonosz freya mam 30 FF (65 FF) wiec czy z Panache zamówić taki sam? : www.bellissima.com.pl/strona.php? site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1395&kategoria=ad#powiekszenie Odpowiedz Link
catsumi Re: PANACHE FIESTA AQUA 04.06.07, 14:36 www.bellissima.com.pl/strona.php? site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1395&kategoria=ad#powiekszenie spróbowałam wkleić jeszcze raz link , może teraz sie uda :) Odpowiedz Link
kasica_k Re: PANACHE FIESTA AQUA 04.06.07, 14:52 Panache ma taka sama rozmiarowke jak Freya. A Fiesta jest uszyta podobnie jak Tango II, wiec pewnie podobnie sie zachowuje :) Tango II dziewczyny bardzo sobie chwala, ale moze odezwie sie ktoras posiadaczka Fiesty. Swoja droga ta Aqua jest bardzo wdzieczna. Odpowiedz Link
jaagna Re: PANACHE FIESTA AQUA 04.06.07, 16:01 Moim zdaniem Fiesta Aqua bardziej przypomina Festival niż Tango II. A co do rozmiarówki... Z Freya noszę 36GG, a Panache Festival, Fiesta, Romany mam 36G. A Tango II i Salsę - podwójną literkę. Odpowiedz Link
bea41 Panche Breeze 06.06.07, 09:28 No kolejne cudo! Zakupiłam na allegro, nowy z metkami, rozmiar 70FF. Wzór piękny, fiżbiny przylegają na całej długości, nie są aż tak długie jak np. modelu Savannah, czyli nie wbijają mi się pod pachy. Piersi mają naturalny kształt. Jedyny minus tego stanika, to strasznie długie ramionka, zastanawiam sie nad ich skróceniem. Odpowiedz Link
magdarrr Re: Panche PÓŁGORSET 65FF 12.06.07, 23:27 Witajcie, do odsprzedania mam półgorset firmy panache w rozmiarze 65ff kolor ivory-z doczepianymi ramiączkami-są w komplecie. Kupiłam na ebayu za 18,99 funta. W Bellissimie kosztuje 174zł tinylink.com/?f9haqhRa4t Sprzedaję, bo jest za ścisły-jednak noszę 70 a nie 65. Zainteresowane osoby proszę o kontakt na maila lub bezpośrednio tutaj. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
tyb2 Panche Breeze i Savannah 07.07.07, 08:00 Przyszły w końcu moje cudeńka. Pierwsze dobre (naprawdę dobre, a nie prawie, jak dotąd) biustonosze od 27lat:))) Moze nie jest to do końca mój ulubiony fason, ale te staniczki pasują świetnie. Coś co wydawało mi sie niemozliwe, tzn fiszbiny na mostku jest w nich tak naturalne, że aż nawet mnie przestaje dziwić. Drugi koniec fiszbiny celuje w środek pachy, nic nie uwiera, no i nie czuję ramiączek na ramionach w ogole, choc jeszcze do niedawna duza część ciężaru moich piersi spoczywala na ramionach. Jak będę miala więcej czasu to postaram sie wyslac Wam zdjęcia do galerii. Myslę ze staniczki są za szerokie w obwodzie troszkę, tzn. spokojnie zapinam sie na ostatnia haftkę, ale jak na pierwszy zakup są naprawde świetne. To jest 80G. Czyli myslicie ze nastepnym razem mam celowac w 75H?? Ach, uwielbiam Was, bo dzięki Wam mam w końcu dobre staniczki. Hip hip hurra!!!! Odpowiedz Link
monyaa SPECJALNE OKAZJE - HELP!!! 15.06.07, 14:19 Dziewczęta, zamówiłam specjalne okazje 65E i F - mierzyłam 3 inne Panache (m in Tango II) w rozmiarze 65F i były na mnie ciut za duże miski - al4e stwierdziłam, że skoro stanik jest twardy, to może większy bdzie dobry I dziś pani z bellissimy zadzwoniła, że stanik 65Ebędzie w sierpniu, a ja mam ślub 28 lipca i na ślub go potrzebuję Czy radzicie wziąć 65F, czy jednak ten stanik trzyma rozmiar miski,jak w miękkich? I jeszcze specjalne podzięowania dla kasiamat00 - to ona udostępniła mi swoje panache do mierzenia - dzięki wielkie!!!! Odpowiedz Link
kasica_k Re: SPECJALNE OKAZJE - HELP!!! 15.06.07, 14:37 Moj SO ma standardowe miski, nie mniejsze od innych. To usztywnienie jest bardzo lekkie, nie jest to sztywny pancernik bynajmniej. Odpowiedz Link
ananke666 Re: SPECJALNE OKAZJE - HELP!!! 15.06.07, 15:30 A może zamiast tego spróbuj Panache Porcelain? Też jest bez ramiączek. Odpowiedz Link
monyaa Re: SPECJALNE OKAZJE - HELP!!! 15.06.07, 18:38 Dzięki, tylko że panache porcelain nie jest jeszcze dostępny - informacja od bellissimy nie mam karty do zakupów przez net, a załatwianie jej potrwa z tydzień, nie wiem już co robić, na razie zamawiam na wyprzedaże bielizny 65F za całe 19,90... Odpowiedz Link
monyaa Re: SPECJALNE OKAZJE - HELP!!! 15.06.07, 18:51 jednak nie zamawiam alles, bo przeczytałam w wątku o alles, że robią się stożki w brigitte :( Odpowiedz Link
in_di_ra Re: SPECJALNE OKAZJE - HELP!!! 16.06.07, 11:31 Zastanawiam sie wlasnie nad tango pure black, co mysliscie?nosze bluzki z dekoltem dosc duzym i nie chce mocno zabudowanego. Odpowiedz Link
aguchniak86 Re: PANACHE Harmony 16.06.07, 13:51 Dziewczyny jakie macie doświadczenia z wyżej wymienionym modelem? co prawda już go zamówiłam ale spytać nie zaszkodzi Odpowiedz Link
origami_21 Masquerade Ribbon??? 17.06.07, 00:57 Ma go ktoś? Bo jak go Kasica pokazała na blogu to popadłam w psychozę maniakalno-depresyjną. Okrutnie mi mnie zachwycił ale i jestem pełna obaw co do samego fasonu i wyboru rozmiaru.Jak któraś go ma, albo przynajmniej coś słyszała to niech się odezwie, bo jak widzicie spać nie mogę;/ Odpowiedz Link
in_di_ra Re: Masquerade Ribbon??? 17.06.07, 17:43 Zrezygnowałam z tango pure black(kupie sobie we wrześniu na urodziny:) i kupiłam tango II azurra :D jutro idę na Puławską kupić białe koronkowe śliczności z odpinanymi ramiączkami, do których teściowa kupiła mi sukienkę z gołymi ramionami :) Odpowiedz Link
aska01 Re: Masquerade Ribbon??? 15.07.07, 00:09 Oj, bardzo Cię przepraszam, że nie zauważyłam tego pytania wcześniej. Aż się poczułam zobligowana do zrobienia zdjęcia. Jeszcze dziś, albo jutro wyślę do Kasicy lub Ansil. Stanik jest bardzo ładny - różowy. Tylko wrażenia po założeniu są dziwne. Wzięłam mój standardowy 32E - ma inne fiszbiny niż normalnie Panache - węższe U i krótsze ogólnie. Koronka u góry miseczki nieco odstaje i zawija się do wewnątrz, chociaż wg mnie miseczka jest w porządku. Albo nawet nieco za mała, bo przy skracaniu ramiączek bułkuje. Ta konstrukcja powinna podnosić piersi i chyba rzeczywiście tak jest, ale do uzyskania tego efektu potrzebny jest ścisły obwód - 32 jest dla mnie za luźne. Zapinam się na drugą haftkę, żeby to było stabilne, czyli żeby biust był w staniku, a nie gdzieś obok czy radośnie przygotowany do wyskoczenia. Mam w dodatku dziwne wrażenie, że nieco spłaszcza z perspektywy bocznej. Zamierzam obecnie wymienić na 30FF (chyba, że zasugerujecie coś innego). Odpowiedz Link
kasica_k Re: Masquerade Ribbon??? 15.07.07, 00:21 A jak sa zrobione miski? Chodzi mi o rodzaj usztywnienia. Odpowiedz Link
aska01 Re: Masquerade Ribbon??? 15.07.07, 00:31 Usztywnione cienką warstwą gąbki - znacznie delikatniej niż Inferno, jakieś 2-3 mm . Bardziej jak Destiny, ale obie warstwy - gąbka i zewnętrzny materiał są połączone tym pionowym szwem i innymi, więc nic się tam nie przesuwa. Ramiączka są dość cienkie, ale podszyte bardzo przyjemnym czymś od wewnątrz. Odpowiedz Link
aska01 Re: Masquerade Ribbon??? 26.10.07, 15:38 Masquerade Ribbon po wymianie na 30FF sprawia znacznie lepsze wrazenie. Obwod trzyma, biust jest podniesiony, tylko musze sie dobrze ulozyc w staniku, zeby to dobrze wygladalo - na szczescie tylko przy zakladaniu, nie wymaga potem poprawek. Mozliwe, ze to z powodu usztywnienia. Odpowiedz Link
balbina11 Re: Moje inferno 18.06.07, 20:29 Dzisiaj przyszedł wymieniony. Wcześniej czarny 34F okazał się być za duży więc wymieniłam na 34E biszkoptowy i jest boski. Faktycznie w tym modelu 34 jest "ścisłe", w innych modelach noszę 32, ale miseczka E (dodatkowo po schudnięciu) jest idealna, aż nie chce mi się go zdejmować ;-) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Fiesta Aqua 27.06.07, 12:48 www.bellissima.com.pl/strona.php? site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1395&kategoria=ad Przyszła kolej na mój pierwszy stanik:D. Biustonosz jest śliczny, wygląd a lepeij niż na zdjeciu. Jest bardziej niebieski. Wiecej ma niebieskiego niz białego. Przy brzegu jest wykończony taką błyszczącą niebieska tasimką i przezrczysta falbanką. Z tej tasiemki jest też kokardka miedzy miseczkami.Jest to najładniejszy stanik jaki w życiu miałąm i mam w nim takie ładnme piersi:) Pomimo iz miseczka chyba troche za duża. Nie jest wypełnona całkiem :/ Wziełam 60G a chyba 60FF byłoby lepsze. Wszystko dlatego ze chudne jakoś ostatnio. Wszyscy to zauważyli. Wiec chyba schudlam od dnia w którym z pania Izabelą z Bellisimy ustalałam rozmair. ale i tak nie zamierzam wymienaic. Niewatpliwie jest to najwygodniejszy i najlepiszj kształtujący piersi stanik w moim życiu. A pozatym bardzo mozliwe ze zacznę wracać do swojej normalnej wagi:) Zamówienia na które czekam zamienie jednak na 60FF. Obwód jest bardzo wygodny. Czuje go ale swobodnie moge oddychac :)Nic mnie nie uciska:)ale też nic nie podjeżadza sobie do góry. Ten obwód jest super. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Fiesta Aqua 27.06.07, 12:57 Acha jesze stringi. rozmiarówka bardzo duża. Spodnie nosze 38 i majtki S wydaja mi się przyduze.:) Całe są z takiego przezroczystego materiału w krateczkę ciemno blękitną. I caly ten materiasl trorzy taka falbankę. To znaczy jest gumka na samej górze która wszystko trzyma a na około niej wisi i powiewa ta falnbanka:) Bardzo ładnie to wygląda. Zarówno stanik jak i majtki ładnie wykonczone. Do wykonania nie ma żadnych zarzutów. Odpowiedz Link
caterina11 Re: Fiesta Aqua 27.06.07, 15:45 Bardzo proszę o dokładniejsze określenie materiału z którego jest zrobiony obwód : - czy jest tak cienki i strasznie rozciągliwy jak w Tango II ? - czy podobny raczej do Daisy Panache ? Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Fiesta Aqua 27.06.07, 18:23 Nie mam porównania do żadnego innego stanika "biuściastych" firm bo to dopiero mój pierwszy. Materiał jest cienki ale raczej niespecjalnie rozciągliwy. w porównaniu do wszystkich które mialm wczesnij w życiu (raczej Triumph i samanta) to on jest wcale nie elastyczny. Teraz zdjęłam go zeby obbadać jesze ten material i zauwazylam że miedzy piersiami te fiszbiny zostawiaja mi czerwone slady, troche mnei tam uciskają, ale i tak strasznie mi w nim wygodnie. Mogłabym go już wogóle nigdy nie ściagac:). Przy obwodzie 67 w zebrach (na wydechu) wziałam 60-ątkę. Na najluzniejszej haftce super wygodnie, na środkiwej juz miażdzy mi zebra przy oddychaniu:) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Fiesta Aqua 28.06.07, 13:41 Jesze wrazenia po 1,5 dnia noszenia. Piersi sa dosyć szeroko, doklądnei jak u modelki na zdjeciu. Raczej nei polecam tym pania które lubia jak piersi są do siebie przytulone. Sa okrągłe i ładnie uniesione do góry. Mój narzeczony strasznie sie zachwyca jak wygladam w nim i w bluzce. Fiszbiny są bardzo szerokie. Sięgają mi pod pachą daleko poza pierś. Mogłyby być weższe o 2cm każda. Między piersiami sięgają dość wysoko i tam mnie troche uciskają. miseczka zabudowana, nie pod duży dekolt. Ramiączka sliczne:) Odpowiedz Link
yaga7 INFERNO - HELP :)))) 28.06.07, 08:28 Jak już kiedyś pisałam - zdobyłam inferno. Ale po pierwszej euforii jednak muszę wrócić na ziemię. Normalnie noszę Panache 34F. To inferno mam 32G i o ile obwód powiedzmy jest dobry, to miska jest jednak za duża (mimo, że tabelka Bellissimy uparcie twierdzi, że powinna być dobra. Nie jest. Tak samo jak nie jest dobra miska 32G w pozostałych dwóch stanikach w tym rozmiarze, które przewinęły mi się przez biust). Chcę kupić pasujące Inferno. I teraz tak: - czy olać wszystko i wziąć standardowo 34F jak w innych Panache? - czy jednak wziąć np 34E - bo być może Inferno ma nieco większe miski i dlatego miska G dla obwodu 32 jest nieco za duża? Zwłaszcza, że mam też Panache 34E i one też są dobre (naprawdę niewielkie bułeczki). Chcę kupić na ebayu bo są tańsze o połowę niż w sklepie, ale to niestety nie daje możliwości zwrotu. Co myślicie? Odpowiedz Link
metalowiec77 Re: INFERNO - HELP :)))) 28.06.07, 18:06 hmm, ale dlaczego masz powiększać obwód jeśli 32 jest dobry? Może 32F? No chyba że byłby na ciebie za mały... Odpowiedz Link
yaga7 Re: INFERNO - HELP :)))) 28.06.07, 18:13 Bo mój obwód standardowy to jest 34. W 32 się owszem, zapnę, ale nie jest to komfortowe. Wszystkie staniki mam w obwodzie 34, mam jedne 32FF, no i to inferno 32g, które jest takie.. no własnie.. nie do końca dobre. Odpowiedz Link
metalowiec77 Re: INFERNO - HELP :)))) 28.06.07, 18:32 aha, chyba że tak... swoją drogą doszłam ostatnio do wniosku, że moje 32F jest jednak za małe, ale może to nie wynikać z samego Panache tylko z tego, że F jest ogólnie na mnie za małe. wszystko zależy od firmy i modelu, Retro ff jest za małe, Lepel g za duże, Inferno F za małe, Freya ff inna za duża, no można się okręcić wokół własnej osi ze zdumienia ech, te staniki..... Odpowiedz Link
kasica_k Re: INFERNO - HELP :)))) 28.06.07, 19:00 yaga7 napisała: > Normalnie noszę Panache 34F. > To inferno mam 32G i o ile obwód powiedzmy jest dobry, to miska jest jednak za > duża (mimo, że tabelka Bellissimy uparcie twierdzi, że powinna być dobra. Nie > jest. No bo wcale nie musi, jesli Twoj normalny obwod to 34. Po prostu 32 nie jest w stanie az tak Cie scisnac, zeby wiecej ciala znalazlo sie w misce, ze tak to obrazowo ujme. Miska w 32G i 34F nie jest identyczna, ten sam jest obwod w biuscie, na jaki pasuje - pod warunkiem, ze zmieni sie obwod pod, a Ty widac nie jestes az tak scisliwa, zeby zostac 32-ką. Tak samo ja nigdy nie zostanę 32H, nawet jesli uda mi sie jakims cudem dopiac w takim obwodzie (bo np. bedzie rozciagliwy na maxa). Po prostu juz bardziej sie nie scisne. Calkiem inaczej jest w przypadku osob, ktore dopiero zaczynaja "biusciasta przygode" - one najczesciej maja jeszcze duuuzo do zmniejszenia pod biustem... Z mojego porownania Inferno z innymi modelami w tym samym rozmiarze (z Panache i innych) wynika, ze nie jest nieprzecietnie duze, raczej miesci sie w normie. Wiec bierz spokojnie swoj zwykly rozmiar. Odpowiedz Link
kasica_k Jeszcze o miskach Inferno 28.06.07, 19:30 Dodam, ze o ile nie sa ponadprzecietnie glebokie, to sa dosc szerokie, takie talerzowate. Niektore osoby w zwiazku z tym odbieraja je jako wielkie. Wydaje mi sie, ze to jest stanik najlepszy dla "szerokofiszbinowcow". Odpowiedz Link
yaga7 Re: Jeszcze o miskach Inferno 29.06.07, 07:55 No ja jestem szerokofiszbinowiec i na szerokość nie narzekam. ALe przy tym inferno 32G mam wrażenie że ta miska jest za wysoka i za długa w pionie - pierś nie wypełnia całej miski.. I dzięki za wytłumaczenie tych obwodów - coś niecoś rozumiem ;) Będę śledzić ebaya - tanio to mogę kupić nawet dwa, a potem jeden usiłować sprzedać ;) Odpowiedz Link
mamusia1999 Re: PANACHE/Alexandria 02.07.07, 15:48 www.brastop.com/acatalog/Panache_Alexandria_Wine_dtoG.html czy ktos to ma? bo na skromnie "wyposazonej" modelce srednio sie uklada. moze akurat w tym problem ;-))) bo panache raczej wie, o co chodzi przy duzych biustach. spodobaly mi sie i ramiaczka i koronka przy dekolcie. Odpowiedz Link
magdalaena1977 PANACHE ATLANTIS DIABLO 02.07.07, 20:21 Jestem po pierwszych niezbyt udanych zakupach w GB. Zgodnie z radami na forum wzięłam 36D, 36DD (Triumpha noszę 75F) i praktycznie wszystko jest za małe :-( Jutro odsyłam do lawtona. Chciałam jednakże skrytykować model PANACHE ATLANTIS DIABLO www.undercoverexperience.co.uk/pan3082.htm Przede wszystkim dramatycznie powiększa biust, na czym mi nie zależy - w stosunku do mojego zwykłego rozmiaru widziałam siebie jako młodą mamę z piersiami wezbranymi mlekiem. To powiększenie jest uzyskiwane dzięki wypełnieniu gęstym płynem, co może wygląda dobrze, ale w dotyku prezentuje się jak proteza piersi. Po trzecie druty leżą na żebrach zamiast pod piersiami (sprawdziłam modelka ma tak samo). I po czwarte - owszem stanik jest bardzo plunge, mogę w nim zaprezentować cała klatkę piersiową aż do linii żeber, ale raczej nie zamierzam tego robić. Zresztą dekolt wygląda mało kuszącą, bo stanik nie zbiera piersi ku sobie. Strasznie długi jest mostek między miseczkami i zamiast kreski mogę zaprezentować najwyżej łagodną dolinkę. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: PANACHE ATLANTIS DIABLO 02.07.07, 20:28 Atlantis to seria dla małobiuściastych. Nie dziwię się, że Ci nie pasowała :) Może spróbujesz na początek cos z klasyki dla bardziej biuściastych. Takie np Panache Tango II, skoro jesteśmy już w wątku tego producenta. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: PANACHE ATLANTIS DIABLO 02.07.07, 22:53 limonko, a co powinnam zrobić z rozmiarem ? Moje wymiary to 85/105 36DD sparkle heaven i powyższy atlantis miały IMHO za szeroki obwód (zapinałam się na najściślejszą haftkę i było troszkę za luźno), a jednocześnie za małe miski (tj. prawą miskę - lewą pierś mam mniejszą i wszystko leżało ok.) 34E Fantasie Belle z tej samej paczki jest dobre (chociaż następnym razem przymierzę też 34F) W Lawtonie za wymianę płaci się tyle samo co za zwykłe zakupy i na razie nic nie zamówię, ale następnym razem... może w brastopie ... Czy z Panache brać 34e czy 34F ? Odpowiedz Link
kasica_k Re: PANACHE ATLANTIS DIABLO 02.07.07, 23:21 Przy 105 w biuscie to nawet FF, jesli wezmiesz obwod 75. Jesli Fantasie Belle w rozmiarze 34 nie bylo za ciasne w obwodzie, to spokojnie przerzucaj sie na 75-tki, zadnych 80-tek. Z Heaven zreszta trafilas na model wyjatkowo szerokoobwodowy. Na Atlantisach sie nie znam, ale przy takich wymiarach to chyba bez sensu brac staniki powiekszajace biust, bo do tego ta seria sluzy :) Odpowiedz Link
kasica_k Aha... 02.07.07, 23:31 Juz rozumiem - w watku rozmiarowym pisalas kiedys, ze pod biustem masz 90 - dlatego radzono Ci 80-tki :) A w tym Belle 34E na pewno nie masz za malych misek? Bo to teoretycznie na 99 w biuscie jest. To balkonik czy full-cup? Tak czy owak wyprostuj sie i ocen naprawde krytycznie, czy nie masz bulek. Przy Twoich wymiarach to ja bym sie bala schodzic ponizej FF, ale jak sama bylam napisalam, dobor rozmiaru to wbrew pozorom sprawa bardzo indywidualna. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Aha... 02.07.07, 23:49 kasica_k napisała: > Juz rozumiem - w watku rozmiarowym pisalas kiedys, ze pod biustem masz 90 - > dlatego radzono Ci 80-tki :) Dzisiejszy pomiar wykazał 85 cm ;-) Generalnie "od zawsze (od liceum)" noszę obwód 75, więc może mam tam jakiś rowek w tłuszczyku. > A w tym Belle 34E na pewno nie masz za malych misek? > Bo to teoretycznie na 99 w biuscie jest. To balkonik czy full-cup? Balkonik. > Tak czy owak wyprostuj sie i ocen naprawde krytycznie, czy nie masz bulek. Podskakiwałam, potrząsałam, po kilka razy, zakładałam koszulkę. Nadal leży jak trzeba. I jest śliiiczny. Temu Heaven sparkle 36DD mało brakowało, ale bułka jednak była i powędrował do paczki. Odpowiedz Link
carmelli Nowe Tanga w Bravissimo 03.07.07, 01:11 Dostalam dzis nowy katalog Bravissimo i na trzeciej stronie pysznia sie nowe modele Panache. Jak to w Bravissimo, nazw nie ma, tylko kody, ale pisza, ze to kroj dokladnie wzorowany na Tango (jest II i Pure). Od wersji obecnej roznia sie przeuroczymi kolorowymi haftami w kwiatki! Z tego co pamietam widzialam tam wersje kremowa (lub biala) i zielonkawa (albo mi sie wydawalo, bo sie spieszylam;)). Ja sama jeszcze Tango nie mam, bo kiedys przymierzalam i sie zniechecilam ale chyba rozwaze powtorke z testowania;)) I jest tez Harmony w cudnym kolorze glebokiego rozu, chyba jak magenta z Frei Retro. Jak znajde chwile, to poszukam czegos wiecej, bo teraz nie mam dostepu niestety. Odpowiedz Link
bea41 Inferno - rozczarowanie 03.07.07, 16:01 Stanik miał byc pod sukienkę ślubną, ale nie wiem czy go zatrzymam. Przesłałam zdjęcia do Galerii z prośbą o ocenę. Odpowiedz Link
aquarius1980 Re: Inferno - rozczarowanie 03.07.07, 18:00 Mogę zapytać co jest nie tak? Sama się przymierzam do jego kupna w tym samym celu i jestem ciekawa wszelkich uwag. Jaki kupiłaś rozmiar? pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link
bea41 Re: Inferno - rozczarowanie 03.07.07, 18:12 Kupiłam rozmiar 70G, po konsultacjach z obsługą Bellissimy. Inne Panache mam w rozmiarze 70FF i nie wiem, czy ten rozmiar nie byłby lepszy. Stanik w rozmiarze 70G ma strasznie wielkie miseczki, wyglądają topornie. Obwód też dosć luźny w porównianiu z innymi modelami Panache. W Inferno od razu zapinam się na środkową haftkę. Jednak najbardziej przeszkadza mi to, że miseczki brzydko się załamują i marszczą na dole piersi. Podciągnełam już ramiączka i nadal niezbyt fajnie to wyglada. Niestety również gąbka z której są miseczki jest dość gruba i wykończenie od strony dekoldu jest masywne. Kupiłam Inferno specjalnie pod sukienkę ślubną i jestem rozczarowana. Nie wiem, może w tym rozmiarze już tak jest. Odpowiedz Link
metalowiec77 Re: Inferno - rozczarowanie 04.07.07, 17:10 ja podobnie ja Ty kupiłam Inferno pod ślubną sukienkę i to był niewypał. Ale mi z kolei wydaje się, ze miseczka jest standardowa i obwód też, mój na pewno nie jest luźniejszy niż inne Panache, no, może trochę bardziej niż Verity. Gąbką jest gruba i sam stanik jest masywny, w dodatku zabudowany pod pachami i z przodu bardzo wysoko, co oznacza, że niekoniecznie musi nadawać się pod sukienki i pod topy, niestety..... Wielu dziewczynom chyba załamują się i marszczą miseczki, mi też, więc może w tym modelu wszystko jest zrobione, aby "uzyskać efekt" głębokiego dekoltu;)) jeszcze nie ma Cię w galerii, jestem ciekawa;) Odpowiedz Link