Dodaj do ulubionych

FAUVE 2 - nowszy

• yaga7 Fauve Carlotta 06.10.09, 11:39
      Właśnie dotarła do mnie Carlotta - przecudny halfcup w czerni i czerwieni.
      Rozmiar 34G na 79/107.
      Carlotta czerwona ma ciut luźniejszy obwód i ciut większą miskę niż czarna, ale
      nie na tyle, żeby jakoś kombinować z rozmiarami.
      Z drugiej strony staniki za taką cenę nie powinny się różnić i powinny być
      jednakowe niezależnie od kolorów ;)
      Model wygodny - jak wszystkie inne Fauve, które mam.
      Wydaje mi się, że jest ciut wyżej zabudowany niż India - zwłaszcza po bokach,
      wydaje mi się, że India jest bardziej pozioma, a ten jest bardziej plandżowy,
      ale w sumie musiałabym pomierzyć, żeby sprawdzić, czy to tylko moje wrażenie,
      czy faktycznie tak jest.
      Robi piękne jabłuszka, 10x lepsze niż maskaradki ;)

Mam ochotę sprzedać 80% staników i całkowicie się przerzucić na Fauve ;)

Aha, wrzucę foty do galerii dla zainteresowanych.
      • ptasia Re: Fauve Carlotta 19.11.09, 10:55
        Yago, czy dobrze rozumiem, że w Carlotcie masz ten sam rozmiar, co w half-cupie
        India?
        • yaga7 Re: Fauve Carlotta 19.11.09, 12:10
          Tak, dokładnie.
      • inez69 Re: Fauve Carlotta 02.01.10, 22:07
        Zaraziłaś mnie. Długo się powstrzymywałam bo ceny były zbyt wysokie
        jak dla mnie, ale dziś się złamałam, bo Carlotta na listach kosztuje
        35 funtów (w Polsce 319zł!), zamówiłam i z drżeniem serca czekam do
        poniedziałku na wiadomość że na pewno jest.
        Yago sprowadzasz nas na złą drogę :P
        • yaga7 Re: Fauve Carlotta 02.01.10, 22:36
          Trzymam kciuki, żeby okazała się dobra :)
          • kasica_k Re: Fauve Carlotta 03.01.10, 04:06
            To i za moją potrzymaj ;) (i żeby doszła, a właściwie doszły, bo zamówiłam dwie:
            34G i 36G. Zdam relację czym prędzej, jak tylko dostanę, a doczekać się nie mogę...)
            • inez69 Re: Fauve Carlotta 03.01.10, 11:39
              Kasico na Twoim blogu wyczytałam informacje o tej promocji-
              dziękuję:), bo jednak nadal z ciężkim sercem, ale dużo pewniej
              wydałam te 40 funtów. Ja też zamówiłam większy rozmiar 32G, bo 30G
              na pewno byłoby małe, ale bardzo sie boję, że przez te banki
              holideje i inne dłuugie weekendy w UK, stany magazynowe nie są
              aktualizowane i w poniedzialek sie okaże, że jednak go nie ma.
            • black_halo Re: Fauve Carlotta 01.03.10, 11:40
              Widzialam, ze sprzedajesz w innym watku 34G. I widze na figleaves 36FF
              w zachecajacej cenie ale zastanawiam sie jak wypada obwodowo. Byc moze
              te 36FF bedzie pasowalobo w takim rozmiarze kupuje maskaradki.
        • inez69 Re: Fauve Carlotta 13.01.10, 17:01
          Do mnie przypełzła wczoraj. Wiedziałam, że 30G będzie małe, więc
          kupiłam 32G z zamiarem zwężenia obowodu, ale niestety już go
          odeslalam do listków spowrotem.

Obwód nie tyle rozciągliwy co szeroki-70 cm stanika powinno ładnie
          oplatac moje 69 cm po biustem przynajmniej podczas mierzenia, ale
          już wedy widac było luz. Miseczka idealna wielkościowo, ale fiszbyny
          za szerokie. Siedziałam w nim spokojnie 5 minut i już wtedy mnnie
          obcierał pod pachami, więc przy intenstywniejszych ruchach pewnie
          byłby nie do zniesienia, ale ja jestem z tych bardziej wrażliwych.
          Może gdyby był w dobrym rozmiarze, to odczucia odnośnie zabudowania
          pod pachami miałabym lepsze. Dekolt cudowny, piersi idealnie
          zaokrąglone i uniesione. Wykonanie też świetnej jakości, ale
          niestety rozmiar go dyskwalifikuje. Szkoda szkoda szkoda.
        • ptasia Re: Fauve Carlotta balkonik 24.06.10, 19:09
          Ech. Tak mi się podobała... I wylicytowałam nowy balkonik 30e za 14 funtów.
          Wszystko fajnie, do momentu gdy jej nie rozpakowałam i nie założyłam na siebie.
          Obwód całkiem ścisły, miski większe, bo na górkę rozmiarową ok. 94cm był ciut za
          mały, ale jak spadnie znów do 93 lub 92 cm, będzie ok. I co z tego, skoro design
          mi się nie podoba. Za dużo szczęścia i baroku: i ta czerwień, i materiał, i te
          hafty. Jest do sprzedania, nówka z metkami. Gdyby ktoś chciał, proszę o kontakt
          do soboty, bo jak nie będzie chętnych, wraca na Wyspy.
      • boziaj Re: Fauve Carlotta halfcup 30F czerwony 07.11.10, 21:06
        kupiłam jakis czas temu, na razie lezy w szufladzie, bo jest odrobine za duza - czyli wypada duzomiskowa, do to jedyny 30f, który jest na mnie za duzy
        za duza tylko troszke, wystarczy, by material na krawedzi miski lekko odstawal, ale nie przeszkadza, by stanik kształtował bajecznie
        taka jak pisala Yaga to plandzowaty half, podobnie jak bethany, ale lezy lepiej, bo ładniej zaokrągla z profilu
        fiszbiny dosc szerokie, ale nie wplywa to na ksztalt, ani -jak sie wydaje - wygode
        obwod przy przymiarce wydaje sie niezbyt scisly, ale zazwyczaj fauve sprawiaja takie wrazenie, a potem trzymaja jak mur
        do kompletu mam briefy - rozm. M, bo taki był do kompletu i o dziwo sa OK (zazwyczaj nosze brytyjskie S)
        kiedys uznalabym calosc za ideal, ale dojrzalam juz do stanikowej perfekcji ;) , wiec drazni mnie to odstawanie haftu i zastanawiam sie co z nim zrobic
    • asiabudyn11 India Balkonetka 05.11.09, 18:38
      Jaka jest miseczkowo, obwodowo i jak ksztaltuje biust (czy nie ma tendencji do
      dziobowania)?
      • kasienka.b Re: India Balkonetka 05.11.09, 20:12
        mogę się wypowiedzieć o wersji Berry - obwód standardowy, miseczki dość spore.
        Bardzo ładnie leży na biuście (przynajmniej na kilku, które widziałam), nie
        dziobuje, raczej ładnie zaokrągla.
      • yaga7 Re: India Balkonetka 05.11.09, 20:18
        U mnie balkonetki mają tendencję do dziobowania (wszystkie freye, niektóre
        fantasie), ale India wygląda w miarę ok.
        Dla mnie obwód standardowy, miska w kierunku większej.
        • asiabudyn11 Re: India Balkonetka 05.11.09, 20:31
          Ok. Dziekuje za informacje :-)
    • inez69 Recenzje staników w BKS 02.12.09, 19:16
      Zapraszam do recenzowania poszczególnych modeli staników Fauve w
      Biuściastym Katalogu Staników:

kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?510688
    • wwwwiedzma Co to za model? 30.01.10, 19:35
      Znalazłam stanik na ebayu, w moim rozmiarze 30 G. Jest śliczny, wylicytowałam go już i czekam na przesyłkę. Ale... nie wiem jaki to model:
      i.ebayimg.com/16/!BkKosw!BWk~$(KGrHqMH-CkEs-cEE5HPBLWbNQc3g!~~_12.JPG
      Czy ktoś wie? I jak jego obwód i miski mają się do normy?
      • yaga7 Celine plunge :) 30.01.10, 20:20
        Niestety nie mam pojęcia jak miski, tylko mam doświadczenie z halfem z tej serii :)
        • wwwwiedzma Re: Celine plunge :) 31.01.10, 15:51
          Dzięki :)
          Dopiero po niewczasie, po nieudanych próbach odnalezienia tego modelu na stronie producenta, Ebayu i Allegro, jak już mi całkiem brakło pomysłów, to zaczęłam się zastanawiać skąd kojarzę modelkę! Teraz już wiem! :D
          www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/fauve-by-fantasie/balconette-bras/fu04-details.aspx?ck=xuRXLVj6zQuugZJwa%2bSfG76AUUmrR2wMXbz0IwAIHMg%3d
          Co ciekawe, ten sam stanik, o tej samej nazwie: Celine, jest na Ebayu, tyle, że całkiem inaczej wygląda. Czyżby to było jego poprzednie wydanie kolorystyczne?
          • inez69 Re: Celine plunge :) 08.02.10, 00:54
            Masz na myśli ten kolor?:

kataloglb.blox.pl/2009/09/Fauve-Celine.html
            Jesli tak, to to jest wersja kolorystyczna z najnowszej kolekcji.
            • wwwwiedzma Re: Celine plunge :) 08.02.10, 23:53
              Jej, tego nawet nie widziałam. Śliczny, aż się zaśliniłam :))
              Ale tu od razu widzę, że to ten sam model stanika.
              Nie poznałam, takiego:
              cgi.ebay.pl/Fauve-Fantasie-Celine-Padded-Bra-NewFreePostandPacking_W0QQitemZ270497791422QQcmdZViewItemQQptZUK_Women_
              z tym, że to nie jest plunge, a half cup i stąd pewnie różnice w wyglądzie
              koronki zdobiącej miseczki.
              Mało spostrzegawcza jestem ;)
    • wwwwiedzma FAUVE Celine 13.02.10, 00:38
      I już posiadam wygraną na ebayu Fauve Celine, w rozmiarze 30 G :)
      Wizualnie - cudeńko, miękkie miski od spodu podszyte lekko połyskującym złotawym materiałem, z zewnątrz pokryte czarną siateczką, w górnej części miski jedna warstwa ślicznej czarnej koronki, podobna zdobi boki stanika i miejsce przy zapinaniu. Mostek bardzo wysoki, nie wygląda jak plunge, ramiączka bardzo szerokie (w końcu dla tej firmy, to już rozmiar gigant, więc stanik ma tego rodzaju "wzmocnienia" :P), ale zapinanie o dziwo jedynie na dwie haftki.
      Koronka jest również na figach do kompletu, zdobi jednowarstwowo boki z przodu, z tyłu też mają zdobienia, choć umieszczone tak - centralnie, na górze :))
      Co do rozmiaru stanika: obwód bardzo stabilny, choć nie ciasny, nawet moim zdaniem luźny, mostek trzyma się jak diabeł duszy (bardzo mi to odpowiada), miski dość spore, ich przeszycia powodują mocne uniesienie biustu, choć dają jednocześnie dość naturalny kształt, zdecydowanie nie typu jabłuszka, raczej łezka.
      • nomina Re: FAUVE Celine 17.08.10, 22:49
        Zakochałam się w Celinie. Najbardziej w Krimson, ale i Złotą Antyczką nie pogardzę.

Niestety, różni nas status społeczny. Nie stać mnie na tę kobietę, buu :(.
    • marudna_maruda Merissa black/gold 24.07.10, 20:09
      Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką Merissy half-cup w rozmiarze 30dd (nie wiem, czy z takim rozmiarem mam prawo wypowiadać się na Lobby Biuściastych), moje rozmiary to pod biustem 65/70(ścisło/luźno na wydechu), 86 w biuście.

Wymiary stanika:
      obwód luźno 64cm
      obwód w maksymalnym naciągu 80cm
      U fiszbiny (bez kanalika) 13cm
      UU fiszbin 28 cm

Obwód w spoczynku jak widać jest długi, ale na ciele fajnie pracuje i jest dla mnie OK - ale ja nie lubię się ściskać. Mam wrażenie, że obwód jest ściślejszy niż w Indii Berry w tym samym rozmiarze.

Wykonanie jest bardzo staranne, hafty w odcieniach złota są symetryczne, na mostku i przy ramiączkach złoto-czarna kokardka. Ramiączka są dość szerokie, 1.7cm bez pętelek, 2.3 z pętelkami.

Nisko zabudowany, kształtuje w jabłuszka, bardzo wygodny.
      • anka-ania [OT] Prawo do wypowiadania się 24.07.10, 20:42
        marudna_maruda napisała:

> Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką Merissy half-cup w rozmiarze 30dd (n
        > ie wiem, czy z takim rozmiarem mam prawo wypowiadać się na Lobby Biuściastych)

A biust masz? Masz. To w czym problem? Ograniczeń wymiarowych nikt tu nigdy nie wprowadzał. LMB zostało utworzone dlatego, że małbiuściaste mają inne problemy z kupnem i dopasowaniem biustonoszy i chciały to mieć zebrane w jednym miejscu, a nie dlatego, że ktoś je stąd wygonił. ;)
        • marudna_maruda Re: [OT] Prawo do wypowiadania się 24.07.10, 20:58
          Dziękuję za miłe słowa :)
      • yaga7 Re: Merissa black/gold 29.07.10, 08:12
        A porównanie masz tylko z Indią Berry? Z Carlottą może też przez przypadek? :)

Zastanawiam się, jaki rozmiar wziąć, bo wiem, że nie będę mogła oddać. A
        Carlotty mi się rozciągnęły, Indie z kolei nie.

A może ktoś jeszcze widział / mierzył Merissę?
        • marudna_maruda Re: Merissa black/gold 29.07.10, 08:53
          Owszem, mierzyłam czerwoną Carlottę. Według mnie jest luźniejsza niż India i
          Merissa i ma większe miski tak, że 65dd na mnie powiewało. Ale jak wiadomo,
          mało/dużomiskowość bywa wrażeniem subiektywnym.
          • yaga7 Re: Merissa black/gold 29.07.10, 09:01
            Co do wielkomiseczkowości czerwonej Carlotty - też się z tym zgadzam. Czarna już
            jest normalna.

Hmm, czyli mówisz, że merissa jest ciaśniejsza. No to muszę jeszcze pomyśleć nad
            rozmiarem :)

Dzięki!
            • yaga7 Re: Merissa black/gold MAM 17.08.10, 21:55
              Mam 32G na 77/104 i już się zapinam na środkową haftkę, więc moim zdaniem nie
              jest ciasna. Ale i tak jest boska :)))
              • pierwszalitera Re: Merissa black/gold MAM 23.09.10, 14:27
                yaga7 napisała:

> Mam 32G na 77/104 i już się zapinam na środkową haftkę, więc moim zdaniem nie
                > jest ciasna. Ale i tak jest boska :)))

Napaliłam się na tą Merissę, bardzo podoba mi się ten nowy oliwkowy kolor i chciałabym już wstępnie mniej więcej określić rozmiar, by nie zamawiać całkiem w ciemno. Nie mam zbytniego doświadczenia z brytyjczykami, ale może da się effuniakowo? Czy ta twoja Merissa to half cup, czy balkonetka? I jaki effuniakowy rozmiar ci pasuje? Głównie chodzi mi tu o miseczkę. Z góry dziękuję. :-)
                • yaga7 Re: Merissa black/gold MAM 23.09.10, 15:30
                  Nie jestem effuniakowa za bardzo :)

Mam jedną panterkę effuniakową 75FF kupioną ciut na wyrost (podobnie jak kupiłam Merissę, licząc, że zrzucę z biustu jeszcze 2 cm) i podobnie na mnie leżą.
                  Więc w sumie nie wiem, czy pomogłam :)
                  Aha, mam halfa.
                  • pierwszalitera Re: Merissa black/gold MAM 23.09.10, 16:33
                    yaga7 napisała:

> Więc w sumie nie wiem, czy pomogłam :)
                    > Aha, mam halfa.

Trochę pomogłaś. Przynajmniej obwodowo. Ja noszę effuniakowe Chilli 75DD (trochę miskowo na styk), więc spróbuję tutaj najpierw 32E. Tak sobie już też myślałam.
      • pierwszalitera Re: Merissa black/gold 23.09.10, 14:30
        Pytałam już yagę, pytam więc też ciebie, jaki effuniakowy rozmiar nosisz?
    • boziaj Koszulki - jak wypadaja rozmiarowo? 16.08.10, 21:59
      moze ktos ma i powie mi ile biustu miesci S-ka i M-ka?
      • azymut17 Re: Koszulki - jak wypadaja rozmiarowo? 17.08.10, 12:55
        Nie wiem, o który konkretnie model pytasz, ja mam doświadczenie z koszulką do
        ametystowej Emmanuelle. Ze względu na to, że ona NIE podtrzymuje biustu, rozmiar
        można brać dość swobodnie. Nawet na moim 30DD ta część, którą możemy nazwać
        obwodem, nie przylega z przodu, więc efekt jest trochę ciążowy.
        Dlatego dobiera się ją raczej na szerokość klatki piersiowej, bo poniżej i tak w
        talii powiewa. Wg mnie S jest na max 30FF, 32F (granica przyzwoitości), a
        niektórzy w tych rozmiarach wybiorą już M.
        • boziaj Re: Koszulki - jak wypadaja rozmiarowo? 17.08.10, 19:44
          fakt, nie napisałam o jaki model pytam ;)
          rozmyslam nad christiną - na fotce własnie poziom biustu wydaje sie
          byc najwezszym miejscem
          • yaga7 Re: Koszulki - jak wypadaja rozmiarowo? 17.08.10, 21:54
            Mam Christinę, L i XL chyba, i się rozciąga bardzo.
            Nie wiem, czy miałaś w ręce Christinę stanik czy figi? Bo materiał na biuście
            jest taki, jak na szortach, czyli rozciągliwy.
            Generalnie nie przejmowałabym się aż tak rozmiarówką tych koszulek ;)
            Jak chcesz bardziej opiętą, weź mniejszą.
            • boziaj Re: Koszulki - jak wypadaja rozmiarowo? 18.08.10, 15:06
              dzieki :)
              mam stanik i szorty
              • yaga7 Re: Koszulki - jak wypadaja rozmiarowo? 18.08.10, 16:07
                No to koszulka się rozciąga tak, jak szorty, wg mnie sporo :)
    • black_halo jaki obwod na 83/85 pod biustem? 01.09.10, 23:18
      Chodzi mi o Bethany half-cup. Duzo czy malo miseczkowy? Normalnie nosze
      36FF.
    • yaga7 Isobel fullcup 10.09.10, 08:38
      Na różnych stronach model ten jest opisywany jako balkonetka albo fullcup. Ale moim zdaniem jest to wybitnie fullcup, mimo, że wygląda na balkonetkę :)
      Ma fullcupowy pas materiału z boku, który przechodzi w ramiączko i ramiączka są wszyte ciut bardziej do środka niż w balkonetce. No i dla mnie to jest wada.

Jest mega cudnie wykonany. Fioletowy materiał jest mięciusi, milusi i cudowny. Na koronce są hafty w dwóch odcieniach złota. Przepięknie się to komponuje. Dawno żaden model mi się tak nie podobal wizualnie.

Obwód chyba standardowy i miska chyba też - ciężko mi określić, bo mi się zmienił rozmiar i przyznaję, że kupiłam go na zapas. Inne Fauve mam w obwodzie 34 i zapinam się najciaśniej, więc tu wzięłam 32G i obwodowo jest ok, ale miska jest jeszcze ciut mała. Ewentualnie to dlatego, że jestem przed @.
      Stringi są śliczne i wyglądają na b. wygodne. Moim zdaniem są rozciągliwe i duże.

Świetnie zbiera z boków i podaje biust do przodu, ale niestety dlatego trochę dziobuje i w letnich bluzkach będzie średnio wyglądać, ale myślę, że pod grubszymi ciuchami się sprawdzi.

Ale wizualnie cudo - będę się patrzeć i napawać :P
      • normalna_ja piżamy 14.09.10, 11:20
        Widzę, że kilka z Was ma doświadczenie z koszulkami Fauve, a może któraś ma doświadczenie również ze spodniami? Jak one rozmiarowo wypadają? Z koszulkami mam problem, bo noszę 30FF i nie wiem, czy S czy M? Staniki pewnie 30FF, na pewno będę w ten rozmiar celować gdyby co :).

I mam jeszcze pytanie dot. majtek. Czy one mają standardowe rozmiary? Bo nie wiem, jaki rozmiar brać na 94 cm w biodrach.

Byłabym wdzięczna za pomoc :)
        • ptysiowa_7 Re: piżamy 14.09.10, 12:55
          Ze spodniami nie pomogę, ale majtki są standardowe brytyjskie, na 94 cm w biodrach biorę S. Ich wadą jest jednak to, że są zwykle strasznie wysokie z tyłu. Wyjątkiem są figi i szorty do Emmanuelle, są z delikatnego, zwiewnego materiału i musiałabym je mieć w rozmiarze XS.
    • marudna_maruda Lucia pers blue half cup 14.10.10, 16:33
      Mierzyłam 30d oraz 30dd (moje wymiary to 65/70 (ścisło/luźno pod biustem), 85 w biuście) i leżały na mnie tak jak usztywniane halfy Frei (Summer, Monet) albo Carlotta w tych samych rozmiarach, czyli kiepsko. Nawet przy maksymalnie poluźnionych ramiączkach miałam efekt bardzo brzydkiego ciągnięcia miski ramiączkiem - tak jakby miski były przeznaczone na znacznie bardziej kulisty biust niż mój. No i miseczki były ciut za głębokie (w 30dd), zaś w 30d fiszbiny były za wąskie.
      Obwód Lucii jest raczej luźny.

Reasumując - jak na kimś leży Summer, Monet czy Carlotta, to z dużym prawdopodobieństwem Lucia też będzie. Jeśli tamte nie leżą i nie macie możliwości stacjonarnego przymierzenia, to raczej darujcie sobie zamawianie.
      • ptysiowa_7 Re: Lucia pers blue half cup 14.10.10, 17:58
        A czy ona bardzo odznacza się pod bluzkami? I czy ramiączka są bardzo grube?
        • marudna_maruda Re: Lucia pers blue half cup 14.10.10, 18:19
          Ramiączka w zależności od rozmiaru - w d były węższe (zapięcie z tyłu też), w dd szersze. Chyba standardowe jak na Fauve czy Freyę.
          Mierzyłam w sklepie, nawet nie przymierzałam bluzki, bo to ciągnięcie miski przez ramiączko wyglądało fatalnie.
          • marcille Re: Lucia pers blue half cup 14.10.10, 18:23
            Tu są dokładne wymiary niektórych rozmiarów Lucii: marcille.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?772817
    • yaga7 Lucia balkonetka 25.10.10, 21:17
      Ach, boska jest :)

Jest to pierwszy balkonetkowy model Fauve (no może poza starym Amandine), który na moim biuście nie robi dziobów czy nosków, ale ładnie unosi piersi i prawie je zaokrągla.
      Jest wielkomiskowa, mieszczę się w 32G, a inne fauve w 32G są za małe jednak. Obwodowo nie jest bardzo ciasna.

Wizualnie cudo. Mam ochotę również na czekoladową wersję.
      • fuks-09 Merissa i Emanuelle 07.11.10, 10:03
        Jestem zachwycona tymi stanikami. Robia z moim biustem cuda.
        Merissa half cup - pieknie wykonany czarny staniczek ze zlotym haftem, rozmiar 32F. Cudownie trzymajacy obwod, piersi sa w nim pieknie uniesione i zaokraglone. W bluzce jest wrazenie minimalnego splaszczenia dolnej czesci biustu, ale mi to akurat zupelnie nie przeszkadza.
        Jedyny mankament to szerokie ramiaczka.
        Emanuelle, kremowa z orzechowym haftem, half cup 32E. Cudo. Przepiekny stanik, starannie wykonany. Wrazenia jak w Merissie. Wada, ramiaczka troche ciagna miske, no i ramiaczka szerokie - nie wiem doprawdy co z tym szelkami, mogliby troche je zwezic.

Poza tym uwielbiam je, zadne La Senze i maskaradki nie daja takiego efektu.
        Cena Fauve jest niestety potwornie wysoka, ale w internetowych sklepach angielskich wychodza zdecydowanie taniej niz w PL.

Teraz ostrze sobie zeby na Lucie, chyba sobie/TZ ja sprawie na gwiazdke :-)
        No i chcialabym zeby kiedys wprowadzili serie gladkich staniczkow pod obcisle bluzki, wolno mi marzyc, no nie?
        • normalna_ja Merissa half cup i Alissa half cup 07.11.10, 16:17
          Merissa 30FF half cup (wersja czarna ze złotym haftem) - stanik piękny, cuda robi z biustem. Obwód standardowy, miski też. Ramiączka w tym rozmiarze niezwykle szerokie. Obwód świetnie trzyma, piersi są ładnie zaokrąglone. Prawie ideał, gdyby nie te ramiącha szerokie...
          Majtki standardowe. Równie piękne i świetnie wykonane.
          Alissa 30FF half cup (wersja popielata) - to samo co przy Merissie. I niestety również ramiączka bardzo szerokie. W katalogu nie zachwycił, na żywo zyskał bardzo, bardzo dużo. Piękny. Majtki standardowe.
          • normalna_ja Celine half cup, Celine koszulka, Lucia half cup 07.11.10, 16:27
            Celine 30FF half cup w czerwieni - istne cudo. I cuda robi z biustem. Rozmiarówka standardowa, obwód trzyma należycie, a biustonosz kształtuje piersi w piękne kule. W 30FF oczywiście ramiączka jak szelki, ale warto przymknąć oko na tę jedyną wadę :). Majtki standardowe.
            Celine koszulka do spania, wszystko ok, tylko koszulka nie mieści moich piersi :(. Jest odcinana pod biustem i niestety mi odcięcie wypada na piersiach. Mierzyłam S. Na mniejsze piersi będzie super. Kolorystycznie jest piękna, z przyjemnego w dotyku materiału i jest bardzo seksowna.

Lucia 30FF half cup, persian blue - moje rozczarowanie. Rzeczywiście model jest dużomiskowy (ale nie o cały rozmiar), mi się marszczy górna część miski, ale wydaje mi się, że 30F byłoby za małe. Ramiączka jak w innych Fauve'ach w moim rozmiarze - szerokie niemiłosiernie. Stanik jest przepiękny. Kolor, wykonanie. Majtki i pas do pończoch - standardowe. Niestety biustonosz ze względu na tę "zadużość" nie jest na mnie.
    • boziaj Briefy do Nicole - jak wypadają rozmiarowo? 08.11.10, 16:18
      chce kupic wysyłkowo i nie wiem czy sie zdecydowac, bo mz fauve niestety nie trzyma rozmiarówki dołów
      mam juz za duze S-ki i dobre M-ki :/
    • fuks-09 Lucia czekoladowa - pytanie 16.11.10, 08:29
      Czy miseczki rzeczywiście są większe niż standard? Mam Merissę 32F i Emmanuelkę 32E - w co powinnam celować w czekoladowej Lucii hal cup???

I drugie pytanie - czy ktoś wie jak szybko pojawi się kolekcja wiosenna?
      • normalna_ja Re: Lucia czekoladowa - pytanie 16.11.10, 09:44
        Co do Lucii czekoladowej, nie pomogę, bo nie miałam przyjemności jej zmierzyć :).

Co do pytania o kolekcję wiosenną:
        Merissa zieleń: grudzień
        Alissa czerń: grudzień
        Emmanuelle brązowo-niebieska: styczeń
        Lucia błękit: styczeń
        Isobel jasny róż: luty
        Rosa: marzec
        Yasmin: kwiecień
        Aurelia: maj
        • marcille Re: Lucia czekoladowa - pytanie 16.11.10, 09:53
          Lucia ma miski o oczko większe niż standard (czyli inne brytyjczyki tj. Freya, Panache...), ale nie wiem jak to się ma do wcześniejszych modeli z Fauve. Ja radzę klientkom brać o miskę mniej niż wynika z tabeli rozmiarów brytyjskich. Zawsze możesz poprosić sklep w którym kupujesz o wymierzenie konkretnego rozmiaru.
          Wiosenna kolekcja powoli już wchodzi do sprzedaży, mamy już np. czarną Alissę z zielonymi, kontrastowymi wykończeniami (też ma większe miski niż wypadałoby z tabelki). W styczniu spodziewamy się Emmanuelle i w kwietniu Yasmin.
      • yaga7 Re: Lucia czekoladowa - pytanie 16.11.10, 10:03
        Ja mam tylko balkonetkę i to niebieską, ale w niej na pewno są miski większe niż w Merissie w wersji half. W każdym razie jakbym ja kupowała halfa, to na pewno celowałabym w ten rozmiar balkonetkowy. Czyli ja na Twoim miejscu celowałabym w 32E,tak jak w Emmanuelle - która wg mnie też jest wielkomiskowa.
        Ale tak naprawdę, to oczywiście nikt nie da 100% gwarancji, że na stówę będzie pasować.
      • ciociazlarada Re: Lucia czekoladowa - pytanie 16.11.10, 10:52
        Brązowy halfcup mam 30E i inne staniki też 30E. Moim zdaniem miska w halfcupie jest normalna.
    • sbarazzina Miekkie plunge - wbijanie sie krawedzi?? 19.11.10, 11:08
      Czy miekkie plunge fauve nadaja sie na stozki? Czy miska wszyta jest bardzo plasko albo zakonczona jakas nierozciagliwa tasemka (jak w Arabelli)?

Dokladnie chodzi mi o Emmanuelle plunge :) Ma ktos ten model, jak sprawuje sie obowd, miska standardowa?
      • yaga7 Re: Miekkie plunge - wbijanie sie krawedzi?? 19.11.10, 11:21
        Mam Emmanuelle, ale moim zdaniem to normalna miękka balkonetka, żadne plunge. Rozmiarowo wydaje mi się, że jest jak inne balkonetki Fauve.
        Natomiast niestety nie pomogę w sprawie stożków i tasiemek, bo mnie zwykle się nic nie wbija (a jak się wbija, to znaczy, że za mały, bo w dobrym rozmiarze jest ok). W każdym razie zakończony jest taką niewielką tasiemką, ale nie taką szeroką jak np w modelu Mia.
        • sbarazzina Re: Miekkie plunge - wbijanie sie krawedzi?? 19.11.10, 11:29
          Nie mam zadnej balkonetki fauve i chyba nigdy zadnej nie mierzylam, wiec ciezko mi sie odniesc :)

Tu nie chodzi o szerokosc, tylko o rozciagliwosc tej tasiemki. O to czy robi azamknieta miske jak w Arabelce.

Dzieki :)
          • yaga7 Re: Miekkie plunge - wbijanie sie krawedzi?? 19.11.10, 11:42
            Ja z kolei nie mam Arabelki :D

Ale wg mnie ten brzeg nie jest rozciągliwy. Ale z drugiej strony wydaje mi się, że żadna krawędź moich balkonetek nie jest rozciągliwa.
      • arwena-g Re: Miekkie plunge - wbijanie sie krawedzi?? 19.11.10, 13:28
        Ja mam i Emmanuelle i Arabellę. Obie leżą na mnie dobrze, nie wbijają się, ale sądzę że ta tasiemka w Emmanuelle jest nierozciągliwa, zachowuje sie podobnie do Arabelli. Gdybym miała nieco pełniejsze piersi , na pewno by się wbijała.
        • normalna_ja Re: Miekkie plunge - wbijanie sie krawedzi?? 19.11.10, 13:32
          Ja mam biust pełny u góry i wszystkie balkonetki/plunge Fauve, które mierzyłam wbijały mi się w piersi i je przecinały. W Arabelli ten efekt też mam, ale na dużo mniejszą skalę, jest prawie niezauważalny
          • sbarazzina Re: Miekkie plunge - wbijanie sie krawedzi?? 24.11.10, 15:25
            Dzieki diewczyny. Odpuscilam niestety :( Moze kiedys bede miala okazje przymierzyc stacjonarnie, to sie przekonam.
    • ozanja Merissa - niesymetryczne hafty 25.11.10, 11:05
      Pomocy!
      Przyszła dziś merissa, czarna ze złotym haftem,cud-miód. Podziwiałam się w lustrze tak z minute,ale coś mi burzy to cudne widzenie - niesymetryczne hafty na miseczkach. Nie jest to żaden reject, tylko produkt pełnopłatny (55Ł...), ale może niektóre modele tak miały...? Choć chyba znam odpowiedź, bo przyjrzałam się merissom w katalogu, to proszę jeszcze Was o pomoc - czy któraś zetknęła się z niesymetrycznymi haftami w merissie??? Jakby nie, to odsyłam. Nie mam szczęścia do merissy, bo ta kremowa z kolei miała niesymetryczne miseczki i jedna odstawała. Tu miseczki leżą pięknie, ale ten haft:
      Merissa
      Niby nie wygląda to aż tak źle, ale na piersi drażni wzrok,bo jest bardziej wyeksponowane...
      • normalna_ja Re: Merissa - niesymetryczne hafty 25.11.10, 13:18
        Obejrzałam stanik i też ma niesymetryczne hafty, ale nie aż tak jak ten Twój.
        Ja bym go raczej odesłała, bo różnica jest widoczna i przez to stanik nie będzie tak cieszył jak powinien ;)
        • kasienka.body Re: Merissa - niesymetryczne hafty 25.11.10, 15:05
          a mnie raczej nie przeszkadzają niesymetryczne hafty - jeśli sam biustonosz leżał by dobrze, to nie pozbywałabym się go, zwłaszcza, że różnica jest nie wielka, zdobienia są bogate, więc w sumie nie do końca widać czy to efekt zamierzony czy pomyłka. Szkoda dobrze leżącego i ładnego biustonosza - jeśli zechcesz wymienić na nowy to nie wiadomo czy nie trafią się jeszcze bardziej niesymetryczne :)
          • ozanja Re: Merissa - niesymetryczne hafty 25.11.10, 16:14
            Dzięki kasienko i normalna :-)
            Nie da sie ukryc,ze sam biustonosz lezy b.dobrze. Pomysle nad tym haftem...
            Pozdrawiam,
            ania
    • wwwwiedzma Fauve Amandine 21.01.11, 22:25
      Mam pytanie do posiadaczek tego modelu, na wymiary 73/98 jaki rozmiar będzie pasował?
      Czy to model o standardowym rozmiarze? Czy ktoś może go porównać np. z Celine?
      • wwwwiedzma Re: Fauve Amandine 04.02.11, 12:33
        No więc sama już mogę sobie odpowiedzieć ;)
        Na moje obecne wymiary 73/100, rozmiar 32 G brązowego Amandine jest może ociupinkę luźny w miskach, ale absolutnie do przeżycia, obwód jest przyjemnie ciasny ( w spoczynku - 66 cm, po max naciągnięciu - 80 cm), miski o fiszbinach głębokości - 27 cm (mierzone po kolanie), szerokości - 16 cm.
        Materiał jest mięciutki i przyjemny w dotyku, mam więc nadzieję, że stanik będzie wygodny i komfortowy w użytkowaniu :D
        A, przestroga dla chcących kupić majtki do kompletu, briefy w tym modelu są mega zabudowane i duże ;)
    • yaga7 Lucia half :( 25.01.11, 13:23
      Porażka :(
      Przede wszystkim to nie jest taki całkiem half. Konstrukcja jest zupełnie inna niż w Indii czy Celine. India czy Celine są otwarte u góry, Lucia jest ciut zagięta. Carlotta ma chyba podobną konstrukcję, ale leży 100 razy lepiej, widocznie to zagięcie jakoś inaczej się układa.
      Wzięłam do porównania 32G i 34G (bo 34FF i tak nie było) i obwodowo oczywiście jest dobry 32, ale miska za mała, natomiast 34G pod względem miski ok, może ciut za duży, ale obwód luźniejszy.
      Half jest moim zdaniem mniejszy miskowo niż Lucia balkonetka. Ale to też kwestia kroju, bo uważam, że Lucia absolutnie nie może być za mała, bo wtedy biust się dziwnie zagina. Nawet nie tworzą się bułki, tylko takie wglębienie na krawędzi miski i przelewający się biust wyżej. Masakra.

Skutecznie wyleczyłam się z tego modelu :)
    • evensis Re: FAUVE 2 - nowszy 04.02.11, 10:35
      Bardzo chętnie odkupię Indię half - cupa e rozmiarze 30E lub 32D.
    • wwwwiedzma Merissa ivory half cup 04.02.11, 12:59
      Moim marzeniem była czarna Merissa, ale w tej chwili jest już niestety nieosiągalna. Na pocieszenie kupiłam sobie Merissę w kolorze ivory z seledynowymi i różowymi przeszyciami, taki delikatny, letni stanik.
      Co do podtrzymania biustu, jego kształtu i uniesienia - rewelacja!
      Rozmiar stanika to 30 G, ja ostatnio mam górkę rozmiarową i obecnie wymiary 73/100 :O
      Obwód stanika jest luźny i rozciągliwy: w spoczynku - 67 cm, po max naciągnięciu - 86 cm, miski chyba większe niż standard: głębokość fiszbiny - 25 cm (mierzone po kolanie), szerokość fiszbiny - 15,5 cm.
    • wwwwiedzma Carlotta half cup 02.03.11, 17:24
      W zasadzie poluję już wyłącznie na staniki z Fauve, ich konstrukcja i komfort użytkowania z naddatkiem wynagradza cenę :)
      Czarna Carlotta w rozmiarze 30 G pasuje na moje 73/98. Miski oceniam jako spore, obwód choć nienajciaśniejszy, to stabilny.
      Stanik fantastycznie unosi i kulkuje piersi, jest przy tym śliczny :D
      Rozmiar 30 G ma wymiary: obwód bez naciągania 66 cm :p , po max. naciągnięciu 80 cm, szerokość fiszbiny 14,5 cm (bez samych fiszbin i kanalików), głębokość miski mierzona z zewnątrz (również bez fiszbin i ich kanalików) 27 cm.
      • kasienka.body Re: Carlotta half cup 02.03.11, 19:38
        hmm, nie wiem czy czarna Carlotta jest luźniejsza, czy Tobie się trafił rozciągliwy egzemplarz (albo mi ścisliwy ;) ), ale mam czerwoną Carlottę w rozm. 70FF (na 77/102) i jest przyjemnie ścisła, na pierwszej haftce od kilku miesięcy i nic się nie rozciągnęła :)
        • yaga7 Re: Carlotta half cup 02.03.11, 20:50
          Ja mam czarną i czerwoną i u mnie one się różnią w sumie tylko wielkością miski, ale już nie pamiętam, która jest większa :))

Mogliby zrobić ją w fiolecie... To jeden z bardziej udanych modeli, Lucia kompletnie nie leżała na moim biuscie :(
          • kasienka.body Re: Carlotta half cup 02.03.11, 21:29
            Yaga - na jesień będzie piękny fioletowy half o kroju bardzo podobnym do Carlotty :) Jest cudny, nie mogę się już go doczekać :)
            • yaga7 Re: Carlotta half cup 02.03.11, 21:37
              Oooo, to super wiadomość :D
              Bo Lucią jestem strasznie zawiedziona, wiosenna kolekcja Fauve nie dla mnie, w ogóle ostatnio coś mam nie po kolei z Fauve.
              Ale fiolet brzmi baaaardzo zachęcająco :)
              • wwwwiedzma Re: Carlotta half cup 03.03.11, 00:03
                Taak, fiolecik baaardzo lubię i chętnie na niego zapoluję ;)
              • kasienka.body Re: Carlotta half cup 03.03.11, 11:28
                Fioletów będzie sporo, będzie też przepiękny ZIELONY half - bardzo ładna zieleń, nie oliwka i nie żarówiasta trawa :) Będzie ciemne wino, srebro i trochę klasycznej czerni też się znajdzie :) Ja ogólnie jesiennymi Fauvami jestem zachwycona :)
                • wwwwiedzma Re: Carlotta half cup 03.03.11, 14:30
                  Aj..., to już powinnam zacząć oszczędzać...
                  Same moje ulubione kolorki :D
                • yaga7 Re: Carlotta half cup 03.03.11, 14:37
                  Zieleń to nie dla mnie, ale to wino brzmi zachęcająco. Ciekawa jestem zdjęć :)
    • boziaj Natalia 30.05.11, 00:49
      stanik 30F, miękki plunge, obwód i miski w normie, moze trochę w kierunku większych
      kolor tiramisu i natalia faktycznie przypomina ten deser: delikatna, smakowita, ale nie za słodka
      mostek niski, materiał miękki, jedwabisty, miski od wewnątrz podszyte bawełną - stanik rokuje na wygodniczka
      majtki równie ładne jak stanik, rozmiar standardowy (S)
    • madzioreck Alissa halfcup 30F 05.08.11, 20:29
      Przyfrunęła dziś do mnie - jest oczywiście przepiękna :)
      Miseczki raczej standardowe, chociaż ze względu na otwarty górą krój można czasem potrzebować rozmiaru mniej.
      Obwód - na 70cm pod biustem (na ścisk) to 65 jest dość ścisłe i stabilne.
      Jedyne, co mi przeszkadza to fakt, że ramiączka nie są w całości regulowane, ale wybaczam ;) ponieważ są bardzo ozdobne, koronka wystaje poza główną taśmę ramiączek i w sumie nie dałoby się, żeby były regulowane całe. Dla mnie jednak są za długie po maksymalnym podciągnięciu, muszę je skrócić.
      Stanik jest wygodny, mógłby mieć dla mnie ciut węższe fiszbiny, na pewno ładniej by wtedy zbierał, ale leży dobrze i nic się nigdzie nie wbija. Odrobinę spłaszcza mi biust, ale to raczej "wina" mojego miękkiego, wymęczonego biustu.
      • wwwwiedzma Re: Alissa halfcup 30F 11.08.11, 19:34
        A jaki masz kolor i na ile cm w biuście pasuje 30 F?
        • madzioreck Re: Alissa halfcup 30F 07.12.11, 21:48
          O ranty, nie zauważyłam wpisu :(

Miałam ok. 94cm w biuście, kiedy go kupowałam - mierzone w miękkim, prawidłowym staniku. Standardowo z brytoli też noszę 30f.
          • wwwwiedzma Re: Alissa halfcup 30F 07.12.11, 23:24
            Spox ;) Tak myślałam, że w 30 F nie wejdę. Jak 30 z Fauve, to G i nic mniej. Może jeszcze Alissę upoluję :>
    • wwwwiedzma Majtki do czerwonej Fauve Celine 07.12.11, 21:08
      Nie wiem gdzie to wkleić, myślę że tu będzie oki.
      Ponieważ mam już czerwoną Celine, a poszukuję gatek, to rozpoczęłam intensywne poszukiwania "dołu" w rozsądnej cenie.
      Nie uwierzycie, ale właśnie zakupiłam figi w cenie 32 zeta :D
      Dostępne są w rozmiarach od 40 w górę (brak już mniejszych rozmiarów), ale CENA!
      Z tego wszystkiego zapomniałam podać sklepu :O nadrabiam:
      www.lingeria.com.pl/index.php
      • yaga7 Re: Majtki do czerwonej Fauve Celine 08.12.11, 06:59
        No to chyba Cię przeczytali, bo ja widzę cenę 82 zeta, bez przeceny.
        • wwwwiedzma Re: Majtki do czerwonej Fauve Celine 08.12.11, 11:49
          Dokładnie :O
          No i to by było tyle, jeżeli chodzi o pochwały dla sklepu.
          Właśnie dostałam wiadomość, że nie mogą zrealizować zamówienia, bo "artykułu nie ma na magazynie".
          Taaa, szkoda tylko, że na stronie figi nadal sobie widnieją, w tej samej rozmiarówce jak poprzednio, ale już nie w cenie 32 zł, tylko 82 zł.
          Dziwne prawda?
          Skoro poprzednia cena była błędem, to dlaczego mogłam złożyć zamówienie, uiścić opłatę i dostałam potwierdzenie, że zamówienie przyjęto do realizacji?
          Czy nie jest to już zawarciem umowy? Z wszystkimi konsekwencjami niewykonania umowy?
          Czekam na odpowiedź ze sklepu, jak zamierzają rozwiązać ten problem. Bardzo jestem ciekawa odpowiedzi.
          :>
          • wwwwiedzma Re: Majtki do czerwonej Fauve Celine 08.12.11, 23:25
            No i mam odpowiedź, choć nie od sklepu a raczej "praktyczną". Otóż po mojej wiadomości, że jak widzę produkt nadal jest widoczny na stronie, a ja domagam się realizacji zamówienia, majtki (po dniu namysłu) zdjęto ze strony sklepu. Wszystkie rozmiary, tak na wszelki wypadek chyba.
            Ja też tak - na wszelki wypadek, po napisaniu do "sklepu" zrobiłam printscreena :P
            Sprawa robi się coraz ciekawsza. Zastanawiam się, co mi jutro napiszą?...
            Ale nie zamierzam się poddać, zawsze mogę się odwołać do powiatowego rzecznika ochrony praw konsumentów.
            A wszystkich przed zakupami w rzeczonym "sklepie" uprzejmie przestrzegam. Myślę, że całą ta historię powinnam opisać na wszelkich forach, skąd ew. "sklep" poszukuje klientów i na innych, tematycznych, dotyczących sklepów.
            Tak czy siak, mam głęboki niesmak. Pomyłka - ludzka rzecz. Tylko jak się potem zachować, to już kwestia klasy, a i obowiązujących przepisów.
            Cóż. Sądy też są dla ludzi.
            A za offtop przepraszam, wątku o "sklepie" nie znalazłam. :|
            Może warto by to umieścić w jakimś wątku ostrzegawczym? Tyle jest wiarygodnych sklepów, po co marnować czas i pieniądze?...
            • wwwwiedzma Re: Majtki do czerwonej Fauve Celine 09.12.11, 00:39
              No i masz, właśnie teraz, czyli patrząc na zegarek po godzinie 24:00, napisał do mnie Kierownik Działu Prawnego "sklepu", proponując gwoli załagodzenia konfliktu preferencyjną cenę - 95 zł! SIC!
              • yaga7 Re: Majtki do czerwonej Fauve Celine 09.12.11, 06:55
                Porażka :(

Załóż wątek o sklepie - popatrz jak wyglądają inne sklepowe wątki i załóż taki sam. Opisz całą sytuację w tym wątku dla przestrogi, bo tutaj to faktycznie mało kto to przeczyta.
    • yaga7 Fauve Veronique halfcup 08.12.11, 09:00
      Zasadniczo powinien to być mój ulubiony stanik - byłam na niego napalona od początku.
      Ale Fauve dało plamę. Mierzyłam 3 sztuki, rozmiarowo było dobre 32G, ale niestety w czasie produkcji coś im poszło nie tak, albo to ja mam wyjątkowego pecha.
      Oba mierzone 32G miały źle wszytą koronkę w górnej części miski i się robił taki kant, mniejszy czy większy, ale się robił i był widoczny pod bluzką. Tak jakby koronki było za mało względem tego materiału w dolnej części. No masakra, zwłaszcza za taką cenę.

Co do rozmiaru - ja go odczuwam jako luźny i wielkomiseczkowy, standardowe 34FF było naprawdę za duże.
    • olakrk89 deco a emmanuelle (nie half-cup) 21.01.12, 14:08
      Hej,
      Bardzo chciałabym zamówić emmanuelle przez internet, ale nie miłam możliwości zmierzyć go na żywo. Deco noszę zawsze 30g i jest idealny. Czy z emmanuelle zamówić ten sam rozmiar?
      • kasienka.body Re: deco a emmanuelle (nie half-cup) 21.01.12, 16:54
        Emmanuelle może być za mała w tym rozmiarze co deco. Chyba, że chcesz miękką wersję, balkonetkę, to wtedy celowałabym w 30GG.
        • olakrk89 Re: deco a emmanuelle (nie half-cup) 21.01.12, 16:59
          interesuje mnie dokładnie ten model, który ostatecznie okazuje się być half-cup. Przepraszam za wprowadzenie w błąd, ale nie mogłam znaleźć całej nazwy. ebras.pl/2/1/2/1150,biustonosz+fauve+emmanuelle+half+cup+0091.html
          Jaki rozmiar pasowałby na mnie?
          • kasienka.body Re: deco a emmanuelle (nie half-cup) 21.01.12, 19:04
            Ten fason jest szyty do miski G, niektóre kolory (np. czerwony) mają wg mnie miskę odrobinę większą niż standard, ale nie tyle większą co Deco, więc ostatecznie 30G może być na Ciebie za małe. Ewentualnie możesz spróbować 32G, w zależności od tego ile masz pod biustem.
            • olakrk89 Re: deco a emmanuelle (nie half-cup) 21.01.12, 19:13
              Dzięki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka