• visell Re: FREYA - 6 01.12.08, 21:46
      Moje wymiary:79/91. Który model Frei byłby na mnie dobry?
      • madzioreck Visell 02.12.08, 17:45
        Prawdopodobnie każdy we właściwym rozmiarze... Wg tabelki powinnaś celować w
        32DD, i jeśli chodzi o Freyę to przynajmniej obwód powinien być taki dobry, bo
        one są raczej rozciągliwe. Wybierz model, który Ci się podoba, i podaj nazwę,
        wtedy łatwiej będzie coś powiedzieć. A może masz już jakiś dobrze dobrany
        stanik, wtedy byłoby jeszcze łatwiej coś doradzić, wymiary to nie wszystko :)
        • visell Re: Visell 02.12.08, 20:55
          Niestety, nie mam jeszcze żadnej Freyi, ciągle się waham nad zakupem, bo boję
          się źle dobrać rozmiar. No ale cóż, będzie się trzeba raz zdecydować, bo się
          nigdy nie przekonam, jakie są te biustonosze.
          • madzioreck Re: Visell 02.12.08, 21:00
            No to wyjścia widzę dwa: albo zamówić stanik w rozmiarze wyznaczonym przez
            dziewczyny w wątku rozmiarowym i wymienić/oddać jeśli nie będzie pasował, albo
            zorientować się, czy w Twoim mieście są odpowiednie sklepy stacjonarne. Jeśli
            nie jesteś zdecydowana na nic konkretnego, to polecam lekturę wątku o najlepszym
            staniku na początek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=78247941
            I pamiętaj, że mało której z nas udało się od razu wcelować w prawidłowy
            rozmiar, tym bardziej, jeśli był zamawiany przez Internet :)
    • inez69 Antoinette Porcelain 30G/30GG 02.12.08, 17:55
      Mam Antoinette w rozmiarze 30G-najwygodniejszy i nadający
      najpiekniejszy kształt biustu, stanik na świecie. Dzięki niemu
      polubiłam wreszcie się w swetrach (bo teraz mam takie dwa piękne
      kuleczki), ale jest już na mnie przyciasnawy-górą wychodzą tyci
      bułeczki, ale najbardziej razi mnie to, że piersi przeciskają się
      troszkę przez szwy dając efekt baleroniku. No i pytanie: ten model
      tak ma, czy to po prostu efekt zamałości? Jak wygląda 30GG-zmienia
      się już wtedy w pancerz trójhaftkowy z boczkami przecinającymi
      pachy? Może ktoś mógłby je dla mnie zmierzyć (w sensie boczki?)
      • jelonek_k Re: Antoinette Porcelain 30G/30GG 02.12.08, 18:18
        Miałam Antoinette Porcelain w rozmiarze 75HH, nie pamiętam zupełnie szczegółów konstrukcyjnych, ale nadawał piersiom kształt dokładnie taki jak opisujesz ;) Żałuję bardzo, że z niego 'wyrosłam'.
      • justinehh Re: Antoinette Porcelain 30G/30GG 03.12.08, 00:24
        Nie wiem, czy pomoże, ale w rozmiarze 65 hh ma trzy rzędy haftek, a boki przy
        bocznym fiszbinie mają około 9 cm wysokości ..
        • inez69 Re: Antoinette Porcelain 30G/30GG 04.12.08, 13:32
          W sumie boki mojego stanika mają 8cm, więc te 9 nie byłyby może
          takie koszmarne. Kupię i porównam.
          • monia_mac_only Re: Antoinette Porcelain 30G/30GG 09.12.08, 12:40
            Ja zamierzam się pozbyć Antinette 30GG Porcelain. Jeśli jesteś
            zaintersowana to proszę daj znać. Miałam zamiar akurat wystawiać w
            weekend na Allegro. W bardzo dobry stanie. Uzytkowany przez 2
            miesiace na zmiane z innymi.
            • inez69 Re: Antoinette Porcelain 30G/30GG 11.12.08, 11:43
              Bardzo dziękuję za propozycję. Już do mnie idzie ten stanik, z tym,
              że w bezowej wersji. Zresztą, przymierzę ją (dzis powinna być) i jak
              będzie idealna to zgłoszę się do Ciebie po porcelanową.
              • inez69 Re: Antoinette Porcelain 30G/30GG 13.12.08, 15:41
                Doszła, średnio mi się to podoba (fotki prześlę do galerii), więc
                dziękuję za propozycję kupna, ale nie skorzystam.
    • maria252 Matilda potrzebna pilna porad 02.12.08, 20:16
      Potrzebuję pilnej porady, zastanawiam się nad zakupem Matildy freyi
      ale nie wiem w jaki rozmiar celować. Noszę arabelkę nug met 28f ale
      jest ciut za luźna w obwodzie ale miski super, oraz rio fuksja 28f
      miska super ale obwód ciut ciasny. Wobec tego jakiego rozmiaru
      próbować jeżeli chodzi o matildę. Jeżeli to możliwę to proszę o
      szybką odpowiedź.
    • alex331 RIO białe 05.12.08, 12:52
      Od dwóch dni jestem właścicielką białego RIO, kupionego za całe 8 zł
      w ciucholandzie. Stanik w bardzo dobrym stanie , nadal biały bez
      żadnych defektów, minus tylko za spraną metkę. Właśnie przez tą
      metkę nie jestem w stanie do końca określić rozmiaru, po bardzo
      wnikliwym spojrzeniu wydaje mi się, że jest to 34E lub F. Zapięty na
      najbardziej ściśliwą haftkę jest fajnie dopasowany, choć pewnie
      podszyję go by był ciaśniejszy, miseczki leżą jak ulał. Powiem Wam,
      że nie wierzyłam, iż Rio może być tak genialnym stanikiem, od dwóch
      dni mam go na sobie i jest to najwygodniejszy stanik jak posiadam,
      nie czuję go wcale. Jestem zachwycona, może kiedyś uda mi się
      upolować w moim rozmiarze to sobie wymienię. Jeśli faktycznie jest
      to miseczka E to RIO posiada większe miseczki i trzeba to brać pod
      uwagę przy zakupie.
      Podam wymiary, może któraś z Was mi podpowie, który to rozmiar może
      być:-))
      72 cm min
      83 cm max
      głebokośc miseczki 29
      • kaana1 Re: RIO białe 05.12.08, 14:02
        Moje rio białe 75F ma głębokość miseczki ok. 28cm (mierzyłam na
        sobie). Dla ciekawosci dodam, ze ma taka samą miskę ma rio 32FF oraz
        rio 36E, choć wedle tabelek powinno być inaczej.
        Dodam, ze rio czarne ma minimalnie wiekszą miskę (gł. 28,5cm), ale
        tylko minimalnie, nie o rozmiar czy o pół.
        • alex331 Re: RIO białe 05.12.08, 16:29
          Ciekawe jest to co piszesz, byłam przekonana, że miseczki E, F, i FF
          powinny się od siebie różnić. Sprawdzę sobie jeszcze szerokość w
          tabeli obwodów i może uda mi się ustalić rozmiar tego staniczka.
          Poczytałam sobie o podszywaniu obwodu i jak to zrobię to będzie
          super. Pokochałam ten stanik.
          • dorotaifilip Re: RIO białe 05.12.08, 18:27
            Moje fuksjowe Rio rozciąga sie do max. 82cm, ale to musze bardzo,
            bardzo mocno naciągać, prawie do pęknięcia.
            Szerokość miseczki od końca jednej fiszbiny, do końca drugiej - 16
            cm. Głębokość przez najszersze miejsce od końca jednej fiszbiny, do
            końca drugiej - 33 cm.
            Obstawiam, że masz obwód 32.
            dorota
            • alex331 Re: RIO białe 07.12.08, 08:54
              Wydaje mi się jednak, że więcej niż 32, tak do trzasku to się
              rozciąga do prawie 90 cm, ale ja tak nigdy nie rozciągam
              biustonoszy, zawsze do pewnego momentu, dalej się boję:-). W tabeli
              obwodów znalazłam jeden 34, który rozciąga się do 95cm, więc chyba
              jednak to rozmiar 34. Jutro zabieram się za podszywanie obwodu w
              całości prawie, zostawię tylko po 2-3 cm na końcach.
          • kuraiko Re: RIO białe 06.12.08, 02:31
            "byłam przekonana, że miseczki E, F, i FF
            powinny się od siebie różnić"

chodziło jednak o różne obwody ;) (32, 34 i 36) i wtedy wielkość
            miski jest porównywalna w tym przypadku. w obowodzie np 32 wiadomo,
            że te wszystkie miski różnią się wielkością :)
            • alex331 Re: RIO białe 07.12.08, 08:43
              Masz całkowitą rację, zasugerowałam się wielkością miseczek ,a
              zupełnie zapomniałam o obwodach, gapcio ze mnie:-))
    • matylda07 Arabellczarna a Eleanor oliwkowa 28(60)G 05.12.08, 15:26
      pytam i pytam, ale nie mogę się zdecydować;)

Może uzytkowniczki mi podpowiedzą:
      - która z nich ma węższe fiszbiny (U),
      - która jest bardziej plunge
      - oraz która ma mniejszą odległość miedzy końcówkami fiszbin na środku?

Zdecydowanie lepiej się czuję w plunge, dodatkowo ma chyba piersi osadzone
      blisko siebie i jedna z fiszbin zazwyczaj leży bokiem na lewej, większej piersi,
      dlatego szukam stanika o jak najmniejszej odległości miedzy końcówkami fiszbin
      na mostku.
    • wera9954 Freya Eleanor Olive 06.12.08, 14:50
      Mam ten biustonosz w rozmiarze 28G. Eleanor jest bardzo wygodna i
      ładna. Ma zielono-fioletowe hafty, bardzo fajne. Fiszbiny są bardzo wygodne, nie
      masakrują żeber. Miski są większe niż przewiduje tabelka, ale i tak za małe na
      mnie :( Obwód rozciągliwy, ale dopóki się nie rozciągnie, świetnie trzyma biust.
      Ramiączka byłyby super, gdyby nie to, że są strasznie szerokie :/ Ogólnie jednak
      ten stanik bardzo mi się podoba i szkoda, że z niego wyrosłam :( W dodatku obwód
      się rozciągnął :/
      • matylda07 Re: Freya Eleanor Olive 06.12.08, 15:09
        napisałam do Ciebie:)
        • wera9954 Re: Freya Eleanor Olive 06.12.08, 17:42
          Gdzie???
          • matylda07 Re: Freya Eleanor Olive 06.12.08, 18:07
            ups, a gazetową, ale widzę, że wiadomość nie dojdzie:)
            To spytam się tutaj, czy nie chcesz sprzedać Eleanor, o której piszesz wyżej?
            • wera9954 Re: Freya Eleanor Olive 06.12.08, 19:11
              No nie wiem, zastanowię się :)
              • matylda07 Re: Freya Eleanor Olive 06.12.08, 19:12
                :)
                • karmazynowykamyk Re: Freya Eleanor Olive - 32HH - po 2 tyg. 19.12.08, 14:44
                  Jest świetna, uwielbiam ją. Niestety obwód już się nieco rozciągnął,
                  zapinam sie na środkową haftkę, została mi już tylko jedna. Miseczki
                  się marszczyły, ale po pierwszym dniu przestały.
    • last-irys ELEANOR RAISIN POMOCY 07.12.08, 15:23
      Witam wszystkie biuściaste :)
      Mam problem; w kwestii "prawdziwych rozmiarów" jestem zupełną nowicjuszką (jak
      dotąd mój jedyny nabytek to jeden stanik z Avocado)i ostatnimi czasy
      postanowiłam zbogacić mą porażająco ubogą kolekcję czymś Freyi. W tym celu
      udałam się do sklepu "Buduar" w Złotych Tarasach. Mają tam naprawdę śliczną
      Eleanorkę raisin, w której zakochałam się od pierwszego wejrzenia i jest idealna
      ale...coś nie gra..To znaczy odnoszę wrażenie że jest minimalnie za luźna bo
      (choć w zasadzie nie wiem czy to objaw bycia za luźnym:)jestem w stanie włożyć
      palce między plecy a obwód z tyłu.. Czy to źle ?
      I tak sobie myślę czy skoro to indywiduum należy do rozciągliwców nie okaże się,
      że po tygodniu będę się zapinać na najciaśniejszą haftkę. W Avocado noszę 70G
      więc i tu przymierzałam tenże..

Próbowałam się poradzić ekspedientki ("Proszę ocenić, czy ten obwód nie jest
      troszeczkę za duży?") ale powiedziała mi że stanik leży idealnie bo i tak ŹLE
      się zapięłam ponieważ (co zburzyło całą moją dotychczasową wiedzę na temat
      dobierania staników) powinnam przymierzać stanik zapinając się na ŚRODKOWĄ
      haftkę a nie tą najluźniejszą i wtedy byłoby idealnie... W tym momencie
      kompletnie zgłupiałam. Jak sądzicie, mam wziąć ten przepiękny 70G czy też
      celować w inny rozmiar z 65 i jakąś inną miseczką może a jeśli tak to w jaki ?
      • narcyza5 Re: ELEANOR RAISIN POMOCY 07.12.08, 20:53
        last-irys napisała:
        > Jak sądzicie, mam wziąć ten przepiękny 70G czy też
        > celować w inny rozmiar z 65 i jakąś inną miseczką może a jeśli tak
        to w jaki ?

a jakie masz wymiary?
        Bo my (nie)stety wróżkami tu nie jesteśmy, szklanych kul co by
        zobaczyć wszystko co było, jest i będzie nie posiadamy. Nie wiemy,
        jak na tobie leżała przymierzana eleanor, nie wiemy, jaki model
        nosisz z avocado oraz jak on na tobie leży (za to wiemy, że avocado
        ma rozmiarówkę własną).
        Sory Winetou - tak się doradzać nie da.
        Wymiary to oczywiście też nie wszystko, ale minimalna podstawa.
    • mordo.klejka Darcey Black 08.12.08, 15:52
      Od tygodnia jestem właścicielką Darcey Black w rozmiarze 30G, dopasowanym w
      sklepie Yoshi w Pozaniu. Chciałam się podzielić kilkoma pierwszymi wrażeniami.
      Dodam, że trudno mi ocenić czy jest standardowy, bo mam jeszcze tylko jeden
      dobry stanik- Fantasie Smoothing 4520.

A więc tak:
      + oszałamiający wygląd, bardzo seksowny. Pięknie wygląda ta koronka na ciele
      + PRZEŚWITUJE! :D wybaczcie, to pierwszy mój tego typu stanik i strasznie mnie
      to cieszy
      + na zdjęciach na necie wydawał mi się trochę taki.. zimny, mało delikatny.
      Teraz widzę, że to po prostu bardzo elegancki fason
      + ubierałam go pod delikatne białe bluzki. Wcześniej obawiałam się, że sutki
      będą widoczne, a to już by mnie krępowało. Na szczęscie ich nie widać. Widać
      natomiast czarne prążki te z bocznej częsci stanika, ale mi osobiście się to
      bardzo podoba.
      + nosze go intensywnie przez tydzień i obwód się nie zmienił
      + podoba mi się kształt jaki nadaje piersiom. Tak fajnie sterczą.
      + PRZEFANTASTYCZNY suuuperowy efekt po zdjeciu stanika! one po prostu dalej tak
      sterczą, no może ciut mniej;)

- mocno wgniata się w mostek. W ogóle zaś tego nie czuję, gdy się prostuję.
      Zatem traktuję go jak pewnego rodzaju "pajączka";)
      - mógłby być mnie zabudowany. Jestem dość niska i chociaż to "plunge", to i tak
      wystaje z bluzek.
      - na początku materiał, a dokładnie ta beżowo-złota koronka gryzła i materiał
      pod pachą, ale problem niemal całkowiecie minął po dwóch praniach
      • inez69 Re: Darcey Black 08.12.08, 16:55
        Zazdroszczę Ci, bo ja już z rozmiarówki Darceyki wyrosłam (a tak
        kochałam ten stanik:(() Mnie też na poczatku gniótł mostek, a
        pomogły na to płatki kosmetyczne wkładane pod końcówki fiszbin. Z
        czasem na pewno przejdzie.
        • mariannawtrampkach Jaki rozmiar Clarissy lub Pippy? help 08.12.08, 18:02
          Znalazlam na poprzednim watku sprzeczne informacje: ze Pippa i Clarissa sa
          bardzo do siebie podobne, ale czasem bylo, ze to wielkomiseczkowce (jak Rio), a
          czasem ze wrecz przeciwnie. Jaki rozmiar wziac? wiekszosc Freyi pasuje na mnie
          65F, Rio mam 65E i jest idealne. CZy ktos ma oba te staniki i moze powiedziec
          jaka jest roznica? czy Pippa tez jest taka "pancerna" jak Clarissa?
        • luincir Re: Darcey Black 28.12.08, 20:18
          Jej, to mnie pocieszyłyście, bo ja podkładam płatki, nawet po kilka (jeden nie
          wystarczał) i nic, te fiszbiny zdają się odginać górą w stronę mostka, jakby
          chciały się wbić do środka :( Miałam nadzieję go rozchodzić, ale wytrzymuję
          godzinę, bo dodatkowo ta koronka strasznie drapie - spróbuję wyprać z jakimś
          zmiękczającym płynem do prania ręcznego ;)
          Górą to też mi wychodzi, ale ja wszystkie staniki mam z golfem, a ta koronka
          jest całkiem ładna, to zawsze udaję, że to tak specjalnie, taka bezpruderyjna
          jestem i bielizną świecę, a co. Chociaż fakt, że Darcey przeszedł w golfiastości
          wszystkie moje staniki, brakuje mu zaledwie 2-3 cm do obojczyków.
          Na razie jest niemiłosiernie niewygodny, ale tak świetnie wygląda pod bluzką! :O

Martwi mnie jedynie jedna rzecz: czy jeśli podczas noszenia stanik obsuwa się w
          dół i robi niewielkie dolne pustkomiskowie + zwiększa dyskomfort (druty trafiają
          wówczas na to miękkie zagłebienie na mostku) to znaczy, że obwód jest za
          luźny/za ciasny/zbyt elastyczny, czy że po prostu nie jesteśmy kompatybilni?
      • nikusz Darcey Black szorty 30.12.08, 09:27
        kupiłam sobie w Peachfield do kompletu, nie mogłam się powstrzymać, z tyłu mają
        takie słodkie serduszko!
    • wkroplideszczu Arabelka 28G bułkuje = Rio 28G czy GG?? Pomocy! 08.12.08, 18:40
      Dziewczyny, mam pytanie, mam Arabelkę 28G, która jest juz na mnie troche za mała w miskach, ale obwód nadal dobry i ciasny. Mam oysterową, jeśli to ma dla was znaczenie.

A ostatnio zastanawiam się nad kupnem tego ślicznego czerwonego Rio, tylko zastanawiam się czy biorąc pod uwagę jego wielkomiskowośc wziąć 28G czy 28GG?? Bo Arabelka też ma niby duże michy. Więc jak? Proszę o poradę, spieszy mi się:D Aha, dodam jeszcze że mam jeszcze troche bułek podpachowych i potrzebne mi miejsce na migracje. Ryzykować większy?
      • nisiaczek28 Re: Arabelka 28G bułkuje = Rio 28G czy GG?? Pomoc 08.12.08, 18:47
        Arabelka jest rozciągliwa, RIO raczej ściśliwe więc może zmienisz obwód na 30?
        • wkroplideszczu Re: Arabelka 28G bułkuje = Rio 28G czy GG?? Pomoc 08.12.08, 18:56
          Z tym że w tym sklepie, w którym znalazłam promocję, nie ma 30FF ani G. A ja w zasadzie mam 68 pod biustem, np Zetka 30FF bułkuje i obwód podjezdza, w sumie wszystkie 30 mi juz podjezdzaja, oprocz Fayreforma. Musze zmieniac kolekcje bo mi zmigrowało i we wszystkich moich stanikach mam michy za małe :| A że nie mam pieniążków to szukam okazji, a Rio jest fajne, chciałabym je, tyle że odpada białe i beżowe. Najchętniej czerwone bym chciała. Takie na zimę pod sweterki na codzien ale żeby taki optymistyczny akcent był, a ta czerwien jest obłędna:D:D:D ostatni raz czerwony stanik miałam ho ho i jeszcze troche lat temu... Dlatego takie parcie mam na niego
          • wkroplideszczu Re: Arabelka 28G bułkuje = Rio 28G czy GG?? Pomoc 08.12.08, 18:59
            Hmmm chyba żebym wzieła obydwa i odesłała jeden. Tylko musiałabym sie zmieścic w jednym okresie rozliczeniowym...
            • nisiaczek28 Re: Arabelka 28G bułkuje = Rio 28G czy GG?? Pomoc 08.12.08, 20:37
              Ja chyba bym wzięła to większe jednak. Arabelka też ma duże miski więc skoro
              bułkuje to Rio 28GG powinno być ok. Ja sama mam Rio 34G , a normalnie nosze 34GG/H.
      • ciri1971 Re: Arabelka 28G bułkuje = Rio 28G czy GG?? Pomoc 08.12.08, 20:20
        A przy jakich wymiarach to 28G jest za małe?
      • jud.yta Re: Arabelka 28G bułkuje = Rio 28G czy GG?? Pomoc 08.12.08, 20:57
        Mam Arabelkę Oyster i Rio Białe w takim samym rozmiarze 28G i są
        prawie takie same, Rio jest troszę większe, ale minimalnie, więc
        jeżeli u ciebie Arabelka 28G bułkuje, to bym obstawiała Rio 28GG,
        ale GG to chyba będzie już zapięcie na 3 haftki.
        Chyba najlepiej miec 28G i 28GG i przymierzyć.
      • wkroplideszczu Re: Arabelka 28G bułkuje = Rio 28G czy GG?? Pomoc 08.12.08, 22:26
        Z wymiarami to u mnie bardzo różnie w czasie cyklu, zawsze między 68-71 pod biustem i 95-98 w biuście, ale zazwyczaj tak 97. I co prawda przy 95 Arabelka bułkuje tylko troche to jak już mam te pełniejsze dni, to wtedy buły wyłażą już bardzo. A że mam jeszcze biust pod pachami to pewnie będzie ponownie migracja jeśli kupie większy stanik. Bo narazie się chyba troche zatrzymała. Niby mogłabym wziąć większy, ale boje się żebym nie przedobrzyła... No i żeby nie był tak TOTALNIE pancerny, chociaz z założenia ma być tylko pod sweterki:) Ale tez nie chciałabym sie go wstydzic:D
        • jud.yta Re: Arabelka 28G bułkuje = Rio 28G czy GG?? Pomoc 08.12.08, 22:28
          Ja mam na 92 w biuscie Rio 28G i jest dobre, nie mam jakiegoś super
          luzu, także chyba dla Ciebie może być małe.
          • wkroplideszczu Re: Arabelka 28G bułkuje = Rio 28G czy GG?? Pomoc 08.12.08, 22:41
            A jak z obwodem? Ściska mocno czy jest normalny?

Wiesz to tez wydaje mi się zależy od stopnia kompresowalności piersi, moje np mają ogromną skłonność do upychania się. Co zauważyłam na podstawie tego ile mi już zmigrowało, zaczynałam od 91-92, stopniowo coraz większe miski, w ciągu pół roku, Zetka która była na mnie bardzo za duża teraz robi mi buły nie do zniesienia. Dlatego wydaje mi się że to nie jest koniec migracyjnego potencjału moich skarbow:P Stąd też zastanawiam się nad GG.

Ale jednak nadal jestem nietabelkowa własnie ze względu na tą miękkośc i skłonnośc biustu do układania się w każdym staniku, nawet za małym. Bo jesli np stanik bułkuje, to robi to tylko kiedy wygarne porządnie do misek i ułoże piersi w staniku tak jak powinny byc. Ale po chwili już one sobie uciekają i miska jest na styk. A uciekają wiadomo dokąd, pod obwód, pod pachy... A jednocześnie jak nowy stanik się marszczy z zadużości jak się zdaje to potem po paru dniach coraz więcej biustu sobie znajduje miejsce w miskach i wypełnia je dokładnie. Wkurza mnie to strasznie, bo nie mogę od razu określić czy stanik jest dobry czy tez nie.
            • jud.yta Re: Arabelka 28G bułkuje = Rio 28G czy GG?? Pomoc 09.12.08, 12:58
              Obwód jest przyjemnie ścisły, taki bym powiedziała normalny, nie
              jest taki ścisły jak np. Tia, która dusi mnie strasznie, ale
              ściślejszy niż Arabelka, no taki normalny.
              Ostatnio przymierzałam Panache Daisy 28G i 28GG, ten GG był już
              właśnie na 3 haftki i był tak zabudowany, że tragedia, ale dziwne
              było to, że w G miałam luz taki na palca w miseczkach, a ten GG był
              tak opięty, że wydawał się za mały. Także najlepiej przymierzyć.
              Ty nie jesteś z Trójmiasta? Coś mi się kojarzy, jak coś to zapraszam
              na białe Rio 28G do mnie :)
              • wkroplideszczu Re: Arabelka 28G bułkuje = Rio 28G czy GG?? Pomoc 09.12.08, 14:46
                Chyba tak własnie zrobię, że wezmę obydwa i odeślę najwyżej albo wymienie na cos innego. Nie, nie:) Ja z drugiego końca Polski prawie, tzn, 50km od Wrocławia:)
                • jud.yta Re: Arabelka 28G bułkuje = Rio 28G czy GG?? Pomoc 09.12.08, 14:49
                  wkroplideszczu napisała:

> Nie, nie:) Ja z drugiego końca Polski prawie, tzn, 50km od
                  Wrocławia:)

To jakoś chyba źle mi się skojarzyło :)
    • nikusz porównanie - arabella nutmeg i eleanor raisin 30G 08.12.08, 21:28
      Eleanor Raisin przyjechała dzisiaj, Arabelkę już kilka razy miałam na sobie
      Eleanor Raisin 30G: obwód 62.5cm, w naciągu 78cm, wysokość obwodu po szwie pod
      pachami 8.5cm, mostek 7cm, odległość między końcami kanalików na fiszbiny 13cm,
      długość fiszbin (mierzone od wewnątrz) 25cm
      Arabella Nutmeg 30G: obwód 64cm, w naciągu 84cm, wysokość obwodu po szwie pod
      pachami 8cm, mostek 6.5cm, odległość między końcami kanalików na fiszbiny 14cm,
      długość fiszbin (mierzone od wewnątrz) 26cm
      wg moich odczuć Arabelka ma mniejsze miski od Eleanor, no i jej tasiemka pod
      haftem wbija mi się w piersi, czego Eleanor nie robi.
      Raisin ma kolor gorzkiej czekolady, a Arabelka nieco wypłowiałej mlecznej
    • jud.yta Re: Matilda? Miski? 10.12.08, 11:07
      Wyczytałam, że Matilda to jest to samo co Pollyanna, prawda to?
      Polly mam karmelową 28G i jest na styk, czy Matilda będzie taka sama
      w miskach?
      • kasiadj07 Re: Matilda? Miski? 18.12.08, 01:24
        Mam i Matildę i Pollyannę karmelową (z wielkim żalem stwierdzam, że z nich
        wyrastam:(, są identyczne, różnią się jedynie kolorem.
    • mordo.klejka jaką Arabelle? 10.12.08, 13:21
      Witam,

wiem, że pytań było już o to setki, ale bardzo różnie doradzacie.

Jaką Arabellę mogę zamówić.
      Mam Fantasie Smoothing 4520 w rozmiarze 30G, które mogłoby mieć ciut węższy
      obwód. I Freya Darcey Black 30G, obwód jest bardzo dobry, mieseczek jeszcze
      całych nie wypełniam, czekam na migrację.

Wobec tego 30G Arabelli ma szansę być dobre? Czy lepiej zejść do 28?
      • mordo.klejka Re: jaką Arabelle? 10.12.08, 13:24
        ojej :( chyba nie ma Arabelli 28 :(

mam rację?
        • jud.yta Re: jaką Arabelle? 10.12.08, 13:41
          Jest Arabelka 28, a jakie masz wymiary? I masz jeszcze jakąś inną
          freye niż darcy? Jaki rozmiar?
          • mordo.klejka Re: jaką Arabelle? 10.12.08, 17:39
            Mam niestety tylko te dwa staniki. Fantasie Smoothing i Freya Darcey.

Moje aktualne wymiary to 73/96

A z Arablellki interesuje mnie wersja plunge. Podobno jest bardziej standardowa
            niz balconette.
            • jaagna Re: jaką Arabelle? 10.12.08, 18:24
              Arabelka plunge jest tylko do miski G, już od GG to balkonik. Jeśli nosisz standardowo 30G to TEORETYCZNIE Arabelka 28GG powinna być dobra - jeśli takowa jest. A jeśli nie ma, to przymierz 30FF - będzie w wersji plunge, ale będziesz musiała podszyć obwód, bo na 100% będzie za luźny.
              • mordo.klejka Re: jaką Arabelle? 10.12.08, 18:53
                hm... no to już nie lepiej pozostać przy 30G? niż brać 30FF? i w tym 30G podszyć
                miski?
                nie rozumiem po prostu po co zmniejszać miskę z 30G na 30FF?

a faktycznie nie ma 28GG plunge :(((
                • jaagna Re: jaką Arabelle? 10.12.08, 18:57
                  Arabelki mają większe miseczki niż standardowo - o 1 rozmiar (no i są rozciągliwcami). Przynajmniej sorbetowa, peony i czarna z różowymi haftami. Czy pozostałe kolory (bezowa, wrzosowa i czarna z pomarańczowymi i fioletowymi haftami) też mają większe miski - nie pamiętam, musisz poczytać wątki o Arabelkach.
                  • m_oments Re: jaką Arabelle? 10.12.08, 19:12
                    ja mam podobne wymiary do Twoich, w arabelce 30G sie lekko utopilam,
                    30FF była bardzo dobra (mierzyłam czarną i różowe), niestety nie
                    miałam mozliwości porównac do 28 (obstawiałabym 28G lub GG);
                    Ale co biust to inny rozmiar na podobne wymiary moze pasować;
                    • mariannawtrampkach Przedziurawiony mostek w Rio 10.12.08, 19:58
                      Drugi dzien nosze biale Rio. Rozmiar 65E przy moim standardowym 65F. Pierwszego
                      dnia bylo cud miod malina, w ogole nie czulam ze mam stanik. Drugiego -
                      zaskoczenie - fiszbiny niemal kalecza mi mostek, wbijaja sie od czasu zalozenia.
                      Probowalam zdjac, poprawic, zalozylam jeszcze raz - to samo. Tez tak mialyscie w
                      tym modelu?
                      • jaagna Re: Przedziurawiony mostek w Rio 10.12.08, 20:24
                        Mam Rio, ale nie znam tego problemu. Ale czytałam, ze dziewczyny radziły sobie podkładając pod fiszbiny wacik a także leciutko odginając na zewnątrz końcówki fiszbin (ale naprawdę delikatnie, by ich nie złamać).
                      • kasienkamarysienka Re: Przedziurawiony mostek w Rio 30.01.09, 09:50
                        Juz troche czasu uplynelo od Twojego pytania, wiec pewnie sobie
                        jakos poradzilas. Moze moja odpowiedz przyda sie komus innemu. Tez
                        potwornie mi sie fiszbiny wbijaly w mostek, mam Rio w dwoch kolorach
                        w czarnym i fuksji. Troche poodginalam przy pomocy stolu fiszbiny,a
                        potem chodzilam w nim normalnie i siedzacw pracy jak czulam, ze cos
                        mnie kuje, bralam kawaleczke papieru toaletowego, skladalam go w
                        kosteczke odpowiedniej gubosci i podkladalm pod konce fiszbin. W ten
                        sposob cialo jakos nie cierpli, a fiszbiny sie doginaja. Po paru
                        dniach bylo juz ok.
                        Choc dalej mi sie zdarza raz na jakis czas ze cos mnie gniecie to
                        podkladam chusteczki lub papier. Staniki sa cudne, wiec zabawa jest
                        tego warta.
                    • limonka_01 Re: jaką Arabelle? 11.12.08, 00:30
                      Cielista Arabelka (do G) jest zblizona do Darcey. No, moze Darcey ma nieco
                      bardziej ciasny obwod. Wydaje mi sie, ze arabelki maja opinie rozciagliwych,
                      poniewaz wesje GG+ takie sa. Ja swoja cielista Arabelke 32G oceniam na
                      standardowa. Bradzo fajny stanik, w przeciwienstwie do czarnej 30GG, z ktora moj
                      biust sie bardzo nie polubil.
                  • 2tea Re: jaką Arabelle? 11.12.08, 20:05
                    Arabella oyester i purple haze mają miski normalne.
    • yasmin79 Iona 65FF 10.12.08, 20:45
      Witam, witam, swiezo wzbogacona o drugi w moim nawroconym zyciu stanik o
      prawidlowym rozmiarze :). Dzis pierwszy raz przyobleklam sie w Ione 65FF. I od
      razu pytanie: jak poupychac te bulki, czy tez moze raczej poduszki, z plecow w
      staniku? W Shanonce (Fantasy) o podobnym rozmiarze (65F) owe bulki mi sie nie
      robia. W Ionie owszem, mimo ze stawalam na uszach, zeby sobie cale
      dobrodziejstwo natury w miseczkach upchac.

Poza tym w ciagu calego dnia chodzenia cieszylam sie jak Chinczyk bateryjka z
      faktu, ze biust trzymam przy sobie - i jak latam w te i z powrotem od biurka do
      drukarki to mi on wcale nie podskakuje! Nic tez mnie specjalnie nie cisnelo,
      dopiero wieczorem w domu poczulam, ze fiszbiny odbily mi sie miedzy piersiami.

Ogolnie - nie jestem w tym staniku tak dziko zakochana jak w Shanonce, niemniej
      jednak bardzo polecam :). Wygodny, trzyma co ma trzymac no i ladny :)

No i przede wszystkim polecam dobieranie wlasciwego rozmiaru! :D
      • after.midnight Re: Iona 65FF 23.02.09, 18:17
        pierwsze wrażenie po założeniu - obwód ok, ale po miesiącu będzie za duży - na
        moje 73 pod biustem wzięłam 65. Czyli rozciągliwiec. Miski są dobre, mimo to nie
        mogę się pozbyć buł podpachowych. To mój drugi stanik w "nowym" rozmiarze.
    • nathd Problem z Arabella 10.12.08, 21:21
      Wiem, że o Arabelce dużo już zostało napisane, ale mam mały problem :) Kupiłam
      sobie na allegro czarną (stara wersja) Arabelkę niby 70G (okazało się, że na
      metce było 30G!) i obwód ciasny, ale miska na większej piersi bułkuje. W sumie
      jedna micha więcej i byłoby pewnie ok. Jak byłam w Milli nie mieli mojego
      rozmiaru (65H) więc poprosiłam 70FF i bułkowało wyraźnie - kolor ten nowy czarny
      - noir. Pytanie mam takie czy jest jakaś zależność między kolorami (że np. z
      czarnej starej brać 65GG, a z nowej już 65H???) Proszę o poradę, bo trochę
      zgłupiałam.
    • kuraiko RIO - powiększa optycznie? 10.12.08, 23:44
      inspirowane wypowiedzią forumki z wąt. ratunkowego, że w Rio jej
      biust wygląda na dwa razy większy (pod bluzką). ciekawa jestem czy
      to jest bardziej powszechne, często się zdarza, czy po prostu mają
      tak pojedyncze jednostki.
      (bo u mnie powiększenie optyczne bardzo mile widziane ;))) )
      • the_mariska Re: RIO - powiększa optycznie? 11.12.08, 11:54
        Bez bluzki na pewno powiększa, bo jak stanik zakrywa prawie całą pierś, to ta
        pierś automatycznie wydaje się większa. Co do wyglądu pod bluzką - możliwe, że
        to był pierwszy stanik w dobrym rozmiarze tej dziewczyny, stąd ten kontrast :) U
        mnie nie powiększa zbytnio, za to ładnie podnosi biust, zbiera go do środka i
        nadaje ładny okrągły kształt.
        • ciri1971 Re: RIO - powiększa optycznie? 11.12.08, 14:14
          U mnie tez nie powiększa, za to kształt robi bardzo ładny, piersi są
          okrągłe i podniesione.
          • mariannawtrampkach Greta padded plunge - kto ma? 11.12.08, 16:28
            Interesuja mnie opinie na temat Grety usztywnianej, model 2311 (padded plunge) -
            czy ktos ma? jak ona sie zachowuje w porownaniu z miekka Greta, z przezroczysta
            gorna czescia miseczki? Bardzo prosze o porade osob, ktore mierzyly / maja
            Grete. Moj rozmiar 65F
        • nisiaczek28 Re: RIO - powiększa optycznie? 11.12.08, 20:40
          Jak go pierwszy raz założyłam to mój luby powiedział, że fajny, ale zmniejsza Ci biust...
      • matylda07 Re: RIO - powiększa optycznie? 11.12.08, 19:36
        Ja też nie zauważyłam powiększenia, ale kształt jest rewelacyjny. Denerwują mnie
        tylko zjeżdzające ramiączka, które kilka razy dziennie musze poprawiać.
        • kuraiko Re: RIO - powiększa optycznie? 11.12.08, 19:42
          hmmm ale być może sam kształt robi dostatecznie dobry efekt ;)

mariska ---> pewnie masz rację, że na zasadzie kontrastu ze źle
          odzianym biustem tak mogło być ;)
          • rebellious0139 Re: RIO - powiększa optycznie? 14.12.08, 00:49
            o mnie mowa. ;)
            fakt, RIO było moim pierwszym dobrze dobranym stanikiem, ALE w dalszym ciągu
            upieram się przy tym że rozstawia mi piersi szeroko na boki (świadczy o tym
            nawet duża przerwa między nimi), automatycznie poszerzając całą sylwetkę.
            postaram się wrzucić zdjęcie do galerii w najbliższym czasie, same ocenicie. :)
            • rebellious0139 Re: RIO - powiększa optycznie? 14.12.08, 01:08
              Ja tylko chcę, żeby piersi nie wystawały po bokach poza obręb mojej sylwetki, a
              Rio do tego właśnie doprowadza. Być może dzieje się tak w moim wybiórczym
              przypadku, ale co z tym zrobić? Już sama nie wiem jaki stanik dobrze zebrałby mi
              piersi.
              • mariannawtrampkach Re: RIO - powiększa optycznie? 15.12.08, 16:10
                Donosze, ze u mnie rowniez biale Rio lekko wystaje poza obreb sylwetki. Mimo, iz
                mam piersi szeroko rozstawione, mostek wbija mi sie bolesnie w cialo, mam
                wrazenie ze jest bardzo szeroki i jakis taki agresywny ;) Pozostaje tylko
                marzyc, ze cos sie rozciagnie, bo mimo wszystkich wad kocham to moje Rio ;P
        • ziutka23 Re: RIO - powiększa optycznie? 12.02.09, 09:29
          I powiększenie optyczne i kształt i podtrzymanie:) A z ramiczkami to
          faktycznie cos jest, czesto mi spadaja
    • ter-be Re: Rio bialy na 84/108 13.12.08, 15:03
      Czy ktos ma podobne jak ja wymiaryi posiada Rio bialy? Zazwyczaj nosze 36FF, ale
      Rio jest kaprysny i nie wiem jaki rozmiar zamowic. Poradzcie, jesli mozecie!
      • lafere jaką Eleanor? 14.12.08, 17:19
        Bardzo mi się podoba Eleanor (oliwkowa i brązowa), ale nie jestem pewna w jaki rozmiar celować, mam nadzieję, że coś poradzicie.Pod biustem naprawdę ciasno zmierzone mam 78-79cm, mierzone luźno jakieś 10 cm więcej. W biuście ostatnio się powiększyło i wychodzi teraz jakieś 105/106. Jedynym dobrym stanikiem jest czerwona portia 32GG, która juz się robi przymała (fotki w galerii).No i zastanawiam się czy 32GG, bedzie dobre? Tabelkowo powinnam już chyba nosić H, ale skoro eleanor ma duże miski to GG powino być chyba ok? Zastanawiam się też nad 30HH, ale wolałabym zostać przy 32. W noszonej od 3 miesięcy czerwonej portii jest mi ciągle odpowiednio ścisło. Co radzicie?
        • ciri1971 Re: jaką Eleanor? 15.12.08, 10:24
          Przy niemal identycznym obwodzie mam Eleanor w rozmiarze 30G, jestem
          pewna, ze 32 szybko byłaby za luźna, bo to jednak
          rozciągliwiec.Miski rzeczywiście duże, na razie mam oliwkową i miskę
          o rozmiar mniejszą niż rozmiar tabelkowy, dziewczyny pisały, ze w
          brązowej też duże( własnie czekam na moją:)
          • lafere Re: jaką Eleanor? 18.12.08, 18:44
            Dzięki, faktycznie 65 jest ok. Niestety żadna miska na mnie dobrze nie leży:(
    • meta_morfoza FREYA (Zeta, Ines i in.:) 14.12.08, 23:02
      z góry chcę zaznaczyć, że korzystam z konta grzecznościowo, sama nie mam doświadczenia, także jeśli zdaję pytanie nie w tym wątku co trzeba to przepraszam! :)
      chciałam sobie wreszcie kupić jakąś Freyę, właśnie mam na oku Zetę i Ines. tylko nigdy nie miałam tej firmy i nie wiem jak się ma rozmiarówka.
      (w tej chwili noszę Kalyani flowery feeling 30FF (potwierdzam wszystko co o nim piszą w wątku nt.ale generalnie rozmiar ok);
      poza tym Panache savannah 30FF - dobry tylko niemiłosiernie gniecie pod pachą; mierzyłam kiedys ruby pink imogen również 30FF i wyglądał na dobry)

i co myślicie? Freya również 30FF?
      pozrawiam

• aniazawieja Re: FREYA (Zeta, Ines i in.:) 15.12.08, 11:05

> i co myślicie? Freya również 30FF?

Zeta i Ines to dużomiseczkowce, Ines jest dodatkowo baaardzo rozciągliwa. Spróbowałabym przymierzyć 30F i 30FF (Ines lepsza byłaby z obwoden 28, ale nie wiem nawet czy takie są).
        Ma oba te staniczki i gdybym miała wybierać zdecydowanie wybrałabym Zetę. Ciaśniejsza, lepiej kształtuje biust, w Ines górna krawędź miski ma tendencję do "wbijania się" w pierś, nawet przy odrobinę za dużym rozmiarze(jak u mnie).
        Generalnie zapolowałabym na Zetę 30F, jeśli mimo wszystko okaże się za mała, to na 30FF.
        • meta_morfoza Re: FREYA (Zeta, Ines i in.:)dzięki za odpowiedź:) 15.12.08, 14:43
    • ciri1971 jeszcze o Eleanor Raisin 15.12.08, 19:45
      Przyszła dziś z Peachfield(jak zwykle szybko i sprawnie:))i
      zdecydowanie jest to jeden z najładniejszych staników, jakie
      widziałam. Kolory śliczne i całość naprawdę robi wrażenie.
      Miski odrobinę większe niż w oliwkowej(mam obie w tym samym
      rozmiarze 65G), obwód na razie wydaje mi się ciaśniejszy, ale może
      dlatego, że załozona tylko na kilka minut, na dłużej nie mogę, bo to
      prezent na Gwiazdkę i muszę czekać do Wigilii, nie wytrzymam...Ale
      warto, bo piękna jest.
      • mariannawtrampkach Kupilam stroj Darling Harbour.. 15.12.08, 22:10
        ...i polecam. Listki szybko mi przyslaly, rozmiar okazal sie strzalem w
        dziesiatke (wzielam 70 na moje standardowe 65 i jest scisly, miseczki
        odpowiednio mniejsze), stroj jest przesliczny. Styl a la lata 50-te, w kropki,
        grochy czy jak to zwac. Gacie tez super leza. Jesli ktos zainteresowany, sluze
        foto :)
        • malma11 Re: Kupilam stroj Darling Harbour.. 17.12.08, 07:39
          wrzuć fotki do galerii, bardzo jestem ciekawa jak sie prezentuje ten
          strój
          • mariannawtrampkach Re: Kupilam stroj Darling Harbour.. 17.12.08, 21:22
            jutro sie obfoce i wysle do galerii, co prawda nie mam dostepu, ale prosze o
            komentarz tutaj :)
          • mariannawtrampkach Re: Kupilam stroj Darling Harbour.. 20.12.08, 13:33
            fotki wyslane, mam nadzieje ze na dniach sie ukaza :)
        • helejabea Re: Kupilam stroj Darling Harbour.. 28.03.09, 08:08
          Mam zapytanie. Ponieważ chcę dokupić majty Roll Over Brief, mam dylemat z
          rozmiarem.Zastanawiam się pomiędzy S i M. Rozmiarowo po naszemu jestem na
          granicy 36/38. Czy rozmiarówka majtek jest w tym modelu zawyżona? Wdzięczna będę
          za pomoc :)
      • babetka-n Re: jeszcze o Eleanor Raisin 16.12.08, 07:46
        Przyłączam się do tych pochwał dla Eleanor raisin. Swoją także
        zakupiłam w Peachfield (brawo dla sklepu)w rozmiarze 65G. Obawiałam
        się, że może być za mała, ale pasuje idealnie na moje 73/98.Mam tez
        arabelkę czarną w rozmiarze 65GG-niestety balkonik i szerze mówiąc
        nie noszę chętnie tego stanika (brzydki kształt piersi, rozciągnęła
        się). Eleanor zaryzykowałam w mniejszym rozmiarze, żeby wypróbować
        ten przezroczysty plunge. I...jestem zachwycona. Moje piersi nawet w
        Antośce Masquerade nie wyglądają tak ładnie jak w Eleanor. Stanik
        super zbiera biust i unosi wysoko, najwyżej z posiadanych przeze
        mnie staników Freya. Po raz pierwszy piersi nie wychodzą poza obrys
        tułowia i są ładnie podane do przodu, delikatnie rozdzielone.
        Ramiączka wprawdzie szerokie, ale mi to nie przeszkadza, bo mają
        ciekawą fakturę. Co najważniejsze, nareszcie mają odpowiednią dla
        mnie długość(jestem niska). Nie muszę ich obcinać. Jak narazie to
        mój faworyt wśród staników.
        • masza.s Re: jeszcze o Eleanor Raisin 16.12.08, 12:13
          Już wiem, co będę chciała na gwiazdkę... :) Jeszcze.
    • rebellious0139 Tigerlily 15.12.08, 22:23
      Słyszałam, że jest rozciągliwe, więc pewnie będę celowała w 28. A jak z
      miseczką? FF wystarczy, czy raczej G?
      • jud.yta Re: Tigerlily 15.12.08, 22:26
        Ja przy wymiarach 68/92 mam Tigerlily w rozmiarze 28G, mam trochę
        luzu, ale FF byłby mały. A rozciągliwość potwierdzam.
        • kotbert Re: Tigerlily 16.12.08, 14:05
          Faktycznie, nie jest taka ścisła jak np. Margo, ale nie ma tragedii. Rozmiar
          miseczek ma za to moim zdaniem podręcznikowy - jak wycelowałam w moje wyliczone
          u Marisski 28E, trafiłam idealnie. Nie mam w tej chwili w szafie nic bardziej
          ukochanego niż moja Tigerlilly.
    • echo40 Pheobe Eleanor 17.12.08, 07:34
      Czy któraś z forumowiczek ma porównanie co do wielkości miseczek?
      Dla mnie eleanor ma baaardzo duże miseczki a jest z phoebe?
      • kryklu Re: Pheobe Eleanor 18.12.08, 01:12
        Phoebe ma trochę mniejsze, ale też niemałe. Uwaga, ma lekko
        dziobujący krój misek. I jest rozciągliwcem. Ale dosyć ładny w sumie.
    • persimlatpo Kilka słów o Pippie 17.12.08, 23:20
      Zachęcona niską ceną upolowanej aukcji na ebayu sprawiłam sobie Pippę w rozmiarze 36J. Obawiałam się, że miska będzie za duża gdy kilka dni później miałam okazję przymierzyć Gretę 36HH w sklepie stacjonarnym (tak, tak prawie się popłakałam ze wzruszenia, że dożyłam tej chwili - Freya w sklepie stacjonarnym i choć jeden model w moim rozmiarze!!!) i była w sam raz. Kiedy jednak przybył do mnie mój nowy zakup, po dokładnych przymiarkach stwierdzam, że mniejsza miska byłaby minimalnie przymała. Materiał z którego wykonany jest stanik jest dość sztywny, nie rozciągliwy, obwód ścisły a sam krój? No cóż, typowy pancerniak, świetny stanik ortopedyczny, pozgarniał wszystko co jeszcze mam do pozgarniania spod pach i zlikwidował buły do ostatniego okruszka. Po bokach znacznie zabudowany, a ramiączka bardzo, bardzo toporne, choć mi to nie przeszkadza. Kolorystyka bardzo przyjemna. Tylko ta nazwa - echhhh, koszmarna...
    • esmaya niesmiertelne pytanie: jaka arabellka 18.12.08, 09:28
      znalazła na allegro arabellkę peony w rozmiarze 30G, w tym samym rozmiarze jest
      też zeta czerwona i żółta, głębokość miseczek/cokolwiek to jest/ mają od
      29cm/arabella/ do 33/zeta żółta/ myślę, że ta róznica może być spowodowana
      sposobem pomiaru.
      teraz pytanie czy któraś ma szansę pasować na moje 99 w biuście? pod mam 76-74.
      noszę portię 30gg i emily 32ff
      dzięki;)
      • nathd Re: niesmiertelne pytanie: jaka arabellka 18.12.08, 09:47
        Hej, ja miałam Arabelkę 30G i stanowczo była na mnie za mała. Także odradzam,
        już raczej spróbuj 30GG :) Niestety z Zetą nie miałam do czynienia :(
        • esmaya Re: niesmiertelne pytanie: jaka arabellka 18.12.08, 10:03
          ech nie pocieszyłaś mnie;) ale dzięki:)
          • ciri1971 Re: niesmiertelne pytanie: jaka arabellka 18.12.08, 10:23
            A ja mam dwie arabelki 30G przy prawie identycznych wymiarach, są
            dobre. No, chyba że ten centymetr więcej może robić różnicę,ciężko
            powiedzieć.:)
      • kryklu Re: niesmiertelne pytanie: jaka arabellka 18.12.08, 10:20
        Za małe! A Zeta ma mniejsze miski niż Arabella.
    • ask77 lucille grape 18.12.08, 20:31
      Właśnie doszła do mnie pocztą. Wylicytowana na allegro w rozmiarze
      65 H, za przystępną cenę 74 zeta. Jestem z moją stówką na granicy
      miseczek, a ponieważ i arabelka i krągła emilka w rozmiarze 70 FF od
      czasu do czasu lekko bułkują górą, postanowiłam celować w większą
      miskę.Tylko nie wymierzyłam się przed licytacją a ociupinkę ostatnio
      schudłam. W każdym razie z powodu bułkujących czasami moich
      dziewczynek :P, rozciągliwości Luśki i chęci zaoszczędzenia arabelki
      sorbet na lato wylicytowałam Luśkę 65 H. I teraz mam Luśkę z
      zadużymi michami:( I znów nie mam w czym chodzić:/ Ale do rzeczy.
      Luśka jest zabawna, mimo wszystko,mimo,że dół miseczki jest
      nieprzezroczysty, a góra w delikatnym tiulu.Mam pod biustem 80, ale
      spokojnie dopinam się w niej na najluźniejszej haftce - obwód ścisły
      ale nie zabójczo, tak przyjemnie powiedziałabym:) Trójstopniowe
      zapięcie , ramiączka dosyć szerokie, za to do połowy przyozdobione
      tiulem w deseń dolnej części miseczki. No i te urocze pomponiki;)
      Może któraś byłaby chętna na moją Luśką?
    • nikusz które modele są szyte jak Ines? 18.12.08, 20:53
      Ines podoba mi się i kolorami i kształtem, jaki robi (mimo, że trochę
      zmarchuje). Które Freye mają taki sam wykrój?
      • kryklu Re: które modele są szyte jak Ines? 18.12.08, 23:16
        Yasmin, Antoinette, Clarissa.

Tu są kody Freyi. Identyczne pierwsze dwie cyferki kodu mówią o
        podobieństwie kroju.
        spreadsheets.google.com/pub?key=pFfdnoNrNIj6lbZ7e2vTOVQ
        A tu jest spis modeli Freyi ze zdjęciami:
        docs.google.com/View?docID=dd5spk2j_1frnkbxgp
        • nikusz Re: które modele są szyte jak Ines? 18.12.08, 23:23
          wielki dzięki, nie mogłam znaleźć tego linku do kodu i modeli, ale już wrzucam w
          ulubione :D
    • iv-o Stanik pod białą bluzkę 18.12.08, 21:52
      Dziewczyny zaproponujcie coś, rozmiar 60E. Antoinette jest pancerna, za szerokie
      ramiączka, za wysoki mostek. Arabella zbyt prześwitująca. Teraz jak muszę
      zakładam Tango classic plunge 65F, miska za mała, model małomiseczkowy, poza tym
      za szerokie fiszbiny. Chciałabym freyę nude im węższe fiszbiny tym lepiej. Może
      poradzicie co się dobrze sprawdza i nie przebija bieli.
      • kryklu Re: Stanik pod białą bluzkę 18.12.08, 23:42
        Retro (barely)-małomiseczkowiec, Rio (nude) - wieelkomiseczkowiec...
        • iv-o Re: Stanik pod białą bluzkę RETRO 19.12.08, 10:14
          Właśnie czekam na różową Retro 28FF, tu kończy się tabela. Zobaczę czy rozmiar
          będzie pasował. Barely to kolor cielisty? Widziałam na Allegro opisywany beż
          jako Cameo, to ten sam kolor??
          • kryklu Re: Stanik pod białą bluzkę RETRO 19.12.08, 12:09
            ??????? Czy to ten sam kolor? Nie mam pojęcia...
            A w zapowiedziach Freyi jest jeszcze Pollyanna w kolorze kości
            słoniowej.
            • iv-o Re: Stanik pod białą bluzkę RETRO 19.12.08, 20:23
              To jest dobra wiadomość :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka