• inez69 Recenzje staników w BKS 02.12.09, 19:08
      Zapraszam do recenzowania poszczególnych modeli staników Showgirl w
      Biuściastym Katalogu Staników:
      kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?510679
    • marikooo Curvy Kate - Showgirl Tease Me Bra 28gg 25.02.10, 21:33
      W spoczynku: 59 cm
      Po naciągnięciu: 74 cm
      Kolor black/pink

Po sugestiach Balkonetkowych Forumek zaopatrzony w przedłużkę. Czyli 5 cm więcej
      w obwodzie, żeby na moje wymiary było dobrze. Miska OK.

W odróżnieniu od moich pozostałych staników jest kompatybilny z dużymi
      dekoltami, co mu się chwali. Stabilny od dołu, pozwala na lekkie pływanie od
      góry. To nie jest wada, bo jak wspomniałam, od dołu wszystko trzyma się jak trzeba.

Wadą są moim zdaniem elastyczne, wręcz sprężynujące, szerokie ramiączka.
      Zjeżdżają z ramion i po każdym podciągnięciu zsuwają się za chwilę znowu. Przy
      czym nie są za luźne, tylko za bardzo elastyczne.Wielkość kokardek jest kwestią
      gustu. W pierwszej chwili wydały mi się za duże. W drugiej pomyślałam, że przy
      tej wielkości miski mniejsze mogłyby zniknąć. No i ta między miskami nie chce
      być poziomo - co widać. Chyba przyszyję cholerę ;)

Nadaje ładny kształt piersiom pod bluzką wypychając je trochę do góry. Za to go
      lubię bardzo bardzo. Taki trochę bufet się robi ;)

Marszczą się trochę miseczki od dołu, ale to przede wszystkim materiał wierzchni.
      • strawberry_field Showgirl Thrill Me nowe 07.03.10, 19:07
        Witam. Czy ktoś z Was wie jak wygląda rozmiarówka nowych Thrill Me? Na ebras.pl
        jest napisane, żeby brać miskę mniej. Z kolei właścicielka Body pisała na
        balkonetce, że miski są większe może o pół rozmiaru. Ja mam Tease Me
        niebiesko-czarne ze starej kolekcji w rozmiarze 65F, z którego się wylewam (+
        sutki zasłania tylko koronka) i zastanawiam się jaki rozmiar wziąć z nowego
        Thrill Me.
        • kasienka.body Re: Showgirl Thrill Me nowe 07.03.10, 20:14
          to ja skoryguję swoją wypowiedź ;)
          Moim zdaniem miska większa od pół rozmiaru do jednego. Różnie na różnych biustach wypada. Ja normalnie noszę 32FF, Thrill Me mam też w tym rozmiarze i jest ok, choć jakby było mniejsze o miskę to pewnie też byłoby dobrze. Tak więc sugeruję wziąć maksymalnie miskę mniej niż normalnie.
          • bobeka005 Re: Showgirl Thrill Me nowe 02.05.10, 19:55
            A czy ktoś "doświadczony" z nowymi i starymi Thrill me może mi pomóc? Bardzo proszę :)

Jak wypadają rozmiarowo Thrill me te ze starej kolekcji i te z nowej? Miski są takie same w obu kolekcjach?

Mierzyłam stanik ivory/black i zastanawiam się czy taki sam rozmiar brać z navy/lime?
    • kotwtrampkach wielkość miski w róznych obwodach - thrill me 11.08.10, 21:39
      Ostatnio coraz częściej się spotykam z informacjami o "przeskakiwaniu" miseczek
      co jedną, wcześniej częściej się mówiło o 2.
      Czy któraś z Was może widziała Thrill me z różnymi obwodami? Interesuje mnie
      taka sama miska z obwodem większym. Żeby realnie była taka sama.. XChociaz
      czytając posty o nietrzymaniu rozmiarówki tracę nadzieję :-|
      (pytanie dotyczy konkretnie rozmiaru 32F --> 34?)
      • 3.amelia Re: wielkość miski w róznych obwodach - thrill me 12.08.10, 12:01
        thrill me 32F ma fiszbinę szerszą o 0,5 cm od 34E a głębokość miski zdaje się
        być taka sama po przyłożeniu do siebie.
        • super.anczysko tease mee zielono-czarna 27.09.10, 09:52
          SKusiłam się i nie żałuję. Rozmiar 80 F - 85 cm pod biustem, 103 w biuście w miękkim staniku, 105 bez stanika.
          Śliczny, mięciutki, delikatny, bardzo kobiecy. Zieleń jest zajebista - mocna, bardziej jaskrawa jest na koronce.
          Ładnie kształtuje i unosi biust. Nie jest za bardzo rozciągliwa, obwód ok, zapinam się jak na początek na ostatniej haftce. Fiszbiny, mostek - wszystko wymiarowo.
          Jedyny minus - to ramiączka, ale to chyba ogólnie problem tych staników. W tym modelu są cieńkie, mam wrażenie, że nie utrzymają, i będą zjeżdżać, ale to tylko może wrażenie. Na razie nic nie zjedżdża.
          Jestem z niego bardzo zadowolona.
    • tiger_lilly Re: rozowe majty thrill me 29.11.10, 12:01
      niebieskie stringi tease me bralam w rozmiarze 12 i zastanawiam sie, czy rozowe szorty w tym samym rozmiarze beda dobre? czy ktos moze poradzic? :)
      • kasienka.body Re: rozowe majty thrill me 29.11.10, 12:42
        Chodzi Ci o tę nową wersję - wine/navy? Szorty te z falbankami moim zdaniem wypadają tak samo jak poprzednie, natomiast te wysokie retro figi są spore, więc możliwe, że 10tka będzie lepsza.
        • tiger_lilly Re: rozowe majty thrill me 30.11.10, 19:56
          kasienka.body napisała:

> Chodzi Ci o tę nową wersję - wine/navy? Szorty te z falbankami moim zdaniem wyp
          > adają tak samo jak poprzednie, natomiast te wysokie retro figi są spore, więc m
          > ożliwe, że 10tka będzie lepsza.
          >

o fuchsia/orange, z poprzedniej kolekcji :)
      • pierwszalitera Re: rozowe majty thrill me 30.11.10, 00:02
        tiger_lilly napisała:

> niebieskie stringi tease me bralam w rozmiarze 12 i zastanawiam sie, czy rozowe
        > szorty w tym samym rozmiarze beda dobre? czy ktos moze poradzic? :)

To ja przy okazji zapytam: A tą 12-tkę tease me, to brałaś na jakie wymiary? Czy rozmiar 12 wystarczy na 100cm w biodrach, czy lepiej brać 14? Zależałoby mi na dość luźnych majtkach, takich effuniakowych 40-tkach, ale te brytyjskie rozmiary są dla mnie nieobliczalne .
        • anita_do-bra Re: rozowe majty thrill me 30.11.10, 11:52
          pierwszalitera napisała:

> tiger_lilly napisała:
          >
          > > niebieskie stringi tease me bralam w rozmiarze 12 i zastanawiam sie, czy
          > rozowe
          > > szorty w tym samym rozmiarze beda dobre? czy ktos moze poradzic? :)
          >
          > To ja przy okazji zapytam: A tą 12-tkę tease me, to brałaś na jakie wymiary? C
          > zy rozmiar 12 wystarczy na 100cm w biodrach, czy lepiej brać 14? Zależałoby mi
          > na dość luźnych majtkach, takich effuniakowych 40-tkach, ale te brytyjskie rozm
          > iary są dla mnie nieobliczalne .

Nie wiem czy na coś się przyda moja podpowiedź, ale ich 12 to odpowiednik naszej M.
          • pierwszalitera Re: rozowe majty thrill me 30.11.10, 13:25
            anita_do-bra napisała:

> Nie wiem czy na coś się przyda moja podpowiedź, ale ich 12 to odpowiednik nasz
            > ej M.

Ale to akurat żadna pomoc. ;-) Ja noszę przeróżne majty, takie w rozmiarach S, M i L, także całe spektrum od 36 do 42, a nie mam pojęcia jak wypadają te tease me.
            • anita_do-bra Re: rozowe majty thrill me 30.11.10, 15:23
              pierwszalitera napisała:

> anita_do-bra napisała:
              >
              > > Nie wiem czy na coś się przyda moja podpowiedź, ale ich 12 to odpowiednik
              > nasz
              > > ej M.
              >
              > Ale to akurat żadna pomoc. ;-) Ja noszę przeróżne majty, takie w rozmiarach S,
              > M i L, także całe spektrum od 36 do 42, a nie mam pojęcia jak wypadają te tease
              > me.

Haha mnie chodziło, że to typowa M tylko z drugiej strony co to jest ta typowa M nie?
              To może lepiej powiem tak na moje 99 w biodrach biorę ich 14, może to pomoże :) .
              • kasienka.body Re: rozowe majty thrill me 30.11.10, 15:30
                ja 14 stkę mam przy 105 w biodrach :) 14-stka w wysokich retro figach dobra była nawet przy 110 w biodrach.
                • pierwszalitera Tease Me short black/lemon -jaki rozmiar? 30.11.10, 15:51
                  kasienka.body napisała:

> ja 14 stkę mam przy 105 w biodrach :) 14-stka w wysokich retro figach dobra był
                  > a nawet przy 110 w biodrach.

Tak, ale te retro mają gumkę wyżej, tam gdzie jest już wężej i dolny wymiar bioder (mierzony przez pośladki) gra mniejszą rolę. A ta 14-tka na 105cm to konkretnie jaki model?
                  Ja myślałam o Tease Me short w kolorze black/lemon. Mam 100cm i waham się pomiędzy 12 a 14. Wolę luźniejsze niż za ciasne, ale spadające też nie dobre. ;-) Więc co wziąć?
                  • anita_do-bra Re: Tease Me short black/lemon -jaki rozmiar? 30.11.10, 16:23
                    pierwszalitera napisała:

> kasienka.body napisała:
                    >
                    > > ja 14 stkę mam przy 105 w biodrach :) 14-stka w wysokich retro figach dob
                    > ra był
                    > > a nawet przy 110 w biodrach.
                    >
                    > Tak, ale te retro mają gumkę wyżej, tam gdzie jest już wężej i dolny wymiar bio
                    > der (mierzony przez pośladki) gra mniejszą rolę. A ta 14-tka na 105cm to konkre
                    > tnie jaki model?
                    > Ja myślałam o Tease Me short w kolorze black/lemon. Mam 100cm i waham się pomię
                    > dzy 12 a 14. Wolę luźniejsze niż za ciasne, ale spadające też nie dobre. ;-) Wi
                    > ęc co wziąć?

Ja doradzam 14, z żółtego sama mam 14 bo nie lubię pijających się gumek, no i w 12 falbanki "stały mi na tyłku na baczność". A 14 nie wpija się ładnie leży i nie spada oczywiście.
                    • pierwszalitera Re: Tease Me short black/lemon -jaki rozmiar? 30.11.10, 20:53
                      anita_do-bra napisała:

> Ja doradzam 14, z żółtego sama mam 14 bo nie lubię pijających się gumek, no i w
                      > 12 falbanki "stały mi na tyłku na baczność". A 14 nie wpija się ładnie leży i
                      > nie spada oczywiście.

Dzięki wielkie, już jestem pewna, że zamawiam 14. :-)
              • pierwszalitera Re: rozowe majty thrill me 30.11.10, 15:42
                anita_do-bra napisała:

> To może lepiej powiem tak na moje 99 w biodrach biorę ich 14, może to pomoże :)

To na pewno pomaga. :-) Ja mam 99-100cm, lubię majtki siedzące nisko i nie znoszę wbijających się gumek. Jeżeli przy 99cm 14-tka nie spada z tyłka, to jest to dla mnie wspaniała wskazówka.
                • kasienka.body Re: rozowe majty thrill me 30.11.10, 16:10
                  Spaść na pewno nie spadnie, co najwyżej będą luźniejsze.
                  • pierwszalitera Re: rozowe majty thrill me 30.11.10, 16:19
                    kasienka.body napisała:

> Spaść na pewno nie spadnie, co najwyżej będą luźniejsze.

Ok, spróbuję z 14-tką. Dziękuję ślicznie. :-)
        • tiger_lilly Re: rozowe majty thrill me 30.11.10, 19:58
          pierwszalitera napisała:

> To ja przy okazji zapytam: A tą 12-tkę tease me, to brałaś na jakie wymiary? C
          > zy rozmiar 12 wystarczy na 100cm w biodrach, czy lepiej brać 14? Zależałoby mi
          > na dość luźnych majtkach, takich effuniakowych 40-tkach, ale te brytyjskie rozm
          > iary są dla mnie nieobliczalne .

Na 98cm w biodrach :) i to byly stringi, nic sie nie wzynalo, ladne byly falbanki :) jesli chcesz, to moge podac Ci wymiary, bo sprzedawalam je ostatnio i mierzylam centymetrem krawieckim :P
          • ciociazlarada Rozmiar majt 30.11.10, 20:08
            Jeśli w czymś to jeszcze pomoże, to mam szorty Thrill Me 10 na 94 w biodrach. Materiał jest dobry, ale gumki się nieciekawie wrzynają w tyłek. Mam też wysokie majty Thrill Me, również 10 i materiał lekko zawiewa na pupie (do przeżycia), natomiast gumce są idealne, mówię oczywiście o tych od nogawek, bo górą te majtasy kończą się w talii więc nie mają gdzie się wrzynać.
            • tiger_lilly Re: Rozmiar majt 01.12.10, 14:55
              ciociazlarada napisała:

> Jeśli w czymś to jeszcze pomoże, to mam szorty Thrill Me 10 na 94 w biodrach. M
              > ateriał jest dobry, ale gumki się nieciekawie wrzynają w tyłek.

Te gumki przy falbankach? Właśnie się zastanawiam jak to będzie wyglądało, zamówiłam w końcu 12stki
              • ciociazlarada Re: Rozmiar majt 01.12.10, 19:53
                Gumki przy nogawkach i górna też. Szorty są bardzo niskie, a górna gumka dość solidnie zebrana, przez co potrafi wycisnąć taką oponę, że hoho. Zresztą nawet na zdjęciu reklamowym modelka prezentuje eleganckiego muffin topa: www.becheeky.com/images/CV04324-25CV04325.jpg
                • kasienka.body Re: Rozmiar majt 01.12.10, 22:23
                  e, a co w tym zdjęciu jest nie tak? Przecież te szorty wyglądają na modelce normalnie - nie wbija się nic...
                  • ciociazlarada Re: Rozmiar majt 02.12.10, 11:16
                    Oczywiscie, ze normalnie, ale ja oponke widze. Pewnie mamy rozna tolerancje na mniej lub bardziej wycisnete ''sadlo'', bo ja unikam jakiejkolwiek opony, nawet tak minimalnej jak u pani na zdjeciu. Nie lubie jak mi sie gatki/spodnie/stanik/cokolwiek wpija:)
                    • kasienka.body Re: Rozmiar majt 02.12.10, 14:38
                      Pewnie mamy rozna tolerancje na
                      > mniej lub bardziej wycisnete ''sadlo'', bo ja unikam jakiejkolwiek opony

Być może - ja w każdym razie nie widzę żadnego wyciśniętego sadła u pani na zdjęciu, ot normalnie leżące majtki. Zawsze jak jest gumka to mniej lub bardziej się będzie wbijać - na tym to polega. Chyba, że kupujesz majtki z obwodem równym obwodowi w pasie/biodrach - ale wtedy nie wyobrażam sobie jak się trzymają bez spadania - chyba, że na szelkach ;)
                      • pierwszalitera Re: Rozmiar majt 02.12.10, 15:03
                        kasienka.body napisała:

Zawsze jak jest gumka to mniej lub bardziej s
                        > ię będzie wbijać - na tym to polega. Chyba, że kupujesz majtki z obwodem równym
                        > obwodowi w pasie/biodrach - ale wtedy nie wyobrażam sobie jak się trzymają bez
                        > spadania - chyba, że na szelkach ;)

Niecałkiem. Biodrówki nie kończą się w najszerszym miejscu, tylko parę centymetrów wyżej, więc gumka nie musi być równa szerokości pupy. I to się na pewno trzyma. Effunikowe majtki nie wbijają się na przykład ani trochę. Gumki leżą luźno, a mimo tego nic nie spada, bo krój jest dobry. Ja w innych majtkach, to już nawet te gumki na krześle rozciągałam, bo producenci mają często jakieś skopane konstrukcje. Robią biodrówki, a ściągają górę, jakby chodziło o wysokie figi i ta gumka miała się kończyć pod samą talią. A to się wbija nie tylko u dziewczyn posiadających oponki, ale nawet u tych szczupłych. Mnie się to absolutnie nie podoba, chociaż kocham biodrówki, nie znoszę wysokich fig.
                        • ciociazlarada Re: Rozmiar majt 02.12.10, 16:37
                          No wlasnie, Effuniakowe majty sa dobrym przykladem, Evedenowe doly tez sie nie wbijaja, CK mam oprocz Showgirl tylko majtki do Criss Crossa i gumki sa przyjazne.
                          Ja bardzo lubie i wysokie, i niskie majtasy, ale wbijania nie:) I nie zalezy to od rozmiaru zadka, tudziez sprezystosci i umiesnienia, raczej tylko i wylacznie od budowy majt, oczywiscie przy zalozeniu, ze kupuje dobry na siebie rozmiar.
                • tiger_lilly Re: Rozmiar majt 02.12.10, 11:24
                  ciociazlarada napisała:

> Gumki przy nogawkach i górna też. Szorty są bardzo niskie, a górna gumka dość solidnie zebrana, przez co potrafi wycisnąć taką oponę, że hoho.

Kurde, to moglam wziac rozmiar wieksze :P Ale juz za pozno ;)
                  • tiger_lilly Re: Rozmiar majt 06.12.10, 18:14
                    no i faktycznie, strasznie wyciskają tłuszcz gumki (szczególnie w nogawkach), muszę jednak brać 14stki :(
                    • pierwszalitera Re: Rozmiar majt/ szorty tease me 08.12.10, 12:06
                      tiger_lilly napisała:

> no i faktycznie, strasznie wyciskają tłuszcz gumki (szczególnie w nogawkach), m
                      > uszę jednak brać 14stki :(

Wierzę. Moje szorty tease me lemon/black w rozmiarze 14 są na moje 100cm w biodrach (najszersze miejsce) mocno dopasowane. Dzięki niebiosom, że nie zamówiłam 12-tki. Górna gumka leży dosyć luźno, kończy się na idealnej dla mnie wysokości (bardzo nisko) i nie ma wtedy szans, by wbijać się w miękkie bioderka. Za to duży plus. Efekt jednak trochę taki jak u modelki na zdjęciach, czyli mocno uwydatniający biodra. Zakryć tymi szortami wiele się nie da. Pewnie zamierzenie producenta. Na szczęście mam relatywnie szczupłe nogi, więc nogawki są ok, ale mogę sobie wyobrazić, że przy nieco krąglejszych udach gumki trochę tam się wbijają. Są faktycznie ciasno wykrojone w tym miejscu. W każdym razie rozmiar z metki to brytyjskie 14/europejskie 40 i moim zdaniem to taka standardowa 40 w kierunku do nieco mniejszej, być może nawet taka francuska, czyli w Polsce 38. Szorty nie są więc typowo brytyjsko-wielkie, wypadają skąpo i powinno brać się conajmniej rozmiar tabelkowy, nigdy mniejszy. Gdybym wzięła o rozmiar większe, czyli teoretycznie za duży, na pewno bym się w nich jeszcze nie utopiła. Wypadają na mniejsze niż effuniakowe majty w tym samym rozmiarze. Ale są cudne. Te falbanki są rewelacyjne. ;-)
          • pierwszalitera Re: rozowe majty thrill me 30.11.10, 20:56
            tiger_lilly napisała:

> Na 98cm w biodrach :) i to byly stringi, nic sie nie wzynalo, ladne byly falban
            > ki :) jesli chcesz, to moge podac Ci wymiary, bo sprzedawalam je ostatnio i mie
            > rzylam centymetrem krawieckim :P

Dziękuję, ale wiele to mi nie da, bo ja chcę szorty i te leżą trochę wyżej niż stringi i lubią się wbijać. Zdecydowałam się już i tak na większy rozmiar.
    • pierwszalitera Tease me black/lemon 32E 08.12.10, 12:56
      Kolor akurat 50% tańszy na Brastopie. Kolor lemon na zdjęciach wpada trochę w zieleń sugerując odrobinę limonkę, ale w rzeczywistości jest jasno żółty, czyli jednak cytryna. Mimo wszystko bardzo ładny.
      Nie mam dużego doświadczenia z brytyjskimi stanikami, na moje 74/94-95 obwód wydaje mi się bardzo luźny. To moja najluźniejsza nowa 70-tka. Nawet na najciaśniejszej haftce jest prawie niewyczuwalna. Na środkowej jednak trzyma, nie podchodzi, więc zostawiam, bo nie mam zamiaru nosić tego stanika codziennie, może się tak szybko nie rozciągnie. Obwód w spoczynku 66cm, naciąga się do 87cm, czyli dla mnie już prawie za dużo.
      Miski kupiłam na metodę porównawczą, znaczy porównywałam rozmiar forumek noszących jednocześnie tease me i effuniaka Chilli/Bakłażana z moim Chilli. Udało się, miski 32E są idealne. Najbardziej bałam się, że będą za duże (niby dużomiseczkowy model), ale to taki normalny francuski (europ.) rozmiar 70F, mierzyłam już nawet większe. Szerokość fiszbiny 14cm, wysokość mostka 7cm. Lekki spłaszczacz, ale z tym się liczyłam.
      Ramiączka są dosyć szerokie jak na ten rozmiar, prawie 2cm, ale bardzo, bardzo wygodne i dla mnie idealnie rozstawione. To jest w ogóle nadzwyczajnie wygodny stanik, żadnego wbijania, żadnego gryzienia, pod pachą fantastyczny, moim zdaniem pod tym względem lepszy od effuniaków, które mają tendencję do nieco za wąskich dla mnie fiszbin. Efekt dekoltu daje się też manipulować ramiączkami, mocne skrócenie daje dekolt jak na zdjęciach katalogowych, a że ramiączka nie gryzą, mogę je sobie skrócić ile chcę, bez wbijania się w ramiona i odcinania pach. Jedyny maleńki minus, stanik robi wrażenie nieco zabudowanego (wysoki obwód, szerokie ramiączka, miski bardziej balkonetkowe niż half cup), ale to daje mu taki retro touch i do fikuśnych szortów z falbankami wygląda to ładnie, burleskowo. Ogólnie jako zwolenniczka raczej klasyczno- prostych staników jestem z tego wygłupu zadowolona, przygarnęłabym może nawet jeszcze inny kolor, a mężczyznom ten stanik się faktycznie wyjątkowo podoba. ;-)

• slotna Tease me black/lemon 32GG 12.02.11, 11:40
        > Kolor akurat 50% tańszy na Brastopie. Kolor lemon na zdjęciach wpada trochę w z
        > ieleń sugerując odrobinę limonkę, ale w rzeczywistości jest jasno żółty, czyli
        > jednak cytryna. Mimo wszystko bardzo ładny.

Jak milo wiedziec, ze nie tylko ja dalam sie a to nabrac. Bylam pewna, ze bedzie zielonkawy!

Przylozylam ten stanik do hp effuniaka 34GG, maja identyczne miski (tyle, ze w tease me troche koronka wychodzi poza linie), mostek, fiszbiny, szerokosc boczkow. Gdyby zdjac ozdobki i zostawic lyse, moglabym sie pomylic. Roznica jest w obwodzie, Tease me jest sporo luzniejsze i na mnie niestety za luzne, ale na najciasniejsza haftke ujdzie. Wyglada bardzo dobrze, w przeciwienstwie do effuniaka gorna krawedz misek nie robi sie na biuscie wklesla przy widoku z przodu. Nadal nie jest to dla mnie half cup, ale trudno. I tak mi sie podoba. Ramiaczka wygodne, fiszbiny dobre, a obwod sobie zweze.
        • pierwszalitera Re: Tease me black/lemon 32GG 12.02.11, 13:32
          slotna napisała:

> Jak milo wiedziec, ze nie tylko ja dalam sie a to nabrac. Bylam pewna, ze bedzi
          > e zielonkawy!

Stanik założyłam dobrze widoczny na kurs burleski i większość osób zinterpretowała tą lemonkę jako zielonkawą. Więc to pewnie też sprawa oświetlenia.

> Przylozylam ten stanik do hp effuniaka 34GG, maja identyczne miski (tyle, ze w
          > tease me troche koronka wychodzi poza linie), mostek, fiszbiny, szerokosc boczk
          > ow. Gdyby zdjac ozdobki i zostawic lyse, moglabym sie pomylic. Roznica jest w o
          > bwodzie, Tease me jest sporo luzniejsze i na mnie niestety za luzne, ale na naj
          > ciasniejsza haftke ujdzie.

Nie mam porównania z effunikowymi sztywnymi half cupami, tylko z plungami i tease me wypada trochę gorzej, znaczy lekko spłaszczająco. Za to jest wygodniejszy. Luźność obwodu jest moim zdaniem myląca. Ja też wprawdzie najlepiej czułam obwód przy zapięciu się na środkową haftkę, ale nosiłam z ciekawości na najluźniejszej i obwód trzymał też bardzo dobrze. Effuniak w o oczko wyższym obwodzie (75) jest wprawdzie ciaśniejszy, ale wcale nie podtrzymuje przez to jakoś lepiej, a guma na obwodzie i ramiączkach ma po kilku godzinach tendencję do gryzienia. Tease me mogę nosić więc na okrągło, effuniaka raczej tylko do zadań specjalnych i po kilku godzinach wolę zmienić.
          • slotna Re: Tease me black/lemon 32GG 13.02.11, 02:07
            > Stanik założyłam dobrze widoczny na kurs burleski i większość osób zinterpretow
            > ała tą lemonkę jako zielonkawą. Więc to pewnie też sprawa oświetlenia.

Mysle, ze ta czarna siateczka daje taki efekt, po prostu mieszaja sie kolory.

> Nie mam porównania z effunikowymi sztywnymi half cupami, tylko z plungami i tea
            > se me wypada trochę gorzej, znaczy lekko spłaszczająco.

Sztywny half cup effuniakowy wypada na mnie splaszczajaco przy plunge'u.

Za to jest wygodniejszy
            > . Luźność obwodu jest moim zdaniem myląca. Ja też wprawdzie najlepiej czułam ob
            > wód przy zapięciu się na środkową haftkę, ale nosiłam z ciekawości na najluźnie
            > jszej i obwód trzymał też bardzo dobrze. Effuniak w o oczko wyższym obwodzie (7
            > 5) jest wprawdzie ciaśniejszy, ale wcale nie podtrzymuje przez to jakoś lepiej,
            > a guma na obwodzie i ramiączkach ma po kilku godzinach tendencję do gryzienia.
            > Tease me mogę nosić więc na okrągło, effuniaka raczej tylko do zadań specjalny
            > ch i po kilku godzinach wolę zmienić.

Na mnie jest z pewnoscia za luzny, po domu spoko, ale na dluzszy spacer odpada, bo sie robi niewygodnie. Effuniak siedzi w miejscu (gryza mnie te cienkie gumki przy obwodze np. plisowanym, ale z dwojga zlego wole to niz szorowanie stanika po ciele).
    • sbarazzina Re: SHOWGIRL 11.02.11, 22:28
      Czy ktoś wie może mi porównać jak wypada thrill me kolor cobalt/fuschia w porównaniu do wine/navy? Są tak samo rozciągliwe i miska wielkościowo taka sama? Wine/navy pasował mi 32E co by oznaczało, że model wypada ścisły i małomiskowy.

To samo pytanie o thrill me black/purple w stosunku do black/emerald.
      • yaga7 Re: SHOWGIRL 12.02.11, 08:02
        Jak przyjdą do mnie, mogę Ci powiedzieć, jak wypadają normalnie, ale bez porównań do innych kolorów, bo nie mam i nie mierzyłam.
        • yaga7 Tease Me / Thrill Me 15.02.11, 12:45
          Wzięłam oba 32GG, ale za małe :(
          Z Freyi noszę 32GG i mi pasuje, ale widać Freya wielkomiseczkowa, albo Showgirl małomiseczkowy.

Obwodowo są dobre.

Kobaltowy Thrill Me 32GG mogę odsprzedać, czarny z fioletem Tease Me zostawię na lepsze czasy ;)

Wydaje mi się, że od czasu pierwszej serii (z której mierzyłam oba modele) poprawiło się dopasowanie i jakoś lepiej leżą na moim biuscie niż pierwsza seria.
    • pierwszalitera Thrill me fuchsia/orange 32E + thongi 16 12.02.11, 13:52
      Znowu z brastopu. Fuchsia/orange 32E. Kolor jest odlotowy, żarówiasty fuksjowy róż z pomarańczową koronką.
      Miska podobna jak w tease me 32E black/lemon, nie widzę przy moich 94cm w biuście większej różnicy. Miseczka tylko jakby bardziej szytwna, efekt jest nieco mniej spłaszczający. Obwód za to luźniejszy. Nie dużo, ale wyczuwalnie. Noszę na moje 74ciasno, 78luźno na środkowej haftce. Fiszbiny idealne, leżą dokładnie tam gdzie trzeba. Podobnie wygodny stanik jak tease me, pod bluzkami nawet mniej się odznacza, więc nawet bardziej uniwersalny.
      Na brastopie nie było już majtek w moim rozmiarze 14 , więc wzięłam thongi w rozmiarze 16 (na metce eur. 42). Myślałam, że jak będą na 100cm w biodrach za duże, to łatwiej da się je jakoś zwężyć niż szorty. Wcale nie są jednak za duże. Potwierdza to moją obserwację, że majtki Showgirl wypadają raczej na małe. Te thongi leżą nawet bardzo dobrze, fajnie nisko i jakby lepiej od shortów tease me w 14. Następnym razem zamówię z Showgirlsów też rozmiar 16.
      • tiger_lilly porównanie szortów CK tease me/masquerade Madison 15.02.11, 15:16
        Może się komuś przyda :)

CK tease me fuchsia/orange rozmiar 14
        szer. w spoczynku: 37cm
        szer. rozciągnięta: 50cm
        wysokość od kroku: 21,5cm

Masquerade Madison fuchsia rozmiar 12
        szer. w spoczynku: 37cm
        szer. rozciągnięta: 47cm
        wysokość od kroku: 22cm

CK ma tylko szersze nogawki, ale wszyta w nie jest gumka, która się tak sobie rozciąga (czego w madisonkach nie ma), więc zasadniczo lepiej brać rozmiar większe szorty z CK niż się ma zwykle :) Jeśli któraś sobie życzy, to mogę jeszcze porównać z turkusowymi pandorami lub czerwonymi antośkami ;)
        • tiger_lilly BŁĄD!!! Majtki CK thrill me, nie tease me ;) 15.02.11, 16:52
          pomyliłam modele :P
      • kotwtrampkach Re: Thrill me fuchsia/orange 32E + thongi 16 24.02.11, 09:52
        Pierwszalitero, a mozesz rozmiar porównać z czymś jeszcze? (może superbra, freya, maskaradki jakieś?) ;-) ja mam niebieski Tease, z pierwszej serii a wtedy było duże zamieszanie.. brastopowa cena kusi, ale przesyłka taka przyjazna nie jest :-| , wolałabym raz zamawiać..
        • pierwszalitera Re: Thrill me fuchsia/orange 32E + thongi 16 24.02.11, 13:03
          kotwtrampkach napisała:

> Pierwszalitero, a mozesz rozmiar porównać z czymś jeszcze? (może superbra, frey
          > a, maskaradki jakieś?) ;-) ja mam niebieski Tease, z pierwszej serii a wtedy by
          > ło duże zamieszanie.. brastopowa cena kusi, ale przesyłka taka przyjazna nie j
          > est :-| , wolałabym raz zamawiać..

Nie noszę wymienionych przez ciebie staników. Jedynym porównaniem mogłyby być Effuniaki. Ja sama wydedukowałam mój rozmiar Showgirl właśnie w ten sposób, przeglądając Balkonetkę, porównując i przeliczając te dwie marki u tych samych osób, nie tylko w moim rozmiarze. Ja noszę effuniakowe 75DD, majtki 40. Effuniakowe plunge (Chilli, Perełka) są przy tym dosyć na styk, miękki Halfek Szmaragd jest akurat. Majtkowe 40 u Effuniak (doły do Chilli i Halfka) wypadają moim zdaniem jak 16-tki u Showgirl.
    • yaga7 Tempt Me - cudo :) 16.02.11, 14:11
      Dotarł komplecik z Dopasowanej, ale jest za mały.

Faktycznie gacie Showgirlowe są małe. Zamówiłam 14 z wysokich i 16 z szortów (na 107 w tyłku) i w sumie oba fasony małe. Zamówię 18 z szortów i powinny być ok, wysokie majtki jednak nie w moim guście.

Wzięłam 32GG, ale za małe. 32H powinno być lepsze.

Natomiast kolor świetny, ze zdjęć wynikałoby, że wpada w róż, ale to jest piękna kiczowata czerwień :P
    • anial_ek Re: SHOWGIRL 12.06.11, 12:28
      bede wdzieczna za pomoc przy wyborze rozmiaru, bo nigdy nie przymierzalam zadnego stanika Curvy Kate i troche mam stracha :)
      Chce kupic Tease me (black/emerald) i Thrill me (cobalt/fuchsia) w rozmiarze 28FF na moje malo jedrne 68/91 i do nich szorty w rozmiarze 12 na 97 w biodrach.
      Jako punkt odniesienia mam tylko effuniaki (nowe) - nosze 65F, jakis czas temu przymierzalam troche brytyjczykow i wiekszosc byla dobra w 28FF wlasnie, kilka w 28G.

• pierwszalitera Re: SHOWGIRL 12.06.11, 14:50
        anial_ek napisała:

jakis czas temu
        > przymierzalam troche brytyjczykow i wiekszosc byla dobra w 28FF wlasnie, kilka
        > w 28G.
        >

Zamów 28FF. Showgirlsy wypadają moim zdaniem standardowo-brytyjsko, a i tak wyglądają lepiej na biuście na styk niż za duże. Szorty 12-tki powinny być też dobre, za duże na pewno nie będą. Ja noszę effuniakowe 75DD, Showgirlsy pasują mi w 70E.
        • anial_ek Re: SHOWGIRL 12.06.11, 22:02
          dzięki wielkie :)
      • arienna Re: SHOWGIRL 23.06.11, 21:47
        przy identycznym obwodzie pod biustem brałam 60 i nosi się świetnie. Thrill me (sztuk dwie) t jedne z najwygodniejszych egzemplarzy w mojej kolekcji :)) i potwierdzam, że fajnie wyglądają jak są na styk
        • anial_ek Re: SHOWGIRL 26.06.11, 22:45
          juz doszly wiec moge sie podzielic pierwszymi wrazeniami.
          ogolnie o obu:
          obwod wydaje mi sie dosc luzny, choc oczywiscie jest dobry, ale zapinam go na najciasniejsza haftke swobodnie. bardzo fajne ramiaczka - delikatne od spodu, odpowiednia szerokosc i elastycznosc (ani sznurki, ani gumki). miski w obu sa na styk, ale na pewno wieksze bylyby duzo za duze.
          szorty fajowe, rzeczywiscie gorna gumka troche sie wbija w boczki ale naprawde minimalnie, za to gumki przy nogawkach nie kroja posladkow, a to dla mnie najwazniejsze. rozmiar na pewno dobry, w mniejszych wygladalabym jak szynka peklowana ;)
          to teraz konkrety:
          Thrill me cobalt/fuchsia 28FF
          to absolutnie nie jest kolor ze zdjec! spodziewalam sie insensywnego blekitu albo turkusu, a tymczasem w paczce znalazlam bladziocha. to jest bardzo ladny odcien niebieskiego (jak cykoria podroznik) , jeden z moich ulubionych, ale i tak czuje sie troche rozczarowana bo spodziewalam sie czegos zupelnie innego. to chyba wlasnie jest kobalt, czyli niby jak w opisie, ale ja zasugerowalam sie zdjeciami. co do dopasowania, to gorna krawedz troche kroi mi piers, falbanka to maskuje, ale jest to na tyle nieznaczne, ze wybaczam, tym bardziej, ze z moim biustem to i tak cud, ze sie trzyma w tym staniku;)
          Tease me black emerald 28FF
          zamowilam go glownie dlatego, zeby miec porownanie z thrill me, bo czytalam, ze ma wieksze szanse ladniej lezec. i rzeczywiscie - dekolt robi zabojczy, nic nie kroi no i w ogole wyglada znacznie efektowniej niz na zdjeciach w katalogu. jedyne do czego musze sie przyczepic jest slaba jakosc wykonania, nie wiem czy to moj egzemplarz jest wadliwy, czy to standard, ale koronka jest pozaciagana albo sie pruje i wisza nitki, a koronki (w thrill me to samo) nie sa w zaden sposob wykonczone i tez zaczynaja sie pruc. zastanawiam sie czy cos z nimi robic...
          ogolnie jestem zadowolona choc nadal nie wiem do czego ja je bede nosic ;)
          • lafere Thrill Me Ivory/Black a starsze wersje 12.07.11, 22:17
            Interesuje mnie porównanie kremowego thrill me ze starszą wersją - granatową z zielonym wykończeniem. Głównie chodzi mi o miskę, czy jest podobna czy jednak większa ? A obwód? Jeśli ktoś moze coś napisać na ten temat to będę bardzo wdzięczna :)
            • lafere Re: Thrill Me Ivory/Black a starsze wersje 14.07.11, 11:24
              Widzę, ze nikt nic nie pisze, więc pogrzebałam jeszcze w necie i znalazłam opinię, że kremowa jest nieco większa od granatowo - limokowej. Prawda to? Ten stary mam w rozmiarze 32GG, ale długo mnie męczył zbyt ciasnym obwodem, więc teraz bym chciała 34 i nie wiem czy wziąć 34G czy jednak FF ? W tym starym miska jest raz dobra raz ciut zbyt duża.
              • arienna Re: Thrill Me Ivory/Black a starsze wersje 14.07.11, 17:01
                co prawda mam Thrill Me Ivory/Black i Black/Ivory, a nie granatowo-limonkową, ale zaciekawiona Twoim postem porównałam je i jasna jest ciut luźniejsza od wypuszczonej w tym samym czasie czarnej. Noszę je tak samo często, zostały zakupione w niewielkim odstępie czasu więc ten jasny typ tak ma :) opinię o luźności Ivory/Black usłyszałam także w sklepie w którym obie kupowałam. może więc jednak warto spróbować znów obwód 32?
                • lafere Re: Thrill Me Ivory/Black a starsze wersje 15.07.11, 18:30
                  Dzięki za opinię, muszę to w takim razie przemyśleć:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka