Gość: Fifi IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 19:46 Ludzie, jak tu spokojnie żyć, gdy burmistrzem może zostać Czeczótka, nie możemy do tego dopuścić. Bij kto cnotliwy i w Boga wierzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wyborca Re: Wspomóżcie IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 00:14 ..bij kto cnotliwy i w Boga wierzy... to paradoks i jednoczesnie pomylka...jak cnotliwy moze bic i w Boga przy tym wierzyc...to haslo meytorycznie sie rozlatuje i kupy nie trzyma.tyle apropos ideologicznej przenosni ostatniego zdania. nie nawoluj do rewolucji w imie Boze...bo Cie ks Proboszcz pogoni i policja,bo to naruszanie porzadku i namawianie(prowokacja) do przestepstwa(tworzysz okolicznosci sprzyjajace powstaniu czynu karalnego-kodeks karny.) Oki...ale nie trzeba az tak sie unosic,poprostu zaglosowac na Biedronia,bo o ile wiadomo bedzie droga tura,mam nadzieje ze bardziej poparta frekfencja. Wiec nie kijem po Czeczotce...ale krzyzykiem na Biedronia i bedzie dobrze! Pozdrawiam. Lokalny obserwator tego co sie dzieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Na dogrywce nie będe..... 30.10.02, 07:40 Cholera też nie chcę by Czeczótka był burmistrzem, to kolo nieco pokrzywiony..Głosowałem na Biedronia i teraz już nie bede mógł bo wyjeżdżam wtedy z Limanowej... Czeczótka to przaśno-kwaśna persona.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Wspomóżcie IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 09:28 ..bij kto cnotliwy i w Boga wierzy...- obserwatorze, to tylko cytat z Trylogii H. Sienkiewicza, myślę, że idealnie się nadaje do zaistniałej sytuacji w mieście, albowiem w Trylogii naród się jednoczył w walce ze wspólnym wrogiem, my też mysimy, aby w mieście nie stała się tragedia...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: Wspomóżcie IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 10:26 Wiesz z Trylogia mam wiele wspolnego,filologia polska to moja domena i nie tylko zainteresowanie...ale dosyc o mnie.Wladza musi sie zmienic a przeklad tych slow byl sensowny w odniesieniu do obecnych czasow a nie zamierzchlych Sienkiewiczowskich,kiedy narod byl pod zaborami...tyle historii.mamy jak widze podobne poglady ale inne drogi ich realizacji,okreslam jasno ze nie popieram Czeczotki...np dlatego ze ma trudna pisownie nazwiska,kiedy w Limanowej beda inwestowac Koreanczycy,to w jaki sposob wymowia takie nazwisko?Na powaznie,ja popieram Biedronia..Trylogia mi do tego nie jest potrzebna. pr:) Odpowiedz Link Zgłoś
yhwh Re: Wspomóżcie 30.10.02, 13:26 no i kto w końcu górą? Pan B., czy Pan Cz.??? Odpowiedz Link Zgłoś