Dodaj do ulubionych

era vs orange

IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.03.10, 09:53
Niedlugo wychodzi mi abo w erze i tak rozmyslam czy nie zamienic by na
orange. W erze jestem od ponad 10 lat i niby sie nie skarze, ale... w
orange maja fajny abo za 140zl 450 min + nielimitowany internet (na
czym bardzo mi zalezy) i htc hd2 za niecale 400pln. Generalnie mam
pytania co do obslugi, podejscia do kienta, zasiego. Ogolnie, czy
oceniacie ta siec na + czy na -. Glownie zalezy mi na opiniach odnosnie
abo biznesowego, ale opiniami zwyklych uzytkownikow nie pogardze ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: adreg Re: era vs orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 10:07
      byłem i w plusie i w erze. z orange jestem zadowolony. na pewno standard obsługi
      lepszy niż niegdyś w erze. trudno mi powiedzieć jak jest teraz, bo z ery
      zrezygnowałem ze 4 lata temu.
    • Gość: kajtek Re: era vs orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 15:52
      Ja mysle, ze jak przechodzi do orange to wlasnie teraz. I nie chodzi mi o zadne losy w loterii (dostaje je sie za przejscie do tej sieci), ale po prostu. Jak przez ostatni czas przygladam sie telekomom, to najwiekszy krok naprzod zrobila wlasnie ta siec.
      A z punktu widzenia klienckiego czysto, to ja nie mialem nigdy z nimi problemu.
      • Gość: ralok Re: era vs orange IP: 83.1.123.* 03.03.10, 17:33
        ok, a jak sie ma sprawa z zasiegiem? w erze w tbg nigdy nie zlapalem 3g, a jak
        znalazlem raz tel i ktos w orange mial karte to ikonka 3g byla widoczna(tel
        oczywiscie oddalem ;-)) chodzi mi o internet bo naprawde czesto uzywam tego poza
        domem na komorce...
    • Gość: messi Re: era vs orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 12:41
      co do zasięgu to orange złe nie jest, zwłaszcza po inwestycjach w CDMA. W pewnym
      sensie masz rację z tym internetem, 2gb w ofercie daje radę zwłaszcza że to
      tylko 15pln, jakby Ci było mało to jeszcze jest nokia mail umożliwiająca
      ściąganie poczty. No ale to kwestia tego ile wykorzystujesz netu w miesiącu
      przez komórkę. Era też zła nie jest, ale wydaje mi się że jednak nastawili się
      na średnich klientów i niskie abo.. Przynajmniej jak patrze na reklamy i ofertę.
      • Gość: ralok Re: era vs orange IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.10, 13:29
        Z ery jestem generalnie wmiare zadowolony, ale maja malo wybitnie
        internetowych telefonow, obecnie uzywam g1 i jest calkiem fajny, ale
        system android jescze raczkuje i wielu funkcji mu brakuje, chociazby
        nie dziala jako modem... taryfy tez maja takie srednie bym powiedzial.
        Jak dotad omijalem orange szerokim lukiem bo duzo zlego slyszalem na
        ich temat, ale teraz sie wlasnie wacham... aha a jak jest z tym orange
        menu? Wala ta do wszystkich ich telefonow?
        • Gość: invilo Re: era vs orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 14:27
          tak, walą, ale wszystkie które miałem umożliwiały wyłączenie tego od orange i
          stosowanie "normalnego" menu.
          • Gość: danny Re: era vs orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 15:36
            spokojnie możesz je zmienić, teraz w ofertach biznesowych pomarańczy masz takie
            telefony zaawansowane ze zmiana menu nie powinna być problemem.
            • Gość: GOŚĆ Re: era vs orange IP: 83.1.121.* 05.03.10, 17:18
              Powiem tak po 8latach w ERZE przeszedłem do PLUSA i bardzo tego
              żałuje ok przyznam sie sksili mnie fajnym telefonem i droszymi o 2
              grosze połaczeniami ale sort nik z 3 salonów nie umial mi
              skonfigurować telefonu za to gosciu w ERZE na szerokie zrobił mi to
              w 5 min i wytłumaczyl mie kilka innych funkcji telefonu co z tego że
              kupisz HTC czy co innego jak nie bedzie kto mił skonfigurować
              pozdrawiam nie zadowolony klient plusa
              • Gość: ralok Re: era vs orange IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.03.10, 17:31
                Tak sie sklada, ze telefony brandowane sa juz skonfigurowane i nic nie
                trzeba w nich ustawiac, co innego taki kupiony w komisie, allegro czy
                nawet w firmowym sklepie. Takie telefony trzeba konfigurowac samemu i z
                czyms takim nie mam problemu, wystarczy instrukcja i strona internetowa
                operatora, wiec to akurat nie jest zaleta operatora, ze w jego sklepie
                ktos potrafi skonfigurowac aparat, bo rownie dobrze moge zrobic to sam
                ;-)
                • Gość: gai Re: era vs orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 16:25
                  teraz to nawet w firmowych taryfach telefony nie są brandowane, a mają wszystkie
                  aktualizacje. Ale to w orange, a jak w innych to nie wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka