mkmarek5 22.09.09, 21:20 znacie linki z bezpłatnymi albo płatnymi e- bookami??? powklejajcie)) ja służę trylogią S. Meyer na pocztę! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ojuciasan Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 23.09.09, 00:04 Bezpłatnych zasadniczo nie uznaję, na wszelki wypadek wolę nie ryzykować: często nie są to żadne e-booki, tylko po prostu dzikie skany, czyli czyste piractwo. Legalne e-książki są zazwyczaj kodowane przez wydawcę i sprzedawane w księgarniach. Służę linkami do księgarni i bibliotek (oczywiście internetowych), z których sama najczęściej korzystam: www.ebook.pl/?virtualo=c192 (można wykupić dostęp online stały lub czasowy, lub kupić e-book na własność w pliku PDF). Albo tutaj: zixo.pl/kryminal__sensacja__thriller/page/3/ (e-booki i audiobooki). Odpowiedz Link
ojuciasan "Szeleszczące karteczki" - 24.09.09, 21:26 zapomniałam dodać, że w wersji online na virtualo można czytać książki z efektem szeleszczących kartek, co zazwyczaj tak się wszystkim podoba! Mnie zresztą też Odpowiedz Link
julia20005 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 25.01.11, 20:51 Darmowe ebooki sa wszedzie zobacz tutaj: www.super-ebook.pl trzeba tylko sortować po cenie rosnąco dorby trik co nie ja mam tak juz mase ebookow i mp3 Odpowiedz Link
robbe22 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 21.08.12, 10:52 Pod adresem www.ebooki.portalnasz.pl Dostępne są darmowe ebooki fragmenty ebooków do pobrania - książki w wersji elektronicznej, audio oraz pdf. Dostępne są również recenzje najciekawszych książek dostępnych w Internecie. Odpowiedz Link
dase1 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 09.05.13, 10:36 Darmowy ebook - krótka promocja - The Front Crawl - the Swimming Technique.. Pragnę donieść, że w ramach promocji można ściągnąć za darmo książę zawierającą wile ćwiczeń do kraula. Dzięki poprawie techniki, każdy może się przekonać, że pływanie kraulem może być przyjemne(można pływać bez zmęczenia), albo też skuteczniej i szybciej www.amazon.com/dp/B00CFKGB5Q Pozdrawiam Odpowiedz Link
pamek71 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 30.01.14, 22:27 Legalne i darmowe ebooki są na czytajzafree.pl/ - darmowe ebooki Polecam też polubić tą stronę z uwagi na to, że dążą do tego aby mieć u siebie ebooki sponsorowane. Sprawdźcie sami Odpowiedz Link
f-ox Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 23.09.09, 00:25 Tu są np. darmowe fragmenty: chomikuj.pl/darmowe-ebooki-e-booksweb.pl?fid=119525395 Odpowiedz Link
f-ox Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 23.09.09, 15:17 tanie ebooki sa jeszcze tu: www.nexto.pl/wydawcy/m312.xml?_offset=20 Odpowiedz Link
ojuciasan Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 24.09.09, 03:16 Coś takiego znalazłam: forum.eksiazki.org/ Odpowiedz Link
f-ox Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 11.10.09, 04:02 ebook.money.pl/kryminal__sensacja__thriller/ www.ebookarnia.pl/ www.ebook.pl/index.php?t=ebookdownload www.ebook.pl/?virtualo=c192 www.iik.pl/ebook.php www.ebookinfo.pl/ www.arystoteles.pl/free-ebook.php www.adamski.pl/ebook/ www.twojebook.pl/dziela-artystyczne.html Do wyboru do koloru Odpowiedz Link
ojuciasan Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 12.11.09, 19:51 Ale jednak jestem zdania, że czegoś takiego jak darmowe książki po prostu nie ma! To absurd. Albo jest to jakiś chłam - bo o wolontariat nikogo jednak w tych czasach i w tej dziedzinie nie podejrzewam - albo podstęp, oszustwo lub piractwo. A z piractwem należy walczyć, autor też człowiek i musi z czegoś żyć Odpowiedz Link
ojuciasan Re: Darmowe e-booki- nie !! 23.11.09, 17:10 ewa.mila napisała: > Zgadzam się z przedmówcą! Cieszę się, że ktoś mnie poparł, dzięki! Trzeba dbać o standardy Odpowiedz Link
cape.horn Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 02.06.12, 20:56 Nie masz racji. Darmowe legalne ebooki są w sieci. I nie jest to żaden chłam!!! Chciażby coś takiego jak projekt TFÓRCA, który skupia młodych pisarzy. Każdy od czegoś zaczynał ale nie każdy ma możliwości przebić się od razu do empiku itp. Dodam, że w sieci jest pełno darmowej i legalnej klasyki, która z pewnością chłamem nie jest. Odpowiedz Link
lenamagda11 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 09.05.22, 14:47 Też tak uważam, dla mnie to kradzież... Odpowiedz Link
halinka85 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 09.02.10, 23:49 polecam e-booki z www.sukces-dla-ciebie.com/ Odpowiedz Link
kal_ho_naa_ho Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 23.06.10, 10:22 Fajnie, że można w sieci znaleźć darmowe e-booki A ja jakiś czas temu trafiłam na wydawnictwo goneta.net, gdzie można kupić bardzo fajne e-booki. Mimo tego, że może nie są one darmowe warto byłoby się w nie zaopatrzyć bo dzięki temu możemy młodym i początkującym autorom się wybić Odpowiedz Link
autumna Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 10.02.10, 13:58 Długa lista darmowych - legalnych! - jest w starym wątku z forum Książki: forum.gazeta.pl/forum/w,151,50896482,0,Gdy_nie_ma_co_czytac.html Nie zapominajcie, że darmowe źródła, to nie tylko "piraty" czy jakieś badziewia z gatunku "literatury motywacyjnej", ale i książki, do których wygasły prawa autorskie. Czyli masa klasyki. Przeczytaliście już całą? Odpowiedz Link
kikimora78 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 29.06.10, 09:38 tu klasyka polska (ratuje mi zycie gdy szefa w pracy nie ma i sie skrecam z nudow) literat.ug.edu.pl/autors.htm Odpowiedz Link
kamilk92 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 28.12.10, 16:11 Paczka ponad 50 w całości darmowych ebooków: Klik Odpowiedz Link
benetowna1 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 02.01.11, 17:36 Jako autorka ebooka czuję rozgoryczenie za kazdym razem, gdy czytam o darmowych ebookach, a potem, sie okazuje, ze połowa to pirackie teksty. W taki sposob kilka razy w roku znajduję własny ebook. Dostaję od 1 egzemplarza kilka procent, ebook kosztuje niecałe 15 zł, pracowałam nad nim ciężko przez kilka tygodni. Proszę sobie policzyć, ile zarabiam , skoro ciagle ktoś go KRADNIE. Nie rozumiem ludzi, którzy korzystają z tych ofert. Odpowiedz Link
l.george.l Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 19.02.12, 23:50 U podłoża Twojego rozgoryczenia leży przekonanie, że Ci, którzy przeczytają Twoja książkę nie płacąc za nią, nie mając takiej okazji, z pewnością by za nią zapłacili. Skąd takie przypuszczenie? Odpowiedz Link
chili_4 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 09.01.11, 00:27 Gdyby ebooki byly po 15zl,nikt by ich nie kradl.Normalne papierowe wydawnictwo kosztuje powyzej 35zl(rzadkosc) a ebook-31.Gdzie tu logika.Dlatego kwitnie piractwo... Odpowiedz Link
benetowna1 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 17.01.11, 18:23 Czyżby zarzucał mi Pan /Pani kłamstwo? Mój ebook kosztuje 14.70 i jest notorycznie na listach oszustów sprzedających / dzielących sie ebookami. A poza tym, jesli ktoś wycenił swoją pracę na 30 zl. to jakim prawem Pan/Pani lub ktokolwiek inny może powiedzieć- to za drogo wiec sobie UKRADNĘ ??? chili_4 napisała: > Gdyby ebooki byly po 15zl,nikt by ich nie kradl.Normalne papierowe wydawnictwo > kosztuje powyzej 35zl(rzadkosc) a ebook-31.Gdzie tu logika.Dlatego kwitnie pira > ctwo... Odpowiedz Link
spacey1 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 28.06.12, 22:56 a skąd założenie, że e-book powinien być istotnie tańszy od papierowej ksiażki? czy mogę prosić o uzasadnienie? Odpowiedz Link
kasia111177 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 28.06.12, 23:29 Chociażby z powodów: 1) odchodzą koszty druku 2) odchodzą koszty transportu (do księgarń) 3) odchodzą koszty magazynowania Odpowiedz Link
spacey1 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 29.06.12, 00:39 1. dochodzi VAT 23% zamiast 5% 2. dochodzą znacznie wyższe koszty licencji autorskich, niż przy wersji papierowej (autorzy i agenci też już wpadli na to, że wydawcom odpadły pewne koszty i są chętni na przechwycenie tych "oszczędności") Nie mówiąc o inwestycjach poczynionych przez wydawców, a przede wszystkim dystrybutorów e-booków w budowę platform sprzedażowych, ale to kwestia poboczna. Dwa powyższe punkty są najważniejsze Niestety są to elementy, o których ma pojęcie tylko branża i dlatego tak często spotyka się takie opinie rzucane z pretensją do pazernych wydawców Odpowiedz Link
kasia111177 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 29.06.12, 09:29 Nie uwierzę, że sprzedaż internetowa pociąga za sobą większe koszty niż sprzedaż stacjonarna. Pewnie się orientujesz, że wynagrodzenie autora to najmniejszy składnik ceny książki, większość zjadają marże sprzedawców. Więc nie oszukujmy się ebook powinien być tańszy - zwłaszcza, że kupujący go także musi ponieść koszty urządzenia pozwalającego na odtworzenie ebooka. Jak widzę różnicę w cenie książki i ebooka, myślę o koszcie zakupu czytnika - to na korzyść ebooka przemawia tylko to, że mam dzięki niemu więcej miejsca w domu. Odpowiedz Link
spacey1 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 30.06.12, 16:35 Sprytnie pominęłaś kwestię VATu. Wynagrodzenie autora przy książce przeciętnej: 8-9% od ceny zbytu; przy ksiażce elektronicznej - do 40% ceny zbytu. Książki elektroniczne powinny być tańsze, aby rozruszać ten rynek i dotrzeć do nowych czytelników. Jednak nie jest to tak proste, jak piszesz, widząc tylko koszty, które "odchodzą". Ale już przywykłam, że osoby nie pracujące w tej branży tak podchodzą do tego tematu Podobnie, jak zarzucają wydawcom, że nie wydają więcej e-booków, bo przecież to żadna sprawa, wystarczy "wrzucić do pliku" Odpowiedz Link
kasia111177 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 30.06.12, 16:48 Tak się składa, że długo pracowałam w dużym wydawnictwie, więc pudło. Ów magiczny VAT w przypadku ebooka za 40 zł to 7,5. Sporo, ale odchodzą koszty, o których wspominałam wcześniej. Głównym powodem niechęci wydawnictw do ebooków jest piractwo - nie oszukujmy się. Odpowiedz Link
spacey1 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 30.06.12, 18:53 pirackie kopie w internecie pochodzą w 90% lub więcej z papierowych wydań. Są to zwykłe scany ksiażek, a nie odbezpieczone kopie e-booków. Główną przeszkodą w mnożeniu wydań e-bookowych są: nieposiadanie praw na to pole eksploatacji (konieczność dokupienia, renegocjacji z agencją lub autorem, w przypadku książek ze strefy anglojęzycznej bardzo często trzeba zapłacić nową, słoną zaliczkę, która przy obecnej wielkości rynku nie ma szans się zwrócić) oraz ocena potencjału tego rynku jako niski, generujący sprzedaż, która nie pokryje poniesionych nakładów (jest ich trochę, szczególnie kosztów osobowych, gdyż proces produkcyjny ksiażki papierowej wymaga przemodelowania, aby jednocześnie stał się procesem produkcji e-booków). I de facto te wydawnictwa mają sporo racji, gdyż rzeczywiście pojedynczego tytułu sprzedaje się nadal mało (nasz bestseller to bodajże ok. 1000 egz, a jest to ksiażka, która sprzedała się w papierze w nakładzie 120 tys. Przeciętnie sprzedajemy kilkadziesiąt egz.). Uprzedzając kontrargument, że gdyby ceny były niższe, to by się sprzedało więcej - robimy promocje cenowe i podnosi to sprzedaż do jakieś 20-30%. Tak więc sprawa jest o wiele bardziej skomplikowana. Rynek w Polsce słabo się rozwija (na pewno nie tak dynamicznie, jak rynek w USA), więc wydawcom niezbyt chce się "bawić" w to. Według mnie największą barierą rozwoju rynku jest kwestia dostępności urządzeń do czytania (ceny) i stosunkowo wąska oferta. Oferta zaś jest wąska m.in dlatego, że rynek jest mały. I robi się błędne koło. Odpowiedz Link
kasia111177 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 30.06.12, 19:50 Ale argument z ceną nie do końca jest od czapy. Swego czasu w GW była artykuł pana, któremu namiętnie "piracono" książkę i który postanowił z niej zrobić ebooka i puścić go w obieg za 14,90. I też odzewu specjalnego nie miał - nadal ludzie ściągali z książkę z chomika Ale w tym samym artykule pisał, że do takiego zachowania zachęciły go historie amazonowych milionerów, którzy sprzedając książki po 99 centów zarobili krocie. Przyczyny jego niepowodzenia upatruję w tym, że jego cena była zbyt wysoka, gdyby ustanowił ją na poziomie 99 groszy - miałby większe szanse na sukces, a zarobek przyniósłby mu efekt skali. Coraz więcej ludzi ma czytniki, ale skoro ebooki są tak drogie jak książki papierowe, wolą ściągnąć pirata i męczyć się ze skanem. Gdyby cena była niska, nikt nie zawracałby sobie głowy pirackimi wersjami. No, ale to tylko moje zdanie. Odpowiedz Link
justik.a Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 12.08.12, 13:27 A jeśli mogę wiedzieć to na czym robisz te e-booki? Odpowiedz Link
padzikueiro Zbiór Darmowych E-booków 15.01.11, 15:36 chomikuj.pl/VideVeritatis Polecam zapoznać się również z forum, którego własnością jest ten darmowy chomik. Zapraszam. Odpowiedz Link
simile60 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 07.02.11, 17:40 Tutaj jest dużo darmowych Tylko darmowe ebooki Odpowiedz Link
julia20005 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 26.02.11, 10:49 ksiegarnia super-ebook uruchomiła program polecaj-zarabiaj polecaj-zarabiaj.super-ebook.pl dzięki niemu można ściągać wszystko co się tylko chce za darmo Odpowiedz Link
cyrkonia11 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 05.04.12, 22:23 mogę spokojnie polecić darmowe e-booki na www.mobilegate.pl jest tam dość pokaźny wybór a i szybko wszystko się pobiera. Odpowiedz Link
potworniaki Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 28.06.12, 12:00 Zapraszam na potworniaki.blogspot.com/ Odpowiedz Link
potworniaki Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 28.06.12, 12:06 na stronie potworniaki.blogspot.com/ znajdziesz całe książki, nie tylko fragmenty, literaturę faktu i beletrystykę, reportaże, opowiadania. Odpowiedz Link
cape.horn Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 03.07.12, 18:41 Info ze Świata Czytników: ebooks43.pl/ Na razie są 4 pozycje ale podobno ma być więcej. Odpowiedz Link
db.07 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 26.07.12, 16:50 Darmowe e-booki można znaleźć tutaj: e-kiosk.kepo.pl/ebooki/darmowe_e-booki_c1219.xml Odpowiedz Link
studii Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 11.10.12, 22:28 Darmowe e-booki i nie tylko: www.magazynwiedzy.pl/ Odpowiedz Link
m8113 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 16.01.13, 14:34 www.audiobiznes.pl mają 2 książki ale bardzo interesujące i niedrogie Odpowiedz Link
potworniaki Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 17.01.13, 23:40 www.ebooks4you.pl/tags/Emilia+Kaczmarek/ na ebooks4you jest duży wybór Odpowiedz Link
czeremcha_89 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 19.01.13, 11:50 www.audiobiznes.pl/news/60/sluchacz-doskonaly-o-ksiazce Odpowiedz Link
snajperposzukiwacz Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 17.02.13, 16:45 cała masa darmowych e-booków w dziale "DARMOWE E-BOOKI" link tutaj: www.nexto.pl/?pid=148657 Odpowiedz Link
20m20 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 15.04.13, 18:54 Ja mam coś z czego często korzystam na potrzeby studiów, tematyka w dużej mierze związana z pedagogiką, resocjalizacją ale nie tylko bo widziałam także inne pozycje: www.impulsoficyna.com.pl/e-books ceny są bardzo ok i dużo sposobów płatności. Odpowiedz Link
nie_dokazuj Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 14.08.13, 14:59 przeczytaj.nextore.pl/ Odpowiedz Link
geisterseher25 Re: Darmowe e-booki- podajmy linki:) 02.09.13, 15:01 Ja lubię koobe: mają i legalne darmowe ebooki, i sporo naprawdę tanich nie ufam ściąganiu pirackich ebooków nie wiadomo skąd Odpowiedz Link