Dodaj do ulubionych

Zasilek powodziowy - quiz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 00:10
Kto zgadnie, ile wynosi zasilek powodziowy dla uczniow szkol
ponadgimnazjalnych wyplacany przez UM Tarnobrzeg? /tak mniemam, ze
UM, bo to organ prowadzacy/.

ps uprzedzajac spodziewane komentarze... mnie nie zalalo, wiec nie
jestem potrzebujacy;
ps2 ja i moi wspolpracownicy indywidualnie ofiarowalismy
poszkodowanym znacznie wiecej;
ps3 liczba poszkodowanych uczniow szkol tarnobrzeskich nie jest
wcale astronomiczna;
Obserwuj wątek
    • Gość: Darko Re: Zasilek powodziowy - quiz IP: *.pppoe.sistbg.net 11.06.10, 06:38
      Przyznaję, iż pytanie mnie zaskoczyło.
      Zasiłek przysługuje RODZINIE.
      Do tej pory nie było mowy o tym, by uczniowie mieli dostawać ZASIŁKI.

Miałem WIĘKSZE PRZEŻYCIA w średniej szkole, a ZASIŁKU nie brałem.

Chętnie jednak poznam WIEDZĘ TAJEMNĄ.
      • Gość: znajoma Re: Zasilek powodziowy - quiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 08:08
        1000zł?Jeśli tak ,to bardzo mało.Nie jestem osobą poszkodowaną w
        powodzi.Mogę dodać ,że stypendium,jakie dostali uczniowie jest 4
        razy większe.
        Do Gbura-sorki za wczorajszy komentarz.
        • Gość: mika Re: Zasilek powodziowy - quiz IP: 80.48.174.* 11.06.10, 09:06
          jesli chodzi o zasiłek 1 tys. złoty na ucznia, to nie jest to zasiłek od UM
          tylko od MEN - a MEN ma znacznie więcej uczniów niz sam tarnobrzeg, wiec lepsze
          to niz nic

Każdy z nas ma swoje tragedie, tylko zawsze tak było że łatwiej uczestniczyć w
          tragediach grupowych, wtedy z pomocą nie ma problemów, gorzej gdy tragedia
          dotyka jeden tylko osoby, która zostaje z tym wszystkim sama...i nawet głupiego
          tysiąca od nikogo nie dostanie
          • Gość: mika Re: Zasilek powodziowy - quiz IP: 80.48.174.* 11.06.10, 10:13
            i jeszcze dodam dla porównania, że zasiłek na dziecko (nie dla wszystkich -
            tylko dla najbiedniejszych) wynosi 43 zł. Kolejki po ten zasiłek calutki
            wrzesień ogromne. Podziwiam tych ludzi, którzy chodza tygodniami zbierają stosy
            papierków, a potem kilka godzin czekają w kolejce żeby dostać 43 złote na
            dziecko (żal po prostu i śmiech, a niby żyjemy w państwie przyjaznym rodzinie)

Ten tysiąc złotych dla wszystkich uczniów, bez względu na dochody i stopień
            zalania to uważam, że baaaaardzo nie sprawiedliwie...bo jak sie ma tysiąc dla
            kogos kto zarabia kilkanaście tysięcy miesięcznie i zalalo mu jedynie piwnicę,
            do kogoś kto w powodzi stracił nie tylko dom i wszystko co mial ale równiez
            miejsce pracy???

Wszyscy nagle szybko ruszyli z pomoca dla powodzian - bo kampania, ale może
            lepiej byłoby pomagac wolniej ale mądrzej, tylko niestety tak sie nie da, bo
            wybory juz za 10 dni;(((
            • Gość: Andrzej Re: Zasilek powodziowy - quiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 10:21
              Ruszaj tyłek po zasiłek...
    • Gość: logo Re: Zasilek powodziowy - quiz IP: *.zchsiarkopol.pl 11.06.10, 10:31
      W tbg UM kwota zasiłku powodziowego dla uczniów szkół gimnazjalnych to od 50 do
      100 zł. podobno są takie kwoty, mojej znajomej syn dostał 50 zł, i to zdaniem UM
      TBG załatwia sprawę, brak słów....
      • Gość: Darko Re: Zasilek powodziowy - quiz IP: *.pppoe.sistbg.net 11.06.10, 12:42
        W dalszym ciągu nie mam jasności sytuacji.
        Jaka jest podstawa prawna wypłacenia tych pieniędzy dla uczniów?

POWÓDŹ, KTÓRA DOTKNĘŁA RODZINY UCZNIÓW UPRAWNIA DO STARANIA SIĘ O
        POMOĆ DLA CAŁEJ RODZINY A NIE OSOBNO DLA MAMY, TATY I DZIECKA.

Jaki jest motyw wypłacenia nawet tych 50 zł?
        Dofinansowanie zakupu utraconcyh rzeczy do szkoły?
        Czy może chodzi o kieszonkowe na otarcie łez?

Powtarzam:
        miałem większe przejścia niż zalanie mieszkania (które nota bene też
        kiedyś tam nas dotknęło) i pies z kulawą nogą się tym nie
        zainteresował.

A jak chciałem mieć swoje pieniądze to
        ROBIŁEM CO MNIEJ ROZGARNIĘTYM KOLEGOM Z KLASY - ZA TO BARDZIEJ
        MAJĘTNYM - RYSUNKI I OBLICZENIA ZA PIENIĄDZE.

I nikt mi żadnych zasiłków nie wypłacał.
        • Gość: ja Re: Zasilek powodziowy - quiz IP: 80.48.174.* 11.06.10, 14:23
          nie widzisz różnicy???

po 1 za 10 dni wybory
          po 2 teraz zalalo nie jedną osobę a tysiące, jednej jak sie nie pomoże to nic
          nie zrobi tym na stołkach...ale tysiące jakby sie olało ...i to jeszcze przed
          wyborami to ojojoj

Tak samo z katastrofami
          Jak zginie kilkanaście osób w jednym autobusie to zaloba narodowa, a jak zginie
          kilkadziesiąt każdy z osobna to nie ma żałoby, bo przecież pojedyńczy człowiek
          mniej szumu ewentualnie narobi niż grupa poszkodowanych
          • Gość: zofia Re: Zasilek powodziowy - quiz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 14:41
            Wszyscy ruszyli z pomoca bo kampania. Najwiecej szumu kolo siebie jak zwykle
            robi Uziel. On zawsze glupola strugo. W cioucholandzie kupuje za zlotowke rozne
            ciuchy i udaje chojnego. On daje ale nie ze swojego.
            • Gość: pytam o złotówkę Re: Zasilek powodziowy - quiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 15:22
              >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Gość portalu: zofia napisał(a):
              > Wszyscy ruszyli z pomoca bo kampania. Najwiecej szumu kolo siebie jak zwykle
              > robi Uziel. On zawsze glupola strugo. W cioucholandzie kupuje za zlotowke rozne
              > ciuchy i udaje chojnego. On daje ale nie ze swojego.<<<<<<<<<<<<<<<

Ty, która ziejesz do Uziela nienawiścią na tym forum, czy kupiłaś cokolwiek dla powodzian, bodaj za ową złotówkę, czy tylko plujesz jadem, bo to nic nie kosztuje?
        • nom73 Re: Zasilek powodziowy - quiz 11.06.10, 15:02
          Gość portalu: Darko napisał(a):

> A jak chciałem mieć swoje pieniądze to
          > ROBIŁEM CO MNIEJ ROZGARNIĘTYM KOLEGOM Z KLASY - ZA TO BARDZIEJ
          > MAJĘTNYM - RYSUNKI I OBLICZENIA ZA PIENIĄDZE.

Później mamy sporo "wykształconych" ludzi, którzy nic nie potrafią. :-)

PS. a tak poza tym to negatywnie oceniam Twoją "pomoc" za pieniądze, nie ma się
          czym chwalić.
          • Gość: Darko Re: Zasilek powodziowy - quiz IP: *.pppoe.sistbg.net 11.06.10, 17:13
            A co miał robić 16 letni chłopak?
            Sprzedawać się 30tkom za pieniądze?

Robienie mało rozgarniętym kolegom projektów czy nawet pracy
            dyplomowej za pieniądze to było dla mnie nie tylko dodatkowe
            obciążenie lecz również możliwość rozwoju.

Przyznaję jednak rację.

Matoły mają kasę, znajomości a później "rzondzom"
            • nom73 Re: Zasilek powodziowy - quiz 13.06.10, 14:40
              Gość portalu: Darko napisał(a):

> Matoły mają kasę, znajomości a później "rzondzom"

Studenci po obronie pracy dyplomowej:
              "Jak pomyślę jacy z nas inżynierowie to aż strach pójść do lekarza"
              :-)
              • Gość: gbur Re: Zasilek powodziowy - quiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 21:43
                the winner is...@lobo

50 zeta, wiec nie zazdrosccie tych tysiacow;
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka