Gość: ja IP: *.gimsat.pl 16.08.03, 22:00 dzien dobry, ja po sąsiedzku, znaczy z Jasła pytanie: jezdza moze jakies busy na trasie Krosno-Kraków?? (przez Jasło oczywiscie) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kucyk69 Re: Krosno-Kraków 17.09.03, 15:39 Chyba nie, natomiast jeżdżą super auto-busy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Krosno-Kraków IP: *.gimsat.pl 19.09.03, 21:13 tak, wiem, tabor ma krosnienski PKS niezly ale ja juz jestem zmeczona podrozami PKS-em... pzdr. ja Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk69 Re: Krosno-Kraków 21.09.03, 01:47 Gość portalu: ja napisał(a): > tak, wiem, tabor ma krosnienski PKS niezly ale ja juz jestem zmeczona podrozami > > PKS-em... > > pzdr. > ja Rozumiem CIĘ w całej rozciągłości, bo sam tłukłem się PKS-em i PKP przez trzy lata na tej trasie. Muszę przyznać nieskromnie, że najlepszy jest transport własny. Przynajmniej nie ma takiego ścisku jak np. w autobusach pon,pt. No i ten czas!!! Nie polecam natomiast stopu (chyba , że na własne ryzyko). I broń Panie Boże TIR-y. Pozdrawiam serdecznie z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Krosno-Kraków IP: *.gimsat.pl / *.gimsat.pl 21.09.03, 11:19 ja w sumie z jasla jestem ale ktos mowil ze z krosna cos busowego przez jaslo jedzie, dlatego pytalam. nie wiem czy w Krosnie panują takie same zwyczaje jak w PKS jasielskim. Wakacje - w porządku. Ale gdy przychodzi rok akademicki - zero organizacji, ludzie wsiadają 15 minut, kierowca sprzedaje bilety 10 min (jeszcze biega do kiosku bo nie ma drobnych na wydawanie). Ponoc Gorlice ładnie radzą sobie z problemem (poprzez sprzedawanie biletow tylko w kasie). Ale raz odbylam podróz marzen na trasie jaslo-krk. TO bylo wtedy, kiedy jechal jakis bisowy i minął Tarnów obwodnicą... zdarzylo sie raz... ps. Ty jestes zmęczony po 3 latach, a ja juz po jednym, nie wiem co to dalej będze :) pozdrowienia jasielsko-krakowskie ja Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk69 Re: Krosno-Kraków 21.09.03, 15:55 Witam ponownie! Możliwe , że aktualnie jakieś busy gonią po tej trasie. Może nie bezpośrednio do samego Krakowa, ale z jakimiś przesiadkami (???). Do Pilzna potem do Tarnowa , potem do Brzeska itd. Nie wiem tak dokładnie jak teraz ta sytuacja wygląda, bo ja jeździłem dość dawno tj. w latach 1999-2001 i może teraz jest inaczej (lepiej???). W każdym razie życzę miłego i spokojnego podróżowania. Nara! Odpowiedz Link Zgłoś
sabinasa Jest BUS!!1 17.03.04, 14:18 Oczywiście, ze jest super bus pomiędzy Krosnem i krakowem przez Jasło i odwrotnie. Info i rezerwacja pod numerem tel. 502275704 (takze sms-em) lub mailem: airbus@op.pl No to do zobaczenia w busie!! Odpowiedz Link Zgłoś
arwen.a Re: Jest BUS!!1 06.05.04, 23:03 Jest jeszcze drugi bus. Ja jeździłam nim w soboty przed 5 rano z dworca w Krośnie. Tel 504 282890. Bardzo miły pan kierowca :-)) A. Odpowiedz Link Zgłoś