Dodaj do ulubionych

Wypowiedzi w interwencjach

23.06.10, 20:08
Oglądając wypowiedzi osób zamieszkałych na terenach popowodziowych w Sokolnikach Trześni i Gorzycach jak i również z wiejskich osiedli Tarnobrzega jestem nimi zszokowany. Mija kilka tygodni od powodzi a niektórzy niedostali ani grosza z obiecanych dla nich pieniędzy.

Na antenie natomiast mila pani z komisji powołanej do zwalczania skutków powodzi oznajmiła ze poszły na te cele olbrzymie pieniądze do kas samorządowych i wina leży po stronie władz samorządowych.
Dodano również ze ministerstwo samo sprawdzi co się dzieje na szczeblu samorządowym w powiecie tarnobrzeskim.

Pozostaje pogratulować opieszałości naszym władzom i podziękować w następnych wyborach do samorządu ;)
Obserwuj wątek
    • nom73 Re: Wypowiedzi w interwencjach 23.06.10, 20:43
      xulu napisał:

> Oglądając wypowiedzi osób zamieszkałych na terenach popowodziowych w Sokolnikac
      > h Trześni i Gorzycach jak i również z wiejskich osiedli Tarnobrzega jestem nim
      > i zszokowany. Mija kilka tygodni od powodzi a niektórzy niedostali ani grosza z
      > obiecanych dla nich pieniędzy.

Po pierwsze to nie wierz we wszystko co mówią w TV. :-)
      Ludzie są kilka tygodni na terenach zalanych to skąd mają wiedzieć czy pieniądze
      wpłynęły na konto? Nie ma tam przecież bankomatów, a do banku nie chodzą.
      Wiem, że jedna pani, która wypowiadała się w reportażu TVN24 z 14 czerwca, że
      niby nie dostała jeszcze pieniędzy, 7 czerwca miała przelane na konto.

• xulu Re: Wypowiedzi w interwencjach 23.06.10, 20:53
      No z tym masz racje. Jest tez druga strona medalu - słyszałem wypowiedzi ze
      teraz niektórym to się powodzi po powodzi ...

Prawda jest taka ze skala powodzi jest bardzo duża i dotyczy rozległego obszaru
      w Polsce. Kilka lat temu mieszkańcom trześni i sokolnik zamknięto buzie darami i
      zbożem teraz tego niema ze względu na większy obszar i darami trzeba się
      podzielić. (przykre jest to co napisałem ale prawdziwe)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka