Gość: Bezradna IP: 83.1.122.* 09.07.10, 22:13 JAK Z NIĄ WALCZYĆ ????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaziuk66 Re: depresja IP: *.tktelekom.pl 09.07.10, 22:26 Coraz częsciej- niestety - będziemy sie z tym spotykac.Na pewno nie można sie zamykać a sobie.Zanim udamy sie do poradni psychologicznej warto porozmawiać z kimś zaufanym przed kim nie ma sie sekretów i jest gwarancja dyskrecji.Warto żyć i cieszyć sie każdym dniem gdyż życie jest pełne niespodzianek :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: depresja 09.07.10, 22:31 Po pierwsze-wyjsc z domu po drugie-byc z ludzmi i rozmawiac o tym co Ci uwiera po trzecie-nie bac sie rozmawiac o swoich problemach z przyjaciolmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAntydepresant Re: depresja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 22:37 Pierwszy raz zgodzę się z lechowskim51. Miałem to samo. Poszedłem do psychiatry i po kilku tygodniach przeszło, oczywiście leki biorę nadal, ale już jest wszystko OK. na prawdę polecam wizytę u dobrego psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praktykant Re: depresja IP: 221.238.17.* 09.07.10, 22:38 "po trzecie-nie bac sie rozmawiac o swoich problemach z przyjaciolmi" ...z tymi bardziej dyskretnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 09:54 Sok z dziurawca należy do grupy antydepresantów. zastrzeżenie: nie wolno przebywac na słoneczku...pozdro dla czasowo "na dole"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praktykant Re: depresja IP: 221.238.17.* 09.07.10, 22:36 Polecam tę stronę. Sam to stosowałem jakiś czas temu www.bioslone.pl/oczyszczanie/mikstura Już po około 2 tygodniach stosowania następuje niesamowity przypływ energii, chęć do życia. Człowiek staje się otwarty na wiedzę, chętny do pracy itd. Jeżeli masz chorobę jelit (celiaka, zespół złego wchłaniania, zespół jelita drażliwego itp.) to nie stosuj kuracji z ostatniego oleju w składzie. Ta mikstura nie leczy schorzeń tylko doskonale oczyszcza organizm a to już połowa sukcesu do doskonałego samopoczucia. Polecam tylko jedną serię. Wystarczy. Z niczym nie wolno przesadzać. Zapoznaj się dokładnie z tą stroną i wyciągnij wnioski. Na depresję mają również wpływ inne czynniki: brak pracy, pieniędzy, niepowodzenia w życiu itd ale to już inna strona medalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziuk66 Re: depresja IP: *.tktelekom.pl 09.07.10, 22:49 Ucieczka w alkohol w takim przypadku lub inne uzywki jest drogą na krawędz przepaści.Warto o tym pamiętać nim będzie za póżno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dotknięta Re: depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 23:01 Sorry ale śmiać mi się chce przez łzy na te rady. Byłam w głębokiej depresji trzy lata. I żaden psychiatra, żaden psychologt, zadne dobre rady typu: wyjdź z domu, otwórz się na ludzio, ciesz się kazda chwila itepe itede.....Nie rozumiecie, że taki człowiek żyje w innym świecie, za jakimś murem prze który nie jest w stanie się [przebić? Że 99% psychiatrów to ludzie, którzy potrafią może leczyć chorą psychikę ale nie duszę? A depresja to przecież choroba duszy, nie umysłu!!! Nic nie cieszy, nic człowieka wtedy nie obchodzi, nawet ma problemy żeby się umyc albo odezwać.A psycholodzy? Pożal się Boze!- przynajmniej w Tarnobrzegu. Strata czasu i duuuuzych pieniędzy. Warunkiem wyjścia z niej jest tylko i wyłącznie znalezioenie jakiejś motywacji żeby chciało się zyc dalej. A do tego potrzebny jest drugi człowiek. Albo bnliski i oddany, który pomoże niestrudzenie szukac tej motywacji albo zupełnie ktos obcy ale doskonale rozumiejacy istote tego problemu bo sam przez to przeszedł. Na przykład ja. Pomogę Ci tylko odezwij się do mnie.Mnie tez ktos pomógł więc mam dług do spłacenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 09:48 Nie mówię tego nikomu. że wpadam w dołek niewychodząc z domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: depresja IP: 83.238.199.* 12.07.10, 01:28 Znaczy się chłopa wam kobietom trza! Bez chłopa kobieta głupieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re: depresja IP: 80.48.35.* 13.07.10, 22:17 Zgadzam się z tobą Dotknięta. Dodam, że ci, którzy piszą rady w stylu "otwórz się na ludzi... " itp. chyba nie mieli do czynienia z tym koszmarem. Przepraszam za wyrażenie, ale padłem na pysk widząc te brednie. Jeszcze któryś mądry o dziurawcu napisał... A jeżeli nie ma dokąd wyjść? A jeżeli nie ma ludzi,na których można by się otworzyć, z którymi można rozmawiać o tym, co "uwiera" (zna ktoś może określenie "samotność w tłumie ludzi"? czy coś takiego?), Nie bać się, skoro wszystko wokół przeraża? Czy na prawdę warto żyć? Ehh... Żyję w takiej klatce już sam nie wiem jak długo, ale piszę to nie po to, aby się nad sobą użalać. Udzielanie "dobrych rad" poprzez pisanie głupot w stylu: "warto cośtam", "weź się w garść..." czy tym podobne brednie, mogą osobie potrzebującej (a taką chyba jest autorka tematu) bardziej zaszkodzić, niż pomóc, zamiast podnieść na duchu - pogrążyć jeszcze bardziej w udręce... i takie tam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 22:39 A mnie się wydaje ,że to Ty i Dotknięta się wymądrzacie. Dlatego nie wypowiadam się w tej sprawie, aby mi się nie oberwało tak ,jak tym, co chcieli pomóc. Osoba ,która potrzebuje pomocy może(jeśli chce) napisać na moją pocztę i możemy porozmawiać.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re: depresja IP: 80.48.35.* 13.07.10, 22:49 To nie jest wymądrzanie się - to tak działa, taka jest specyfika tej choroby w mojej (i chyba nie tylko) ocenie. I nie obawiaj się, nikt nie odbiera Ci prawa do wypowiedzi, po to jest to forum... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: depresja IP: 83.238.199.* 13.07.10, 22:50 Jeżeli uważacie że forumowicze piszą bzdury to nie pozostaje wam nic innego jak wizyta u psychiatry. W skrajnym przypadku powinniście leczyć się w oddziałach zamkniętych czyli szpitalach i nie powinniście zawracać sobie i innym głowy na forum. Przyczyny tej choroby są różne ale jedną z przyczyn wielu chorób jest brak zajęcia. Praca, obojętnie czy w domu czy w zakładzie pozwala odwrócić uwagę od choroby. Wy już z góry lekceważycie sugestie internautów chociaż jeszcze niczego nie spróbowaliście z tych porad które tutaj zostały zasugerowane. Tak więc tylko wizyta u lekarza, leki otumaniające i nie zawracajcie głowy ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś