Dodaj do ulubionych

najlepszy weterynarz w tbg

IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.11, 12:13
jak w temacie, jakiego weterynarza polecacie
Obserwuj wątek
    • Gość: GAGATA Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 12:54
      Joanna Sech-Skulska weterynarz z powolania
      • Gość: gość Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.07.11, 16:14
        W przych.dla zwierząt w wieżowcu obok banku na Sienkiewicza tylko i wyłącznie Pani Izabela.
        • Gość: eb Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.flash-net.pl 13.07.11, 10:34
          Tak tylko p. Iza zaangażowana, życzliwa ,profesjonalna, miła, człowiek z sercem dla zwierząt ,najlepszy weterynarz jakiego dotąd poznałam.
      • Gość: wieśniak Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 17:00
        p. Joasia i wet. jest ale nie najlepszym, o czym się dowiedziała na własnej skórze moja suczka.
        • Gość: kasia Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.smsiarkowiec.pl 12.07.11, 17:07
          Stalowa Wola- Maciej Oręziak- doświadczenie, przychodnia z prawdziwego zdarzenia, leczenie nie "na oko", tylko po przeprowadzeniu badań. Trochę to kosztuje, ale się opłaca. Moje zwierzę odżyło po roku leczenia na zasadzie "randka w ciemno". Na stronie internetowej szczegóły.
          • Gość: jeja Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.07.11, 23:14
            Rzeczywiście p.Oręziak ze St. Woli posiada największe w regionie naszym zaplecze diagnostyczne, ale niestety, mój pupilek właśnie tam nie został w pełni zdiagnozowany.
            Polecam jednak Przychodnię Weterynaryjną w Lublinie przy Akademii Weterynaryjnej - pełen profesjonalizm.
            • Gość: taissa Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.07.11, 19:48
              Popieram "jeja" .Każdy weterynarz jak lekarz jest omylny.W Przychodni Wet. w Lublinie kultura i profesjonalizm.Warto dołożyć "grosza" i po fachowe leczenie pojechać do Lublina.
          • laura.tarnobrzeg Re: najlepszy weterynarz w tbg 23.08.11, 22:22
            A ja polecam brata Pana Macieja Oręziaka- Wojciecha Oręziaka, i nie trzeba jechać aż do Stalowej, ponieważ przyjmuje w Tbg, dokładnie na "Białym bloku" na osiedlu Dzików, gabinet nazywa się MAMUT.

Jestem mu strasznie wdzięczna za dwukrotne uratowanie życia mojej suczce.
            • Gość: Filip Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 23:37
              szczerze przyznam trochę podejrzane te nagle pojawiające się maile o wyższości Mamuta nad...
              smutne, bo od niektórych oczekuje się wyższego poziomu

Pan Wojtek rzeczywiście jest ambitny, ale sam mnie wysłał na konsultacje do Stalowej Woli (za co jestem mu bardzo wdzięczny), a więc jak się chce mieć usługi na wyższym poziomie, to jednak Stalowa
              • Gość: ala Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.183.251.18.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.11.11, 15:06
                w stalowej jest pogotowie weterynaryjne . dlaczego nie ma w Tarnobrzegu . Jak się cos dzieje to nie można nikogo znależć z weterynarzy . Ale zgadzam sie , ze najlepsi sa na sienkiewicza w wieżowcu
              • Gość: gość Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.04.12, 12:53
                Też liczyłam na usługę profesjonalną i na wyższym poziomie,ale niestety straciłam zwierzaka.
                Potok słów,mącenie,niby przekonanie do słusznych decyzji,ale czasami przereklamowanie może nie idzie w parze z profesjonalizmem.
      • Gość: lol Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.07.11, 11:37
        Sami robimy sobie reklamę?
        • Gość: mimi Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.centertel.pl 13.07.11, 22:53
          tylko i wyłącznie Pan Wojciech i Maciej Oreziakowie polecam pani Sech wykonczyla juz niejedneg zwierzaka
        • Gość: jeja do lol IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.07.11, 09:33
          Niestety, reklamy to ja nikomu nie "robię", nieszczęśliwy wypadek zdarzył się 4 lata temu mojemu małemu pupilkowi - pieskowi i cały proceder niefachowych diagnoz lekarzy wet. w Tbg i częściowo w St.Woli doświadczyłam na sobie. Nawet fakt, że pan weterynarz z "blaszaka" chciał włożyć w gips łapę mojego pieska bez wykonania Rtg (wtedy nie posiadał takiego aparatu), gdzie złamanie wskazywało (wizualnie) na przemieszczenie kosteczek w łapce/przedramieniu.
          Bo przecież to jest tylko PIES!
          Dla niego był tylko pies a dla mnie to był i jest MÓJ PIES!!!
          Niestety, niefachowość lekarzy wet. przełożyła się na sprawności przedniej łapki mojego pieska - ma przykurcz.
          Dlatego też szczerze polecam Przychodnie Wet. przy AM w Lublinie, tam uzyskałam profesjonalną pomoc.
          • Gość: jola Re: do lol IP: *.flash-net.pl 14.07.11, 09:56
            Pytanie wyraźnie brzmi - w Tarnobrzegu
            • Gość: pieso Re: do lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.11, 22:18
              Oręziakowie na Dzikowie zdecydowanie.
              Pani Sech, ...bez komentarza. Dno!
              • Gość: Angela Re: do lol IP: *.tvkdiana.pl 17.07.11, 13:19
                Państwo Oręziaki i pani Sech-Skulska -> tragedia!
                Polecam dr Stępnia - starszy i doświadczony lekarz.
      • Gość: tbg Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 12:21
        Totalna porażka jeśli chodzi o panią Sech
    • Gość: marta1953 Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.smsiarkowiec.pl 17.07.11, 19:22
      Tylko doktor Iza na serinowie w wiezowcu
      • Gość: leoncio Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tktelekom.pl 18.07.11, 17:56
        jakoś nie mam przekonania do żadnego z konowałów wymienionych przez was - był taki jamnik bodaj filip sie nazywał - jedna - ta z wieżowców powiedziała że starośc i koniec , drudzy ci ze stalowej woli - leczyli i dbali "skutecznie" do samego końca - czyli skutek ten sam ,tylko ci ze stalowej woli wydoili ponad 1000 pln za 4 dni i powiedzieli ze "smutkiem w oczach" - los tak chciał... jak wam to pasuje - wybierajcie :):):):) ja wolę bijaka - wali kawę na ławę - i koniec
        • Gość: wieśnia Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.11, 21:04
          "ja wolę bijaka - wali kawę na ławę - i koniec".
          Przez niego moja suka się przekręciła, gdyż spieprzył prostą rzecz jaką jest sterylizacja. Międzyczasie jak robił operację, to przyjmował klientów (!).
          Córka także kończy weterynarję w Lublinie - jak będzie taka niedouczona jak ojcec to współczuję zwierzakom.
          • laura.tarnobrzeg Re: najlepszy weterynarz w tbg 23.08.11, 22:29
            Gość portalu: wieśnia napisał(a):

> "ja wolę bijaka - wali kawę na ławę - i koniec".
            > Przez niego moja suka się przekręciła, gdyż spieprzył prostą rzecz jaką jest st
            > erylizacja. Międzyczasie jak robił operację, to przyjmował klientów (!).
            > Córka także kończy weterynarję w Lublinie - jak będzie taka niedouczona jak ojc
            > ec to współczuję zwierzakom.

Jestem całkowicie przeciwko Panu Bijakowi. Przez niego moja suczka mało co się nie przekręciła, nie widząc jej przepisał tabletki, które co później się okazało tylko by zaszkodziły.
            Wtedy dowiedziałam się o MAMUCIE i teraz panu Oręziakowi zawdzięczam życie moje najukochańszej psinki:)
        • Gość: wiesiekm Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.play-internet.pl 17.06.12, 20:59
          bijak opiekował się naszą sunią 11-e lat ,aplikował bardzo drogie i dobre leki a jak przyszło do leczenia to rozłożył ręce.no może jeszcze kilka zastrzyków za 60 zł i opinia -w końcu suczka ma 11 lat. nasz 2-gi pies ma więcej szczęścia opiekuje się nim przychodnia <mamut< państwa Oręziaków mam nadzieje że z lepszym skutkiem
    • Gość: Bacha Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.11, 22:30
      kurcze to teraz juz nie wiem?!jak to możliwe że takie różne zdania, z waszych wypowiedzi nie wiem czy jest wogóle w tbg jest jakiś sensowny weterynarz, czy mam jechac poza granice województwa z psem? nie mogę uwierzyc że nie ma w tbg lekarza z powołaniem przecież ten zawód tego wymaga, ale widzę że dobrze piszecie o pani Izie z Sienkiewicza czy trzeba sie tel umawiać, juz raz sie przejechałam na weterynarzu nie zdołał w porę zdiagnozować mojego pierwszego psiaka i niestety psinka odeszła...
      • Gość: aa Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.smsiarkowiec.pl 19.07.11, 00:24
        Pani Iza, Pani Joasia-awaryjnie, a PP Oręziakowie ze Stalowej Woli- w decydujących momentach, przy trudnych diagnozach. Mój pies został wyleczony błyskawicznie w ubiegłym roku.
        • autuchton Re: najlepszy weterynarz w tbg 19.07.11, 09:23
          głosujcie na plac zabaw w Tarnobrzegu na www.nivea.pl
          • Gość: ja Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tktelekom.pl 19.07.11, 21:10
            Zdecydowanie polecam panią Ize
    • Gość: jan Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tktelekom.pl 19.08.11, 19:33
      Moi drodzy, w Tarnobrzegu nie ma dobrych weterynarzy. Pani Iza i Pani Asia są niezwykle miłe i mają dobre serce, ale to nie wystarczy aby skutecznie leczyć poważne przypadki. Leczą bolące brzuszki, brak kupki, czyszczą uszka, sterylizują. Ale to potrafi każdy student po 3 latach weterynarii, albo i wcześniej. Oręziakowie są nieźli, ale w oczach maja tylko złotówki. Odwiedziłem p.Oręziaka w Tarnobrzegu - ubyło mi 280 zł, a drugi p.Oręziak ze Stalowej Woli za sterylizację zaśpiewał mi 600 zł. Teraz mój pies ma inną poważną kontuzję i żaden z w/w weterynarzy pomimo moich konkretnych uwag nie ustalił schorzenia. Mój upór i miłość do psa zaprowadziły mnie do innego miasta, gdzie znalazłam weterynarza z różnymi specjalizacjami, któremu ufam (ograniczenie). W poniedziałek jadę z psem na zabieg ortopedyczny. Będzie ciężko dla mnie i psa, ale damy radę. Jeśli kochacie swoje zwierzątka, nie leczcie ich w Tarnobrzegu, chyba, że są to kupki, uszka czy inne mniej poważne choroby.
      Dla zainteresowanych nowo-odkrytym przez mnie lekarzem wet. dane mogę przesłać na maila.
      • Gość: romek Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.11, 17:01
        Zgadzam się.Oręziakowie pobierają astronomiczne opłaty i przepisują najdroższe leki pomimo iż są zamienniki dużo tańsze i także skuteczne , przekonałam się kupując takie zamienniki.Ale cóż trzeba coś zarobić bo budowa domu tuż, tuż.
        • Gość: izka Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.08.11, 16:33
          Ja polecam dr Oręziaka z Dzikowa, za sterylizacje kotki zapłaciłam 120 zł, ale wszystko było ok nic się jej nie działo, nie miała żadnych powikłań, szef szybko się zagoił- trzeba się zastanowić czy warto oszczędzać, czy zapłacić 20 zł więcej, ale mieć zdrowego zwierzaka:) poza tym uważam, że jest bardzo profesjonalny i kompetentny! Pozdrawiam.
          • Gość: ``` Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.08.11, 16:35
            Ja polecam dr Oręziaka z Dzikowa, za sterylizacje kotki zapłaciłam 120 zł, ale wszystko było ok nic się jej nie działo, nie miała żadnych powikłań, szef szybko się zagoił- trzeba się zastanowić czy warto oszczędzać, czy zapłacić 20 zł więcej, ale mieć zdrowego zwierzaka:) poza tym uważam, że jest bardzo profesjonalny i kompetentny! Pozdrawiam.
            • Gość: ja Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tktelekom.pl 24.08.11, 11:07
              Odradzam tarnobrzeskiego Oręziaka, jeśli zależy wam na zwierzętach!!!!! Przekonałam się na własnym psie co potrafi, poprawka - czego nie potrafi. Psa niestety już nie ma.
              • Gość: gość Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.08.11, 16:50
                Mojego niestety też juz nie ma -leczony u Oręziaków na Dzikowie za duże pieniądze.
          • laura.tarnobrzeg Re: najlepszy weterynarz w tbg 23.08.11, 22:39
            Gość portalu: izka napisał(a):

> Ja polecam dr Oręziaka z Dzikowa, za sterylizacje kotki zapłaciłam 120 zł, ale
            > wszystko było ok nic się jej nie działo, nie miała żadnych powikłań, szef szybk
            > o się zagoił- trzeba się zastanowić czy warto oszczędzać, czy zapłacić 20 zł wi
            > ęcej, ale mieć zdrowego zwierzaka:) poza tym uważam, że jest bardzo profesjonal
            > ny i kompetentny! Pozdrawiam.

No właśnie, większość osób tu piszących chyba chciałaby zaoszczędzić. Ja kocham mojego suczkę i wolę zapłacić trzy razy więcej i widzieć ją zdrową.
            Już wielokrotnie przekonałam się o ogromnej wiedzy pana Oręziaka i nigdy nie zmienię zdania na jego temat. Zresztą juz połowa mojej rodziny i znajomych korzysta z jego usług.
      • Gość: Filip Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 21:42
        Też byłem u Oręziaka w Stalowej, zapłaciłem 550 zł i nie żałuję. Pełen profesjonalizm.

Spytaj się swojego zaufanego lekarza jakie znieczulenie zastosuje i jakie leki.

Z tego co wiem, to najbezpieczniejsze jest znieczulenie wziewne, a takie ma tylko Oręziak w Stalowej Woli. Nie mają nawet w Rzeszowie (wiem, bo szukałem dość długo, bo mój pies ma niewydolność serca a musiał być operowany). Niestety jest to drogie znieczulenie i pewnie stąd ta cena za sterylizację.
        Ale jak masz zaufanego lekarza to najważniejsze. Powodzenia.
        • Gość: psiarz Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.08.11, 07:33
          Chciałem spytać ile kosztuje sterylizacja suki? i komplet szczepien? czy są jakies róznice w cenach?
      • laura.tarnobrzeg Re: najlepszy weterynarz w tbg 23.08.11, 22:35
        Gość portalu: jan napisał(a):

> Moi drodzy, w Tarnobrzegu nie ma dobrych weterynarzy. Pani Iza i Pani Asia są n
        > iezwykle miłe i mają dobre serce, ale to nie wystarczy aby skutecznie leczyć po
        > ważne przypadki. Leczą bolące brzuszki, brak kupki, czyszczą uszka, sterylizują
        > . Ale to potrafi każdy student po 3 latach weterynarii, albo i wcześniej. Oręzi
        > akowie są nieźli, ale w oczach maja tylko złotówki. Odwiedziłem p.Oręziaka w Ta
        > rnobrzegu - ubyło mi 280 zł, a drugi p.Oręziak ze Stalowej Woli za sterylizację
        > zaśpiewał mi 600 zł. Teraz mój pies ma inną poważną kontuzję i żaden z w/w wet
        > erynarzy pomimo moich konkretnych uwag nie ustalił schorzenia. Mój upór i miłoś
        > ć do psa zaprowadziły mnie do innego miasta, gdzie znalazłam weterynarza z różn
        > ymi specjalizacjami, któremu ufam (ograniczenie). W poniedziałek jadę z psem na
        > zabieg ortopedyczny. Będzie ciężko dla mnie i psa, ale damy radę. Jeśli kochac
        > ie swoje zwierzątka, nie leczcie ich w Tarnobrzegu, chyba, że są to kupki, uszk
        > a czy inne mniej poważne choroby.
        > Dla zainteresowanych nowo-odkrytym przez mnie lekarzem wet. dane mogę przesłać
        > na maila.

Bardzo dziwne, ponieważ ja za sterylizację i usuwanie kamieni u mojej suczki zapłaciłam 400zł, więc niemożliwością jest za samą sterylizację zapłacić 600zł.
        A co do tego, że w oczach mają tylko złotówki, to nie jest prawda i sama się przekonałam.
        Kochają zwierzątka i to co robią, są świetni i biorą mniej niż niektórzy wymienieni przez Was lekarze bez pojęcia.
        • Gość: ss Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.szybszyinternet.pl 24.08.11, 09:34
          Jezdze do Panstwa ORĘZIAKÓW- fakt drogo ale piesek jest zdrowy, sterylizacja kosztowala mnie 240 zł ale suni nic sie nie dzialo, ktos tu poleca Pana Stępnia- niestety stara szkola, nie chcialw ykonac sterylizacji suki wolal dac hormony, wec odpuscilam sobie, poza tym sterylizowal mi kocice przy mnie, nie mial rekawiczek-okropnosc!co ztego ze tanio jak dziadowo...kocica miala 3/4 brzucha rozprutego
        • Gość: jan Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tktelekom.pl 24.08.11, 13:22
          Wiem co piszę, bo tyle właśnie zapłaciłem za sterylizowanie suki. 600 zł (słownie: sześćset). Może 200 zł kosztowało mnie dodatkowe zdjęcie RTG? Nie umniejszam jego umiejętności, ale zupełnie zignorował problem kulawizny psa.
          • Gość: filip Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 17:31
            Jan,
            jak Twój psiak? już po zabiegu ?
            • Gość: jan Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tktelekom.pl 25.08.11, 17:14
              Filip, dzięki za zainteresowanie. Tak - już po zabiegu i po pierwszej wizycie kontrolnej. Na razie wszystko przebiega zgodnie z planem. Ale efekty będą widoczne po kilku miesiącach.
              • Gość: filip Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 19:24
                Jan,
                czy możesz na mojego maila przesłać mi namiar na tego lekarza i jak możesz to jaki zabieg miał Twój pies.
                moja psina ma dysplazję i na dodatek ma spora nadwagę, ale może da się cos zrobić

mój mail to elektro10@op.pl
      • Gość: kaja Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 09:26
        Proszę o namiary do tego weterynarza, bo w TBG faktycznie nie ma do kogo iść. E-mail ulas15@op.pl
    • Gość: xxxxx Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.12.11, 11:21
      miało byc w Przychodni Weterynaryjnej w Lublinie przy Akademii Weterynaryjnej, a nie AM;)
      • Gość: kaja Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tktelekom.pl 25.12.11, 20:15
        Czy do tej lecznicy w Lublinie należy się wcześniej umawiać?
        • ewagosia3 Re: najlepszy weterynarz w tbg 27.12.11, 21:58
          Myślę,że każdy kto posiada w domu psa czy kota może coś dobrego lub złego napisać o każdym weterynarzu nie tylko w Tarnobrzegu ale i w Polsce.Oręziak Maciej ma dobre zaplecze diagnostyczne i za to trzeba płacić,Joanna Sech podchodzi do ludzi i zwierzat z sercem,a w sytuacjach w których nie może pomóc z braku dostatecznego zaplecza lub wiedzy odsyła do kliniki w Lublinie.Każdy z nich leczy tak jak umie a my mamy możliwość zmienienia weterynarza w zależności od naszego,, widzimisię".Nikt z nas nie wie ile zwierząt poszło do piachu lub zostały wyleczone w gabinetach naszych lokalnych weterynarzy.Każdy pies czy kot jest inny,każdy właściciel jest inny chcąc pomóc i zadowolić wszystkich jest bardzo ciężko.
    • Gość: mama Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 08:12
      Jestem ta inormacją przerażona, mój pies miał operację u Oręziaków i teraz mam wątpliwości czy faktycznie miał wycięte to co mówił czy blefował, po operacji u psa nie widzę zmian na lepsze.
      • Gość: wieśniak Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.ip.netia.com.pl 28.12.11, 22:24
        Jeżeli Maciuś rzeczywiście zrobił operację - to powinien mieć kartę pacjenta.
        Jeżeli masz obawy, że blefował to podjedź do Lublina (Akademia Rolnicza) jest wiele specjalistów, którzy zrobią odpowiednie badania.
        Jeżeli Maciuś - zrobił to co do niego należało, to ogłosisz to na forum, a jeżeli nie - to daj znać na forum, a ja podam Tobie namiary na prawnika, który jest wielbicielem zwierząt i taką sprawą się zajmie - "za Bóg zapłać".
        • Gość: hrabia Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.xdsl.centertel.pl 30.03.12, 17:53
          Rzeczywiscie jestes wiesniak
          • Gość: ozzy Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.03.12, 18:19
            Ja nie polecam Macieja.O Ponieważ po zabiegu w 24h u niego mój Kot zdech w strasznych mękach w domu. Gdy po wszystkim napisałem do niego do tej pory nic nie opowiedział nie nawet powiedział słowa PRZEPRASZAM
            • Gość: heniek Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.smsiarkowiec.pl 02.04.12, 19:47
              Weterynarz jak lekarz czy ksiądz powinni traktować swoją profesję jako powołanie do niesienia pomocy. Natomiast Państwo weterynarze O. postanowili na tym nieźle zarobić. I nie byłoby w tym nic złego gdyby robili to co do nich należy i nie narażali zwierzęta na cierpienie za pieniądze ich właścicieli. A jak poinformuje się "szanownych państwa weterynarzy" o niedopełnieniu obowiązków i zaniedbaniu leczenia pupila to i sądem postraszą. No cóż - dzieci i ryby głosu nie mają.
    • Gość: jerzy Re: najlepszy weterynarz w tbg - UWAGA! IP: *.180.117.166.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.04.12, 22:19
      UWAGA!

Komentarze niekorzystne dla doktora Wojciecha Oręziaka zostały skasowane!
      Trochę psuje to cały obraz sytuacji. Poza tym trochę to dziwne.

Powodzenia w szukaniu dobrych weterynarzy.
    • Gość: animal Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.smsiarkowiec.pl 10.05.12, 18:09
      Jeśli chodzi o dobrą diagnostykę i leczenie poważnych chorób to nie polecam nikogo w Tarnobrzegu! Wymieniane panie wet. owszem są miłe i mają serce do zwierząt, lecz niestety brakuje wiedzy i praktyki. Pan Wojciech O. bardzo ambitny, lecz zdecydowanie za wcześnie zaczął się cenić (najdroższe usługi w mieście), bo jeszcze dużo musi się nauczyć. Pan Bijak ma najtańsze leki, lecz kwestia leczenia to katastrofa! Niestety najbliższy w miarę na poziomie wet jest w Stalowej Woli u p. Macieja Oręziaka (brak konkurencji na poziomie powoduje kosmiczne ceny). Cóż, w tej kwestii w Tbg mamy trzeci świat :(
      • Gość: zainteresowana Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.05.12, 17:27
        Oj uważajcie , bo w tej Stalowej też można się rozczarować.Wiem z własnego przypadku.To tak jak z leczeniem ludzi.
        • Gość: Siarzewska Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.147.48.70.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.06.12, 22:56
          Nie da sie jednoznacznie powiedzieć,który weterynarz jest DOBRY,a ktory ZLY.
          ZAZWYCZAJ To WLASCICIELE są źli.Gdyby byli w miare ODPOWIEDZIALNI,doinformowani i wyedukowani o opiece nad zwierzęciem (zaauwazanie niepokojacych symptomów, profilaktyka,szczepienia,zbilansowana dieta,behawioryzm itp) to lekarze mieliby mniej pracy.Nie mowie,ze zawsze....Ale Bywa, ze wlasciciele bagatelizują symptomy,idą po porade dopiero gdy jest juz bardzo zle i spodziewają sie cudu (A to Pies puszczony bez smyczy,ktory wpadnie pod samochód,pies zle karmiony,pies z niezauwazonym kleszczem czy niezauwazonym 5 cm guzem!chory, niezaszczepiony pies itp. itd)... Ciekawe ,ilu Z WAS PRZED PRZED PRZYJECIEM POD DACH ZWIERZĘCia PRZECZYTALO KSIAŻkE NA TEN TEMAT?...a ilu w postepowaniu z nim kieruję sie zdaniem znajomych,zdaniem google i jakimis chorymi,odwiecznymi stereotypami?

Weterynarze jak kazdy lekarz są TYLKO ludźmi,nie powinnismy ich oceniac po tym,ze na TYSIACE swoich pacjentów POSTAWILI kiedys 1 złą diagnozę,czy nie nadskakiwali nam w danej chwili wystarczajaco.Kazdy czlowiek ma czasem zly dzien.Oni pracują w stresie,z presją,ze swiadomoscią odpowiedzialnosci,cięzkie trudne przypadki na przemian z błahymi,cierpienie zwierząt,zdenerwowani czekaniem wlasciciele.Pomyłka w sztuce lekarskiej czy zła diagnoza moze zdarzyc sie kazdemu najlepszemu lekarzowi.
          Na przestrzeni kilkunastu lat poznałam chyba wszystkich tarnobrzeskich wetów.(sześciu?) ,o żadnym z nich NIE POWIEM ZŁEGO SŁOWA.(kazdemu z nich napewno zdechł w gabinecie piesek,ale to jest wliczone w ich zawod).Kazdy z nich ma wiedze,doswiadczenie, umiejetnosci,serce dla pacjentów,ale kazdy z nich ma inny charakter i podejscie do klienta...Pani X jest sympatyczną,skromną,wesołą gadułą,pan Y jest poważny i małomówny,pan Z pali papieroski przy biurku, a pani V nie mówi ładnie kici....
          Ale nie da sie porównac poziomu ich wiedzy.
          WY Macie prawo wyboru,nie pasuje ci ten lekarz,idz do innego,wysłuchaj kilku porad lekarskich,wypytaj kazdego o ceny i dopiero podejmij SAMODZIELNIE decyzję ,któremu zaufac.Zakladanie wątku na forum int.i kierowanie sie zdaniem jakiegoś obcego,anonimowego X ,który ma o cos do kogos nieuzasadnionie pretensje i żal uwazam za prymitywizm:)
          • Gość: pies i kot Re: najlepszy weterynarz w tbg IP: *.flash-net.pl 12.06.12, 11:59
            Tylko nie Oręziak - nie leczy tylko bierze kasę.Pies mi zdechł po jego leczeniu a miał tylko kolkę.
            • Gość: pani monika wszyscy.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 23:03
              ....ciągną kasę, moim zdaniem za wypisanie recepty weterynarka żąda dychę, to chyba jest tu jakiś problem, raz odrobaczanie za 8 zeta, raz za dychę. Wiem co piszę, bo już z wszystkimi wetami miałam do czynienia, najlepszymi weterynarzami byliby ci,m którzy nimi, niestety nie są, znam mnóstwo przykładów-poświęceń i bezinteresowności. Ceny u weta z kosmosu, nie dziwię się więc, że mnóstwo zwierząt kona, wykańcza się z winy człowieka, który sam walczy o przetrwanie.Parlament nałożył na samorządy obowiązek opieki i leczenia bezpańskich czworonogów, lecz nie poszły za tym pieniądze. Moim zdaniem, nie tędy droga, trzeba przede wszystkim dofinansować zabiegi kastracji i sterylizacji i system ewidencji (chipowania) zwierząt. Bez tego nie ma mowy o jakimkolwiek systemie ochrony praw zwierząt(gdzieś chyba dziś jakieś jest tego święto, może się mylę). Dobrze, że nie staliśmy się przed euro drugą barbarzyńską ukrainą, która bestialsko zakatowała swoje bezpańskie zwierzęta
              PS. celowo nazwy, których nie szanuję z małej litery
              • Gość: Siarzewska Re: wszyscy.......... IP: *.181.118.163.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.06.12, 22:48
                bzdura....nie trzeba zwierzat sterylizowac,kastrowac ani czipowac....(to bardzo kosztowne i nei wyeliminuje problemu tylko go mneijszy o 5 %). "WYSTARCZY" EDUKOWAC WLASICILELI.
                -badz odpowiedzialny za wierze,NIE puszczaj psa i kotka bez smyczy-tyle.
                Kastrowac i sterylizowc powinno sie tylko w schroniskach,gdzie jest setka zwierzat i nie zawsze mozna nad nimi zapanowac.
                Nie oczerniaajcie zadnego lekarza,tylko dlatego ze mial 1 trudny przypadek i sobie nie poradzil...czy dla dlatego ze bierze 8 zl,a nie 5 za odrobaczanie.
                Nie stac cie na leczenie zwierzaka to po co go wogole brałes do domu?
                • Gość: panna monika ... a więc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 23:26
                  ...edukuj jak najbardziej....tylko jak to zrobisz, napisz koniecznie jak to będziesz starzowska robić? Umieram z ciekawości i pragnę zobaczyć chociaż jeden efekt tej twojej edukacji, obywatelko starzomska pieprzycie bzdury, idee mamy w d... czyli sama wiesz gdzie..
                  A co, wy starzomska zrobiliście dzisiaj dla zwierząt????
                  www.youtube.com/watch?v=-hqbkY1-iLQ
                  • Gość: panna monika siarzowska* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 23:38
                    miałaś do czynienia z jakimkolwiek zwierzęciem i wiesz może, co to jest instynkt, natura psa lub kota?Myślisz, że tu smycz wystarczy? Czy może trzymasz swoje zwierzaki w klatce, na łańcuchu????
                    • Gość: pani Siarzewska:* Re: siarzowska* IP: *.182.69.88.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.06.12, 00:02

doskonale wiem co to jest instynkt zwierzecia....i wiem co to jest brak odpowiedzialnosci i debilizm wlasciciela.Co chwile czytam jakies ogloszenie "zaginął mlody pies".I sie dziwię-Jak mozna mlodego,krnąbrengo ,nie wytresowanego psa,nieprzywiazengo do nowego pana,puscic luzem?!To nie tyklko wiejskie burki,ale takze w blokach ludziom nie chce sie schodzic po schodach tylko puszczją same pieski luzem na siku." a nóż wroci"?Na przestrzeni kilkunastu lat mialam kilka psów,zaden mi nigdy nie uciekl,nie wpadł pod auto i nie pogrzył nikogo...a wiesz dlaczego?
                      Bo tresuje ich od szczeniaka i chodze z nimi na dlugiej smyczy,jak cywilizowany czlowiek.
                      Kkazdy ma adresowkę na szyji.
                      (o kotach sie nie wypowiadam,bo one maja nocny intstynkt łowcy i nie powinny byc wogole wiezione w domu)...ale PSA POWINNO SIE ULOZYC i dbac o jego bezpieczenstwo.

serdecznie pozdrawiam:*
                      • Gość: panna monika Re: siarzowska* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 22:46
                        ja jestem wyedukowana nazbyt przesadnie, marzę aby popaść czym prędzej w znieczulicę. A ty edukuj. Poniżej linki z ostatniego tygodnia
                        pelnialatawdomutymianka.blogspot.com/2012/06/alarm-na-pomoc-ginacej-miosci.html
                        www.alert24.pl/alert24/1,84880,11986761,Dzielny_pies_Lolek_odebrany_wlascicielowi__Sam_amputowal.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka