mar1mar1 19.07.11, 12:54 Ciekawa i pożyteczna inicjatywa www.bibula.com/?p=40876 A tutaj szczegóły www.mt1033.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: toja Re: Do wierzących IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.11, 14:08 mar ! Ktoś apelował o głosowanie na plac zabaw. On - plac- przyniesie radość i zadowolenie dzieciom, a wywoływanie tematu wiary ?? po co, ten kto się wstydzi, będzie się wstydził, kto nie wierzy, niedowiarkiem zostanie, ktoś inny poużywa sobie na wierze i wiernych. Wiara jest w nas i niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: Do wierzących 19.07.11, 14:24 Wątek jest dla wierzących! Można skorzystać z tej inicjatywy dobrowolnie. Wybór należy do zainteresowanych ja natomoast wstawiłem tylko info o takiej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEATA Re: Do wierzących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 14:27 toja - sens twojej wypowiedzi jest poprawny. Nie podoba mi się jedynie słowo niedowiarki gdyż jest to wyrażanie pogardliwe o niewierzących . Chcesz szacunku ? Okazuj go innym ! Proszę ! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Do wierzących 19.07.11, 18:37 Brawo Radwanska!.Polska bedzie lepsza, gdy bedzie wiecej Radwanskich a mniej Tarasow i Palokotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prl Re: Do wierzących IP: *.formlessnetworking.net 19.07.11, 20:25 No tak!... Bardzo ważna inicjatywa zwłaszcza iż wygląda na to, że sprawy Boga, Wiary, Kościoła i Polski musimy wziąć w swoje ręce… Zapisałem sie już na taki breloczek... W świetle powyższego nie bez znaczenia jest tu ostatnie kazanie ks. Natanka wyśmiewanego przez WSI24 i niekt órych hierarchów kościoła. Kazanie trwa 56 min., ale warto wysłuchać do końca: gloria.tv/?media=177178 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: wyjace z rozpaczy niebo IP: 66.49.179.* 19.07.11, 20:48 Dom wariatow. nie potraficie wskrzesic zdychajacej wiary w kosciolach , a chcecie udowodnic ze jestescie katolikami noszac breloczki ? jakis narodowy obled ? katolicki bog w katolickim niebie wyje z rozpaczy ze tak sp..lil produkcje czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: wyjace z rozpaczy niebo 19.07.11, 21:03 Nikt nic nie chce udowadniać! Dzisiaj bycie wierzącym, noszenie dewocjonaliów czy mówienie o Bogu jest bardzo niepopularne bo taki lans prowadzą liberalne i laickie media a niestety większość katolików słucha tej "kaszanki"! I dlatego ta inicjatywa, żeby wierzący przestali wstydzić się swojej wiary. Nawiasem to chyba świadkowie @nikita coś chcą udowadniać wystając na rogach, dworcach i łażąc od domu do domu, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: wyjace z rozpaczy niebo 19.07.11, 22:58 nikita napisal; Dom wariatow. nie potraficie wskrzesic zdychajacej wiary w kosciolach , a chcecie udowodnic ze jestescie katolikami noszac breloczki ? jakis narodowy obled ? katolicki bog w katolickim niebie wyje z rozpaczy ze tak sp..lil produkcje czlowieka. Powiedz mi nikita po co Zydzi nosza smieszne mycki,futrzane czapy i szale z fredzlami?.Po co kiwaja sie modlac pod sciana placzu?.Po co maja dwa zlewozmywaki w swoich domach a telewizory ukryte przed rabinem w szafach?.Po co gola do lysa swoje zony itd itd.To jest dopiero obled i komedia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydz Re: wyjace z rozpaczy niebo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 00:00 Wszelkie dewocjonalia wymyślono by zarabiać pieniądze. Jeśli jest inaczej to niech Lechowski z marmar rozdają na rynku breloczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Rydza Re: wyjace z rozpaczy niebo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 07:43 Będziesz się modlił na różańcu?. Mogę Ci dać z Watykanu, różany, papieski zostało mi jeszcze 3 www.liturgiczny.pl/index.php?products=product&prod_id=378 Pozdrawiam, miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: wyjace z rozpaczy niebo IP: 66.49.179.* 20.07.11, 02:29 Nie jestes zydem wiec ta wiedza nie jest ci potrzebna. Dla katolikow boski porzadek prawny zostal ustalony przez boga, nie podlega zadnym zmianom a odstepstwa od boskich przykazan karane sa pieklem. Czyzbys tego nie wiedzial ? Nie ty jeden zreszta. A wiec czeka was pieklo. Lechowski : zasady funkcjonowania kosciola zostaly jasno i jednoznacznie ustalone. Jesli chcesz byc katolikiem musisz tych zasad przestrzegac. Jesli nie przestrzegasz nie jestes katolikiem ( tak jest w kazdej wierze i kazdej religi) . Wiec nie filozofuj i nie szukaj tematow zastepczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rada Re: wyjace z rozpaczy niebo IP: *.tktelekom.pl 21.07.11, 05:50 Nikita nie jesteś katolikiem, nie interesuj się katolikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prl Re: Do wierzących IP: *.formlessnetworking.net 21.07.11, 08:18 Pan Bóg daje znaki na niebie i ziemi...Przestrzega, zsyłając klęski za kleskami a naród ogłupiały dalej nic nie rozumie... Na kolana narodzie i módl się... to jedyny ratunek!!! www.youtube.com/watch?v=6LN_S66mpl4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Do wierzących IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 08:52 Nikita, buduj a nie psuj, pomagaj ludziom byc dobrym. Zapamietaj, zazwyczaj wpada sie przez siebie wykopany dolek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea Re: Do wierzących IP: *.toya.net.pl 21.07.11, 09:00 Nasza planeta ma ponad 13 mld lat i w jej dziejach zmiany klimatyczne zdarzały się często, a przypisywanie im jakiegoś mistycznego charakteru jest co najmniej infantylne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do przemyslenia Re: Do wierzących IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 10:31 No to hulaj dusza piekla nie ma. Zapamietaj, czlowiek bez zasad sam pieklo zrobi, wiec przynajmiej mu nie pomagaj jak masz choc troche rozumu. Nie po to otrzymales talenty abys gorszyl maluczkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: Do oglupialych w wierze IP: 66.49.179.* 21.07.11, 13:30 strasznie mnie bawia te napuszone traktaty o wyjatkowosci czlowieka, o jego wplywie na planete ziemia, o jego zwiazkach z niebem i takie tam duperelki. Clowiek to odpad w procesie stwarzania, w przyrodzie , na ziemi i we wszechswiecie twor absolutnie zbedny. Bo coz takiego stanie sie gdy braknie czlowieka czy nawet jego planety . Ano nic, planety poprzesuwaja sie nieco, przyroda zacznie buzowac, pokryje i usunie slady czlowieka, slonce jak swiecilo tak swiecic bedzie "... wilki latac beda, bociany plywac, slonce wzejdzie na zachodzie a zajdzie na wschodzie...". Czlowiek dzisiejszy zyje dokladnie tak jak bylo na poczatku, zmieniaja sie tylko techniczne metody jego sk...stwa. Czlowiek jak kradl tak kradnie, jak zabijal tak zabija....i nic z tym nie mozna zrobic. A zasady, przepisy i wszelkie prawo ma na celu tylko jedno: ma pomoc mniejszosci trzymac za morde wiekszosc. I tak bylo, jest i bedzie , bo tak byc musi. Ciekawe ze bogowie zawsze trzymaja strone silniejszych bo "...czyja wladza tego religia.." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mow mi -nawiedzony Re: Do oglupialych w wierze IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 13:57 Glupi jestes, i tyle, i az tyle. W zapalczywosci to i rozum straciles. Zyj wiec po swojemu i daj drugim zyc, ty juz nic nie pojmiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Monika rea :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 22:04 nasza planeta zaczęła się formować od około 4, 5-4,6 mld lat, miliard później pojawiło się na niej życie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sp1962 Re: Do wierzących 27.07.11, 00:39 stalin pwiedział "religia to opium dla ludu" i to w/g mojego umysłu prawda czy jest w piśmie świętym zapis, że ludzie pokonają przestworza np. przelecą przez atlantyk, albo będą na księżycu, nauka pokazała, że jest to możliwe ale to nie trwało 2 tys. lat a 14 tys. lat religia jest i była komponowana tak, aby ogłupiać lud i mówić że wszystko jest od stwórcy jestem przekonany, że nauka dowodzi prawdę i ludzie stają się mądrzejsi zamiast wystawiać obrazy świętych w czasie burzy budują piorurochrony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Monika Re: Do wierzących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 22:01 William P. Young, "Chata", do poczytania, do refleksji, nie tylko dla wierzących i ...nie piszcie już tych głupstw..... PS. Ja też myślę, że Istota, o ile istnieje nie znosi instytucji kościoła i na pewno nie jest chrześcijaninem... Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Do wierzących 21.07.11, 23:07 monika napisala: nasza planeta zaczęła się formować od około 4, 5-4,6 mld lat, miliard później pojawiło się na niej życie, pozdrawiam Boze!.Genialne i madre.Co za wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prl Re: Do wierzących IP: *.selukra.dyn.perspektivbredband.net 23.07.11, 08:23 Myślę, że wszyscy zainteresowani oglądnęli i wysłuchali ostatnie kazanie ks. Natanka... ktoś jeszcze tutaj to kazanie podawał... A oto reakcja hierchów kościelnych na jego kazanie... Nie chcę przytaczać i komentować jazgotu niektórych mediów i komentatorów... tego należało się spodziewać... Bardzo jednak ciekawy byłem reakcji purpuratów /oczywiście tych postepowych/ i oto jest: Dnia 20 lipca 2011 r., Ks. Kardynał Stanisław Dziwisz, Metropolita Krakowski, zgodnie z kanonem kan. 1371, 2º Kodeksu Prawa Kanonicznego nałożył na ks. dra hab. Piotra Natanka karę suspensy za ostentacyjnie okazywane nieposłuszeństwo, mimo decyzji i upomnień, jakie były do niego wielokrotnie kierowane. Kraków, dnia 20 lipca 2011 r. Ks. dr hab. Piotr Natanek w Grzechyni Przekazuję Księdzu do wiadomości, że niniejszym dekretem, zgodnie z kanonem kan. 1371, 2º Kodeksu Prawa Kanonicznego wymierzam Księdzu karę suspensy za ostentacyjnie okazywane nieposłuszeństwo, mimo decyzji i upomnień, jakie były do Księdza kierowane. Oznacza to, że nie może Ksiądz sprawować żadnych czynności kapłańskich jak też i wykonywać władzy rządzenia. Powyższą karę otrzymuje Ksiądz, ponieważ nie zastosował się do poleceń dyscyplinarnych zawartych w dekretach z dnia 28 stycznia 2010 r. (nr 213/2010 oraz 214/2010), zignorował upomnienia kanoniczne z dnia 25 maja 2007 r. (nr 1519/2007), z dnia 23 lutego 2009 r. (nr 392/2009) oraz z dnia 9 kwietnia 2010 r. (nr 867/2010), nie zareagował na wielokrotne wezwania do rozmowy z przełożonymi, kontynuuje szkodliwe wystąpienia, które zostały Księdzu zakazane, szerzy nieaprobowane przez Kościół poglądy, publicznie podważa autorytet pasterzy Kościoła, mimo zakazu w dalszym ciągu prowadzi działalność duszpasterską w Grzechyni, bezprawnie próbuje organizować nowe struktury kościelne, a ostatnio dopuścił się nieważnego asystowania przy zawarciu małżeństwa mimo braku stosownych uprawnień. Niech Ksiądz ma też na uwadze szkody, jakie swoim działaniem wyrządza gromadzonym wokół siebie wiernym i całej wspólnocie Kościoła. Kara suspensy ma charakter poprawczy. Jeśli Ksiądz podporządkuje się decyzjom przełożonych kościelnych, podejmie drogę pokuty i naprawy wyrządzonego zła, może prosić o zwolnienie z kary. Polecam Księdza Miłosierdziu Bożemu Stanisław kard. Dziwisz Arcybiskup Metropolita Krakowski ks. Piotr Majer Kanclerz Kurii gosc.pl/doc/907768.Ks-Natanek-suspendowany/2 ... aż cisną się słowa poety: "Bo nie ciągnie go do Boga , ale do błota Jeśli chodzi o księdza Natanka posłuszeństwo To winne jest ono Bogu i w tym jest dostojeństwo Jednak gdy mamona zaślepia wszystkich bez różnicy Nic nie pomoże stanie nawet w cieniu gromnicy Z Bogiem trzeba trzymać i Prawdę zawsze głosić A nie z bandą czerwonych zdrajców kłamstwa głosić" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jewropejczyk Re: Do wierzących IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.11, 11:41 Biedny @prl: tytuły naukowe nie udowadniają, że nie można być szaleńcem, na odddziałach psychiatrycznych jest mnóstwo takich osobników i nikt ich nie broni publicznie że spotkała ich krzywda (odosobnienie i leczenie). A tu patrzcie: @prl broni chorych poglądów chorego człowieka. Dlaczego? Swój broni swego. Dałeś @prl dowód na to w swoich postach pod wieloma nickami. Żal mi Cię biedaku. Nienawiść do bliźnich i co krok powoływanie się na Boga...miałki jesteś acan i nie pisz więcej żeś Katolik....tfuj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prl Re: Do wierzących IP: *.formlessnetworking.net 24.07.11, 14:14 Właśnie jestem świeżo po obejrzeniu na żywo Mszy Św. sprawowanej przez ks. Natanka w tym kazania księdza... w tej chwili trwa dalej uroczystość modlitewna… Ksiądz Natanek nie podporządkowuje się i nie zamierza podporządkować decyzji Kurii Krakowskiej… Na tezy zawarte w kazaniu w poprzednią niedzielę tym razem podaje dowody na ks. Kardynała Dziwisza i przy budowie świątyni w Łagiewnikach…także na tezę, że Św. P. ks. Arcybiskup Życiński wyje w piekle przykuty łańcuchem… Zapowiada także dalsze, jeśli będą potrzebne… Myślę, że dowody te jednak będą koniecznością, gdyż w przeciwnym razie zrobią z niego psychicznego i wyślą do psychiatryka… Próbowano to np. zrobić w stosunku do ks. Isakowicza-Zaleskiego, który jednak dzięki twardym dowodom uniknął dalszego prześladowania… Podobnie jest przecież z ks. Małkowskim… podobnie było z ks. Jankowskim, czy z ks. Bł. Jerzym… i z wielu innymi… Chętnie by się również dobrali do o. Rydzyka, ale jest on zakonnikiem i ich władza tam nie sięga… Na pewno kazanie to wkrótce ukaże się w Internecie w portalu „gloria TV”… Zainteresowani będą mogli go wysłuchać i obejrzeć… … a na jazgot miłośników sierpa i młota nie odpowiadam, wszak plucie to ich kultura… kultura wschodnia… notabene miałem ją możliwość zaobserwować ostatnio podczas skoków narciarskich w Polsce… konkretnie w czasie zawodów drużynowych… Wszyscy zawodnicy siadając na belce zachowywali się kulturalnie i w skupieniu oczekiwali na swój skok… Niektórzy w tym młodzi polscy zawodnicy wykonywali znak krzyża… a kacapy?... Kacapy pluli… Plucie to ich religia i kultura… Dodam jeszcze tylko, że miłośnicy sierpa i młota pluć będą dalej a połączeni z libertynami „zapewnią” światu raj na ziemi, w którym nie ma miejsca na religię zwłaszcza tę katolicką… nie ma miejsca na refleksję, na patriotyzm, na pamięć historyczną… Ich raj to chłop z chłopem, baba z babą, a dla odmiany i urozmaicenia chłop może kozę przytulić i wydmuchać, a baba barana…. Jednym słowem pełen luz… hulaj dusza, piekła nie ma… zapominając przy tym, kto zgotował światu największe kataklizmy?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Do wierzących IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.07.11, 16:03 Będą się pojawiać , pojawiają i pojawiali się różni Antychryści! A Mszą Święta odprawiana jest nadal jako pamiątka Ofiary Chrystusa. Lata lecą, wieki mijają a Kościół TRWA i bramy piekielne Go nie przemogą. Wy (za Sienkiewiczem) durne piesy po cóż jemu nagibujecie kogda jemu nie zdołujecie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: Do wierzących IP: 66.49.179.* 24.07.11, 22:28 emerycie - kosciol katolicki nie jest niczym nadzwyczajnym, to dobrze prowadzony "business" w ktorym wykorzystuje sie glownie znajomosc psychiki i natury czlowieka. Nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: pani monika i wiek ziemi IP: 66.49.179.* 24.07.11, 22:36 lechowski - to mile ze nauczyles sie czegos nowego. Brawa dla Pani Moniki tymbardziej ze 99% piszacych na forach nie ma zielonego pojecia o wieku ziemi. a co na temat wieku ziemi maja do powiedzenia katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydz Re: Do wierzących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 22:37 Watykan ma wtyczki na całym świecie i wie jakie są nastroje i potrzeby ludzkie . Spowiedź też jest po to by poznać psychikę ludzi . Znając psychikę łatwo manipulować . Tak łatwo że żaden katolik nie przypuszcza jak bardzo jest sterowany . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Do wierzących IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.07.11, 22:54 Brawo nikita i rydz, pewnie macie doktoraty z psychologi zdobyte na WUMiL. Dla Was wszyscy wierzący to idioci. Już Wam o tym pisałem czas zacząć myśleć. Jutro może być za późno! Odpowiedz Link Zgłoś