Dodaj do ulubionych

Do wierzących

19.07.11, 12:54
Ciekawa i pożyteczna inicjatywa
www.bibula.com/?p=40876
A tutaj szczegóły
www.mt1033.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: toja Re: Do wierzących IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.11, 14:08
      mar ! Ktoś apelował o głosowanie na plac zabaw. On - plac- przyniesie radość i zadowolenie dzieciom, a wywoływanie tematu wiary ?? po co, ten kto się wstydzi, będzie się wstydził, kto nie wierzy, niedowiarkiem zostanie, ktoś inny poużywa sobie na wierze i wiernych. Wiara jest w nas i niech tak zostanie.
      • mar1mar1 Re: Do wierzących 19.07.11, 14:24
        Wątek jest dla wierzących! Można skorzystać z tej inicjatywy dobrowolnie. Wybór należy do zainteresowanych ja natomoast wstawiłem tylko info o takiej możliwości.
    • Gość: BEATA Re: Do wierzących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 14:27
      toja - sens twojej wypowiedzi jest poprawny. Nie podoba mi się jedynie słowo niedowiarki gdyż jest to wyrażanie pogardliwe o niewierzących .
      Chcesz szacunku ? Okazuj go innym ! Proszę !
      • lechowski51 Re: Do wierzących 19.07.11, 18:37
        Brawo Radwanska!.Polska bedzie lepsza, gdy bedzie wiecej Radwanskich a mniej Tarasow i Palokotow.
    • Gość: prl Re: Do wierzących IP: *.formlessnetworking.net 19.07.11, 20:25
      No tak!... Bardzo ważna inicjatywa zwłaszcza iż wygląda na to, że sprawy Boga, Wiary, Kościoła i Polski musimy wziąć w swoje ręce…

Zapisałem sie już na taki breloczek...

W świetle powyższego nie bez znaczenia jest tu ostatnie kazanie ks. Natanka wyśmiewanego przez WSI24 i niekt órych hierarchów kościoła. Kazanie trwa 56 min., ale warto wysłuchać do końca:

gloria.tv/?media=177178
      • Gość: nikita Re: wyjace z rozpaczy niebo IP: 66.49.179.* 19.07.11, 20:48
        Dom wariatow. nie potraficie wskrzesic zdychajacej wiary w kosciolach , a chcecie udowodnic ze jestescie katolikami noszac breloczki ? jakis narodowy obled ? katolicki bog w katolickim niebie wyje z rozpaczy ze tak sp..lil produkcje czlowieka.
        • mar1mar1 Re: wyjace z rozpaczy niebo 19.07.11, 21:03
          Nikt nic nie chce udowadniać! Dzisiaj bycie wierzącym, noszenie dewocjonaliów czy mówienie o Bogu jest bardzo niepopularne bo taki lans prowadzą liberalne i laickie media a niestety większość katolików słucha tej "kaszanki"! I dlatego ta inicjatywa, żeby wierzący przestali wstydzić się swojej wiary. Nawiasem to chyba świadkowie @nikita coś chcą udowadniać wystając na rogach, dworcach i łażąc od domu do domu, prawda?
          • lechowski51 Re: wyjace z rozpaczy niebo 19.07.11, 22:58
            nikita napisal;
            Dom wariatow. nie potraficie wskrzesic zdychajacej wiary w kosciolach , a chcecie udowodnic ze jestescie katolikami noszac breloczki ? jakis narodowy obled ? katolicki bog w katolickim niebie wyje z rozpaczy ze tak sp..lil produkcje czlowieka.

Powiedz mi nikita po co Zydzi nosza smieszne mycki,futrzane czapy i szale z fredzlami?.Po co kiwaja sie modlac pod sciana placzu?.Po co maja dwa zlewozmywaki w swoich domach a telewizory ukryte przed rabinem w szafach?.Po co gola do lysa swoje zony itd itd.To jest dopiero obled i komedia!
            • Gość: rydz Re: wyjace z rozpaczy niebo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 00:00
              Wszelkie dewocjonalia wymyślono by zarabiać pieniądze.
              Jeśli jest inaczej to niech Lechowski z marmar rozdają na rynku breloczki.
              • Gość: Do Rydza Re: wyjace z rozpaczy niebo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 07:43
                Będziesz się modlił na różańcu?. Mogę Ci dać z Watykanu, różany, papieski zostało mi jeszcze 3
                www.liturgiczny.pl/index.php?products=product&prod_id=378
                Pozdrawiam, miłego dnia.
            • Gość: nikita Re: wyjace z rozpaczy niebo IP: 66.49.179.* 20.07.11, 02:29
              Nie jestes zydem wiec ta wiedza nie jest ci potrzebna. Dla katolikow boski porzadek prawny zostal ustalony przez boga, nie podlega zadnym zmianom a odstepstwa od boskich przykazan karane sa pieklem. Czyzbys tego nie wiedzial ? Nie ty jeden zreszta. A wiec czeka was pieklo.

Lechowski : zasady funkcjonowania kosciola zostaly jasno i jednoznacznie ustalone. Jesli chcesz byc katolikiem musisz tych zasad przestrzegac. Jesli nie przestrzegasz nie jestes katolikiem ( tak jest w kazdej wierze i kazdej religi) . Wiec nie filozofuj i nie szukaj tematow zastepczych.
              • Gość: rada Re: wyjace z rozpaczy niebo IP: *.tktelekom.pl 21.07.11, 05:50
                Nikita nie jesteś katolikiem, nie interesuj się katolikami.
    • Gość: prl Re: Do wierzących IP: *.formlessnetworking.net 21.07.11, 08:18
      Pan Bóg daje znaki na niebie i ziemi...Przestrzega, zsyłając klęski za kleskami a naród ogłupiały dalej nic nie rozumie...

Na kolana narodzie i módl się... to jedyny ratunek!!!

www.youtube.com/watch?v=6LN_S66mpl4
      • Gość: jacek Re: Do wierzących IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 08:52
        Nikita, buduj a nie psuj, pomagaj ludziom byc dobrym. Zapamietaj, zazwyczaj wpada sie przez siebie wykopany dolek.
        • Gość: rea Re: Do wierzących IP: *.toya.net.pl 21.07.11, 09:00
          Nasza planeta ma ponad 13 mld lat i w jej dziejach zmiany klimatyczne zdarzały się często, a przypisywanie im jakiegoś mistycznego charakteru jest co najmniej infantylne.
          • Gość: do przemyslenia Re: Do wierzących IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 10:31
            No to hulaj dusza piekla nie ma.
            Zapamietaj, czlowiek bez zasad sam pieklo zrobi, wiec przynajmiej mu nie pomagaj jak masz choc troche rozumu.
            Nie po to otrzymales talenty abys gorszyl maluczkich.
            • Gość: nikita Re: Do oglupialych w wierze IP: 66.49.179.* 21.07.11, 13:30
              strasznie mnie bawia te napuszone traktaty o wyjatkowosci czlowieka, o jego wplywie na planete ziemia, o jego zwiazkach z niebem i takie tam duperelki. Clowiek to odpad w procesie stwarzania, w przyrodzie , na ziemi i we wszechswiecie twor absolutnie zbedny. Bo coz takiego stanie sie gdy braknie czlowieka czy nawet jego planety . Ano nic, planety poprzesuwaja sie nieco, przyroda zacznie buzowac, pokryje i usunie slady czlowieka, slonce jak swiecilo tak swiecic bedzie "... wilki latac beda, bociany plywac, slonce wzejdzie na zachodzie a zajdzie na wschodzie...". Czlowiek dzisiejszy zyje dokladnie tak jak bylo na poczatku, zmieniaja sie tylko techniczne metody jego sk...stwa. Czlowiek jak kradl tak kradnie, jak zabijal tak zabija....i nic z tym nie mozna zrobic. A zasady, przepisy i wszelkie prawo ma na celu tylko jedno: ma pomoc mniejszosci trzymac za morde wiekszosc. I tak bylo, jest i bedzie , bo tak byc musi. Ciekawe ze bogowie zawsze trzymaja strone silniejszych bo "...czyja wladza tego religia.."
              • Gość: mow mi -nawiedzony Re: Do oglupialych w wierze IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 13:57
                Glupi jestes, i tyle, i az tyle. W zapalczywosci to i rozum straciles.
                Zyj wiec po swojemu i daj drugim zyc, ty juz nic nie pojmiesz.
          • Gość: Pani Monika rea :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 22:04
            nasza planeta zaczęła się formować od około 4, 5-4,6 mld lat, miliard później pojawiło się na niej życie, pozdrawiam
          • sp1962 Re: Do wierzących 27.07.11, 00:39
            stalin pwiedział "religia to opium dla ludu" i to w/g mojego umysłu prawda czy jest w piśmie świętym zapis, że ludzie pokonają przestworza np. przelecą przez atlantyk, albo będą na księżycu, nauka pokazała, że jest to możliwe ale to nie trwało 2 tys. lat a 14 tys. lat
            religia jest i była komponowana tak, aby ogłupiać lud i mówić że wszystko jest od stwórcy
            jestem przekonany, że nauka dowodzi prawdę i ludzie stają się mądrzejsi zamiast wystawiać obrazy świętych w czasie burzy budują piorurochrony
      • Gość: Pani Monika Re: Do wierzących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 22:01
        William P. Young, "Chata", do poczytania, do refleksji, nie tylko dla wierzących i ...nie piszcie już tych głupstw.....
        PS. Ja też myślę, że Istota, o ile istnieje nie znosi instytucji kościoła i na pewno nie jest chrześcijaninem...
        • lechowski51 Re: Do wierzących 21.07.11, 23:07
          monika napisala:
          nasza planeta zaczęła się formować od około 4, 5-4,6 mld lat, miliard później pojawiło się na niej życie, pozdrawiam

Boze!.Genialne i madre.Co za wiedza.
    • Gość: prl Re: Do wierzących IP: *.selukra.dyn.perspektivbredband.net 23.07.11, 08:23
      Myślę, że wszyscy zainteresowani oglądnęli i wysłuchali ostatnie kazanie ks. Natanka... ktoś jeszcze tutaj to kazanie podawał...
      A oto reakcja hierchów kościelnych na jego kazanie... Nie chcę przytaczać i komentować jazgotu niektórych mediów i komentatorów... tego należało się spodziewać...

Bardzo jednak ciekawy byłem reakcji purpuratów /oczywiście tych postepowych/ i oto jest:

Dnia 20 lipca 2011 r., Ks. Kardynał Stanisław Dziwisz, Metropolita Krakowski, zgodnie z kanonem kan. 1371, 2º Kodeksu Prawa Kanonicznego nałożył na ks. dra hab. Piotra Natanka karę suspensy za ostentacyjnie okazywane nieposłuszeństwo, mimo decyzji i upomnień, jakie były do niego wielokrotnie kierowane.

Kraków, dnia 20 lipca 2011 r.

Ks. dr hab. Piotr Natanek
      w Grzechyni

Przekazuję Księdzu do wiadomości, że niniejszym dekretem, zgodnie z kanonem kan. 1371, 2º Kodeksu Prawa Kanonicznego wymierzam Księdzu karę suspensy za ostentacyjnie okazywane nieposłuszeństwo, mimo decyzji i upomnień, jakie były do Księdza kierowane. Oznacza to, że nie może Ksiądz sprawować żadnych czynności kapłańskich jak też i wykonywać władzy rządzenia.

Powyższą karę otrzymuje Ksiądz, ponieważ nie zastosował się do poleceń dyscyplinarnych zawartych w dekretach z dnia 28 stycznia 2010 r. (nr 213/2010 oraz 214/2010), zignorował upomnienia kanoniczne z dnia 25 maja 2007 r. (nr 1519/2007), z dnia 23 lutego 2009 r. (nr 392/2009) oraz z dnia 9 kwietnia 2010 r. (nr 867/2010), nie zareagował na wielokrotne wezwania do rozmowy z przełożonymi, kontynuuje szkodliwe wystąpienia, które zostały Księdzu zakazane, szerzy nieaprobowane przez Kościół poglądy, publicznie podważa autorytet pasterzy Kościoła, mimo zakazu w dalszym ciągu prowadzi działalność duszpasterską w Grzechyni, bezprawnie próbuje organizować nowe struktury kościelne, a ostatnio dopuścił się nieważnego asystowania przy zawarciu małżeństwa mimo braku stosownych uprawnień. Niech Ksiądz ma też na uwadze szkody, jakie swoim działaniem wyrządza gromadzonym wokół siebie wiernym i całej wspólnocie Kościoła.

Kara suspensy ma charakter poprawczy. Jeśli Ksiądz podporządkuje się decyzjom przełożonych kościelnych, podejmie drogę pokuty i naprawy wyrządzonego zła, może prosić o zwolnienie z kary.

Polecam Księdza Miłosierdziu Bożemu

Stanisław kard. Dziwisz
      Arcybiskup Metropolita Krakowski

ks. Piotr Majer
      Kanclerz Kurii

gosc.pl/doc/907768.Ks-Natanek-suspendowany/2
      ... aż cisną się słowa poety:

"Bo nie ciągnie go do Boga , ale do błota
      Jeśli chodzi o księdza Natanka posłuszeństwo
      To winne jest ono Bogu i w tym jest dostojeństwo
      Jednak gdy mamona zaślepia wszystkich bez różnicy
      Nic nie pomoże stanie nawet w cieniu gromnicy
      Z Bogiem trzeba trzymać i Prawdę zawsze głosić
      A nie z bandą czerwonych zdrajców kłamstwa głosić"

• Gość: jewropejczyk Re: Do wierzących IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.11, 11:41
        Biedny @prl: tytuły naukowe nie udowadniają, że nie można być szaleńcem, na odddziałach psychiatrycznych jest mnóstwo takich osobników i nikt ich nie broni publicznie że spotkała ich krzywda (odosobnienie i leczenie). A tu patrzcie: @prl broni chorych poglądów chorego człowieka. Dlaczego? Swój broni swego. Dałeś @prl dowód na to w swoich postach pod wieloma nickami. Żal mi Cię biedaku. Nienawiść do bliźnich i co krok powoływanie się na Boga...miałki jesteś acan i nie pisz więcej żeś Katolik....tfuj...
    • Gość: prl Re: Do wierzących IP: *.formlessnetworking.net 24.07.11, 14:14
      Właśnie jestem świeżo po obejrzeniu na żywo Mszy Św. sprawowanej przez ks. Natanka w tym kazania księdza... w tej chwili trwa dalej uroczystość modlitewna…

Ksiądz Natanek nie podporządkowuje się i nie zamierza podporządkować decyzji Kurii Krakowskiej… Na tezy zawarte w kazaniu w poprzednią niedzielę tym razem podaje dowody na ks. Kardynała Dziwisza i przy budowie świątyni w Łagiewnikach…także na tezę, że Św. P. ks. Arcybiskup Życiński wyje w piekle przykuty łańcuchem… Zapowiada także dalsze, jeśli będą potrzebne…

Myślę, że dowody te jednak będą koniecznością, gdyż w przeciwnym razie zrobią z niego psychicznego i wyślą do psychiatryka… Próbowano to np. zrobić w stosunku do ks. Isakowicza-Zaleskiego, który jednak dzięki twardym dowodom uniknął dalszego prześladowania… Podobnie jest przecież z ks. Małkowskim… podobnie było z ks. Jankowskim, czy z ks. Bł. Jerzym… i z wielu innymi…

Chętnie by się również dobrali do o. Rydzyka, ale jest on zakonnikiem i ich władza tam nie sięga…

Na pewno kazanie to wkrótce ukaże się w Internecie w portalu „gloria TV”… Zainteresowani będą mogli go wysłuchać i obejrzeć…

… a na jazgot miłośników sierpa i młota nie odpowiadam, wszak plucie to ich kultura… kultura wschodnia… notabene miałem ją możliwość zaobserwować ostatnio podczas skoków narciarskich w Polsce… konkretnie w czasie zawodów drużynowych… Wszyscy zawodnicy siadając na belce zachowywali się kulturalnie i w skupieniu oczekiwali na swój skok… Niektórzy w tym młodzi polscy zawodnicy wykonywali znak krzyża… a kacapy?... Kacapy pluli… Plucie to ich religia i kultura…

Dodam jeszcze tylko, że miłośnicy sierpa i młota pluć będą dalej a połączeni z libertynami „zapewnią” światu raj na ziemi, w którym nie ma miejsca na religię zwłaszcza tę katolicką… nie ma miejsca na refleksję, na patriotyzm, na pamięć historyczną…

Ich raj to chłop z chłopem, baba z babą, a dla odmiany i urozmaicenia chłop może kozę przytulić i wydmuchać, a baba barana….

Jednym słowem pełen luz… hulaj dusza, piekła nie ma… zapominając przy tym, kto zgotował światu największe kataklizmy?...
      • Gość: emeryt Re: Do wierzących IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.07.11, 16:03
        Będą się pojawiać , pojawiają i pojawiali się różni Antychryści! A Mszą Święta odprawiana jest nadal jako pamiątka Ofiary Chrystusa. Lata lecą, wieki mijają a Kościół TRWA i bramy piekielne Go nie przemogą. Wy (za Sienkiewiczem) durne piesy po cóż jemu nagibujecie kogda jemu nie zdołujecie)
        • Gość: nikita Re: Do wierzących IP: 66.49.179.* 24.07.11, 22:28
          emerycie - kosciol katolicki nie jest niczym nadzwyczajnym, to dobrze prowadzony "business" w ktorym wykorzystuje sie glownie znajomosc psychiki i natury czlowieka. Nic wiecej.

• Gość: nikita Re: pani monika i wiek ziemi IP: 66.49.179.* 24.07.11, 22:36
          lechowski - to mile ze nauczyles sie czegos nowego. Brawa dla Pani Moniki tymbardziej ze 99% piszacych na forach nie ma zielonego pojecia o wieku ziemi.

a co na temat wieku ziemi maja do powiedzenia katolicy.
    • Gość: rydz Re: Do wierzących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 22:37
      Watykan ma wtyczki na całym świecie i wie jakie są nastroje i potrzeby ludzkie . Spowiedź też jest po to by poznać psychikę ludzi .
      Znając psychikę łatwo manipulować .
      Tak łatwo że żaden katolik nie przypuszcza jak bardzo jest sterowany .
      • Gość: emeryt Re: Do wierzących IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.07.11, 22:54
        Brawo nikita i rydz, pewnie macie doktoraty z psychologi zdobyte na WUMiL. Dla Was wszyscy wierzący to idioci. Już Wam o tym pisałem czas zacząć myśleć. Jutro może być za późno!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka