Dodaj do ulubionych

Nowe obietnice !!! a co ze starymi ???

IP: *.tktelekom.pl 11.09.11, 20:43
Wybory parlamentarne przed nami a jakoś mało zainteresowanych rozliczeniem obecnie rządzacych którzy znów nam składają kolejne obietnice i zapewniają ,że tylko z nimi będzie lekko łatwo i przyjemnie. Zanim oddacie głos czas na przypomnienie czym wielu z Was uwiedli 4 lata temu .

Oto sławetne 10 obietnic z przed 4 lat

Polska zasługuje na cud gospodarczy

1/ Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy
2/ Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki,zwiększymy emerytury i renty
3/ Wybudujemy nowoczesna sieć autostrad,dróg ekspresowych,mostów i obwodnic
4/ Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ
5/ Uprościmy podatki - wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną,zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych
6/ Przyśpieszymy budowę stadionów na Euro 2012
7/ Szybko wypełnimy nasza misje w Iraku
8/ Sprawimy,ze Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce
9/ Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy internet
10/ Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją

Teraz czas na weryfikację obietnic z rzeczywistymi działaniami. Pewnie tez warto niejednego posła i obecnie ponownego kandydata na to stanowisko zapytać o realizacje powyższych obietnic. Zapewniam,że odpowiedz będzie pełna wygibasów językowych spotykana tylko w dyskusji przed wyborczej.

Obserwuj wątek
    • Gość: waluś Re: Nowe obietnice !!! a co ze starymi ??? IP: *.tktelekom.pl 11.09.11, 20:59
      wal się frędzlu Lechowski51 ty przybłędo do PRZEMYŚLI bu ha ha
      • Gość: jacek Re: Nowe obietnice !!! a co ze starymi ??? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.09.11, 21:11
        A co Cie tak ubodlo, przeciez podaje tylko obietnice obecnie rzadzacych, a Ty odpowiedz tylko sobie co z tego zostalo zrealizowane. Co prawda Cie dreczy?
    • Gość: szymonek Re: Nowe obietnice !!! a co ze starymi ??? IP: *.torservers.net 11.09.11, 21:18
      Kochani dajmy im spokój - szkoda nerwów :-)

Pamiętajmy, że jeżeli będziemy zajmować się tym, co myślą głupcy, nie będziemy mieli czasu na to, o czym myślą ludzie inteligentni.

Sami odejdą w niebyt bez naszej pomocy :-)
      Bo PISdzielstwo=rozPISdziaj aa taki stan nie trwa długo.
      • Gość: ciekawy Re: Nowe obietnice !!! a co ze starymi ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 10:25
        dureń od PISdzielstwa nie zrozumiał, że to są obietnice PO?
    • Gość: Tarzan Re: Nowe obietnice !!! a co ze starymi ??? IP: *.flash-net.pl 11.09.11, 22:03
      Zastanawia mnie jak można krytykować pewną gazetę nazywając ja wymownie wybiórczą, skoro takie właśnie metody wybiórcze się samemu stosuje.

Drogi Kaziuk oczywiście nie ma na celu zmotywowania polityków, by słów na wiatr nie rzucali, a jedynie próbuje wmówić ciemnemu ludowi, że PO jest jedyną partią, która nie wywiązała się z zobowiązań. Wzorcowym przykładem z drugiego bieguna jest PiS, które zawsze swoje obietnice przekuwało w czyn...no oczywiście, jeśli tego nie robiło, to tylko dlatego, że mu na to nie pozwolono. ;)
      PO jest też jedyną partią, która obiecuje gruszki na wierzbie.

Jezu, gdyby nie elementarna przyzwoitość - nie obawa o swój los, nawet Jarek go nie jest w stanie spieprzyć - to bardzo bym chciał, by PiS wygrał i zrealizował np. jedną z obietnic - lekarz + dentysta w każdej szkole.

Nie chce tego z powodu współczucia ... dla Ciebie drogi Kaziuku...

Bo co Ty byś biedaku zrobił, gdyby się okazało, że Twój Jarek jest takim samym politykiem, a nie Mężem Stanu ... niepojęte, co?
      Nie dopuszczasz myśli, że Piewca Walki z Wrogiem o Wolna Katolicka Polskę, Pogromca Masonów i Lemingów, Kat Zdrajców Narodu, Światło W Tunelu Dla Ciemnego Ludu, Generalissimus Opozycjonistów, Jedyny Co Programów Wyborczych Koniunkturalnie Nie Zmieniał, Słońce Na Horyzoncie Pustyni Moralnego Upadku, Pierwszy Intelektualista i Jedyna Elita Kraju Wybranego robi to wszystko, by ... do władzy się dorwać... ;)

Gdyby to on premierował przez te 4 lata, to by nawet nie zauważył problemów gospodarczych, autostrad, czy czegokolwiek. Zbyt zajęty by był tym, co dla niego jedynie istnieje: rozliczyć zdrajców, Jezusa na tron posadzić i ścigać kliniki oferujące zapłodnienia in vitro.

• lechowski51 Re: Nowe obietnice !!! a co ze starymi ??? 11.09.11, 22:15
        Zapomniales tarzan dodac o wypowiedzeniu wojny Rosji i Niemcom.Straszenie PiS-em przestalo dzialac.Lzy "biednej,skrzywdzonej i niewinnej" poslanki PO Sawickiej pokazywane w WSI-24 od rana do wieczora pozwolily PO wygrac 4 lata temu.Dzisiaj Kalisz chce "beatyfikowac" nowa swieta ktora strzelila sobie w leb bo przsetraszyla sie agentow ABW.A narod czeka na spelnienie "donkowych obietnic".Mlodzi,wyksztalceni Polacy czekaja na prace,mlode malzenstwa ktorym zlikwidowano wprowadzony przez PiS program Rodzina na swoim,czekaja na swoje mieszkania.
        Ja chcialbym placic za benzyna jak za rzadow wstretnych kaczystow po 4 zl.Chcialbym dojechac do Krakowa w godzine a do Warszawy w 3 godziny.Nie mam juz czasu czekac nastepne zmarnowane lata!
        • Gość: Tarzan Re: Lechowski IP: *.flash-net.pl 12.09.11, 18:04
          > Zapomniales tarzan dodac o wypowiedzeniu wojny Rosji i Niemcom.Straszenie PiS-em
          > przestalo dzialac.

Lechowski, nie traktuj mnie jak idioty, skoro chcesz dyskutować.

nie sądzę, by ktokolwiek wierzył, że Kaczyński chce wojne tym krajo wypowiedzieć.

ja napisałem tylko, że każda partia wiele obiecuje, w tym PiS, co i Ty sam wiesz. jako przykład podałem obietnicę zorganizowania w każdej szkole gabinetu lekarskiego i dentystycznego.
          Pomijając finansowy i organizacyjny bezsens takiego działania, to jest to gruszka na wierzbie.

A nie jest?

Może zdobądź się ten pierwszy raz na odpowiedź na konkretny argument i powiedz szczerze, czy wierzysz, że to zrobi?

> Ja chcialbym placic za benzyna jak za rzadow wstretnych kaczystow po 4 zl.

Wierzysz w to, że gdyby dziś rządził Kaczor, to benzyna nadal byłaby po 4 złote?

Obniżyłby akcyzę tak drastycznie, by zbić cenę o złotówkę? Skąd wziąłby pieniądze na tych lekarzy w szkołach? Dodrukowałby?

> Chcialbym dojechac do Krakowa w godzine a do Warszawy w 3 godziny

Skąd wziąłby pieniąze na remonty i zakup taboru skoro nikomu nie chce zabierać? ;)

> Nie mam juz czasu czekac nastepne zmarnowane lata!

Czemu nie udało mu sie tego zrobić przez 2 lata rządów? Nie miał czasu? No pewnie, trzeba było zając się ideologią i ściganiem demonów przeszłości, zdrajców i masonów ;)

Popatrz na historie jego kariery - ciągłe rozwalanie się tego co niby tworzy. Ciągłe awantury, ciągłe zaczynanie od nowa.
          To dopiero strata czasu.

• Gość: emeryt Re: Lechowski IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.09.11, 21:21
            Mimo dużej wyrozumiałości to jednak Tarzanie Twoje miejsce jest zgodne z pseudonimem!
      • Gość: kaziuk66 Re: Nowe obietnice !!! a co ze starymi ??? IP: *.tktelekom.pl 11.09.11, 22:19
        Drogi Tarzanie Twój wpis jest klasycznym przykładem odwracania kota ogonem. Po czteroletnich rzadach przychodzi czas na rozliczenie z mandatu zaufania którym demokratyczna wiekszość obdarzyła obecnych / to chyba oczywiste w demokracji nawet raczkującej/ Natomiast Ty chcesz skierować dyskusje na temat co by było gdyby i zabierasz sie za krytykowanie opozycji i wróżenie z fusów.Ciemny lud tego nie kupi :):):)
        • Gość: olo Re: Nowe obietnice !!! a co ze starymi ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 23:17
          Drogi @kaziuku, Polacy nie są kretynami, którzy bezkrytycznie wierzą we wszystko. Wiadomo, coś przed wyborami trzeba powiedzieć, numer z 3 milionami mieszkań już nie przejdzie, Polacy nie czekają też aż ktoś im da pracę bo niby kto ma im dać, rząd? Bezpłatny powszechny dostęp do opieki medycznej na najwyższym poziomie to kosztowna ...fikcja, nawet w najbogatszych krajach tego nie ma. @lechowski chciałby płacić za benzynę 4 zł i chciałby dojechać do Krakowa w godzinę a do Warszawy w 3 godziny. Też bym chciał, tylko i jedno i drugie dziś nie jest realne i każdy kto obiecuje takie rzeczy jest zwykłym oszustem. Polacy już nie dadzą się nabrać na obietnice bez pokrycia. Dlatego po 4-letnich rządach PO jest dość powściągliwa w obietnicach. Każda obietnica to pieniądze a jakoś Kaczyński nie mówi skąd je wziąć. Podwyższyć podatki ? Dalsze zadłużanie ? Zgodzisz się? Ja nie! Dlatego wolę PO, które tym razem prawie niczego nie obiecuje, jedynie chce dokończyć te wszystkie budowy. Niech to zrobią, starczy... Z tego ich programu wszystko co się dało zrobili, kryzys gospodarczy niestety jest.

....i nie jest to wina Tuska jak chciałby Kaczyński.

• Gość: ela Re: Nowe obietnice !!! a co ze starymi ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 10:28
            to wychodzi na to, że nie wolno zapytać, co przez 4 lata zrobiła partia rządząca?. Należy pozwolić jej rządzić dalej, tak jak nieboszczce PZPR?
            • Gość: Tarzan Re: Ela IP: *.flash-net.pl 12.09.11, 18:14
              > to wychodzi na to, że nie wolno zapytać, co przez 4 lata zrobiła partia rządząc
              > a?. Należy pozwolić jej rządzić dalej, tak jak nieboszczce PZPR?

Nie Elu. Wolno, a nawet należy.

Ale jeśli przy tej okazji będziesz chciała - jak Lechowski i Kaziuk - lansowac inną partię i dowodzić, że w związku z tym powinniśmy zagłosować na nią, to należy od razu zapytać, a czego ta partia dokonała (a raczej lider, bo tych partii było kilka), w jaki sposób osiągnąłby ten sukces, które brak obecnie piętnuje.

Należy też się przyjrzeć temu, co obiecuje teraz i zastanowić się czy chcesz tego i w jaki sposób niby partia ta chciałaby to osiągnąć.

Czy zechcesz poznać dotychczasowe dokonania i je ocenić, czy uwierzysz w obietnice i zaufasz Twoja decyzja i Twój wybór.

• Gość: kaziuk66 Re: Nowe obietnice !!! a co ze starymi ??? IP: *.tktelekom.pl 12.09.11, 14:48
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10271378,Wybory_2011__Liderujace_partie_traca_nieznacznie_poparcie.html
            Olo szanowny. Młodzi ludzie 4 lata temu najwyrażniej uwierzyli w przypomniane obietnice wyborcze i tłumnie poparli przedstawiony program. Jak wiadomo młodzi szczególnie wrażliwi sa na kłamstwa i z sondażu wynika ,ze pokażą rządzącym gest Kozakiewicza przy tych wyborach za wpuszczenie ich w maliny. Odnoszę wrażenie,że ta grupa osób najlepiej rozumie mechanizmy demokracji i to cieszy bo to właśnie oni wchodza na scene dziejowa naszego kraju
            • Gość: zbycho Re: Nowe obietnice !!! a co ze starymi ??? IP: *.torservers.net 12.09.11, 15:45
              Mądry walczy o wyleczenie się ze złudzeń, Głupiec, o to by ich nie stracić...
              A świstak zawinął to wszystko w sreberka i wysłał PISdzielstwu by nie stracili swoich złudzeń :-)

Zdrówka życzę :-*
              • Gość: ciekawy Re: Nowe obietnice !!! a co ze starymi ??? IP: *.flash-net.pl 13.09.11, 23:25
                dureń od PISdzielstwa teraz pod innym nickiem?
        • Gość: Tarzan Re: kaziuk IP: *.flash-net.pl 12.09.11, 18:08
          > Natomiast Ty chcesz skierować dyskusje na temat co by było gdyby i zabierasz sie za
          > krytykowanie opozycji i wróżenie z fusów.

Mogło faktycznie tak zabrzmieć, więc wyjaśniam.

1. PO nie spełniła w moim przekonaniu wszystkich obietnic.
          2. W części z powodów obiektywnych.
          3. Żadna partia nie byłaby ich w stanie spełnić i zadnej z tego tylko powodu bym nie skreślał.
          4. Żadne fusy, Kaczyński - podobnie jak i PO - nie pojawił się na scenie politycznej wczoraj i wiem czego sie spodziewać. Dlatego go skreślam.

Natomiast jeśli czepiać się nie spełnionych obietnic, czy gruszek na wierzbie, to trzeba przyznać, że to domena KAŻDEJ partii. Nie tylko PO, nie tylko PiS.

...gotów jesteś zaprzeczyć?

• lechowski51 Re: kaziuk 12.09.11, 23:06
            "Po owocach ich poznacie".Wierz tarzan w Boga a nie Tuska czy Kaczynskiego.Nie patrz na obietnice a na ideologie i system wartosci.Patrz na program gospodarczy,to co proponuja w edukacji i jaka role Polski widza w Europie.Badz wierny zasadom a nie partii a nie sparzysz sie jak Kazik i wiele setek tysiecy mlodych Polakow ktorzy uwierzyli w "tuskowy cud" i siepaczy z CBA.
            wpolityce.pl/wydarzenia/14522-kazik-staszewski-czy-nam-sie-to-podoba-czy-nie-byl-najlepszym-prezydentem-polski-ostatniego-20-lecia-bo-kto-jesli-nie-on
            • Gość: Tarzan Re: kaziuk IP: *.flash-net.pl 13.09.11, 17:48
              Trzymam się zasad bezapelacyjnie.

Nie wierzę bezkrytycznie ani nie ufam Tuskowi, Kaczyńskiemu, czy innym politykom. Powtarzam to po raz kolejny w rozmowie z Tobą.

Programy partii to zbyt złożona sprawa, by znaleźć u kogokolwiek idealny.

Jeśli spodoba mi się to co planują w kwestii budżetu, to nie podoba mi się to co chcą uczynić w edukacji, jeśli z nadzieja patrzę na zapowiedzi zmian podatkowych, to nie akceptuję działań w zakresie służby zdrowia itd.

Przecież to ja Tobie ciągle powtarzam o wybieraniu mniejszego zła, o nie traktowaniu jednej opcji politycznej jako jedynie słusznej, więc - choć akceptuję te słowa - to jako zachęty ich nie potrzebuję.

Chętnie bym się odwzajemnił taką samą sugestią, byś i Ty aureoli nad głowami wiadomo czyimi nie wieszał, a potrafił krytycznie popatrzeć na ich poczynania ;)

...a czemu ma służyć ten link? ;)

• lechowski51 Re: kaziuk 13.09.11, 23:17
                Czemu ma sluzyc ten link?.Lubie Kazika a jego plyte Tata Kazika uwielbiam.Po za tym Kazik powiedzial cos co w Salonie traktowane jest jako zbrodnia.Kazik razem z ciemnogrodem uwaza ze sp.Kaczynski byl najlepszym Prezydentem wolnej Polski a tez to,ze jak tysiace Polakow dal sie oszukac i glosowal na PO.
                Co do partii i ich programow?.Nie ma idealnego stronnictwa,jak tez programu.To ze mam okreslone zasady i wyznaje pewne wartosci determinuje ze Nigdy nie zaglosuje na SLD czy stronnictwo Palikota.Pozostaje mi zatem cala gama partii i ugrupowan od PO po partie Jurka czy Mikkego.
                Na PO nie zaglosuje bo widze ich efekty rzadzenia a raczej zarzadzania Polska.Pozostaje mi wiec PiS,PSL....
                • Gość: Tarzan Re: kaziuk IP: *.flash-net.pl 14.09.11, 19:20
                  1. Kazik, jak każdy inny ma prawo do własnego zdania. Może uważać Kaczyńskiego najlepszym. Ten, który sie z tym nie zgadza wcale nie musi byc uznany za gorszego.

2. W Salonie???? Chłoppie, czy Ty żyjesz choć czasem w rrealu? czy tylko i wyłącznie w portalach publicystycznych? A cóż takiego znaczącego jest w tym, że jacyś tam publicyści z Salonu uważają? takie samo gó... mnie obchodzi co sądzą i ci z Twoich linków.
                  To Salon wyznacza Twoje zasady i kryteria oceny?

3. To, że Kazik żałuje, że głosował na PO nie wyznacza żadnej Jedynie Słusznej Drogi, czy Prawdy Absolutnej...nie czyni tego tez żaden z Saklonowców ;)

Ja tam się nie zarzekam. Może i nadejdzie czas, gdy zaufam SLD.

Mnie już teraz nie kojarzą sie z ZOMOwcami, a coraz mniej z uwłaszczonymi PZPRowcami.
                  A co do lewicowości, to partia Kaczyńskiego czasem bywa znacznie bardziej socjalistyczna.

Socjalizmu nie lubimy, ale w takie Szwecji, czy Holandii to chętnie byśmy zamieszkali, co ;)

Co do opinii na temat efektów rządzenia, to
                  a) widzę poprawę swojej sytuacji, a nie pogorszenie,
                  b) czuję się coraz bezpieczniej, a nie odwrotnie,
                  c) tak naprawdę to żaden rząd - jeśli nie przeprowadzi totalnej rewolucji - mi nie namiesza, moja sytuacja zależy przede wszystkim ode mnie samego, więc wolę tych od tamtych.
                  Brzydzę się żonglowaniem ideologią, religią i zbyt górnolotnymi hasłami w przypadku ludzi tak małostkowych i prezentujących rynsztokowy moim zdaniem poziom.

Niech te swoje wojenki i misje zbawienia Narodu Wybranego prowadzą w swoich salonikach...a nie na moim podwórku ;)

c) więc wolę

• Gość: emeryt Re: kaziuk IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.09.11, 21:27
                    Tarzanie, a to nie Twój Minister zadłużeniowy straszy nas wojną. Obaj na drzewo!
                    • lechowski51 Re: kaziuk 14.09.11, 22:58
                      tarzan pisze;
                      Co do opinii na temat efektów rządzenia, to
                      a) widzę poprawę swojej sytuacji, a nie pogorszenie,
                      b) czuję się coraz bezpieczniej, a nie odwrotnie,
                      c) tak naprawdę to żaden rząd - jeśli nie przeprowadzi totalnej rewolucji - mi nie namiesza, moja sytuacja zależy przede wszystkim ode mnie samego, więc wolę tych od tamtych.

Moglbym skwitowac Twoj wywod tym,ze gowno mnie obchodzi,ze Ty czujesz sie bezpieczniej i ze poprawila sie Twoja sytuacja zyciowa.Jestes jednym z 13 mln wyborcow a tym, w zdecydowanej wiekszosci ,sie w ostatnich latach nie polepszylo a pogorszylo.Wzroslo bezrobocie,inflacja,ceny,o 300 mld dlug publiczny,drozeja przedszkola,podreczniki itd...a Ty [pierniczysz ze Tobie sie poprawilo.Rozejrzyj sie wiec wokolo albo zacznij chlopie czytac!.
                      • Gość: Tarzan Re: Lechowski IP: *.flash-net.pl 15.09.11, 09:13
                        > Moglbym skwitowac Twoj wywod tym,ze gowno mnie obchodzi,ze Ty czujesz sie bezpieczniej i ze poprawila sie Twoja sytuacja zyciowa.Jestes jednym z 13 mln wyborcow a tym, w zdecydowanej wiekszosci ,sie w ostatnich latach nie polepszylo a pogorszylo.Wzroslo bezrobocie,inflacja,ceny,o 300 mld dlug publiczny,drozeja przedszkola,podreczniki itd...a Ty [pierniczysz ze Tobie sie poprawilo.Rozejrzyj sie wiec wokolo albo zacznij chlopie czytac!. <

No i dochodzimy do sedna sprawy.

Z Twojego punktu widzenia jest gorzej.

Z mojego lepiej.

Ja nie idę głosować za opcją, która Twój los poprawi, tylko mój własny. Ty robisz tak samo. Swoim kosztem nie poprawisz sytuacji innych.

Jeśli chodzi natomiast o wskaźniki ogólnokrajowe, bo przecież nie obojętny jest dla mnie los narodu, to nie interpretuję ich tak drastycznie, a co NAJWAŻNIEJSZE jestem przekonany, że z twoimi faworytami u steru sytuacja wyglądała by jeszcze gorzej.

Dokonujesz wyboru z własnego punktu widzenia i w oparciu o własne (?) opinie, a więc nie jestem uprawniony, by oceniać Cię jako człowieka naiwnego, który nie zna prawdy i stąd błądzi.
                        Głosuj na kogo chcesz...ale szanuj tak samo opinie innych.
                    • Gość: olo Re: kaziuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 23:00
                      A @emerycie pamiętasz jak to z Jugosławią było?

Była sobie Jugosławia a potem jedni (Chorwaci) powiedzieli, że nie będą pracować na drugich (Serbów) i pooooszło....

Może coś ci to przypomina? Dużo nie trzeba, by ktoś powiedział, ze na darmozjadów (Greków ?! ) pracować nie będzie. Także proponuję się tak nie śmiać z tego co Rostowski powiedział.... Oby nie miał racji.
                      • lechowski51 Re: kaziuk 14.09.11, 23:24
                        Zbaranialem!.To w koncu PiS chce isc na wojne czy tzw profesor z PO wraz Radkiem zwanym ministrem?.
                        • Gość: wincenty Re: kaziuk IP: *.as16215.net 15.09.11, 07:04
                          Mam nadzieję, że przyjdzie ci dożyć takiej chwili gdy wrodzone prostactwo będzie można leczyć transfuzją błękitnej krwi.
                          W swej dobroduszności podzieliłbym się nią nawet z tobą. Oczywiście dla dobra ludzkości :-)
                          A na razie.
                          Prrrruj się PISdzielski frśdzli !
                          • Gość: Tarzan Re: kaziuk IP: *.flash-net.pl 15.09.11, 09:20
                            Rostowski moim zdaniem palnął głupotę, bo doszukiwanie się analogii w sytuacji Jugosławii i Unii Europejskiej to bzdura do kwadratu,a nawet niewinne podteksty o wojennych konsekwencjach kryzysu gospodarczego urąga pozycji ministra.

Jednak jak widać w tej gorączce wyborczej niektórym nerwy puszczają i blokują umiejętność logicznego myślenia.
                    • Gość: Tarzan Re: Emeryt IP: *.flash-net.pl 15.09.11, 09:17
                      Jak rozumiem dyskusja sięgnęła takie poziomu, że Twoja wiedza i umiejętność myślenia wyklucza prezentowanie rzeczowych argumentów.

Na drzewie, iskając swe potomstwo i drapiąc się po dupie przeżuwając banana sięgnę wyżyn intelektualnych w porównaniu z Twym żałosnym miotaniem się w tej rozmowie i wstawianiem od czasu do czasu tych pożal się Boże konkluzji.

No ale jako, że choć kościół mi odległy, to dekalog bardzo bliski, tak więc rozumiem i wybaczam.

• Gość: olo Re: Emeryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 16:52
                        hehe i co mądrale

wyborcza.biz/biznes/1,100896,10294754,Skoordynowana_akcja_swiatowych_bankow_centralnych.html
                        To Rostowski ma rację,
                        zielona farba przywieziona, maszyny drukarskie w ruch,
                        tylko co jest na końcu tej drogi ? Zgadnijcie!
                        • lechowski51 Re: Emeryt 15.09.11, 17:07
                          Lichwiarze ratuja wlasne doopy i walaca sie IV Rzesze.Na szczescie Tusk jak zwykle sie pomylil i nie wejdziemy od 2012 roku do strefy Euro.I nigdy nie powinnismy rezygnowac z wlasnej waluty ktora jest postawa suwerennosci naszego panstwa.
                          • Gość: gosc Re: Emeryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 17:56
                            Za chwilę Grecja może mieć z powrotem swoją walutę. Drachmę, która jak twierdzi @lechowski, to podstawa suwerenności. Tylko nie wiem, czy Grecja się bardzo z tego ucieszy i z tej drachmy i tej 'suwerenność', jak na początek ją zdewaluują tak o 50%. Co wtedy powiesz @lechowski?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka