Gość: Norbert IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.02, 02:05 Wprawdzie bystroscia nie grzesza (z malymi wyjatkami oczywiscie ) ale ilu mlodych Jaslan wyjechalo do Toronto by marzyc z Papiezem o lepszym "jutro".... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kate Re: ilu Jaslan..... IP: *.dyn.optonline.net 26.07.02, 04:56 Gość portalu: Norbert napisał(a): > Wprawdzie bystroscia nie grzesza nie wiem co ta kasliwa uwaga ma znaczyc ale z twojego pytania wynika ze to ty bystroscia nie grzeszysz hmmmmmmm(z malymi wyjatkami oczywiscie ) ale ilu > mlodych Jaslan wyjechalo do Toronto by marzyc z Papiezem o > lepszym "jutro"....a co do twojego pytania to ja bylam na otwarciu bo mialam spotkanie w Toronto z pracy.....i nic zlego nie widze w tym ze Papiez i mlodzi spotykaja sie na dyskusjach o lepszym jutro.....przynajmniej cos probuja w tym kierunku zamiast nasmiewac sie z papieza i mlodych znalazl bys inny temat......ale jak widac bystroscia nie grzeszysz wiec..............nie skomentuje tego wiecej................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: ilu Jaslan..... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.02, 13:32 Urazona dziewczeca (chlopieca) duma ? a moze poprostu nie masz nic do powiedzenia ,oj chyba jednak nie masz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: ilu Jaslan..... IP: *.dyn.optonline.net 26.07.02, 04:57 Gość portalu: Norbert napisał(a): > Wprawdzie bystroscia nie grzesza nie wiem co ta kasliwa uwaga ma znaczyc ale z twojego pytania wynika ze to ty bystroscia nie grzeszysz hmmmmmmm(z malymi wyjatkami oczywiscie ) ale ilu > mlodych Jaslan wyjechalo do Toronto by marzyc z Papiezem o > lepszym "jutro"....a co do twojego pytania to ja bylam na otwarciu bo mialam spotkanie w Toronto z pracy.....i nic zlego nie widze w tym ze Papiez i mlodzi spotykaja sie na dyskusjach o lepszym jutro.....przynajmniej cos probuja w tym kierunku zamiast nasmiewac sie z papieza i mlodych znalazl bys inny temat......ale jak widac bystroscia nie grzeszysz wiec..............nie skomentuje tego wiecej................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: ilu Jaslan..... IP: *.dyn.optonline.net 26.07.02, 04:57 Gość portalu: Norbert napisał(a): > Wprawdzie bystroscia nie grzesza nie wiem co ta kasliwa uwaga ma znaczyc ale z twojego pytania wynika ze to ty bystroscia nie grzeszysz hmmmmmmm(z malymi wyjatkami oczywiscie ) ale ilu > mlodych Jaslan wyjechalo do Toronto by marzyc z Papiezem o > lepszym "jutro"....a co do twojego pytania to ja bylam na otwarciu bo mialam spotkanie w Toronto z pracy.....i nic zlego nie widze w tym ze Papiez i mlodzi spotykaja sie na dyskusjach o lepszym jutro.....przynajmniej cos probuja w tym kierunku zamiast nasmiewac sie z papieza i mlodych znalazl bys inny temat......ale jak widac bystroscia nie grzeszysz wiec..............nie skomentuje tego wiecej................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: ilu Jaslan..... IP: *.dyn.optonline.net 26.07.02, 04:59 Gość portalu: Norbert napisał(a): > Wprawdzie bystroscia nie grzesza nie wiem co ta kasliwa uwaga ma znaczyc ale z twojego pytania wynika ze to ty bystroscia nie grzeszysz hmmmmmmm(z malymi wyjatkami oczywiscie ) ale ilu > mlodych Jaslan wyjechalo do Toronto by marzyc z Papiezem o > lepszym "jutro"....a co do twojego pytania to ja bylam na otwarciu bo mialam spotkanie w Toronto z pracy.....i nic zlego nie widze w tym ze Papiez i mlodzi spotykaja sie na dyskusjach o lepszym jutro.....przynajmniej cos probuja w tym kierunku zamiast nasmiewac sie z papieza i mlodych znalazl bys inny temat......ale jak widac bystroscia nie grzeszysz wiec..............nie skomentuje tego wiecej................ Odpowiedz Link Zgłoś
graaal Re: ilu Jaslan..... 26.07.02, 07:47 Ej bizessss z UCLA, wystarczy napisać jeden raz, tu także, nie tylko w USA, potrafią zrozumiec twą myśl po jednokrotnym przeczytaniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: graaal IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.02, 13:36 ..a coz to za jezyk,skladnia i polszczyzna.Zaden ze znanych tlumaczy nie podjal sie odpowiedziec na proste pytanie " co tez ten graaal chcial powiedziec" ;belkot przyjacielu.Mow na temat albo nie mow wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: ilu Jaslan..... 26.07.02, 08:46 Norbercie - czy Ty każdy temat musisz zacząć od podkreślenia jaki to ty niby bystry jesteś - jak przestaniesz to podkreślać grubą kreską to może ktoś to wreszcie zauważy . Co do owego czary mary to widziałem w TV i nie mogę oglądać dłużej niż 25 sekund tym bardziej uczestniczyć. Nie ma nic bardziej żenującego nic wiara na pokaz z narodowym wzdęciem. Flagi, orzełki, ułańskie czapeczki i Polska - mesjasz narodów - oraz wzruszony ksiądz sprawozdawca który bredzi jak 17 letnia dzieczynka w świetle księżyca - może by i to było zabawne gdybym mógł nabrać do tego typu widowisk dystansu - ale nie mogę - pranie mózgu w stylu "emłej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: gadacz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.02, 13:41 Dla niektorych ktorzy patrza z boku moze to wygladac jak fanfaronada ,ale dla tych od srodka ktorzy w tym uczestnicza wyglada to troche inaczej.Domyslam sie ze pochodzisz z katolickiej rodziny wiec sila rzeczy jestes nietolerancyjny ,zarozumialy i poprostu...glupi.Dowodow tego rodzaju glupoty znajdziesz bez liku wokol siebie...to nosi wdzieczna nazwe ubostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: gadacz 26.07.02, 14:31 Norbert, dlaczego niemal każdy Twój wpis na forum musi kogoś obrażać ? Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: gadacz 26.07.02, 14:42 georghe napisał: > Norbert, dlaczego niemal każdy Twój wpis na forum musi kogoś obrażać ? E tam Norbert by się musiał naprawdę wysilić żeby mnie obrazić... tym bardziej, że o ludziach i co do nich mówić lub pisać wie mniej więcej tyle co o konwersacji z Yeti. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: georghe. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.02, 20:37 Pozwol adresatom mowic za siebie . Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: gadacz 26.07.02, 14:37 Nigdy nie miałem zamiaru tłumaczyć się ze swoich poglądów a już tym bardziej religijnych - nie będę robił wyjątku dla Ciebie bo i tak przez swoją nietolerancje i bezzasadną zarozumiałość tego nie zrozumiesz jesteś zbyt hermetyczny i prędzej przekonałbym maszynę rolniczą do tego co piszę niż Ciebie (zresztą nie mam misyjnych zapędów) . Wygląda to żałośnie bo jest zrobione jak wielkie przedstawienie - jak jarmark na którym sprzedaje się prawo do miejsca w piekle lub niebie. A Ty Norbercie sam rozejżyj się wokół siebie i zobacz te puste miejsce które masz wokół siebie bo to może z zarozumialstwa, nietolerancji i po prostu głupoty - czasem warto kogoś polubić oprócz samego siebie. Spróbuj może nie wybuchniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.r.y.s.i.a Re: gadacz i wszyscy 26.07.02, 21:12 Kochane moje chłopaki !!!!!!!!!!!! Kocham Was Wszystkich !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
millennik1 Re: gadacz i wszyscy 26.07.02, 21:25 ...to ciekawe...nie ekscytuj sie tak bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: Do Marysi 27.07.02, 08:31 m.a.r.y.s.i.a napisała: > Kochane moje chłopaki !!!!!!!!!!!! > Kocham Was Wszystkich !!!!!!!!!!!! Bardzo proszę o dowód miłości w postaci notorycznego pojawiania się na forum. Podpisano: Spragniony częstego pojawiania się na forum Marysi chłopak. Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.r.y.s.i.a Re: Do Marysi 27.07.02, 09:10 gadacz napisał: > m.a.r.y.s.i.a napisała: > > > Kochane moje chłopaki !!!!!!!!!!!! > > Kocham Was Wszystkich !!!!!!!!!!!! > > Bardzo proszę o dowód miłości w postaci notorycznego pojawiania się na forum. > > Podpisano: > Spragniony częstego pojawiania się na forum Marysi chłopak. > Oto i jestem. Podpisano: Lekko zniechęcona (ale uzależnienie trwa) do forum Marysia > Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: Do Marysi 27.07.02, 09:21 cześć Marysiu !!! zobacz sobota a ja tyram - gdzież tu sprawiedliwość- może mały czacik ? czekam na odpowiedź do 9:30 na www.czat.onet.pl grupa np. testy Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.r.y.s.i.a Re: Do Marysi 27.07.02, 12:33 Ja na czaty nie chodzę bo jestem na to za mało kumata .Zresztą limit mi się skończył.Ale pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: Do Marysi 27.07.02, 15:19 m.a.r.y.s.i.a napisała: > Ja na czaty nie chodzę bo jestem na to za mało kumata .Zresztą limit mi się > skończył.Ale pozdrawiam. Marysia raczy żartować - niech no Marysia przestanie w ten sposób o sobie ... może Marysia znajdzie jakąś lepszą wymówkę bo niekumatość wykluczam.... a limicik ? ojej już pisałem jak przestać się bać wydatków na Internet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: gadacz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.02, 23:45 Z przyjemnoscia czytam co piszesz rzecz jednak w tym ze Twoje opinie mijaja sie z prawda.Nie jestem ani samotny ani biedny ani znudzony.Sa powody dla ktorych od czasu do czasu jak budzik podrywam ze snu jasielskie forum a ze robie to w sposob budzacy zastrzezenia ,no coz nie mysle by potrzebny Wam budzik ktory nie dzwoni. Obrazilem Cie ? - przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: Norbert 27.07.02, 08:29 Nie obraziłeś mnie - niestety Twoje podejrzenia o moją "katolickość" są zdecydowannie nietrafione*. Nie potrafię oddawać chlebem gdy ktoś we mnie kamieniem i musialem Ci w jakiś sposób udowodnić. Jeśli przesadziłem to przepraszam - w sumie bardzo się ciesze że się myliłem w ocenie tego co wokół Ciebie. Co do budzenia to zamawiam w poniedziałek 6:45 Am czasu jasielskiego. ------------------------------------------------------------ *zresztą jak podejrzenie o każdą inną formę ekshibicjonizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: gadacz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.07.02, 14:58 Chyba pomyliles mnie z kims innym.Nie mam nic do Twojego katolicyzmu czy innej orientacji filozoficznej.Chodzilo mi jedynie o informacje ilu Jaslan pojechalo na ta wielka (faktycznie wielka) uroczystosc z udzialem Papieza i jesli Ty nie wiesz to chyba nikt nie zaspokoi mojej ciekawosci. Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: Norbert 27.07.02, 15:17 eee.... zgłupiałem .... a kto napisał : "Domyslam sie ze pochodzisz z katolickiej rodziny wiec sila rzeczy jestes nietolerancyjny ,zarozumialy i poprostu...glupi.Dowodow tego rodzaju glupoty znajdziesz bez liku wokol siebie...to nosi wdzieczna nazwe ubostwa " - więc Ci odpowiedziałem co myślę o Twojej tyradzie na mój katolicyzm... OK nie zaspokoiłem Twojej ciekawości w kwestii wyjazdu na papieża - może Ty zaspokoisz moją - cóż łaczy Kazimierza Wielkiego, Kołłątaja i Mickiewicza z Jasłem ???? odpowiesz czy mam sobie sam coś wymyśleć ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: gadacz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.07.02, 17:00 Odpowiem;to proste pod warunkiem ze jest sie Jaslaninem; Jaslo to jedyne miejsce na ziemi gdzie tych trzech spotkalo sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: gadacz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.07.02, 17:10 Nie napisalem ze jestes katolikiem ale ze pochodzisz z rodziny katolickiej co przy Twoich pozniejszych wypowiedziach wskazuje na schizme rodzinna albo odszczepienstwo bo nie wiem czy wiesz ale chrzest wiaze Cie z kosciolem na wieki wiekow amen wiec lepiej nic nie mowic niz bluznic bo to nie wystawia dobrego swiadectwa bluzniercy i budzi ogromna nieufnosc ..tak jak do choragiewek na dachu poruszanych bez skladu i ladu przy najmniejszych podmuchach wiatru tyle ze trzeba uwazac na silniejsze wiatry mogace uszkodzic choragiewke a nawet pozbawic ja drzewca. Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.r.y.s.i.a Re:Norbert 28.07.02, 07:54 Świat stałby w miejscu gdyby wszyscy wyznawali tę samą ideologię co rodziny w których się urodzili.Dobrze, że istnieje prawo do buntu, prawo do własnego zdania i prawo wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: Norbert 29.07.02, 08:49 :) zależy co rozumiemy pod pojęciem chrzest. Dla jednych jest to zwilżenie skroni dla innych nadanie obywatelstwa. Co do schizmy została zdławiona przez tolerancję dla dziwoląga i odszczepieńca (czyli mnie). Zresztą popraw mnie jeśli się mylę ale czuję sporą nutkę ironi w Twoim poście.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jepat Re: ilu Jaslan..... 28.07.02, 19:12 Gość portalu: Norbert napisał(a): > Wprawdzie bystroscia nie grzesza (z malymi wyjatkami oczywiscie ) ale ilu > mlodych Jaslan wyjechalo do Toronto by marzyc z Papiezem o > lepszym "jutro".... sprecyzuj pytanie ,jak piszesz "młody" to myślisz o jakiej górnej granicy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
jepat Re: ilu Jaslan..... 28.07.02, 20:01 Nie wiem do czego Ci to ale np. z lublina pojechało ponad 90 Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Do Norberta - Aarona 29.07.02, 09:57 Gdybym wiedział że masz schizo nie odpisywałbym Ci na Rzeszowie. Nie możesz sobie z tym poradzić czy robisz to celowo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: gadacz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.07.02, 20:34 A moze nie masz nic do powiedzenia wiec grzebiesz po imionach ,charakterze i osobowosci.Gdybys byl bystrzejszy juz dawno doszedlbys do wniosku ze forum to wymiana pogladow bez wzgledu na imiona ,wzrost i kolor oczu wypowiadajacego swe opinie .Forum to rowniez tolerancja ktora wyraza sie rowniez i tym ze jesli ktos mi nie podoba to poprostu nie pisze do niego.Dluga droga przed Toba by pojac te proste zasady bezkonfliktowego wspolzycia. To ze jestes ateista jak sam twierdzisz nie znaczy ze nie mozesz wykazac nieco szacunku dla:wieku,pozycji,wiedzy,pochodzenia i powazania jakim Papiez cieszy sie w swiecie a jak wiesz daleko Ci do tego wiec prosciej skoczyc Norbertowi na plecy niz napisac kilka sensownych zdan.Rzecz jednak w tym ze Norbert istnieje tylko dla jasielskiego forum i tylko dla niektorych bardziej krewkich "dyskutantow" ...to taka forma rozluzniena. Baw sie dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: gadacz IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 00:29 Drogi Norbercie a już myślałem że się z nami pożegnałeś na wieki, a tu patrzę że bez nas żyć nie możesz niestety. Zapewne tam gdzie jesteś - za wielką wodą Już pewnie z Tobą gadać nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: gadacz 30.07.02, 08:31 Myślałem że jesteś bystrzejszy - ułuda... nie jestem ateistą - jeśli nie uznaje się pewnej symboliki i uważa ją za zbędną to nie jest jeszcze powód by tak myśleć, ale najwyraźniej pochodzisz z rodziny która fundamentalistycznie traktuje każdy gest i symbol ekshibinistycznego pokazywania innym swojej wiary nie za pomocą życia tylko gestów, kadzidełek i puszczanych dymków. Nie mam nic do paieża poza szacunkiem i przekonaniem że ciężko będzie komukolwiek powtórzyć taki pontyfikat pojednania i tolerancji dla innych. Wmawianie że pisałem cokolwiek innego o nim jest bardzo nie na miejscu i nie ma gdziekolwiek potwierdzenia. Pisząc o spotkaniu z młodzieżą miałem na myśli nie to co reprezentuje papież tylko co z tym robi TV... ale Tobie jako rozregulowanemu budzikowi dzwoni się gdzie popadanie i w co popadnie. Twoja schizofrenia mnie nie interesuje, ba nie jest nawet zabawna - ale ponoć jest uleczalna. Nie tropię Cię tylko gdybym wiedział że to Ty- (zerknołem na login przy nicku odrobinkę za późno) nie poruszałbym tematu na który pisaliśmy tu wcześniej - bo po co ??!! Co do grzebania - to chyba normalne że czasem się zastanawiam jak wygląda i jaki jest ktoś kto ukrywa się pod nickiem - niestety Twój obraz jaki mi powstał - to zgorzkniały egocentryk, który zakochał się w sobie od pierwszego wejrzenia i w dodatku z wzajemnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: gadacz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.07.02, 21:30 Mialem nadzieje ze bedziesz bardziej oryginalny,Niestety powtarzasz moje slowa , piszesz nie na temat.Wspominalem:jestem szczesliwy,bogaty i znudzony..a dlaczego pisze na jasielskim forum .....Baw sie dobrze gadacz bo szczerze mowiac jestes jednak pozytywna gwiazdka na tym bladym forum. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: gadacz 31.07.02, 08:11 Niektórzy jaślanie powtarzanie cudzych opini w pewien specyficzny sposób nazywają kpieniem, szyderstwem no niech Ci będzie że pastiszem... (może by wprowadzić jakieś zanczki typu: "uwaga kpina ? *") Co do pisania nie na temat - to już nie mój problem że masz kłopty z właściwym przetworzeniem informacji (być może masz rację - ja - może się zdziwisz rozumiem co piszę) . Bawie się dobrze - choć do gwiazd mi bardzo daleko na tym: czasem bardzo kolorowym forum. ( co za skromny facet *) Bogaty i znudzony Norbercie skoro wśród pokus tego świata - nasze forum zabiera Ci tak cenny czas to czekam na dalsze pełne akcji, humoru i krwi posty. -------------------------------- * żart (próba wprowadzenia znacznika) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Norbert, czepiłeś się mojego nicka... 01.08.02, 09:37 A spróbuj założyć sobie konto, używając DUŻYCH LITER, powodzenia! Mnie się nie udało, okazało się, że to niedozwolone znaki... :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: Gosia... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.08.02, 14:01 Zupelnie nie wiem o czym mowisz.Nie mam nic ani do Ciebie ani do Twoich imion i nie sadze by Twoje uwagi mnie dotyczyly.Co do internetowych imion to jednak w adresie nie mozesz miec duzych liter co nie przeszkadza w tresci pisac Gosia a nie gosia,to tak z szacunku dla tego kto sie kryje za tym duzym "G" co nie znaczy ze tresc sama w sobie musi byc mila a to juz wynika z temperatury rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś