Dodaj do ulubionych

ilu Jaslan.....

IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.02, 02:05
Wprawdzie bystroscia nie grzesza (z malymi wyjatkami oczywiscie ) ale ilu
mlodych Jaslan wyjechalo do Toronto by marzyc z Papiezem o
lepszym "jutro"....
Obserwuj wątek
    • Gość: kate Re: ilu Jaslan..... IP: *.dyn.optonline.net 26.07.02, 04:56
      Gość portalu: Norbert napisał(a):

> Wprawdzie bystroscia nie grzesza nie wiem co ta kasliwa uwaga ma znaczyc ale
      z twojego pytania wynika ze to ty bystroscia nie grzeszysz hmmmmmmm(z malymi
      wyjatkami oczywiscie ) ale ilu
      > mlodych Jaslan wyjechalo do Toronto by marzyc z Papiezem o
      > lepszym "jutro"....a co do twojego pytania to ja bylam na otwarciu bo mialam
      spotkanie w Toronto z pracy.....i nic zlego nie widze w tym ze Papiez i mlodzi
      spotykaja sie na dyskusjach o lepszym jutro.....przynajmniej cos probuja w tym
      kierunku zamiast nasmiewac sie z papieza i mlodych znalazl bys inny
      temat......ale jak widac bystroscia nie grzeszysz wiec..............nie
      skomentuje tego wiecej................
      • Gość: Norbert Re: ilu Jaslan..... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.02, 13:32
        Urazona dziewczeca (chlopieca) duma ? a moze poprostu nie masz nic do
        powiedzenia ,oj chyba jednak nie masz ...
    • Gość: kate Re: ilu Jaslan..... IP: *.dyn.optonline.net 26.07.02, 04:57

• Gość: kate Re: ilu Jaslan..... IP: *.dyn.optonline.net 26.07.02, 04:59

• graaal Re: ilu Jaslan..... 26.07.02, 07:47
        Ej bizessss z UCLA, wystarczy napisać jeden raz, tu także, nie tylko w USA,
        potrafią zrozumiec twą myśl po jednokrotnym przeczytaniu:)
        • Gość: Norbert Re: graaal IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.02, 13:36
          ..a coz to za jezyk,skladnia i polszczyzna.Zaden ze znanych tlumaczy nie
          podjal sie odpowiedziec na proste pytanie " co tez ten graaal chcial
          powiedziec" ;belkot przyjacielu.Mow na temat albo nie mow wcale.
    • gadacz Re: ilu Jaslan..... 26.07.02, 08:46
      Norbercie - czy Ty każdy temat musisz zacząć od podkreślenia jaki to ty niby
      bystry jesteś - jak przestaniesz to podkreślać grubą kreską to może ktoś to
      wreszcie zauważy .
      Co do owego czary mary to widziałem w TV i nie mogę oglądać dłużej niż 25
      sekund tym bardziej uczestniczyć. Nie ma nic bardziej żenującego nic wiara na
      pokaz z narodowym wzdęciem. Flagi, orzełki, ułańskie czapeczki i Polska -
      mesjasz narodów - oraz wzruszony ksiądz sprawozdawca który bredzi jak 17 letnia
      dzieczynka w świetle księżyca - może by i to było zabawne gdybym mógł nabrać do
      tego typu widowisk dystansu - ale nie mogę - pranie mózgu w stylu "emłej".

• Gość: Norbert Re: gadacz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.02, 13:41
        Dla niektorych ktorzy patrza z boku moze to wygladac jak fanfaronada ,ale dla
        tych od srodka ktorzy w tym uczestnicza wyglada to troche inaczej.Domyslam sie
        ze pochodzisz z katolickiej rodziny wiec sila rzeczy jestes
        nietolerancyjny ,zarozumialy i poprostu...glupi.Dowodow tego rodzaju glupoty
        znajdziesz bez liku wokol siebie...to nosi wdzieczna nazwe ubostwa.

• georghe Re: gadacz 26.07.02, 14:31
          Norbert, dlaczego niemal każdy Twój wpis na forum musi kogoś obrażać ?
          • gadacz Re: gadacz 26.07.02, 14:42
            georghe napisał:

> Norbert, dlaczego niemal każdy Twój wpis na forum musi kogoś obrażać ?

E tam Norbert by się musiał naprawdę wysilić żeby mnie obrazić... tym bardziej,
            że o ludziach i co do nich mówić lub pisać wie mniej więcej tyle co o
            konwersacji z Yeti.

• gadacz Do Yeti 26.07.02, 14:43
              wybacz !!! Yeti.
          • Gość: Norbert Re: georghe. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.02, 20:35
          • Gość: Norbert Re: georghe. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.02, 20:37
            Pozwol adresatom mowic za siebie .

• m.a.r.y.s.i.a Re: georghe. 26.07.02, 21:02
              .
        • gadacz Re: gadacz 26.07.02, 14:37
          Nigdy nie miałem zamiaru tłumaczyć się ze swoich poglądów a już tym bardziej
          religijnych - nie będę robił wyjątku dla Ciebie bo i tak przez swoją
          nietolerancje i bezzasadną zarozumiałość tego nie zrozumiesz jesteś zbyt
          hermetyczny i prędzej przekonałbym maszynę rolniczą do tego co piszę niż Ciebie
          (zresztą nie mam misyjnych zapędów) . Wygląda to żałośnie bo jest zrobione jak
          wielkie przedstawienie - jak jarmark na którym sprzedaje się prawo do miejsca w
          piekle lub niebie.
          A Ty Norbercie sam rozejżyj się wokół siebie i zobacz te puste miejsce które
          masz wokół siebie bo to może z zarozumialstwa, nietolerancji i po prostu
          głupoty - czasem warto kogoś polubić oprócz samego siebie. Spróbuj może nie
          wybuchniesz.

• m.a.r.y.s.i.a Re: gadacz i wszyscy 26.07.02, 21:12
            Kochane moje chłopaki !!!!!!!!!!!!
            Kocham Was Wszystkich !!!!!!!!!!!!
            • millennik1 Re: gadacz i wszyscy 26.07.02, 21:25
              ...to ciekawe...nie ekscytuj sie tak bardzo...
            • gadacz Re: Do Marysi 27.07.02, 08:31
              m.a.r.y.s.i.a napisała:

> Kochane moje chłopaki !!!!!!!!!!!!
              > Kocham Was Wszystkich !!!!!!!!!!!!

Bardzo proszę o dowód miłości w postaci notorycznego pojawiania się na forum.

Podpisano:
              Spragniony częstego pojawiania się na forum Marysi chłopak.

• m.a.r.y.s.i.a Re: Do Marysi 27.07.02, 09:10
                gadacz napisał:

> m.a.r.y.s.i.a napisała:
                >
                > > Kochane moje chłopaki !!!!!!!!!!!!
                > > Kocham Was Wszystkich !!!!!!!!!!!!
                >
                > Bardzo proszę o dowód miłości w postaci notorycznego pojawiania się na forum.
                >
                > Podpisano:
                > Spragniony częstego pojawiania się na forum Marysi chłopak.
                >

Oto i jestem.
                Podpisano:
                Lekko zniechęcona (ale uzależnienie trwa) do forum Marysia
                >
                • gadacz Re: Do Marysi 27.07.02, 09:21
                  cześć Marysiu !!! zobacz sobota a ja tyram - gdzież tu sprawiedliwość- może
                  mały czacik ?

czekam na odpowiedź do 9:30 na www.czat.onet.pl grupa np. testy
                  • m.a.r.y.s.i.a Re: Do Marysi 27.07.02, 12:33
                    Ja na czaty nie chodzę bo jestem na to za mało kumata .Zresztą limit mi się
                    skończył.Ale pozdrawiam.
                    • gadacz Re: Do Marysi 27.07.02, 15:19
                      m.a.r.y.s.i.a napisała:

> Ja na czaty nie chodzę bo jestem na to za mało kumata .Zresztą limit mi się
                      > skończył.Ale pozdrawiam.

Marysia raczy żartować - niech no Marysia przestanie w ten sposób o sobie ...
                      może Marysia znajdzie jakąś lepszą wymówkę bo niekumatość wykluczam.... a
                      limicik ? ojej już pisałem jak przestać się bać wydatków na Internet...
          • Gość: Norbert Re: gadacz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.02, 23:45
            Z przyjemnoscia czytam co piszesz rzecz jednak w tym ze Twoje opinie mijaja
            sie z prawda.Nie jestem ani samotny ani biedny ani znudzony.Sa powody dla
            ktorych od czasu do czasu jak budzik podrywam ze snu jasielskie forum a ze
            robie to w sposob budzacy zastrzezenia ,no coz nie mysle by potrzebny Wam
            budzik ktory nie dzwoni.
            Obrazilem Cie ? - przepraszam.
            • gadacz Re: Norbert 27.07.02, 08:29
              Nie obraziłeś mnie - niestety Twoje podejrzenia o moją "katolickość" są
              zdecydowannie nietrafione*. Nie potrafię oddawać chlebem gdy ktoś we mnie
              kamieniem i musialem Ci w jakiś sposób udowodnić. Jeśli przesadziłem to
              przepraszam - w sumie bardzo się ciesze że się myliłem w ocenie tego co wokół
              Ciebie.
              Co do budzenia to zamawiam w poniedziałek 6:45 Am czasu jasielskiego.

------------------------------------------------------------
              *zresztą jak podejrzenie o każdą inną formę ekshibicjonizmu

• Gość: Norbert Re: gadacz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.07.02, 14:58
                Chyba pomyliles mnie z kims innym.Nie mam nic do Twojego katolicyzmu czy innej
                orientacji filozoficznej.Chodzilo mi jedynie o informacje ilu Jaslan pojechalo
                na ta wielka (faktycznie wielka) uroczystosc z udzialem Papieza i jesli Ty nie
                wiesz to chyba nikt nie zaspokoi mojej ciekawosci.
                • gadacz Re: Norbert 27.07.02, 15:17
                  eee.... zgłupiałem .... a kto napisał :
                  "Domyslam sie
                  ze pochodzisz z katolickiej rodziny wiec sila rzeczy jestes
                  nietolerancyjny ,zarozumialy i poprostu...glupi.Dowodow tego rodzaju glupoty
                  znajdziesz bez liku wokol siebie...to nosi wdzieczna nazwe ubostwa " - więc Ci
                  odpowiedziałem co myślę o Twojej tyradzie na mój katolicyzm...
                  OK nie zaspokoiłem Twojej ciekawości w kwestii wyjazdu na papieża - może Ty
                  zaspokoisz moją - cóż łaczy Kazimierza Wielkiego, Kołłątaja i Mickiewicza z
                  Jasłem ???? odpowiesz czy mam sobie sam coś wymyśleć ????

• Gość: Norbert Re: gadacz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.07.02, 17:00
                    Odpowiem;to proste pod warunkiem ze jest sie Jaslaninem;

Jaslo to jedyne miejsce na ziemi gdzie tych trzech spotkalo sie.
                  • Gość: Norbert Re: gadacz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.07.02, 17:10
                    Nie napisalem ze jestes katolikiem ale ze pochodzisz z rodziny katolickiej co
                    przy Twoich pozniejszych wypowiedziach wskazuje na schizme rodzinna albo
                    odszczepienstwo bo nie wiem czy wiesz ale chrzest wiaze Cie z kosciolem na
                    wieki wiekow amen wiec lepiej nic nie mowic niz bluznic bo to nie wystawia
                    dobrego swiadectwa bluzniercy i budzi ogromna nieufnosc ..tak jak do
                    choragiewek na dachu poruszanych bez skladu i ladu przy najmniejszych
                    podmuchach wiatru tyle ze trzeba uwazac na silniejsze wiatry mogace uszkodzic
                    choragiewke a nawet pozbawic ja drzewca.
                    • m.a.r.y.s.i.a Re:Norbert 28.07.02, 07:54
                      Świat stałby w miejscu gdyby wszyscy wyznawali tę samą ideologię co rodziny w
                      których się urodzili.Dobrze, że istnieje prawo do buntu, prawo do własnego
                      zdania i prawo wyboru.
                    • gadacz Re: Norbert 29.07.02, 08:49
                      :) zależy co rozumiemy pod pojęciem chrzest. Dla jednych jest to zwilżenie
                      skroni dla innych nadanie obywatelstwa. Co do schizmy została zdławiona przez
                      tolerancję dla dziwoląga i odszczepieńca (czyli mnie). Zresztą popraw mnie
                      jeśli się mylę ale czuję sporą nutkę ironi w Twoim poście.. :)
    • jepat Re: ilu Jaslan..... 28.07.02, 19:12

> Wprawdzie bystroscia nie grzesza (z malymi wyjatkami oczywiscie ) ale ilu
      > lepszym "jutro"....
      sprecyzuj pytanie ,jak piszesz "młody" to myślisz o jakiej górnej granicy ??
      • jepat Re: ilu Jaslan..... 28.07.02, 20:01
        Nie wiem do czego Ci to ale np. z lublina pojechało ponad 90
        • gadacz Do Norberta - Aarona 29.07.02, 09:57
          Gdybym wiedział że masz schizo nie odpisywałbym Ci na Rzeszowie. Nie możesz
          sobie z tym poradzić czy robisz to celowo ?
          • Gość: Norbert Re: gadacz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.07.02, 20:34
            A moze nie masz nic do powiedzenia wiec grzebiesz po imionach ,charakterze i
            osobowosci.Gdybys byl bystrzejszy juz dawno doszedlbys do wniosku ze forum to
            wymiana pogladow bez wzgledu na imiona ,wzrost i kolor oczu wypowiadajacego
            swe opinie .Forum to rowniez tolerancja ktora wyraza sie rowniez i tym ze
            jesli ktos mi nie podoba to poprostu nie pisze do niego.Dluga droga przed
            Toba by pojac te proste zasady bezkonfliktowego wspolzycia.
            To ze jestes ateista jak sam twierdzisz nie znaczy ze nie mozesz wykazac nieco
            szacunku dla:wieku,pozycji,wiedzy,pochodzenia i powazania jakim Papiez cieszy
            sie w swiecie a jak wiesz daleko Ci do tego wiec prosciej skoczyc Norbertowi
            na plecy niz napisac kilka sensownych zdan.Rzecz jednak w tym ze Norbert
            istnieje tylko dla jasielskiego forum i tylko dla niektorych bardziej
            krewkich "dyskutantow" ...to taka forma rozluzniena.
            Baw sie dobrze...
            • Gość: Muminek Re: gadacz IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 00:29
              Drogi Norbercie a już myślałem że się z nami pożegnałeś na wieki,
              a tu patrzę że bez nas żyć nie możesz niestety.
              Zapewne tam gdzie jesteś - za wielką wodą
              Już pewnie z Tobą gadać nie mogą.
            • gadacz Re: gadacz 30.07.02, 08:31
              Myślałem że jesteś bystrzejszy - ułuda... nie jestem ateistą - jeśli nie uznaje
              się pewnej symboliki i uważa ją za zbędną to nie jest jeszcze powód by tak
              myśleć, ale najwyraźniej pochodzisz z rodziny która fundamentalistycznie
              traktuje każdy gest i symbol ekshibinistycznego pokazywania innym swojej wiary
              nie za pomocą życia tylko gestów, kadzidełek i puszczanych dymków. Nie mam
              nic do paieża poza szacunkiem i przekonaniem że ciężko będzie komukolwiek
              powtórzyć taki pontyfikat pojednania i tolerancji dla innych. Wmawianie że
              pisałem cokolwiek innego o nim jest bardzo nie na miejscu i nie ma gdziekolwiek
              potwierdzenia. Pisząc o spotkaniu z młodzieżą miałem na myśli nie to co
              reprezentuje papież tylko co z tym robi TV... ale Tobie jako rozregulowanemu
              budzikowi dzwoni się gdzie popadanie i w co popadnie. Twoja schizofrenia mnie
              nie interesuje, ba nie jest nawet zabawna - ale ponoć jest uleczalna. Nie
              tropię Cię tylko gdybym wiedział że to Ty- (zerknołem na login przy nicku
              odrobinkę za późno) nie poruszałbym tematu na który pisaliśmy tu wcześniej -
              bo po co ??!!
              Co do grzebania - to chyba normalne że czasem się zastanawiam jak wygląda i
              jaki jest ktoś kto ukrywa się pod nickiem - niestety Twój obraz jaki mi
              powstał - to zgorzkniały egocentryk, który zakochał się w sobie od pierwszego
              wejrzenia i w dodatku z wzajemnością.
              • Gość: Norbert Re: gadacz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.07.02, 21:30
                Mialem nadzieje ze bedziesz bardziej oryginalny,Niestety powtarzasz moje
                slowa , piszesz nie na temat.Wspominalem:jestem szczesliwy,bogaty i
                znudzony..a dlaczego pisze na jasielskim forum .....Baw sie dobrze gadacz bo
                szczerze mowiac jestes jednak pozytywna gwiazdka na tym bladym forum.
                Powodzenia.
                • gadacz Re: gadacz 31.07.02, 08:11
                  Niektórzy jaślanie powtarzanie cudzych opini w pewien specyficzny sposób
                  nazywają kpieniem, szyderstwem no niech Ci będzie że pastiszem... (może by
                  wprowadzić jakieś zanczki typu: "uwaga kpina ? *")
                  Co do pisania nie na temat - to już nie mój problem że masz kłopty z właściwym
                  przetworzeniem informacji (być może masz rację - ja - może się zdziwisz
                  rozumiem co piszę) .
                  Bawie się dobrze - choć do gwiazd mi bardzo daleko na tym: czasem bardzo
                  kolorowym forum. ( co za skromny facet *)
                  Bogaty i znudzony Norbercie skoro wśród pokus tego świata - nasze forum zabiera
                  Ci tak cenny czas to czekam na dalsze pełne akcji, humoru i krwi posty.

--------------------------------
                  * żart (próba wprowadzenia znacznika)
                  • gosia-s Norbert, czepiłeś się mojego nicka... 01.08.02, 09:37
                    A spróbuj założyć sobie konto, używając DUŻYCH LITER, powodzenia! Mnie się nie
                    udało, okazało się, że to niedozwolone znaki... :D :D :D
                    • Gość: Norbert Re: Gosia... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.08.02, 14:01
                      Zupelnie nie wiem o czym mowisz.Nie mam nic ani do Ciebie ani do Twoich imion
                      i nie sadze by Twoje uwagi mnie dotyczyly.Co do internetowych imion to jednak
                      w adresie nie mozesz miec duzych liter co nie przeszkadza w tresci pisac Gosia
                      a nie gosia,to tak z szacunku dla tego kto sie kryje za tym duzym "G" co nie
                      znaczy ze tresc sama w sobie musi byc mila a to juz wynika z temperatury
                      rozmowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka