Dodaj do ulubionych

sposob na depresje

IP: *.play-internet.pl 24.10.11, 16:23
Czy ktoś z was zna skuteczny sposobi na depresje? Nie pamiętam kiedy ostatni raz się śmiałam, ciągle myślę jak będzie wyglądała moja przyszłość, gdzie sie podzieje na stare lata, wszędzie widzę beznadzieje, nie chce mi sie doprawdy nic. Oto niektóre tylko moje objawy depresji, będę wdzięczna za dobre rady
Obserwuj wątek
    • Gość: tez mam Re: sposob na depresje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.11, 16:46
      ja sie alkoholizuje ! pomaga!!na 2 dzien jem sniadanie i wsiadam na rower ,po takiej kuracji czuje sie bosko na jakis czas kiedy znowu powtarzam recepte!!powodzenia i nie pekaj!!
      • Gość: znajoma Re: sposob na depresje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 17:25
        Zajmij się tym, co lubiłaś w dzieciństwie i młodości,np.włącz fajną muzę i poskacz,zagraj w miasta -państwa z sąsiadką, narysuj coś, obejrzyj wesołą, ulubioną bajkę ,szyj na maszynie (jeśli potrafisz, może robienie na drutach,szydełkowanie?), weź się za porządki w szafie, zacznij pisać rymowanki ( mi pomogło), idź na spacer, czytaj książki...Zmień coś w mieszkaniu,np.powieś kolorowe zasłony, przemebluj pokój.Wyjdź do ludzi na ulicę, rozejrzyj się wokoło a na pewno zobaczysz, że inni mają gorzej,a potrafią cieszyć się z życia.Rozwiązuj krzyżówki, może ucz się jakiegoś języka obcego. Trudno doradzać, jeśli nie wiem, ile masz lat. Odnów stare przyjaźnie czy znajomości. Zadzwoń do rodziny. Czasami też dopada mnie dołek,ale się nie daję. Jak to nie pomoże, to daj adres, odwiedzę Cię i pogadamy:-)

Miałam założyć dzisiaj taki wątek:-)
    • nom73 Re: sposob na depresje 24.10.11, 17:42
      To proste, na każdy problem można spojrzeć z drugiej, tej jaśniejszej, pozytywnej strony.
      O tym właśnie traktuje ta piosenka
      www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ
      :-)
    • Gość: gość Re: sposob na depresje IP: 83.238.199.* 24.10.11, 18:24
      Widzisz jest tak. Gdyby Twoi rodzice nie walczyli z komuną w 1989 roku i gdyby nie uwierzyli rządowi po 1989 roku prawdopodobnie nie byłabyś w takim stanie. Miałabyś pracę stałą, stabilną, być może rodzinę, może własne mieszkanie i depresja sama minęłaby a tak....szkoda mówić i pisać. To właśnie Polska. Jesteś przykładem setek polaków.
      Życie w tym kraju przeciętnego zjadacza chleba doprowadza się do koszmaru.
      • Gość: aa Re: sposob na depresje IP: *.flash-net.pl 25.10.11, 10:05
        Do Gościa- masz 100% racji,bo jeżeli już się ma tą prace to za marne grosze ,które nie pozwalają godnie żyć.Ja nie walczyłam z komuną, moi rodzice też nie ,ale mam takie same odczucia ,strach zyć...
    • Gość: dupcyngier Re: sposob na depresje IP: *.smsiarkowiec.pl 24.10.11, 18:48
      dupcenie i dawanie po prostu sex
      • Gość: znajoma Re: sposob na depresje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 19:22
        Zakochaj się :-)
        Miłość dodaje skrzydeł:-)
        • Gość: zakochana Re: sposob na depresje IP: 66.18.15.* 24.10.11, 19:45
          > Zakochaj się :-) w tym bucu Lechowski51
          > Miłość dodaje skrzydeł:-)
    • e-ftalo Re: sposob na depresje 24.10.11, 22:52
      alkohol +rower to raczej głupi pomysł. Sam rower i wszelki sport to dobry pomysł,ale do tego trzeba mieć energię,a osoby w depresji raczej nie mają.
      A najlepszym sposobem jest po prostu poszukać sobie hobby,odnaleźć coś co kochasz,coś czemu się będziesz w stanie poświęcić. Najważniejsze aby się otworzyć na zmiany,pogrzebać trochę w przeszłości,może było tam coś do czego chciałabyś wrócić.Albo masz czas na rozwijanie swoich pasji.Najgorsze to popaść w beznadzieję i zamknąć się,z tym trzeba walczyć,trzeba powiedzieć "mam to gdzieś" i nie przejmować się tym co cię trapi.
      .Zapomnieć trzeba ,ale nie poprzez alkohol.
      Na początek potrzeba przyjaciół którzy cię wesprą
    • karrambello Re: sposob na depresje 25.10.11, 12:10
      Codziennie rób sobie jakiś mały prezent, obojętnie jaki, coś na co masz ochotę, czy to kolczyki / czekoladki / ulubiony drink. Tyle na start. Jeśli naprawdę czujesz, że nic Cię nie cieszy - nie krępuj się pójść do psychoanalityka. W dzisiejszych czasach to nie jest żaden wstyd a na pewno pomoże.
      • Gość: kama Re: sposob na depresje IP: *.183.251.18.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.11.11, 15:03
        polecam walidol albo prozac
        • nom73 Re: sposob na depresje 27.11.11, 17:29
          Gość portalu: kama napisał(a):

> polecam walidol albo prozac

a ja witaminę S ;-)
    • Gość: lajla Re: sposob na depresje IP: *.183.251.18.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.11.11, 16:25
      gdyby nie kalorie .... pomaga ciacho i winko , ale może lubisz robić robótki ręczne . Druty są de best , a dzianiny coraz modniejsze . Polecam
    • e-ftalo Re: sposob na depresje 27.11.11, 17:51
      Dobry sposób to przespać 20 godzin ,zapomnieć o wszystkim i potem wstać
      • Gość: znajoma Re: sposob na depresje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 18:04
        Rozmowa z kimś życzliwym:-) Odradzam wino, mnie przynajmniej nie pomaga.
        • Gość: znajoma Re: sposob na depresje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 18:52
          Może czytanie wierszy?

Romuald Pszczółkowski

'Raj"
          Leżę w środku raju
          W objęciach ciszy
          Serce moje słyszy
          Tylko to, co chcę
          Reszta się nie liczy
          To cud tajemniczy
          O tym tylko Pan Bóg
          Sam jedyny wie

'Pokorniejszy"

Samotna jest moja droga
          Samotne moje istnienie
          Im bliżej jestem Boga
          Tym więcej doceniam ziemię
          Widzę swą słabość i kruchość
          I to, że jestem chory
          dziękuję Bogu za suchość
          I za naukę pokory

"Życie"

Popiołem wspomnień
          Pokrywa się życie
          Jakże ulotne i krótkotrwałe
          Jeszcze niedawno tak oczywiste
          W tej chwili odległe i przebrzmiałe
          Tyle czułości i hałasu
          Zabiegów rożnych i ambarasów
          Wszystko nieważne-
          z dystansu czasu.
          Miłość, zasady, zdrady, praca
          Wszystko się z czasem
          W popiół obraca
          Tylko ten wiatr co na wiosnę wieje
          Nie wiem dlaczego
          Niesie nadzieję

Ps. Byle do wiosny:-) Pozdrawiam
        • Gość: gość Re: sposob na depresje IP: 83.238.199.* 27.11.11, 20:06
          Po winie cnota ginie! :-)
          • Gość: gościu Re: sposob na depresje IP: *.torservers.net 27.11.11, 20:54
            to nie tak : głowa pijana pis-da za to oddana
          • Gość: BUDA Re: sposob na depresje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 22:19
            A po wódzie Gościu w budzie:-)
            • Gość: gość Re: sposob na depresje IP: *.gustan.las.chelas.info 27.11.11, 23:28
              A po wódce wraca wkrótce!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka