Dodaj do ulubionych

p.Lenard!!

IP: 80.51.96.* 18.12.11, 14:57
zacznij pan grzać w końcu,bo sezon grzewczy już dawno rozpoczęty. Lokatorzy płacą grube tysiące za ciepłe kaloryfery w swoich mieszkaniach,a nie w budynku na Wyspiańskiego! Jeżeli sytuacja nie poprawi się w końcu to zajmie się pana folwarkiem telewizja.I nie tylko kwestią ogrzewania,ale całym tym szambem,bo to co się tam dzieje to przechodzi wszelkie wyobrażenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: ... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.12.11, 15:50
      Zawsze mi się zdawało, że wodę grzeje PEC, a tu czytam, że gość ma zacząć grzać.
      Sam gość grzeje średnio na 36,6 max do 40*C. Abyś miała ciepłą wodę w rurach powinien chyba zacząć naparzać ręcznikiem rurę.

• Gość: M...a Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.11, 15:54
        Dla informacji- Dzików, Serbinów grzeją...odkręcasz na maksa kaloryfer jak za słabo- to działa !!!
    • Gość: marta1953 Re: p.Lenard!! IP: *.smsiarkowiec.pl 18.12.11, 18:06
      Wlasnie tacy ludzie jak ty dzwonia do spoldzoelni ze zimno maja ,a podzielniki nastawione na 2
      • Gość: proboszcz Re: p.Lenard!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.12.11, 18:44
        jak ustawić podzielnik na 2? chociaż ja bym wolał na 0,5 na przykład. jak to się programuje?
      • Gość: baska Re: p.Lenard!! IP: 80.51.96.* 18.12.11, 18:47
        nie wiem w jakim mieście wy mieszkacie czy osiedlu ,podzielniki są na maxa od kilku tygodni i kaloryfery są ledwo ciepłe na górze!Nic nie pomagają interwencje w spółdzielni,a pracownicy twierdzą,że mają przykaz od zwierzchników by puszczać ciepło minimalnie.Kaloryfery nie są zapowietrzone.Sytuacja taka jest w kilku blokach na Wyspiańskiego. Nie jestem fachowcem ale wiem, że termostaty ustawiane są w piwnicach każdego bloku.Na Siarkowcu nie ma takich problemów.Za głupie komentarze dziękuję jak domniemywam pracownikom spółdzielni.
        • Gość: lidka Re: p.Lenard!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.12.11, 19:06
          mieszkam na Wyspiańskiego i jest w wszystko w porządku
        • Gość: fahofiec Re: p.Lenard!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.12.11, 19:09
          chyba faktycznie fachowcem nie jestes ale obrzucac ludzi blotem potrafisz. Po pierwsze przeplyw ciepla to reguluje cieplownia a nie spoldzielnia. Po drugie co to znaczy ze masz podzielniki na maxa ??? Podzielnik sluzy do pomiaru ciepla i jego sie nie reguluje. Wiec raczej zastanow sie czy Twoja pisanina jest madra a potem osadzaj innych. Moze masz po prostu zle ustawiony zawor.
          cieplo kaloryfera mozesz regulowac zaworem a w zaworze mozesz jeszcze regulowac przeplyw z tego co ja sie orientuje. Nie jestem fachowcem ale wiem co to zawor i co to podzielnik.
          • Gość: b. Re: p.Lenard!! IP: 80.51.96.* 18.12.11, 20:20
            dobrze już dobrze mędrcy.Zwykłe przejęzyczenie,wiadomo gdzie odczyt a gdzie regulacja,co nie zmienia sytuacji,że kaloryfer jest rozkręcony na maximum i jest trochę ciepły. Był oczywiście sprawdzany przez pracowników spółdzielni i zmiany nie ma.Widocznie tam są "fahowcy". Jeśli chodzi o przepływ ciepła to decydujący wpływ ma sp-nia.Niestety. Na tym dyskusję z obrońcami uciśnionych pracowników spółdzielni kończę.
            • Gość: M...a Re: p.Lenard!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.11, 22:33
              Obiektywizm boli? Dziwne ......
              • Gość: fahofiec Re: p.Lenard!! IP: *.189.221.50.skyware.pl 19.12.11, 08:02
                barbara ty bredzisz jak malo kto ... jaki interes ma spoldzielnia w tym zeby nie grzac ????
                Oni zapotrzebowuja cieplo a cieplownia je dostarcza. Dostarczane cieplo jest zalezne od temp. na zewnatrz (ot taka automatyka). Za cieplo zaplacisz ty a nie spoldzielnia ... Z tego co sie orientuje to na cieplo pobierane sa zaliczki - mniej wykorzystasz dostaniesz zwrot. Ja mam w domu praktycznie pozakrecane kaloryfery (na zewnatrz temp. dodatnie) a jesli grzeja to tez nie sa niewiadomo jak gorace (patrz automatyka). A ty jak chcesz to sobie lec do TV - ja tam nie widze zeby sie cos zlego dzialo. Pracownikiem TSM-u tez nie jestem wiec ....
    • Gość: celina Re: p.Lenard!! IP: *.dial-up.dsl.siol.net 20.12.11, 18:47
      Tomaszu i ty w tej trzodzie ??
      • Gość: holms Re: p.Lenard!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.11, 19:19
        Tomato nie ma czasu zajmować się spółdzielnia ponieważ aktywnie działa w stowarzyszeniu "gołodupki chop do kupki" i prawdopodobnie na rozkaz prezesa w/w stowarzyszenia w swojej aptece gromadzi zapasy zabójczej maści reklamowanej przez prezesa, reklamowanej zresztą pewnie na parasolce która dostał w aptece Tomata za punkty.

• Gość: lokator Re: p.Lenard!! IP: *.szybszyinternet.pl 17.01.12, 21:53
          koń by się uśmiał hehehe
          • Gość: lolek Re: p.Lenard!! IP: *.tktelekom.pl 17.01.12, 21:58
            Znalazł się archeolog. Odkopać nieaktualny temat - troll.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka