lechowski51 07.05.12, 20:43 w pigułce ... www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=O6rY3wD3_PE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Prawda o Polsce IP: *.wegorzewo.mm.pl 07.05.12, 22:07 forum.gazeta.pl/forum/w,329,135675329,135675329,Zdrajcy_narodu_i_Polski.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: Prawda o Polsce IP: *.cdma.centertel.pl 08.05.12, 10:06 Lechowski napisz szczerze na czym Ty tak naprawde sie znasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
jozwa50 Re: Prawda o Polsce 09.05.12, 16:52 Gość portalu: lewy napisał(a): > Lechowski napisz szczerze na czym Ty tak naprawde sie znasz??? Januszek kiedyś znał się trochę na obróbce, za to świetnie i zawsze na pisaniu donosów. Obecnie dokładnie zna termin wypłaty zasiłku przedemerytalnego oraz drogę do ulubionego sklepu monopolowego. No i jak widać pisanie na klawiaturze już mu wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prawda o Polsce IP: *.wegorzewo.mm.pl 08.05.12, 12:10 www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1659645,1,chorzy-na-czerniaka-nie-moga-liczyc-na-leczenie,index.html A na Grecję 8mld dolarów znalazło się. Tutaj w tym kraju robi się wszystko by przypodobać się innym: Grekom, UNII, Amerykanom, Niemcom, Rosji tylko nie Polakom. Nikita ma rację pisząc o Polsce i Polakach. Poczytajcie a zrozumiecie. Jesteśmy SPRZEDANI! www.youtube.com/watch?v=RvwEGLrATAk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moki Re: Prawda o Polsce IP: 78.142.175.* 08.05.12, 14:50 Cmoknij sobie gościu a jad z ciebie spłynie na 100% goo.gl/sgRh5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Prawda o Polsce IP: 83.238.199.* 09.05.12, 11:46 Jad z tego człowieka płynie? A może troska o takich jak ty siedzących przed kompem bezmyślnie, najlepiej 24 godziny bez przerwy? Komp i gierki już ci mózgownicę wyprały i nie wiesz co jest czarne a co białe. Prl, Nikita i podobni otworzą twoje zaropiałe oczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluga Re: Prawda o Polsce IP: *.co.cc 09.05.12, 12:50 Gościu drogi ja wiem co jest czarne a co białe. Ty, tobie podobni i wasz guru wygląda na to, że macie z tym wielki problem :-)) www.youtube.com/watch?v=lqYpd7pqKAU&feature=related Ale mnie to wali, co wam wali :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prl Re: Prawda o Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.12, 17:18 Kolejny już raz będę mówił… a podobno jedną z definicji szaleństwa, jest „robienie tego samego, oczekując za każdym razem innego rezultatu”… Nie łudźcie się jednak… jeszcze nie oszalałem… i dlatego pytam… Czy ten naród jest już do końca POjebany?... Czy ten naród nie ma rąk, nie ma nóg, nie ma rozumu, nie ma zdolności krytycznego myślenia i umiejętności organizacji własnego życia?... W przeważającej swojej masie ma, a mimo tego przez cały czas oddaje pieczę nad NASZYMI SPRAWAMI bandzie patałachów i oszustów, którzy pragną jedynie nakarmić własne ego władzą i wygodnie żyć… Przecież chyba większość rozumie powagę sytuacji… System, w którym setki tysięcy Polaków zarabia 1600zł, żeby opłacić dietę gó...robiącym posłom i senatorom NIE SPRAWDZA SIĘ… Nie rozumiem jednak jak w tym kraju, po tylu rozbiorach… po tylu latach okupacji… po tylu latach cierpienia naszych przodków naród zachowuje się tak, jakby nie miał swojej przeszłości i nie mógł z niej czerpać dla dobra przyszłych pokoleń… Przeszłość pokazała, że Polak zamknięty w jakimkolwiek „systemie” czuje się źle… czuje się tragicznie, a w życiu DO CHOLERY chodzi o to, żeby być szczęśliwym… Media przez cały czas karmią złymi informacjami… bo dobre informacje się nie sprzedają… Naród jest znieczulony, a ci którzy widzą i wiedzą, że dzieje się źle zadają retoryczne pytania „No!..,, ale co zrobimy?”… No to mówię!!!...MASZ SIĘ WQURWIĆ!!!... Nie wolno przyjmować pozycji:… „Najlepiej nic - wystarczy siedzieć na dupie z NADZIEJĄ, że będzie lepiej”… Tym bardziej, że każdego ranka otwierasz okno, wietrzysz sypialnię po spokojnie przespanej nocy, wpuszczasz to świeże powietrze i… nic złego za oknem się przecież nie dzieje… supermarkety nadal otwarte, a samochody jeżdżą po ulicach... Wystarczy jednak trochę szersza perspektywa i dzieje się ludzie… oj dzieje… Jak to was nie ruszy, to już chyba nic was nie ruszy… Czy nie widzicie, że ta ich POzorność doi już polską krew?... bo dotacje z Junii się kończą… co ukradli to ukradli…”tusk im w bronka”… ale teraz nadchodzi nasz czas… CZAS WQURWIENIA… Czas skończyc z nikczemnikami… czas kurtynę podnieść wysoko tak, żeby te ich cmentarne interesy i złodziejstwo wyszło na jaw… Prawda ich wyzwoli, a sędziowie skarzą… . Musimy się przemóc, żeby wygrać Polskę… musimy przełamać nasz wstręt do chamstwa i gnojostwa… dlatego zapomnijcie o tym, że nadstawimy wam drugiego policzka… Wprost przeciwnie będziemy was lać po tych waszych mużyckich, prymitywnych gębach wyjętych żywcem z trybuny ludu… Odpowiedzialność za swoje czyny już niedługo nabierze normalnego znaczenia… Ten wasz strach już nawet z WSI24 emanuje… sztuczki już się skończyły… już wam mówimy SPRAWDZAM… Nadchodzi czas dla Polski i Polaków, którzy pracują dla siebie i swoich rodzin i nie zamierzają harować na was do końca życia POsożydy… Te wasze wieczne wojny ze wszystkim i wszystkimi nawet lemingom wychodzą już bokiem… Jesteśmy wami zmęczeni i WQURWIENI NA MAXA... Smoleńsk zmiecie waszą platformę ze sceny politycznej w Polsce, ale nie myślcie, że nam uciekniecie… Zapłacicie przed sądami za to coście Polsce zrobili… Nie pomogą zakręcane kurki gazowe i pohukiwania UE… Mamy to w dupie… Skończy się okres niewiniątek i wiecznej nieodpowiedzialności… Wszyscy, którzy należeli do gangu Olsena zostaną rozliczeni… Nie potrzebujemy kłamców i kolaborantów , nie potrzebujemy dawnych sługusów Moskwy , nie potrzebujemy sodomii i gomory… nie potrzebujemy zdalnie sterowanych palikotów… nie potrzebujemy anty-krzyżowców , zielonych arbuzów peeselowych… My idziemy po władze większościową i nie potrzebujemy zawierać z wami żadnych układów… Wy już nie istniejecie… wasz PO-titanic idzie na dno… szczury już uciekają z okrętu a kieszonkowy dyktatorek się boi… Wasza pycha kroczy przed upadkiem… Miliony polaków na manifestacjach już wkrótce… Sami wiecie jak ciężko Polaków obudzić… Macie pecha!… ta wasza nienawiść do Polski już obudziła naród…Teraz tylko czekamy na odpowiedni moment… „Hej, kto Polak, na ULICE! Żyj swobodo, Polsko żyj, Takim hasłem cnej podniety, Trąbo nasza, wrogom grzmij!” Pamiętaj!... MASZ SIĘ WQURWIĆ: www.youtube.com/watch?v=mCsmqqCdK2c Pozdrawiam myslących! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarzan Re: Prawda o Polsce IP: *.flash-net.pl 08.05.12, 22:09 > … Nie łudźcie się jednak… jeszcze nie oszalałem… i dlatego p > ytam… Czy ten naród jest już do końca POjebany?... PRL, nie wiem jak reszta narodu, ale ja już kilka lat temu głosowałem na PO, jako na "mniejsze zło, mniejsze od SLD, PiS, czy PSL. Podaj mi cudowną alternatywę? Której partii mam zaufać, skoro zawiodłem się praktycznie na każdej, która do tej pory rządziła. mam glosować na Palikota? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omani Re: Prawda o Polsce IP: *.fenix.ru 09.05.12, 09:30 Tylko On Nasz Umiłowany Przywódca, Nowy Zbawiciel Wolski, niezłomny i charyzmatyczny, Cudownie Ocalony Prezes-Premier-prawie-Prezydent Jarosław (węg.: Jarosláth) Chwilowo-Odmieniony-Kaczyński i jego drużyna clck.ru/13MIh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prl Re: Prawda o Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.12, 09:41 Nie mam za dużo czasu, wiec powiem tak… Błądzenie jest rzeczą naturalną… Czasami trzeba lat, żeby się przekonać do określonych poglądów i zachowań. Niejednokrotnie na ich zmianę wpływają doświadczenia osobiste… nie wykluczając tych bolesnych i tragicznych… Jest to trudne zwłaszcza, jeśli z domu rodzinnego nie wyniosło się określonych fundamentów wartości nadrzędnych… Dlatego nie będę Cci sugerował na kogo masz głosować… Zagłosuj jak chcesz… Ważne, żeby to był wolny, nie podszyty strachem wybór!... PO-zdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarzan Re: Prawda o Polsce IP: *.flash-net.pl 09.05.12, 14:19 >Błądzenie jest rzeczą naturalną > 8230; Czasami trzeba lat, żeby się przekonać do określonych poglądów i zachowań Powiem szczerze, że nie czuję, bym do tej pory błądził. Decyzje w kwestii wyborów podejmowałem świadomie, na podstawie dotychczasowych doświadczeń i "sensowności" zapowiedzi. > . Niejednokrotnie na ich zmianę wpływają doświadczenia osobiste… nie wykl > uczając tych bolesnych i tragicznych… Pewnie tak, te jednak mnie nie dotyczą. > Jest to trudne zwłaszcza, jeśli z domu rodzinnego nie wyniosło się określonych fundamentów > wartości nadrzędnych Tez nie sądzę, by to mnie dotyczyło, wychowano mnie w duchu wartości chrześcijańskich, szacunku i tolerancji. Nie wychowywałem się wśród złodziei, morderców, czy ubeckich sadystów. > Dlatego nie będę Cci sugerował na kogo masz głosować… Zagłosuj jak chcesz > … Ważne, żeby to był wolny, nie podszyty strachem wybór!... Tak zrobię, będzie to trudny wybór i po raz kolejny zapewne będzie mniejszym złem. > PO-zdrówka! mam odpisać PiSdrówka? ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea Re: Prawda o Polsce IP: *.toya.net.pl 09.05.12, 17:25 Prawda o Polsce jest niestety taka, jak opisuje ją Prl, Nikita, Lechowski... Władza przyzwyczaiła się, że może robić, co chce, ponieważ mało kto szczegółami polityki się interesuje, a w zasadzie zaczyna się interesować w minimalnym stopniu, bez refleksji, tylko przed wyborami. Społeczeństwo jest z reguły bierne i budzi się, kiedy jakiś przepis prawa może nadepnąć na odcisk jakiejś grupie, a dokładniej na jej kieszeń. Rząd PO jest nieporadny, a od drugiej kadencji ta nieporadność jest coraz bardziej widoczna i dotyka coraz szersze warstwy społeczne. Z drugiej strony sceny politycznej stoi PiS ze swoimi fobiami, egzaltacją religijną, dzięki której jest w stanie zmobilizować całkiem sporą rzeszę ogłupionych politycznie ludzi, których na ulicę jest w stanie wyprowadzić byle jaki proboszcz, a przede wszystkim biznesmen Rydzyk w obronie pluralizmu pod wezwaniem obrony zupełnie niepluralistycznej TV Trwam. Niestety, nie rośnie jednak świadomość polityczna tych ludzi. Karuzela wyborcza od lat kręci się w tym samym rytmie, z tymi samymi krasnoludkami i do wyboru mamy albo dżumę, albo cholerę. Cud, że na scenę polityczną udało się wedrzeć Ruchowi Palikota, który, jak obserwuję, działa na razie niezbyt udolnie, ale ma potencjał. Nasi forumowi mentorzy, jako antidotum na polskie bolączki upatrują w PiS-ie i Kościele, jako wyznaczniku norm moralnych, a to prostą drogą prowadzi nas do teokracji i zacofania cywilizacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prl Re: Prawda o Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.12, 19:00 „Pierrrdolicie Hipolicie”… jak zwykle zresztą… zaprzeczając samemu sobie… W rzeczywistości jesteś wystraszony jak skunks, co jasno wynika z Twojej aktualnej jak i innych wcześniejszych wypowiedzi… Co to znaczy wg Ciebie mniejsze zło lub większe zło?… gdzie wg Ciebie jest granica mniejszego i większego zła?... Co w ogóle wg Ciebie jest to „Zło”?... Czy w takim razie wg Ciebie w ogóle „zło” istnieje?... Tylko proszę mi nie podawać definicji encyklopedycznych…. Mówiąc, że wybierasz pomiędzy mniejszym a większym złem jesteś jak pies Pawłowa… stawiasz się w jednym szeregu z lemingami… powiem dosadniej… wśród czerni platformianej z „capo di tutti capi” na czele… Jest to typowe powiedzenie wszelkiej maści lemingozy i z wszystkimi jej objawami na zasadzie… „Sratatatata, sratata lecą cuda z tuskomata”… Jaka to tradycja chrześcijańska karze ci popierać wrogów ojczyzny?... Ludzi, którzy działają na szkodę kraju i narodu… którzy mordują nienarodzone dzieci… którzy, którzy, którzy... można tak długo wymieniać… no chyba, że jest to tradycja typu Pawki Morozowa… to wtedy zgoda … Innymi słowy platformerskie PIERDY… i proszę nie mylić z PIERDD-em Donalda… nową walutą, która wkrótce… po pizdnięciu Euro ma zastąpić polskiego złotego… gdzie 1 PIERDD będzie kosztować ok. 100 złotych… Natomiast ku przestrodze dedykuję: „Art. 129. Kto, będąc upoważniony do występowania w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej w stosunkach z rządem obcego państwa lub zagraniczną organizacją, działa na szkodę Rzeczypospolitej Polskiej, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10”… lub pal /moje/… Jak tą karę się wykonuje, nie muszę chyba mówić… Zatem z platformianym: PO-zdrówka!... Kończę z Tobą dyskusję teraz i później z uwagi na powyższe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea Re: Prawda o Polsce IP: *.toya.net.pl 09.05.12, 19:10 To na co czekasz? Łap krzyż w ręce i goń na ulice okładać nim, ktokolwiek Ci się pod ręce nawinie. Pokaż jakim jesteś bohaterem. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Prawda o Polsce 09.05.12, 19:39 Sprobuj rea choc jeden wpis na tym forum sformulowac bez odniesienia do Kosciola Katolickiego.Sprobuj bo inaczej jestes monotonna w swej obsesji antychrzescijanskiej,jak nikita w ciagle powtarzanej mantrze o wyjatkowosci Zydow.Jestes w swoich wypowiedziach tak przywidywalna jak kiedys Gomułka,ktory wszedzie widzial amerykanskich imperialistow,spiskujacych przeciwko wladzy ludowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrEk Re: Prawda o Polsce IP: *.strong-sh1.reliablehosting.com 09.05.12, 20:41 @lechowski51 Czego oczywiście o tobie frędzlu powiedzieć nie można. Ty nie jesteś tak przewidywalny jak twój Umiłowany Przywódca, Nowy Zbawiciel Wolski, niezłomny i charyzmatyczny, Cudownie Ocalony Prezes-Premier-prawie-Prezydent Jarosław (węg.: Jarosláth) Chwilowo-Odmieniony-Kaczyński i nie widzisz tego co on. www.2ty.in/wolak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: zydowska wyjatkowosc IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.05.12, 20:54 lechowski - gomolka mial racje, to fakt ze imperialisci zachodni spiskowali przeciwko blokowi wschodniemu, trzeba bylo niemal pol wieku by znalezc walese, zorganizowac solidarnosc, osadzic polaka na piotrowym tronie i wspolnymi silami rozwalic od srodka socjalizm. Rzecz jednak w tym ze polacy a wiec i ty jestescie najwiekszymi przegranymi w tej ideologicznej wojnie. Rosja ma sie dobrze i coraz lepiej, zachod jakos sobie radzi a polska nie bardzo wie jaka jej przyszlosc. Nie chce byc nieskromny ale to wszystko zmajstrowali zydki , oj cwane bestie, cwane, wyjatkowy narod czyz nie tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziuk66 Re: zydowska wyjatkowosc IP: *.tktelekom.pl 09.05.12, 21:20 Stara metoda nikity czyli podpuszczanie nas jacy to jego ziomkowie są wyjatkowi by znów napisał ktos cos o jego współplemiencach cos nie po jego mysli by ten z entuzjazmem ogłosił,ze jestesmy antsemiatmi. To juz zaczyna byc nudne nikita Co do przegranych. Ja jakos nie czuje sie przegrany. Powiem wiecej, dzieki zmianom wygrałem los na loterii bo nigdy bym nie osiagnał tego co mam czy kim jestem gdyby istniał Twój cudowny swiat wiecznej szczęsliwosci. Co do wyjątkowosci to my Polacy jesteśmy wyjątkowi co sam zreszta podkreślasz na kazdym kroku piszac do czego to zdolni sa tylko Polacy. Ty sie nikita nie martw o nas Ty sie zaczynaj modlić do swojego boga bo los Twoich rodaków w Izraelu zaczyna być coraz mniej ciekawy i nie bardzo wiadomo jaka ich czeka przyszłośc. My sobie damy rade ja zawsze zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: zydowska wyjatkowosc IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.05.12, 21:29 kaziuk - jestes egoista i niczego poza koncem wlasnego nosa nie widzisz. To ze ty masz wcale nie znaczy ze rzeczy maja sie dobrze. Trzeba byc skonczonym glupcem by bronic tezy ze polska to kraj mlekiem i miodem plynaca. Mozna tez byc polakiem . Wlasciwie to to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziuk66 Re: zydowska wyjatkowosc IP: *.tktelekom.pl 09.05.12, 21:43 Skończony głupiec,egoista i do tego jeszcze Polak czyli kaziuk66 w całej okazałości.Taki marny pył a nikita poswieca mu tyle czasu. Zdumiewajace. Nieprawdaż drogi nikito. Dla Ciebie był raj jak sie po miód i mleko stało w kolejkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: zydowska wyjatkowosc IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.05.12, 23:12 kaziuk - pisz na temat, jesli masz cos do napisania i przestan zachowywac sie jak panienka co to chciala by ale sie stracha. Nie komentowac, nie odpowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zydowska wyjatkowosc IP: *.wegorzewo.mm.pl 09.05.12, 23:32 Nikita GRATULUJĘ! Twój naród jest MĄDRY i tylko z nim liczy się USA www.altair.com.pl/start-7890 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarzan Re: Prawda o Polsce IP: *.flash-net.pl 09.05.12, 21:33 > „Pierrrdolicie Hipolicie”… jak zwykle zresztą… zaprzecz > ając samemu sobie… W rzeczywistości jesteś wystraszony jak skunks, co > jasno wynika z Twojej aktualnej jak i innych wcześniejszych wypowiedzi… Po pierwsze to nie przyłączaj się do sfory burków, proszę. Wystraszony? Nie, nie mam się czego bać, żaden rząd nie zmieni mojej sytuacji na tyle diametralnie, by sr... w portki. NO chyba, że rewolucja będzie i kolejna nacjonalizacja. > Co to znaczy wg Ciebie mniejsze zło lub większe zło?… gdzie wg Ciebie jes > t granica mniejszego i większego zła?... Co w ogóle wg Ciebie jest to „Zł > o”?... Czy w takim razie wg Ciebie w ogóle „zło” istnieje?... > Tylko proszę mi nie podawać definicji encyklopedycznych…. Semantyczny problem? OK, nazwijmy to w takim razie tak, że nie mam po prostu zaufania do żadnej partii, że żadna z dotychczasowych rządzących koalicji nie sprawdziła się na tyle, by móc z pełnym przekonaniem na nich glosować. Coś widzisz w tym niezwykłego? Coś moralnie niewłaściwego? Oczywiście, zdrada narodową jest nie pałać miłością do Kaczyńskiego, kiedyś Ziobry - dzis kolejny zdrajca itd. > Mówiąc, że wybierasz pomiędzy mniejszym a większym złem jesteś jak pies Pawłowa > … stawiasz się w jednym szeregu z lemingami… powiem dosadniej̷ > 0; wśród czerni platformianej z „capo di tutti capi” na czele̷ > 0; Jest to typowe powiedzenie wszelkiej maści lemingozy i z wszystkimi jej obja > wami na zasadzie… „Sratatatata, sratata lecą cuda z tuskomata” nie bronie Tuska. Po prostu na razie nie widze dla niego zmiennika. Czy jedynym rozsądnym człowiekiem jest ten, który ufa Kaczyńskiemu? Czy on ma jakieś dokonania? Czy nigdy nie "zgrzeszył" jak inni partyjni działacze? > Jaka to tradycja chrześcijańska karze ci popierać wrogów ojczyzny?... Ludzi, kt > órzy działają na szkodę kraju i narodu… którzy mordują nienarodzone dziec > i… którzy, którzy, którzy... można tak długo wymieniać… no chyba, ż > e jest to tradycja typu Pawki Morozowa… to wtedy zgoda … Prawde piszesz... pod warunkiem, że teza o zdrajcach narodu jest prawdziwa. A wg mnie ta definicja jest względna... zależy od poglądów, preferencji, nie głosisz prawdy absolutnej. > „Art. 129. Kto, będąc upoważniony do występowania w imieniu Rzeczypospoli > tej Polskiej w stosunkach z rządem obcego państwa lub zagraniczną organizacją, > działa na szkodę Rzeczypospolitej Polskiej, podlega karze pozbawienia wolności > od roku do lat 10”… lub pal /moje/… Jak tą karę się wykonuje, > nie muszę chyba mówić… Tylko trzeba by jeszcze udowodnić winę ... a karac to ty możesz jedynie wrzucając taki, a nie inny głos. Zdrada i inne terminy tak chętnie używane przez Ciebie się niestety zdewaluowały. Są nadużywane i przez to nie robią wrażenia, a wręcz przeciwnie. > Zatem z platformianym: PO-zdrówka!... Kończę z Tobą dyskusję teraz i później > z uwagi na powyższe... Kończ waść, wstydu ... sobie oszczędź... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: Prawda o Polsce IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.05.12, 23:16 prl - i jak u cie nie lubic.... Nie komentowac, nie odpowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prawda o Polsce IP: 66.90.101.* 11.05.12, 21:25 www.youtube.com/watch?v=1Q_7VOtgJPo&feature=g-vrec Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Prawda o Polsce 12.05.12, 08:59 Restauracja "Wujek Sknerus Donald" przyjmie kelnerów/kelnerki i kucharzy. Wiek 65-67 najlepiej z grupą inwalidzką. Najlepiej z alzheimerem żeby nie myśleli dużo o wypłatach i z parkinsonem żeby po doniesieniu do stolika alkoholu klient zamawiał po kilkanaście razy. Dane na które wysyłać CV mailem podam wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarzan Re: Prawda o Polsce IP: *.flash-net.pl 12.05.12, 13:13 "Zgadzam się generalnie z tym, że ludzie w Polsce przechodzą na emeryturę zbyt wcześnie." "Według ... granica wieku emerytalnego jest w Polsce zbyt niska. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prl Re: Prawda o Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.12, 14:42 Przenieśmy się zatem w lata 50-te XXI wieku… Polska rok 2054… Rząd TfuSSka po raz kolejny POdniósł emerytalną POprzeczkę… Każda rodzina haruje do śmierci… Przykładem jest Rodzina Pyziołów … Wacek Pyzioł… nestor rodu... lat 104… operator koparki, dorabia do pensji, rozwożąc butle gazowe… Czasem zapomina do czego służy koparka, ale to nic… Zeszyt z opisem nosi przy sobie… nie widzi na jedno oko a drugie o 40% osłabione… ale życzliwi przechodnie zawsze poczytają o co biega… Żona Wacka… Krystyna Pyzioł… lat 101… księgowa…. Kochane prawnuczki dowożą ją do roboty i na zmiany przeliczają słupki liczb… co przy czterdziestu prawnuczkach przebiega dosyć sprawnie i pozycja Krystyny w firmie jest nie do zakwestionowania… Antoni Pyzioł… syn Wacka i Krystyny… lat 80… leśniczy z zaawansowanym Alzheimerem…. Okrutny Niemiec rzuca Antonim po całym powiecie… GPS wszyty w portki informuje wnusie o miejscu pobytu dziadka… ZUS oddala tysiąc czternaste podanie o rentę… Małżonka Antoniego Marianna… lat 78… laborantka w zakładach chemicznych…. Jest po sześciu wybuchach i dwóch wyciekach trucizn… Okopcona, lecz pełna wigoru… Drugi syn Wacka… Leszek Pyzioł… lat 78… Murarz i tytan pracy… Jeden poziom budynku w rewelacyjnym czasie ośmiu lat… Dwóch pomocników… obaj po 70 lat kryją Lesia jak mogą… Żona Leszka Józefa… lat 74… fryzjerka… Z konieczności strzyże owce… Im jest wszystko jedno jak wyglądają po robocie Józefy… Kolejny syn Wacka… Marian Pyzioł… lat 76… operator dźwigu żurawia… Mieszka na stałe w kabinie... Nie opłaca się schodzić bo trochę to trwa… Wnusie dowożą prowiant i DVD ze zrzędzeniem żony… Teofili Pyzioł… lat 75… położnej z Parkinsonem czasowo zawieszonej w czynnościach zawodowych po trzech upuszczeniach noworodków… Kolejne dziecko Wacka i Krystyny Pyziołów to córka Stefania Krążol… lat 82… pilotka wycieczek zagranicznych, której i tak nikt nie słucha bo często angielskie słowa miesza z rumuńskimi i rosyjskimi… U Stefci historia potrafi wyglądać nieco dziwnie i bywa, że Jaźwingowie leją Krzyżaków pod Koronowem, a Henryk Pobożny zostaje małżonką księcia Witolda… przez co wzmacnia się przymierze Sasów i Hetytów… Na marginesie mąż Stefanii Leon Krążol… lat 95… chirurg na rencie inwalidzkiej, bo ZUS sprytnie przeliczył wydatki na Krążola i wydatki na ofiary jego trzęsących się dłoni… Krążol wygrał… Może zwiedzać świat za 1600 zł renty... Ostatni syn Wacka i Krystyny… Wiesław… lat 69… policjant z wydziału kryminalnego na rok przed emeryturą… Ostatni sukces - wielogodzinny pościg i aresztowanie dziewięćdziesięcioletniego złodzieja batoników… Wśród przedstawicieli trzeciej generacji na uwagę zasługuje Jeremiasz Pyzioł… syn Antoniego i Marianny Pyziołów…lat 58… po przeszczepie nerki i dwóch zawałach nadal lata helikopterem GOPR-u… ZUS uzależnia prawo do renty od trzeciego zawału… Niżej filmik z życia pana Wiesława Pyzioła… policjanta przed emeryturą… www.youtube.com/watch?v=UnvPJtJf6uo&feature=youtu.be Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarzan Re: Prawda o Polsce IP: *.flash-net.pl 12.05.12, 18:38 Czytałem kiedyś, fajne :) Ale myślę, że Polacy pójda po rozum do głowy i zagłosuja na PiS...a wtedy: Lata 50-te XXI wieku. Parlament zdominowany przez PiSduchowski parlament właśnie przegłosował ustawę zabraniającą podejmowania pracy przez więcej niż jednego członka rodziny i pracowania dłużej niż 10 lat. Przykładem jest rodzina Pyziołów. Stefan Pyzioł, lat 35, najstarszy w domu, bo nestorzy są na permanentnych wakacjach, obecnie na Alasce, zmuszony składa dokumenty do ZUS-u i przechodzi na zasłużoną emeryturę. Nie wysoka, bo pan Stefan pracował jedynie na 1/2 etatu, pozwoli jedynie na co najwyżej miesiąc wakacji rocznie i w najlepszym przypadku na Seszelach. Floryda niestety poza zasięgiem. ... czy jakby ciągnął dalej, to byłoby równie śmieszne? Sądzę, że nie ... przeciez to brzmi tak realnie ... bo to: "Zgadzam się generalnie z tym, że ludzie w Polsce przechodzą na emeryturę zbyt wcześnie." "Według ... granica wieku emerytalnego jest w Polsce zbyt niska. " było jedynie drobnym nadużyciem semantycznym ... a poza tym wywiad nie został autoryzowany ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: brawo lechowski IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.05.12, 04:47 oj lechowski,lechowski ...doskonale poczucie humoru. Zebys tak jeszcze do innych "waznych" spraw podchodzil z przymruzeniem oka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prawda o Polsce IP: *.wegorzewo.mm.pl 12.05.12, 21:04 Ballada o szarych Kowalskich Ludzie z Krakowa, Warszawy, Gdańska O godne życie znowu trwa walka Rząd przy korycie- nam nędzne życie, Te rządy muszą paść! Dziś zamiast strzałów , tanków, SB-ków Praca do śmierci, głód i brak leków Tak władza walczy z własnym narodem Te rządy muszą paść! Podwyżkę wieku rząd nam szykuje Chociaż już teraz pracy brakuje, młodzi na czarno, starzy za darmo Te rządy muszą paść! Młodzi na Zachód więc wyjeżdżają Starzy rodzice sami zostają Z niskim świadczeniem: lek czy jedzenie? Te rządy muszą paść! Płaczą ojcowie, matki się smucą, to na nic- młodzi już tu nie wrócą Tam godnie żyją, tęsknotę kryją Te rządy muszą paść! Krach głosi Vincent i inni wieszcze, Każąc nam pasa zaciskać jeszcze. Zabrakło dziurek-został nam sznurek! Te rządy muszą paść! Podnieśmy głowy- wszak swoje wiemy Pokażmy ,że wciąż walczyć umiemy Dość upokorzeń, biedy, niemocy! - - Te rządy muszą paść!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prawda o Polsce IP: *.wegorzewo.mm.pl 12.05.12, 21:07 Tu wszystko chore, tu wszystko głupie, Zewsząd odory czuć tylko trupie, Spróchniałe drzewca, przegniłe belki, Dawno stąd zniknął rozsądek wszelki. Tu co dzień goni aferę granda, Jedna się z drugą naparza banda, Kocioł garnkowi wytyka błędy, Jakieś uwagi ma ćwok do mendy. Zbawcy, mesjasze, pijane głąby I zaczadzone kasiorą trąby, Prostaki zwykłe i postrzelone, Głupki normalne i nieskończone. Dziś już nie wierzy tu nikt nikomu! Ale jesteśmy w swym własnym domu, Gdzie wszędzie kpina i popelina! I nic nie zmienisz. To taka gmina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prawda o Polsce IP: *.wegorzewo.mm.pl 12.05.12, 21:36 Popatrzcie dookoła, obejrzyjcie też transmisję z sejmu, przeczytajcie sprawozdanie z obrad rządu, a potem - zachowując powagę - powiedzcie, że w Polsce nie ma idiotów ;o)) My brniemy od 22 lat za jakimiś pajacami, podstawionymi nie wiadomo przez kogo i służącymi nie wiadomo komu. Nasze państwo gnije, nie mamy już prawie nic. Nie funkcjonują żadne instytucje - ani wymiar sprawiedliwości, ani prokuratura, rozkradany jest samorząd, bałagan, marnotrawstwo, rządy kolesi, samowola i arogancja ZUS, urzędów skarbowych - samowola byle urzędniczyny mającego władzę w nadzorze budowlanym, w urzędzie celnym, w starostwie i gminie. A my widzimy to wszystko i dalej pokornie brniemy w te ścieżki, które pokazuje nam system - chodzimy na wybory, które nie są żadnymi wyborami tylko głosowaniem na z góry ustalone listy, stajemy przed jakimiś śmiesznymi facetami czy kobitkami poprzebieranymi w togi i z pokorą mówimy do nich "wysoki sądzie" - chociaż to najczęściej zwyczajne (...), które po znajomości, przez tatusia-mamusię, "krewnych i znajomych królika", wkręcili się do funkcji sędziego. Całe to państwo jakim jest Polska to czysta operetka, seria idiotyzmów ustrojowych nieznanych w cywilizowanych bytach państwowych. To domek z kart, który w normalnych czasach dawno by został przejęty przez jakichś okupantów czy zaborców, niewykluczone zresztą, że taki będzie tej operetki koniec Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Prawda o Polsce 13.05.12, 09:30 Siejesz defetyzm gosciu!.Zaraz tarzanopodobni napisza Ci ze trzeba byc slepcem aby nie dostrzec tych ogromnych zmian, jakie dokonaly sie dzieki 5 latom wspanialych rzadow Naszego Ukochanego Przywodcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarzan Re: Prawda o Polsce IP: *.flash-net.pl 13.05.12, 10:23 > Popatrzcie dookoła, [...] Drogi gościu, Trudno się nie zgodzić z Twoimi odczuciami, choć stawiasz je w "specyficzny sposób". Ja bym jednak do tego dodał jeszcze jedno. Niezrozumiałe jest dla mnie to, jak "zgrabnie" niektórzy potrafią jednych politykierów traktować jak zdrajców narodu, a innych jak Mesjaszy i Mężów Stanu. To jest dalece posunięty brak obiektywizmu i czynnik demoralizujący, bo nagle niegodziwość jest ganiona, ale tylko, gdy nie odbywa się pod określonym szyldem. Optowanie za ponoć nieludzkimi rozwiązaniami, które zakrawają o działanie na szkodę narodu jest zdradą, ale jeśli było wyrażane przez "naszych", to się już przemilcza... Całą nasza "klasa polityczna" wymaga resocjalizacji, a nie wyeliminowanie jednego, by inny mógł robić to samo... To jest to "mniejsze zło", które wielu z nas wybiera, bo gdyby zastosować się do sugestii niektórych krytyków takiego podejścia i trzymać się tego co białe, a co czarne, co jest bezapelacyjnym dobrem, a co złem, to przy urnie nie można było zakreślić nazwiska człowieka z żadnej partii ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika To komunizm rozbestwił społeczeństwo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 10:42 To komunizm rozbestwił nasze społeczeństwo. Wiek emerytalny w podstawowych grupach to 55,60.65 lat. Ale prawie każdy szedł wcześniej na rentę i żyło się. To komunizm dał wszystkim pracę i tylko 8 godzin.Nadgodziny niemile widziane. To komunizm wybudował w miarę znośne mieszkania uzywane do dzisiaj tylko już mocno zagęszczone. Urlopy,wczasy pracownicze czy też pod gruszą należały się każdemu. To komunizm wykluczył całkowicie bezdomność ale nie budował też schronisk dla zwierząt. Zachciało się dobrobytu czyli II Rzeczypospolitej. Jest w tak krótkim czasie ale się udało. Mamy wszystko co chcemy najpiekniejszego z tamtego okresu. Masowe bezrobocie to standart, Emigracja zarobkowa to standart. Bezdomność to standart Ubóstwo jeszcze bardziej niż standart, Brak jakichkolwiek perspektyw to też standart. Emerytury tak jak przed wojną-robole do roboty i po co im emerytura i tak przepiją lub dadzą na tacę czyli też standart. Standartów jest znacznie więcej.I będzie jeszcze i to takich,których jeszcze nie znamy abyły znane w okresie II Rzeczypospolitej czyli okresu mlekiem, miodem i krwią płynącego Czyli nastały ciekawe czasy.Wracamu do korzeni.Zbutwiałych ale korzeni Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: To komunizm rozbestwił społeczeństwo. 13.05.12, 14:19 Zarty sie skonczyly?! www.youtube.com/watch?v=hLUS20r_NvY&feature=relmfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: To komunizm rozbestwił społeczeństwo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 15:52 Lechosiu to są popłuczyny Solidarności.Grupa krzykaczy występująca na zmianę z ramieniem zbrojnym czyli kibolami na różnego rodzaju zadymach słusznych czy też niesłusznych. I niech nie nadużywają słowa Solidarność.Ludzi z tamtego okresu podziwiam. A ci już mówią my walczyliśmy. Takie zawołanie wszystkich rodzajów popłuczyn we wszystkich zadymach w Europie w ostatnich 10 latach. Oni z tego żyją.I żyć chcą jak najdłużej na koszt innych. A tu niestety trzeba żyć na własny koszt.I to boli najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prawda o Polsce IP: 66.90.101.* 13.05.12, 16:34 wiadomosci.onet.pl/kraj/sikorski-dla-der-spiegel-niemcy-nie-moga-zdominowa,1,5129474,wiadomosc.html Sikorski znów kłamie. Największym zagrożeniem dla Polski jesteśmy my sami a raczej nasze rządy po 1989roku na czele z Sikorskim, Tuskiem, Komorowskim i innymi zdrajcami naszego kraju a nie upadek strefy EURO. Odpowiedz Link Zgłoś