IP: 81.26.8.* 23.05.12, 19:01
Jestem w takiej sytuacji,że mieszkam w akademiku i moje lokatorki z obok pokoju nieustannie mnie obgadują,obśmiewają.Nie robią mi tego prosto w twarz,ale np w kuchni tak żebym to słyszała.Niejednokrotnie słyszałam ich szyderskie teksty na mój temat.Brakuje mi odwagi,zeby się odezwać i nie narazić na kolejne drwiny.Może znacie jakiś sprawdzony tekst dzięki któremu raz na zawsze się odczepią czy może radzicie dać sobie spokój i to cierpliwie znosić?
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: Drwiny IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.05.12, 20:13
      Jesteś niedojrzała, nie zasługujesz na to aby studiować. Wróć do gimnazjum z takimi problemami.
      • Gość: gośc Re: Drwiny IP: 83.238.199.* 26.05.12, 10:09
        lol! gratuluję oceny pokrzywdzonej. Niedojrzały jesteś ty i nie wiesz co to "siła persfazji"
        i inne działania wobec osób trzecich.
    • Gość: Ika Re: Drwiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 20:52
      Są sprawdzone sposoby obrony i to skutecznej przed chamstwem niektórych osób lub środowisk.
      W Twoim przypadku postaraj się nagrać treść prowadzonych rozmów prze Twoje "urocze koleżanki.
      Jeżeli będziesz miała kilka nagrań daj im to wysłuchać i powiedz co zamierzasz z tym zrobić.
      Poinformuj Twoje "koleżanki" że w prokuraturze a nie na policji złożysz pisemny wniosek o znęcanie się psychiczne nad Twoją osobą.Załączając przedstawione im nagrania.A znamiona tego wypełnia
      Art. 190 § 1 Kodeksu karnego mówi, że: „Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2”
      Napewno podziała to na nie co najmniej jak kubeł zimnej wody.Jeżeli nie udaj się do prokuratury.Koleżanki będą się miały z pyszna.
      • Gość: Lili Re: Drwiny IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.05.12, 21:01
        Ignoruj....dadzą sobie spokój prędzej czy później.
        • Gość: toja Re: Drwiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.12, 11:43
          Iza , bądź asertywna (jak wiesz co to znaczy). Jeżeli tego nie przerwiesz to , to będzie trwało i wciąż się nasilało. One działają na zasadzie domina, spróbowały raz, nie zareagowałaś, spróbowały drugi raz i też brak Twojej reakcji, i tak poszło dalej. Nie włączając emocji powiedz im, że sobie nie życzysz takiego ich zachowania. Bo jeżeli coś mają do Ciebie, to niech Ci powiedzą wprost, a nie po kątach szeptają, bo to co mówią jest warte tyle ile one same. Nawet jak się obrażą to Ty zyskasz święty spokój.
      • Gość: pamiętliwy Re: Drwiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.12, 12:50
        no tak własnie zrobił Adas Michnik, jak Rywin do niego przyszedł. Nagrał, a potem , jak nie udało mu się przejąć telewizji, popędził z tym do prokuratury. Widac Ika, że masz dobrych mentorów.
        • Gość: atraktion Re: Drwiny IP: *.play-internet.pl 25.05.12, 13:12
          moze ci chlopa brakuje studentko ???
          • Gość: toja Re: Drwiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.12, 11:56
            Aleś śmieszny. Może jej brakuje chłopa żeby spuścił wp.....l im i Tobie.
      • Gość: eeeeeee Re: Drwiny IP: *.smsiarkowiec.pl 25.05.12, 16:57
        a gdzie ty widzisz groźby karalne? drwiny to nie to samo; jaki prokurator by to przyjął?
        • Gość: hm Re: Drwiny IP: *.tktelekom.pl 25.05.12, 23:14
          Niski poziom,zachowanie prosto ze wsi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka