Dodaj do ulubionych

Pą Prezydą

06.07.12, 10:49
rozpaczal 3 rok kadencji a tu na forum cisza.POstanowilem wiec ten nietakt lemingow naprawic.Niech nam zyje sto lat nasz Prezydent i dalej bigosuje..
www.youtube.com/watch?v=ZJcMz8Mxag8
Obserwuj wątek
    • Gość: 666 Re: Pą Prezydą IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.12, 10:53
      kogo ty reprezentujesz tępaku niby katoliku, bo to żeś leming to już udowodniłeś
    • e-ftalo Re: Pą Prezydą 06.07.12, 11:45
      Nie wiem jak was,ale mnie bardzo zainteresował wykład z historii Polski. W szkolnych podręcznikach nie opisywano szczegółów obrad I rzeczpospolitej i nie wiedziałem że tak to było. Widocznie to prawda i naprawdę była taka faza obrad,przecież by sobie nie zmyślił.
      No bo skąd by się wzięła nazwa bigos? Od bigosowania ,proste.
      Historyk z natury rzeczy ma wiedzę większą niż przecientny Polak i stąd te kpiny i niedowierzania
      • lechowski51 Re: Pą Prezydą 08.07.12, 14:01
        Skoro nauczyles sie od naszego Prezydenta historii to moze i nauczysz sie hrabiowskich manier?!
        www.youtube.com/watch?v=XgGGVcWJK6c&feature=related
        • palacz67 Re: Pą Prezydą 08.07.12, 14:32
          Nie cierpię przedrzeźniania:-)
    • mr.molibden Re: Pą Prezydą 08.07.12, 15:24
      Panie bądź pani Lechowski nie jestem częstym gościem-wróć nie komentuję pewnych sytuacji ale to co publikuje pan pani od pewnego czasu wydaje mi się iż nie jestem godzien upodlić się i poniżyć do pana pani wersji-a jednak stwierdzę iż nie ma pan pani swojego zdania i mówiąc językiem uczniowskim pompuje pan pani to forum i jest pan pani z tego zadowolony(a) ba uczta forumowicza i bezbłędne ocenianie innych według piszącego te skopiowane teksty.
      Ciekaw jestem czy ma pan pani trochę samokultury i szacunku dla innych i napisze coś od siebie -wielu tu się tego domaga!,nie oceniam pana pani świadomości polityczno - religijnej ale szacunek dla drugiego człowieka powinien oscylować w wyważonych słowach-pan pani tego nie posiada!.jestem zniesmaczony jak osoba posługująca się nickiem Lechowski 51 robi z ludzi przysłowiowych idiotów,czy moralność ktorą wyssał pan pani z mlekiem matki nic nie znaczy -tylko pęd ku czymś co robi wrażenie i powoduje reakcje powstałe śmiało mogę powiedzieć jak przy stosunku seksualnym, jeśli tak proszę zrozumieć klawiatura ,komputer,ergo,etc.....nie jest w stanie zapewnić takich doznań jak miłość do drugiej osoby.
      Wracając do pana pani uniesień w stosunku do prezydenta -wielu bardzo wielu nie godzi się z tym iż kiedyś był Lech Kaczyński dziś wielu i bardzo wielu nie godzi się z tym że jest Bronisław Komorowski-coż nie dorósł pan pani do sytuacji politycznej ot cała historia martwię się też o pana pani sytuację werbalno-uczuciową w stosunku do zarzyłości jednej i jedynej partii politycznej! wydaje mi się iż przecenia pan pani pewne struktury polityczne do ktorych pan pani nie należy -wielu już chciało być ale piedestał należy się tym co NIE PISZA NA FORUM A COŚ ROBIĄ!!
      • lechowski51 Re: Pą Prezydą 09.07.12, 09:32
        Z reguły nie reaguję na osobiste memoriały i zaczepki.Ty razem pozwoli Pan,Pani/,że się do nich odniosę.Z samej istoty to forum jest publicznym i pozwala ludziom publikować swoje poglady,opinie,upodobania itd.Jedni zajmuja się na nim psimi kupami,komarami,prezentami dla nauczycieli a jeszcze inni ciągłym dowalaniem a to Mastalerzowi a to "mleczarzowi".
        Jedni piszą kwieciście i bez sensu,drudzy lakonicznie ale bez zasad gramatyki.Spotka tutaj więc /Pan,Pani/ całe konglomerat ludzi o róznym poziomie intelektualnym,wiedzy i kultury.To /Pana,Pani/ wybór czy /Pan,Pani/ to czyta czy też nie,czy się z głoszonymi tutaj opiniami i poglądami zgadza lub nie.
        Jestem obecny na tym forum pod stałym nikiem w przeciwiństwie do większości forumowiczów dość długo.Wystarczy wejść w archiwum aby się przekonać,ze wielokrotnie podejmowałem merytoryczną dyskusję w różnych wątkach.Nawet w wątku Rekomendacje muzyczne oprócz linkowania swoich ulubionych wykonawcow,w większości zamieszczam o nich swoje opinie,bądż tez wspomnienia z koncertów na,których miałem szczęście być.
        Zachęcam zatem/Pana,Panią/ do aktywnego i kulturalnego uczestnictwa na tym forum a nie tylko recenzowania.Idioty nie mozna zrobić z kogoś kto nim nie jest,jak też nie mądrym się nie jest nawet gdy używa sie słów rodem ze słownika wyrazów obcych.
        -
        nie rupmy polityki - rupmy to na czym się znamy - czyli nic , albo haratajmy w gałę
        a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/541179_2180168199035_1691847431_1035487_363364430_n.jpg
        • Gość: Tarzan Re: Pą Prezydą IP: *.flash-net.pl 09.07.12, 09:46
          Drogi Lechowski,

Jesteś jedną z ostatnich osób na tym forum, które miałyby moralne prawo oceniać czyjąkolwiek kulturę.

Chamskie odzywki, język typowy dla gimnazjalistów lub pijaczków spod budki z piwem - choćby sławetne dymanie kota.

Pogarda dla języka polskiego.

Przeinaczanie wypowiedzi, ignorowanie rozmówców i ich argumentów, gdy są niewygodne, nieznajomość słowa "przepraszam", "wybacz" itp.

Komorowskiemu brakuje wiele w kwestii etykiety, ale już wole tego "nieświadomego" swoich gaf "gajowego" niż takiego jak Ty, świadomie i perfidnie poniżającego ludzi.

Podkreślałeś nie raz swoje korzenie, wychowanie w duchu tradycji i patriotyzmu... to bzdura.
          ...chyba, że są na tym świecie ludzie, dla których to powyższe jest do pogodzenia z pogardą dla rodaków ...

Także daj sobie siana z tym moralizowaniem, Ciebie nie razi brak ogłady Komorowskiego, bo pewnie sam nie wiedziałbyś jak się tam zachować, Tobie chodzi o wypełnienie obowiązku ciągłego obrzydzania ludziom obecnej władzy.

• lechowski51 Re: Pą Prezydą 09.07.12, 10:51
            O ile pamietam najwieksza "zniewaga" jaka Cie uraczylem bylo nazwanie Twoich pogladow lewackimi,co moim zdaniem jest zgodne z tym co reprezentujesz na tym forum.Moze wiec Katonie przypomnij sobie inne moje "chamskie" okreslenia?!
            Co do Komorowskiego?.Z bulem obserwuje nie jego wpadki a uwiad Urzedu Prezydenta oraz otaczanie sie ludzmi/doradcami/ jednej opcji politycznej,czyli postgrobowcow z PZPR i Mumii Wolnosci.A zaproszenie kata polskich robotnikow z Wybrzeza i Wujka Jaruzelskiego jako eksperta od spraw rosyjskich uwazam za przekroczenie wszelkich norm przyzwoitosci.
            Dlatego nie dziwi mnie takie zachowanie Polakow.
            www.youtube.com/watch?v=kyIvftTEJmI
            • palacz67 Re: Pą Prezydą 09.07.12, 11:44
              Zastanawiam się, który z Was jest bardziej uparty. Miłego poniedziałku:-)
            • Gość: Tarzan Re: Pą Prezydą IP: *.flash-net.pl 09.07.12, 23:20
              > O ile pamietam najwieksza "zniewaga" jaka Cie uraczylem bylo nazwanie Twoich po
              > gladow lewackimi,co moim zdaniem jest zgodne z tym co reprezentujesz na tym for
              > um.

Czy oby na pewno formułowałeś zdania typu "Twoje poglądy są takie, a takie"?
              Chamstwo nie musi polegać na napisaniu "ty ch...u".

Może zastanów się trochę? ;) ... o ile to jak Cie widza ma dla Ciebie znaczenie ;)

>Moze wiec Katonie przypomnij sobie inne moje "chamskie" okreslenia?!

Może pomyśl o zachowaniu, a nie tylko pojedynczych określeniach?

>Z bulem obserwuje nie jego wpadki a uwiad Urzedu Prezyden

"Z bólem", drogi Lechowski.

Nie piszesz o "uwiądzie urzędu", a opisujesz durne lapsusy. Podobnie, nie krytykujesz partii Palikota, a podniecasz się durnymi kabaretowymi tekstami o ru...iu kota.
              nie zamierzam po raz kolejny tłumaczyć Ci na czym polega idiotyzm takiego postępowania w przypadku dorosłej osoby, która uważa się za intelektualistę.

Wolisz imaż wioskowego głupka, Twój wybór, ale nie licz, że w takim przypadku będziesz traktowany poważnie.

Co do przyzwoitości, to nie krzycz teraz, bo nie protestowałeś, gdy PiSowscy władcy zapraszali do współpracy np. komunistycznych sędziów.
              To moralność Kalego.
              Z jednej strony wrzuca sie do błota Kraśkę, czy Olejnik, bo mieli rodziców umoczonych, a jednocześnie zastanawia się nad "odpokutowaniem win" przez np. Petelickiego.

... i jeszcze innych oskarża o relatywizowanie zła ;)

Rzuć hasłem o mnożeniu pytań albo co tam jeszcze masz dyżurnego, a potem zrealizuj dniówkę w postaci wklejanki o upadku Polski za rządów PO, bo przecież Prawdziwi Polacy głosują jedynie na PiS.

Politycznym aktywistą jesteś i tyle. Mam nadzieje, że przynajmniej robisz to w co wierzysz, a nie po prostu za pieniądze...

• lechowski51 Re: Pą Prezydą 10.07.12, 09:24
                I znow niestety ble,ble,ble.Zamiast przykladow chamstwa,ktorego mi zarzucasz knocisz nowa definicje "chamstwa inaczej".Znow Kryże wyskoczyl Ci z lodowki a zapominasz o aparatczykach PZPR w PO jak chocby sekretarz KC PZPR Swiecicki czy tacy jak prof.Nałecz,Borowski.
                Prezydent Komorowski oprocz gaf czasem splodzil cos sensownego,jak chocby przekonanie rzadu Naszego Ukochanego Przywodcy aby blok Panteon narodowy stal sie obowiazkowy w nauczaniu polskich licealistow.
                Z bulem jednak stwierdzam ze w jego prezydencji wiecej gaf i nieudanych przedsiewziec jak chocby ustawa o zgromadzeniach.
                wiadomosci.onet.pl/kraj/kolejna-wpadka-komorowskiego-bul-polakow,1,4213928,wiadomosc.html
                • Gość: hi hi Re: Pą Prezydą IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.12, 13:16
                  "Z bulem jednak stwierdzam ze w jego" (lechowskiego51) edukacji są potężne braki
                • Gość: Tarzan Re: Pą Prezydą IP: *.flash-net.pl 10.07.12, 13:58
                  > I znow niestety ble,ble,ble.Zamiast przykladow chamstwa,ktorego mi zarzucasz kn
                  > ocisz nowa definicje "chamstwa inaczej".

Konkretnie opisywałem Twoje zachowanie wobec rozmówców niejednokrotnie, chyba bym Cie obraził traktując jak durnia, który nie rozumie tego co czyta kilkakrotnie.

>Znow Kryże wyskoczyl Ci z lodowki a zap
                  > ominasz o aparatczykach PZPR w PO jak chocby sekretarz KC PZPR Swiecicki czy ta
                  > cy jak prof.Nałecz,Borowski.

Znów traktujesz mnie jako orędownika PO. Nawet jeśli tak odruchowo traktujesz każdego, kto krytykuje PiS, to powinieneś wziąć pod uwagę to co niejednokrotnie pisałem. ;)

>> Z bulem jednak stwierdzam ze w jego prezydencji wiecej gaf i nieudanych przeds
                  > iewziec jak chocby ustawa o zgromadzeniach.

No cóż, nie było, nie ma i nie będzie takiego prezydenta, czy premiera, który by wszystkim dogodził i w każdej materii podejmował fortunne jedynie decyzje.

Nie widzę powodu, by się podniecać i klepać po 5 razy tygodniowo co tam tym razem prezydent zrobił.
                  • lechowski51 Re: Pą Prezydą 25.07.12, 15:58
                    Z bulem serca stwierdzam ze spichcony przez pogrobowcow z Mumii Wolnosci projekt o zgromadzeniach zamiast POrzadkowac zycie w Polsce wyladuje po decyzji Trybunalu Konstytucyjnego w koszu.
                    www.rp.pl/artykul/10,918604-Senat-o-zmianach-w-Prawie-o-zgromadzeniach.html
                    • lechowski51 Re: Pą Prezydą 13.08.12, 17:05
                      Pą Prezydą pragnie nas chronic przed obcymi rakietami i chce zbudowac zamiast Amerykanow,wlasny system antyrakietowy.Nawet w WSI24 wiedza ze to mrzonka i takie sobie gajowego gadanie.O tym i ostatnich krachach na polskim rynku,niezawodny Michalkiewicz;
                      www.bibula.com/?p=59664
                      • lechowski51 Re: Pą Prezydą 15.08.12, 14:14
                        Sam juz nie wiem z czego jest dumny?!.Czy zwyciestwa nad bolszewikami czy jak jego tescie chce czcic tych ktorzy bezbozny bolszewizm kosztem tysiecy ofiar Polsce narzucili?.
                        fakty.interia.pl/polska/news/uroczystosci-przed-grobem-nieznanego-zolnierza,1832649
                        jaron.salon24.pl/219651,komorowski-chcial-pomnika-bolszewikow-w-ossowie
                        • Gość: Tarzan Re: Pą Prezydą IP: *.flash-net.pl 15.08.12, 14:28
                          Nie odróżniasz stary komuchu pomnika ku chwale za zasługi od zwykłego uhonorowania poległych. Szacunek dla zmarłych.

Kto cię wychowywał?
                          Zapaliłeś kiedykolwiek świeczkę na niemieckim grobie, czu położyłeś kamień na macewie?

Nie, bo ty nie masz za grosz szacunku do ludzi...

jak każda bolszewicka menda....
                          • lechowski51 Re: Pą Prezydą 15.08.12, 15:15
                            Boszewia o roznego rodzaju zbrodnicze i ich wyznawcy nie rozrozniaja czy jest cmentarz zolnierski a czym jest pomnik ku czci tych zolnierzy.Jako harcerz odnawialem na swoim cmentarzu groby zolnierzy austriackich.W moim miescie jest cmentarz zolnierski zolnierzy bolszewickich,ktorzy zginelli w walce z Niemcami.Sa tez posrod nich niestety bandyci ktorzy zginelli z rak polskiego podziemiaw latach 1945-47.W naszej kulturze i tradycji szanujemy miejsca pochowku naszych wrogow.Natomiast to co chcial zrobic w Ossowie Pą Prezydą,to wybudowac bolszewiko monument chwaly ozdobiony bagnetami wystajacymi z ziemi.Podobnie na Chryszczatej Ukraincy chcieli uczcic swoich bandytow mordujacych niewinna ludnosc cywilna na terenie Bieszczad.
                            www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090428/bieszczady/964068803
                            • Gość: Bojko Re: Pą Prezydą IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.12, 15:26
                              może byś w końcu zamilkła tępa ubecka mendo lechowski51
                            • Gość: Tarzan Re: Pą Prezydą IP: *.flash-net.pl 15.08.12, 15:42
                              > Boszewia o roznego rodzaju zbrodnicze i ich wyznawcy nie rozrozniaja czy jest c
                              > mentarz zolnierski a czym jest pomnik ku czci tych zolnierzy.'

Nie parafrazuj moich słów, bo tłuku dokładnie to samo napisałem.

Tylko, że problem z tym rozróżnieniem to masz ty, komunistyczna mendo.

• lechowski51 Re: Pą Prezydą 15.08.12, 18:17
                                Dlatego spadkobierco bolszewickiej tradycji zobacz jak wygladaja cmentarze zolnierskie a jak mial wygladac pomnik ku czci bolszewikow w Ossowie o ktory zabiegal Pą Prezydą a potem tokuj o "parafrazowaniu".
                                • lechowski51 Re: Pą Prezydą 23.08.12, 10:30
                                  Czyzby Pą Prezydą razem z Kuroniem krzewil idee braterstwa w "czerwonym harcerstwie"?
                                  wpolityce.pl/wydarzenia/34601-druh-komorowski-zwizytowal-harcerzy-i-zaapelowal-o-krzewienie-idei-braterstwa-nie-zabraklo-tez-gawedy-o-milosci-do-druhny-anny
                                  • Gość: Tarzan Re: Pą Prezydą IP: *.flash-net.pl 23.08.12, 12:43
                                    > Czyzby Pą Prezydą razem z Kuroniem krzewil idee braterstwa w "czerwonym harcers
                                    > twie"?

Czyżby nawet przygoda harcerska była tożsama ze zdrada narodową?

Ja pierdziele, Lechowski, to jest chore!

Na ile umoczone w komunie są Twoje dzieci? nie były harcerzami, nie brały udział w akcjach szkolnych, nie chodziły na pochody pierwszomajowe ...

• lechowski51 Re: Pą Prezydą 23.08.12, 14:06
                                      Trafiles!.Niestety moje dzieci nie mogly brac udzialu w tym pieknym ruchu skautowskim jakim jest i w II Rzeczpospolitej bylo harcerstwo.Nie braly udzialu do komunistyczne harcerstwo zamiast uczyc polskie dzieci patriotyzmu-uczylo jak Kuron walterowskich wzorcow.Nalezaly tylko do PCK i chodzily na SKS.
                                      Nie chodzily tez na pochody 1 majowe.Pamietam dyskusje z dyrektorem szkoly gdy corka przyszla z wiadomoscia o obvwieszczeniu dyrektorskim w ,ktorym to, zobowiazywal dzieci do udzialu w pochodzie pod sankcja obnizenia oceny ze sprawowania.Byl stan wojenny a pochod przypadal wowczas w niedziele.Oznajmilem dyrektorowi ze moja corka w niedziele pojdzie na msze do kosciola a nie na pochod.Poinformowalem go rowniez,ze w wypadku obnizenia jej stopnia za sprawowanie zasypiemy miasto ulotkami o tym wydarzeniu.Skonczyla szkole ze swiadectwem z paskiem...
                                      • Gość: Tarzan Re: Pą Prezydą IP: *.flash-net.pl 24.08.12, 21:47
                                        > Trafiles!.

ech...

Lechowski, nie podniecaj się martyrologią i bohaterstwem swym i dzieci, powinniście oczywiście wszyscy otrzymać Orła Białego.

Ja jedynie stwierdzam, że podważanie autorytetu kogokolwiek, bo był w dzieciństwie harcerzem jest chore i tyle, bez względu na to, czy puszczałeś dzieci na pochody, czy nie.

Za chwilę nazwiesz kogoś zdrajcą narodu, bo matka go urodziła w szpitalu im. Lenina, a nie Dzieciątka Jezus.

To jest absurd, który należało by wstawić do wiadomego wątku.

• lechowski51 Re: Pą Prezydą 25.08.12, 17:06
                                          Absurdem jest twierdzic jak Ty ,ze wszyscy kradna,wszyscy chodzili na pochody 1 majowe,jak rowniez,ze przynaleznosc do PZPR czy sluzba w SB to tak jak praca w bibliotece.W nosie mam ordery.Wazne ze moge sobie patrzec w oczy golac sie codziennie z rana i moje dzieci nie musza sie wstydzic jak Monika Olejnik czy Prezydentowa Komorowska za swoich sbeckich rodzicow.

Absurdem jest tez karanie Ramony!
                                          wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-marzeny-nykiel/34754-ramona-tez-popierala-bronislawa-komorowskiego-czy-wyrok-ws-60-gramow-marihuany-zamowionej-w-usa-bedzie-lagodniejszy
                                          • Gość: Tarzan Re: Pą Prezydą IP: *.flash-net.pl 25.08.12, 17:47
                                            > Absurdem jest twierdzic jak Ty ,ze wszyscy kradna,

Nigdy tak nie napisałem.

Jedyne semantyczne nadużycie jakie popełniam, to w uproszczonej wersji: wszystkie partie są siebie warte.

> wszyscy chodzili na pochody 1 majowe

Nigdy tego nie twierdziłem.
                                            Zacytuj albo przyznaj się do przeinaczenia.

Stwierdzam jedynie, że idiotyzmem jest podważać czyjąś moralność, bo był charcerzem, chodził na pochody, czy coś w tym stylu.
                                            To jest chore.

> ze przynaleznosc do PZPR czy sluzba w SB to tak jak praca w bibliotece

Nigdy nie napisałem, że służba w SB to jak praca w bibliotece.
                                            Albo zacytuj albo przyznaj się do konfabulacji.

Co do PZPR, to twierdziłem i twierdzę, że należało do niej i osoby które zrobiły to z przyczyn pragmatycznych nie mających nic wspólnego z polityką, czy z konieczności.
                                            Nie wierząc w zmianę ustroju, próbowali zmieniać jego oblicze.
                                            Ja tych ludzi rozumiem.
                                            Ty nie, uważasz ich za zdrajców i oczywiście stwierdzisz zaraz, że Ty to byś w takich latach 60-tych, czy 70-tych zszedł do podziemia i albo wolna Polska albo śmierć.
                                            ..tyle, ze w takie oświadczenia, to tylko Ty sam wierzysz. ;)

Poza tym mówimy o harcerstwie.

Jeśli stawiasz znak równości między ZHP i SB, czy nawet PZPR to mogę jedynie współczuć.

• lechowski51 Re: Pą Prezydą 26.08.12, 13:03
                                              piszesz;
                                              Co do PZPR, to twierdziłem i twierdzę, że należało do niej i osoby które zrobiły to z przyczyn pragmatycznych nie mających nic wspólnego z polityką, czy z konieczności.
                                              Nie wierząc w zmianę ustroju, próbowali zmieniać jego oblicze.
                                              Ja tych ludzi rozumiem.
                                              Ty nie, uważasz ich za zdrajców i oczywiście stwierdzisz zaraz, że Ty to byś w takich latach 60-tych, czy 70-tych zszedł do podziemia i albo wolna Polska albo śmierć.
                                              ..tyle, ze w takie oświadczenia, to tylko Ty sam wierzysz. ;)

Poza tym mówimy o harcerstwie.

Jeśli stawiasz znak równości między ZHP i SB, czy nawet PZPR to mogę jedynie współczuć.

Nie ja nie uwazam tych ktorzy nalezeli do PZPR za zdrajcow,natomiast gdy bylych komuchow jak Kuron,Geremek czy Modzelewski nazywa sie ojcami i budowniczymi III Rzeczpospolitej to ogarnia mnie wscieklosc.TO Zapora Dekutowski,Ogien,rotmistrz Pilecki i gen Fieldorf Nil rozstrzelani przez komunistycznych bandytow nimi byl!.To oni do konca wypelnili przysiege na wiernosc Rzeczpospolitej.
                                              Ci ktorzy do swojego politycznego łajdactwa dorabiaja teze o tym ze chcieli zmieniac PZPR od wewnatrz poprostu nie chca przyznac sie do swojego tchorzostwa.Oczywiscie nie stawiam znaku rownosci pomiedzy przynaleznoscia do harcerstwa i PZPR.Stawiam natomiast teze ze w hacerstwie,ZMP,ZMS komunisci wykuwali przyszle kadry do SB i PZPR.Przyklady karier Kuronia,Modzelewskiego,Kwasniewskiego,Cimoszewicza,Jaskierni i innych sa tego najlepszym potwierdzeniem.
                                              • Gość: Tarzan Re: Pą Prezydą IP: *.flash-net.pl 26.08.12, 14:36
                                                > Nie ja nie uwazam tych ktorzy nalezeli do PZPR za zdrajcow

Dezawuujesz każdego, którego choćby ojciec był w PZPR.
                                                Uważasz członków PZPR za zdrajców, wciąż powtarzasz nazwiska Kuronia choćby.
                                                Nawet w tym samym poście nazywasz to politycznym łajdactwem.

Napisałeś też post, w którym obarczasz winą człowieka za to, że był harcerzem.

> natomiast gdy bylych
                                                > komuchow jak Kuron,Geremek czy Modzelewski nazywa sie ojcami i budowniczymi II
                                                > I Rzeczpospolitej to ogarnia mnie wscieklosc.

Kaczyński tez brał udział w Okrągłym Stole.
                                                Tu znajdziesz listę zdrajców:
                                                pl.wikipedia.org/wiki/Okr%C4%85g%C5%82y_St%C3%B3%C5%82_(historia_Polski)#Strona_solidarno.C5.9Bciowo-opozycyjna
                                                To byli ludzie, jak wielu innych, którzy wybrali drogę dialogu, umowy ... co kosztowało wiele ustępstw wobec komuchów, ale nie doprowadziło do rozlewu krwi.
                                                Wolałbyś to drugie?
                                                ja nie, nawet jeśli ówczesne ustalenia i rzeczywistość po nich mnie nie satysfakcjonuje.
                                                Łatwo Ci, bo twoje bohaterstwo objawia się jedynie w gadce "po fakcie", tearz łatwo napisać, ja bym zrobił to, czy tamto.

To są bzdety, takie tanie bohaterstwo. łatwo kogoś nazwać zdrajcą, a siebie uważać za Prawdziwego Patriotę.

>TO Zapora Dekutowski,Ogien,rotmist
                                                > rz Pilecki i gen Fieldorf Nil rozstrzelani przez komunistycznych bandytow nimi
                                                > byl!.To oni do konca wypelnili przysiege na wiernosc Rzeczpospolitej.
                                                > Ci ktorzy do swojego politycznego łajdactwa dorabiaja teze o tym ze chcieli zm
                                                > ieniac PZPR od wewnatrz poprostu nie chca przyznac sie do swojego tchorzostwa.

Ci ludzie walczyli w czasie wojny i zaraz po niej.
                                                Nie można porównywać ich do ludzi, którzy szukali drogi do wolności w 20-30-40 lat później!!!

Chcesz powiedzieć, że jedynymi godnymi szacunku patriotami byli ci, co walczyli?
                                                Czy Ty biegałeś z karabinem i strzelałeś do ubeków?
                                                A może podasz mi przykład takiego, który nie był tchórzem?

>Stawiam natomiast teze ze w hacerstwie,ZMP,ZMS komunisci wykuwali przyszle
                                                > kadry do SB i PZPR.Przyklady karier Kuronia,Modzelewskiego,Kwasniewskiego,Cimos
                                                > zewicza,Jaskierni i innych sa tego najlepszym potwierdzeniem.

I jest to błędna teza. Idiotyczna po prostu.

Bo 90% harcerzy to nie komuniści, a dzieciaki, które szukały przygody na obozach.
                                                To były kilkunastoletnie dzieci.

W szkołach odbywała się taka sama indoktrynacja jak w tamtym harcerstwie.
                                                Postawisz tezę, że każdy kto ukończył podstawówkę przed 1989 jest równie umoczony?

Naczytałeś się komunałów i nie potrafisz realnie spojrzeć na problem.

• lechowski51 Re: Pą Prezydą 26.08.12, 15:13
                                                  Odnos sie do calej wypowiedzi i nie wyrywaj z kontekstu poszczegolne zdania.Wiem ze tego nie zrobisz, bo jako specjaliscie od bicia piany,ta forma polemiki stwarza Ci mozliwosc wykoslawiania intencji Twojego adwersarza.
                                                  I tak!.Kaczynski bral udzial w Okraglym Stole ale nie jest nazywany przez Salon ojcem III Rzeczpospolitej.
                                                  Idiotyzm polemiczny-Co chcesz wypowiedziec wojne ruskim jak nie oddadza wraku?!..wykorzystujesz opisujac dzieje postaw Polakow w czasie komunistycznej okupacji.Nie wszyscy jak Geremek byli sekretarzami uczelnianymi PZPR!.Malo tego.Na mojej uczelni najbardziej cenieni profesorowie nigdy nie pobrudzili swoich rak przynaleznoscia do PZPR.
                                                  Nie nalezalo wiec mordowac komunistow po Okraglym Stole,nie nalezalo tez przekreslac ich lajdackie poczynania "gruba kreska" jak to uczynil Mazowiecki na polecenie Michnika,Geremka i Kuronia.Nalezalo tak jak zrobili to np.Czesi pozbawic komunistycznych dygnitarzy prawa do sprawowania prze 10 czy 15 lat stanowisk panstwowych w wolnej Polsce.
                                                  • Gość: Tarzan Re: Pą Prezydą IP: *.flash-net.pl 26.08.12, 15:20
                                                    > Odnos sie do calej wypowiedzi i nie wyrywaj z kontekstu poszczegolne zdania.Wie
                                                    > m ze tego nie zrobisz, bo jako specjaliscie od bicia piany,ta forma polemiki st
                                                    > warza Ci mozliwosc wykoslawiania intencji Twojego adwersarza.

Proszę bardzo, zacytuję Twoją "całą wypowiedź"

> Czyzby Pą Prezydą razem z Kuroniem krzewil idee braterstwa w "czerwonym harcers
                                                    > twie"?

Więc, co złego uczyniłem?

> I tak!.Kaczynski bral udzial w Okraglym Stole ale nie jest nazywany przez Salo
                                                    > n ojcem III Rzeczpospolitej.

I to go tak bardzo boli, że nakręca cały ten burdel.

Gdy zniknie, zniknie też frakcja prezesowskich lizidupków, myślę, że personalne ambicje nie będą dominowały i PiS odzyska prawdziwe oblicze.
                                                    Bardzo możliwe, że zyska na poparciu.

> Nie nalezalo wiec mordowac komunistow po Okraglym Stole,nie nalezalo tez przek
                                                    > reslac ich lajdackie poczynania "gruba kreska" jak to uczynil Mazowiecki na pol
                                                    > ecenie Michnika,Geremka i Kuronia.

Można tak było zrobić, może nie można było, a może nie chciano?
                                                    Nie wiem.

Wiem na pewno, że teraz jest to musztarda po obiedzie i co gorsza dotyczy osób nieżyjących, a więc takich, które nie mogą się bronić co do motywów.
                                                • Gość: nikita Re: fantasmagorie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.08.12, 15:15
                                                  lechowski - bawi mnie twoja rewolucyjna dzialalnosc. Zapominasz o jednym. O tym jak jest, czy jak bedzie decyduja ci ktorzy maja wladze i pieniadze. Ty i tobie podobni nie macie ani jednego ani drugiego, macie tylko pozwolenie na pyszczenie do woli, snucie fantazyjnych basni i upajanie sie swoim zatroskaniem o losy ojczyzny i narodu. A tak naprawde to nic nie mozecie. Jedynym ustrojem ktory dawal wam nadzieje na wprowadzenie swoich pokretnych idei w zycie byl czas realnego socjalizmu. Nie wykorzystaliscie swej szansy, przegrali z kretesem i zostaly wam tylko sny o polsce wolnej od "moża do moża" i to forum ktore stalo sie wasza ambona.
                                                  Gdyby jednak udalo sie wam sprowokowac rewolucje na miare leninowskiego sprawiedliwego zrywu to i tak ja przegracie. Jak zawsze zreszta. Zostala by chociaz kolejna rocznica dla obchodow kolejnej zwycieskiej kleski.

• lechowski51 Re: fantasmagorie 14.09.12, 20:06
                                                    Czesc Pana Prezydenta zostala uratowana!.Kto znow podniesie reke na nasza ukochana wladze to zostanie mu odcieta!
                                                    www.youtube.com/watch?v=kSK5sY13Gv8
                                                    fakty.interia.pl/polska/news/tworca-antykomorpl-zostal-skazany,1842711,3
                                                  • lechowski51 Re: fantasmagorie 27.09.12, 16:36
                                                    ...a pamietam jak pelniacy wowczas obowiazki Prezydenta RP obecny Pą Prezydą mowil ze "panstwo zdalo egzamin".Teraz okazuje sie ze w amber-panstwie Tuska nie potrafia nawet godnie pogrzebac zmarlych.
                                                    www.rp.pl/artykul/459542,937052-Wielkie-bledy-po-katastrofie.html
                                                  • lechowski51 Re: fantasmagorie 28.09.12, 18:41
                                                    Ziemkiewicz o Pą Prezydą;

Polakom podoba się Prezydent Komorowski, ponieważ on nie istnieje. Podpisuje grzecznie, co dają mu do podpisania, wygłasza banały, pojawia się na spotkaniu koła gospodyń wiejskich, albo w ONZ. On jest człowiekiem, który za nic nie odpowiada i niczego nie potrzebuje. Taki styl do pewnego czasu jest akceptowany przez Polaków. Jak zwykle przy okazji sukcesów PO, kluczem do dobrych notowań Komorowskiego są znacznie obniżone oczekiwania.
                                                    www.stefczyk.info/publicystyka/opinie/ziemkiewicz-stary-wujo-prezydent
                                                  • ja-tarzan Re: fantasmagorie 28.09.12, 20:53
                                                    > Polakom podoba się Prezydent Komorowski, ponieważ on nie istnieje.

Widocznie większości Polaków odpowiada prezydent, którego kompetencje są podobne do tych Królowej Brytyjskiej.

Już jeden prezydent chciał wzmocnienia jego urzędu i chętnie widziałby system prezydencki. Głosowałeś wtedy na Wałęsę?

Chcesz udowadniać wyższość systemu prezydenckiego nad gabinetowo-parlamentarnym, czy po prostu bezmyślnie wklejasz Ziemkiewicza, bo ... przecież nic pozytywnego o władzy nie napisze ;)

Czy wiesz chociaż jaki pogląd na system rządów ma Ziemkiewicz?

...nie wiesz ;)

• Gość: dewiad Re: Pą Prezydą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 12:10
                      lechowski to pewnie historyk albo chory komputerowiec bo wszędzie go pełno a jaki mądry?!!!
                      • ja-tarzan Re: Pą Prezydą 06.10.12, 16:23
                        >> lechowski to pewnie historyk albo chory komputerowiec bo wszędzie go pełno a ja
                        > ki mądry?!!!

Chyba histeryk raczej niż historyk, a co do komputerów, to taki specjalista, że nawet polskiej czcionki nie umie użyć ;)
    • Gość: aldona Re: Pą Prezydą IP: *.play-internet.pl 28.09.12, 21:21
      Lechowski nie ma mózgu ma tylko kopiarkę i to spapraną zresztą jaj ponoć tak czytałam też nie ma! -wynik=pusta wydmuszka wielkanocna
      • lechowski51 Re: Pą Prezydą 28.09.12, 22:46

Widocznie większości Polaków odpowiada prezydent, którego kompetencje są podobne do tych Królowej Brytyjskiej.

Już jeden prezydent chciał wzmocnienia jego urzędu i chętnie widziałby system prezydencki. Głosowałeś wtedy na Wałęsę?

Chcesz udowadniać wyższość systemu prezydenckiego nad gabinetowo-parlamentarnym, czy po prostu bezmyślnie wklejasz Ziemkiewicza, bo ... przecież nic pozytywnego o władzy nie napisze ;)

Czy wiesz chociaż jaki pogląd na system rządów ma Ziemkiewicz?

...nie wiesz ;)

To ze wiekszosci Polakom odpowiada rola"obroncy zyrandola",ktora mu wyznaczyl Tusk nie zwalnia dziennikarzy i ludzi myslacych z prawa do oceny takiej prezydentury.
        Wpierw poznaj uprawnienia Krolowej Elzbiety a potem bierxz sie za takie idiotyczne porownaina.
        Z "bulem serca" przyznaje sie ze glosowalem na Bolka Wałęse a Ziemkiewicz,krytykuje nie system prawny czy konstytucyjny a sposob sprawowania prezydentury przez Bula-Komorowskiego.
        • ja-tarzan Re: Pą Prezydą 29.09.12, 07:19
          > To ze wiekszosci Polakom odpowiada rola"obroncy zyrandola",ktora mu wyznaczyl T
          > usk nie zwalnia dziennikarzy i ludzi myslacych z prawa do oceny takiej prezyden
          > tury.

Oczywiście, że nie zwalnia, nie sugerowałem tego. Lechowski, poszukaj pomocy, nauczyciele chętnie dorobią parę groszy, a Ty na korkach z polonistką nauczysz sie czytania ze zrozumieniem.

> Z "bulem serca" przyznaje sie ze glosowalem na Bolka Wałęse a Ziemkiewicz,kryty
          > kuje nie system prawny czy konstytucyjny a sposob sprawowania prezydentury prze
          > z Bula-Komorowskiego.

Z jakich uprawnień nie skorzystał choć mógł?

Jakie decyzje, które były w jego gestii były błędne?

> > Wpierw poznaj uprawnienia Krolowej Elzbiety a potem bierxz sie za takie idiotyc
          > zne porownaina.

Chcesz powiedzieć, że Królowa Elżbieta ma większe uprawnienia niż Komorowski?

Naprawdę?

A idiotyczne to jest to co robisz, Lechowski.

P.S. Lechowski, znów widziałem bandytkę:

www.dziennik.pl/
          leży trochę niżej, pod tematami głównymi, nazywają ją szwed, to chyba pseudonim, albo jest ze Szwecji, nie znam szczegółów, boje się nawet kliknąć na link, nawet gdybym był Zulu Czaką, to nie chciałbym jej spotkać na ulicy, to chyba płatna morderczyni.
          • lechowski51 Re: Pą Prezydą 29.09.12, 09:17
            Idiotycznie mnozysz pytania i czynisz idiotyczne porownania.U mnie na podworku porownanie systemu prezydenckiego do ustroju monarchicznego nazywano porownaiem jak "piesc do nosa"
            ..a Zulu Czaka niestety nie znam.
            • ja-tarzan Re: Pą Prezydą 29.09.12, 19:33
              > Idiotycznie mnozysz pytania

Znów piszesz o mnożeniu pytań, gdy zadałem jedno, góra dwa. Głupi jesteś, czy to jakaś metoda?
              Umówmy się, że to się nazywa mnożeniem pytań, ale ja nadal je będę mnożył, więc wypisywanie tych rewelacji nic Ci nie da.
              tak więc zaniechaj.
              Ja juz sie przyzwyczaiłem do tego, że nie wiesz albo nie masz opinii, ewentualnie jeszcze jej w Wolnych Mediach nie znalazłeś, więc po prostu nie odpowiadaj.

> czynisz idiotyczne porownania.

Kraju, w którym nie ma prezydenta do naszego nie porównam inaczej. Królowa brytyjska piastuje - wg kategorii politycznych - analogiczne stanowisko, choć oczywiście obyczaje i etykieta są inne. Natomiast jest faktyczna władza do "dekoracyjnego prezydenta", jako przeciwieństwa systemu prezydenckiego może być porównana. Poza tym porównanie nie ma znaczenia, skoro kwintesencja jest "dekoracyjna" rola prezydenta, co jasno wynika z tekstu.

Nie masz żadnego poglądu na system prezydencki, czy parlamentarno-gabinetowy, więc po co klepiesz te pierdoły, dla sportu?

> porownanie systemu prezydenckiego do ustroju monarchicznego nazywano porownaiem
              > jak "piesc do nosa"

Pięść do nosa?

W Wlk. Brytanii nie ma od dość dawna monarchii w czystej postaci. Jest monarchia parlamentarna, a ta przejawia wiele podobieństw do innych ustrojów. Fakt, że oficjalna głowa państwa jest koronowana nie stoi na przeszkodzie.
              Może wyłączysz z możliwości dokonania porównań z Polska wszystkie kraje Commonwealthu? ;)

Porównanie dotyczyło kompetencji. Przemyśl zanim coś napiszesz.

>> ..a Zulu Czaka niestety nie znam.

Takiś oczytany?
              • lechowski51 Re: Pą Prezydą 30.09.12, 10:40
                Gdybys mial zielone chociaz pojecie o polityce,to moglbys porownac kompetencje Bula-Komorowskiego do prezydenta Niemiec czy Włoch a nie do Krolowej Anglii.
                Niestety moja wiedza nie jest taka renesansowa jak Twoja,wiec o Zulu Czaka niestety nic nie wiem.Czytalem ostatnio ksiazke noblisty Coetzee Hańba o problemach tamtego regionu.Ksiazka slaba i nie dlatego ze nie bylo o Zulu Czaka.Slaba bo lewactwo w komitecie Nobla nagradza swoich a nie wybitnych.
                • ja-tarzan Re: Pą Prezydą 30.09.12, 14:04
                  > Gdybys mial zielone chociaz pojecie o polityce,to moglbys porownac kompetencje
                  > Bula-Komorowskiego do prezydenta Niemiec czy Włoch a nie do Krolowej Anglii.

Głupio gadasz. A oponujesz dla zasady, bez nawet próby zrozumienia wypowiedzi. Głupio więc też robisz.

A biorąc pod uwagę Twoje tendencje do przerysowywania taki zarzut jest bez sensu.

...i oczywiście na TEMAT nie masz nic do powiedzenia. Potrafisz okreslić jaki model prezydentury uważasz za najlepszy? Nie. nie napiszesz nawet sowa, bo nie potrafisz ... łatwiej Ci te bzdety wklejać.

>> Niestety moja wiedza nie jest taka renesansowa jak Twoja,wiec o Zulu Czaka nies
                  > tety nic nie wiem

Nie można wszystkiego wiedzieć, ale polecam poczytać sobie o nim.

• lechowski51 Re: Pą Prezydą 30.09.12, 15:57
                    Jak po raz n-ty powtorzysz,ze ktos jest glupi to sadzisz,ze Twoje argumenty sa mocniejsze?!.W ten sposob wyrazasz swoja bezradnosc i tyle.Dzieci jak nie umieja uzasadnic swoich racji to wystawiaja jezyk-Ty etykietujesz glupcem.
                    • ja-tarzan Re: Pą Prezydą 30.09.12, 17:43
                      > Jak po raz n-ty powtorzysz,ze ktos jest glupi to sadzisz,ze Twoje argumenty sa
                      > mocniejsze?!.

Cieszę się, że to zauważasz, może wreszcie dojdziesz do wniosku, że hasła "ty, jak inni lewacy..." nie mają sensu?

>Dzieci jak nie umieja uzasadnic swoich racji to wystawiaja jezyk-Ty etykietujesz glupcem.

Cieszę się, że to zauważasz, może wreszcie zrozumiesz, że ignorowanie argumentów i zastępowanie kontrargumentów epitetami, czy sloganami nie zastąpią uzasadnienia.

Rzucanie hasła "Nałęcz i jego ideologiczni koledzy nazywają Pileckiego faszystą" i popieranie tego historią z czasów stalinizmu, czy kilkakrotne czepianie się terminologii w temacie "faszystowskim" i udowadnianie, że używam tego słowa bezpodstawnie, bo to tylko gó...arze demolujący cmentarze, przy jednoczesnym swobodnym nazywaniu feministek kemi-faszystkami razi.
                      • lechowski51 Re: Pą Prezydą 05.10.12, 14:38
                        A moze doradzali mu przy pisaniu tej Ustawy tesciowie,kiedys w UB wysocy dostojnicy?!
                        wpolityce.pl/wydarzenia/37763-prawem-o-zgromadzeniach-stworzonym-przez-zaplecze-komorowskiego-zajmie-sie-trybunal-konstytucyjny
                        • lechowski51 Re: Pą Prezydą 06.10.12, 09:46
                          ...a teraz Pą Prezydą wraz ze swoimi kombatantami tesciami POprowadzi Marsz Niepodleglosci

11 listopada poprowadzi Pan marsz?

To jeden z przykładów szerszego problemu. Źle się stało, że 11 listopada stał się okazją do świętowania przeciwko sobie i budowania podziałów. Dlatego podejmę ryzyko, by tak jak prowadziłem 11 listopada w latach 70tych i 80tych, tak i teraz poprowadzić marsz i zademonstrować, że przy istotnych różnicach szanujemy odmienne tradycje pracy dla Polski z naszej historii. Dlatego zaczniemy przy Grobie Nieznanego Żołnierza, który powinien być wspólny dla wszystkich. Chcę byśmy poszli koło pomnika prymasa Wyszyńskiego, który uosabia tradycję wspólnoty i uwzględnia rolę kościoła w polskiej historii. Chciałbym byśmy poszli koło redakcji „Robotnika" na Krakowskim Przedmieściu przy Wareckiej. Chciałbym byśmy złożyli kwiaty pod pomnikiem marszałka Piłsudskiego (symbolu walki o wolność), pomnikiem Witosa, Paderewskiego, Dmowskiego, czyli przywódców różnych nurtów patriotyzmu. Oni wszyscy zasłużyli się Polsce, choć wcale się nie lubili. Im wszystkim należy się nasza wdzięczność. Oni się nie kochali, ale wszyscy kochali Polskę.
                          www.rp.pl/artykul/107684,939807-Stane-na-czele-marszu.html?p=1
                          • lechowski51 Re: Pą Prezydą 06.10.12, 21:07
                            Pisowski szczur w rzadzie Naszego Ukochanego Przywodcy prowadzi krecią robotę.Tylko Pą Prezydą moze uratowac nasz kraj i zasiegajac rady ge.Jaruzelskiego wprowadzic stan wyjatkowy.
                            fakty.interia.pl/polska/news/gowin-podpisal-rozporzadzenie-ws-reorganizacji-sadow,1850090
                            • ja-tarzan Re: Pą Prezydą 06.10.12, 21:09
                              > Pisowski szczur w rzadzie Naszego Ukochanego Przywodcy prowadzi krecią robotę.T
                              > ylko Pą Prezydą moze uratowac nasz kraj i zasiegajac rady ge.Jaruzelskiego wpro
                              > wadzic stan wyjatkowy.

Czemu uważasz, że procedury demokratyczne nie mają sensu i należałoby wprowadzić stan wyjątkowy?

• lechowski51 Re: Pą Prezydą 08.10.12, 17:21
                                Chyba POjade aby wraz z Pą Prezydą,Nałęczem i Jaruzelskim dzielnie maszerowac 11 listopada....
                                wpolityce.pl/wydarzenia/37971-nasz-wywiad-ziemkiewicz-dzialalnosc-komorowskiego-sluzy-judzeniu-polakow-przeciw-sobie-i-tworzeniu-podzialow
                                • ja-tarzan Re: Pą Prezydą 09.10.12, 19:39
                                  > Chyba POjade aby wraz z Pą Prezydą,Nałęczem i Jaruzelskim dzielnie maszerowac 1
                                  > 1 listopada....

A ja tam bym Lechowski z Jaruzelem nie maszerował, ale to Twój wybór.

Rafał Ziemkiewicz: Niewątpliwie marsz prezydenta Komorowskiego jest wymierzony w Marsz Niepodległości. To nie jest jednak dla mnie żadne zaskoczenie. Od dawna wiedziałem, że prof. Tomasz Nałęcz lobbuje w środowiskach kombatanckich i innych środowiskach na rzecz takiego kontrmarszu.

GW natomiast pisze:

Prezydent Bronisław Komorowski chciał, by uniknąć gorszących burd w Święto Niepodległości i by przez stolicę przeszedł jeden wspólny marsz. - Mamy miejsce idealne do takiej manifestacji. Szlak narodowego panteonu. Stacjami są pomniki naszych bohaterów narodowych - mówił prof. Tomasz Nałęcz, doradca prezydenta. - Było marzeniem prezydenta i kombatantów, żeby to był wspólny marsz. By przy wszystkich odmiennościach iść razem - dodaje prof. Nałęcz.

Kto kłamie?

• lechowski51 Re: Pą Prezydą 09.10.12, 20:46
                                    Nikt nie klamie.Komorowski sadzil ze gdy pojdzie na czele marszu wraz gen.Sciborem-Rylskim to srodowiska prawicowe przylacza sie do nich.Tymczasem nawet zakonie marszu przy pomniku "antysemity" Dmowskiego nie spowodowalo tego ze w radosnym nastroju mohery i fajnopolacy beda sie razem bawic 11 listopada.
                                    Jak sie wyklucza z zycia narodowego cale grupy ludzi ze wzgledu na ich inne pojmowanie patriotyzmu to trudno sie dziwic ze nawet w dniu tak waznym dla calego narodu beda swietowac oddzielnie.Niech Bul-Komorowski na swoim marszu zainicjuje powstanie pomnika swego poprzednika czyli sp.Kaczynskiego to byc moze w nastepnym roku to co sie rozpadlo po 10 kwietnia powoli zacznie sie zrastac.
                                    • lechowski51 Re: Pą Prezydą 13.10.12, 18:55
                                      O tym dlaczego nie chce isc razem z Prezydentem RAZ...

Do czczenia ramię w ramię ze mną (bo tylko za siebie mówię, choć myślę, że podpisze się pod moimi słowami wielu) pcha się prezydent, za którym, jak za Wałęsą kłamstwa bolkowe, ciągnie się odór niejasnych kontaktów z WSI i oczywistego kłamstwa, jakiego się w tej sprawie dopuścił. Kłamstwa, które zamiast wyjaśnić − przydeptał i ukrył pod zmową milczenia. Który nigdy nie wyjaśnił, co zrobił z ekspresowo po tragedii smoleńskiej przejętymi archiwami, znajdującymi się wcześniej w gestii jego poprzednika. Który stawiając sprawy na głowie chciał rocznicę Bitwy Warszawskiej uczynić okazją do czczenia bolszewickich najeźdźców. A obchody Święta NIepodległości, na czele których chce dziś stawać, najpierw usiłował zablokować łamiącą wszelkie normy przyzwoitości, oprotestowaną zgodnie przez wszystkie organizację broniące praw obywatelskich ustawą, i zmienił taktykę dopiero gdy okazało się, że jego nieudolnie rządzące ugrupowanie nie zdołało tej ustawy „przeprocedować" w odpowiednim czasie.

Jak już raz napisałem − jeśli Janusz Palikot nagle znowu przepoczwarzy się w katolickiego fundamentalistę i zapragnie jednoczyć Polaków na wspólnych obchodach rocznicy beatyfikacji Jana Pawła II, to ja na organizowane przez niego obchody iść nie zamierzam. Dokładnie z tej samej przyczyny nie zamierzam obchodzić Święta Niepodległości z jego przyjacielem, sprawującym dziś najwyższy urząd III RP. Podobnie, jak nie obchodziłem patriotycznych świąt z tak dziś dowartościowywanym przez prezydenta Komorowskiego towarzyszem Jaruzelskim, choć deklarował on patriotyzm równie ostentacyjnie, i nawet podkreślił to przywracając w „ludowym" wojsku w miejsce ruskich okrągłych czap tradycyjne polskie rogatywki.
                                      www.rp.pl/artykul/9157,942156.html?p=1
                                      • lechowski51 Re: Pą Prezydą 18.10.12, 21:13
                                        Ciekawa koncepcja!.Moim zdaniem ma ogromne szanse wygrac z Bul-Komorowskim.

Co istotne, prof. Gliński pojawił się na scenie od razu jako kandydat na szefa rządu. Tym samym - jako osoba aspirująca do najwyższych urzędów w państwie. Zwróćmy uwagę: nikt nie kwestionował jego referencji, nikt nie powiedział, że się nie nadaje, że to pomyłka. Nawet komentatorzy w pierwszym odruchu krytyczni - bo postać nieznana - korygowali szybko zdanie.

Do wyborów jeszcze 3 lata. Po tym okresie, jeżeli nie odsunie się w cień, prof. Gliński będzie już człowiekiem znanym, z dużą rozpoznawalnością. W kampanii jego sztab nie będzie musiał tracić środków i energii na przedstawianie Polakom kandydata. Zarazem to wciąż nie będzie ktoś z klasy politycznej; to nadal będzie kandydat świeży, ekspercki, nieuwikłany w polityczne gierki i zwody.

3 lata to też wystarczający czas, by kandydat obył się w świecie polityki i mediów. Ponieważ nie ma innych politycznych obowiązków, można również korygować jego wady, szkolić itp.
                                        wpolityce.pl/artykuly/38749-prezydent-glinski-wyglada-na-to-ze-opozycja-znalazla-idealnego-ze-swojego-punktu-widzenia-kandydata-na-prezydenta
                                        • lechowski51 Nie po to Tusk 29.10.12, 18:03
                                          likwidowal polskie stocznie aby dzis w nich budowac ponownie okrety!.Co na to glownodowodzacy polska armia?.Czyzby wszystko bylo "arcyproste"?!

My po raz kolejny, na bezdurno wykładając pieniądze budżetowe, zakupimy jednostki, podając tlen stoczniom niemieckim - ciągnął dalej Brudziński. - Pan prezydent nic nie mówi, najpewniej zajęty szukaniem miejsca na przypięcie kotylionu z okazji 11 listopada. A przecież zdolność obronna naszej armii jest mniejsza niż w 1939 r.

Brudziński krytykował też pomysł zakupu w Niemczech używanych okrętów podwodnych. - Nie potrzebujemy szmelcu z Niemiec. Kupiliśmy już używane czołgi Leopard, które muszą stać w ogrzewanych garażach, bo inaczej nie zapalą. Może okręty te będą miały zdolność do zanurzenia, ale do wynurzenia potrzebny już będzie dźwig pływający Gucio. Ale ten przecież został sprzedany.
                                          wyborcza.pl/1,75248,12760749,Brudzinski_o_zakupie_okretow_z_Niemiec__Nie_potrzebujemy.html
                                          • lechowski51 Gajowy wybral sie na 03.11.12, 19:04
                                            polowanie w Tatry,Nasz Ukochany Przywodca umowil sie na kawe z sedzia Milewskim na jutrzejsze spotkanie Lechi z Legia a Sikorski wypisuje brednie na Twitterze.Oto polskie "elity"!
                                            fakty.interia.pl/polska/news/rmf24-skandal-z-udzialem-rzadzacych-nie-pojawili-sie-na,1859146
                                            ...a Bolek Wałęsa pisze na blogu.
                                            • lechowski51 Panstwo zdało egzamin 04.11.12, 17:35
                                              powiedzial Palant Komorowski i zamiast po ponad 2 latach od pogrzebowej farsy pozegnac swojego poprzednika POjechal sobie Burak w Tatry!
                                              fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/nieobecni-na-pogrzebie-kaczorowskiego-z-powodu-wstydu,1859205
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka