sp1962 22.10.12, 14:21 biskup 2,4 promila alkoholu spowodował wypadek, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ronin Re: biskup 2,4 promila IP: *.tktelekom.pl 22.10.12, 15:40 gdzie kiedy co i jak >? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Re: biskup 2,4 promila IP: *.tktelekom.pl 22.10.12, 15:48 kom.."Anioł wtargnął na jezdnię, biskup nie chciał go rozjechać, skręcił i bęc. Polacy nic się nie stało". www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/708751,Warszawa-pijany-biskup-rozbil-auto-na-latarnikom.... "GDYBY JEŹDZIŁ NA OSIOŁKU JAK CHRYSTUS TO NIE BYŁO BY TEJ KOLIZJI. DARMOZJADY, PASIBRZUCHY-ZAMIAST BYĆ WZOREM DO NAŚLADOWANIA ROBIĄ TAKIE SZOPKI. A PRZYKŁAD IDZIE Z GÓRY- PATRZ FLASZKA Z GDAŃSKA. ROZKURZYĆ TO CAŁE PURPURACTWO, NIECH IDĄ DO NORMALNEJ PRACY- JESLI POTRAFIĄ ROBIĆ COŚ POŻYTECZNEGO." Odpowiedz Link Zgłoś
4vardtramp Re: biskup 2,4 promila 22.10.12, 16:28 To pewnie lepiej będzie jak wejdą tu za swoimi przedstawicielami narodu - egipcjanami z kebaba islamscy duchowni? Za 20 lat będziesz miał w Tarnobrzegu nowych, niepijących "duchownych". Ja tam wolę pojedynczy przypadek wypadek biskupa (jeden taki na tysiąc), niż trzeźwego, bezkompromisowego brudasa. A ideał nie istnieje. Każdy popełnia błędy. I biskup i Twój(?) Michnik z Urbanem i wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: biskup 2,4 promila IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.10.12, 21:28 No to mamy na forum 4vardtramp-a faszystę! Odpowiedz Link Zgłoś
4vardtramp Re: biskup 2,4 promila 23.10.12, 09:17 @gość. Jak zwał tak zwał. Chociaż wydaje mi się, że użyłeś zbyt mocnego określenia. Nie noszę brązowych ubrań, "nie zamawiam pięciu piw", szanuję ludzi. Również innej wiary czy koloru skóry jednak w swoim domu chcę mieć poukładane według własnego gustu, ukształtowanego przez polską historię, a nie na siłę dopasowywać się do często nieproszonych gości, którzy oprócz zamętu nie wnoszą prawie żadnych dóbr. Nie chciałbyś mieć w sąsiedztwie domu dopraszających się super praw, rozpuszczonych przez tzw. poprawność polityczną czy to złodziei - nacja aż za dobrze znana w np. Nowym Sączu, czy fanatyków religijnych, tu też wiem że skojarzysz. Można by rzec, że to margines, na razie. Vide: paryskie obrzeża przed trzydziestu laty i obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwel Re: biskup 2,4 promila IP: *.flash-net.pl 07.11.12, 16:52 zrub mu tjuning wydechu bendziesz trendy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Promil Jeszcze jeden IP: *.rzeszow.hypnet.pl 22.11.12, 21:48 "Pijany ksiądz zajechał na komendę. Pytał o punkty. Bał się, że straci prawo jazdy. Ksiądz zawitał na komendę by sprawdzić stan konta. Choć limitu punktów karnych nie przekroczył, prawo jazdy stracił. Na komisariat przyjechał kompletnie pijany. Nieumiejętnością przewidywania wykazał się duchowny z Kędzierzyna-Koźle. Do dyżurnego komendy powiatowej zgłosił się mężczyzna w stroju osoby duchownej. Poprosił o sprawdzenie, ile ma punktów karnych. Dyżurny wyczuł od księdza woń alkoholu. Policjanci przeprowadzili badanie - gazeta.pl cytuje Magdalenę Kowalską, oficera prasowego kędzierzyńskiej policji. Ksiądz w wydychanym powietrzu miał ponad 2 promile alkoholu. Jego prawo jazdy zatrzymano na potrzeby postępowania. Mężczyzna będzie miał postawiony zarzut prowadzenia samochodu pod wpływem alkoholu - dodaje portal. Grozi mu teraz do dwóch lat więzienia." Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: biskup 2,4 promila 22.10.12, 16:41 Wiadomość jest tutaj wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12715675,Biskup_przyznaje_sie_do_jazdy_po_pijanemu_i_przeprasza.html?v=1&obxx=12715675#opinions Nie było żadnego wypadku tylko kolizja. Dlatego go wypuścili do domu. Nie rozumiem dlaczego ksiądz biskup nie miał nawet koloratki?Jak to możliwe? Ksiądz też człowiek,tak samo popełnia błędy i za nie płaci.W jego sytuacji konsekwencją będzie prawdopodobnie ustąpienie z pełnionego urzędu,to gorsze niż mandat czy prawo jazdy. Cóż dodać,przykre. Ale żeby z tego powodu wyrażać się źle o kościele ,to tylko ludzie chorzy z nienawiści mają powody do radości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: biskup 2,4 promila IP: *.smsiarkowiec.pl 22.10.12, 19:55 Wjazd w latarnię miał miejsce ok. godz. 14. Ekscelencja musiał nieźle pompować, skoro już o tej porze wyszło 2,5... A tak w ogóle ks biskup opiekował się ruchami trzeźwości w Kościele. Broń nas Panie Boże od takich opiekunów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiarek Re: biskup 2,4 promila IP: *.tktelekom.pl 22.10.12, 20:09 4vardtramp 22.10.12, 16:28 e-ftalo 22.10.12, 16:41 oj Lechowski51 jesteś nygusem pisząc ,że to atak na wiarę i kościół "Bóg jest pewnie dumny ze swojego sługi -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawo i pięść Re: biskup 2,4 promila IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.12, 20:21 Kowalskiego za to skierowali do izby wytrzeźwień a chierarchę wypuścili. Za to wszystkich gliniarzy maczających w tym palce (wypuszczających kierowcę pijaka do domku) należy wypiedrolić z policji Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: biskup 2,4 promila 22.10.12, 21:27 Zawinil to poniesie kare.Nie tlumaczy sie "pomrocznoscia jasna" jak Wałęsa ani urazem golenia jak pijany Kwasniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: biskup 2,4 promila IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.10.12, 21:25 No, musi 5 mszy odwalił, na każdej golnąć mus (zwyczajowo), a i pewnie bez obiadu był, więc sponiewierało biedaka. Pomyślał, że będzie go opatrzność prowadzić i nie udało się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Pieronek Re: biskup 2,4 promila IP: 178.18.17.* 22.10.12, 21:50 Czerwono-nosy biskupek miał jasną pomroczność widział anielicę która wtargnąła mu na jezdnię, biskup nie chciał jej rozjechać, więc jeb_oł w latarnię gdzie najczęściej stoją oblubienice (tirówki) biskupa. "PiSiacy nic się nie stało". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiś Druga trafna myśl nikity!!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.12, 11:56 Ta: utor: Gość: nikita IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.10.12, 19:25 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Nauczyl ze podszyte tchorzem spoleczenstwa, gnace karki przed silniejszymi, bez wahania sprzymierzaja sie z silnymi by gnebic i mordowac slabych, starych i bezbronnych. Swiat do dzis pamieta komu nalezy zawdzieczac czasy ludobojstwa, i na nic sie zdadza wolania o sprostowania, apele i nieudolne proby odbarwiania historii." uzasadnienie trafności: Poczytajcie tą swołocz powyżej! Jak to pluje! Jakby to "cuś" (ta swołocz znaczy) była lepsza od Biskupa!!! Trafił gad w czasy. Silnym, możnym tego świata zależy na zniszzceniu Świętego Kościoła Katolickiego. I czyż nie właśnie 'toto" (ta swołocz) "podszyta tchorzem", "gnaca karki przed silniejszymi" własnie "bez wahania sprzymierza sie z silnymi by gnebic i mordowac slabych, starych i bezbronnych"??? JEST PEWNA BEZKARNOŚCI !!! Tak było zawsze. Już w Biblii opisane jest jak różne swołocze , czyste łajdactwo łatwo za kamienie chwytało!!! Wystarczyło poszzcuć ! A bestialskie mordy UPA... Słusznie podsumowuje nikita" "Swiat do dzis pamieta komu nalezy zawdzieczac czasy ludobojstwa i na nic sie zdadza wolania o sprostowania, apele i nieudolne proby odbarwiania historii." Słusznie nikita, słusznie. Prawda zawsze w końcy wygra. Drań pozostaje draniem i się to nie zmieni choćbyś tysiąc lat na forumach łgał cynicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Druga trafna myśl nikity!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 16:25 Dla mnie to nie ma znaczenia, czy biskup, czy inny człowiek. Nikt nie powinien siadać po spożyciu alkoholu za kierownicą. Myślę, ze wódka odbiera rozum i tak do końca to nie był świadomy tego, co zrobił. Mogłabym podać przykłady osób odpowiedzialnych, które po spożyciu kilku kieliszków wódki sięgają po klucze i chcą prowadzić auto, ale po co?. W ubiegły czwartek wypiłam 1/3 piwa.Za godzinę miałam telefon od mamusi, żebym przyjechała po swojską kiełbaskę, bili świnkę, nawet o tym nie wiedziałam. Mąż mi kazał jechać, twierdząc, że nic mi nie wykaże. Odparłam: "daj mi spokój, nigdzie nie jadę". Nie pojechałam nawet rowerem. Mam pewne zasady w życiu. Nie będę oceniać biskupa, ale nie zachwycił mnie swoim zachowaniem. 5- nie zabijaj. Dekalog powinien być dla katolika najlepszym drogowskazem w życiu.Nie jestem święta, przekraczam czasem prędkość, ale po kielichu nie jadę, zwłaszcza, że wódka mi nie smakuje:-) Zgadzam się z wypowiedzią Trampa i E-ftalo. Szanujmy życie i zdrowie swoje i innych i dajmy dobry przykład swoim dzieciom. Niech nigdy nie widzą rodziców siadających za kółkiem po spożyciu alkoholu. Znam przykłady dwóch tatuśków kompletnie zalanych, którzy zawieźli swoje żony do porodu. Wszyscy popełniamy błędy, ale po to mamy rozum, by go używać od czasu do czasu, pozdrowienia z lasu:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: biskup 2,4 promila IP: *.play-internet.pl 23.10.12, 20:22 A lechowski51 jeszcze nie napisał? Dziwne? Może chory albo coś niedomaga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: biskup 2,4 promila IP: *.play-internet.pl 23.10.12, 20:24 A lechowski51 jeszcze nie napisał? Chory może albo coś nie domaga? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: biskup 2,4 promila 23.10.12, 20:32 Nienawisc kretynie zupelnie Cie oslepia?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: biskup 2,4 promila IP: *.tktelekom.pl 23.10.12, 20:41 lechowski51 napisał: >Nienawisc kretynie zupelnie Cie oslepia?! nie ! tylko miłość do watykanu ! dla leminga Lechowsiego51 może coś mu w pustaku pod czapką zaświeci : Nieuctwo jest matką prawdziwej pobożności. (Grzegorz I) Religia to niebezpieczny nonsens, który uczy wrogości wobec innych ludzi. (Richard Dawkins) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: biskup 2,4 promila IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 26.10.12, 11:19 toć to nie rekord Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: biskup 2,4 promila IP: *.tktelekom.pl 26.10.12, 12:13 ano rży z nas europa - bo nigdzie w europie biskupi złapani za rękę na pedofilii nie są skazywani na "emeryturę" ( vide abp Paetz),nigdzie w europie biskup zatrzymany za niebezpieczą jazdę nie mówi - "ja cie gnoju zniszczę" i słowa dotrzymuje - vide bp michalik , no i gwiazda tego wpisu - 2,4 lub wg innych 2,6 promila i wzywa się księdza z kurii bo szef "nawalony" -za 0,5 promila każdy iny wylądowałby w "żłobku" - pokaż mi lechowski państwo w europie gdzie tak się dzieje? o rydzyku ,jego wałach i przekrętach pisać mi się nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: biskup 2,4 promila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 00:00 Wczoraj widziałam policjantów wsadzających do wozu policyjnego pijanego kierowcę . I wiecie co , wykręcili mu ręce do tyłu , nałożyli kajdanki , jeden z policjantów walnął nogą faceta w uda aż gość upadł na kolana . Co dziwne, pijany kierowca od początku zajścia, nie był agresywny . Ciekawi mnie czy biskupa też tak potratowano ? No bo jak demokracja to powinni też mu dać kopa i sponiewierać . Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: biskup 2,4 promila 07.11.12, 15:47 Co racja to racja! Tak samo powinni swego czasu potraktować Kwaśniewskiego, Siwca, a także kazdego pijanego posła, sędziego, prokuratora albo innego "uprzywilejowanego" gnojka! Chyba się ze mną zgodzisz Ulka, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecik Re: biskup 2,4 promila IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.12, 16:07 za komuny namaszczali ich sekretarze i im służyli, teraz namaszczają ich sukienkowi i im służą, służba nie drużba, policja jest dla władzy a nie plebsu i ma bronić władzy i dlatego zmiana władzy powoduje zmianę policji, a tych policaji od biskupa trzeba awansować i nagrodzić tak samo jak tych lejących w/w pijanego dupka z plebsu, a demokracja jest dla debili i "narodu wybranego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Promil Re: biskup 2,4 promila IP: *.rzeszow.hypnet.pl 22.11.12, 22:01 Czyli skrzywdzili Jego Ekscelencję! No ta, rzeczywiscie, ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś