Dodaj do ulubionych

Idą święta !

10.12.12, 18:31
Cieszę się jak małe dziecko. Czuję wielką radość w sercu. Kochajmy się, ludziska:-)
www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=UM9P_rGA5qQ
Obserwuj wątek
    • Gość: bardzo Re: Idą święta ! IP: *.smsiarkowiec.pl 10.12.12, 19:18
      ja się kocham
      • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 19:23
        Kocham wszystkich z tego forum a Jednego troszkę więcej:-)
        • Gość: panna Migotka Re: Idą święta ! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.12.12, 16:21
          A mnie nikt nie kocha :-(
          • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 16:59
            Ja Cię kocham, Migotko, drogie złotko:-)
            • Gość: panna Migotka Re: Idą święta ! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.12.12, 17:07
              To bardzo miłe! Dziękuję
              • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 17:16
                :-)
                • Gość: panna Migotka Re: Idą święta ! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.12.12, 17:23
                  Tylko dlaczego ja nie mam u swego boku kochającego faceta?
                  • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 17:26
                    Nie narzekaj, cierpliwie czekaj:-)
                    • Gość: świętoszeka Re: Idą święta ! IP: *.tktelekom.pl 11.12.12, 18:08
                      no fajnie idą święta ja na zakupy, ja muszę ugotować , ja muszę posprzątać , ja muszę obiad podać , a teraz muszę pomyśleć co zrobić na święta , karp w galarecie czy może w sosie cebulowym , no może po grecku lub w galarecie i ja muszę to naszykować dla nas czyli czwórka + teściowa z teściem na wieczerzy no fajno cieszę się jak małe dziecko kochana "znajoma" tylko świętować wszystko gotować a i chłopu trzeba z obowiązku też dać ( jak nie dostanie to całe święta zły i na gwiazdkę dostanę prezent w postaci zj_eb...) Niech żyją wszelkiej maści święta! 256 dni w roku pracy kobiet w pocie czoła bo idą święta...... NO BARDZO SIĘ CIESZĘ "znajoma"
                      • Gość: zarzadzanie ludźmi Re: Idą święta ! IP: *.ecatel.net 11.12.12, 18:16
                        No to musisz zrobić tak:
                        Zarządzam podział obowiązków domownicy!

Stary zajmujesz się sprawami bieżącymi czyli zakupy codzienne, gotowanie obiadu.
                        Teściowie sprzątanie mieszkania.
                        Ty przygotujesz z teściami potrawy świąteczne.

Wszystko w myśl zasady: Nie rabotajesz nie kuszajesz!
                        • Gość: gość Re: Idą święta ! IP: *.ecatel.net 11.12.12, 18:20
                          No i czytam że chłopu dajesz. To kobiety jeszcze dają mężczyznom? Prawdziwa z ciebie kobieta.
                          Mnie moja już nie daje od kilku lat ale i tak Wesołych Świąt!
                      • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 18:25
                        Mam co roku na święta ok 40 osób w domu, kocham to zamieszanie:-) Mąż robi barszcz, karpia, fasolę z czosnkiem, kapustę, farsz na pierogi i uszka, kompot z suszu. Córy lepią pierogi i uszka. Ja obieram ziemniaki i robię ciasto na pierogi i uszka. Dzisiaj razem gotowaliśmy bigos:-) Od kilku lat mąż z córkami jeździ na zakupy a ja w tym czasie piekę placki. Lubię mieć gości w domu, to dla mnie wielka radość,jak mnie odwiedza rodzeństwo i rodzice. Teścia miałam wspaniałego a teściowa - też dobry człowiek. Uszka można zrobić wcześniej i zamrozić. Lubię święta!
                        • Gość: świętoszoka Re: Idą święta ! IP: *.tktelekom.pl 11.12.12, 18:59
                          no to ci zazdroszczę ,że masz tyle rodzeństwa i rodziny (nie żyjących teściów) . Mam pytanko czy ty wogóle masz męża ,dzieci i kogokolwiek ? (masz piękną wyobrażnie) wesołej pracy żeby przygotować WIECZERZĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (12 potraw)
                          • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 19:43
                            Moja teściowa żyje. Teścia odwiedzam od kilku lat na cmentarzu. Krzątanina świąteczna sprawia mi ogromną radość:-) Mam męża i dwie córunie jak lalunie:-)
                            www.youtube.com/watch?v=6ZDR1jbKY6k
                      • Gość: Do Świętoszeki Re: Idą święta ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.12, 13:53
                        Wiesz, mnie życie sprawia radość. Przedwczoraj zwoziliśmy drewno w 5 stopniowy mróz i tylko zmarzł mi nos i policzki a wczoraj to drewno z wielkim hukiem owaliło się w kotłowni i dobrze, że piesek w porę odskoczył. Dzisiaj będę go jeszcze raz układać, bo przecież to moja wina:-) Przeraza mnie Twoje podejście do życia i świąt. Wiesz, przed ślubem wszyscy straszyli mnie tesciową, że bedzie się wtrącać i zaglądać mi do garnków, bo mieszka bardzo blisko. Nigdy tego nie robiła i dopiero niedawno była u mnie u góry w domu, a mieszkam w nim już 18 rok. To z zazdrości ludzie siali takie baje, a mojemu mężowi odradzali mnie jako kandydatkę na żonę. Mój mąż miał w tym roku zagrożenie życia, otarł się o śmierć, wyszedł z tego prawie cało. Spróbuj cieszyć się bliskimi i kochać ich. Pamiętam, jak synowa narzekała na mojego teścia, że brudnymi rękami dotyka kontaktów i brudzi ściany. Byłam tym zgorszona, zwróciłam Jej uwagę, ale wkrótce zmarł i ona zapłakana przyjechała i powiedziała mi o tym z rana. Dwa dni wcześniej woziliśmy razem siano, Kochany teściu żartował, był na furze, to był ostatni widok roześmianego dziadka, jakie moje dzieci widziały. Okazujmy uczucia najbliższym.Byłam w niedzielę na imieninach u mamusi, na pożegnanie tatuś przytulił córkę mocno i powiedział "moja kochana wnusia", odpowiedziała "wiem o tym dziadziu". Zrobiło mi się przykro wiesz dlaczego? Zastanawiałam się ,kiedy mój mąż tak przytulił córki i powiedział takie słowa "moja kochana córcia". Mamy jedno życie a osoby, z którymi mieszkamy pod jednym dachem powinny czuć się kochane i szanowane. Zastanówmy się,jak jest w naszych domach. Ilość przyrządzonych potraw nie jest najważniejsza. Po prostu podtrzymujemy tradycję i szykujemy to, co mieliśmy w rodzinnym domu. Jest żywa choinka, pod obrusem i stołem siano, które pachnie przez całe święta. Córa drżącym głosem czyta ewangelię i zawsze śpiewamy kolędy z pamięci. Okaż trochę serca swoim teściom i cieszsie,ze ich masz i że chcą u Ciebie spędzic wigilię, to wielki zaszczyt dla Ciebie. Ja wiele razy zapraszałam rodziców czy teściów na wigilię, ale nigdy nie chcieli przyjść. Przykro mi z tego powodu a dla Ciebie to ciężar? Dobroć powraca, pomyśl nad tym, myśl pozytywnie i staraj sie cieszyć życiem i codziennymi obowiązkami, ja tańczę przy smażeniu naleśników, bo mi się nudzi, jak stoję przy kuchence. Trzymaj się cieplutko i daj mężowi z przyjemności:-)
                        • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.12, 13:56
                          Ciesz się:-)
                          • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.12, 17:09
                            www.youtube.com/watch?v=oq3gUm1Q1hU
                            Pozdrawiam, miłego wieczoru:-)
                            • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 16:43
                              www.youtube.com/watch?v=ihW56Xa3XGQ
    • Gość: gość Re: Idą święta ! IP: *.mtm-info.pl 14.12.12, 17:14
      Cudna :)

www.youtube.com/watch?v=-NJBbb7zcY4
      • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 18:45
        Dziękuję za mojego ulubionego wykonawcę, Seweryna Krajewskiego. Zbysia też lubię:-)
        www.youtube.com/watch?v=TRScx7nXvHQ
        • Gość: bekalosz Re: Idą święta ! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.12.12, 21:18
          Idą Święta Bożego Narodzenia. Byłoby cudownie by w każdym ludzkim sercu narodził się Jezus, prawdziwy Bóg i prawdziwy człowiek. Tego wszystkim życzę!
          • Gość: czyżby Re: Idą święta ! IP: *.tktelekom.pl 14.12.12, 22:31
            w diabła skórę Lechowskiego51 wcielił się idealny katolik i wierzacy.... "bekalosz"
            • Gość: Do Czyżby Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 07:21
              Nie zaśmiecaj mi tego wątku, bo potem muszę wietrzyć. Pozdrawiam, miłego weekendu:-)
          • Gość: Do Bekalosza Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 07:27
            Witam, dziękuję Ci za piękne życzenia, jadę za chwilkę do rodziców, pozdrawiam, miłej soboty:-)
          • Gość: Do Bekalosza Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 18:24
            Dodatek do Twoich życzeń, pozdrawiam cieplutko, miłego wieczoru:-)
            www.youtube.com/watch?v=iaHgdAn89Js
          • Gość: bekalosz Re: Idą święta ! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.12.12, 19:45
            Nie było miejsca dla Ciebie w Betlejem w żadnej gospodzie i narodziłeś się Jezu w stajni, ubóstwie i chłodzie................................................Dobrzy ludzie przyjmijcie Go pod swój dach!
    • Gość: @! Re: Idą święta ! IP: *.tktelekom.pl 14.12.12, 23:42
      Idzie wiosna ........ idzie maj....................
      • Gość: kola Re: Idą święta ! IP: *.tktelekom.pl 15.12.12, 11:10
        > Idzie wiosna ........ idzie maj....................więc szybko do łóżka i chłopu d_py daj (ale trza go mieć no nie!)
        • Gość: @ Re: Idą święta ! IP: *.tktelekom.pl 15.12.12, 11:33
          I tu się zgina dziób pingwina hahahahaha
          • Gość: znajoma Re: bądź dobry dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 15:25
            **WIECZÓR WIGILIJNY***

Biały obrus lśni na stole,
            pod obrusem siano.
            płoną świeczki na choince
            co tu przyszła na noc.

Na talerzach kluski z makiem,
            karp jak księżyc srebrny
            zasiadają wokół stołu
            dziadek z babcią krewni.

Już się z sobą podzielili
            opłatkiem rodzice,
            już złożyli wszyscy wszystkim
            moc serdecznych życzeń.

Kiedy mama się dzieliła
            ze mną tym opłatkiem
            miała w oczach łzę widziałem
            otarła ukradkiem.

Nie wiem, co też mama chciała
            szepnąć mi do ucha:
            bym na drzewach nie darł spodni,
            pani w szkole słuchał...

Niedojrzałych jabłek nie jadł,
            butów tak nie brudził...
            Nagle słyszę, mama szepce:
            bądź dobry dla ludzi.

Autor-Tadeusz Kubiak
            • Gość: bekalosz Re: bądź dobry dla ludzi IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.12.12, 19:34
              Bo być dobrym to nie grzech. Tym co umieją pisać a nie mają co pisać przekazuję znak pokoju!!
              • Gość: znajoma Re: bądź dobry dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 19:37
                Jesteś tolerancyjnym człowiekiem:-)
                • Gość: niezależny Re: bądź dobry dla ludzi Lechowski IP: *.tktelekom.pl 15.12.12, 19:43
                  Gość portalu: znajoma napisał(a):

> Jesteś tolerancyjnym człowiekiem:-)
                  a to twój kumpel Lechowski51 no nie ?
                  • Gość: znajoma Re: bądź dobry dla ludzi Lechowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 19:50
                    Pisałam o Bekaloszu, Lechowskiego jeszcze nie było w tym wątku. Pozdrawiam.
                    • Gość: znajoma Re: Idą święta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 19:56
                      Wszystkim kumplom z forum życzę miłego wieczoru:-)
                      www.youtube.com/watch?v=NYTOX6-4yvs
    • Gość: @ Re: Idą święta ! IP: *.play-internet.pl 17.12.12, 19:38
      Małpa mówi a no! idą i ludzie nie wiedzą co to święta mówią tylko że są święta a plują na innych i obarczają problemami innych lub bardzo arogancko krytykują na tym forum innych-czy ludzie mogą się przestać obrzucać błotem przed świętami-pozwólmy sobie na odrobinę szczęścia i podarujmy dobre słowo innym-poza tym małpa zawsze nadaje ze swojego drzewka z PLAYA! już od sześciu lat każdy inny nie jest małpą tą z ostatnich lat.
      Małpa pozdrawia wierną przyjaciółkę znajomą a przy okazji pozdrawia wszystkich którzy mają większe lub mniejsze problemy i myśli iż ludzie zrozumieją że to forum nie jest do obrzucania się błotem tylko sprawnym przekazem informacji potrzebnym niekiedy ludziom!
      Malpa życzy wszystkim obfitego stołu i spokoju, wypoczynku i oderwania się na chwilkę od rzeczywistości-wesołych spokojnych śnieżnych mroźnych rodzinnych świąt!
      • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 20:13
        Znajomej pęka głowa, bo jej awanturę zrobiła druga połowa, dzięki,Małpko, że dałaś znak życia. Mam ochotę zaśpiewać pewną piosenkę, ale nie powiem jaką. Dzieci trzymają moją stronę, więc chyba mam rację. ŻYCIE TO NIE JEST BAJKA:-) Pa, miłego wieczoru:-)
        • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 20:27
          Dziękuję za życzenia i nazwanie mnie przyjacielem, to dla mnie znaczy wiele, pa:-)
    • Gość: @ Re: Idą święta ! IP: *.play-internet.pl 17.12.12, 20:34
      Małpa lubi rzeczowych ludzi i szanujących się nawzajem i ....................... małpa zapomniala ech ! ale dziękuje za słowa
      Małpa założyła małpi świat już niedługo znajomej poda gdzie! to nie takie proste ale małpa da radę jakoś prześle znajomej tzw link!-dobranoc uszka utul na noc! (brzuszek też!)
      • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 20:54
        Już się uspokoiłam, szkoda zdrowia, czekam na link, śpię na brzuchu, bo inaczej nie zasnę, jestem konkretnym i praktycznym człowiekiem, pa, dobranoc:-)
        • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 08:16
          www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=jbv9Y627GEM
          Pozdrawiam życząc spokoju i miłości dla forumowych Gości:-)
    • e-ftalo Re: Idą święta ! 20.12.12, 06:36
      ten temat jest jak diament w popiele.Trudno zabierać głos,gdy obok tyle nienawiści i obok tyle dziwnych rozmów i najlepiej w ogóle nie czytać tego całego forum. Pełen podziw dla normalnych ludzi że jeszcze tu są
      • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 08:58
        Mam cudną, żywą choinkę!!!! Ciepłe pozdrówka, E-ftalo:-)
        • Gość: Do E-ftalo Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 09:06
          Zapraszam w pierwszy dzień świąt do mnie, będą fajne siostrzenice, rozweselisz towarzystwo, zawsze siedzą u góry w pokoju córy:-) Ucieszyłyby się, pa:-)
          • Gość: uwaga! Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 17:53
            Uważajcie przy porządkach. Wczoraj odsunęłam lodówkę, by posprzątać i córa wpadła w nią, bo zawsze środek kuchni był pusty, weszła po ciemku. Są ładne dekoracje w Tarnobrzegu, byliśmy dzisiaj z rana, zawoziłam coś smakowitego:-) Pozdrawiam chłopaków z Kauflandu, którym karpie szalały, ochlapały mi kurtkę:-) Miłego wieczoru;-)
            • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 19:58
              w701.wrzuta.pl/audio/7Gdpq6V1LDb/szedlem_kiedys_inna_droga-powolanie
              • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 20:10
                hirek86.wrzuta.pl/audio/8oBuupBJGJT/co_jest_najwazniejsze
                www.youtube.com/watch?v=e-uJ-8qhl0A
                • Gość: znajoma Re: Jakie placki pieczecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 21:37
                  Witam, macie jakiś dobry przepis na szarlotkę, bo moje już mi się znudziły, może jakiś dobry makowiec? Może jakąś nową sałatkę? Wieszacie cukierki na choinkę? Ja od kilku lat stawiam pod choinką, bo już parę bombek załatwiłam sięgając po cukierka:-) Raz chciałam oszukać rodzinkę, wypchałam papierkiem cukierka i trafił się... księdzu po kolędzie:-) Dobranoc
                • Gość: znajoma Re: Idą święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.12, 07:18
                  d4m14n.wrzuta.pl/audio/9oaqPMV74Nf/11.eleni_-_swiety_niepojety
                  Pozdrawiam Was życząc miłego dnia:-)
                  • Gość: znajoma Re: życzenia na Nowy Rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.12, 15:05
                    Witam w niedzielne popołudnie. Bardzo spodobał mi się ten wiersz, postanowiłam go tu zamieścić. Pozdrawiam Was cieplutko życząc miłego, niedzielnego popołudnia.

Barbara Deckert

Zanim niebo podniesie granatową kurtynę
                    i srebrzystą girlandą gwiazd rozjaśni ciemności,
                    w myślach taśmy przeszłości kadr, po kadrze przewinę,
                    zrobię w sercu remanent, wspomnę dobro z radością.

Nim podzielę opłatek z najbliższymi przy stole,
                    wyznam własne przewiny i wybaczę urazy
                    to, co dobre na wszystkie moje jutra zabiorę
                    jak najdroższe perełki w sercu będę gromadzić.

I w skarbnicy pamięci jak talizman zachowam
                    słowa, gesty, uczynki, znane, nieznane twarze,
                    bo gdy przyjdzie po życia falach smutku dryfować,
                    to je mocą wspomnienia ze spokojem ujarzmię.

Życząc zwykłych dnia cudów, szczęścia w dawkach nad miarę,
                    dróg najprostszych w światłości, łez radością bogatych,
                    serc gorących, otwartych, jak na dłoni podanych
                    za życzliwość dziękując – łamię z wami opłatek.
                    • Gość: znajoma Re: Życzenia na Nowy Rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.12, 15:04
                      Życzę Wam miłej, sylwestrowej zabawy, dziękuje za życzliwość. Słowa te kieruję szczególnie do Andrzeja, Doktorka, Dietetyka, E-ftalo, Lechowskiego, Małpki oraz innych Gości forum, z którymi spotykałam się w tym roku w Tarnobrzegu. Był to dla mnie trudny rok, nagła śmierć przyjaciela w kwietniu, zagrożenie życia bliskiego członka rodziny w wakacje, wypadek męża, nagła choroba członka rodziny, depresja i skłonności do alkoholu Przyjaciółki i przed świętami śmierć człowieka, o którym kiedyś pisałam i Maro wzruszył się moją opowieścią. Było to na początku mojej pisaniny na forum. Dziękuję za poświęcony mi czas, słowa pełne ciepła i zrozumienia. Nie mam do nikogo żalu, resetuję wszystkie wypowiedzi, które mnie zabolały i do nich nie wracam. Pozostaną w Starym Roku. Dziękuję za wyrozumiałość i cierpliwość oraz pobłażliwość do moich wpisów. Pozdrawiam Was bardzo cieplutko i życzę dużo szczęścia w Nowym Roku. Niech spełnią się Wasze plany, marzenia a wykonywana praca sprawia przyjemność. Niech Was omijają smutki - życzenia są od Danutki:-)
                      • Gość: znajoma Re: Życzenia na Nowy Rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.12, 15:06
                        www.youtube.com/watch?v=dbPNgbEu1z0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka