Dodaj do ulubionych

Telewizja Republika

22.12.12, 12:03
W.g jej pomysłodawcow ma ruszyc w kwietniu 2013 roku.Mam nadzieje ze bedzie to polski odpowiednik Fox News czyli stacja pielegnujaca wartosci republikanskie i konserwatywne.Ja pare złotych wydam aby ich ogladac.A wy?

Prezes Barełkowski o szansach nowej stacji informacyjnej mówił, powołując się na badania Homo Homini z listopada tego roku. Bo ta telewizja, jak na standardy innych informacyjnych telewizji działających w Polsce, to dosyć nietypowy, bo płatny projekt. Każdy, kto będzie chciał ją odbierać, np. w swojej kablówce, będzie ją musiał dodatkowo wykupić za kilka złotych.

Z badań ma wynikać, że 27 proc. widzów posiadających dostęp do telewizji kablowej lub satelitarnej jest zainteresowanych tym projektem. Z czego 20 proc. będzie w stanie zapłacić za nią od 2 do 10 zł miesięcznie, a 10 proc. deklaruje nawet 10 zł miesięcznie. - Pozwala to założyć, że Telewizja Republika będzie miała od 600 do 800 tys. abonentów w sieciach telewizyjnych i internecie - przekonywał Barełkowski
wyborcza.pl/1,75248,13096421,Prawicowi_publicysci_jak_rycerze_Jedi__Zakladaja_Telewizje.html
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: Telewizja Republika 22.12.12, 12:43
      Wiecej o tym przedsięwzięciu z konferencji prasowej;
      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fg9UsVNgZfk
    • Gość: nerwowy Re: Telewizja Republika IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.12, 13:08
      Wydaje się zbyt piękne, żeby było prawdziwe, ale? Sądząc po nazwiskach powinna to byc nasza telewizja, bo już tego bełkotu tefałenowskiego, polsatowego i odpolitycznionej tvp nie mozna znieść.
      Czekam z niecierpliwością i jesli ma dotrzec do duzej rzeszy ludzi nie może tez być droga. Wtedy wiekszośc ludzi może zrozumie jakiej manipulacji jest ciagle poddawana.

Mogę tylko pogratulowac i życzyć sukcesów
    • Gość: Realista Ani złotówki IP: *.rzeszow.hypnet.pl 23.12.12, 20:56
      Za Dziennik.pl: "Wśród założycieli i twórców telewizji (Republika) są: Tomasz Sakiewicz (wiceprezes ds. marketingu i rynku abonenckiego), Rafał Ziemkiewicz, Ewa Stankiewicz (dyr. artystyczny), Piotr Lisiewicz, Joanna Lichocka, Anita Gargas, Cezary Gmyz, Tomasz Terlikowski, Dorota Kania, Paweł Lisicki, Katarzyna Gójska-Hejke."
      Nie dam na nich nawet złotówki!
      Prawdopodobnie w ogóle nie ruszą, a jeśli nawet, to za rok, dwa zrobią to samo co zrobili z "Uważam rze". Już wkrótce zniknie też pewnie "W sieci", bo jak robić telewizję i wydawać tygodnik? A na dodatek GP i GPC. I kto za to wszystko zapłaci?
      • lechowski51 Re: Ani złotówki 23.12.12, 21:13
        My towarzyszu realisto!.Uwazam Rze kupowałem ja,dwoch moich braci i szwagier i bylo nas takich ponad 130 tys.Dzisiaj kupujemy W sieci i chetnie zaplacimy pare złotych za TVRepublika.
        Polska wbrew lewackiemu praniu mozgow pozostała konserwatywna i republikanska.
        Martw sie raczej o Lizowe i Muchnikowe mendia.WSI-24 zadłuzone po uszy i zwalnia ludzi,POdobnie Agora.Tej ostatniej akcje zaczynaja sie zblizac do poziomu smieciowego.Nie Urbana zdycha,Przekroj POdobnie.POzostanie poprosic towarzyszy radzieckich o kolejna "pozyczke" na uruchomienie jakiegos lewackiego szmatławca.
        • Gość: antek Re: Ani złotówki IP: 85.93.218.* 23.12.12, 21:40
          czy w TVR będą publikacje WC ? w stylu poniżej :
          Link: zapodaj.net/98a8fa4c8ad61.jpg.html
        • Gość: Realista Re: Ani złotówki IP: *.rzeszow.hypnet.pl 23.12.12, 21:58
          A ja nie dam ani złotówki. Ci ludzie są nieudacznikami i pozostaną nimi. No bo jak wytłumaczyć, że w epoce kryzysu prasy papierowej ci sami ludzi w okresie roku rozkręcają gazetę codzienną, 2 tygodniki i kanał telewizyjny, wydając już tygodnik. To musi skończyć się plajtą! Boję się, że nawet Ty z braćmi i szwagrem oraz owymi 130 tysiącami nie uratujesz sytuacji. Można jeszcze kupować po 2, 3 egzemplarze... Widziałem takich, ale ostatnio rzadko... Życzę więc i Tobie realizmu! Bo po co tracić pieniądze bez sensu.
          Masz rację: Polska pozostała konserwatywna i republikańska, jak piszesz, ale... tylko w 30%. I stan ten trwa od lat 20. Być może to dzięki takim twórcom jak Ty, którzy przyswoili sobie słownictwo, frazeologię, składnię i prostactwo propagandy bolszewickiej. To po prostu nie do wiary. Nie czujesz tego?
          • lechowski51 Re: Ani złotówki 23.12.12, 22:47
            Znow sie niezdrowo POdniecasz i piszesz o mnie a nie o TVRepublika.Gdyby postawy republikanskie i konserwatywne byly domena 30% Polakow,to bimbrownik z Biłgoraja wraz niedobitkami PZPR i SB rzadziliby niepodzielnie.Tymczasem stanowia margines polskiej sceny politycznej.Polecam badania prof.Czapińskiego.
            • Gość: Realista Re: Ani złotówki IP: *.rzeszow.hypnet.pl 23.12.12, 23:40
              "Znow sie niezdrowo POdniecasz (a Ty jak się podniecasz, zdrowo(?), rzadko podniecanie się jest zdrowe.) i piszesz o mnie a nie o TVRepublika." Chyba tylko jedno zdanie było o Tobie, a dotyczyło, że tak powiem, warsztatu, niestety, lekko zużytego. Jak Ty? Reszta koncentrowała się na dokonaniach owych "niepokornych", czyli TV Republika. Zostaję przyswoim. Nie przekonałeś mnie, nawet nie próbowałeś, zresztą. Tak na marginesie: też uważasz się za niepokornego. I co na to tata?
              Piszesz: "Gdyby postawy republikanskie i konserwatywne byly domena 30% Polaków,to bimbrownik z Biłgoraja wraz niedobitkami PZPR i SB rzadziliby niepodzielnie." Czyżby? Chyba jednak zapomniałeś, że jeszcze jest alternatywa - Platforma - nadal 35-40%, nie mówiąc o PSL. A, jak sądzę, RP ani SLD nie wesprą prawicy. Pozostaje więc jedynie owe 30%, może 35 w porywach. Ale 51% to marzenie ściętej głowy - będzie 7. porażka. Jak w banku! A jeszcze przy charakterku prezesa... No, chyba, że Lewicki albo Zawisza, ale te wąsy! Poparcie alkoholowe - w promilach!
              Które to badania prof. Czapińskiego byłęś uprzejmy polecić mi. Chętnie zapoznam się.
    • Gość: babinicz Re: Telewizja Republika IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.12.12, 00:22
      Mają moje poparcie. Napewno wykupię prawo odbioru.
      • Gość: Ani złotówki! Re: Telewizja Republika IP: *.rzeszow.hypnet.pl 24.12.12, 00:51
        To już jest Was dwóch!
        • Gość: babinicz Re: Telewizja Republika IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.12.12, 11:17
          Przepraszam, ale my na konfidentów, UB-ków, kapusi, ormowców, sprzedawczyków itp nie liczymy, choć liczymy że dzięki wiedzy nawrócą się. Wybacz, Polskę traktuję jako wspólne dobro i każdy nawrócony to wielka radość, "jednoczmy się bo wspólny jest nasz cel" - to słowa hymnu "Wielkiej Solidarności".
          • Gość: Konstrukcja... Re: Telewizja Republika IP: *.rzeszow.hypnet.pl 24.12.12, 11:30
            Czy mam rozumieć, że ci, którzy z Tobą nie zgadzają się to "konfidenci, UB-cy, kapusie, ormowcy i sprzedawczycy", jak piszesz? Kryterium jakby dość czytelne! Tyle, że przypomina nieco kostrukcję... Zgadnij czego?
    • Gość: nerwowy Re: Telewizja Republika IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.12, 11:18
      Początkowo zachłysnąłem się wiadomością o powstaniu nowej prawicowej telewizji, szczególnie jak zobaczyłem nazwiska, które będą ja tworzyć, ale po dłuższym czasie i nabraniu dystansu dochodzę do wniosku, ze będzie to telewizja do robienia biznesu, a nie telewizja, która ma dotrzeć do szerokich mas i ich przekonywać o swoich słusznych celach.

Twierdze tak dlatego, że będzie ona otwarta dla ludzi, którzy będą chcieli ją ogladać a ponadto za nią zapłacić, a więc do ludzi o prawicowych konserwatywnych pogladach, a tych nie trzeba przekonywać.

Zatem zapłacą za nią ludzie, którzy i tak już są po naszej stronie, nie zapłacą ci których na to nie będzie stać, nie zapłacą za nią wszyscy omamieni propagandą lewacką i wrogą. Nie zapłacą wszystkie lemingi.

W takiej telewizji powinna się liczyć misja, a nie biznes, a więc dotarcie do Narodu z Prawdą. Z Prawdą o postkomunie, o służbach, o PO, o SLD, o Smoleńsku i o całym tym bagnie, w którym żyjemy.

To nie będzie telewizja otwarta, to będzie telewizja dla zainteresowanych i bogatych. Dlatego smiem wątpic, że będzie to TV o pobudkach patriotycznych, która od biedaków będzie wyciągać pieniądze.

Dlatego patrząc z dystansu nie będzie to nasza telewizja.
      • lechowski51 Re: Telewizja Republika 24.12.12, 11:47
        Niestety nerwowy My nie mamy pieniedzy z FOZZ i WSI jak Solorz i Walter.Nie stoja za nami Kulczyk i Krauze.Musimy wiec jak kiedys ks.Stefczyk czy Cegielski podjac trud pracy organicznej,od podstaw.Mam nadzieje ze wraz za setkami tysiacami Polakow ktorzy wykupia abonament znajda sie polscy przedsiebiorcy i reklamodawcy,co w efekcie moze spowodowac ze TVRepublika bedzie bezpłatna i znajdzie sie na platformie cyfrowy jak inne polshity.
        • Gość: Życzliwy. Re: Telewizja Republika IP: *.rzeszow.hypnet.pl 24.12.12, 13:14
          Piszesz: "My nie mamy pieniedzy z FOZZ i WSI..." Czy to znaczy, że jesteś wśród założycieli TV Republika"? No, no, zaskoczyłeś mnie. Życzę powodzenia!
    • mar1mar1 Re: Telewizja Republika 24.12.12, 15:36
      Jak najbardziej popieram i chętnie wykupię abonament!
      W dzisiejszych realiach szamba, obłudy i kłamstwa dziennikarskiego (w duuużej większości) jak najbardziej potrzebna jest taka inicjatywa, powodzenia kochani...
      • Gość: babinicz Re: Telewizja Republika IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.12.12, 16:14
        No nie , nie tylko konfidenci, bo na marszu niepodległości poszerzyli tą elytę i śpiewali "najpierw w ormo, potem w zomo a teraz za platformą".
        • ja-tarzan Re: Telewizja Republika 25.12.12, 08:47
          > bo na marszu niepodległości poszerzyli tą elytę
          > i śpiewali "najpierw w ormo, potem w zomo a teraz za platformą".

No i tym sposobem wiadomo co te 30 lat temu robił każdy wyborca platformy, PSL, że o innych partiach odmiennych od PiS nie wspomnę.

Przez to nikt w wieku poniżej 40-tki za parę lat nie będzie rozumiał morderczego charakteru PRL.
          Im zomowcy, zdrada, nieludzkie traktowanie będzie się kojarzyło z psychopatyczną walką polityczną, a nie realnymi zbrodniarzami.

Komuch z pałą będzie jak hobbit ...

Lepszej przysługi komuchom zrobić nie można ...

• lechowski51 Re: Telewizja Republika 27.12.12, 21:04
            O Telewizji Republika w rozmowie z Wildsteinem.
            www.wprost.pl/ar/381799/Jaka-bedzie-niezalezna-telewizja-Wildstein-ujawnia/?pg=0
            • Gość: Mariawita Re: Telewizja Republika IP: *.tktelekom.pl 27.12.12, 21:30
              czy w tej telewizji będzie poruszony temat np.:
              rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,13019578,Jak_organista_zagral_ksiedzu_na_nosie___apos__apos_Dosc.html
              www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20121203/RZESZOW/121209916
              rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,13047589,Prokuratura_chciala_umorzyc_sprawe_organisty__Wznowienie.html
            • Gość: Kazdy może... Re: Telewizja Republika IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.12.12, 23:43
              Z panem Wildsteinem chętnie podyskutuję. Jednak bez pośrednictwa, nawet Twojego!
              Z tobą też, ale pod warunkiem, że coś napiszesz od siebie i własnymi słowami.
              "Wklejać każdy może, jeden..."
              • lechowski51 Re: Telewizja Republika 30.12.12, 21:45
                Mam nadzieje ze TVRepublika wyemituje np. ten film;
                www.youtube.com/watch?v=NXL9PQ0ddJ8
                • Gość: Jeśli to może Re: Telewizja Republika IP: *.rzeszow.hypnet.pl 31.12.12, 01:23
                  Jak zaistnieje, to może i wywomituje...
                  • Gość: fiś Re: Telewizja Republika - po owocach ICH poznacie IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.13, 11:14
                    "Im bardziej głoszą: Polska, tym bardziej patrzmy na uczynki"

Komunikat o. dr. Tadeusza Rydzyka CSsR, założyciela i dyrektora Radia Maryja

Zastanawiałem się, czy informować Państwa o pewnej sprawie. Zdecydowałem, że przedstawię ją Państwu do poważnego rozważenia. Wiemy, że powstaje telewizja Republika. Spotkali się ze mną ludzie reprezentujący to medium i pytali, co sądzę o ich inicjatywie. Odpowiedziałem, że każde dobro, które się tworzy, powinniśmy wspierać, a Polskę można porównać do wielkiego wozu. Żeby ten wóz jechał, trzeba, żeby go ciągnęły wszystkie konie.

Jednak mam pewne wątpliwości i postanowiłem się nimi z Państwem podzielić. Po pierwsze, jeżeli ta telewizja jest niezależna, zadaję pytanie: skąd ma miejsce na satelicie? Zostałem poinformowany, że otrzymano je za darmo od właściciela Polsatu. Jaka to niezależność, jeżeli otrzymało się miejsce za darmo na satelicie, miejsce – które dużo kosztuje. Jakie koligacje mają wielcy tego świata, niech się każdy domyśli. Niech każdy popatrzy, także wstecz.

Po drugie, prezes marketingu tej telewizji – redaktor „Gazety Polskiej” – jeden z pierwszych wywiadów dotyczących tej stacji zamieścił na portalu Tomasza Lisa. Każdy zna stosunek red. Tomasza Lisa do patriotyzmu i Kościoła. Poza tym – czy to jest godne – w jaki sposób red. Tomasz Lis traktuje prezesa PiS, premiera Jarosława Kaczyńskiego. Do takiego środowiska idzie ktoś (redaktor gazety), która nazywa się Polska i ma „pełne usta polskości”.

Zdarzyła się sytuacja, że podeszło do nas dwoje ludzi, którzy powiedzieli, że są z klubu "Gazety Polskiej" i stwierdzili: "My już nie potrzebujemy Telewizji Trwam, my mamy telewizję Republika".

Dlaczego o tym mówię? Obecnie są organizowane marsze w obronie Telewizji Trwam. Chciałbym bardzo, żebyśmy wszyscy działali razem, ale czy ta współpraca jednak jest możliwa z wszystkimi. Nie można mieszać porządku. Nie można mieszać różnych wartości. Dla mnie jest ważny stosunek do Pana Boga, Kościoła, Polski i wszystkich ruchów patriotycznych.

Ostatnio odbyła się manifestacja w Głogowie. Przyjechali na nią ludzie znani, którzy nawoływali do oglądania telewizji Republika. Czy to nie jest zagranie na emocjach ludzi, patriotyzmie, na miłości do Ojczyzny?

Wiem, że dzisiaj odbędzie się manifestacja m.in. w Ostrowie Wielkopolskim i jest mi bardzo przykro, że założyciel Kapeli znad Baryczy ogłasza, że podczas tego spotkania będzie rozdawał ulotki i nawoływał do oglądania telewizji Republika. Czy to jest właściwy moment, kiedy my walczymy o Telewizję Trwam? Czy może chodzi o to, żeby rozmydlić sprawę i powiedzieć – i tak mamy prawicową telewizję?

Jeszcze jedno. Kto jest prezesem tej telewizji? Warto wiedzieć.

Tygodnik "Nasza Polska" przygotował ciekawy artykuł, z którym zapoznałem się wczoraj. Pomimo tego, że jest to bardzo odważny artykuł, to i tak nie wszystko zostało ujawnione. Dlatego bardzo proszę – pomyślmy. Ja z redaktorem "Gazety Polskiej" mam pewne sprawy przeszłe, ale i teraźniejsze. Niedawno napisał książkę, w której mówiąc kolokwialnie, "podszczypuje" Radio Maryja – ale jak mi mówili ci, którzy tę książkę czytali – o właścicielu Polsatu nie ma w niej ani słowa.

Byłbym bardzo ostrożny. Im bardziej głoszą: Polska, tym bardziej patrzmy na uczynki oraz kto i jaki biznes na tym robi.

Dziękuję za uwagę.

Ojciec dr Tadeusz Rydzyk CSsR

Dyrektor Radia Maryja

Źródło: Radio Maryja
                    • Gość: ecik Re: Telewizja Republika - po owocach ICH poznacie IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.13, 16:42
                      I co fiśiu, pardon: jelizawietta, marcolmhellski, gdak jacenty, wylazło szydło z wora....na co liczysz przedrukowując te byznesowe "podszczypki" ojca byznesmena? AAA.....?
                      • Gość: ivi Re: Telewizja Republika - po owocach ICH poznacie IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.13, 18:58
                        Jest TV Republika?.. i bardzo dobrze z czasem okrzepnie. A te kundle co tu ujadają, niech dalej ujadają. Każdy niech robi swoje. Przyjdzie kiedyś hycel i to wyłapie, hehe nie długo :)
                        • Gość: leming Re: Telewizja Republika - po owocach ICH poznacie IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.13, 19:09
                          no...szczyp dalej, wiesz kto wymyślił kundelka? I wiesz , że został złapany?
                        • lechowski53 Re: Telewizja Republika - po owocach ICH poznacie 13.05.13, 11:00
                          Gość portalu: ivi napisał(a):

> Jest TV Republika?.. i bardzo dobrze z czasem okrzepnie. A te kundle co tu ujad
                          > ają, niech dalej ujadają. Każdy niech robi swoje. Przyjdzie kiedyś hycel i to
                          > wyłapie, hehe nie długo :)
                          Człeku nieszczęsny ! Nazwać Ojca Dyrektora kundlem podszczypującym TV Republika ? Oby twój odbyt pokrył się swędzącymi krostami. Zadarłeś z bytem transcendentalnym, to się źle skończy
                    • Gość: Chodziotękość Re: Telewizja Republika - po owocach ICH poznacie IP: *.rzeszow.hypnet.pl 12.05.13, 23:57
                      Coś mi się wydaje, ze kundelki zaczynają wzajemnie podgryzać się... Można było tego spodziewać się, chodzi przecież o tę kość...
    • Gość: tv Re: Telewizja Republika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.13, 09:06
      ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka