Gość: Obserwator
IP: *.smsiarkowiec.pl
26.11.13, 17:56
W związku z (przerażającymi?) najnowszymi sondażami i widomą niepamięcią niektórych Polaków pora na political fiction.
Proponuję dyskusję pod tytułem "Co się stanie gdy wygra PIS?"
Wg mnie to:
1. gwałtowny spadek wartości PLN do poziomu np 6- 8 PLN za 1 Euro bo przecież stopa zadłużenia za 16 miesięcy rządów PIS wzrastała szybciej niż pod obecnymi rządami i jakimkolwiek innym rządem-bilans zadłużenia po 16 miesiącach PIS to 255 MILIARDÓW!!!!! dlaczego tego nikt dotychczas nie zauważył?
2. spadek wartości PLN to np wzrost cen paliwa do poziomu np 7 PLN za litr i niemożność wydatkowania środków unijnych z braku środków własnych -ceny obligacji po objęciu rządów przez antyniemiecki i antyrosyjski PIS spadną co jest dla mnie oczywiste
3. nagły wzrost wydatków Państwa do poziomu -130% PKB to będzie jeden z 5 najgorszych wyników w Europie.. PIS będzie musiał zasypać dziurę budżetową jak wycofa niezbędne reformy oszczędnościowe PO a nie ruszy ani KRUSU ani przywilejów służb mundurowych ani górników.Na służby mundurowe wyda więcej itd itp Czyli: grozi nam inflacja zjadająca nasze i tak mizerne zarobki
4. minister spraw zagranicznych pani Fotyga z min SW Maciarewiczem załatwią nam smoleńską szabelką embargo rosyjskie na polskie towary... stop handlowi z Rosją to spadek wpływu do budżetu = 6 mld PLN i 100 tys. Polaków na bruku zwolnionych z zakładów handlujących z Rosją(pamiętacie świńską pryszczyce i nagłe kontrole weterynaryjne Rosji w odwecie za antyrosyjskie występy Kaczora ?- w miejsce naszej wieprzowiny właśnie wtedy właśnie za PISu na rynek rosyjski z wieprzowiną weszli Niemcy)
5. Kolejne obrażanie Pani Merkel - Kaczyński przed wyborami prezydenckimi pokazał jak się to robi i dalej obraża największego chlebodawcę i zatrudniającego Polaków w kraju czyli Niemcy!!! Stop handlu z Niemcami to bezrobocie w Polsce = 30% !!!
Itd itp Jeśli ktoś ma inne np pozytywne scenariusze dotyczące rozwoju sytuacji politycznej w Polsce zapraszam do udziału w zabawie