Dodaj do ulubionych

Mastalerz znowu oskarża Piaska

23.10.14, 20:26
Po publikacji kompromitującego Piaska życiorysu na prezydenckom blogu teraz kolejna fala zarzutów, która pogrążyła na amen niezależnego dziennikarza i kandydata na radnego. Mastalerz nie ździerżył serii jego publikacji w całej Polsce o tym że domaga się swojej ulicy.
Piasek odszczekuje się ostro, założył konto na fejsie, youtub i napie... na całego jak popadnie. Nagrał spot wyborczy.
www.facebook.com/profile.php?id=100005952825937
www.youtube.com/watch?v=msjlfHvBu4E

Karmią nas hucpą
21 października 2014

Informacja o tym, jakobym domagał się od radnych, aby moim imieniem nazwać jedną z ulic w mieście – to wierutna bzdura.

Jedyne, co zrobiłem to podczas polemiki z radnymi opozycji (W trakcie sesji RM w dniu w dniu 25 września br.) ironicznie zażartowałem tak: (cytat):

„Mam nadzieję, że radny Uziel, który nas tutaj komplementował, z radnym Motyką wystąpią z wnioskiem, aby jedna z bocznych ulic była mojego imienia. Bocznych, nie głównych, nad Jeziorem Tarnobrzeskim, jako docenienie moich wysiłków stania na mównicy i przekonywania radnych, których się nie da przekonać (…).

Na dowód tego podaję Państwu link do nagrania wspomnianej sesji RM na której padły cytowane słowa:
tv.tarnobrzeg.pl/2014/10/lxiv-sesja-rady-miasta-tarnobrzega/
Czas: 3:51:00

Dodam również, że autorem kłamliwej informacji o rzekomym żądaniu prezydenta, która stała się źródłem publikacji na kilku portalach i newsów w stacjach radiowych, jest mieniący się dziennikarzem niezależnym Marcin Piasek.

W rzeczywistości, jest on kandydatem do Rady Miasta Tarnobrzega z opozycyjnego do prezydenta Mastalerza – Stowarzyszenia Moje Miasto Tarnobrzeg.

To, co zrobił ów pan – nazywamy po imieniu: to godna pożałowania hucpa.

Z uszanowaniem

Norbert Mastalerz

Obserwuj wątek
    • oloztbg Re: Mastalerz znowu oskarża Piaska 23.10.14, 21:31
      ...Informacja o tym, jakobym domagał się od radnych, aby moim imieniem nazwać jedn
      > ą z ulic w mieście – to wierutna bzdura. Jedyne, co zrobiłem to podczas polemiki z radnymi opozycji (W trakcie sesji RM w dniu w dniu 25 września br.) ironicznie zażartowałem ...

Nie tylko w czasie polemiki . Żartowniś z prezydenta. Wiemy, wiemy.

Prezydent na każdym spotkaniu z mieszkańcami żartował:
      - Dobrze wam się żyje w Tarnobrzegu drodzy mieszkańcy ?
      - Dobrze, bardzo dobrze ! - żartowali mieszkańcy .

z uszanowaniem
    • te-be-g Re: Mastalerz znowu oskarża Piaska 23.10.14, 22:50
      I tym oto sposobem Mastalerz przegra wybory i to z kretesem, chodzą nawet słuchy zbliżone do lewicy, że Mastalerz nie przejdzie nawet do drugiej tury! I może tak być, bo nikt wcześniej nie zapracował sobie na tak liczny elektorat negatywny tj "Zagłosuję na każdego, byleby nie na Mastalerza", i jest to elektorat zmobilizowany złością do obecnego jaśniepana.
      • miastowytbg Re: Mastalerz znowu oskarża Piaska 24.10.14, 11:25
        juz niebawem 16 listopada zmieni się opcja i będzie kraina mlekiem i miodem płynąca
        • ytyy Re: Mastalerz znowu oskarża Piaska 25.10.14, 19:04
          Mamy odpowiedź Piaska na blogu. Ale mu wyjebał, I wyszło, że Mastalerz tylko straszy, bo do sądu nie pojdzie. Natomiast Piasek powinien pójść, bo został pomówiony. Mi najbardziej podoba sie ten fragment: "Orderów i odznaczeń uzbierał pan sobie bardzo dużo, portretów namalowanych przez przedszkolaków również. Teraz chce pan mieć swoją ulicę a potem zapewne okazały pomnik."

www.facebook.com/profile.php?id=100005952825937

Panie prezydencie,

skoro twierdzi pan, że kłamię to dlaczego nie pozwie mnie pan do sądu ? Domagał się pan od radnych nadania ulicy swojego imienia. A dopiero kiedy o sprawie zrobiło się głośno nazwał pan ten fakt żartem. Wskazał pan bardzo dokładnie którzy radni mają złożyć wniosek, określił jaka to ma być ulica (boczna), gdzie ma się znajdować (nad Jeziorem Tarnobrzeskim). I jak sam pan przyznaje prosba skierowana do radnych była p o d s u m o w a n i e m godzinnego wywodu w pana wykonaniu. To dość długie uzasadnienie za co należy się panu ten honor. (przejęcie jeziora). W tym samym czasie inni włodarze tworzą nowe miejsca pracy w swoich gminach i to bardzo skutecznie!
          Orderów i odznaczeń uzbierał pan sobie bardzo dużo, portretów namalowanych przez przedszkolaków również. Teraz chce pan mieć swoją ulicę a potem zapewne okazały pomnik.
          Zakończę konstruktywnie: ze względu na trudną sytuacje finansową Tarnobrzega, w moim programie wyborczym proponuję, by ustalić oficjalny cennik za ulice, pomniki i ordery.
          Komu się zamarzy to sobie po prostu zakupi, z pożytniem dla budżetu miasta i jego mieszkańców.
          • 6krulec Re: Mastalerz znowu oskarża Piaska 26.10.14, 20:59
            Proponuje takie stawki:
            100 tys za pomnik i ulicę + jakiś offset
            od 50 tys za order, zależy jaki
            5000 za 14 portretów namalowanych przez przedszkolaków

• liseeeek Re: Mastalerz znowu oskarża Piaska 30.10.14, 22:25
            oj panie Piasek doczeka się pan jeszcze pozwu, bo takiego kłamstwa jak pan, to nawet kandydat Kiełb nie uprawia. Proszę pokazać umowy na zatrudnienie w tppt tych dwóch osób. Widział pan te umowy? Rozmawiał pan z dyrektorem parku? nie, bo po co. Lepiej napisać że zatrudnili dwie osoby. Głupi lud to kupi, prawda? A dlaczego nie napisał pan o pięciu pozostałych firmach, które zatrudnią kilkadziesiąt osób? Proszę śmiało powiedzieć dlaczego w swoim rzetelnym dziennikarstwie nie napisał pan o tym? Pewnie dlatego, że nie pasuje to do tezy o tym, że nikt nie chce inwestować w parku...
            Co do ulicy im. mastalerza, to nie sądziłem że jest pan aż tak głupi że nie wyczuwa pan tak oczywistego sarkazmu. Może przysypiało się na lekcjach polskiego w szkole, kiedy uczyli o czytaniu ze zrozumieniem.
            co do pana rzetelnego dziennikarstwa, to chyba brał pan lekcje u swojej żony która kiedyś ambitnie popierała mastalerza, a dopiero jak pana wyrzucili z pracy zaczęła krzyczeć o jawnej niesprawiedliwości i swojego wodza porzuciła
    • e-ftalo Re: Mastalerz znowu oskarża Piaska 28.10.14, 19:35
      Teraz cała Polska po raz kolejny dowiedziała się o Tarnobrzegu,a to dzięki Piaskowi
      www.google.pl/search?q=prezydent+Tarnobrzega%2Culic%C4%99+swojego+imienia&btnG=Search&hl=en-PL&gbv=1
      • koko1308 Re: Mastalerz znowu oskarża Piaska 30.10.14, 20:16
        @ e-ftalo bo Piasek nie ma żadnego szefa a władza tarnobrzeska nie rozumie słowa "niezależny" i szydzi z niego, że "ów pan mieni się dziennikarzem niezależnym".
        • liseeeek Re: Mastalerz znowu oskarża Piaska 30.10.14, 22:27
          sorry ale nikt z niego nie szydzi tylko stwierdza fakt. Czy można nazwać niezależnym dziennikarza którys tartuje w wyborach do rady miasta z opozycyjnego ugrupowania? Czy ktoś taki jest rzetelny jeśli chodzi o teksty informacyjne? Czy twoim zdaniem rzetelny dziennikarz pisząc tekst nie powinien poprosić o komentarz jednej i drugiej strony? aby każdy miał szansę się wypowiedzieć? co rozumiesz w takim wypadku przez rzetelność?
          • koko1308 Re: Mastalerz znowu oskarża Piaska 30.10.14, 23:10
            Odnosiłem się do pojęcia "niezależny", którego w miarę rozgarniętemu człowiekowi tłumaczyć nie trzeba.
            To tak jakby trzeba było dodatkowych wyjasnień ze masło jest maślane. Więc czytaj ze zrozumieniem.
            Natomiast odpowiadając na twoje pytanie: "przez rzetelność" rozumiem posłuszeństwo mastalerzowi.
            Pozdrawiam.
            • koko1308 Re: Mastalerz znowu oskarża Piaska 31.10.14, 00:03
              Zapomniałem o czymś. @ liseeeeeeeeek zarzucasz piskowi kłamstwo a sam kłamiesz . Tak sie składa, że byłem stałym słuchaczem radia rzeszów (ostatnio rzadko ich słucham bo niewiele jest o tarnobrzegu - ciekawe dlaczego?) ale pamietam dobrze że najpierw żona piaska skrytykowała mastalerza za arogancję a dopiero potem jej mąż wyleciał z roboty. Było o tym na forum ze tak sie prezydent zemscił na niej. Więc nie kłam bo ta róznica wiele mówi.
              • bum0bum Re: Mastalerz znowu oskarża Piaska 31.10.14, 07:26
                Drogi lisku sprostujmy Twoje wypowiedzi. Po pierwsze pozostałe firmy nie zatrudnią docelowo po kilkadziesiąt osób tylko kilkanaście docelowo (chyba że 15 to jest kilkadziesiąt).
                Co do żartownisia Mastalerza to jakbyś chciał zauważyć to Mastalerz żartujący to miał zawsze taką gębę uśmiechniętą, że tylko uszy uśmiech ograniczały. Taki zawsze dumny był ze swoich żarcików. Więc to kompletna bzdura. A co do rzetelności to bardzo bym chciał zobaczyć w Tarnobrzegu te 1400 parkingów nowych i wyremontowanych przez Mastalerza.
    • e-ftalo Re: Mastalerz znowu oskarża Piaska 14.11.14, 22:05
      Czyli, jak wały ktoś jakieś robi - to lepiej nie nagłaśniać bo "co ludzie powiedzą"? Mamy ośpiewać sobie "nic się nie stało" i w ogóle o tym nie mówić?Dzięki temu , różnego rodzaju cwaniaczki czują, że na prowincji mogą robić co chcą. Gdyby podobna sytuacja miała miejsce w Warszawie - nikt nie powiedziałby "no ale cicho bądźcie, bo jeszcze ktoś o tym usłyszy i co ludzie powiedzą o naszej ukochanej stolicy?"
      Miasto ma przecież jakiś nadzór nad budową,którą zleca i za kolejne etapy budowy płaci prawda.kto był kierownikiem budowy ? kto ją nadzorował ? kto decydował kiedy wysyłał pieniądze ? kto i jaką podpisał umowę,że za tę samą robotę wychodzi na to,że trzeba było zapłacić i głównemu wykonawcy oraz podwykonawcy ?
      To zapewne nie jest takie łatwe,to nie jest mała inwestycja,czasami jeśli któryś kontrahent wałuje to pojawiają się takie problemy.
      natomiast magistrat ma instrumenty by to kontrolować,tak ?Pamiętam,że trybunę południową przy Niepodległości sam prezydent usterkował i nadzorował i przesuwały się terminy jej oddania.Czyli da się ? ano da,tylko obawiam się,że obiekt piłkarski leżał po prostu bardziej na sercu prezydentowi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka