Dodaj do ulubionych

O żydowskim kłamczuchu Grossie

03.05.15, 23:42
pogromach,Jedwabnem, "polskich obozach koncentracyjnych"itd jak zwykle celnie Rafał Ziemkiewicz
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sBrlJqjA5YI
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Jakie piękne samobójstwo... 04.05.15, 00:02
      No tak, Gross jest szalbierzem. Nie rozumiem tylko dlaczego GW nazywasz Koszerną? Jak rozumiem, nie ma to nic wspólnego z polskim antysemityzmem... ;-))
      PS. Czyżby jakiś nawrót miłości do Ziemkiewicza? Też uważasz, że "powinniśmy byli zawrzeć sojusz nie z cynicznymi kłamcami i tchórzami Chamberlainem i Daladierem, ale z Hitlerem. " ("Jakie piękne samobójstwo", s. 394)?
    • ja-tarzan Re: O żydowskim kłamczuchu Grossie 04.05.15, 08:30
      >>pogromach,Jedwabnem

Jedwabne jest kłamstwem? Polacy nie przyłożyli ręki do wymordowania tych Żydów?

>>"polskich obozach koncentracyjnych"

MOŻESZ ZACYTOWAĆ GROSSA MÓWIĄCEGO O POLSKICH OBOZACH KONCENTRACYJNYCH?
    • genia50 Re: O żydowskim kłamczuchu Grossie 04.05.15, 09:15
      Aby sie wypowiadac tak zdecydowanie na tematy historyczne i o literaturze,trzeba swietnie znac te dziedziny,bo latwo o falszywe wnioski.A Ty americano nie jestes zbyt obeznany,wiec uwazaj co piszesz.
      • edekzgredek99 Re: O żydowskim kłamczuchu Grossie 04.05.15, 13:07
        Z niego to taki chlopek roztropek w doopie byl goowno widzial ale madrzy sie ze hej. Nie lubie tego zarozumialego dziada.
    • e-zyleta Re: O żydowskim kłamczuchu Grossie 04.05.15, 16:59
      americano2014 napisał(a):

> pogromach,Jedwabnem, "polskich obozach koncentracyjnych"itd jak zwykle celnie R
      > afał Ziemkiewicz
      > www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sBrlJqjA5YI
      > Ty dupku żołędny, umożliwię ci spotkanie z moją mamą i siostrą, to dowiesz się prawdy o prawdziwych polakach.
      • americano2014 Re: O żydowskim kłamczuchu Grossie 04.05.15, 21:01
        dla tarzana
        mrocznekulisy3rp.bloog.pl/id,329984583,title,Prosta-prawda-o-Jedwabnym,index.html?smoybbtticaid=614ce5
        • e-zyleta Re: O żydowskim kłamczuchu Grossie 04.05.15, 21:10
          Nie tylko Jedwabne, było dużo więcej takich przypadków kiedy Polacy wspólpracowali z okupantem niemieckim, tych którzy to widzieli zostało bardzo mało.
        • edekzgredek99 Re: O żydowskim kłamczuchu Grossie 04.05.15, 21:12
          Lechowski idź kury macać.
        • ja-tarzan Re: O żydowskim kłamczuchu Grossie 04.05.15, 21:43
          >>dla tarzana
          mrocznekulisy3rp.bloog.pl/id,329984583,title,Prosta-prawda-o-Jedwabnym,index.html?smoybbtticaid=614ce5

Dziękuję bardzo, ale publicystyka mnie nie interesuje.
          Poza tym raz IPN jest wystarczająco dobry, by udiowodnić agenturalnośc Wałęsy, a innym razem jest anty-polską organizacją? ;)

ZACYTUJ GROSSA, KTÓRY MÓWI O POLSKICH OBOZACH KONCENTRACYJNYCH

... TO TAK GWOLI KOLEJNEJ PRAWDY ... KTÓRĄ GŁOSISZ
          • ja-tarzan Re: O żydowskim kłamczuchu Grossie 04.05.15, 21:47
            Po drugie, również wg tego pana Polacy brali udział w zaplanowanym mordzie na Żydach. Nie ma znaczenia, że było ich mniej niż niektórzy sądzą, że znalezione łuski źle uprzednio zinterpretowano.

Powtarzam to co pisałem już kilkakrotnie, w każdym narodzie bywają kanalie. Zaprzeczanie, że wśród naszych rodaków takich przed wojną, w jej czasie, czy po nie było jest bez sensu.
            • americano2014 Re: O żydowskim kłamczuchu Grossie 04.05.15, 22:15
              Ty chłopie profesora uważasz za publicystę?!A tak wogóle czytałeś linkowany wywiad?.
              • americano2014 Re: O żydowskim kłamczuchu Grossie 04.05.15, 23:43
                wisłocki pisze
                No tak, Gross jest szalbierzem. Nie rozumiem tylko dlaczego GW nazywasz Koszerną? Jak rozumiem, nie ma to nic wspólnego z polskim antysemityzmem... ;-))

Kiedyś Michnik miał patent na stemplowanie kto jest antysemitą.teraz byle wisłocki rości sobie do tego prawo!.A tak na marginesie,to jestem w dobrym towarzystwie
                wpolityce.pl/polityka/242711-tomasz-lis-oburzony-pan-spiewak-postepuje-niegodnie-dokonuje-wielkiego-naduzycia
                • wislocki12 Uderz w stół? 04.05.15, 23:53
                  Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi? Przecież ani słowem nie wspomniałem, że jesteś antysemitą! Ja pytałem jedynie o ów hipotetyczny polski antysemityzm... No cóż, czyżby efekt "uderzenia w stół"! ;-))
              • wislocki12 Jak chłop, to małorolny! 05.05.15, 01:08
                Zapomniałeś dodać "małorolny", chyba? ;-))
                PS. Linkowany? A co to znaczy? Że niby na lince? Chyba żartujesz... :-((
              • ja-tarzan Re: O żydowskim kłamczuchu Grossie 05.05.15, 08:14
                >>Ty chłopie profesora uważasz za publicystę?

A czemu nie? Czy doktor Duda jest naukowcem, czy politykiem?

>>A tak wogóle czytałeś linkowany wywiad?.

Tak, w tym wywiadzie nie zaprzecza się udziału Polaków w mordzie w Jedwabnem, a wręcz przeciwnie.

PODASZ CYTAT TOMASZA GROSSA, GDY MÓWI O POLSKICH OBOZACH ZAGŁADY, CZY TO KOLEJNY!!! RAZ, GDY COŚ CHLAPIESZ BEZ BACZENIA NA SWÓJ HONOR?

CZY ODNIESIESZ SIĘ DO WŁASNEGO TWIERDZENIA JAKOBY KUROŃ Z BRONIĄ W RĘKU GANIAŁ ZA NIEDOBITKAMI ODDZIAŁU KURASIA?

LECHOWSKI, PIERDZIELISZ NA OKRĄGŁO, A GDY ŁĄPIĘ CIE NA BZDURACH, TO UNIKASZ ODPOWIEDZI JAK OGNIA.

... ROZMÓWCA Z CIEBIE JAK Z KOZIEJ DUPY TRĄBA... NADAJESZ SIĘ JEDYNIE NA TUBĘ PROPAGANDOWĄ ... TAKI MISZCZU CZARNEGO PIJARU ;)
                • americano2014 Re: O żydowskim kłamczuchu Grossie 05.05.15, 08:28
                  Nie krzycz i nie bredź!.Prof.Strzembosz nie pisze tutaj artykułu a odpowiada na pytania.Pomyliłeś go z dziennikarzem Strzemboszem pacanie i nie chcesz się jak zwykle przyznać do swojej niewiedzy
                  • ja-tarzan Re: O żydowskim kłamczuchu Grossie 05.05.15, 08:56
                    >>Pomyliłeś go z dziennikarzem Strzemboszem pacanie

To nieważne Lechowski, to nie jest meritum.
                    Sednem jest to, że prof. Strzembosz nie zaprzecza udziałowi Polaków w mordzie w Jedwabnem, a wręcz przeciwnie, w wywiadzie, który sam linkujesz. A ty twierdzisz, że Jedwabne jest kłamstwem.

Po drugie "pacanie" podaj cytat Tomasza Grossa, w którym mówi o POLSKICH OBOZACH ZAGŁADY ... krętaczu.

Przyznasz się do swojej wiedzy, skoro już ustaliliśmy, że ja=niewiedza?

Podasz źródło swej WIEDZY o Kuroniu biegającym z pistoletem za niedobitkami oddziałów Kurasia na Podhalu?

Pamiętasz jak SWOJĄ WŁASNĄ NIEWIEDZĘ O KARACH DLA HOMOSEKSUALISTÓW W AFRYCE wykorzystałeś do nazwania mnie kłamcą, czy mitomanem?

Pamiętasz, że nawet gdy sam stwierdziłeś, że nie wiesz o tym, to zamiast z honorem wyjść z tego miałeś pretensje, bo "przecież nie możesz wszystkiego w internecie czytać"?

Jesteś nie rozmówca, ale tubą propagandową...
                    • smieszekleszek Re: O żydowskim kłamczuchu Grossie 05.05.15, 12:40
                      Hi, hi, szkoda nafty tarzanie na takich idiotów.
    • wislocki12 Podpal się sam... 05.05.15, 12:57
      No tak, jak powszechnie wiadomo, Żydzi w Jedwabnem dokonali aktu samospalenia, protestując przeciw kłamstwom Grossa... ;-))
      • americano2014 Re: Podpal się sam... 05.05.15, 16:02
        tarzan pisze;
        To nieważne Lechowski, to nie jest meritum.
        Sednem jest to, że prof. Strzembosz nie zaprzecza udziałowi Polaków w mordzie w Jedwabnem, a wręcz przeciwnie, w wywiadzie, który sam linkujesz. A ty twierdzisz, że Jedwabne jest kłamstwem.

ja nie twierdzę,że Jedwabne jest kłamstwem-to Ty to twierdzisz.Kłamstwem jest,że zginęło tam 1600 Zydów,że dokonali tego Polacy a zbrodniarze Niemieccy w tym nie uczestniczyli.Kłamstwem jest,że pisałem o tym,że Gross pisał o polskich obozach koncentracyjnych.A Kuroń stalinowiec latał z pistoletem po Warszawie a po Podhalu szukał żydowskich ofiar Kurasia i nazywał go bandytą.
        • edekzgredek99 Re: Podpal się sam... 05.05.15, 20:09
          Lechowski a kury już wymacałeś?
        • wislocki12 J.T.Gross jak Gross-Rozen? 05.05.15, 20:31
          Nie do końca rozumiem, w czym zatem uczestniczyli Niemcy? ;-))
          PS. Twierdzisz, że J.T. Gross pisał o polskich obozach koncentracyjnych? Może o Berezie? ;-))
          PS2. Czy przypadkiem J.T.Gross nie pomylił Ci się z Gross Rozen? :-(
        • ja-tarzan Re: Podpal się sam... 07.05.15, 07:56
          >>ja nie twierdzę,że Jedwabne jest kłamstwem-to Ty to twierdzisz.

Lechwski,

Zakłądasz wątek, łącząc temat z treścią pierwszego postu w zdanie, które jest nieco niezgrabne - przeczytaj sobie tak na spokojnie.

Dlatego ZADAŁEM PYTANIE: czy Jedwabne jest wg ciebie kłamstwem.

Wystarczy odpowiedzieć, 1-2 zdaniami, nie linkiem.
        • ja-tarzan Re: Podpal się sam... 07.05.15, 08:00
          ... kliknąłem nie tam gdzie trzeba, więc ciąg dalszy:

>>Kłamstwem jest,że pisałem o tym,że Gross pisał o polskich obo
          > zach koncentracyjnych.

Tak wynika z niezgrabnego tekstu, który stworzyłeś, czemu nie wyjaśniłeś od razu, gdy o to zapytałem?

>>A Kuroń stalinowiec latał z pistoletem po Warszawie a po
          > Podhalu szukał żydowskich ofiar Kurasia i nazywał go bandytą.

To się różni od twojego wpisu na ten temat we wcześniejszym wątku.

Chcesz teraz ewentualnie przyznać, że był błędny, czy niejednoznaczny i go sprostować?
          • ja-tarzan Re: Podpal się sam... 07.05.15, 16:49
            Umknęła mi jeszcze jedna rewelacja:

>>A Kuroń stalinowiec

Chyba jest jedynym stalinowcem, krytykującym ustrój i usuniętym z ZMP za życia "idola" ;)

Czy biorąc pod uwagę treść pracy doktorskiej Kaczyńskiego uznasz go za marksistę?
            • americano2014 Re: Podpal się sam... 07.05.15, 20:18
              Trockiego Stalin też nakazał zamordować,bo był bardziej radykalnym komu nistą jak on.Podobnie było z Kuroniem!
              • wislocki12 Z tyłu już tylko ściana... 07.05.15, 20:56
                No tak, czasami wydaje mi się, że jest bardziej radykalny od Kuronia, że o Stalinie i... Trockim nie wspomnę! ;-))
              • wislocki12 Sciana? 07.05.15, 22:40
                Miało być, oczywiście - jesteś! ;-))
              • ja-tarzan Re: Podpal się sam... 11.05.15, 14:44
                >>Trockiego Stalin też nakazał zamordować,bo był bardziej radykalnym komu nistą jak on.Podobnie było z Kuroniem!<<

Czyli Kuroń miał problemy, bo był radykalniejszym komunistą niż Stalin?

Lechowski, ale ty opowiadasz śmieszne rzeczy. Przecież to już skali brakuje.

Za chwilę człowiek, który niegdyś w komunizm może nawet wierzył za młodu, poświęcił się dla innych, tyle dobrego zrobił będzie gorszy od Stalina.

Ty tez za młodu byłes z pewnością umoczony i co? Nadal wspierasz komunizm, jak podczas akademii w podstawówce?

... śmiechu warte.

Ale brnij, przy6najmneij śmiesznie będzie.

CZY KACZYŃSKI JEST MARKSISTĄ?

... NIE ODPOWIEDZIAŁEŚ...
                • americano2014 Re: Podpal się sam... 11.05.15, 22:03
                  Znowu bredzisz w swoim stylu.Dałem przykład Trockiego w kontekście komunistycznej działalności Kuronia,bo obydwaj zostali z komunistycznej partii wywaleni,nie za walkę z komunizmem,tylko za radykalizm i walkę o komunizm w totalitarnej postaci.
                  • americano2014 Re: Podpal się sam... 11.05.15, 22:08
                    A co dobrego zrobił Kuroń,po za opowiadaniem polskim proletariuszom,który na spółkę z Balcerowiczem i Geremkiem polikwidował fabryko a wzamian za to opowiadał im bajki i rozdawał zupę?!.Pamiętasz ile ten geniusz otrzymał procent w wyborach prezydenckich?.9.2% ,gdy śp Lepper miał ponad 15%
                    • wislocki12 Amnezja? 12.05.15, 00:10
                      Chyba o własnym "pupilu" Wałęsie, że o Kwaśniewskim nie wspomnę, całkiem zapomniałeś! ;-))
                      PS. Nawet wybory Ci się pomyliły - Kuroń startował w 1995 r., a 15% Lepper osiągnął 10 lat później, niestety! :-((
                  • wislocki12 To samo, od początku... 12.05.15, 00:00
                    Kukiz, że o Korwinie nie wspomnę, też jest radykalny... Ciekawe, co z tego wyniknie i co na to Jarosław Kaczyński... Myślę, że obu przygarnie, jak kiedyś Leppera, że o Giertychu nie wspomnę, a potem.... to samo od początku, niestety! ;-))
                    • genia50 Re: To samo, od początku... 12.05.15, 08:05
                      Mysle,ze stracimy na tym zamieszaniu znowu pare lat,a szkoda ludzi zwlaszcza mlodych,bo sie przez ten czs podstarzeja.
                      • americano2014 Re: To samo, od początku... 12.05.15, 20:02
                        Szkoda Polski dla tych złodziejskich rządów,które trwają 8 lat.A o młodych się nie martw.Widzę ich co krok w Londynie i innych miastach Anglii.A mieli wracać....
                        www.youtube.com/watch?v=Jf9RclDX36c
                        • wislocki12 "Wydudkać na strychu." ;-)) 12.05.15, 20:09
                          Masz na myśli te dzisiejsze rządy, czy te, które mają nadejść z wraz z Dudą i chowają się za nim? Myślisz, że do Dudy owi młodzi wrócą? Nie żartuj! :-((
                        • edekzgredek99 Re: To samo, od początku... 12.05.15, 21:07
                          Taaa, Ojciec Sromotnik już przebiera nogami aby się dorwać do państwowej kasy. I znając życie Duda mu nie będzie żałował. I to według ciebie lechowski będzie w porządku?
                  • ja-tarzan Re: Podpal się sam... 12.05.15, 21:18
                    >>Znowu bredzisz w swoim stylu.Dałem przykład Trockiego w kontekście komunistycznej działalności Kuronia,bo obydwaj zostali z komunistycznej partii wywaleni,nie za walkę z komunizmem,tylko za radykalizm i walkę o komunizm w totalitarnej postaci.

I za ten radykalny komunizm miał problemy w stanie wojennym, przed nim i po nim?
                    I ten radykalny komunizm uprawiał jako minister, czy może realizował politykę aspołeczną w dużej mierze spójną z obecnymi obietnicami np. PiS?

CZY KACZYŃSKI JEST MARKSISTĄ?

>>Pamiętasz ile ten geniusz otrzymał procent w wyborach prezydenckich?.9.2% ,gdy śp Lepper miał ponad 15%

czy fakt, że Palikot miewał wyższe notowania oznacza, że go szanujesz bardziej? Nie rozumiesz polityki, czy tylko udajesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka