danway1 07.06.04, 12:35 Skąd wy ludzie jesteście (jeśli z Krosna to z jakiej ulicy.) Jakie jest wasz związek z Krosnem i tym podobne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Pochodzenie !!! 07.06.04, 12:51 Rodzina ze strony Mamęcji, po mieczu jest spod Brzozowa. Odpowiedz Link Zgłoś
arwen.a Re: Pochodzenie !!! 07.06.04, 17:17 A ja pochodzę z miejscowości, w której do herbaty wlewa sie wody po brzegi żeby sie nie zmieścił...... :-))) A z Krosnem łączy mnie wszystko. Dwie szkoły, praca, ludzie, chociaż od czasów studiowania w Grodzie Kraka jakby mniej. Knajpy, imprezy, wolny czas, kultura ;-),zakupy itd, itd.... A Wy ????????? Pozdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Pochodzenie !!! 11.06.04, 17:11 Ja pochodzę jak to mówią od Maryśki Konopnickiej czyli z tak zwanego Żarnowca. Z Krosnem mnie łączy szkoła zwana PWSZ oraz znajomi z Czat-Squadu Krosno. Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: Pochodzenie !!! 16.07.04, 23:33 To pochodzenie mamy prawie wspólne - jesteśmy Szkotami wygnanymi za nadmierną oszczędność. A wiesz jak wynaleziono drut aluminiowy ? ;) (jeśli ktoś odpowiednio długo przebywa w grodzie Kraka, to wie) Zawsze ciekawość mnie zjadała. dlaczego nie wszstkie gołębie nad ..... latają do góry nogami i po czym poznaje się tę miejscowość na zdjęciu z Landsata (ewentualnie lotniczym) Jejku, przypomniał mi się jeszcze jeden kawał na temat panów z ....., ale jest zbyt " małocenzuralny" by puszczać go na forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: Pochodzenie !!! 17.07.04, 23:28 Nooo, chyba sie czerwienię, że o takich bezeceństwach wspominam na FORUM. No cóż, pochodzę z ojczyzny drutu aluminiowego, a mój PAN I WŁADCA z Sękolandii (nie z K). Serce nie sługa i trzeba było się przenieść w teren, gdzie wszystko zakwita o tydzień - dwa później niż w Małopolsce Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Pochodzenie !!! 28.07.04, 18:21 Z Sękoliną byłem przez pewien czas związany emocjonalnie, ale to trwało krótko :( a mogło być tak pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: Pochodzenie !!! 30.07.04, 22:31 Ojej szkoda - jeśli sękolice są równie "kompatybilne" jak sękole to może źle, że to się rozleciało :( A wiem co piszę, bo "charakterek" mam "trudny" a mój sękol to toleruje. Odpowiedz Link Zgłoś
toop.toop Re: Pochodzenie !!! 15.02.05, 17:01 hmmm.... chyba wszyscy sękole tacy są- tolerancyjni, cierpliwi- jak mój wspaniały tata. Pozdrawiam. Ale miło :) Odpowiedz Link Zgłoś
aands Re: Pochodzenie !!! 27.07.04, 03:59 Z Krosnem laczy mnie sympatia,spedzilem tam wiele czasu (wakacje,pozniej urlopy) Z Krosna pochodzi moj ojciec ul.Franciszkanska.Teraz jestem za daleko,aby je odwiedzac,ale podgladam na stronie www.sa kamerki.Pozdrawiam mieszkancow Krosna i okolic:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Pochodzenie !!! 28.07.04, 18:22 A skąd dokładnie jesteś. Również Cię pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
aands Re: Pochodzenie !!! 29.07.04, 00:31 Dzieki za pozdrowienia.Mieszkam w Venice of America,czyli południowa Florida.Stad taaaaak daleko do Krosna:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Pochodzenie !!! 31.07.04, 16:50 A trochę daleko. Ale jakby ktoś chciał to do Krosna zawsze może przyjechać. :P Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 A my są z Otwocka :) 28.07.04, 19:16 ale rodzina z Łęk Dukielskich jest jest :) Oj! Pięknie tam jest! :) Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: A my są z Otwocka :) 31.07.04, 16:53 Witam w Krośnia, a dokładniej na forum Krosno. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek81 Re: Pochodzenie !!! 24.08.04, 14:32 A ja podobnie jak Dan jestem z Żarnowca i jestem z tego bardzo zadowolony i z tego co wiem on też :P Odpowiedz Link Zgłoś
kora12 Re: Pochodzenie !!! 03.09.04, 06:50 A ja mieszkam w Vancouver, w Kanadzie, ale urodzilam sie w Krosnie i tam spedzilam 15 lat. Nadal przyjezdzam do Krosna, wlasnie niedawno wrocilam z wspanialych wakacji, ktore tam spedzilam. Dom przy ul.Staszica. Moja rodzina od kilku pokolen jest zwiazana z Krosnem. Kocham to miasto. Pozdrowienia. M. Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Pochodzenie !!! 03.09.04, 16:19 Witaj Kora w Krośnie. Może powinnaś zostać tu na dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
arwen.a Re: Pochodzenie !!! 03.09.04, 21:22 Cześć, Kora, fajnie że zajrzałaś tutaj. Mam pomysł! Ty nam opowiesz trochę o Kanadzie a my Tobie o Krośnie to czego nie zdąrzyłaś się dowiedzieć będąc tu. Pozdrówka. A. Odpowiedz Link Zgłoś
kora12 Re: Pochodzenie !!! 04.09.04, 06:09 Jasne! A co chcesz wiedziec? :) Pozdr. M. Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Pochodzenie !!! 11.09.04, 15:17 Zacznij od początku. Jacy są ludzie, zwyczaje itp. Odpowiedz Link Zgłoś
czajek76 Re: Pochodzenie !!! 09.12.04, 06:15 Ja sie urodzilem w Krosnie :) Potem niestety szybko opuscilem Malopolske, ale czesc mojej rodzinki nadal mieszka w Korczynie. Daaawno juz nie bylem, ale tesknie bardzo :) A taka poza tym to moj pierwszy post na tym forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Pochodzenie !!! 10.12.04, 11:28 Witaj na tym forum. Nie panuje moze tu duzy ruch, ale mimo wszystko forum jest w porzadku. Zagladaj tu kiedy tylko mozesz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
toop.toop Re: Pochodzenie !!! 15.02.05, 17:03 Widzę, że dawno nikt tutaj nie zagladał. Martwe forum. A szkoda..... szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
stopp5 Re: Pochodzenie !!! 23.02.05, 23:18 Zimy są tu prawie tak surowe jak na suwalszczyźnie, tylko hibernacja może nas uratować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_lobaza Re: Pochodzenie !!! 23.02.05, 16:45 Mieszkałem w Krośnie 18 lat było fajnie- później 2 wyjechałem na studia i osiadłem we Wrocławiu i mysle że żyje mi sie tu dobrze (jak na POLSKIE warunki). Pozdrawiam, heheheh..., jednak sentyment pozosteje ;)) Odpowiedz Link Zgłoś