palacz67 17.07.15, 07:36 Witam, oddam potrzebującej rodzinie firanki nowe i używane. Uszyję na dowolny wymiar. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislocki12 Gdzie i kiedy? 17.07.15, 22:37 Chętnie skorzystam i pięknie dziękuję! 3,5 m na 2,7. Gdzie i kiedy zgłosić się po odbiór? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
subieektywna Re: Oddam firanki 17.07.15, 23:34 mysle ze nalepiej byloby zglosic sie do Szlachetnej Paczki , wtedy masz pewnosc ze pomocy udzielasz naprawde potrzebujacym www.szlachetnapaczka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Paczka" brzmi jak... "spółka". 17.07.15, 23:39 Nie lubię paczek! "Paczka" brzmi jak... "spółka", niestety! :-( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Oddam firanki 18.07.15, 07:05 Witaj, Subieektywna, dziękuję za podanie linka, nigdy nie pomagałam poprzez pośrednictwo Szlachetnej Paczki. Dostałam ostatnio dużą ilość firanek, w tym tygodniu uszyłam firanki i zasłony do całego domu dla znajomego z wioski. Mam starszą córę w domu, pomaga mi, uczę Ją krawiectwa, przyda się Jej w życiu. Napisałam wczoraj kilka maili do znajomych, poprzez których mam kontakt z biednymi rodzinami. Może ktoś potrzebuje, czekam na odpowiedzi. Chcę oddać je jak najszybciej, bo trzymam je w dużym pudle u młodszej córy w pokoju a ona przyjeżdża za dwa tygodnie i nie chcę Jej zagracać pokoju. Pozdrawiam i życzę przyjemnego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Oddam firanki? 18.07.15, 01:56 Mówisz "oddam". Czyżbyś komuś zabrała? ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Oddam firanki? 18.07.15, 06:53 Twoje palenie głupa sprawia, że mam wrażenie jakbyś był nim naprawdę, niestety! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wrażenia są ulotne... 18.07.15, 11:50 Chyba mnie skrzywdziłeś... Ja walczę jedynie o poprawną polszczyznę! -)) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Wrażenia są ulotne... 18.07.15, 12:46 Pan sie nie przejmuje, panie Wislocki. Dobrze jest. Tak pan trzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Wrażenia są ulotne... 18.07.15, 13:50 Wislocki12 umie pisac.Sama bym tak chciala i wielu forumowiczow pewnie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Wrażenia są ulotne... 18.07.15, 14:54 Tak. Pan Wislocki jest bardzo blyskotliwy i posiada ogromne poczucie humoru. A przy tym jest kulturalny. I nie robi bledow. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Wrażenia są ulotne... 18.07.15, 17:56 Naprawdę tak myślisz łobuziaku?...czyżby fascynacja Janem Miodkiem, a może Jerzym Bralczykiem? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Łobuziak jak Miodek, że o Bralczyku nie wspomnę... 18.07.15, 21:36 Nie sądzisz aby, że fascynacja łobuziaka Miodkiem, że o Bralczyku nie wspomnę, to całkiem obiecujące zjawisko? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Łobuziak jak Miodek, że o Bralczyku nie wspom 19.07.15, 09:06 Lecz po co naśladować i powielać wszystko, wykaż się nowatorstwem, wytycz nowe cele... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Oddam firanki 18.07.15, 07:48 Szlachetna Paczke wspiera...Komorowski(pochodzacy z PO) wraz z malzonka,oraz ksiadz celebryta.,Czy to nie przeszkadza.? Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Oddam firanki 18.07.15, 18:56 Podaję do siebie kontakt na gg 25935961. Na forum nie udzielam żadnych informacji na ten temat. Jeśli ktoś potrzebuje firanek, niech pisze do mnie na gg, pozdrawiam z balkonu córy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Ze smakiem czy bez smaku? 18.07.15, 21:42 A jak ktoś nie korzysta z gg, ma się obejść ze smakiem? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Ze smakiem czy bez smaku? 19.07.15, 07:39 Kazdy "nowoczesny" jak pani palacz czlowiek musi korzystac z gg. Chociaz wydaje mi sie ze jak ktos ubogi nie ma firanek to i nie ma internetu bo go zwyczajnie nie stac. Kolejna pokazowka pani palacz. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Ze smakiem czy bez smaku? 19.07.15, 08:48 Firanki to luksus panie Edku, internet to niezbędny element życia, nawet ubogiego człowieka, niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Ze smakiem czy bez smaku? 19.07.15, 08:53 Firanki musza byc,zwlaszcza jak sie mieszka nisko,bo wszyscy by podgladali! Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Ze smakiem czy bez smaku? 19.07.15, 09:27 Ma pani rację, odrobina tajemnicy przyprawia o ból głowy bliźniego, chrońmy swoją prywatność. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Ze smakiem czy bez smaku? 19.07.15, 10:05 Chronmy swoja prywatnosc tak jak chroni ja pani palacz ;) Owszem ma firanki w oknach ale papla o sobie i rodzinie na prawo i lewo Odpowiedz Link Zgłoś
ursi51 Re: Ze smakiem czy bez smaku? 19.07.15, 14:40 I co? Znaleźli się chętni na firanki? Jakbyś tak w wyrazie " firanki" opuściła literkę "i", chętnych by było o wiele więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Do Ursi 19.07.15, 18:26 Witam, masz rację:-) Na tę chwilę nie mam chętnych na firanki, jedną zostawię Wisłockiemu:-) Resztę wydam znajomemu z wioski, będzie miał na zmianę, bo on nie ma nawet bieżącej wody ani pralki a 15 okien w domu!. Znam przynajmniej wymiary Jego okien. Mam jeszcze sporo swoich firanek do wydania, na półkach. Pudła z firankami się pozbędę ale nadal gdyby ktoś potrzebował, to znajdę w swoich zapasach. Pozdrawiam i życzę przyjemnego niedzielnego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Gdzie zgłosić się? 19.07.15, 19:46 Serdecznie dziękuję! Gdzie zgłosić się po odbiór? :-) W rewanżu życze figlarnej nocy! :-)) PS. Nie sztuka mieć 15 okien, sztuka mieć bieżącą wodę, pralkę i stosowną ilość firanek! ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Do Wisłockiego 19.07.15, 20:03 Nie podam Ci mojego adresu, bo Ci nie ufam. Musisz Ty mi powiedzieć, gdzie Ci zostawić tę firankę:-) Byłam tam dzisiaj policzyłam okna, ma duży dom, większy od mojego i nie ma bieżącej wody. Radzi sobie nieźle, ma studnię, pierze ręcznie, nie chce pralki, bo nie ma gdzie jej podpiąć. Czasem mu robię pranie ale rzadko, bo On sobie na bieżąco pierze..To dobry człowiek jest i warto takim pomagać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 A sąsiednia posesja? 19.07.15, 20:33 Nie musisz podawać swojego adresu. Wystarczy adres sąsiedniej posesji! ;-)) PS. Prądu też nie ma? Tylko nie mów, że nazywa się... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: A sąsiednia posesja? 19.07.15, 20:41 Ma prąd. Zostawię Ci firankę nad zalewem na ławeczce:-) Adres: Dla Wisły:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Rżniesz głupa? 19.07.15, 20:51 Odnoszę wrażenie, iż... "rżniesz głupa", że zacytuję klasyka! ;-)) PS. Jak to? Ma prąd, a nie ma gdzie pralki podłączyć? Chyba żartujesz... ;-)) PS2. Czyżbyś zmieniła nazwisko? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Rżniesz głupa? 19.07.15, 21:03 Nie mam ochoty na dalszą rozmowę z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Do życzliwych- zamykam ten wątek 20.07.15, 20:56 Witam, zamykam ten wątek, znajdę inne miejsce w internecie, by czynić dobro. Mam do Was prośbę, nie piszcie tu więcej, dziękuję i pozdrawiam:-) Napisałam do Xulu, by go usunął, ale skoro nie można na Niego liczyć, to ja go zamykam. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Do życzliwych- zamykam ten wątek 21.07.15, 17:19 Cholera, nie wiedziałem, że dobro się czyni rozdawnictwem starych firanek. Biegnę gmerać w pawlaczu, może co znajdę i też zostanę dobrym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ursi51 Re: Do życzliwych- zamykam ten wątek 21.07.15, 21:05 Edkuzgredku, zakrztusiłam się herbatą, zieloną zresztą, czytając, że nurkujesz po pawlaczach, aby zostać dobrym człowiekiem. I co? Udało się? Jesteś już dobrym człowiekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Do życzliwych- zamykam ten wątek 21.07.15, 21:21 Przepraszam bardzo. O mały włos byłbym przyczyną nieszczęścia. Tak poważnie mówiąc to myślę, że jednak jestem dobrym człowiekiem choć starych firanek nie znalazłem ;) Robie swoje bez trąbienia o tym na cały świat. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Do życzliwych- zamykam ten wątek 21.07.15, 22:09 >>Tak poważnie mówiąc to myślę, że jednak jestem dobrym człowiekiem choć starych firanek nie znalazłem ;) Robie swoje bez trąbienia o tym na cały świat. Tyle, że tamten post to nie było "trąbienie o tym jaka jestem świetna, bo oddałam firanki", a raczej ogłoszenie do tych, co mogą ich potrzebować. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Do życzliwych- zamykam ten wątek 21.07.15, 21:07 >>Cholera, nie wiedziałem, że dobro się czyni rozdawnictwem starych firanek. Biegnę gmerać w pawlaczu, może co znajdę i też zostanę dobrym człowiekiem. Nawet jeśli oddasz drugiemu paczkę zapałek, gdy ten potrzebuje to czynisz dobro. Przecież nie robisz nikomu krzywdy, a raczej pomagasz. Jeśli Cię stać, to oczywiście zafunduj 20 dzieciakom wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wolę firanki... 22.07.15, 01:30 No to wolę już firanki, co by to nie mogło znaczyć! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 All exclusive 21.07.15, 21:12 To miały być nowe firanki all exclusive dla wislockiego, czyli dla mnie, co by to nie miało znaczyć. P. P. Miała zostawić je na którejś z ławek nad zalewem! Objechałem cały zalew. Niestety bez rezultatu! ;-)) PS. Myślę, że p. P. Słusznie zamknęła ten wątek. Proponuję również przeanalizować potrzebę istnienia również innych wątków zaiazanych z p. P.! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: All exclusive 22.07.15, 09:09 Pewnie lechowski przejezdzal i ukradl bo chcial panu na zlosc zrobic Odpowiedz Link Zgłoś