Dodaj do ulubionych

Wzne pytania do PiS przed wyborami

26.07.15, 11:50
1. Czy rząd, Senat i Sejm RP uchwalą ustawę określające mordy nazistowskiej OUN/UPA jako LUDOBÓJSTWO ! , a naziści spod znaku OUN/UPA zostaną uznani za LUDOBÓJCÓW !, ze wszystkimi tego międzynarodowymi konsekwencjami prawnymi, czyli zostaną wyjęci spod prawa na całym świecie i zaczną być ścigani jak wściekłe zwierzęta. Czy będzie do tego powołana specjalna jednostka policyjno-wywiadowcza.

2. Odszkodowania wojenne. Czy zostanie powołana grupa do obliczenia strat materialnych i ludzkich jakie Polska poniosła w wyniku napaści przez Niemcy, Rosję i Słowację. Ile konkretnie te kraje są winne Polsce w twardej walucie. Nie należy przy tym zapominać o pomagierach, tzn nazistowskiej Ukrainy i Żmudzi oraz Żydów i ich polityki rabunku ziem polskich oraz mordowania polskich patriotów od 1944 roku do co najmniej 1968 roku. Ile Polskę kosztowało niedotrzymanie sojuszu ze strony Francji i W.Brytanii. Ile winne są Stany zjednoczone Polsce z tytułu sprzedania Polski w Jałcie. Nie należy przy tym zapominać, że o ile okupacja Niemiecka trwała 6 lat to Rosyjska 51 lat. To wszystko są konkretne liczby i chciałbym je znać.

3. Jak będzie wyglądała opieka nad rodziną, Czy skończy się na owych 500 złotych, czy jest to tylko pierwszy krok do o wiele bardziej agresywnej polityki prorodzinnej.

4. Czy zostanie ujawniony w całości aneks do WSI, jeśli tak to w jakim czasie, proszę o konkretny miesiąc i rok.

5. Czy zostanie przeprowadzona lustracja i dekomunizacja w stopniu uniemożliwiającym różnego rodzaju swołoczy i ich potomkom zajmować eksponowane stanowiska w administracji państwowej, samorządowej, sądach, prokuraturach, wojsku, mediach oraz spółkach skarbu państwa.

6. Żądam ujawnienia wszystkich materiałów Drugiej Zbrodni Katyńskiej, Żądam wszystkich nazwisk zamieszanych w tą śmierć./Smoleńsk/

7. Jak PiS ma zamiar rozwiązać wrzód medialny. Śmierdzi potwornie na odległość. Jak zamierza odzyskać dla Polaków TVP

8. Czy jest wola zmiany Konstytucji i jaka ta Konstytucja ma być.

9. Jaki będzie plan wyjścia z zadłużenia

10. Czy zostaną zniesione lub przeprowadzone korekty setek (tysięcy) niekorzystnych dla Polski ustaw i umów

11. Czy zostanie powołany specjalny urzęd do spraw ścigania korupcji prawa i odzyskiwania straconego w ten sposób majątku narodowego

12. Czy przywrócona zostanie kary śmierci za najcięższe zbrodnie, w tym korupcji czynnej i biernej

13. Czy zostanie przeprowadzona renacjonalizacja banków i przemysłu strategicznego, oraz monopoli państwowych

14. Czy zostanie uproszczony system podatkowy i zmniejszenie obciążeń podatkowych na rzecz opłat od korzystania z przestrzeni i rynków publicznych, oraz licencji. Zniesienie opodatkowania pracy najemnej.

Źródło: niepoprawni.pl/blog/jurand/zanim-zaglosuje-na-pis

Obserwuj wątek
    • wislocki12 A Ty? 26.07.15, 12:06
      Autor tych pytań bloger jurand pisze:
      "Wydaje mi się, że wystarczy tych pytań na dzisiaj. Na pewno bardzo dużo ludzi ma swoje pytania na które chciałoby uzyskać odpowiedź. W moim przypadku, jeśli nie dostanę zadowalającej odpowiedzi na moje pytania, to po prostu nie będę głosował na PiS."
      A Ty?

• nerw-owy Re: A Ty? 26.07.15, 14:11
        A ja bedę, zdając sobie jednoczesnie sprawę, że moje poglądy są bardziej radykalne to jednak na dzień dzisiejszy nie ma w kraju siły politycznej oprócz PiS-u, która mogłaby przynajmniej w części zrealizować wszystkie moje oczekiwania.

PiS na dzień dzisiejszy jest gwarantem, że rozliczy dokładnie wszystkie przekręty, świństwa i złodziejstwa Partii Oszustów.

Mnie osobiście najbardziej w pierwszej kolejności zależy na punkcie 1-ym. Bandziory z pod znaku UPA powinni byc ścigani i osądzeni na równi ze zbrodniarzami hitlerowskimi i komunistycznymi. Ponadto pragnę, aby Lwów znów stał sie miastem polskim, podobnie Grodno i Wilno.
        Jeśli chodzi o Lwów to obecnie sytuacja jest na dotknięcie palcem. Wiem, że PiS mi tego nie załatwi przynajmniej na razie, ale w przyszłości kto wie, jesli zostanie zdominowany przez siły narodowe.

Trzeba brac przykład z Orbana, który narażając sie na izolacje nie omieszkał dla dobra swojego kraju współpracować z Putinem. Jest taka szansa , Lwów bardzo szybko przywrócić Polsce. Myslę, że z Grodnem też nie powinno być większego aktualnie problemu. Gorzej z Wilnem. Tu trzeba pocekać na rozpad eurokołchozu, co równiez szybko powinno nastąpić.

Konkludując zadna inna opcja oprócz PiS z szeroko pojetą koalicją sił prawicowych i narodowych nie przybliży realizacji tych spraw. Tak wiec drobnymi kroczkami do przodu, gdyz to co dzisiaj wydaje sie być nierealne jutro juz stanie się faktem.
        • ja-tarzan Re: A Ty? 26.07.15, 14:40
          >>Ponadto pragnę, aby Lwów znów stał sie miastem polskim, podobnie Grodno i Wilno.

No fajnie by było, ale czy równocześnie tak w ramach przywracania historycznej własności równie chętnie coś oddamy ?
          • polak1706 Re: A Ty? 26.07.15, 17:09
            >równie chętnie coś oddamy ?<
            Ministra Siemoniaka - POchodzenie ukraińskie.
            • ja-tarzan Re: A Ty? 26.07.15, 18:03
              >>Ministra Siemoniaka - POchodzenie ukraińskie.

Napisałem coś, nie kogoś.
              • polak1706 Re: A Ty? 26.07.15, 18:17
                Wiem co napisałeś.
                ONI (POlitycy) są jak "coś" bo nie myślą, kierują się impulsami a nie rozumem.

• wislocki12 Politycy są jak "coś" 26.07.15, 21:18
                  Naprawdę uważasz, że Kaczyński, Kukiz, Duda, Szydło, że o Mikkem nie wspomnę, "nie myślą, kierują się impulsami, a nie rozumem."? :-((
        • wislocki12 Radykalny jak nerw-owy 26.07.15, 21:05
          No tak, radykalny to Ty jesteś tylko w słowach! Tak to się kończy, jak się zżyna bez umiaru z Internetu, w tym przypadku od Juranda. Może od czasu sam byś coś wymyślił?
          PS. Ostatnio Orban tak wyraził się o Polsce rządzonej od 8 lat przez PO:
          „Polska powinna być liderem Środkowej Europy. Polska jest silna jak nigdy w historii. Polska popełniła najmniej błędów spośród państw Europy Środkowej. Tworzy się pole do znakomitej współpracy”. :-))
          PS. Podobnie jak Jurand, nie zagłosuję na PiS! :-))
          • polak1706 Re: Radykalny jak nerw-owy 28.07.15, 16:38
            >PS. Podobnie jak Jurand, nie zagłosuję na PiS! :-)) <
            I słusznie wisłocka! Tak trzymać! (się za POrtfel)
            >~Adam :
            42 razy NIE dla PO!!
            1) Afera taśmowa
            2) Afera hazardowa
            3) Afera wyciągowa
            4) ... rozwiń całośćAfera stadionowa
            5) Afera autostradowa
            6) Afera stoczniowa
            7) Afera AmberGold
            8) Afera Elewarru
            9) Afera z informatyzacją MSW
            10) Afera z budową gazoportu w Świnoujściu oraz dostawami gazu z Kataru
            11) Afera z budową elektrowni atomowej (od 5 lat trwa "wybieranie" jej lokalizacji, a kasa dla zarządów specjalnych spółek leci)
            12) Afera z opóźnieniem publikacji przez Rządowe Centrum Legislacji ustawy o rajach podatkowych
            13) Grabież Polakom połowy oszczędności emerytalnych zgromadzonych w OFE (153 mld zł)
            14) Wydłużenie obowiązku pracy (wieku emerytalnego) o 7 lat u kobiet i 2 lata u mężczyzn
            15) Rozrost biurokracji (sto tysięcy nowych etatów)
            16) Drastyczny wzrost zadłużenia kraju (z 530 mld zł do blisko 1 bln zł)
            17) Podniesienie VAT-u na wszystko
            18) Podwyższenie o 1/3 składki rentowej (ZUS) dla przedsiębiorców
            19) Zamrożenie na 8 lat kwoty wolnej od podatku, kwot uzyskania przychodu oraz progów podatkowych
            20) Podniesienie akcyzy na paliwo
            21) Likwidacja ulg podatkowych (budowlana, internetowa)
            22) Zmniejszenie o 1/3 zasiłku pogrzebowego
            23) Wprowadzenie nowego podatku paliwowego - tzw. opłaty zapasowej
            24) Nałożenie na Lasy Państwowe haraczu w postaci podatku od przychodu (a nie dochodu!)
            25) Prace nad wprowadzeniem podatku smartfonowego i tabletowego
            26) Prace nad wprowadzeniem podatku audiowizualnego
            27) Przyjęcie zabójczego dla polskiej gospodarki pakietu klimatycznego
            28) Zgoda na wprowadzenie do Polski GMO
            29) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu dostępu obywateli do informacji publicznej
            30) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu wolności zgromadzeń
            31) Przyjęcie ustawy o "bratniej pomocy" (tzw. ustawa 1066)
            32) Spuszczenie w sejmowym klozecie kilku milionów podpisów złożonych pod obywatelskimi inicjatywami referendalno-ustawodawczymi
            33) Utajnienie raportu o nieprawidłowościach w ZUS do jakich doszło w latach 2008 - 2013
            34) Próba nocnej zmiany Konstytucji RP, która umożliwiłaby sprzedaż Lasów Państwowych
            35) Doprowadzenie do tragicznego stanu publicznej służby zdrowia (czekanie po kilka lat na wizytę u lekarza specjalisty)
            36) Podpisanie z Rosją niekorzystnej umowy gazowej (najdroższy gaz w Europie)
            37) Blisko 3-letni paraliż legislacyjny w sprawie wydobywania gazu łupkowego
            38) Drenaż Funduszu Rezerwy Demograficznej
            39) Wyprzedaż majątku narodowego za ponad 65 mld zł (w tym spółek strategicznych takich jak Azoty Tarnów);
            40) Ograniczenie potencjału militarnego
            41) Brak przemyślanej i suwerennej polityki zagranicznej
            • ja-tarzan Re: Radykalny jak nerw-owy 28.07.15, 16:49
              >>>PS. Podobnie jak Jurand, nie zagłosuję na PiS! :-)) <
              I słusznie wisłocka!

No to na która partie glosować?

PO spalone, na PiS też nie...
              • polak1706 Re: Radykalny jak nerw-owy 28.07.15, 18:45
                >PO spalone, na PiS też nie...<
                Myślę że najlepiej na SOLIDARUCHÓW
                wiadomosci.onet.pl/swiat/die-welt-w-polsce-coraz-lepiej-a-mlodzi-wyjezdzaja-ten-kraj-niedlugo-wyludni-sie-jak/9k2zwv
                To dzięki nim mamy "dobrobyt"
                Właśnie przed chwilą w TV podano informację, że gdzieś w jakiejś spółce (jednym uchem słuchałem dlatego nie załapałem w jakiej) zarządowi POdniesiono pensje o 10tysięcy na głowę a zwalnia się w ramach restrukturyzacji 1/4 załogi. POlska RYŻEGOZIELONAWYSPA!
                • wislocki12 Solidaruchy? 28.07.15, 20:15
                  To może lepiej niech już zostaną w tej Irlandii, skoro dzięki nim mamy dobrobyt? ;-))
                  PS. Nie rozumiem tylko, dlaczego o wszystko oskarżasz owych "SOLIDARUCHÓW"? Przecież oni chcieli dobrze, tylko im nie wyszło, jak zwykle, zresztą!
                  PS2. Jak już piszesz, to lepiej najpierw wysłuchaj? ;-))
                  • polak1706 Re: Solidaruchy? 28.07.15, 20:36
                    >Przecież oni chcieli dobrze,<
                    Ty też chcesz mieć dobrze, tylko nie ma kto ci zrobić? Straszne!
                    • ja-tarzan Re: Solidaruchy? 28.07.15, 20:41
                      >>POlska RYŻEGOZIELONAWYSPA!

No to jaką masz receptę na wyjście z problemów?
                    • wislocki12 Ostał Ci się jeno... 28.07.15, 22:05
                      Myślę, że i Ty masz problemy. Islamiści, solidaruchy, platfusy, że o kobietach nie wspomnę - odpadają! Ostał Ci się jeno Jarek! Współczuję! :-((
                      • ja-tarzan Re: Ostał Ci się jeno... 30.07.15, 16:52
                        Wolne media cytują Macierewicza w sprawie komunikatu MEN, który to (Antoni) twierdzi, że ministerstwo realizuje zalecenia ruskiej pani Anodiny (w końcu komisja Millera polską komisją nie była) :

"że jedynym skutkiem realizacji tych zaleceń było umożliwienie Rosjanom ingerencji w Ministerstwie Obrony Narodowej i w sposobie organizacji polskich Sił Zbrojnych, likwidacja specjalnego pułku lotnictwa transportowego, a tym samym likwidacja w ogóle jakiegokolwiek systemu zabezpieczania podróży lotniczych najważniejszych osób w państwie oraz sprawienie, iż po dzień dzisiejszy najważniejsze osoby w państwie: pan prezydent, premier i marszałkowie Sejmu oraz Senatu nie dysponują jakimkolwiek systemem bezpieczeństwa powietrznego, a transport jest realizowany poprzez leasingowanie cywilnych samolotów, które są pozbawione jakiejkolwiek ochrony."

Nie chce mi się czytać całego komunikatu, tak rzuciłem okiem i pisza tam:

"dokonano m.in. weryfikacji przepisów regulujących sposób i zakres prowadzenia przez Dowództwo Sił Powietrznych nadzoru nad procesem szkolenia lotniczego w 36SPLT. oraz sprawdzono prawidłowość nadania uprawnień personelowi latającemu 36 SPLT. "

Po co miano by grzebać się w uprawnieniach, czy procesach szkoleń pułku, który ma być zlikwidowany?
                        Na czym polega ta ingerencja Ruskich w MON, czy organizacje Polskich Sił Zbrojnych?
                        Dlaczego - konkretnie - oznacza to pozbawienie lotów VIPowskich jakiejkolwiek ochrony?
                        Dlaczego niby wykluczone jest posiadanie własnych samolotów, a konieczne leasingowanie?

Ktoś wie?

P.S. Bardzo proszę o kulturalne i rzeczowe odpowiedzi.
                        • wislocki12 Słodkie tajemnice... 30.07.15, 21:35
                          Nie jestem pewien, czy moja odpowiedź spełni twoje oczekiwania w zakresie kultury, że o rzeczowości nie wspomnę. Podejrzewam jednak, że p. AM posiadł wiedzę niedostępną zwykłym śmiertelnikom i obawiam się, że ową wiedzą, a przynajmniej z jej źródłami z nikim się, niestety, nie podzieli... :-((
                          PS. Nadal tylko nie potrafię pojąć, dlaczego tu-154 nie zawrócił, gdy już było jasne, że w Smoleńsku warunki lądowania są wręcz katastroficzne, nomen omen... :-((
            • wislocki12 Zawieszony w prawach członka Klubu PiS 28.07.15, 21:12
              A mnie najbardziej zaimponowała afera SKOKÓW:
              "SKOK-i to największa afera w sektorze finansowym". Prof. Balcerowicz nie zostawia na nich suchej nitki.
              (...)
              Temat SKOK-ów został poruszony przez ekonomistę w studiu radia TOK FM, gdzie zauważono, że kasom brakuje łącznie przynajmniej miliarda złotych.
              – Ludzie, którzy stworzyli to imperium, albo byli niekompetentni, albo nieuczciwi, albo jedno i drugie. W efekcie doszło do powstania gigantycznych strat. Na dodatek jeszcze osoba, która przyczyniła się do tych strat, czyli senator PiS-u Bierecki, dokonał jeszcze tych operacji prawno-finansowych – mówił Balcerowicz.
              Bierecki "wyprowadził kilkadziesiąt milionów"?
              "Wyprowadzenie” miało polegać na przekazaniu majątku zlikwidowanej Fundacji na rzecz Polskich Związków Kredytowych, która miała wspierać rozwój SKOK-ów w Polsce, spółce Spółdzielczy Instytut Naukowy G. Bierecki. – Majątek likwidowanej Fundacji przekazany został do podmiotu stanowiącego wyłączną własność osób fizycznych, a nie instytucji w sektorze SKOK – zauważyła KNF.
              Senator, który został zawieszony w prawach członka Klubu Parlamentarnego PiS, zapewnił czytelników tygodnika „wSieci”, że „wszystkie działania związane z Fundacją na rzecz Polskich Związków Kredytowych, o których rozpisuje się prasa, były prowadzone zgodnie z prawem”. ;-))
    • genia50 Re: Wzne pytania do PiS przed wyborami 26.07.15, 14:44
      Ile tu tego!A mimo tego jeszcze bym dopytala.
      • polak1706 Re: Wzne pytania do PiS przed wyborami 26.07.15, 17:10
        Aby spełnić powyższe postulaty PiS musi samodzielnie rządzić. No i trzeba kilku lat na to.
        • wislocki12 Co powie za 8 lat? 26.07.15, 21:07
          Ciekawe, co o Polsce powie Orban za 8 lat? ;-))
        • wislocki12 Postulaty 28.07.15, 02:02
          Jak sądzisz, które z owych postulatów, jak je nazywasz, podejmie PiS? :-(
          PS. Jak się domyślam, w odróżnieniu od Juranda, będziesz głosował na PiS! ;-)
    • ja-tarzan Re: Wzne pytania do PiS przed wyborami 27.07.15, 06:51
      Ten Jurand raczy chyba żartować ...

Chciałby kary śmierci za korupcję? Toż to nawet komuniści znieśli kare śmierci za przestępstwa gospodarcze, a tu jeszcze biedny konduktor za przyjęcie łapówki zamiast wypisania kary za brak biletu zawiśnie...

Czy on rozumie co się stanie po zniesieniu podatków?

Co to znaczy renacjonalizacja monopoli państwowych? Jak można zrenacjonalizować coś, co jest znacjonalizowane?

Co to jest korupcja prawa?

Korekta tysięcy ustaw i umów. umów z kim? Prawo napisać od nowa?

Plan wyjścia z zadłużenia? Dziecko to pisało?

Wrzód medialny ... odzyskać TVP dla Polaków ... pewnie chodzi o to,że jest opanowana przez żydokomunę ;)

A dekomunizacja to ile pokoleń obejmie? Resortowe dzieci na pewno, może tak do prawnuków może chociaż...

Przed wyborami deklaracja, czy raport zostanie ujawniony w stycznui czy w lutym? Ależ wymagający...

Reperacje wojenne? OK, ale w takiej postaci to może pasowac do scenariusza ... filmu z gatunku political fiction.

Zbrodniarze spod znaku UPA? Trzeba pogonić, ale PiS miałby ich wyjąć spod prawa na całym świecie?
      Jednostka wywiadowcza? Jakiś nowy Mosad mamy stworzyć i znaleźć naszego Wisenthala?
      naoglądał się filmów chłopiec...

NO cóż, ze 2 pytania można zostawić.

P.S. Nerwowy, dobieraj lekturę staranniej ;)
    • genia50 Re: Wzne pytania do PiS przed wyborami 06.08.15, 22:12
      Mam pytanie;jak juz bedzie prezydentura,rzad, wiekszosc sejmowa z jedynie slusznej opcji,a Zydzi beda laskawiej traktowani,to kto bedzie wrogiem?
      • lechowski51 Re: Wzne pytania do PiS przed wyborami 06.08.15, 22:31
        To lewactwo wychowane na walce klas zawsze musi mieć wroga
        • genia50 Re: Wzne pytania do PiS przed wyborami 06.08.15, 23:17
          Chodzi mi o historie najnowsza i terazniejszosc oraz najblizsza przyszlosc.
        • wislocki12 Lewactwo 06.08.15, 23:23
          Myślę, że ludzie posługujący się słownictwem typu: "lewactwo", "walka klas" już dawno mają swojego wroga! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka