Dodaj do ulubionych

36 osób w klasie w LO !

14.10.15, 20:49
Witam, zapytałam niedawno sąsiadkę, która zaczęła naukę w średniej szkole w Tarnobrzegu, ile ich jest w klasie. Odparła- 36. Wiem z dobrego źródła, że w tym roku w Tarnobrzegu kilkunastu nauczycieli straciło pracę. Liczniejsze klasy= oszczędności kosztem dzieci. Gdy ja chodziłam do liceum, to w mojej klasie było 26 osób. Smutne to wszystko, pozdrawiam nauczycieli w dniu KEN życząc wytrwałości, cierpliwości, zadowolenia z wykonywanej pracy i mniej licznych klas:-)
www.tarnobrzeg.info/index.php?module=Forum&func=viewtopic&topic=10158&start=0#pid158934
Obserwuj wątek
    • polak1706 Re: 36 osób w klasie w LO ! 14.10.15, 21:05
      Kasa była na niewypłacalną Grecję, 8milionów dodatkowo na imigrantów, na pensje dla GONZÓW w spółkach itd. Nie będzie kasy na edukację Polaków, skuteczną służbę zdrowia, dla Polaków itd dopóki rządzi antyPOlski POlskojęzyczny rząd podpierany przez GW. Smutne i prawdziwe :-(
      • wislocki12 PiS obiecał Kościołowi maturę z religii! 14.10.15, 21:12
        Ale na fundusz kościelny, że o katechezie nie wspomnę, nie ma prawa zabraknąć! ;-))
        PS. Podobno PiS obiecał Kościołowi maturę z religii! :-((
      • palacz67 Re: 36 osób w klasie w LO ! 14.10.15, 21:22
        Witam, siostra mi niedawno opowiadała, że na 30 łóżek na nocnej zmianie przypada jedna pielęgniarka. Osoby starsze, większość z zanikami pamięci, leżące, niedołężne. Ze łzami w oczach mi mówiła, że kocha tę pracę i nie wyobraża sobie innej. Jednocześnie przyznała, że nigdy nie zarobiła dwóch tysiaków. Ma wyższe wykształcenei w tym kierunku. Jest starsza ode mnie. Pozdrawiam:-)
        • kolekcjonerkosci69 no widzisz??? 14.10.15, 22:00
          Biedne pielęgniarki...mniej zarabiają,bardziej odpowiedzialna praca-dużo bardziej i nie maja wolnego w wakacje,swieta,ferii zimowych...
          • palacz67 Re: no widzisz??? 14.10.15, 22:12
            Zgadzam się z Tobą, Kolekcjonerze, ale moja praca też jest odpowiedzialna. Dobranoc.
            • kolekcjonerkosci69 reset 14.10.15, 22:27
              Powinno się wprowadzić RESET na wszystkie ulgi,dodatki,karty,nawet na bilety autobusowe(Anulacja wszystkiego wszystkim grupom zawodowym) wtedy zarabialibyśmy po 4tyś a nie tylko po 2!!!
              • palacz67 Re: reset 14.10.15, 22:33
                Ja nigdy jako nauczyciel nie korzystałam z żadnych ulg. Pracuje 25 rok, nigdy nie brałam urlopu zdrowotnego, bo dzięki Bogu nic mi nie dolega:-) W razie czego leczę się za darmo:-)
                • wislocki12 Ja jako były? 14.10.15, 22:41
                  Nie do końca rozumiem - jesteś nauczycielem czy nauczycielką! ;-))
                • wislocki12 Zarabiają prawie 5 tys. zł, ale i tak protestują 14.10.15, 23:30
                  "Pensje nauczycieli. Zarabiają prawie 5 tys. zł, ale i tak protestują.
                  Około 20 godzin pracy tygodniowo, trzynastka, dodatki do pensji zasadniczej, a do tego jeszcze wolne w czasie wakacji i ferii szkolnych – warunki finansowe pracy nauczycieli mogą wydawać się kuszące. Średnio z dodatkami zarabiają po 4,7 tys. zł."
                  I co Ty na to? :-(
                  • wislocki12 Zarabiają prawie 5 tys. zł 14.10.15, 23:36
                    Przepraszam, zapomniałem o linku:
                    www.se.pl/pieniadze/newsy/pensje-nauczycieli-zarabiaja-prawie-5-tys-zl-ale-i-tak-protestuja_588464.html
              • wislocki12 Rwetes 14.10.15, 22:47
                Popieram! ;-))
                PS. Czy wyobrażasz sobie jaki wówczas rwetes podniósłby się? :-((
            • wislocki12 Ta "charytatywna" też? 14.10.15, 22:44
              Ta "charytatywna" też? Nie żartuj! ;-))
              • palacz67 Re: Ta "charytatywna" też? 14.10.15, 22:46
                " Dobry wieczór. Jeszcze do niedawna rozmawiałam na tym forum z każdym z Was. Nie
                > stety moja życzliwość często obracała się przeciwko mnie. Dlatego dla własnego
                > zdrowia muszę ograniczyć rozmowy. Nikomu z Was źle nie życzę ale dla własnego d
                > obra unikam ludzi, którzy jątrzą i sieją niezgodę na tym forum. Nienawiść z ser
                > ca wypływa. Nigdy nie zrozumiem takich zachowań, dlatego wolę Was unikać. Jest
                > mi naprawdę przykro, bo nigdy nie segregowałam ludzi. Cenię sobie szczerość, uc
                > zciwość i życzliwość. Miałam taką nadzieję, że to forum się zmieni, ludzie zacz
                > ną się szanować i wzajemnie wspierać. Mam tu Przyjaciół, na których zawsze mogę
                > liczyć i dla nich tu jestem. Osobom zgorzkniałym i złośliwym życzę więcej rado
                > ści, optymizmu i wiary w ludzi. Pogubiliście się ale nie jestem w stanie Wam po
                > móc. Życzę Wam dużo zdrowia, niech Was Bóg chroni i sprowadzi na właściwe ścież
                > ki życia. Dobranoc
                • wislocki12 Życzliwość czy obłuda? 14.10.15, 23:01
                  Kpisz czy o zdrowie pytasz?
                  A to jest, jak rozumiem, ta twoja życzliwość:
                  "Witam, mam do Was prośbę. Proszę nie reagować na wpisy Wisłockiego i Edka- Zgredka w tym wątku. Niech chociaż jeden wątek będzie pozbawiony nienawiści i głupoty. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i życzę pogodnego nastroju na poniedziałkowe popołudnie:-)"
                  Mnie to się bardziej kojarzy z... obłudą, niestety! Nie gratuluję! :-))
            • edekzgredek99 Re: no widzisz??? 15.10.15, 08:55
              Odpowiedzialna praca? Droga pani palacz, po pani tej odpowiedzialnosci nie widac
        • wislocki12 Chyba u księdza? 14.10.15, 23:11
          Skąd Ty masz tyle cór, sióstr, mężów, proboszczy, znajomych, nieznajomych i koleżanek, że o klechowskim nie wspomnę... I dlaczego wszyscy oni pracują akurat tam, gdzie Ci to właśnie pasuje? ;-))
          PS. Ma wyższe wykształcenie i nie zarabia 2 tys.? A gdzie ona pracuje? Chyba u księdza? :-((
    • wislocki12 Przedszkolanki to nauczycielki! 14.10.15, 21:09
      A ile dzieci jest w przedszkolu? Dlaczego tak dużo i ile Wam za to płacą? :-((
      PS. To Ty nawet nie wiesz, że jesteś nauczycielką? Oj, klechowski, klechowski, czyli palacz67 - nigdy nie przestaniesz być ignorantem, niestety! ;-))
    • exbenek Re: 36 osób w klasie w LO ! 14.10.15, 21:45
      Szanowna pani! Raczy sobie pani jaja robić? 36 osób to jest dużo?!? Otóż w latach 70 i 80 w tarnobrzeskim liceum ,normą były klasy liczące 42 ,43 osoby - wystarczy popatrzeć na "tabla" wiszące na ścianach LO i policzyć abiturientów , pieprzy pani jak "pytia na prochach" ponadto od roku tarnobrzeskimi szkołami rządzi vce prezydent z PIS....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka