pamietamy3322 28.12.15, 19:14 zmianynaziemi.pl/wiadomosc/george-soros-wezwal-niemieckiej-hegemonii-w-europie A na imie mu było Adolf. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja-tarzan Re: Już jeden wzywał 28.12.15, 19:28 Nie znam niemieckiego na tyle dobrze, by przeczytać wywiad w oryginale, ale wersja angielskojęzyczna nie brzmi tak złowieszczo. Angela Merkel nawet jako leader nie brzmi jak Adolf, tym bardziej, że przez miłośników rzeczonego Adolfa jest raczej z błotem mieszana. Zresztą argumenty - bez względu na to jak patrzymy na rolę Sorosa we współczesnym świecie - nie wskazują na a la nazistowskie zapędy. Fakt faktem, pseudo-przedruk portalu zmianynaziemi brzmi chwytliwie ... jednak intelektualnie sprawny czytelnik da sobie radę. Nie martw się drogi Pamiętliwy ;) Wracając do tematu przyszłości Europy, zarówno w kontekście kryzysu finansowego (Grecja), geopolitycznego (Ukraina), jak i społecznego (tzw. uchodźcy), to chyba Europa potrzebuje twardego przywództwa. Czy oby przywództwa Niemiec? .. o o tym można dyskutować. I co o tym sądzisz, drogi Pamiętliwy? ... no bo chyba masz jakieś zdanie, nie zakładałbyś wątku na podstawie przeczytanego w Google nagłówka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pamietamy3322 Re: Już jeden wzywał 28.12.15, 19:32 Jakie rpzywodztwo niemiec?? Makrela robi to co illuminaci jej kaza razem z calym stadem europejskich lewakow. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Już jeden wzywał 29.12.15, 12:30 >>Juz dawno pisalem ze illuminaci czyli zydzi wierzacy w diabla zbuduja wam takie panstwo totalitarne ze hitler ze stalinem wpadliby w kompleksy. Nie pisałeś, a przepisałeś ;) Teorie spiskowe mają stary rodowód. Poza tym, co z tego pisania wynika? Że kosmici wrócą, że Hitler przeżył wojnę w Ameryce Płd, czy że Amerykanie sami wysadzili WTC? Potęga świata finansowego jest faktem, zawsze istniała i istnieć będzie. Nie trzeba każdemu "niewygodnemu" dorabiać gęby iluminatów, Sorosa i itp. >>Jakie rpzywodztwo niemiec?? Makrela robi to co illuminaci jej kaza razem z calym stadem europejskich lewakow. O potrzebę przywództwa Niemiec pytaj tego, z którym przeprowadzano w/w wywiad. Ja wspomniałem jedynie o konieczności przywództwa, a przywództwo Niemiec poddałem pod dyskusję. Jesli twoje pytanie jest głosem w tej dyskusji, to może zaproponujesz inny kraj? ... bo jakiś trzeba by wskazać ... chyba, że jeśli wszystkie uznamy za pachołków Sorosa i Iluminatów, to pozostaną tylko kosmici ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Iluminaci i... lewacy 29.12.15, 12:45 O których iluminatów Ci chodzi? I co do nich mają lewacy? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pamietamy3322 Re: Już jeden wzywał 28.12.15, 19:29 Juz dawno pisalem ze illuminaci czyli zydzi wierzacy w diabla zbuduja wam takie panstwo totalitarne ze hitler ze stalinem wpadliby w kompleksy. Teraz istnieje taka technika ze tamte reżimy to byl pikus Pan Pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Żydzi wierzący w diabła? 29.12.15, 12:52 Naprawdę uważasz, że illuminaci to Żydzi wierzący w diabla? A gdzie można o tym poczytać? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś